Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Prachtgoal Van de Donk levert Oranje Leeuwinnen zege op tegen Portugal

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen hebben woensdagavond in een vermakelijke tweede groepswedstrijd op het EK een 3-2 zege kunnen boeken tegen Portugal. Oranje stond na ruim een kwartier spelen al met 2-0 voor dankzij kopgoals van Damaris Egurrola en Stefanie van der Gragt, maar Portugal kwam terug tot 2-2. Uiteindelijk werd Daniëlle van de Donk een half uur voor tijd de matchwinner met een prachtig afstandsschot, waardoor Oranje haar eerste zege van dit EK kon boeken.

De Leeuwinnen kregen na het duel tegen Zweden afgelopen zaterdag (1-1) een aantal flinke klappen te verduren. Sterspelers Jackie Groenen en Vivianne Miedema testten positief op corona. Ook de blessures van Aniek Nouwen en Sari van Veenendaal vielen tegen. Woensdagavond nam Lineth Beerensteyn in het Engelse Leigh de plek van Miedema over in de spits, terwijl Egurrola de vervanger was van Groenen. Vanwege het wegvallen van Nouwen speelde linksback Dominique Janssen tegen Portugal in het centrum, terwijl haar plaats werd overgenomen door Marisa Olislagers. Daphne van Domselaar begon onder de lat en verving Van Veenendaal.

Tegenstander Portugal had zich in eerste instantie niet eens geplaatst voor het EK, maar doet mee omdat Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne werd uitgesloten. Gezien de 2-1 overwinning van Zweden tegen Zwitserland in het andere duel in groep c, was het voor de Leeuwinnen belangrijk om in het spoor te blijven van de Zweedse vrouwen. Het elftal van Mark Parsons kwam daarom met de schrik vrij toen een vroege goal van Portugal werd afgekeurd. Ana Borges schoot de bal langs Van Domselaar, maar deed dat in buitenspelpositie. Nog geen twee minuten later maakte Oranje aan de andere kant een doelpunt dat wel werd toegekend. Egurrola kopte de 1-0 tegen de touwen na een hoekschop van Sherida Spitse.

Nog geen tien minuten later verdubbelde Oranje de voorsprong. Een schot van Lieke Martens werd van richting veranderd, waarna Van der Gragt de bal kon binnen knikken. In de 34e minuut greep de VAR in vanwege een vermeende overtreding van Janssen. Na enkele minuten bestuderen viel de beslissing: een penalty voor Portugal. Carola Costa wist deze foutloos te verzilveren, waardoor Oranje slechts met een doelpunt voorsprong de rust in ging. Deze voorsprong had overigens een stuk groter kunnen zijn, al had Portugal ook een aantal gevaarlijke momenten. Na rust wist Portugal zelfs de gelijkmaker te maken. Diana Silva kon in minuut 47 ongedekt de 2-2 binnen koppen.

Daarna had Nederland zelf ook pech met een afgekeurde goal. Jill Roord dacht de 3-2 binnen te schieten, maar Beerensteyn stond eerder in de aanval buitenspel. In de 62e minuut stond Van de Donk op. De middenvelder van Olympique Lyon ontving randje zestien een pass van Martens. Van de Donk dacht niet lang na en krulde de bal op prachtige wijze in de verre kruising. Hiermee zorgde ze niet alleen voor de belangrijke 3-2, maar maakte ze ook veruit het mooiste doelpunt van de avond. Daarna wisten de Leeuwinnen vrij gemakkelijk stand te houden en werd de eerste driepunter van het toernooi definitief binnengesleept. Portugal kon in de slotfase van het duel simpelweg geen vuist maken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Spitse eruit voor Damaris als Groenen terug is. Zo moeilijk is het toch niet? Martens mag ook wel even banken. Ik zou de coach willen adviserenDomselaarDeze verdediging (veel beter wordt die niet) Damaris - Roord - GroenenVd Donk - Miedema - Beerensteyn/PelovaAlvast bedankt. Met dit middenveld ga je toch zoveel makkelijker voetballen.

14 juli 2022 om 00:13

Ik zag afgelopen seizoen Spitse bij Ajax vrouwen. Traag, slordig, geen dribbel. Werd nog uitgeroepen tot 'queen of the match' ook. Onbegrijpelijk.

14 juli 2022 om 05:10

Sommige spelers wordt structureel de hand boven het hoofd gehouden, Martens idem dito. Speelt de meeste keren dat ik kijk bij een eindronde matig en niets toevoegend maar start iedere keer

13 juli 2022 om 23:11

Martens begint nooit op de bank of ze nou levert of niet

13 juli 2022 om 23:43

Als deze verdediging niet veel beter wordt dan pak het vliegtuig maar.Die backs zijn echt zo slecht, en opbouwend centraal is het verschrikkelijk.Volgende ronde kansloos eruit tegen de eerste de beste goede tegenstander.

Deze bondscoach snapt er werkelijk waar geen ene donder van. Speelt op een middenveld met 1 man minder, die spitse kan er echt geen ruk van. Damaris Egurolla Wisselt hij terwijl die juist goed speelde. Ik zou lekker een middenveld maken met vd Donk Egurolla en Roord als Groenen terug is met Groenen. Martens veel eerder moeten wisselen voor dit meisje. Het is echt heel slecht

14 juli 2022 om 06:38

Weet je wat ergste is? Denk dat de meiden dit ook vinden... die man hadden ze nooit aan moeten stellen

Snap niet dat Martens zo heilig is, moet je veel eerder eruit halen. Burgts bracht meer in 10 minuten dan Martens in 80

13 juli 2022 om 23:15

Martens wordt over het algemeen tikkeltje overschat. Maar laatste tijd is het echt pure bagger. Totaal geen snelheid, komt geen lantarenpaal voorbij, scoort weinig, niet balvast,ze brengt letterlijk niets. Groenen,Donk,Miedema, die leveren.

14 juli 2022 om 06:32

Dat idd. Overschatte kracht inmiddels. Vind er niet zo bijzonder als velen zeggen. Misschien niet hongerig meer ofzo

14 juli 2022 om 09:45

Dat is altijd zo makkelijk. Logisch dat je als frisse invaller een vaak al vermoeide directe tegenstander nog even een paar keer dol kan draaien. Hoe vaak zie je het wel niet dat iemand als invaller goed is en vervolgens in de basis altijd teleurstelt. Denk aan Vertessen bij PSV (ik ga er even vanuit dat je voor PSV bent).

Ben het wel eens dat Martens niet zo best speelt de laatste tijd maar je ziet in de kleine dingen toch wel dat zij kwaliteit heeft die geen enkele andere speler heeft. Combinaties met haar lopen altijd goed, veel verfijnder en nauwkeuriger in de passing. Maar oke, nu niet op haar best dus wellicht kan een keer banken geen kwaad.

14 juli 2022 om 10:53

Omdat ze een naam heeft, denkt iedereen dat ze een superster is.. op de amateurvelden vind je betere voetballers

Leuke vermakelijke pot geweest. Genoten van de strijd die de oranje dames geleverd hebben! Uiteindelijk na even spannend te zijn geweest toch over de streep getrokken.

Lieke Martens was wat onder haar standaard niveau misschien volgende keer starten met die wissel van PSV die goed inviel.

Lekker goaltje ook van van de Donk.

13 juli 2022 om 23:08

Martens oogt heel traag en misschien wel iets te zwaar

13 juli 2022 om 23:13

Mwah, die jonge speelster van PSV (net als jij ben ik haar naam kwijt) speelde inderdaad goed, er gebeurde echt wat vanaf het moment dat ze erin kwam, maar dit is nu juist het type speler (categorie "goochelen met de bal" en passeeracties proberen) die daar eigenlijk alleen in slaagt als de tegenstander vermoeider is. Uitstekende wissel, maar totaal geen basismateriaal. Beetje de equivalent van een Kishna of wijlen Lukoki in het mannenvoetbal. Leuk, maar je moet er echt niet op gaan vertrouwen om je elftal op te bouwen.

13 juli 2022 om 23:20

Logisch, alleen je ziet wel iemand die met zelfvertrouwen het veld op komt en iemand die met zijn vorm sleept. Vond haar actief alleen de acties zeker 1-1 kwamen er totaal niet uit

13 juli 2022 om 23:22

Dan zou ik adviseren meer wedstrijden van deze brugts te gaan kijken. Want ze is echt wel degelijk basis materiaal en niet alleen bij een vermoeide verdediging zoals jij stelt

Dat middenveldertje wat inviel voor een minuut of 4 was wel goed zeg!

Best een leuke pot bij gebrek aan alternatief (sorry dames). Verdiende overwinning ook wel.

Ben blij met de punten, maar deze ploeg komt niet ver. Damaris was echt een lichtpuntje, maar als je ziet hoe Martens aan het worstelen is. En Roord? Ook niet gezien. Achterin is het soms ook billenknijpen zeg. We hebben vier punten, maar dit is gewoon matig.

Knap gedaan met al die gemiste speelsters. Spel was verder zeer slordig en miste veel scherpte. Gelukkig stond vd Donk weer eens op die ik echt zeer sterk vind. Martens weer weinig gezien, Brugts mag eigenlijk wel in de basis starten ipv haar want er komt veel dreiging van haar kant uit. Uiteindelijk een vermakelijke wedstrijd gezien.

Trots op onze Nederlandse!

Nou, als Groenen terug is kunnen we Spitse mooi vervangen met Damaris: WOTM.

Hoor nu in de nabeschouwing ook veel kritiek op Martens, maar Spitse blijft weer buiten schot. Ja, leuke corners. Leuk 'leiderschap'. Maar je speelt gewoon met 10! Je maakt mij ook niet wijs dat er geen andere is die een corner of vrije trap kan nemen. En zeker die vrije trappen waren van Spitse ook matig, en soms zelfs buitengewoon egoïstisch.

Brugts viel goed in. Maar Martens blijft natuurlijk wel beter. Moet het veld gewoon wat breder houden. Hopelijk groeit Martens nog in het toernooi want vandaag was het 10x niks. Maar zo'n meisje van 18 kun je natuurlijk ook niet 90 minuten lang zo vol gas voetbal van verwachten. Voor de toekomst en als invaller wel mooi!

Portugal bood goed partij. Had graag het doelsaldo nog wat verhoogd zien worden maar het zat er niet in. Maar goed die speelden vooral met veel enthousiasme en schakelden om als een tierelier. En dan stond er dus een standbeeld centraal op het middenveld als minimale hindernis.

Penalty was heel dom. Zo doorzwiepen met je tweede been om nog een tikje na te geven binnen de zestien... tja.

Op zich hebben we wel het materiaal om nog wat meer te kunnen dit toernooi dan ik vooraf gedacht had, maar dan moet Parsons wel van de nieuwe inzichten gebruik maken. Vandaag was door de tegenstand van de Portugezen heel leerzaam.

Wel erg negatieve nabeschouwing. Het is toch gewoon prima dat Nederland van Portugal wint? Of is stelt Portugal bij de vrouwen niks voor? Bij de mannen zullen we maar wat blij zijn met een overwinning op één van onze angstgegners.

13 juli 2022 om 23:35

Portugal staat niet bekend als een hoogvlieger nee. Hadden zich ook niet geplaatst en zijn op dit EK wegens de uitbanning van Rusland. Maar Portugal komt dit toernooi gewoon goed voor de dag. De commentator kon zich ook al niet aanpassen. Beetje denigrerend naar de Portugezen.

14 juli 2022 om 00:16

@AlkmariaAZ,
Oranje overtuigd gewoon niet. Een land als Frankrijk, Engeland en Duitsland had vandaag makkelijk gewonnen. Tenslotte is Oranje titelverdediger en verwacht ik meer van dit team. Het probleem is alleen dat het al een tijdje gewoon niet goed loopt. Een oude garde die te veel praatjes heeft gekregen, niet in vorm is en die zo af en toe ook lijken als of ze "over the hill" zijn. Roord kan wel na de wedstrijd voor de tv camera's doen als of haar neus bloed, maar het lijkt me duidelijk dat er geen goede vibe is tussen de bondscoach en de harde kern van dit team. Dan krijg je dit dus.
Ik denk ook dat de jongere speelsters nog niet goed genoeg zijn.

Conclusie. Je hoeft niet te vroeg te pieken, maar ik ga er van uit dat we in de kwartfinale er uit liggen. Kwalitatief zijn er vooral achterin problemen, de sfeer lijkt me ook niet best, en we hebben last van corona besmettingen en blessures (die van v.Veenendaal is misschien een zegen want van Dommelaar is echt niet minder). Kwartfinale is ons doel, daarna zou alles een bonus zijn.

Kan niet wachten tot we weer echt voetbal op tv hebben, ik heb het geprobeerd te kijken maar vond het echt niks, het voetbal en alles eromheen is zo anders als mannen voetbal, de rest van het toernooi laat in links liggen.

14 juli 2022 om 00:20

Dit is gewoon echt voetbal maar op een ander niveau. Net zoals met alle soorten sport. Zo lang iedereen blijft vergelijken tussen beide genders hoef je nooit een sport te kijken waar vrouwen op het veld staan...

14 juli 2022 om 00:33

Ik vind het heerlijk om soms met wat vrienden naar de Regionalliga te gaan bij Duitse cultclubs. Heerlijk bier en een leuk sfeertje. Vind ik bijvoorbeeld veel leuker dan naar volgevreten vedettes bij Bayern München te kijken. Zo zijn er anderen die graag vrouwenvoetbal bekijken. Laat ieder toch lekker in z’n waarden. PSG-City vind ik, ondanks het niveau, bijvoorbeeld geen zak aan. Puur en alleen omdat het mij geen fluit interesseert welke oliefamilie wint.

14 juli 2022 om 06:35

Sankt Pauli lijkt me wel een keer vet heen te gaan.

14 juli 2022 om 06:37

Je moet alles in verhoudingen zien en vooral relativeren. Buiten dat ,ik vind Miedema serieus een beter schot hebben dan heel veel mannelijke voetballers.

Hele mooie goal en een belangrijke. Hopen dat we als groepswinnaar doorgaan en Frankrijk ontlopen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren