Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman getipt: ‘Of hij klaar is voor Oranje? Ik denk het wel’

Laatste update:

Crysencio Summerville kan een goede optie zijn voor het Nederlands elftal, zo concludeert Leeds United-teamgenoot Joël Piroe in een uitgebreid interview met Voetbalzone. De 22-jarige Rotterdammer is op Elland Road bezig aan een uitstekend seizoen. In 29 officiële duels namens Leeds was Summerville dit seizoen al goed voor 13 doelpunten en 8 assists.

Gevraagd naar zijn beste teamgenoot bij Leeds, komt Piroe met de naam van Summerville op de proppen. “Ik geniet bij Leeds echt van Cry, hij kan een hele grote worden. Hij is natuurlijk heel jong, maar als hij zo door blijft gaan, kan het snel gaan met hem.”

Summerville speelde in het verleden voor diverse jeugdelftallen van Oranje.

Summerville zat nog geen enkele keer bij de voorselectie van het Nederlands elftal, maar speelde wel al acht jeugdinterlands namens Jong Oranje. Volgens Piroe kan dat snel veranderen. “Of hij klaar is voor Oranje? Dat denk ik wel. Hij is dit seizoen geweldig bezig, dus waarom niet?”

Visitekaartje


Bij Leeds speelde Summerville aan het begin van dit seizoen vaak als rechtsbuiten, maar inmiddels wordt hij vooral op de linkerflank geposteerd. In de FA Cup-return tegen Plymouth Argyle toonde Summerville afgelopen dinsdag zijn klasse.

Nadat de heenwedstrijd in Leeds al in 1-1 was geëindigd, stond op Home Park na negentig minuten dezelfde tussenstand op het scorebord. Manager Daniel Farke bracht Summerville in voor de verlenging en de rechtspoot had slechts zeven minuten nodig om zijn klasse te tonen met een heerlijk doelpunt. Vervolgens leverde hij ook nog een assist op Georginio Rutter, waarna een eigen doelpunt de eindstand bepaalde op 1-4.

Het is onduidelijk of Summerville momenteel in beeld is bij bondscoach Ronald Koeman, die op de flanken nog wel wat extra opties kan gebruiken. Wel was Summervilles naam afgelopen week, mede dankzij zijn fraaie doelpunt, behoorlijk zichtbaar in de (inter)nationale media. Tot slot sprak Feyenoord-trainer Arne Slot tijdens een persconferentie plotseling over de pijlsnelle vleugelspeler.

Slot benoemde Summerville als voorbeeld van een ‘verschilmaker’ die hij graag bij Feyenoord had gezien. “Ik zal nog even een naam noemen, dan kunnen jullie daar weer over schrijven. Ik had Summerville wel graag bij ons op de zijkanten zien lopen, maar hij is te duur. Zo kan ik ook een ander noemen, maar hem vind ik al heel lang een interessante speler.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zie hem de komende interlandperiode graag als vervanger van Noa Lang. We missen de afgelopen jaren echt dreiging vanaf de flanken, en Summerville is nou precies zo’n speler die daarvoor kan zorgen

8 februari 2024 om 14:30

Mwah, hij speelt in Engeland op het tweede niveau. Ter vergelijking, dat is de competitie waar Akpom 28 goals en 2 assist maakte in een enkel seizoen.
Dan is 12 goals en 7 assists van Summerville in die competitie best magertjes te noemen,

8 februari 2024 om 14:41

Dus Summerville komt nu in 27 wedstrijden op 12 goals en 7 assists, dat is 0,7 assist/goal per wedstrijd.
Akpom kwam op 28 goals en 2 assists in 38 wedstrijden en dat is 0,79 assist/goal per wedstrijd

Valt wel mee met magertjes toch? Dat zijn allebei gewoon prima statistieken, met het verschil dat Summerville 22 jaar is en buitenspeler en Akpom 28 jaar en spits.

Van Summerville komt veel dreiging en koppelt daar rendement aan. Zou het wel leuk vinden als hij een keer een kans krijgt

8 februari 2024 om 14:54

Akpom is bij Ajax de tweede spits, Brobbey doet het beter en speelt daarom. Dus Akpom zit op de bank. Dat is het niveau wat een topscoorder in de championship heeft.

Bij Oranje hebben we de beschikking over veel betere buitenspelers dan Summerville. Dan ga je toch niet aankomen met een buitenspeler die het op championship niveau redelijk doet?

8 februari 2024 om 15:01

Jou reactie staat wel echt vol met cherry picking. Je weet zelf ook wel dat het seizoen nog lang niet voorbij is? En dat Summerville een buitenspeler is een geen spits als Akpom? Daarnaast is hij net 22 en niet bijna 30 dus kan hij ook alleen maar beter worden. Vorig seizoen ook 4 goals en 2 assists in de PL (hetzelfde als een Antony in minder minuten, ook nog bij degradatie ploeg) in het kleine aantal minuten wat hij kreeg. En hij heeft zich dus nog door ontwikkeld. Dat er momenteel betere linksbuiten zijn, betekent niet dat Summerville geen kans verdiend. Zeker met de blessure van Lang, het matige spel van Bergwijn en Gakpo die nooit op links speelt bij z’n club.. maar dan zou Gakpo wel de meest logische optie zijn om te starten natuurlijk. Maar zeker geen verkeerd moment om een jongen als Summerville mee te laten trainen en te zien wat hij in huis heeft. In jouw logica, kan een speler uit de Championship het nooit goed doen omdat Akpom het daar ook goed deed en hij niet speelt bij Ajax? Ivan Toney kwam ook uit de Championship die zou ik toch graag bij een betere club zien.

8 februari 2024 om 15:15

Ik geef het voorbeeld van Akpom omdat die de hele Championship aan flarden schoot. Wij hebben hem in de eredivisie kunnen zien spelen dit jaar. En dan blijkt hij het niveau te hebben van reserve spits bij Ajax, komt te kort om Brobbey eruit te spelen.

Waar Summerville gaat eindigen kan ik niet inschatten, wellicht ontgroeid hij het Championship niveau in de toekomst maar op dit moment is jong Oranje een prima leerschool voor hem.

Championship niveau is gewoon niet zo bijzonder, is echt onder eredivisie niveau.

Ivan Toney scoorde overigens 31 keer en gaf ook nog 10 assists in zijn laatste Championship seizoen. Hele andere cijfers dan Summerville.

8 februari 2024 om 15:35

Dit is een beetje scorebord journalistiek. Je moet toch echt wedstrijden kijken als "scouts" van het Nederlands elftal. Daarnaast is het tweede niveau echt niet zoveel slechter als de Eredivisie als het om veel ploegen gaat. Ik zeg niet dat Summerville goed genoeg is ofzo maar je moet gewoon kijken wat je nodig hebt. Kijk eens naar hoe Brighton spelers vindt en scout.

8 februari 2024 om 15:35

Ja ben ik zeker met je eens. Eredivisie is een hoger niveau maar dan wel van de bovenste ploegen. De Championship is zeker geen laag niveau en heeft prima ploegen en vooral fysiek is het zeker intensief. Maar omdat het bij één speler zo loopt, kan je natuurlijk niet stellen dat het bij elke speler zo moet gaan. Summerville doet het uitstekend op een iets lager niveau, nu is het aan hem om te laten zien dat hij dit ook op een wat hoger niveau kan aantonen. En ik snap dat Toney veel betere stats had maar ik bedoel maar aan te geven dat er ook spelers zijn die het goed doen in de championship en daarna ook aantonen in de PL mee te kunnen. Toney was een extreem voorbeeld maar zijn genoeg anderen.. als Summerville zo doorgaat dan kan hij ook op minimaal 20 goals en 10 assists eindigen, wat voor een buitenspeler gewoon prima cijfers zijn. Maar nogmaals, hij heeft nog alles te bewijzen maar ik zie zijn potentie wel!

8 februari 2024 om 14:54

Ik zie Gakpo graag op de linkervleugel. In mijn ogen toch echt een paar klasse beter.

8 februari 2024 om 15:16

Precies, Gakpo, Depay of zelfs Noa Lang of Bergwijn. Allemaal betere opties momenteel.

8 februari 2024 om 18:20

Niet eens met bergwijn, buiten zijn prestaties in de ED ben ik er in het Nederlandse elftal nooit voorstander van geweest. Depay is een spits, en noa lang is nog wel even geblesseerd. Voor nu zou summerville de meest logische optie zijn achter gakpo.

8 februari 2024 om 16:54

We hebben voorlopig toch genoeg opties die wel op het hoogste niveau spelen.
Gakpo, Depay is weer fit, nooit echt een Bergwijn fan geweest maar in Oranje doet hij het meestal goed, Danjuma heeft wel is waar geen vaste basis plaats maar speelt wel PL en maakt ook behoorlijk wat minuten.

de Championship heeft een heel aardig niveau, maar we hoeven het ook niet te overdrijven, dat is echt niet beter dan de bovenkant van de eredivisie.

Groot voorstander van dit idee. Door de blessure van Noa Lang hebben we op de zijkanten geen enkele speler die zijn man voorbij kan komen en dat is nou precies waar Summerville in uitblinkt. Daarnaast heeft hij sinds dit seizoen behoorlijk aan zijn rendement gewerkt en heeft hij dus eindelijk een eindproduct in huis. Met hem op links, Zierkzee in de spits en Gakpo op rechts (malen als wissel voor alle drie de posities) kunnen we wel wat bewerkstelligen.

8 februari 2024 om 14:36

Sorry maar Gakpo is je beste aanvaller, dus die zet je op zijn beste positie neer (linksbuiten of spits). Die heeft nooit rechtsbuiten gespeeld.

8 februari 2024 om 15:29

Gakpo haalt imo altijd een voldoende, waar hij in de voorhoede ook speelt. Het liefst positioneer ik hem ook op links maar door het gebrek aan een goede rechtsbuiten plaats ik hem liever rechts. Een voorhoede van Summerville - Brobbey/zirkzee - Gakpo is gewoon ruim voldoende, hoor.

8 februari 2024 om 14:54



Doe maar gakpo links, brobbey/zirkzee spits, simons rechts. en dan kan je eventueel Depay achter de spits proberen, mist de explosiviteit voor op de flanken, en als spits vind ik dat hij de bal te vaak komt halen. zo zou depay mooi de combinatie kunnen aan gaan om in de spits "te komen" ipv er op papier al te staan en een gapend gat in de 16 achter te laten. Zirkzee en brobbey zijn beide vrij sterk in de combinatie. inspelen, uitkaatsen, klaarleggen voor depay. Kat in het bakkie. Simons kan dan in balbezit wat meer het centrum versterken waardoor er ruimte vrijkomt op rechts voor frimpong/dumfries.

8 februari 2024 om 17:26

Wat wil je precies bewerkstelligen? Het wordt 4 wedstrijden en naar huis, met of zonder Summerville…

8 februari 2024 om 22:01

We hebben het hier wel over de Championship. Dat is toch wel meerdere niveaus minder dan de Premier League. Xavi Simons heeft het nog(!) niet in Oranje, maar die laat het wel zien in de Bundesliga, al gaat het de laatste maanden niet heel geweldig.

Is de kans dan echt zo groot dat die jongens daar zo geweldig zijn? Summerville, Piroe, Flemming, Hoever, Burgzorg; die doen het daar goed. Dat zijn toch geen hoogvliegers? Zelfs Musaba en Chong doen/deden het daar nog enigszins redelijk en die jongens wil je niet eens in de Nederlandse subtop zien spelen.

Nou zeg ik niet dat Summerville geen leuk talent is hoor, maar hem nu al in de basis van Oranje schrijven vind ik wel behoorlijk overdreven op basis van driekwart seizoen Championship. Ik acht spelers als Memphis, Gakpo, Malen e.d. een stuk verder en dat zijn niet eens geweldenaren.

met de andere naam (die hij niet noemt) bedoelt hij dan gnonto? die eveneens voor leeds uitkomt neem ik aan.

verder is summerville inderdaad goed bezig, vorig jaar had hij pieken en dalen in de premier league.
nu is hij weer iets verder in zijn ontwikkeling en is hij gewoon 1 van de beste spelers in de championship.

8 februari 2024 om 14:34

Op zijn positie als rechtsbuiten is hij niet de beste speler. Zelfs als aanvaller komt hij eerder op plek zes of zeven terecht.

Dan zou ik hem over alle posities heen ook niet als een van de beste spelers in de championship willen betitelen.

8 februari 2024 om 15:27

Championship niveau is onder Eredivisie niveau? Verkondig dit tenminste als mening en niet als een feit zoals je nu doet. Clubs als Leicester, Southampton en Leeds zouden in Nederland gewoon voor de bovenste 3 plekken meedoen.

8 februari 2024 om 15:37

Welnee. Die drie zijn niet beter dan PSV en Feyenoord. Zijn gewoon minder.

Championship is net zo goed Hull, Stoke, Sunderland, Middelsbrough, Coventry, Swansea, Blackburn, Cardiff, Birmingham, Millwall, Ipwich, Preston North End, QPR, Plymouth Argyle, Sheffield Wednesday en Roterham United.

Na de net gedegradeerde PL ploegen, die altijd teruggaan in kwaliteit omdat ze de beste spelers kwijt raken, zit er maar bar weinig kwaliteit in de Championship.

8 februari 2024 om 15:43

Net zoals je in de Eredivsie na PSV, Feyenoord en Ajax ook clubs als Almere City, FC Volendam, Heracles Almelo en Vitesse hebt. Ook van zeer laag niveau, dus. Dan heb ik toch liever een Millwall, QPR, Sunderland of Stoke City.

8 februari 2024 om 15:53

En dat is dus nergens op gebaseerd. Noem maar eens een paar topspelers van Millwall. Of de top vijf van Sunderland?

De denkfout die velen maken is dat ze de namen van diverse ploegen kennen van eerder PL seizoenen. Alleen zijn na degradatie al die topspelers weg en komen de clubs al snel in financiële moeilijkheden. Er blijft echt niks van over.

Ik vind dit misschien wel een goeie optie voor PSV komende zomer als vervanger van Bakayoko. Weet niet of hij meer linksbuiten of rechtsbuiten speelt, maar kan volgens mij heel goed op de rechtsbuiten positie spelen. Ik zie dat zijn transferwaarde 18 miljoen is en dat is wat te veel om te betalen, maar mocht Leeds dit jaar niet weten te promoveren en in combinatie met nog maar een contract voor 2 jaar, laten ze hem misschien wel gaan voor 12-15 miljoen. Kan me voorstellen dat hij liever de champions league in gaat met psv dan nog een jaar championship

Volgens mij hebben we op links genoeg opties , op de rechterflank hebben we eigenlijk weinig tot geen opties .

8 februari 2024 om 14:49

Nou ja, Lang is geblesseerd.. Gakpo is een optie daar alleen speelt bij Liverpool eigenlijk nooit op links. Bergwijn haalt al 1.5 jaar amper een goed niveau. Hoeveel goede opties zijn er dan?

8 februari 2024 om 15:03

Depay lijkt me een uitstekende optie op links. Bergwijn of Gakpo kunnen ook op links. Dus hoef je niet terug te vallen op een speler uit de Championship.

Laat hem gewoon lekker rijpen in jong Oranje.

Afgaande op dit seizoen zou je Summerville eigenlijk moeten selecteren boven Lang en Bergwijn op links. Die 2 presteren dit seizoen niet of nauwelijks, waarbij Bergwijn dit al 2 jaar niet doet trouwens. Als je je op zo'n jonge leeftijd al kan bestempelen als 1 van de revelaties en betere spelers van de Championship hoor je eigenlijk wel geselecteerd te worden in mijn ogen.

8 februari 2024 om 14:59

Eredivisie niveau ligt boven championship niveau. En Bergwijn doet het in de eredivisie gewoon goed. Terwijl we ook een speler als Depay hebben.

Er is geen enkele reden om Summerville nu uit te nodigen. Dan moet hij echt eerst nog grote stappen maken.

8 februari 2024 om 15:27

Eredivisie niveau ligt boven Championship niveau, men je dit nu serieus of maak je aan grapje? Het niveau van de Eredivisie ligt wel een paar niveautjes lager als de Chmapionship makker. of denk jij dat ze in de Champiosnship nog slechtere ploegen hebben als Almere City, FC Volendam, RKC Waalwijk etc?

Summerville zou bij een Feyenoord, PSV en Ajax zwaar het verschill maken en de absolute vedette van de Eredivisie zijn.

Probeer AUB je positieve Bergwijn bril af te doen want je houdt hem alleen maar boven het hoofd. Als je die jongen sinds zijn komt ''goed'' vind spelen dan zegt dat genoeg met voor voor niveau jij accepteert.

8 februari 2024 om 15:40

Mijn top zeven lijstje heb ik al gegeven. Depay (atletico Madrid), Gakpo (liverpool), Simons (leipzig), Malen (dortmund), Lang (psv), Bergwijn en Berghuis (ajax)

Bergwijn staat bij mij dus op plek zes, gaat dus niet mee naar het EK of er moeten rare dingen gebeuren.

Je overschat teams als Preston North End, Plymouth Argyle, Sheffield Wednesday en Roterham United zwaar. Die winnen echt niet zomaar even van RKC of Almere.

8 februari 2024 om 17:05

Misschien dat het gemiddelde niveau hoger ligt. De top van de eredivisie is echt wel een stuk beter dan de Championship.
Er zijn de afgelopen jaren de nodige spelers (terug) gekomen uit de championship naar o.a. Ajax en Feyenoord en die zijn geen van allen een succes geworden terwijl gemiddelde Nederlandse spelers er daar al snel boven uit steken (ik denk dat de meeste championship volgers hier Flemming misschien nog wel hoger aan slaan dan Summerville).
Dus ja, het heeft een heel behoorlijk niveau, maar we moeten het ook niet overdrijven.

Ik ben nooit een Bergwijn fan geweest, begreep ook niet dat Ajax hem voor dat bedrag haalde en zie hem ook niet naar het EK gaan mits iedereen fit is. Maar voorlopig sla ik die, ook uit vorm, echt nog wel een stuk hoger aan dan een speler die op het 2e niveau in Engeland speelt.

8 februari 2024 om 17:29

Hoe kom je erbij dat Summerville de absolute vedette zou zijn? We lachen Akpom allemaal vierkant uit omdat ie geen bal kan aannemen. Die kerel schoot de Championshop aangruzelementen. Summerville zou prima meekunnen hoor, maar zou zeker niet de absolute vedette van de Eredivisie zijn.

8 februari 2024 om 20:55

@london Calling - Welke spelers zijn teruggekomen uit de championship die onder andere naar Ajax en Feyenoord zijn gegaan? Het is alleen Akpom bij Ajax als ik het lijstje aan transfers van het afgelopen 20 jaar erbij heb gepakt. Akpom past niet bij Ajax, maar haalt nog steeds een goede rendement van 75 minuten per goal in alle competities (675 minuten, 9 goals). Bij Psv tel ik Kotchap niet mee, want die is gedegradeerd bij Southampton en was vervolgens een transfer aan het forceren naar psv. Ruiter kwam van de League One nadat hij was gedegradeerd met Sunderland uit de Championship. Siem de Jong was ook gedegradeerd met Newcastle naar de Championship en had geen minuut gespeeld. Dus geen idee welke spelers je op doelt die zijn teruggekomen uit de Championship?

8 februari 2024 om 23:56

@fcgrun Je kan toch ook niet stellen dat Akpom het prima doet. In een heel matig Ajax is hij nog steeds 2e keus en hij lijkt eerder minder dan meer minuten te krijgen de laatste tijd. En je hebt het ook niet over zo maar een speler, ik meen dat hij speler van het jaar en topscorer werd. Naast Akpom in de afgelopen jaren o.a. Liam Kelly, speelde onder Stam met Reading nog voor promotie en Leroy Fer en Narsingh van Swansea die terug kwamen, en swansea deed, zeker in hun laatste jaar, ook weer gewoon mee om promitie.
Armel Bella-Kotchap mag je inederdaad buiten beschouwing laten, al kun je ook moeilijk zeggen dat dat een groot succes is. Niet helemaal het zelfde, maar Kieftenbeld kwam vorig jaar terug van Millwall (dat dat jaar ook lang mee speelden om promotie) naar Emmen, raakte helaas zwaar geblesseerd maar heeft dit jaar al moeite om een vaste basis speler te worden in de KKD al kan dat ook komen doordat hij er bijna een jaar uit heeft gelegen.

Omgekeerd zijn er toch genoeg spelers die in de Eredivisie niet echt opvielen en het daar prima doen. Flemming bijvoorbeeld, Hoever die bij PSV door de mand viel heeft daar gewoon een basis plaats, net als Burger overigens (al deed die het na zijn vertrek bij Feyenoord kennelijk prima bij Basel).

8 februari 2024 om 22:07

Lastig. Lang kan ik me nog wel voorstellen aangezien hij nog niet veel gespeeld heeft en moeite heeft constant te zijn in zijn rendement, maar Bergwijn heeft in een worstelend Ajax toch al wel 7 goals en 4 assists in 16 wedstrijden.

Daarnaast kun je makkelijk betwisten of de Championship wel zo'n hoog niveau is, kijkend naar welke Nederlanders daar excelleren. Dat zijn ook niet bepaald jongens die het op een hoger niveau hebben laten zien.

Hoe dan ook wijst vooralsnog er weinig op dat Summerville beter is dan Gakpo, Malen, Memphis of Simons, terwijl Brobbey en Zirkzee ook hevig op de deur kloppen. Pas daarachter heb je spelers als Lang, Summerville, Bergwijn en wellicht mis ik er nog 1. Hoe hij het zou doen bij de Nederlandse top, laat ik even in het midden. Dat kun je pas concluderen als hij het op een soortgelijk niveau of hoger laat zien. Je kunt zeggen van de Championship wat je wilt, maar de Nederlandse top staat daar toch echt boven.

Kansloos.
Doet Koeman niet.
Nooit eigenlijk. Alleen als t echt niet anders kan

8 februari 2024 om 15:27

En waarom zou Koeman het überhaupt willen als hij buitenspelers als Depay (atletico Madrid), Gakpo (liverpool), Simons (leipzig), Malen (dortmund), Lang (psv), Bergwijn en Berghuis (ajax) tot zijn beschikking heeft?

8 februari 2024 om 22:10

Sowieso moet je zo'n jongen niet nu nog inpassen. Dat heeft helemaal geen zin. Vooralsnog is hij niet aantoonbaar beter dan z'n concurrenten en hoewel de Championship nog wel van een redelijk niveau is, kun je die clubs niet vergelijken met de Nederlandse top; met name op het mentale vlak. Dit soort experimenten kun je in de Nations League doen, niet in de voorbereiding richting het EK.

Volgens mij is iedereen inmiddels vergeten dat hij bij het ek onder 21 vorig jaar niets presteerde tegen de rechtsbacks van Georgie, Belgie en Portugal... van onder 21.

Ja, dat is een jaar geleden, maar ook toen schreven ze hem al Oranje in.

Laat hem nu eerst maar eens in de Premier League of bij PSV ofzo wat zien voor we het over Oranje gaan hebben.

Als een geweldenaar als piroe het zegt dan moet het wel zo zijn op het tweede niveau in Engeland!

Summer volle gewoon al oproepen. Dat hoeft niet direct in de basis maar hij kan alvast wennen en kennismaken met iedereen dan.
De kans is sowieso al zeer groot dat hij volgend jaar weer PL speelt en waarschijnlijk ook nog bij een grotere club.
Er is namelijk aardig wat interesse in hem. Vorig seizoen al aardig seizoen PL en nu niveau daaronder laat hij zien dat hij in de PL thuishoort.

Oftewel je kan hem nu al oproepen want het zal vroeg of laat toch gebeuren met zijn spel.

8 februari 2024 om 17:07

Maar laat je Depay of Gakpo thuis dan?
Je kan er maar 23 mee nemen waaronder 6 of 7 aanvallers, en daar hoort hij voorlopig nog niet bij, zelfs niet als Lang niet mee kan door een blessure.

8 februari 2024 om 17:29

Ik ben bang dat Koeman ook serieus 5-3-2 aan het overwegen is.

Dan zou Koeman zeker 9 (vleugel) verdedigers meenemen. Plus 3 keepers. Weet bijna zeker dat er een pinchhitter meegaat, waarschijnlijk Wout Weghorst.

Dan heb je 5/6 plekken over voor de middenvelders en 4/5 plekken voor de overige buitenspelers / aanvallers.

Brobbey, Zirkzee, Depay, Gakpo, Simons, Lang, Malen zijn er al 7. Daar moeten er dan al 2 tot 3 vanaf vallen. En nog eentje extra als Summerville mee moet.

Mensen denken gewoon niet na. Iemand erbij oproepen klinkt zo makkelijk maar wie er dan uit moet, dat vergeten ze dan.

8 februari 2024 om 18:03

Ik denk dat hij zijn selectie op 5-3-2 en 4-3-3 in gaat richten.
De laatste keer dat een team echt 4-3-3 speelde op een eind toernooi, in 2010, gingen er 7 verdedigers mee.
Ik denk dat dat er nu 8 worden. Dan nog wordt het dringen achterin want als ik snel tel kom ik al op 13 of 14 Oranje waardige verdedigers (mits iedereen fit is). Je hebt het voordeel dat er een paar tussen zitten die je zowel centraal als op de vleugel neer kan zetten, o.a. Ake, misschien toch Blind, Geertruida en ook Timber als noodverband, en Maatsen heeft ongeveer alle posities op links gehad dit seizoen.

Dan heb je nog 12 posities over, itt tot 2 jaar geleden wordt voor mijn gevoel best dringen als iedereen fit is, ik kom toch al snel op 20 spelers die mee zouden kunnen gaan. En ook daar heb je een paar opties van spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen, Berghuis en Simons kunnen zowel op de vleugels als op 10. Depay, Gakpo en Malen zouden op de vleugels kunnen spelen en in de spits.

Iemand als Veerman hoort of verdient op dit moment eigenlijk om er bij te zitten maar dat wordt best krap. Voorlopig moeten er nog behoorlijk wat spelers afvallen voordat Koeman uit komt bij een speler die het goed doet in de Championship.

8 februari 2024 om 22:15

Er spelen en er presteren zijn twee verschillende dingen. Danjuma deed het zelfs prima bij Villarreal, maar verzuipt wederom volledig in de Premier League en dat als inmiddels ervaren kracht. Ook Gakpo maakt nou niet bepaald indruk en doet het op een goede dag hooguit redelijk bij Liverpool. Bergwijn kon het hoofd amper boven water houden bij Tottenham, Justin Kluivert zwerft tussen bank en basis bij Bournemouth en Weghorst had voetbaltechnisch niets in de Premier League te zoeken. Zelfs Memphis deed het als jong talent hopeloos bij United. De kans dat Summerville in de PL verzuipt, is gewoon best groot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren