Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rooney maakt keuze tussen Ten Hag en Pochettino voor Manchester United

Laatste update:

Als het aan Wayne Rooney ligt, gaat Manchester United voor Mauricio Pochettino kiezen in de zoektocht naar een nieuwe manager. De huidige trainer van Paris Saint-Germain geldt momenteel samen met Erik ten Hag tot de twee voornaamste kandidaat om na dit seizoen op Old Trafford definitief het stokje over te nemen van interim-manager Ralf Rangnick. Rooney spreekt bij Sky Sports zijn voorkeur uit voor Pochettino.

“Pochettino heeft het laten zien in de Premier League, hij kent de competitie”, zo refereert Rooney aan de tijd van Pochettino bij Southampton en Tottenham Hotspur, voor wie hij tussen januari 2013 en november 2019 in de Engelse competitie werkzaam was. “Bij Tottenham en Southampton heeft hij veel jonge spelers in zijn elftal gebracht. Dus als ik een keuze tussen Pochettino en Ten Hag moet maken, kies ik voor Pochettino.”

“Ik zou voor Pochettino gaan en hem de tijd geven. Managers hebben tijd nodig om hun plek te vinden en hun stempel te kunnen drukken op de club en het team. Dus ik denk dat hij het goed gaat doen als hij de tijd krijgt”, stelt Rooney. Pochettino heeft bij PSG nog een contract tot medio 2023, maar er wordt veelvuldig gespeculeerd over een voortijdig vertrek. De Argentijnse oefenmeester zei afgelopen weekeinde ‘het besluit van PSG te zullen respecteren’. Pochettino én Ten Hag zouden reeds een eerste gesprek met Manchester United achter de rug hebben.

Zoals het er nu naar uitziet, krijgt Ten Hag of Pochettino bij Manchester United niet de beschikking over Paul Pogba. De Franse middenvelder is in het bezit van een aflopend contract. “Hij zit op een punt waar het voor hem misschien beter is om een stap te maken, Paul is eerlijk naar zichzelf”, constateert Rooney. “Hij heeft waarschijnlijk niet de impact gehad die hij had gehoopt sinds zijn terugkeer naar Manchester United. Bij het Franse team is hij een hele andere speler.”

Wie moet de nieuwe manager van Manchester United worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Opzich natuurlijk geen gekke uitleg van Rooney. Pochettino heeft veel ervaring in Engeland en natuurlijk kan die goed omgaan met topspelers. Dat moet je van Ten Hag nog maar zien natuurlijk. Ondanks dat en zijn Engels wat niet heel best lijkt zou ik toch eerder voor Ten Hag gaan. Die heeft een duidelijke visie waar united na jaren toch wel echt behoefte aan heeft lijkt mij.

5 april 2022 om 14:03

Pochettino laat nu juist zien niet om te kunnen gaan met topspelers. Je leest veel berichten dat er geklaag is over zijn aanpak. Ik besef me dat dat niet allemaal waar zal zijn, maar waar rook is is vuur. De beste resultaten van pochettino waren met een ploeg waar geen topspelers in zaten. Met spurs deed hij het goed tegen de wat minderen, maar tegen de topteams heeft hij nooit potten weten te breken. Ik hoop als supporter dan ook absoluut niet dat Pochettino naar United komt.

5 april 2022 om 14:08

Bij spurs ook gewoon goed samengewerkt met Kane, Son en eriksen hè. Pochettino vind ik ook wel wat overschat als coach. Niet een slechte coach maar geen topcoach en heeft ook geen duidelijke visie. In die zin is ten Hag een betere coach al heeft die natuurlijk ook zo zijn minpunten.

5 april 2022 om 14:11

Waar rook is is niet altijd vuur als het gaat om sensationalistische mediaberichtgeving. Dat is een totale farce en je trapt er dus juist in als je dan maar concludeert dat er vast wel iets aan de hand zal zijn, want het staat toch in de krant.

5 april 2022 om 14:26

Op het moment dat er geen resultaten geboekt worden, spelers met de staart tussen de benen rondlopen en meerdere media berichten plaatsen mag je op een gegeven moment toch wel een keer geloven dat er ergens een kern van waarheid in zit. Als al die topspelers in dat team helemaal tevreden en happy zouden zijn zouden ze iedereen onder tafel spelen, week in week uit. Ik ben best kritisch, maar volgens jouw redenering kunnen we niks meer aannemen wat in de krant staat.

5 april 2022 om 14:28

Ik vind het juist wel een gekke uitleg want wat heeft Poch nu precies laten zien? Het was allemaal net niet en dat in betere omstandigheden dan waar United nu in zit. Ten Hag weet wat het is om kampioen te worden en prijzen te pakken en dat is iets wat van onschatbare waarde is.

5 april 2022 om 14:33

Poch heeft het natuurlijk al laten zien in de PL. Heeft ervaring en weet wat er verwacht wordt. Dat is natuurlijk al heel belangrijk. Hij kan natuurkijk goed samenwerken met topspelers en is een goed uithangbord van de club. Ten Hag heeft nooit in zo’n topcompetitie gewerkt en ook nooit met topspelers. Dat blijft natuurlijk wel een risico. Dat die kampioen geworden is in Nederland wil natuurlijk weinig zeggen. In Nederland heeft Ajax amper concurrentie en heb je het beste materiaal terwijl in Engeland er 3 clubs hebben met beter materiaal en ook nog 2 clubs met minstens dezelfde kwaliteiten.

5 april 2022 om 15:31

Poch heeft nog nooit een visie tentoongespreid. Dat ie met de 'doetjes' van Spurs goed overweg kon (Eriksen, Kane en Son) zegt imo niks. De karakters van United zijn echt heel wat anders. En nu met t beste materiaal ter wereld, presteert ie nog ondermaats en zit er wederom geen visie achter. PSG teert op talent. En Poch houdt alle vedetten tevreden door ze op te stellen. Maar ze zijn geen team. En daar moet hij voor zorgen. Een systeem implementeren. Ze laten vechten voor elkaar. En dat lukt hem niet. Omdat dit karakters zijn, die boor zichzelf kiezen. Poch is imo echt een matige trainer. En totaal niet iemand die ManU naar een hoger niveau gaat brengen. Van Ten Hag weet je dat ook niet, maar je hebt iig een kans. Hij heeft een visie.

5 april 2022 om 14:44

Snap die 'engeland ervaring' nooit. Guardiola en klopp hadden ook nooit in de prem gemanaged

5 april 2022 om 14:46

Klopt maar die hebben natuurlijk wel bij topclubs gewerkt of in topcompetities. Dat is natuurlijk wat anders als je überhaupt nooit in een topcompetitie of bij een topclub hebt gewerkt. Dus dan is ervaring wel degelijk ideaal.

7 april 2022 om 11:58

Ajax is geen topclub? En geen top competitie? Opzich de eredivisie kun je afschrijven, maar de Championsleague is een soort competitie meer een tournooi maar toch op de cruciale momenten kwam hij met Ajax er door heen, tot ze verzuimde tegen FC Moura.

5 april 2022 om 15:29

Welke ervaring heeft Pochettino dan?
Geen prijzen gewonnen. En het af laten weten tegen de top ploegen.

Waarom wordt steeds die keuze gebaseerd op ervaring in de PL.
Volgens mij hadden Guardiola, Klopp en Tuchel ook geen PL ervaring.
Dus vind het maar een kul argument van al die ex spelers van United.
Want verder hebben ze weinig te vertellen erover.

En over dar zogenaamde gebrekkig Engels. Is door verschillende bronnen naar buiten gebracht dat het gesprek vlekkeloos in het Engels verliep.
Hoe zou ten Hag toch communiceren met die zuid Amerikaanse spelers???

En over welke top spelers hebben we het dan eigenlijk bij United. Die lopen er niet rond namelijk.
Dus denk dat Ten Hag er wel mee om kan gaan.

Je laatste zin zou genoeg overtuiging moet zijn bij het bestuur.

Die overtuiging is er wel bij de fans. Maar nog niet bij het bestuur. Die imo nog steeds de voorkeur hebben voor Pochettino.

5 april 2022 om 16:31

Als je niet snapt welke ervaring poch heeft is een discussie wel heel lastig. Als je veel ervaring hebt bijna andere topclubs of in topcompetities hoef je geen PL ervaring te hebben. Maar als je dat dus allebei niet hebt begin je dus wel met een achterstand. Heb je ten Hag ook Engels zien spreken? Dan snap je meteen dat het grootste deel het gebrekkig noemt. United heeft nog aantal topspelers waarvan miss een paar gaan vertrekken. Maar op dit moment hebben ze wel degelijk nog paar grote spelers.

5 april 2022 om 18:12

Dan heeft die discussie isd geen zin. Dan kunnen ze net zo goed een Steve Bruce voor de groep zetten die heeft ook ervaring. Waarom moet je perse PL ervaring hebben om een goede trainer daar te zijn.

Wat was de ervaring van OGS?
Mourinho. LVG... alle 3 hebben ze gefaald. Over Moyes niet eens te spreken.

Heb jij ten Hag Dan laatst nog Engels zien spreken? Hij heeft les daarin gehad. Dus zal zeler progressie erin geboekt hebben. Of dat dat Enges van LVG zo goed was. Maar hij komt er dan wel mee weg?

United heeft evt alleen idd Pogba Ronaldo en Cavani en de Gea als top speler. Waarvan Pogba en Cavani weg gaan. Dus hou ie er maar 2 over. Zoveel zijn dat er dus niet. Waar Ronaldo zelfs twijfel geval zal zijn.

Verder zijn het verwende mannetjes die nog niks hebben gewonnen

Als ik een iemand een slappe zak zonder uitstraling vind is het Poch. Wel... Die man gaat echt geen zilverwerk naar United halen.

5 april 2022 om 14:03



Rooney zegt het alleen zodat hij straks het stokje kan overnemen nadat hij klaar is bij Derby county

5 april 2022 om 14:11

want dat kan hij niet van Ten Hag?

5 april 2022 om 14:23

Ik schat de kans wat groter dat Ten Hag meer tijd krijgt om zijn speelwijze te implementeren. Van Poch verwachten ze gelijk resultaat vanwege ervaring en zou dus sneller de laan uit worden gestuurd.

5 april 2022 om 14:56

ik verwacht het eerder andersom. Ten Hag als kleine naam wordt er eerder uitgegooid dan Pochettino als grote naam.

5 april 2022 om 14:10

Pochettino heeft uberhaupt als trainer nog nauwelijks zilverwerk gewonnen. Paar bekertjes met PSG en er komt hoogstwaarschijnlijk een landskampioenschap bij. Niet echt een cv om bij Man Utd aan de slag te gaan

5 april 2022 om 15:02

Naja Ten Hag moet ook niet echt van zn uitstraling hebben toch?

Rooney heeft van het trainerschap weinig kaas gegeten, dus hoe hij hier over denkt is denk ik totaal niet relevant voor wat Manchester United zal besluiten. Ik denk dat Pochettino en Ten Hag beiden hun voor- en nadelen hebben als trainer van een grote club. Ten Hag heeft het op dat niveau eigenlijk niet laten zien met zoveel geld en die druk, maar hij heeft ook niet gefaald. Terwijl Pochettino het in zijn eerste jaren bij Tottenham goed gedaan heeft, maar daarna toch minder heeft gepresteerd.

5 april 2022 om 14:07

En waar baseer je op dat Rooney weinig kaas van het trainerschap heeft gegeten? Doet het volgens mij niet onaardig bij Derby County gezien de middelen die hij tot z’n beschikking heeft en de 21 punten die ze hebben moeten inleveren vanwege financiële problemen.

5 april 2022 om 15:04

Het is een middenmoter in de Championship. Zo goed doet hij het niet met wat hij heeft. Bovendien heeft hij geen benul van de trainer Pochettino of Ten Hag en als je het argument voor Pochettino hoort, dan is het duidelijk dat hij eigenljik geen idee heeft...

5 april 2022 om 15:24

Hij moet het doen met een veredeld jeugdelftal want ze mochten geen nieuwe spelers aantrekken. Tel daarbij nog de 21 punten in mindering op en dan doe je het niet zo heel slecht toch? Je ongelijk toegeven is geen schande ;-)

5 april 2022 om 14:09

Rooney doet het uitstekend bij Derby met een matige selectie en -21 punten strijden ze nog steeds tegen degradatie en dat terwijl er bijna geen geld bij de club zit.

5 april 2022 om 14:17

Benieuwd hoeveel kaas jij van het trainerschap hebt gegeven om Rooney te bekritiseren op zijn mening, om vervolgens doodleuk zelf een mening te geven.

5 april 2022 om 14:34

Feiten zeg anders als je mij vraagt als je naar Rooney’s Derby kijkt . Kul praat je dus al.

Ben het persoonlijk met Rooney eens, ik ook zie liever Poch komen dan ten Hag.
Hij heeft Spurs en voornamelijk Southampton echt wel leuk laten voetballen met een stijl die United supporters van weleer ook hebben gezien. Helaas na Fergie is het dramatisch geworden. En dat Poch geen prijzen heeft gewonnen? Ten Hag ook niet echt, ja alleen als je de Ere divisie & KNVB beker dus als echte prijzen ziet, maar die zijn voor de rest vd wereld ook maar Micky Mouse prijzen.

Ik lees ook vaak dat Poch niet met vedettes om kan gaan, nou dat komt dan mooi uit want nu Woodward weg is, waardoor er vanaf deze zomer de transfers gedaan worden door John Murtough, Manchester United's director of football met hulp van Fletcher (technical director), met Rangnick als consultant die de ploeg en club moet doorlichten EN de Nieuwe manager, zal er een drastische verandering komen.
Management heeft al door laten schemeren niet meer voor “de grote/gevestigde namen en/met commercie waarde” te gaan maar juist voor jongere, gretige talentvolle spelers met groei potentie en spelers die echt voor United willen uitkomen en niet alleen maar willen komen voor een mooi/hoog salaris.

Daarbij gaan de meeste “vedettes” die er nu rondlopen allemaal vertrekken, of uit contract of er wordt afscheid genomen, dus Poch hoeft niet met Pogba, CR7, Cavani te werken.
Daarnaast zal de nieuwe manager veel nieuwe spelers mogen halen die in “zijn stijl” past en niet in Woodward’s commerciële football manager brochure.

Hopelijk wordt er ook van spelers als Lindelof, Bailly, Jones, Shaw, Wan-Bissaka, Tuanzebe, Mata, Lingard, Matic en Martial - naast van Pogba, Cavani, CR7 ook afscheid genomen. Fred mag persoonlijk gezien ook weg en Pereira is al verkocht.

5 april 2022 om 15:37

Die belofte die elke keer maar niet wordt waargemaakt.

Ik zie ze Declan Rice wel voor 80 miljoen halen hoor.
Willen Fred zijn contract gaan verlengen. Zegt toch eigenlijk al wel weer genoeg.

Shaw z'n contract wordt waarschijnlijk ook verlengt btw.
Alles wat het bestuur naar buiten laat schemeren, moet je echt met een korreltje zout nemen.
Fans raken dan weer enthousiast. En worden blij gemaakt met een dooie mus.

5 april 2022 om 17:23

Declan Rice moet zo'n 150 miljoen euro kosten, als United dat echt zou neerleggen zijn ze verloren (nog meer dan nu).

5 april 2022 om 17:26

Hoe jij de zomer ongeveer schetst zou het toch juist een ideaal instapmoment kunnen zijn voor Erik ten Hag? Wanneer United hem echt op een eerlijke manier de tijd wil geven (zoals Liverpool deed met Jurgen Klopp) zie ik daar wel wat moois groeien. De selectie moet gerenoveerd worden aan de hand van de visie van Ten Hag en Ragnick, dat zie ik wel als een mooie combo.

Wayne Rooney heeft nooit echt een intelligente uitstraling gehad, dus dit is niet echt iets nieuws.

Hmm dan zou Rooney ook gegaan zijn voor Ronald Koeman, Dick Advocaat en Martin Jol denk ik.

Maar ik snap aan de ene kant wel dat zulke spelers voor de bekendere naam gaan. TH heeft echt specifieke kwaliteiten maar dat is ook wel een risico om vanuit zijn filosofie te gaan spelen met Man United waar het nu een drama is. En je moet als Rooney dat ook maar weten, denk niet dat hij zich verdiept heeft in hoe TH te werk gaat etc.

Met alle respect voor Wayne Rooney, hij is niks meer dan pakweg Kees Kwakman, Marciano Vink, Rafael van der Vaart en Mario Been. Een ex speler die mag vertellen wat hij ergens van vindt. Hij heeft geen enkele invloed, heeft nog lang niet de status van Ferguson, naar wiens mening op zijn minst nog wel wordt geluisterd in Manchester. Maar dat is dan hoe het werkt. Iedereen met enig gewicht mag zijn zegje doen want de bladen moeten gevuld en de t.v. programma's vol analytici ook.

Rooney wil gewoon interessant doen door niet Ten Hag te noemen, bijna heel Engeland zou voor Ten Hag kiezen maar hij kiest natuurlijk Pochettino, als het moest zou hij Lampen noemen als dat de andere optie was ipv Ten Hag.

Zou ten aller tijden kiezen voor Ten Hag. Heeft een veel beteren visie over het spel wat hij wilt spelen. Poch vind ik maar een zwakke uitstraling hebben en heb nou niet echt een idee van wat zijn spel is. Verder wat heeft hij nou laten zien? Kent de Premier league vind ik echt een zwakke argument. Heeft letterlijk niks gewonnen en laat nu ook zien om niet goed om te kunnen gaan met de topspelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren