Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman verklapt niets na 5-1 zege: ‘Laat hem lekker dromen’

Laatste update:

Barcelona herstelde zich dinsdagavond uitstekend van de nederlaag van afgelopen weekeinde. Drie dagen na het 1-0 verlies bij Getafe zegevierde het team van trainer Ronald Koeman met 5-1 over het Hongaarse Ferencvaros in het eerste groepsduel van de Champions League. Het duel in het Camp Nou had alles: de eerste goal van Lionel Messi in bijna een maand tijd, een schitterende treffer van Ansu Fati na dito voorbereidend werk van Frenkie de Jong, een rode kaart voor Gerard Piqué en het eerste doelpunt van Pedri als Azulgrana.

“Het systeem hangt van de kwaliteit van de spelers af”, gaf Koeman als antwoord op de vraag waar hij zijn keuzes van laat afhangen. “We kunnen met twee controleurs spelen, met een tien en buitenspelers. Er is in dat opzicht de nodige concurrentie. Vandaag heeft Miralem Pjanic gespeeld, een voetballer die een achterstand had ten opzichte van de rest toen hij hier kwam. En nu is hij bijna honderd procent en een concurrent voor Sergio Busquets en De Jong. Dat weet iedereen.”

Koeman kan zich nu gaan focussen op de Clásico tegen Real Madrid. “Ik maak mij geen zorgen over die wedstrijd”, benadrukte de Nederlander vier dagen voor de clash met de aartsrivaal in het Camp Nou. “We hebben vandaag goed gespeeld. Het koste ons enige moeite om in de wedstrijd te komen. Soms komen we in de problemen als we in een lager tempo gaan spelen én de tegenstander het spel laten maken. Als wij echter het spel dicteren, zijn we heel goed. Ik heb een geweldig Barcelona in de eerste twintig minuten van de tweede helft gezien. De manier waarop we met een man minder hebben gespeeld, is prijzenswaardig. We hebben het uitgehouden én doelpunten gemaakt.”

Fati behoorde niet voor het eerst dit seizoen tot de betere spelers van Barcelona en ook Pedri beschaamde het vertrouwen van Koeman niet. De zeventienjarige Spanjaard kwam na ruim een uur spelen in het veld en maakte in zijn debuut in de Champions League ook meteen zijn eerste goal als Azulgrana. “We mogen blij zijn met de manier waarop deze twee spelers zich ontwikkelen. Iedereen weet hoe jong ze zijn. Pedri levert altijd wel een bijdrage vanwege zijn spel, of zijn slimheid of zijn natuurlijkheid. We zijn blij en niet alleen daarom. Ze gaan een geweldige toekomst bij Barcelona tegemoet.”

Het ligt voor de hand dat Fati zaterdag tegen Real Madrid start, maar Koeman wilde voorlopig niets prijsgeven. “Laat hem lekker dromen en we zien wel of hij speelt. Ik zit daar nu niet aan te denken”, benadrukte de trainer. “Ik heb dat al tegen mijn spelers gezegd: we leven van wedstrijd tot wedstrijd. Vanaf morgen ligt de focus op Real Madrid.” Antoine Griezmann, een van de meest teleurstellende Azulgrana tot dusver dit seizoen, kwam niet van de bank af. “Wat dat voor zaterdag betekent? Helemaal niets. Vandaag heb ik voor Trincao gekozen en daarna kwam Ousmane Dembélé in het veld om het elftal meer snelheid en diepgang te geven”, legde de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal uit.

“Het zijn voetballers die minuten moeten maken om in topvorm te geraken. Zowel Pedri als Ousmane heeft gescoord en daar ben ik als trainer heel blij mee. Ze winnen aan ritme en intensiteit en dat is goed voor iedereen.” De rode kaart voor Gerard Piqué, voor het vasthouden van Tokmac Nguen in het strafschopgebied, bij een stand van 3-0 vond Koeman zonde. “Ik denk eerlijk gezegd dat het een te zware straf was. Maar we zullen het moeten accepteren. Ik heb hoe dan ook veel vertrouwen in Ronald Araújo. Hij haalt een uitstekend niveau en ik weet dat hij zonder problemen zowel Piqué als Clément Lenglet kan vervangen. Wat dat betreft maak ik mij helemaal geen zorgen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Umtiti toch niet nogsteeds geblesserd😐

21 oktober 2020 om 02:38

Ik denk dat Koeman van dit Barcelona weer een machine gaat maken, maar het oude Barca van Guardiola zal het niet meer worden. Leuk van Koeman dat hij ook aangeeft wat er minder gaat, maar een beetje positiever uitkomen mag ook wel straalt ook wat meer rust uit richting de fans toe. Dat had Koeman wel in zijn laatste periode als bondscoach. Alles hangt nu een beetje af van Koeman en Messi dit seizoen.

21 oktober 2020 om 02:49

of hij nu geblesseerd is of niet , zijn knie zal nooit meer 100% zijn dus het verlies aan stabiliteit en snelheid zal er voor zorgen dat hij niet meer kan bij de topploegen , Puyol had in zijn laatste jaren hetzelfde probleem , ik vindt dit zeer jammer want hij was echt wel een meer dan goede linksbenige centrum verdediger , zo veel potentieel maar ja

Koeman is vanaf dag 1 duidelijk en overtuigend in zijn communicatie. Zowel intern als extern en dat is verfrissend. Hij spreekt ook vertrouwen uit naar zijn spelers. Hij ziet het echt zitten in jonge gasten zoals Fati, Pedri, Trincao en Araujo. Ik denk langzamerhand dat Dembele ook wel meer minuten krijgt en als hij 50% van z’n oude niveau kan bereiken dan is hij al een meerwaarde voor je elftal. Ook het vertrouwen in Coutinho kan mij bekoren. Het enige wat me tegenvalt tot nu toe is het feit dat Alena en Puig weinig minuten krijgen. Ik vind Busquets en Pjanic niet zo bijzonder meer. Die jonkies krijgen hopelijk in de loop van het seizoen de kans om de zwaktes van die oudere garde bloot te stellen.

21 oktober 2020 om 08:02

Alena is niet van toegevoegde waarde vind ik. Puig is een groot talent. Maar waarom zou hij niet kunnen weiken voor een pjanic of voor Sergio die bijna alles heeft gewonnen wat er te winnen valt. Met frenkie heb je gewoon een speler waar je nog heel lang mee door kunt.

21 oktober 2020 om 09:41

Alena heeft alles om in het systeem van Koeman te renderen als controleur: inzicht, loopvermogen, passing en speelt misschien wel met de meeste intensiteit van alle controleurs die we hebben. Hij legt altijd een enorme drive en passie in zijn spel. Die gaat nog wel minuten krijgen dit seizoen.

Er zijn weinig trainers die twee 17 jarigen opstellen in de Champions League. Als je als trainer dan ook nog wordt beloond dan is dat mooi en als er een record wordt gevestigd met voor het eerst twee 17-jarigen op het scorebord in de CL dan is dat nog mooier.

21 oktober 2020 om 09:44

We hebben volgens mij ook de jongste selectie in La Liga dit seizoen. Ik hoop alleen echt niet dat hij in Januari serieus werk wil gaan maken van Depay en Wijnaldum. Kijk wat Depay betreft: als je Braithwaite of Griezmann (het liefst beiden) kunt verkopen dan is Depay voor 15m een goede breedte aankoop maar meer ook niet. Wat Wijnaldum betreft: we hebben al 2 routiniers op het middenveld met Pjanic en Busquets. Ga dan voor Aouar. Die heeft diezelfde diepgang als Wijnaldum en dat is de voornaamste reden voor Koeman om hem aan te trekken gaf hij aan.

21 oktober 2020 om 10:05

Je speelt wel tegen Ferencvaros he. Als het Juventus was geweest dan hadden een busquets en griezmann gewoon gespeeld hoor.

21 oktober 2020 om 10:52

Ah eindelijk iemand die inziet dat het ook maar tegen Ferencvaros was, waarvan Barca met zelfs maar 8 spelers op te stellen nog steeds zou van winnen. Gaan we deze wedstrijd nu echt als een graadmeter beschouwen voor een club als Barca? Messi zijn jaarlijkse inkomen is gelijk aan 5x de jaaromzet van Ferencvaros... Waar hebben we het over zeg?

21 oktober 2020 om 11:08

Glaasje azijn op? Ook al is het 'maar' tegen Ferencvaros kun je de positieve dingen er toch wel uithalen en benoemen?

21 oktober 2020 om 11:15

Gaat natuurlijk om het principe en de uitstraling die je afgeeft naar de rest van het team. Een nieuwe coach, die niet voor zekerheid kiest om zijn eerste wedstrijd van een matige ploeg in de UCL 'gewoon te winnen' maar 'gewoon' 2x17-18 jarige in de basis zet, dat hij Dembele ondanks zijn slechte wedstrijd tegen Getafe laat invallen en Griezmann zelfs 90 minuten op de bank houd. Het straat uit dat iedereen in de basis kan komen of minuten kan maken, dit geeft zelfvertrouwen aan de speler en laat zien dat niemand (behalve Messi) onbetwistbaar is.

Ipv Depay of Wijnaldum zal je een echt goede verdediger moeten aantrekken want met Pique en Lenglet redt je het niet.

Een schitterende goal van Fati? Hij raakte hem helemaal verkeerd. Had geluk dat hij het doel in rolde.

21 oktober 2020 om 13:16

De assist en het feit dat hij hem volleyde was natuurlijk wel aardig. En hij rolde keurig de verre hoek in.

21 oktober 2020 om 13:48

Dan moet je het moment maar terugkijken. Hij raakt hem totaal verkeerd. De assist was goed.

21 oktober 2020 om 14:15

Ik weet dat hij hem verkeerd raakte, bedoelde te zeggen dat er meer elementen aan dat doelpunt zaten die het wel een aardige goal maakte

24 oktober 2020 om 00:39

Als ie ‘m goed had geraakt dan zat ie in de linker bovenhoek

Ik geniet van Koeman en de manier waarop hij bij de pers voor de dag komt. Communiceert goed en helder en is echt uitgegroeid tot een toptrainer. Verder zegt een partijtje tegen Ferencvaros niet zo veel, maar wel leuk dat we van een gedateerde selectie op leeftijd naar twee zeventienjarige op het scorebord zijn gegaan binnen een maand. Op een paar plekken na is er weer veel jong bloed in het elftal en dat doet me goed.

Ach wat is dit voor tegenstander dan ... Barcelona moet het zaterdag gewoon waarmaken al is dit Real Madrid ook niet het Real Madrid van de afgelopen 20 jaar... We zullen zien wat er van terecht komt en of Ramos nog eens zijn oude trucen doos opent tegen de jonge goden van Barca.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren