Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ron Jans reageert op berichten dat hij in gesprek zou zijn met Eredivisionist

Laatste update:

Ron Jans heeft de geruchten ontkracht dat hij in gesprek zou zijn met Sparta Rotterdam. ESPN meldde eerder op dinsdag dat de 64-jarige oefenmeester in gesprek zou zijn met Sparta om de naar Ajax vertrokken Maurice Steijn op te volgen. De sabbatical die Jans na zijn vertrek bij FC Twente plande, zou dan van korte duur kunnen zijn. Jans spreekt de geruchten inmiddels echter tegen.

Rypke Bakker, sportjournalist van NU.nl, laat dinsdagmiddag weten dat Jans niet in gesprek is met Sparta. “Hij praat met geen enkele club. ‘Het is tijd voor rust’, laat hij weten”, tweet Bakker. Eerder op dinsdag werden de berichten van ESPN ook al tegengesproken door Voetbal International. Volgens het voetbalweekblad is een samenwerking op Het Kasteel 'niet aan de orde', en zou Jans nog steeds achter zijn woorden staan om een pauze in te lassen. Dat lijkt nu dus te kloppen.

Jans kreeg recent ook al een lokroep van FC Emmen om als opvolger te dienen van Dick Lukkien. De Zwollenaar gaf echter te kennen meer tijd met zijn familie door te willen brengen de komende maanden. Jans wordt samen met Jan Streuer en algemeen directeur Paul van der Kraan gezien als de man die FC Twente binnen enkele jaren terug naar de subtop heeft gebracht. Door zelf meer op de achtergrond te treden en verantwoordelijkheden neer te leggen bij andere leden van de technische staf wist hij naar eigen zeggen steeds beter zijn weg te vinden op het trainingsveld. Hij zette in Enschede zijn kroon op het werk met het winnen van de play-offs voor Europees voetbal.

Het meest succesvol was Jans bij PEC Zwolle, waarmee hij in 2014 beslag legde op de TOTO KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Een jaar later speelde hij opnieuw de bekerfinale, maar ditmaal bleek FC Groningen te sterk. Jans' dienstverband bij PEC duurde naar eigen zeggen een jaar te lang. Hij vertrok door de zijdeur en besloot daarop bij FC Twente de deur wél na drie jaar achter zich dicht te trekken. Hij eindigde achtereenvolgens als tiende, vierde en vijfde in de Eredivisie.

Is Jans de geschikte kandidaat om Maurice Steijn op te volgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed nieuws op de dinsdagmiddag! Zou zeker welkom zij op het Kasteel wmb

20 juni 2023 om 12:44

Ron jans wordt niet de trainer van sparta. Hij heeft al aangegeven het effe wat rustiger aan te doen. Dus hij heeft ook bedankt voor sparta.

20 juni 2023 om 13:12

Vanwaar de lopende gesprekken dan?

20 juni 2023 om 13:56

Die lopen dus niet…

20 juni 2023 om 13:59

De gemiddelde Spartaan is er ook niet blij mee, lees de reacties onder het wedstrijdverslag op ITWM met Twente eens.

20 juni 2023 om 14:08

Hij heeft vorige week nog in een interview aangegeven het voorlopig rustig aan te doen en dat hij de clubs die met een aanbieding kwamen bedankt had. Daar zat sparta dacht ik ook bij.

20 juni 2023 om 14:37

Ik zie nu de toevoeging van het ontkrachten door VI. Excuus dus.

20 juni 2023 om 16:46

Tja, dan ben ik maar niet ‘de gemiddelde Spartaan’. Uitstekende trainer met veel ervaring, meermaals laten zien.

20 juni 2023 om 14:43

Goede match!

Hele goede trainer voor Sparta. Beste optie die ze kunnen krijgen.

20 juni 2023 om 12:46

Nu dat Luis Enrique naar Psg gaat wel ja.

20 juni 2023 om 12:52

Julian Nagelsmann is nog vrij.

20 juni 2023 om 13:09

Niet aantoonbaar beter dan Ron Jans vind ik persoonlijk, maar meningen verschillen natuurlijk.

Lekker tekenen bij Sparta Ron! Mooie club voor deze prima trainer. Uitrusten kan over een paar jaar ook als je met pensioen gaat. Hopelijk grijpt Jans deze mogelijkheid aan.

Geweldige trainer voor Sparta, sympathiek en speelt mooi voetbal. Ben benieuwd of hij zijn woorden terugneemt en zijn sabbatical vroegtijdig beëindigd. Ik denk zelf dat hij dat jammer genoeg nu nog niet gaat doen.

Die snap ik niet helemaal. Je stopt als trainer van de nummer 5 van de eredivisie omdat je een sabbatical wil. En een paar weken later sta je er voor open om je toch weer over te laten halen door de nummer 6 van de eredivisie?

Dat je een sabbatical uit wil stellen voor een droomclub snap ik wel, maar dit is gewoon een stap opzij.

20 juni 2023 om 12:41

Hij ging toch met name weg vanwege de terughoudende houding van Twente? Hij gaf volgensmij aan wel gewoon weer trainer te willen worden bij een club.

20 juni 2023 om 12:43

Een stap omlaag zelfs. Wil je dan niet Europa in met Twente? Wellicht dat er andere dingen spelen maar volgens mij ziet iedere Twente supporter hem graag blijven. Heeft jonge spelers ingepast, europa gehaald en spelers meer waard gemaakt.

20 juni 2023 om 12:50

Ik denk dat jans op het juiste moment weg is gegaan bij twente. Ze gaan veel basisspelers kwijtraken en de vraag is wat er voor terug gaat komen. Op je hoogtepunt moet je stoppen, zeggen ze wel eens

20 juni 2023 om 12:56

Toe aan een nieuwe uitdaging nadat de omgeving die bij Twente was gecreeerd uit elkaar viel, lijkt me. Technisch directeur met goede verstandhouding ging weg, veel basisspelers weg , en nog niet echt veel urgentie om vervangers te halen. Jans moet alleen nog even wachten, want rond september moet Koeman ontslagen worden en dan zou Jans wel een geschikte peer zijn om hem op te volgen.

20 juni 2023 om 13:06

De RVC heeft het verpest, omdat ze aan het twijfelen waren! Streuer en hij wouden nog wel minimaal een jaar blijven. Had liever Ivar van Dinteren ook als assistent gehad maar die wou Oosting niet in zijn staf hebben. Ben benieuwd wat het volgend seizoen gaat worden

20 juni 2023 om 13:12

Scheelt in ieder geval dat Streuer deze transferperiode Bruggink zal ondersteunen. Wanneer dat niet het geval was geweest had ik meteen een stuk minder vertrouwen gehad in het komende seizoen.

20 juni 2023 om 13:11

Bang om de uitdaging aan te gaan om het weer wat beter te doen bij Twente. Hij verwacht dat hij nu op het hoogtepunt stopt in Eschede. Wat ik ook wel snap gezien de spelersmutaties komende zomer.
Tevens verwacht ik dat een frisse wind in Enschede het wel goed zou doen, want Jans heeft te vaak gefaald in uitwedstrijden. Heeft daar nooit uit het team kunnen halen wat hij er thuis wel uithaalde

20 juni 2023 om 14:34

"bang om de uitdaging aan te gaan om het weer wat beter te doen bij Twente."

Dat zou een vreemde reden zijn, want nog beter presteren dan vorig seizoen lijkt me bij Sparta nog lastiger dan bij Twente.

20 juni 2023 om 14:46

Dat betwijfel ik, bij Sparta kan je de 6e plaats beter als een incident beschouwen dan de 5e plaats bij Twente nadat je 4e bent geworden. Daarnaast roepen de supporters van Twente ook te pas en te onpas dat Twente historisch gezien de 4e club van Nederland is

20 juni 2023 om 13:12

Sparta is in alles een stap achteruit vergeleken met Twente. Dat Sparta toevallig een leuk seizoen heeft gedraaid maakt Sparta geen gelijkwaardige club.

20 juni 2023 om 14:57

Dat vind ik wat denigrerend. FC Twente komt ook van heel ver. Natuurlijk is FC Twente een stuk groter, maar Sparta is in de afgelopen 3 seizoenen toch twee keer in het linker rijtje geeindigd. Dan gaat daar toch wel iets goed, al zat er ook een bijna-degradatie tussen. Het zal moeten blijken hoe Sparta het komend seizoen zal gaan doen.

20 juni 2023 om 17:52

Qua prestaties van de afgelopen jaar is het ook niet gek als Sparta volgend seizoen of te seizoen erop weer degradatievoetbal speelt. Dat zie ik bij Twente niet zo snel meer gebeuren. Is niet denigrerend bedoeld maar meer realistisch. Daardoor is het juist zo knap wat Sparta afgelopen seizoen presteerde. Ik zou het persoonlijk hartstikke leuk vinden als Sparta het goed blijft doen, vind het echt een prachtclub.

20 juni 2023 om 16:45

Of een tussenstap om hierna naar ajax te gaan :-)

20 juni 2023 om 17:59

Jans begrijpt het dus ook niet en ontkracht dit gerucht

Uit werkelijk elk afscheidsinterview dat ik van Jans heb gezien blijkt het enthousiasme om een periode meer rust te hebben en tijd voor andere dingen. Het zou me dus wel verrassen als hij dat zo snel alweer zat is en met een nieuwe club een hele voorbereiding wil gaan draaien. Maar als die draai al gemaakt is, zou Sparta er een hele goede aan hebben.

Interessante ontwikkeling, had ook evt een optie voor Ajax kunnen zijn.
Wellicht vindt ie t allemaal wel prima op zijn leeftijd, maar geen gemakkelijk instapmoment bij Sparta, komend seizoen zal altijd minder gaan.

20 juni 2023 om 14:56

Of ze houden de ploeg bij elkaar en doen weer mee voor plek 5 tot 8. Dat kan natuurlijk ook. Het is natuurlijk niet zo dat de topclubs op de stoep zullen staan en ik merk dat clubs tegenwoordig (gelukkig) brutaler worden met hun vraagprijzen.

Best opvallend, aangezien Sparta TD Nijkamp en Ron Jans al samenwerkten in Cincinatti en Nijkamp daar na dat vermeende racisme incident bleef zitten en zich daar nooit over uitsprak , dan wel Jans steunde.

Denk alleen dat Jans het niet doet. Heeft zijn vrouw toegezegd leuke dingen met haar te doen tijdens zijn sabbatical. Bovendien is Sparta een 'one day fly' en ook geen Ajax, Oranje of een andere club waar je in zo'n geval een uitzondering voor maakt.

20 juni 2023 om 14:54

Het is altijd lastig inschatten of iets een one day fly is. Zolang Sparta geen gekke dingen doet zoals een PEC destijds en spelers adequaat kan blijven vervangen, kan er best groei in zitten. Het probleem is vaak dat clubs te snel willen forceren, terwijl het draagvlak er helemaal (nog) niet naar is. Dat is ook tevens de grootste reden dat het misgaat bij clubs.

Het is alleen jammer dat Sparta op dit moment iets minder naar de jeugd kijkt. Dat hoeft niet per se iets te betekenen en er moet natuurlijk ook eerst wat lopen, maar ik vond het opvallend. Sparta staat doorgaans juist bekend om de goede jeugdopleiding en de doorstroom.

Was denk ik ook een goede keuze geweest voor Ajax en PSV. Misschien een leuke optie voor Feyenoord volgend jaar als Slot vertrekt dan heeft Jans ook een jaartje rust gehad.

Onder Jans doorgroeien nu naar een professionele subtopclub! Want dat hij een organisatie kan neerzetten rondom het team is misschien wel zijn grootste verdienste.

Aparte zet maar een hele mooi club natuurlijk dat Sparta!

Ik denk niet dat hij dit gaat doen. Jans heeft ook al met Emmen gepraat. Het betekent niets.

Een van mijn favoriete trainers, als mens, maar ook qua spelopvatting. Ik vind het onbegrijpelijk dat hij nooit bij een topclub aan de slag is gegaan – als ik me niet vergis op zijn eigen initiatief zelfs. Nou ja, misschien kent hij zichzelf toch nog het beste.

Wat mij betreft doet hij dit niet, neemt ie even 3 maand pauze en neemt hij het dan over van Koeman. Tijd voor een frisse wind!

zie zojuist dit bericht voorbij komen :

''de zoektocht van Sparta naar een nieuwe trainer is nog in volle gang. De naam van Ron Jans valt vaak, maar een dienstverband op Het Kasteel is voor de voormalig coach van FC Twente niet aan de orde. Jans heeft aangegeven dat hij even rust wil nemen en dat plan is onveranderd''

Is de Nederlandse tak van ESPN ooit met een primeurtje gekomen dat daadwerkelijk waar bleek te zijn?

Als Jans slim is dan wacht die tot Koeman ontslagen wordt. Dan zal hij ongetwijfeld op de shortlist staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren