Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Salah voorspelt: ‘Er komen meer strafschoppen voor mij, let maar op’

Laatste update:

Mohamed Salah is naar eigen zeggen geen liefhebber van de VAR, maar de aanvaller van Liverpool ziet desondanks ook een onbedoeld voordeel in het gegeven dat discutabele discussies tijdens een wedstrijd uitvoerig kunnen worden geanalyseerd. Salah verwacht namelijk dat scheidsrechters veel vaker strafschoppen aan hem gaan toekennen.

“Ik houd er niet van, dat zal altijd mijn eerlijke antwoord zijn, altijd”, antwoordt Salah op de vraag van CNN wat hij van de VAR vindt. “Ik houd van voetbal zoals het is, met fouten van scheidsrechters en met de agressie die spelers soms laten zien. Het is goed om spelers soms in bescherming te nemen bij gevaarlijk spel. Dat is in mijn optiek de enige reden dat er soms ingegrepen moet worden.

“Maar fouten van scheidsrechters en spelers horen wat mij betreft bij het voetbal. Dat maakt deze sport ook zo bijzonder”, benadrukt Salah nog maar eens. De Liverpool-aanvaller denkt dat de VAR in zijn voordeel gaat werken, ondanks zijn bezwaren. “Er gaan meer strafschoppen voor mij komen, let maar op.” Salah kreeg afgelopen seizoen het verwijt dat hij regelmatig schwalbes zou maken, een beschuldiging die hij openlijk naar het rijk der fabelen verwees.

Liverpool veroverde afgelopen seizoen de Champions League en in de finale tegen Tottenham Hotspur kregen the Reds al in de eerste minuut minuut een strafschop op aangeven van de VAR. Tottenham-middenvelder Moussa Sissoko kreeg de bal tegen zijn hand in het strafschopgebied, waardoor arbiter Damir Skomina uiteindelijk naar de stip wees. Salah faalde vervolgens niet vanaf elf meter.

Gaat Mohamed Salah gelijk krijgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja voor hem zeker met zijn lichte val partijen. De VAR is in basis goed, alleen nog wat kinder ziektes

21 augustus 2019 om 15:39

Het viel allemaal wel mee met zijn lichte valpartijen. Ik zelf vond het allemaal gewoon overtredingen op Salah. Die kinderziektes zullen er op termijn uitgaan, maar toch zullen er discutabele situaties voorkomen.

21 augustus 2019 om 16:43

Ik wist niet dat een volwassen man nog kinder ziektes kon krijgen.

Even zonder gein. De techonologie is gewoon nagenoeg perfect. De VAR is en blijft een persoon met opvattingen, dit zal altijd blijven en dus zullen er altijd andere interpertaties zijn.

De zogenaamde analytici zijn zelf mede verantwoordelijk voor de wijze waarop de VAR nu functioneert, mijns inziens.

Als de VAR een twijfelachtige beslissing neemt, dan wordt het systeem met de grond gelijk gemaakt. Als, in reactie daarop, VAR en scheidsrechters meer tijd nemen om beslissingen te nemen, wordt het systeem ook met de grond gelijk gemaakt.

In algemene zin lijkt het me makkelijk om vast te stellen dat het spel eerlijker is geworden met de Var. Verder blijven scheidsrechterlijke fouten onderdeel van het spel en daar moet je je als ploeg maar tegen wapenen. Als we in beginsel gewoon de beslissing van de VAR en scheidsrechter accepteren i.p.v. eindeloos te analyseren, dan zouden we al heel ver zijn.

Of je krijgt vaker een gele kaart voor een schwalbe. Ik vind dat hij bij een lichte aanraking gelijk de grond opzoekt. Beetje jammer voor zo een speler

21 augustus 2019 om 20:51

Onzin, de meest lichtvoetige speler vande pl heeft heel wat zuivere overtredingen bestempeld gekregen als schwalbe en de mediaschapen volgen en zorgen voor dit negatief beeld. Ik kan de voorbeelden nog zo voor de geest halen, jij ook?

Zonder de VAR worden de grote clubs alleen maar bevoordeeld, het is nu veel eerlijker grworden. Alleen die prutsers die achter de VAR zitten halen af en toe het bloed onder de nagels

Ik denk het niet Salah. Je gaat vaker geel krijgen voor schwalbes. Salah weet dit best, met zijn 'fouten horen erbij'. Tot het hem tegen zit.

21 augustus 2019 om 17:06

Ook echt zeggen dat ie wel van bepaalde agressie houdt, maar dat het wel fijn is dat hij minder kapot geschopt gaat worden. Oftewel: laat ze lekker iedereen doodtrappen, als ze maar van mij afblijven. Best een hypocriet verhaaltje van Salah al met al.

21 augustus 2019 om 18:04


Een Salah op volle snelheid is ook snel uit balans als ie een bodycheck of een tik krijgt,of dat nu in het strafschopgebied of niet is.
Heeft niets met schwalbes te maken,maar begrijpelijk dat jij dat zegt.
Wellicht is een Aubameyang ook zo te beoordelen omdat hij ook pijlsnel is,maar bij hem zul je het wel geen schwalbe vinden.

22 augustus 2019 om 10:36

Er is natuurlijk wel een verschil tussen uit balans raken door een tik of duw en jezelf uit balans gooien als je contact voelt. Zo is het ook net zo begrijpelijk dat jij Salah verdedigt.

22 augustus 2019 om 20:40

Je laatste zin maakt je meteen ongeloofwaardig. Heeft niks met club te maken, al denk jij dat uiteraard wel. Maar ik heb Auba geen opzichte schwalbes zien maken, nee.

22 augustus 2019 om 21:59

Roepen dat Salah meer gele kaarten gaat krijgen,dat is pas geloofwaardig.
De afkeer zit blijkbaar erg diep bij jou,maar dat mag en vice versa.
Zaterdag praten we verder

21 augustus 2019 om 20:52

De goedheid zelve en jullie bestempelen als hypocriet. Elk ook maar tikkeltje competitieve uitlaten van Salah word verhonderdvoudigd. Well done

Het grote nadeel van de VAR is in mijn ogen dat er teveel nadruk op slow-motion beelden ligt bij overtredingen. Als iemand zijn hand op de schouder van een aanvaller legt en de aanvaller gaat daardoor liggen, zal de VAR misschien denken dat die aanraking ook daadwerkelijk genoeg was om hem ten val te brengen, terwijl dat natuurlijk onzin is voor deze getrainde personen. Dan is er natuurlijk nog het onderdeel 'opzet'. Als een aanvaller de verdediger kruist en ze maken contact zal de aanvaller (vrijwel) altijd de grond opzoeken. Is dat dan een pingel? De VAR zal dit niet makkelijker maken om te beoordelen, eerder moeilijker vanwege die slow-motion beelden.

Dat Salah zegt dat hij meer pingels zal krijgen vind ik trouwens gewaagd...genoeg situaties waarbij hij makkelijk naar het gras ging en de meerderheid (neutrale en niet-Liverpool supporters) het geen pingel vond. We zullen het vanzelf gaan zien, ik hoop dat de VAR uiteindelijk foutloos kan gaan werken, al heb ik mijn twijfels vanwege hierboven genoemde en omdat het mensenwerk blijft.

21 augustus 2019 om 15:57

Laten we nou niet doen alsof er zo ongelooflijk veel neutralen zijn bij die meerderheid van de overdreven hetze tegen Salah. Die trouwens hooguit zijn gemakkelijke duik tegen Newcastle gecorrigeerd had zien worden door de VAR.

21 augustus 2019 om 16:23

Ik weet niet of dat die duik was waarbij hij het handje op de schouder gelegd kreeg -dat was imo het meest onzinnige geval- maar er zijn heus meer gevallen geweest waarbij het met VAR misschien wel geannuleerd zou worden.

21 augustus 2019 om 15:59

Wat maakt opzet uit? Hoogstens bij een gele/rode kaart discussie. Als een verdediger de aanvaller neerhaalt moet t niet uitmaken of het per ongeluk of expres is

21 augustus 2019 om 16:24

Waarom niet? Een aanvaller kan toch ook bewust inhouden of zijn been laten hangen als hij weet dat de verdediger achter hem langs gaat kruisen? Vind je het dan ook in alle gevallen een pingel?

21 augustus 2019 om 16:25

''voor deze getrainde personen''
Als je op snelheid bent dan kan je , bij wijze van spreken , omver geblazen worden, ongeacht of zo afgetraind bent als deze voetballers of niet.

21 augustus 2019 om 16:33

Dat onderken ik zeker, maar ik heb het over de gevallen waarbij een aanvaller bij licht contact zich opeens laat vallen. Dus een handje op de schouder voelen, een arm die geraakt wordt etc. niet de gevallen waarbij een aanvaller daadwerkelijk door de verdediger uit zijn oorspronkelijke lijn geduwd wordt.

Het is echt zo simpel om een oplossing voor de var te vinden.. Laat de scheidsrechter gewoon de wedstrijd fluiten samen met zijn assistenten, geef elk team 1 VAR poging per helft, en zodra er iets gebeurd, dan kan het team wat een goal/penalty tegen kreeg even overleggen met de coach, en als hun het eens zijn dat er iets gebeurde wat niet door de beugel kon, dan vragen ze een VAR moment aan, laat iedereen in het stadion meekijken met wat er gebeurd, en voila, geen willekeur meer.

21 augustus 2019 om 16:46

Sorry hoor maar dit is de meest waardeloze optie die ik tot nu toe heb gelezen. Als je de reacties al leest op VZ dan weet je dat 90% van de supporters met een gekleurde bril de posities beoordelen. Laat staan de fanatiekere toeschouwers in het stadion. En hoe zit het dan met de tijd en de tempo van de wedstrijd die je daardoor kwijt bent?

22 augustus 2019 om 14:08

Je snapt mij niet geloof ik.. De wedstrijd gaat gewoon door, niks wordt gechecked tenzij een team daar om vraagt, dat mag 1 maal, en als het team dat de VAR check aanvraagt, ongelijk heeft, dan hebben ze geen poging meer..

Statistieken wijzen uit dat Engelse spelers veel vaker een strafschop krijgen in de PL dan niet Engelse spelers. Stelselmatig worden overtredingen op “buitenlanders” weggewuifd en vaak bestempeld als schwalbe.
Ik ben zeer benieuwd of de VAR hier een einde aan gaat maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren