Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rol Lewandowski in München onzeker: ‘Kijk maar naar Zlatan en Eto’o’

Laatste update:

Vorige week zei oud-profvoetballer en analyticus Dietmar Hamann tegen het Duitse Sky dat hij niet verrast op zou kijken, als Bayern München komende zomer Robert Lewandowski verkoopt aan een Engelse club. Bij zijn huidige club kreeg hij maar weinig aanvoer en bovendien heeft Bayern slechts iemand nodig, die het voorin afmaakt. Zaterdag maakte de Poolse spits er twee tegen SC Paderborn, maar Hamann denkt er nog steeds hetzelfde over.

/

Josep Guardiola heeft in het verleden heel vaak zonder een klassieke ‘nummer negen’ gespeeld. Hij heeft er gewoon geen plek voor in zijn speelwijze”, legt Hamann uit. “De bekendste voorbeelden zijn Zlatan Ibrahimovic en Samuel Eto’o. Kijk maar waarom zij weg moesten bij Barcelona, destijds: Guardiola had gewoon geen ruimte voor ze. Lewandowski wordt nu ook niet benut op de manier zoals het hem past.”

Hamann denkt dat Guardiola er goed aan doet, een andere speelwijze te gebruiken als Bayern in de Champions League op Barcelona of Real Madrid stuit. “Als je een van die teams onderweg wilt verslaan, zul je toch echt Lewandowski nodig hebben. Guardiola moet oppassen dat hij die jongen niet kwijtraakt, als hij ‘m niet al kwijt is. Als hij trainer blijft in München, acht ik de kans groot dat Lewandowski niet ook blijft.”

Denk jij dat Dietmar Hamann gelijk heeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het verleden heeft wel bewezen dat spitsen van wereldklasse in zijn speelstijl vaak niet hebben gepast

23 februari 2015 om 13:10

Messi?

23 februari 2015 om 13:23

Messi is geen spits.

23 februari 2015 om 13:24

Messi is niet echt een klassieke spits..

23 februari 2015 om 15:36

Messi is niet wereldklasse.

23 februari 2015 om 16:00

Hahaha. Lewandowski heeft dit over zichzelf geroepen. Bayern contracteerde hem alleen om de concurrentie te verzwakken. Karma is a bbbbb... ik heb in ieder geval geen sympathie meer voor m.

Wat hij hier zegt ben ik 100% mee eens. Lewa hebben we hard nodig in de grote wedstrijden. Guardiola moet toch wat dingen aanpassen

23 februari 2015 om 12:49

Wel opvallend....
Sinds dat Lewandowski en BVB van elkaar zijn gescheiden doen ze het allebij heel erg matig.

23 februari 2015 om 13:06

Tja, sommige spelers beseffen het helaas niet als ze bij een club zitten die gewoon goed bij hun past. In sportief opzicht voor alle partijen dus een gemis.

23 februari 2015 om 13:17

Jaa man, waarschijnlijk kunnen ze niet zonder elkaar.. Bayern speelt gewoon het liefst in een systeem zonder spits. Zo raar is het dus niet dat hij niet zoveel indruk maakt.

23 februari 2015 om 13:38

Matig doet die 't ook weer niet. Het is gewoon lastig voor een spits om in dit team veel te scoren, zeker met een Robben.

23 februari 2015 om 14:13

Ja klopt en volgens mij verdiende hij in zijn laatste jaar bijna 10 miljoen ofzo dus voor het geld hoefde hij niet weg. Domme zet want het ligt niet aan pep maar aan Bayern. Het is een spitsen kerkhof als je ziet wie ze de laatst3 jaren in de spits hebben gehad is het niet niks. Makaay elber gomez genoeg spitsen die in het begin goed waren maar altijd werden vervangen om een of andere vage reden.

23 februari 2015 om 14:28

Geloof me Kramer zou ook 10 doelpunten hebben in de bundesliga in dit bayern munchen. Ze winnen wedstrijden met 8-0 en 0-6, als je dan als spits zijnde in beide wedstrijden niet 2 goals mee pakt dan ben je een hele slechte afmaker.

23 februari 2015 om 19:50

waarom speelt kramer dan niet bij bayern munchen in plaats van lewandowski en 4x achter elkaar topscorer in de bundesliga 2e topscorder in de champions league, 4x tegen real in halve finale ??

muller zou in zijn speelwijze de ideale spits zijn dan

23 februari 2015 om 12:57

In mijn ogen zou Benzema absoluut perfect zijn voor Guardiola's filosofie. Hij is namelijk een meevoetballende spits en daarin combineert hij vaak in de kleine ruimte. Zijn inzicht en techniek vind ik subliem. Ik denk dat enkel Messi als spits beter zou gedijen onder Guardiola.

23 februari 2015 om 13:18

Benzema zou idd goed passen. Mogelijk ook Aguero of Suarez omdat ze altijd in beweging zijn en geen problemen hebben in de kleine ruimte of op verdere afstand van het doel. Maar ik zie geen van die spitsen komen omdat Bayern al wel sterk genoeg is. Ook Gotze zou eventueel nog als valse 9 kunnen spelen bij nood.

23 februari 2015 om 17:42

Aguero en suarez zouden idd goed passen, omdat ze niet pure spitsen zijn. (Tenminste ik zie ze niet als pure spitsen). Daarnaast moet je niet vergeten dat een speler als lewandowski ruimte creëert voor andere spelers, voornamelijk gotze muller robben. Daarvoor wordt hij nu ook gebruikt, je vindt lewandowski ook eerder op de middenlijn en flanken dan echt in de spits. Ookal gebeurde dit ook bij bvb, maar daar werd hij in tegenstelling tot bayern vaker gezocht door zijn medespelers. Alle doelpunten van bvb had robert wel invloed op.

Wel opvallend, lijkt er toch op dat het niet makkelijk is om bij zowel Bayern als Guardiola in het pulletje te vallen. Hij heeft nog wel een redelijk aantal goals gemaakt, maar veelal in wedstrijden die met een gigantische uitslag werden gewonnen. Echt lekker zit hij er niet in.
.
Zou wel wat zijn, transfervrij opgehaald bij Dortmund en een seizoen later alweer verpieterd en op weg naar Engeland voor waarschijnlijk een beste transfersom. Treurig.

23 februari 2015 om 13:00

Zou leuk zijn ala hij in de zomer weer terug gaat naar Dortmund

huh , eto'o vertrok omdat ze Ibra wilden hebben. Etoo diende als wisselgeld toen en dat was alleen maar omdat meneer lastig was, niet omdat hij niet in de stijl van pep paste.

Een seizoen eerder scoorde hij onder Pep aan de lopende band.

Al je zo dominant bent, zoals Barca dat paar jaar geleden was, kun je elke mogelijke manier spelen imo. Bayern kan veel wedstrijden zo spelen, maar de moeilijk wedstrijden mag hij wat meer Chelsea kijken, die schitteren en winnen met een echte nummer 9 in die wedstrijden.

Alleen al omdat Hamann ex-Liverpool is geef ik hem gelijk Haha nee zonder gekheid, ik vind het een man die vaak logische dingen opmerkt.

Lewandowski gaat echt niet weg,
En Pep heeft hem wel degelijk nodig.
Al moet ik wel zeggen dat ik blij ben dat een Nederlander op de nr 1 als topscoorder staat.
Arjen Robben 16 en BAS Dost met 12 op #3

Nonsens ! Pep heeft lewandowski vorig seizoen een heel seizoen zien spelen en weet precies wat Lewa kan en niet kan . Die jongen heeft gewoon nog wat tijd nodig om zijn ritme te vinden . In zijn nadeel hierbij is het feit dat Pep veel routeert waardoor het nog ietsjes lastiger voor hem wordt

Hij heeft er gewoon geen plek voor in zijn speelwijze”, legt Hamann uit. “De bekendste voorbeelden zijn Zlatan Ibrahimovic en Samuel Eto’o. Kijk maar waarom zij weg moesten bij Barcelona, destijds: Guardiola had gewoon geen ruimte voor ze.

Wtf? Was hij het niet die Zlatan wou laten komen naar Barcelona? En daarvoor Eto'o inruilde? Wat is dat dan bullshit dat ze weg moesten.. En Zlatan ging later zelf weg omdat hij prijzen wilde pakken

Dus is allemaal Bullshit !!

23 februari 2015 om 21:47

How about messi... ibra is weggegaan omdat messi op zijn plek kwam te spelen en het niet boterde tussen hem en pep thats it pep zijn systeem is met een valse 9 en daar kun je geen echte spitsen zoals ibra en lewa voor gebruiken.

Ik vind alle kritiek op Lewy nog al een beetje overdreven.

1. Hij speelt in een heel ander systeem dan bij Bvb. In de grote wedstrijden speelde BVB toch voornamelijk op de counter. Iets wat ze op dat moment het beste konden van heel Europa. Bayern speelt, zeker onder Pep, dominant voetbal. Vaak is de enige Bayern speler die niet op de tegenstander hun helft staat Neuer, en zelfs die staat dichter bij de middenlijn dan bij zn goal. Lewy moet hier aan wennen.

2. Gotze speelde als een draak vorig seizoen en maakte weinig minuten. Speelt dit seizoen zeer goed en scoort veel. Ook hij moest wennen. Ook hij kwam van Bvb

3. Ik hoor niemand over hoe slecht Muller speelt. Oh wacht die speelt helemaal niet slecht. Oh huh? Hebben zowel Lewandowski als Muller nou allebei 13 doelpunten gemaakt dit seizoen? Alleen maar omdat het Lewandowski is, moet hij veel scoren. Bullshit. Hij creeërt ontzettend veel ruimte door veel naar links te trekken. Deze ruimte wordt voornamelijk gepakt door Robben die van rechts komt. En daar is iedereen helemaal gek van.

Schrijf deze jongen niet te snel af, en geef hem ff de tijd om in het spelletje te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren