Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman: ‘Je stelt dit soort vragen alleen als hij een doelpunt maakt’

Laatste update:

Barcelona komt zondag in en tegen Elche eindelijk weer in LaLiga in actie. Na drie duels in de Super Copa en de Copa del Rey hoopt het team van Ronald Koeman in competitieverband niet meer punten te laten liggen om in het spoor van Atlético Madrid en Real Madrid te blijven. Atlético heeft tien punten méér én een duel minder, terwijl Real Madrid drie punten méér dan de Catalanen heeft. Koeman sprak daags voor het duel in het Estadio Martínez Valero over onder meer de fysieke gesteldheid van zijn spelers, strafschoppen en Luis Suárez.

“We hebben een druk speelschema en natuurlijk zorgen drie verlengingen voor meer vermoeidheid”, doelde Koeman op de duels met Real Sociedad, Athletic Club (beide Spaanse Super Cup) en Cornellà (Copa del Rey). “Bovendien speelden we uit en dat betekent ook nog eens reizen. Gelukkig spelen we dit weekeinde pas op zondagmiddag, dat werd tijd. Het is belangrijk dat de ziekenboeg leegstroomt. We hebben meer frisheid nodig. Sergi Roberto zal er binnenkort weer bij zijn, maar het duurt nog wel even voordat hij bij een wedstrijdselectie zal zitten. We moeten door en geluk hebben dat er niet meer blessures bijkomen.”

Sergiño Dest is zondag niet per se verzekerd van een basisplaats. De ex-speler van Ajax kampt de laatste weken met spierklachten. “Hij heeft veel wedstrijden gespeeld”, vervolgde Koeman. “Hij is nog heel jong en voor hem is het moeilijk om een heel jaar lang week in week uit te spelen. Het lijkt erop dat hij hersteld is. We moeten nog beslissen of hij in de basis start of op de bank begint.” Koeman kreeg logischerwijs vragen over de strafschoppen die Barcelona donderdagavond bij Cornellà miste. Zowel Miralem Pjanic als Ousmane Dembélé faalde en dat overkwam de Catalanen niet voor de eerste keer dit seizoen. “Zeven van de twaalf strafschoppen missen, is veel te veel”, beaamde de Nederlander, die voor het gemak ook de penalty’s uit de Super Cup meetelde.

“Lionel Messi is degene die de strafschoppen neemt. Maar als hij er niet is, hebben we nog voldoende spelers met kwaliteit om een penalty te benutten. Gisteren en vandaag hebben we op strafschoppen geoefend. Het is een onderdeel waarop getraind kan worden en waar we stappen in moeten zetten. Ik weet dat een training en een wedstrijd niet te vergelijken zijn, maar zonder publiek is er ook minder druk. Maar ons gemiddelde vanaf elf meter is echt onaanvaardbaar.”

Atlético Madrid won donderdagavond met 1-2 van Eibar dankzij twee goals van Luis Suárez, die nu samen met Messi topscorer van LaLiga is. Koeman kon niet veel met de vraag of hij de ex-speler van Barcelona mist. “Je stelt deze vraag, of dit soort vragen, alleen als hij scoort. Het is een geweldige voetballer, het was een beslissing die we als club hebben genomen en meer niet. Ik wens hem het allerbeste, maar je hebt alleen interesse als hij heeft gescoord.”

Koeman neemt geen blad voor de mond en denkt niet dat de spelers zijn uitlatingen voorafgaand en na afloop van wedstrijden als kritiek zien. “Ik ga niet liegen. Als ik positieve dingen zeg, worden die niet opgeschreven. Tegen Cornellà was de instelling een tien waard. Ik hoop dat jullie dit opschrijven. Van een speler van Barcelona wordt nou eenmaal veel geëist, maar mijn kritiek is altijd respectvol. Ik wil iedereen helpen. Maar als we, met alle respect, tegen Cornellà spelen en het niet binnen negentig minuten kunnen afmaken, moet ik zeggen wat ik zie. Ik ga na een dergelijke wedstrijd niet zeggen dat we heel goed hebben gespeeld. Dat laat ik aan andere trainers over. Zo ben ik niet.”

Het einde van de uitreeks van Barcelona is in zicht. Het duel met Elche is alweer de zevende (!) wedstrijd op rij buiten het Camp Nou. De Catalanen spelen woensdagavond nog in de Copa del Rey bij Rayo Vallecano en daarna wacht op 31 januari tegen Athletic Club de eerste thuiswedstrijd sinds de 1-1 remise tegen Eibar. “Het is gekkenwerk”, beaamde Koeman. “Maar afgezien van het eindresultaat tegen Athletic en de 1-1 tegen Real Sociedad hebben we alles gewonnen en hebben we laten zien dat we mentaal sterk zijn.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“Ik ga na dergelijke wedstrijd niet zeggen dat we goed gespeeld hebben, dat laat ik aan andere trainers over” is een duidelijke verwijzing naar Zidane. Hoewel ik dat ook absurd vond, getuigt het toch van weinig klasse en collegialiteit van Koeman.

23 januari 2021 om 14:12

Of Ten Hag, Mourinho, Guardiola, Klopp. Dat is wat gezocht. Bijna alle trainers zien een andere wedstrijd dan wij zien, zeker na een verliespartij.

23 januari 2021 om 14:18

Als je de mediastorm ziet in Spanje momenteel, gaat het erover hoe Zidane nog kan beweren dat de uitschakeling geen schande was en dat ze alles hebben gegeven. Koeman had perfect zijn zin kunnen afsluiten aan de komma maar moest nog een steek geven naar zijn collega. Daarbij ook al gaat het om een van die namen die je opnoemt, zijn het nog steeds collega’s en is het nog altijd respectloos.

23 januari 2021 om 14:52

Koeman is volgens mij altijd wel collegiaal. Dat Zidane altijd hetzelfde zegt na een verliespartij en een man is van weinig woorden daar kan Koeman volgens mij weinig aan doen.

23 januari 2021 om 14:57

Grappig, je bent er volledig van overtuigd dat het zo is. Misschien gewoon proberen het beste te zien en het niet als aanval zien. En zeker jezelf niet aangevallen hoeven te voelen, want zo lijkt het tegenwoordig vaak te gaan: Als de één een doodnormale opmerking maakt, dan voelt de ander zich sowieso weer aangevallen (geldt voor beide kanten!). Een onvolwassen gebeuren in wat ooit een respectvolle rivaliteit was. Maar nu heeft iedereen zulke lange tenen, niet normaal. Edit: En al zou hij het zo bedoeld hebben, dan is het toch ook gewoon nog helemaal niet erg, gewoon een opmerking met een dikke knipoog. Waar we ons druk over maken.

23 januari 2021 om 17:28

Ik ga er mijn slaap niet voor laten, ik vind gewoon dat het van weinig klasse getuigt. Ik ben er inderdaad van overtuigd, dat hij zijn woorden exact uitkiest. Daarbij is er meermaals wel al gebleken dat Koeman graag de aandacht verlegt naar iets anders (in dit geval naar de ploeg/coach in Madrid, al meermaals naar de arbitrage, Var,...) om gebreken in eigen kunnen te camoufleren.

23 januari 2021 om 14:51

Nee, helemaal geen verwijzing naar Zidane. Hij zegt gewoon simpelweg dat hij niet vindt dat Barca goed heeft gespeeld. En als dat wel zo is dan is het aan een ander om te zeggen waarom, want Koeman ziet het niet.

23 januari 2021 om 14:52

Koeman heeft er helaas wel een handje van om dit soort uitspraken te maken. Nu is het over Zidane (of andere trainers), maar vaak genoeg ook over scheidsrechters.

Onnodige sneer naar Zidane die in (bijna) alle opzichten een veel betere trainer is dan Koeman

23 januari 2021 om 16:05

Op basis waarvan zou Zidane een veel betere trainer zijn? Omdat hij Ronaldo bij Real had? Frappant dat je het roept, want Zidane staat onder hevige druk in de hoofdstad, die veel betere trainer. Ik probeer niet te zeggen dat ik Koeman wel of niet beter dan Zidane vind, maar ik vind het een nogal gewaagde uitspraak om een trainer die al zo'n 15 a 20 jaar in het vak zit te vergelijken met een rookie die met met een beetje mazzel de CL's heeft behaald. Hedendaags vallen zowel Real als Barcelona tegen, het is bij Barcelona alleen een stuk onrustiger achter de schermen.

23 januari 2021 om 17:10

Haha met een beetje mazzel de cl's heeft behaald. Tuurlijk. En niet alleen Zidane staat onder druk (die het met een minder selectie tot nu toe beter doet), maar ook Koeman die record na record (helaas wel alleen de negatieve) verbreekt. Maar aan jouw reactie is te zien dat jij alle successen op Ronaldo (vorig jaar op Ramos) afgooit en heeft Zidane er niks mee te maken maar zat hij gewoon toevallig op de bank.

23 januari 2021 om 17:24

Mourinho, Pellegrini, Benitez,.. hadden ook allemaal Ronaldo. Zal Zidane toen toch iets goed/anders hebben moeten doen.

23 januari 2021 om 17:40

Pep had xavi, iniesta en messi en heeft met hun niet drie keer achter elkaar de cl kunnen winnen, maar Zidane heeft gewoon mazzel. En is Zidane gewoon een rookie naast Koeman die al 20 jaar in het vak zit (wat zegt dat?) maar nergens noemenswaardig heeft gepresteerd.

23 januari 2021 om 17:41

Rutgerrr om nou te zeggen dat met mazzel je 3x achter elkaar de cl wint vind ik wat ver gaan.

Nee, die Koeman dat is echt een klasbak. Als we al dat gejank over de VAR bij elk verliespunt weglaten. Je moet dan wel veel weglaten maar dat doet er niet toe, het is een klasbak. Nooit wat gepresteerd, maar een klasbak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren