Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ronaldo-trekjes’ bij De Ligt: ‘Dat heb ik maar bij een paar spelers gezien’

Laatste update:

De start van Matthijs de Ligt bij Juventus was niet bepaald vlekkeloos, maar Edwin van der Sar maakt zich geen zorgen over de centrumverdediger van la Vecchia Signora. De algemeen directeur van Ajax gelooft heilig in de kwaliteiten van de Oranje-international en de oud-doelman durft het zelfs aan om De Ligt te vergelijken met ploeggenoot Cristiano Ronaldo.

Van der Sar vertelt tegenover ESPN dat hij er niet van opkijkt dat De Ligt enigszins stroef is begonnen bij Juventus. "Nee, het verrast mij zeker niet", aldus de Ajax-bestuurder. "Hij is twintig jaar oud en Matthijs deed het geweldig bij Ajax. Onze aanvoerder en rots in de branding. Hij maakte veel belangrijke doelpunten en hield ook veel goals tegen. Ik was al 28 of 29 toen ik naar Juventus ging en heb dus dezelfde route afgelegd. In Italië is het verdedigen zeker heel anders dan bij Ajax. Het is dus logisch dat hij zich moet aanpassen."

Ronald Koeman: 'Matthijs de Ligt wordt bij Juventus een completere verdediger'

Van der Sar weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om de Eredivisie in te ruilen voor een grote Europese competitie. "Matthijs kwam naar Ajax toen hij acht of negen jaar oud was en zijn dorp ligt op vijf kilometer van het trainingscomplex. Hij heeft zijn hele leven bij Ajax gespeeld, dus om dan te vertrekken, dat is niet makkelijk." De Ligt werd ook in verband gebracht met onder meer Barcelona en Paris Saint-Germain, maar de jonge verdediger koos uiteindelijk voor een vijfjarig contract bij Juventus.

"Zijn wil om de beste ter wereld te worden, die heb ik tot nu toe maar bij een paar spelers gezien", vervolgt Van der Sar zijn analyse over De Ligt. "Eén van die spelers zit nu met hem in één elftal: Cristiano Ronaldo. De Ligt heeft dezelfde mentaliteit en honger om elke training beter te worden." De Ligt won donderdagavond in een lastige EK-kwalificatiewedstrijd met 3-1 van Noord-Ierland en de Oranje-verdediger bereidt zich nu voor op het uitduel met Wit-Rusland van zondag.

Denk jij dat Matthijs de Ligt gaat slagen bij Juventus?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat je zondag er nog even voor moet gaan, dan nog de uitwedstrijd tegen Ierland op volle sterkte, daarna ben je geplaatst en kun je spelers in de drukste periode bij hun clubs wellicht ook niet oproepen om ze rust te geven. Matthijs en Virigil, Wijnaldum, Depay bijvoorbeeld. Die laatste pot maakt het dan niet meer uit omdat je dan minimaal tweede wordt en geplaatst bent.

11 oktober 2019 om 11:32

Zit er geen wezenlijk voordeel aan je plaatsen als groepshoofd? Al moeten we, behalve Noord Ierland uit, alles ook wel op halve kracht kunnen winnen.

11 oktober 2019 om 12:25

Enige voordeel volgens mij zal zijn dat je in pot 1 zit met de andere groepshoofden en die dan pas later tegenkomt?

11 oktober 2019 om 13:17

Ik vind dat nogal een voordeel hoor... Lijkt me absoluut waard om daarvoor je best te doen.

11 oktober 2019 om 13:28

Voor de loting is het inderdaad belangrijk om als eerste te eindigen, al zitten er waarschijnlijk een hoop goede ploegen tussen die tweede zijn geworden in de poule, de kans op een mindere tegenstander is groter

11 oktober 2019 om 13:39

Enige? Vind flink voordeel... Beter je geen Spanje, Frankrijk, Italië etc in je poule hebt dan wel...

11 oktober 2019 om 13:50

Ik snap al die hoge verwachtingen niet, hoebedoel je moeten we op halve kracht winnen? Je doet net alsof Oranje barst van de wereldtoppers. Oranje is gewoon zwak in vergelijking met topteams. Het team is prima hoor, maar je zou na gister kunnen concluderen dat dit Oranje helemaal geen wedstrijden kan winnen op halve kracht.

11 oktober 2019 om 14:29

Is Oranje zo zwak ja? Op basis waarvan? Onze aanvoerder is misschien wel de grootste kansheber op de gouden bal. Naast hem staat iemand die volgens de halve wereld de nieuwe Beckenbauer wordt. Op het middenveld staat een basisspeler van de CL Winnaar en een ander gigantisch talent van Barcelona. Alleen voorin is het op papier niet fantastisch, zij het niet dat Memphis zich ontpopt tot een soort Nederlandse Podolski. Nederland heeft gewoon weer een uitstekende selectie en is gewoon minimaal top 10 op papier. Noord Ierland is een vervelend, stug team om tegen te spelen en strijden voor elke meter. Zwaar clichã© natuurlijk, maar ze stonden niet voor niets op 12 punten uit 4 potjes. Zeker als die goal dan maar niet valt en werkelijk de eerste bal die ze op onze helft schieten erin valt. Ze zijn nog wel 3 klassen beter dan Wit Rusland waar we zondag tegen spelen. Daar winnen we natuurlijk eenvoudig op halve kracht van.

11 oktober 2019 om 16:04

Dat halve kracht verhaal is waarom het in de laatste jaren zo vaak fout is gegaan. We moeten helemaal niks op halve kracht proberen. En ook niet op 95 kracht. Zo werkt topsport niet. Ja, er is een groot verschil in topkwaliteit tussen oranje en Wit-Rusland. Maar dat verschil verdwijnt direct als oranje niet maximaal geprepareerd aan de start verschijnt. Dan ben je je marge namelijk direct weer kwijt. Ja, als je 0-3 voor staat dan kan je spelers een keer rust geven. Maar niet aan de start van de wedstrijd. Kijk maar eens in Engeland en Duitsland hoe vaak premier league en bundesliga clubs in de beker verliezen van tweede of derde divisie clubs. Dan stellen ze 5 andere spelers op, en hup, je komt ook tegen veel lagere clubs direct in de problemen. Dat is op nationaal team niveau precies hetzelfde.

11 oktober 2019 om 12:37

Je moet de spelers te allen tijde bij elkaar roepen, juist omdat ze al zo weinig wedstrijden samen spelen is het belangrijk om de automatismes er in te houden of juist er in te brengen. Daar komt bij dat het groepsgevoel bij dit team zichtbaar heel erg leeft en ook zeker belangrijk is in aanloop naar een eindronde.

Voorlopig valt De Ligt mij tegen tot nu toe. Heb het idee dat hij vorig seizoen veel sterker speelde dan wat hij tot nu toe liet zien bij Juventus. En ook gisteren stond hij weer te blunderen bij de tegengoal. Wat wilde hij nu bereiken door zijn arm richting de bal te laten te gaan?

11 oktober 2019 om 11:48

De Ligt heeft altijd wel een blundertje in hem gehad hoor, alleen werd het in Nederland nooit echt uitgelicht. Nu hij in Italie speelt is hij niet meer het beschermde jongetje van de club, maar een top aankoop waar kritisch naar gekeken wordt.

11 oktober 2019 om 11:54

Mwah, eerlijk gezegd zie ik momenteel een heel ander de Ligt dan toen bij Ajax. Ik vind hem heel nonchalant overkomen op het veld, hij houd zijn man totaal niet in de gaten en heeft alleen oog voor de bal. Ik weet niet wat er veranderd is daar in Italie maar dat is niet de de Ligt die ik ken. Wellicht heeft hij wat tijd nodig om bij te trekken maar nogmaals de de Ligt die ik gisteren en afgelopen tijd bij Juventus heb gezien bevalt totaal niet.

11 oktober 2019 om 11:58

Ja dat heeft gewoon met vertrouwen te maken, wat Sar ook aangeeft, nieuw land, omgeving, alles is anders. Zijn status is ook erg veranderd, nu is het een aankoop van 75 miljoen en word alles onder een vergrootglas gelegd.

11 oktober 2019 om 12:07

Ja hij speelt ook op zijn positie de meer ervaren speler is daar waarschijnlijk minder geschikt voor dan de Ligt. Hij is rechts en speelt Links. En van Dijk heeft inmiddels ook een paar blunders gemaakt bij Liverpool en speelde ook niet zijn beste wedstrijd. De werd niet goed verdedigd door de ligt maar waar de bal kwam had van dijk moeten staan waar was hij dat Blind een duw kreeg bij het terug verdedigen en daardoor viel was alleen dikke pech.

11 oktober 2019 om 13:15

Zou het niet kunnen dat de Ligt momenteel een beetje op twee gedachten hinkt qua verdedigen? De manier van verdedigen waarmee hij opgegroeid is en waar hij zo goed in is, is anders dan wat er van hem bij Juve gevraagd wordt. Lijkt mij persoonlijk best lastig om af te leren waar je goed in bent en iets aanleren wat tegen je natuur in gaat.

11 oktober 2019 om 13:32

@snowy, wat een onzin Van Dijk is bekroond tot beste speler in de PL, dat word je niet door een paar blunders te maken. Hij bleef gister ook ruim overeind tussen het geblunder van zijn collega's. Dat je kritiek hebt op de positionering van Van Dijk bij tegen doelpunt slaat helemaal nergens op. Zowel De Ligt als Blind geven een ongelofelijke mis peer waar je onmogelijk op kan anticiperen.

11 oktober 2019 om 16:56

Iedereen maakt blunders. Elke voetballer. Gaat erom hoe je mee omgaat en ervan leert. Van Dijk vrij recent nog geblunderd in CL uit bij Napoli. Laten geen big deal van maken Mathijs is pas net 2 maanden 20,waar hebben we het over? Centrum verdedigers meestal pas vanaf 25-29 op hun top. Heb wat geduld

11 oktober 2019 om 12:03

Wow, goede, diepgaande constatering zeg. Dit is echt een conclusie gebaseerd op momentopnamen, media-titeltjes en soortgelijke kortzichtige reacties. Die jongen is 20, in een land waar ze vooral Italiaans spelen, in een team dat compleet anders speelt en waar hij door z'n transfersom (waar hijzelf vrij weinig aan kon doen) onder een 10x zo sterk vergrootglas ligt dan bijvoorbeeld Demiral of welke andere speler dan ook. We kunnen allemaal na iedere wedstrijd onze mening wel blijven geven en ook (laten) bijdraaien, maar het is totaal zinloos. Je kunt pas enigszins oordelen tegen de winterstop of zelfs zomerstop volgend jaar. 'Lange termijn' en 'wennen' zijn een onbekend iets voor velen hier.

11 oktober 2019 om 12:03

Spelen = spreken

11 oktober 2019 om 12:20

Volgens mij is dat in de gehele voetballerij onbekend, als je ziet hoe grote aankopen snel afgebrand worden.

11 oktober 2019 om 13:11

Zelf ben ik 2 keer verhuisd naar het buitenland op 25 en 26 jarige leeftijd en beide keren lag ik de eerste maand 3 a 4 uur meer te slapen per dag dan normaal. Mijn volledige ritme, omgeving en gewoontes waren volledig verdwenen. Ik kon me niet uitdrukken in taal zoals ik wilde wat lastig was. Het duurde beide keren 3 maanden tot ik weer 'de oude' was. En dan hoefde ik nog geeneens iets.

Geef een jongen van 20, die direct van alles moet, 75 miljoen kost en voor het eerst buiten zijn dorp woont even de tijd man.

11 oktober 2019 om 13:21

Mooie reactie! Kan ik me volledig ik vinden. Geef die jongen gewoon eens tijd zeg. Hij is, zonder twijfel, het grootste verdedigende talent ter wereld. De kwaliteiten heeft hij heus wel om te slagen bij Juventus hoor.

11 oktober 2019 om 19:06

Amen. Begrijp niet dat mensen dit niet inzien. Het is een mens en geen machine. Heb het volledige vertrouwen dat de ligt het gaat maken. Over een tijdje voelt hij zich weer de oude en dan is staat er weer een top verdediger.

11 oktober 2019 om 14:04

Juventus speelt heel anders dan Ajax. Aan alles zie dat hij nog even moet wennen. Zou ook gewoon bankzitter zijn dit seizoen en rustig gebracht worden maar door de blessure van Chiellini heeft roet in het eten gegooid. de Ligt komt er wel. Bij Ajax werd druk naar voren gezet en bij Juventus niet dat maakt een enorm verschil.

De Ligt heeft gewoon een dipje net als elke jonge speler ooit gehad heeft. Laten we niet vergeten dat vorig seizoen een seizoen was waarin vrijwel alles goed ging bij hem. De Ligt komt er wel.

Hij zit niet lekker in z'n vel. Lijkt me logisch na zijn start bij Juve. Ik zou hem even uit de wind houden en een paar potjes met De Vrij spelen, maar goed, we plaatsen ons nu toch wel, dus hem laten staan kan ook geen kwaad. Zolang we maar niet weer met De Roon spelen tegen Wit Rusland. Dan ga ik gillen.

11 oktober 2019 om 12:53

@migi van mij mogen De Rhoon, Blind en De Ligt wel een keer gepasseerd worden. die spelen al een tijdje niet best in Oranje. Dumfries en Cillessen overigens ook niet maar daar hebben we niet echt alternatieven voor

11 oktober 2019 om 13:33

De Roon eens. Maar Blind? Blind speelt prima in oranje vind ik. Blind is zo'n onderschatte speler. Mensen hebben al dan niet door clubvoorkeuren iets tegen die jongen en zien ook gisteren weer alleen maar een enkele fout die ook nog eens door een factor pech (uitglijden) en gelijktijdige fouten van in dit geval Cillessen en De Ligt tot stand komt. Verder speelt hij net als bij Ajax gewoon goed ook als linksback en is hij gewoon heel belangrijk met zijn passes tussen de linies, inzicht en voorzetten. Ik zou me drukker maken om de rechtsback positie waar iemand staat die niet eens een bal aan kan nemen, alles over de zijlijn loopt en structureel wordt vrijgelaten door iedere tegenstander en permanent wordt overslagen door zijn eigen medespelers. Er zijn echt alternatieven. Zoals Karsdorp die conditioneel (nog) geen 90 min kan spelen maar in ieder geval beter kan voetballen. Ook in de selectie van gisteren waren Veltman of Promes (gezien de aanvallende zwakte van Noord-Ierland) betere opties geweest.

11 oktober 2019 om 13:46

@redbaron ik heb toch liever een minder balvaardige back die kan verdedigen dan een balvaardige back die leuke dingen doet aan de bal maar die er constant word uitgelopen door een gebrek aan snelheid en die verdedigend veel steken laat vallen. ik ben niet tevreden over de rechtsback positie maar de linksback positie vind ik een groter zorgenkindje. al het gevaar van de tegenstander komt bijna altijd vanaf de linkerflank

11 oktober 2019 om 14:00

Karsdorp? Meen je dit serieus? Karsdorp?

11 oktober 2019 om 14:32

Tegen een zwakke tegenstander kan je Karsdorp echt wel beter neer zetten dan Dumfries of Veltman hoor. Karsdorp kan itt die twee namelijk wel een normale voorzet geven. Feyenoord speelt op het moment drama en het is bij hem allemaal wat wisselvallig, maar spelen bij Feyenoord of in Oranje is wel een verschil.

11 oktober 2019 om 20:36

Als je kijkt wat voor wedstrijden oranje komende tijd op het schema heeft staan zijn dat wedstrijden waar ik niet zo veel van verwacht, namelijk landen als Estland en Wit-Rusland. Dit zijn teams waar je juist met de roon zou moeten spelen aangezien hij aanvallender speelt dan frenkie. Van aanholt speelt ook aanvallender dus hem wisselen met Blind. En dan dumfries mooi laten staan, die speelt toch al aanvallend

Er zijn spelers die ondanks wat foutjes of zelfs een dip, toch wel zeker gaan slagen. Dat komt omdat het talent buiten kijf staat. Je weet, als hij erin zit, dat hij de beste op zijn positie gaat worden. Daarom twijfelen we er niet aan dat de Ligt gaat slagen.

Zal ik het maar gewoon zeggen dan. Nee, de Ligt gaat nooit de beste worden! Nu niet, dan niet, nooit niet. Meer dan prima verdediger, maar niet genoeg voor de allerbeste. De fouten die hij gister maakte zijn ook wel tekenend voor zijn ontwikkeling op het moment.

De Ligt zit natuurlijk niet in zijn beste fase, haalt zijn niveau de laatste tijd niet. Logisch dat de overgang naar een ander land, andere club, andere status hem wat aanpassingstijd kost. Zie hem uiteindelijk ook zeker nog steeds uitgroeien tot de wereldtop.wat dat betreft zou ik hem ook de komende wedstrijden laten staan. Ja op dit moment is De Vrij waarschijnlijk beter. Voor de langere termijn is De Ligt dat. En nu Oranje al heel flink op weg is om zich te plaatsen voor het EK, verwacht ik zeker niet zoveel problemen in die laatste potten dat De Ligt ons de plaatsing zou kunnen kosten. Dus dan zou ik voor de lange termijn kiezen en hem gewoon vertrouwen blijven geven.

Uitstekende speler. Maar beste verdediger van de wereld mag hij nooot worden zolang sergio ramos nog speelt. Alleen zijn wedstrijd tegen ajax vorig seizoen op die gele kaart na was genoeg om die prijs binnen te kunnen halen. Wat is die man fantastisch zeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren