Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ron Jans kritisch op selectiebeleid FC Utrecht: ‘Ramselaar de enige...’

Laatste update:

Ron Jans is kritisch op het selectiebeleid van FC Utrecht, zo heeft hij laten blijken in een interview met Vandaag Inside. Volgens de kersverse trainer van Utrecht bestaat de selectie uit ‘heel veel tienen en achten’, maar ontbreekt het in het elftal aan een echte ‘nummer zes’. De selectie is volgens Jans dan ook niet helemaal in balans.

Jans blikt in het interview eerst terug op zijn sabbatical. Volgens de in Zwolle geboren oefenmeester heeft zijn pauze te kort geduurd. “Eigenlijk kwam dit te vroeg. Ik heb twaalf weken vakantie gehad. Het is de meest relaxte tijd van m’n leven geweest, maar ik voelde dat ik dit heel graag wilde aanpakken. Dan kan ik niet in december beginnen, want dan gaat iemand anders er met de klus vandoor.”

Jans gaat zaterdagavond met zijn ploeg op bezoek bij Heracles. Hij verwacht een lastig duel, maar gaat uit van zijn eigen selectie. “Het is deze week bevestigd: het is een selectie met heel veel jong talent en kwaliteit, het is alleen niet helemaal in balans.” Jans begrijpt de kritiek op Jordy Zuidam, technisch directeur bij Utrecht, dan ook wel. “Soms is het wel heel erg kritisch, maar als het niet goed gaat is het logisch dat er kritiek komt.”

De voormalig oefenmeester van onder meer FC Twente, FC Groningen en PEC Zwolle is namelijk niet helemaal tevreden over de balans op het middenveld. “We hebben veel spelers die op tien of acht kunnen spelen, maar we hebben eigenlijk geen zes. Voorin lopen veel buitenspelers die naar binnen willen trekken, maar weinig spelers met diepgang.” Ook qua leeftijd is de selectie volgens Jans niet uitgebalanceerd. “Er zijn veel ervaren spelers, en veel jonge jongens. Bart Ramselaar is de enige die daar tusseninzit."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gevaarlijke uitspraken.. tijd voor een nieuwe trainer 😂

15 september 2023 om 16:28

Dit kan idd echt niet!

15 september 2023 om 16:35

Waarom is dit een gevaarlijke uitspraak dan? Kan toch gewoon kloppen?

15 september 2023 om 16:48

Het bericht smelt van sarcasme...snap je ook wel toch. Haha

15 september 2023 om 16:49

Omdat hij het net begonnen is bij de club en Zuidam in principe zijn leidinggevende is.

15 september 2023 om 17:20

Ja dat tijd voor een nieuwe trainer sarcastisch is snap ik ook wel haha. Maar gevaarlijke uitspraak kan iemand toch gewoon vinden?

15 september 2023 om 16:54

Dit zal idd niet lekker vallen bij Zuijdam (ondanks je sarcastische ondertoon)

Zuidam is ook eigenlijk helemaal geen goede TD. HIj doet het verkopen altijd wel naar behoren, maar zijn aankopen zijn weinig verrasssend en ook kwalittarief niet al te best.

15 september 2023 om 16:59

Meeste tds hebben meer slechte dan goede aankopen. Als.hij spelers toch met dikke winst verkoopt dan doet ie toch iets goed
Ik ken de selectie niet goed genoeg maar hij haalt vaak spelers die niet slagen op.een hoger niveau of op zijn retour zijn. Dat pqkt niet altijd goed uit

15 september 2023 om 17:41

Ome Frans is erg tevreden over Zuidam helaas.

Ja logische kritiek als je ziet hoe de selectie eruit ziet. Goed dat Jans dit aanstip. Het is te hopen voor Utrecht dat van Seumeren hiernaar gaat luisteren. Er zit genoeg potentie in Utrecht, alleen met Zuidam ga je nooit sterker worden als club zijnde.

15 september 2023 om 16:44

Ik denk dat het probleem niet bij Zuidam blijft, maar eigenlijk over de hele organisatie te vinden is. Van Seumeren heeft Utrecht al sinds 2008 en er is maar weinig van terecht gekomen.

15 september 2023 om 17:22

Sanp ik, maar het grootste probleem momenteel is toch je selectie? Goede start is een sterke TD aanstellen die logische selecties maakt. Zodat je kapitaal op het veld hebt. Van daaruit kan je nog meer zwakke punten uit je club halen.

15 september 2023 om 17:38

Ik denk dat van Seumeren bang is dat hij minder invloed kan hebben bij een andere TD. En met Zuidam is hij erg goed en vandaar hij hem in bescherming neemt als er weer kritiek komt. Van de week noemde hij hem zelfs de beste TD die Utrecht ooit heeft gehad. Ik heb er hard om moeten lachen, hij heeft echt een plaat voor z'n kop als het gaat om zijn TD.

15 september 2023 om 17:41

Niks van terecht gekomen? Als je ziet waar Utrecht was, niet alleen qua positie maar ook financieel en qua bezoekersaantallen is de club ontzetten gegroeid. Van 8 naar 5/6 is ook gewoon groei. Het hoeft niet allemaal mee te doen voor het kampioenschap.

Ik vind Jans echt een super trainer (en heerlijk no nonsense). Zolang hij deze kritiek ook maar heeft gedeeld met Zuidam en Van Seumeren, zie ik hier geen enkel probleem in zijn uitingen. Ik ben heel benieuwd wat Jans met deze selectie kan bereiken.

15 september 2023 om 17:58

Jans is helemaal geen super trainer. Hij heeft een paar belangrijke kwaliteiten en dat zijn juist de kwaliteiten die Utrecht nodig heeft. Hij is een motivator en kan een groepsgevoel creëren. Maar tactisch is hij erg zwak. Zijn wissels zijn altijd verdedigend en hij heeft in 3 jaar bij Twente geen wedstrijd omgekeerd door een tactische aanpassing. Wanneer het niet loopt, wordt het een hele vervelende man i.p.v. de aimabele oom. Goede trainer, maar geloof me er is een reden waarom hij nooit hoger dan de subtop getraind heeft.

Kijk, eindelijk een coach die uitspreekt wat er fout gaat. Hopelijk heeft hij in de winterstop invloed op een paar gerichte aanwinsten en direct afscheid nemen van een aantal overtallige spelers.

In de jeugd loopt een toptalent rond, speelt nu in Jong Utrecht op het middenveld, Rafik El Arguioui. Waarom krijgen dat soort jongens geen kans? Apart dat er in 10 jaar bijna geen spelers zijn doorgebroken. En wel Van de Hoorn, Dost, Labyad, Younes voor veel geld halen. Hoezo falend beleid.

15 september 2023 om 17:20

Dat is inderdaad een groot talent, maar ook best jong (net 18 jaar zie ik) en hij heeft amper wedstrijden in Jong Utrecht gespeeld. Ik denk dat hij rustig wordt gebracht en nu ervaring moet opdoen in de KKD. Op zijn positie hebben we teveel spelers in het 1e. En zelfs spelers die zich al bewezen hebben in de Eredivisie zoals Labyad en Ramselaar zitten op de bank.

15 september 2023 om 17:23

NL clubs moeten het hebben van spelers ontwikkelen en verkopen. Dus hopelijk komende maandem wat meer talenten ipv Ramselaars, Labyads of de vd Hoorns van deze wereld. Die verkoop je bijna niet meer.

15 september 2023 om 17:26

Hij is van nature een 6, maar omdat het ontbreekt aan een goede 10, zetten ze hem daar neer.

15 september 2023 om 17:27

Precies, is gewoon zielig voor ome Frans. Op Betcity zou hij meer rendement krijgen…

15 september 2023 om 17:55

Je hebt gelijk als je zegt dat het beleid niet goed is, maar de spelers die jij nu opnoemt zijn geen grootverdieners en hebben niks gekost?

15 september 2023 om 18:12

Hebben niets gekost, maar verdienden stuk voor stuk meer dan 400-500k. Tel dat bij elkaar op en je hebt gewoon 6 miljoen euro weggegooid. En letterlijk 0 spelers doorgebroken sinds Amrabat. Het is gewoon triest beleid

15 september 2023 om 20:36

Aah je hebt geen idee hoe of wat dus je gaat bedragen verzinnen. Netjes!
Niemand verdient bij fc Utrecht zulke bedragen en kan ook niemand verdienen. Labyad verdiende in z'n hoogtij dagen 250k op jaarbasis. Nu voetbalt ie nog niet eens voor de helft daarvan. Maar lekker je huiswerk gedaan joh.

15 september 2023 om 18:15

En om dan te bedenken dat FC Utrecht en AZ in 2013 dezelfde begroting hadden voor de academie; alleen heeft AZ daar +100 miljoen euro omzet aan eigen spelers ontwikkeld en FC Utrecht 1% daarvan…

15 september 2023 om 20:40

Nog meer gekke cijfertjes die je niet kan staven? Kerk en Klaiber bij elkaar waren al 12 miljoen. Is dat dan 1 procent van 100 miljoen? (Als dat überhaupt al klopt..)

Ja jans er is werk aan de winkel in Utrecht! Maar scheelt je kan daar uiteindelijk wel iets moois opbouwen hetzelfde wat je bij ons hebt gedaan.

15 september 2023 om 18:00

Jan? Ik neem aan dat je Jans bedoeld want jan blijft bij ons.

15 september 2023 om 18:16

Ja klopt Jans bedoelde ik.. aan Jan komen ze niet! Die blijft gelukkig langer bij Twente!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren