Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sébastien Haller genoemd als mogelijke kandidaat voor toptransfer

Laatste update:

De naam van Sébastien Haller prijkt op het verlanglijstje bij Borussia Dortmund, zo weet Sport Bild te melden. Het Duitse voetbaltijdschrift stelt dat de spits van Ajax bij die Borussen wordt gezien als mogelijke opvolger voor Erling Braut Haaland. Naast Haller is ook Karim Adeyemi van Red Bull Salzburg in beeld voor die vacature.

De vraag is echter of Adeyemi haalbaar is voor Borussia Dortmund. De negentienjarige spits van Red Bull Salzburg, voor wie hij 21 doelpunten en 17 assists verzorgde in 66 officiële wedstrijden, debuteerde vorige maand in de Duitse nationale ploeg en wordt door vrijwel de gehele Europese top begeerd. Naast Borussia Dortmund werden ook Liverpool en Barcelona genoemd als geïnteresseerde clubs voor Adeyemi, die dertig miljoen euro moet kosten.

Bij Borussia Dortmund bereidt men zich klaarblijkelijk voor op het vertrek van Haaland en Adeyemi is niet de enige kandidaat voor zijn opvolging. Sport Bild schrijft dat ook Haller in beeld is bij de huidige nummer drie van de Bundesliga, toevalligerwijs op 19 oktober (in Amsterdam) en 3 november (in Dortmund) de volgende tegenstander van Ajax in de groepsfase van de Champions League.

Ajax nam Haller in januari van dit jaar voor 22,5 miljoen euro over van West Ham United. Sindsdien was de Frans Ivoriaanse spits - die eerder voor Eintracht Frankfurt, FC Utrecht en AJ Auxerre speelde - in 34 wedstrijden goed voor 23 doelpunten en 9 assists. Dit seizoen tekende Haller - wiens contract in Amsterdam nog loopt tot medio 2025 - voor tien doelpunten en twee assists in elf officiële duels.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
12 oktober 2021 om 23:57

Strikje erom!

13 oktober 2021 om 08:11

Gaat altijd gebeuren.

Nou minimaal 50 mil! Even zonder gekheid, broodje aap verhaal natuurlijk.

Haha klein stukje psychologische oorlogsvoering vanuit Duitsland. Even in dat hoofd van Haller proberen te kruipen. Wel heel toevallig zo kort voor de wedstrijd tegen Ajax.

12 oktober 2021 om 21:54

Haha dat deed Ajax vroeger altijd tegen Az

12 oktober 2021 om 21:56

Ongetwijfeld. Ik bedoel alleen te zeggen dat dit zó ontzettend doorzichtig is.

12 oktober 2021 om 22:00

In de zin van dat ie zich extra wil laten zien en er straks 3 maakt tegen Dortmund… goed verhaal wel

12 oktober 2021 om 22:00

Denk je? Dat is dan noet zo slim man. Haller gaat zich dan nog willen bewijzen toch?

13 oktober 2021 om 09:55

Hoeft niet perse. Veel spelers klappen dan dicht omdat ze bang zijn dat een doelpunt tegen hun potentiële nieuwe werkgever hun de transfer kan kosten.

13 oktober 2021 om 07:28

Hahah dit zijn Ajax spelletjes maar dan op zijn Duits !!!

Voor een tientje en een snicker wil ik hem wel brengen met de fiets.

12 oktober 2021 om 22:12

Ik wil jou ook wel een tientje en snicker geven. Kan jij dan alleen op de fiets naar Dortmund en blijft Haller fijn bij ons.

12 oktober 2021 om 23:09

Ik vond zijn grap toch echt leuker, die likes verbazen me! Wss veel Ajacieden hierzo, enige verklaring

13 oktober 2021 om 00:50

Wat had je gedacht bij een Ajax topic?!?! Niet zo'n slimme reactie van je

13 oktober 2021 om 11:01

Veel Ajacieden zijn anders nog niet zo groot fan van Haller hoor.

Haha Dortmund? Gouden strik, doos chocolade, hele dure fles wijn en onbeperkt kaviaar voor het hele bestuur van Dortmund voor de rest van hun leven. En dan gaat Overmars hem ook nog hoogstpersoonlijk brengen.

12 oktober 2021 om 22:02

Ligt toch echt aan het bod hoor. Voor 25 miljoen moet Ajax hem gewoon houden. Die zijn we over een paar jaar allang vergeten maar met Haller wordt ja makkelijker kampioen dan met een mindere spits

12 oktober 2021 om 22:20

25 miljoen?! Voor 10 keihard verkopen en je verlies nemen. Gekkigheid dit.

12 oktober 2021 om 22:25

Waar heb jij het over? Haller loopt bij Ajax sinds zijn komst bijna 1 op 1 qua wedstrijden en goals/assists. Dit seizoen zelfs boven 1 op 1. Daarnaast heeft hij in beide CL wedstrijden gescoord. Tuurlijk mist hij nog veel kansen en is z'n veldspel niet altijd even goed (al is dat dit seizoen al zoveel beter dan vorig seizoen). Maar als je vindt dat Haller met verlies verkocht moet worden dan heb je er echt niet zo veel kijk op

12 oktober 2021 om 22:23

Is dat toevallig omdat je bang bent dat hij gehakt van Feye gaat maken?

Heeft het uitstekend gedaan bij Frankfurt, bij Westham redelijk en nu ook gewoon uitstekend bij Ajax ondanks alle kritiek. Al die clubs zijn niet voor niets geïnteresseerd in hem, Haller is gewoon een goalgetter.

12 oktober 2021 om 22:14

Inderdaad, al die popie jopie verhalen van ik breng hem op de fiets, hij kan er niks van bla bla bla. 11 wedstrijden, 10 goals, 2 assists zijn gewoon uitstekende cijfers, wie zijn al die andere spitsen van Ajax die afgelopen jaren zo veel goals maakten.

13 oktober 2021 om 11:03

Echt hoor, welke spits maakt ze niet die hij maakt?! Hij heeft echt totaal niets wat meer is dan een gemiddelde Eredivisiespits; en met die blik is het echt verbijsterend dat hij bij Ajax loopt... Het aantal kansen dat hij verknalt en aanvallen die stuklopen, mijn God...

13 oktober 2021 om 20:04

Is bij Ajax toch vrij lastig geweest om in de afgelopen tig jaar een centrumspits te vinden die aan de lopende band scoort maar jij hebt er blijkbaar oog voor.

12 oktober 2021 om 22:28

Inderdaad prima spits, al helemaal voor de Eredivisie maar dat was al gebleken bij Utrecht, zou gek zijn als hij dan bij Ajax nota bene opeens minder zou scoren. Eigenlijk viel hij alleen bij West Ham tegen, net een niveautje te hoog. 10 doelpunten maken in 1,5/2 seizoenen als je voor 50M bent gehaald zou ik niet redelijk willen noemen.

12 oktober 2021 om 23:59

Wel heel makkelijk scoren hè PSVlld. Zijn salaris van om en nabij de 25 miljoen voor 5 jaar rekenen is wel heel makkelijk. Is hetzelfde als we de transfervrije spelers van PSV onder de loep gaan nemen omdat ze miljoenen verdienen.

12 oktober 2021 om 22:57

@KanyeWest bij West Ham bakte hij er niks van. Die fans waren blij dat hij vertrok.

13 oktober 2021 om 08:53

Het is maar wat je uitstekend noemt.. Bij Frankfurt was zijn 1e seizoen redelijk en bij West Ham was het gewoon slecht. Ook bij Ajax vind ik hem redelijk, dit seizoen heeft hij 5 goals (van de 30 die het team heeft gescoord) in 8 wedstrijden gemaakt. Dat klinkt goed, maar niet als je kijkt naar de tegenstander en de enorme hoeveelheid kansen die hij krijgt.

Uiteraard maakt de uitschieter tegen Sporting alles goed, maar Haller is echt nog niet constant genoeg geweest voor Ajax tot nu toe.

Een ruildeal met haaland lijkt me een mooie deal. Mocht Dortmund er wat geld bij willen leggen natuurlijk.

12 oktober 2021 om 21:59

Doe maar niet. Haaland moet eerst aan het Ajax spel wennen en zal dan een half jaar moeten wennen in Jong Ajax. Dan zitten we weer met een spitsen probleem. Nee, Haller blijft beter.

13 oktober 2021 om 06:15

Wat geld bijleggen? Ik heb die Haaland nog geen pepernoot zien raken. 25 miljoen erbij zodat Ajax uit een kosten is.

Als Overmars hier nog een winkelwagen muntje voor kan krijgen moet hij dat natuurlijk meteen doen. Nee de statistieken van Haller bij Ajax zijn echt niet verkeerd. Maar het natuurlijk wel een paniek aankoop geweest voor veel te veel geld, en absoluut niet het type spits dat bij Ajax past. Overigens al helemaal niet bij Dortmund waar Haller al helemaal snelheid te kort komt voor het type spel dat ze spelen.

Gaat natuurlijk niet gebeuren, maar voor 35 miljoen mogen ze hem ophalen. Zie dan graag Dolberg terugkomen als spits

12 oktober 2021 om 22:26

Dan zullen ze nog een spits van hetzelde kaliber moeten halen. Dolberg is gewoon te vaak geblesseerd.

als ik ajax was geweest gad ik er een strik om gedaan en mee gestuurd met de post doei

De haalbaarheid van Haller ten opzichte van Adeyemi zit 'm volgens mij niet zozeer in het bedrag, maar in de concurrentie. Overigens doet men ook in de reacties op dit bericht weer schamperend over Haller, die nondeju gewoon bij 32 goals in 34 wedstrijden betrokken was in zijn tijd bij Ajax tot nu toe, nog geen 12 maanden onderweg. Dit is zo'n speler die je pas gaat missen als hij er niet is. Nu wordt hij vooral afgerekend op zijn prijskaartje, waar hij zelf helemaal niets aan kan doen (ook nog een wintertransfer, altijd relatief gezien duurder). Als je 'm verkoopt voor 30 miljoen, maar je mist mede door zijn inbreng de 35 miljoen startgeld voor de CL, dan krijg je spijt als haren op je hoofd.

13 oktober 2021 om 08:56

Ajax haalt echt wel de CL zonder Haller.. kom op nou. Voor nu zou ik hem ook laten staan, maar als je er 30+ voor kan krijgen gewoon verkopen.

Strik erom en goed geld voor vangen!

12 oktober 2021 om 22:24

Een voetbalclub heeft niks aan geld op de bank, spelers die presteren heb je nodig, wees blij dat je eindelijk weer een presterende spits hebt.

13 oktober 2021 om 09:54

Volgens mij. vergeet je dat Ajax een handelshuis is en men juist leeft van inkoop verkoop en dat Overmars daarmee door de jaren heen Ajax succesvol heeft gemaakt. Ondanks zijn goede cijfers, die trouwens veeeeel beter hadden kunnen zijn gezien het legio dotten van kansen die hij mist, bekruipt mij altijd het gevoel dat hij het toch niet is. En als er genoeg binnenkomnt halen we toch Brobbey weer terug of zo ;-)

13 oktober 2021 om 18:17

En de mensen op de tribune klappen voor het financieel rendement? Nee, die willen prijzen pakken en mooie acties zien. Ik snap het allemaal wel, en eigenlijk denk ik dat de supporters in Amsterdam ook graag wat te zaniken hebben op de tribune ;-)

Als Borussia 30 miljoen te veel geld vindt voor Adeyemi dan is het ook een kansloze zaak om Haller op te halen. Voor minder gaat Ajax zijn langdurige contract echt niet laten ontbinden.

Wat een rare reacties hier zeg, Haller heeft er onderhand 5 inliggen in de CL (in 2 wedstrijden) en 5 in de Eredivisie (in 8 wedstrijden), en nog moet er zogenaamd een strik omheen en word hij per fiets weggebracht, ik snap er echt niks van. Die jongen doet precies wat hij moet doen bij Ajax, en dat is goals maken, heel veel goals, waarom word er dan alsnog zo negatief op hem gereageerd? Is voor Ajax echt een onmisbare speler op dit moment.

12 oktober 2021 om 23:18

En toch zoveel kritiek hebben he.
Bij Az kunnen mogen we alleen maar dromen van zo'n jongen in de spits die gewoon doelpunten maakt.

13 oktober 2021 om 09:38

Wij niet, wij hebben Linssen en Til

13 oktober 2021 om 11:58

Poeh, jazeker.
Vooral Linssen hebben ze ge-upgrade van de zomer, want dis kon toch niets in z'n eerste jaar.
Til altijd in gelooft, in zijn Az tijd liep iedereen met hem weg.
Bij Az had hij een mooie bijnaam ook, "pruikie".

Ruilen voor Moukoko, dan kan die een jaartje bij Jong verpieteren en dan transfervrij naar Leipzig.

Adeyemi volgend jaar 90% bij Dortmund dus Haller blijft gewoon in Amsterdam

12 oktober 2021 om 22:50

Die andere 10% blijft hij bij Red Bull uitvoeren? Soort van part-time spits..

12 oktober 2021 om 23:21

😂, nu lachen we er om maar over een jaar of 30 is dit vast een nieuwe regel van de Uefa.
Een voetballer die je kan delen met een andere club....

12 oktober 2021 om 23:19

Ik denk toch dat Adeyemi eerder voor Bayern zal gaan kiezen

Lijkt me logisch dat ze interesse hebben. Haller scoort in de Eredivisie bijna net zoveel als Guus Til en dat is een prestatie van formaat.

13 oktober 2021 om 07:15

Dan hoor je zeker bij de groten der aarde.

Lijkt me wat duur en niet echt voor de toekomst voor Dortmund. Ze kunnen beter Adeyemi halen van Salzburg. Iemand die Haaland prima zou kunnen opvolgen. Maar dan zal Haaland wel na dit seizoen moeten vertrekken, anders heb je ook weinig aan Adeyemi. Ondervinden wel flinke concurrentie van Bayern bij de transfer van Adeyemi.

12 oktober 2021 om 23:21

Zou BVB niet voor Vlahovic van Fiorentina gaan?

13 oktober 2021 om 01:31

Vlahovic kost 75miljoen

15 oktober 2021 om 11:22

Dat hoeft geen probleem te zijn als Halland € 90 mln oplevert.

Dit is een grap natuurlijk, of een poging van Dortmund om alles op scherp te zetten voor de ontmoeting in de Champions League. Haller is zowel niet toekomstbestendig als van het niveau dat Dortmund zou moeten nastreven. Ze kunnen zich beter op die Adyemi richten.

Dit is natuurlijk ook goed nieuws voor Malen.

Als haller daadwerkelijk naar de borussia D gaat dan eet ik die dag spruitjes, niet te hachelen maar ik maak me niet druk🤣

Ajax moet nu gewoon naar buiten brengen dat Haller een overstap naar Dortmund ziet als een stap achteruit.
Dit is natuurlijk een onzin verhaal, gewoon tikje terug uitdelen.

Jeetje het altijd betrouwbare Bild. Schaamteloos natuurlijk, al is dit wel heel makkelijk weg te strepen.

Moet Dortmund niet willen, heeft het Frankfurt top gedaan maar bij West Ham liet hij het al zien.

Inpakken en wegwezen!! Komt echt tekort voor ajax. Ja hij scoort en heeft goede statistieken, maar is toch een beperkte voetballer!! Gewoon weg doen!!

Ruilen voor malen . Klaar

Van de regen in de drup..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren