Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roord reageert op uitspraken over Parsons in veelbesproken interview

Laatste update:

Jill Roord heeft woensdagavond na de 3-2 zege op Portugal gereageerd op haar veelbesproken interview met De Volkskrant. De Oranje-middenvelder hekelde onder meer de lange besprekingen van bondscoach Mark Parsons, maar Roord laat weten dat haar uitspraken vooral sarcastisch waren bedoeld.

Roord kwam woensdagochtend met keiharde uitspraken over haar bondscoach. "Hij is Amerika gewend, daar gebeurde dat niet. Hij geeft meer besprekingen dan Sarina. Niet alleen over voetbal, maar ook over andere dingen die hij belangrijk vindt: normen en waarden, de sfeer in het team. Hij stelt ook veel vragen. Als ik zeg dat ik me niet fijn voel, dan vraagt hij: 'Waarom voel je je niet fijn?' Hij gaat graag de diepte in en dan haakt bij ons vijftig procent wel af. Ik ook. Ik vind het interessant, maar ik moet ook wel eens lachen: Wat is dit voor vraag?”, aldus Roord in gesprek met De Volkskrant.

“In mijn beleving ben ik heel sarcastisch geweest”, zei Roord na de nipte overwinning op Portugal tegenover ESPN. “We hadden het erover dat Mark Parsons heel graag praat en dat ik een spanningsboog heb van een minuut, Het ligt aan mij dat ik af en toe in slaap val, wat natuurljk ook niet zo is. Natuurlijk val ik niet in slaap, dat is sarcatisch."

“Ik weet zelf hoe het echt zit en dat ik het totaal niet heb gemeend. Volgens mij wordt er heisa gemaakt om niks”, stelde Roord, die ook aangaf nog niet te zijn aangesproken door Parsons over het interview. Roord leek de Oranje Leeuwinnen woensdagavond na de 2-2 van Portugal, vroeg in de tweede helft, direct weer op voorsprong te schieten, maar zag haar treffer vervolgens afgekeurd worden vanwege buitenspel. Uiteindelijk werd Daniëlle van de Donk een half uur voor tijd de matchwinner met een prachtig afstandsschot, waardoor Oranje haar eerste zege van dit EK kon boeken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet t meest heldere licht geloof ik, zijn gewoon domme uitspraken.

14 juli 2022 om 08:16

Precies dit, en als ze het heeft gezegd zoals het is opgeschreven lijkt me ook sterk dat het allemaal sarcastisch was. Dat haal je in ieder geval totaal niet uit de tekst. En je moet gewoon niet dit soort interviews geven rond/tijdens een eindtoernooi. Hopeloos naïef.

14 juli 2022 om 08:25

Ze is eerlijk geweest maar het is wel onhandig. Miedema gaf van de week ook al aan dat ze het tactisch niet altijd eens waren met de coach. Als je het hele interview leest van Roord geeft ze dit ook aan. Haar reactie na de wedstrijd dat het sarcastisch was bedoeld komt dan ook niet geloofwaardig over.

14 juli 2022 om 09:01

Onhandig is het wel, maar ik vind het wel mooi dat de trainer haar gewoon opstelt en dat het tussen hun geen enkele rol lijkt te spelen. Een stormpje dat buiten hun glas water woedt. Het is gelukkig niet zoals bij de mannen, waar dit verder wordt opgeblazen. Verfrissend,

14 juli 2022 om 09:10

Ja, het is ook goed dat de trainer haar gewoon opstelt. Ik heb hier overigens wel vragen bij of hij dit ook had gedaan als hij niet zoveel blessure/corona gevallen had gehad. Deze coach komt ook wel over als een hele zachtaardige en een beetje slappe man, waarbij je het gevoel hebt dat mensen makkelijk over hem heen lopen. Gisteren vond ik ook zijn wissels een beetje laf en onbegrijpelijk.

14 juli 2022 om 11:22

Denk dat je bij van Gaal lekker op vakantie had gekund.

14 juli 2022 om 08:40

Boeiend. Media probeert gewoon een rel te veroorzaken. Laat ze lekker met rust en zich op voetbal concentreren.

14 juli 2022 om 09:03

Als dit niet haar woorden waren en de media maar iets op heeft geschreven om een rel te veroorzaken, dan had ze dat gisteren wel gezegd. Dat dit niet was wat ze gezegd heeft.

Ze komt op mij ook gewoon niet heel sympathiek over. En als ik ook weer zie hoe ze reageert wanneer er een overtreding op haar wordt gemaakt, dan sluit ik me volledig aan bij de woorden van Ravel.

14 juli 2022 om 12:00

Ze heeft toch nergens gezegd dat het niet haar woorden waren. Ze heeft de context aangegeven.

Daarnaast hoe zij reageert wanneer er een overtreding wordt gemaakt. Heb je die overtreding gezien? Zo reageert ongeveer 90% van de voetballers maar bij haar komt het niet sympathiek over beetje vreemd

14 juli 2022 om 09:04

Gewoon eerlijke mening niks mis mee, de bondscoach vind het ook geen punt. Inderdaad heisa om niks dus.

14 juli 2022 om 18:42

Ze weet nu hoe het in media-land werkt, wellicht is ze de volgende keer wat verstandiger met de uitspraken ;-)

De Noa Lang van het dameselftal, je ziet toch van mijlenver aankomen dat dit superonhandig is om te zeggen (al helemaal tijdens een toernooi). Bovendien: elk geintje is een seintje

14 juli 2022 om 08:43

"De Noa Lang van het dameselftal" Ik ga helemaal stuk hiero!

14 juli 2022 om 10:26

Dat zegt iemand met een de Mos foto op zijn profiel

Alsjeblieft zeg, dit is wel echt zeiken om het zeiken, sarcasme kan tegenwoordig ook al niet meer dus.

14 juli 2022 om 08:11

Mee eens.
Heb je net een wedstrijd gespeeld.
Krijg je deze vragen.
Er wordt weer een rel gecreëerd om niets.

14 juli 2022 om 08:12

Dit was geen sarcasme, dat was gewoon een smoes van haar omdat ze te dom was te begrijpen dat ze door haar uitspraken de coach volledig ondermijnde.

14 juli 2022 om 08:31

Want ja, wanneer iemand zegt in slaap te vallen bij besprekingen die 3 uur duren dan is het natuurlijk per definitie waarheid.

14 juli 2022 om 08:50

Jij bestempelt mensen wel heel snel als dom volgends mij, ik denk dat de trainer haar beter kent en begrijpt dat dit sarcasme was.

14 juli 2022 om 09:02

Precies, de trainer heeft haar gewoon opgesteld, niet gereageerd, en ze gaan gewoon samen verder. Geen probleem dus.

14 juli 2022 om 09:23

Gezien eerdere uitspraken van andere spelers denk ik zeker wel dat ze twijfelen aan deze coach.

14 juli 2022 om 10:04

als je zegt "ik val in slaap bij die lange besprekingen" dan is dat natuurlijk in 99% van de gevallen niet letterlijk zo bedoeld. Sarcasme dus. Is echt niet zo gek.

Natuurlijk zit er ook een kern van waarheid in haar kritiek, maar dat is niet erg.

14 juli 2022 om 09:30

Sarcasme kan zeker, mooie vorm van humor, maar lastig om uit een artikel (van welke krant dan ook) op te maken dat iets ‘sarcastisch bedoelt is’. Net als wanneer je een sarcastisch appje krijgt, maar dan kun je er nog een jolige emoji achter plakken.

14 juli 2022 om 11:02

Het was ook helemaal geen sarcasme. Ze bedoelde natuurlijk niet letterlijk dat ze in slaap viel, maar het is niet dat ze bedoelde dat hij JUIST zulke boeiende besprekingen geeft en een goede persoonlijke benadering heeft.

14 juli 2022 om 11:21

Sarcasme komt nogal moeilijk door in geschreven pers.

dit is natuurlijk wel heel makkelijk van haar. als je het dan echt sarcastisch is dan zorg je ervoor dat het in het interview duidelijk wordt. al laat je het erbij zetten, en wanneer de krant dat niet wil dan geef je gewoon aan dat het niet gepubliceerd mag worden in die vorm.

14 juli 2022 om 08:08

Ik ben het helemaal mee eens hoor dat de vrije pers moet afgeschaft worden, maar zo makkelijk is dat niet. Ze heeft helaas niet de autonomie over haar gedane uitspraken en wordt daarom nu aan de schandpaal gehangen. We moeten haar koesteren ipv aanvallen.

14 juli 2022 om 08:32

@jackherrer en ook valencianl

dat is dus heel makkelijk als persoon. dan moet ze slimmer zijn en aangeven dat ze altijd haar goedkeuring moet geven voordat het gepubliceerd mag worden. daar is helemaal niks geks aan om die voorwaarde te stellen. en als ze dat niet heeft gedaan is dat gewoon heel dom. je mag toch wel hopen dat ze weet hoe de media werkt en hoe je daar mee om moet gaan.

14 juli 2022 om 09:05

Ze moet helemaal niks. Ze is juist niet zo overspannen als de mannen internationals. Spreekt nog wat frisser, doet dat wat onhandig, maar het levert totaal geen probleem op. Ze heeft gewoon gespeeld en de trainer snapt wat ze bedoelde. De rest is ruis, dat buiten het team om speelt.

14 juli 2022 om 09:24

@jackherrer Jij leeft dus liever in een dictatuur waar alles wordt gecensureerd?

14 juli 2022 om 09:50

Stan mijn excuses. Ik werd vandaag enorm inclusief wakker, en gooide al mijn principes overboord. Ik ben enorm bang voor alles wat kwetsend is. En ik moet voor vrouwen staan. Niet dat ze zichzelf niet kunnen verdedigen. Dat bedoel ik niet. Ja verdorie, het is allemaal zo lastig. Ik wil niet dat alles gecensureerd wordt.

14 juli 2022 om 11:06

Hey Jack, volgens mij overdrijf je een beetje. Het is sinds jaar en dag al heel gewoon om bij een vriendelijk interview samen naar de opnames of tekst te kijken. Een voetnoot in de tekst plaatsen is helemaal niet zo raar. Maar het heeft minder met Roord te maken en meer met de perschef van de NL-vrouwen, die de tekst hebben gezien en het elk moment konden tegenhouden. Dat gebeurd bij de mannen continu.

14 juli 2022 om 08:10

henny, je weet hoe de krant is he, ze willen dat mensen er over gaan praten dus dan gaan ze juist niet plaatsen dat het sarcasme was.

Belachelijk dat ze wordt aangevallen om een grapje, al kunnen woorden ook ontzettend veel pijn doen. Ik het gevoel dat de woorden van onze leeuwinnen onder een vergrootglas liggen uit jaloezie. Dit soort talent moet je roemen om hun prestaties op het veld en niet om de antwoorden die journalisten letterlijk uit hun mond forceren. Bah.

Ach ja, die heeft het licht ook niet uitgevonden. En dan ook nog zeggen dat hij er niks over gezegd heeft. Natuurlijk niet, hij is Amerkaan. Maar ja ik denk niet dat hij nog lang bondscoach is, want het gaat tot nu toe echt alles behalve lekker.

Context en toon blijven belangrijk. Dat zie je niet in een krant. Misschien een les voor later, maar ik vond het wel verfrissend en grappig. Als dit op camera was geweest was er sowieso minder ophef over. Maar een klein beetje drama moet kunnen.

Niet de meest slimme van het elftal, blijkt wel. Ook een les in media voor haar. Je wil meer aandacht voor damesvoetbal, dan krijg je dit soort dingen er ook bij.

Ik vind het eerlijk gezegd wel eens lekker dat mensen gewoon zeggen waar het op staat in plaats van de meepraters, die bang zijn om de basisplaats te verliezen....

14 juli 2022 om 08:21

Lekker is dat he?! Gewoon lekker jezelf zijn en aan jezelf denken. Ben ik het helemaal mee eens cejay! Dat het de algehele sfeer in de groep aantast en voor scheefgroei met de leidende staf zorgt dat moet iedereen maar voor lief nemen. Hun probleem. Ten slotte, de hele wereld draait gewoon om jezelf en het geven van leuke interviews tijdens een eindtoernooi om jezelf als lollige meid neer te zetten naar het publiek hoort daar gewoon bij!

14 juli 2022 om 08:34

Zometeen wel nog even posten dat dit sarcasme was hè 😉

Wat is er sarcastisch aan dan?

14 juli 2022 om 08:34

Dat weet alleen Roord, snap je?

Nu weten ze meteen dat ze deze periode onder een vergrootglas liggen. Er gebeurd verder op transfers na weinig op voetbalgebied dus er ligt nu veel meer focus op het vrouwenvoetbal. Dikke kans dat als Roord dit na een oefenwedstrijd in februari had gezegd er niets aan de hand was geweest.

Ik zie het sarcasme niet in de uitspraken die ze gedaan heeft. Zag alleen maar een schijnheilige reactie gisteren. Beetje doen alsof de rest van de wereld gek is. Het waren gewoon keiharde uitspraken over de bondscoach die gewoon binnenskamers hadden moeten blijven. Voor mij heeft deze dame afgedaan.

En durven hier mensen iemand te beoordelen met “ dom” en “ het licht niet uitgevonden” Kijk in de spiegel zou ik zeggen.pfff. Laat iemand in zijn waarde en maak niet overal een probleem van

14 juli 2022 om 08:36

Vind je het handig of respectvol dan om zo de wereld in te slingeren dat een coach totaal niet serieus wordt genomen?

Altijd B garnituur geweest en nu ze er eindelijk een keer instaat heeft deze dame wel een mening
1 treffer tegen Zweden maakt je nog geen 3e wereldwonder.
Snel in je mandje!

Prima, eentje die geen mediatraining heeft gehad. Eigelijk is het de Volkskrant die het raar neerzet dan zoals wel vaker media nieuws apart neerzet. Hoe kun je al lezend nou weten of een opmerking sarcastisch is of niet? Op Whatsapp weet je dat ook niet.

14 juli 2022 om 11:09

Wat zou hier sarcastisch aan moeten zijn? Als het sarcasme was dan betekent dat dat ze eigenlijk groot fan is van zijn persoonlijke benadering en zijn ongekend lange besprekingen. Maar dat is ze niet. Er zit geen sarcasme in. Tuurlijk is dat nieuws voor de Volkskrant.

Maar ja, met zo'n Amerikaanse coach die echt niet snapt hoe het spelletje gespeeld moet worden is dit ook weer niet heel opzienbarend. Kijk eens naar zijn "strijdplannen", zijn wissels en het niet snel kunnen wijzigen van het spel (bijvoorbeeld wanneer die Portugezen snel opkomen en de bal achter de laatste linie leggen, dan blijf je toch niet met vier verdedigers op 1 lijn naar achter lopen?).

Ik vind het wel mooi dat deze dames nog niet zo getraind zijn zoals de mannen, dat ze eigenlijk alleen maar open deuren intrappen en niks te melden hebben. Nu is die Parsons toch een zacht ei wat dat betreft en totaal geen persoonlijkheid. Overigens is wel duidelijk dat ze voor Wiegman door het vuur gingen en voor deze kwakzalver totaal niet. Daarom komen ze ook niet ver, want hij begrijpt er vrij weinig van...

Misschien moet 1 vandie meiden eens opstaan en zeggen dat ze naar die coach moeten luisteren. Dit interview in de Volkskrant is 1 groot betoog over hoe ervaren de ervaren meiden zijn en zij hun eigen keuzes kunnen maken op het veld. Dit is te zien want er staan individuen op het veld. Waarvan Jill Roord de grootste is, want die speelt alleen maar haar eigen wedstrijd. Op de bank ermee en een team opstellen!

Is altijd de gemakkelijkste weg toch? Iets stoms zeggen, daar kritiek op krijgen en dan zeggen: was een geintje joh!

Als ik zeg dat ik me niet fijn voel, dan vraagt hij: 'waarom voel je je niet fijn?' Hij gaat graag de diepte in

Holy shit als dit tegenwoordig al de diepte in gaan is dan zijn we toch maar een a-sociaal land aan het worden. Herkenbaar wel, beetje lopen luilakken op de training en als de trainer dan vraagt waarom voor je geen zak uit "ik voel mij gewoon niet fijn" met de gedachte om er van af te zijn.... maar dan...dan komt de doorvraag en blijkt dat haar standaard reactie bullshit is en ze gewoon lui is. Dan komt de kortsluiting en irritatie :D

Roord kan beter wat meer energie in de wedstrijden steken. Kan prima voetballen, maar van meeverdedigen heeft ze nog nooit gehoord. Laat keer op keer gewoon haar tegenstander lopen.

Sarcasme is juist het belachelijk maken van iets of iemand. Zeg dan dat je het met een knipoog zei.

Even goed lezen wat Roord over het interview zegt. Dat ze in slaap valt bedoelde ze sarcastisch. Maar haar uitspraken dat Parsons urenlang praat en ook over meer dan alleen voetbal en dat zij daar na een minuut soms al klaar mee is noemt ze nergens sarcastisch. Jawel, ze zwakt het belang ervan nog een stukje af maar ontkent de uitspraken niet. Ik denk daarmee dat Roord goed weg komt, wellicht ook mede dankzij het rijtje speelsters dat tegen Portugal niet mee kon doen. Ik zou wel eens willen weten wat mensen als van Gaal, Wiegman, Pauw of Koeman zou hebben gedaan als zij de leiding over dit Oranje zouden hebben gehad. Ik kan niet beoordelen of Parsons wel de juiste man op de juiste plek is, maar ik denk wel dat Roord hem schade heeft toegebracht met haar uitspraken.

Wat een amateur zeg. Terecht verbaasd over deze uitspraken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren