Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weimar blundert in minuut 93, waardoor Oranje Leeuwinnen afgaan in België

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen zijn de UEFA Women's Nations League vrijdagavond begonnen met een pijnlijke 2-1 nederlaag op bezoek bij België. Jill Roord opende na een uur spelen in Leuven de score namens de ploeg van bondscoach Andries Jonker, al bleek dat dus niet voldoende voor de volle buit. Marie Detruyer maakte gelijk en ver in blessuretijd was Jassina Blom de grote held van de Belgische vrouwen. Nederland kan zich alleen rechtstreeks voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024 kwalificeren als het groepswinnaar wordt in een poule met verliezend WK-finalist Engeland, Schotland en België.

Oranje, waar Jacintha Weimar onder de lat stond als debutant en Caitlin Dijkstra de gestopte Stefanie van der Gragt achterin verving, wist vier van de laatste vijf ontmoetingen met de Belgen winnend af te sluiten. De laatste nederlaag dateert van november 2016, toen in een oefeninterland met 3-2 werd verloren. De Oranje Leeuwinnen waren in de beginfase dreigend en dan met name via Lieke Martens. Doelpunten leverde dat echter niet op voor de kwartfinalist op het afgelopen WK. Kort voor het rustsignaal faalden Martens en Lineth Beerensteyn in kansrijke positie, waardoor beide teams met een 0-0 tussenstand gingen rusten.

De Oranje Leeuwinnen bleven ook na rust de aanval zoeken en de beloning volgde na een uur spelen op Belgische bodem. Beerensteyn behield met de rug naar het doel het overzicht en bediende Roord, die beheerst binnenschoot: 0-1. Lang nagenieten was er echter niet bij, want slechts een minuut later maakte Detruyer met haar schouder gelijk: 1-1. Nederland leek de snelle gelijkmaker snel te hebben verwerkt en onder leiding van Martens werd het Belgische doel veelvuldig opgezocht. Ook Roord liet zich gelden in aanvallend opzicht, al was de middenvelder niet gelukkig in de afronding.

Er kwam ver in blessuretijd alsnog een winnaar in Leuven, al waren dat niet de Oranje Leeuwinnen. De debuterende Weimar zag er niet goed uit bij een hoekschop en het was Blom die daar optimaal van profiteerde: 2-1. Een valse start dus voor Oranje en de jarige Jonker, die deze vrijdag 61 is geworden. De nederlaag zal echter snel naar de achtergrond moeten worden gedrukt, want dinsdag wacht in De Galgenwaard de ontmoeting met het sterke Engeland van bondscoach Sarina Wiegman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou gaat het niveau van het vrouwenvoetbal lamgzaam omhoog, maar die keepers.... Dat kan toch echt niet, dat is lachwekkend.

22 september 2023 om 23:03

Haha ja, en de manier waarop die corner kwam ook. Kan die bal zo vastpakken maar slaat hem over de zijlijn. Slaat daarna de bal in eigen hok.

23 september 2023 om 01:42

Echt. Soms zie je bij vrouwenvoetbal toch een hele fijne pass. Een prachtige goal. Maar echt de keepers zijn echt nog op een lachwekkend niveau. Enige die ik echt goed heb zien keepen was die van nl op het gewonnen ek jaren geleden. Maar dat bleek ook een complete mislukking daarna te zijn.

23 september 2023 om 20:30

De keepster van NL nu is beter dan de keepster waarmee het EK gewonnen werd. Dat was 1 brok onrust. Keepen is een vak en daar hoort ook inschattingsvermogen bij. En dat is bij vrouwen net als zonder TomTOm nog op de goede plek uitkomen. Ja er zijn uiteraard uitzonderingen, maar ik ken ze die gewoon in eigen stad nog verdwalen. Dat maakt juist dat keepsters bij corners mis tasten dat inschattingsvermogen is er niet. Maar goed als je het weet hoeven we ze daar ook niet op af te rekenen.

Poeh wat was het weer een ergenis met Beerensteyn. Passes niet goed inschatten, beroerde voortzettingen. Hebben we nou echt niks beters centraal voorin??? Miedema maar snel weer fit worden.

Vraag me af wat de gemiddelde lengte van een keeper bij de vrouwen is ?? Bij de mannen is 1.85 aan de kleine kant . Mischien de doelen een paar cm lager maken ??

23 september 2023 om 00:01

Naast dat het doel wel een kwart kleiner mag, zou je ook gewoon de speelvelden moeten verkleinen. Denk dat het spel daar enorm op vooruit gaat.

23 september 2023 om 08:04

Of lichtere bal, zoals bij de jeugd. Zou je het veld niet eens hoeven te verkleinen.

23 september 2023 om 11:08

Of gewoon grotere meisjes opleiden voor in doel, want die zijn echt wel te vinden. In Basket of vollybal zijn de meeste dames ook redelijk groot. Xavi Simons en Messi zouden ook geen goede keuze als doelman geweest zijn

23 september 2023 om 14:21

7x7 gaan spelen op een half veld misschien een optie?

Ouch.. onnodig verlies. Dit was je met Van Domselaar niet gebeurd.

Vrouwen en keepen, ze kunnen het gewoon niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren