Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rogier Meijer: ‘Daar zakt je broek van af, echt te zot voor woorden’

Laatste update:

Rogier Meijer is niet te spreken over de houding van de KNVB. De trainer van NEC, die dinsdagavond met zijn ploeg de bekerfinale bereikte ten koste van SC Cambuur (1-2), mag vrijdag alweer aan de bak in de Eredivisie. Een verzoek om dat duel te verplaatsen werd niet gehonoreerd.

De feestvreugde bij NEC zal snel plaats moeten maken voor de realiteit, daar de Nijmegenaren over twee dagen alweer in actie komen in Eredivisie-verband. De ploeg van Meijer gaat vrijdagavond op bezoek bij hekkensluiter FC Volendam.

"We hebben geprobeerd het naar de zaterdag te laten verzetten, maar dat kon niet", reageert Meijer bij De Telegraaf na het bereiken van de bekerfinale. "We spelen hier een verlenging en dan mogen we vrijdag alweer aan de bak. Dat is te zot voor woorden.”

"Dan lees ik vandaag (dinsdag, red.) dat Ajax - Excelsior is verzet vanwege het vrouwenvoetbal en omdat de staf van het eerste van Ajax vond dat ze een te lange periode zonder wedstrijden had. Dat wordt dan wel gehonoreerd, daar zakt me de broek van af."

NEC besloot dinsdagavond om in de buurt van Leeuwarden te blijven om de spelers zo meer rust te gunnen. Woensdag rijdt de ploeg terug naar Nijmegen, waar de spelersbus om 12:00 uur wordt terugverwacht.

"Als we na de wedstrijd waren gaan rijden, dan waren we om 3:00 uur ’s nachts in Nijmegen", verklaart Meijer. "Dan kun je woensdag helemaal niks doen. Nu slapen we hier, rijden we woensdagochtend terug en lopen we uit in de Goffert. Dan kunnen we donderdagmiddag trainen en vrijdag weer spelen."

Blessures


Dat de ploeg van Meijer diep moest gaan blijkt wel uit het aantal blessuregevallen. Zowel Sontje Hansen als Bram Nuytinck viel geblesseerd uit. Eerstgenoemde had last van de hamstring en ging twintig minuten voor tijd naar de kant.

Nuytinck laat het duel met Volendam schieten. "Ik heb weer last van mijn lies gekregen en vrijdag ben ik er zeker niet bij. Het voelt een beetje hetzelfde als de vorige keer. Toen ben ik er twee weken uit geweest, maar misschien nu wel langer, want ik moet er nu wel goed van herstellen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hadden ze volgens mij ook al in de vorige ronde waarna ze van RKC verloren… dan zou je zeggen dat de KNVB iets coulanter is na dat geblunder met die penalty en dat NEC niet over wil spelen.

Kan me voorstellen dat ze dan geïrriteerd zijn dat Ajax dan wel mag schuiven.

28 februari 2024 om 07:34

Het is niet alleen Ajax dat mag schuiven, met de andere clubs die Europees spelen word ook gewoon rekening gehouden. Daarnaast vind ik het een beetje onzin, het gebeurd 1 keer en er zitten 2 dagen tussen. Het zijn toch profs.

28 februari 2024 om 07:35

Pardon? Bij Ajax, PSV, Feyenoord en AZ is het de gehele Europese periode al zo. Daar zit altijd maar 3-4 dagen tussen. Dat is gewoon het risico van Beker spelen. Die vent moet niet zo zeuren en gewoon voorbereiden.

28 februari 2024 om 07:35

Het is verschrikkelijk als NEC supporter om te zien dat de KNVB helemaal niks voor je doet. Maar je ziet wel dat de 3 andere grote broers wel alle aandacht verdienen en alles mogen omdat ze geld in het laatje brengen (ajax, psv en feyenoord). Ergste is dat je met elkaar moet samenwerken. Dan is er eindelijk iets waarin de knvb schuld moet bekennen (penal rkc betreft inlopen) en dan geven we aan kan gebeuren. Laten we gewoon samenwerken en op het voetbal richten. Eerstvolgende punt waarin knvb heel makkelijk iets kan betekenen en gelijk nee. Kijk maar hoe je het doet. Ongelooflijk!
Desondanks blij met eindelijk weer een finale!

28 februari 2024 om 07:54

Ik wil niet kleinzielig doen, maar Feyenoord speelt zondag tegen Psv. En omdat vanavond de oranjedames spelen, spelen we morgen pas tegen Groningen ipv vanavond. Een dagje minder voorbereiding voor een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2. Opdat de dames hogere kijkcijfers halen vanavond.

28 februari 2024 om 08:09

Ik denk niet dat hij het vervelend vind om te spelen maar omdat het bij de ene club wel verzet kan worden en bij ons niet, dat is meten met 2 maten

28 februari 2024 om 08:16

@baardgrasmus..

Deze is natuurlijk met zot van woorden en ik begreep dat Feyenoord hiermee zelf heeft ingestemd.
Ondanks dat ik dnek dat psv sowieso kampioen wordt wil je deze wedstrijd toch op volle sterkte aanvangen.

Daarnaast geef ik Rogier Meier wel gelijk de willekeur en eigen belang bij de knvb gaat wederom boven het belang van de clubs.
Op zondag gaan we toch ook geen wedstrijden schuiven omdat er eventueel iemand te gelijk met PSV - Feyenoord zou spelen.
Toeschouwers en publiek moet je verdienen presteer je goed dan kijken de mensen wel naar je

28 februari 2024 om 08:21

Hij wilt gewoon meer rust en meer wedstrijdvoorbereiding en dat is meer dan logisch. Maar om dan te verwijzen naar Ajax (vrouwen). Tis uniek wat die dames daar presteren en ook al vindt 90% van de mannen het spel niet om aan te gluren, voor de expose meer dan prima dat er geschoven wordt met een aantal eredivisie wedstrijden.

Dat wedstrijden geschoven worden ivm Europese campagne is tegenwoordig een afspraak waarbij alle Bvo's akkoord zijn gegaan met als doel dat meer clubs kunnen deelnemen in Europese toernooien en de deelnemers dragen ook een groter percentage af. Win win voor iedereen en heeft niks met meten van 2 maten te maken.

28 februari 2024 om 08:33

@bliek,

Dat laatste is niet waar. Ajax - Utrecht wordt verschoven (vooraf ingepland) naar 12:15u. Een AZ of Twente spelen bijvoorbeeld een avond daarvoor of de wedstrijd om 17:15u. Alles voor de kijkcijfers. Ook dit voetbal wordt de niet voetballiefhebber door de strot geduwd.

Vroeger kostte een tv-abon zonder sportkanalen bijvoorbeeld € 50,- en met € 60,- bij KPN. Nu heeft iedere tv-kijker 1 sportkanaal waar vrijwel nooit Ajax, Feyenoord of PSV op wordt uitgezonden en is het abonn.geld met € 5,- omhoog gegaan. Dat werd je opgelegd. Of je nou van voetbal houdt of niet.

Daarbij hebben de Oranjedames wel degelijk gepresteerd de laatste jaren met een Europese titel en zilver op de OS (weet ik niet heel zeker, geen zin om op te zoeken) en WK. En de ajaxdames zijn ook met iets unieks bezig. Dat het niveau bij een willekeurige amateurclub hoger ligt, wilt niet zeggen dat er geen draagvlak is en dat de dames niet geholpen mogen worden om hun niveau omhoog te krikken. De kijkcijfers zijn hoger dan van Vitesse, RKC, Volendam, Sittard, NEC, etc, etc. Die wedstrijden worden toch ook uitgezonden en waar we allemaal ongevraagd voor moeten betalen.

28 februari 2024 om 08:39

4fr

Ze hebben zeker gepresteerd en mijn complimenten daarvoor. Als het zo intrek is dan hoeft de Wedstrijd Feyenoord- Groningen daarvoor niet verplaats te worden toch? Dan hebben ze genoeg kijkers.
Feyenoord heeft een loeizwaar programma elk moment van Rust tegen PSV is dan meegenomen alleen wij gaan een dag later spelen??

Denk dat je het laatste verkeerd gelezen heb.

28 februari 2024 om 09:10

Maar hoeveel kijkers win je ermee? Je gaat er namelijk vanuit dat een grote groep mensen die vanavond Feyenoord - Groningen zou kijken nu overschakelt naar Ajax vrouwen. De realiteit is echter dat vrouwenvoetbal een compleet eigen doelgroep heeft en de overlapping in supportersschare mbt mannenvoetbal veel minder groot is dan marketeers willen geloven.

De mensen die altijd vrouwenvoetbal kijken hadden vanavond ook die wedstrijd boven Feyenoord - Groningen verkozen. Andersom win je er bizar weinig mee.

Maar hey, het is wel een goed verhaal richting sponsoren.

28 februari 2024 om 08:29

Deze Calimero reactie is zo typerend en zo voorspelbaar dat je haar al kilometers van tevoren kon zien aankomen. Het is ook weer zo typisch om uitsluitend de wedstrijd van Ajax te benoemen terwijl ook de wedstrijden Twente-Almere, Heerenveen-PSV en Go Ahead-Feyenoord naar voren zijn gehaald. Wat deze huilebalk er ook niet bij verteld is dat het naar voren halen van die wedstrijden geen enkel probleem is omdat er tussen 14 en 28 april niet gespeeld zou worden en er dit weekend gewoon een volledig programma is. Bovendien speelt Ajax tegen Excelsior een thuiswedstrijd en moet NEC naar Volendam.

Omdat die wedstrijd door Volendam georganiseerd wordt, heeft die club daar natuurlijk ook iets over te zeggen. Die club vecht tegen degradatie en heeft de punten hard nodig en ruikt natuurlijk kansen tegen een vermoeid NEC. En zal dus logischerwijs niets voelen voor uitstel. De KNVB heeft Volendam al eens tegen de haren in heeft gestreken door de uitwedstrijd tegen Ajax te verplaatsen op een moment dat die club uitermate kwetsbaar was omdat de gestaakte wedstrijd RKC-Ajax uitgespeeld diende te worden. Het lijkt me heel logisch dat de bond dat niet nog een keer wil doen.

Deze huilebalk had ook de wedstrijd Bodo-Ajax kunnen benoemen, toen moest Ajax ook heel diep gaan om de volgende ronde van de Conference League te kunnen halen, terwijl een paar dagen later de moeilijke uitwedstrijd tegen AZ afgewerkt moest worden. Natuurlijk heeft hij dat niet gedaan omdat dat hem niet zo goed uitkwam. Tamelijk huichelachtig als je het mij vraagt.

Nou dan hoop ik niet voor hem dat NEC Europees voetbal moet spelen, dan hebben ze een keer of 6 zo weinig rust.

28 februari 2024 om 07:34

Voor de Europese spelende ploegen worden wedstrijden nog wel eens verplaatst..

28 februari 2024 om 07:42

En inderdaad Europees spelen er andere belangen die voor het Nederlands voetbal belangrijk zijn. Daarbij heeft Feyenoord daar deze week toch net zo goed last van?

28 februari 2024 om 07:57

@messi - nog wel eens inderdaad, maar ook niet altijd. Da's met name bij de zeer belangrijke kwalificatiewedstrijden om Europees voetbal veilig te stellen. AS Roma vorige week donderdag 21:00 en erna Almere uit 14:30 is nog een tikkie minder rust dan NEC nu heeft. En dan donderdag 20:00 en zondag 14:30 weer op het programma.

Dat je het probeert begrijp ik volkomen, maar als dat niet gehonoreerd wordt is dat niet direct 'te zot voor woorden'.

28 februari 2024 om 08:01

Nou, clubs die op donderdag Europees spelen, die spelen altijd op zondag. Dat is net zoveel als dinsdag/vrijdag.

Verschil met kleintjes en grote om moe van te worden

Als dit de toekomst word dat het mannenvoetbal moet uitwijken voor het vrouwen dan word het wel problematisch. Als seizoenkaarthouder word het je tegenwoordig al lastig gemaakt met de meest irritante tijdstippen dat je je mag melden in het stadion, maar als het weekendwedstrijd eruit word gehaald en doordeweeks gespeeld word vanwege de vrouwen dan gaat het toch nergens meer over. Zelfde treurigheid vond ik van het weekend met supporters van Feyenoord. Als iemand een bekertje op het veld gooit is het geen probleem om 10 minuten naar binnen te gaan maar uitsupporters die te laat komen, waar zij niks aan kunnen doen, daar doen we niks mee. Het word steeds treuriger.

28 februari 2024 om 07:54

Ach, hou toch op met 'het wordt steeds treuriger'. De KNVB kan er niks aan doen dat die Feyenoordfans te laat zijn. Gewoon als club of fan zorgen dat je op tijd bent. Verpest een van de twee dat, jammer dan. Er zitten thuis of in de voetbalkantine of kroeg nog veel meer fans te kijken en die zijn er gewoon op tijd klaar voor.

28 februari 2024 om 08:01

Zo had ik het nog niet bekeken. Ik trek het terug. Al die wachtende mensen thuis voor de buis en in de voetbalkantine, verschrikkelijk moet dat zijn.

28 februari 2024 om 08:15

Net zo verschrikkelijk als mensen die denken dat de wereld vergaat omdat ze wat minuutjes Almere - Feyenoord missen door busvertraging.

28 februari 2024 om 08:22

Als je nu kwam met clubs zitten in voorbereiding, is vervelend om dat te verstoren voor een kwartier. Of de Almere fans zitten allang te wachten, laat het gewoon beginnen. Maar voor de bierdrinker in de voetbalkantine lijkt me dit nou niet echt een probleem om het iets uit te stellen. Voor de rest vind ik het prima als ze er niet op wachten. Vind het gewoon scheef dat voor een bekertje op het veld alles kan wijken, maar voor zoiets kan niet even gewacht worden. Het hoeft niet, maar zou wel menselijk zijn vind ik. Volgens mij beginnen wel vaker wedstrijden wat later vanwege file's.

28 februari 2024 om 08:27

Je kunt het dan ook gaan saboteren als je dan de aftrap daar voor uit gaat stellen...

28 februari 2024 om 08:31

Ja zag ik eigenlijk ook wel gebeuren maar is gelukkig niet gebeurd. Maar vind het gewoon wat krom, beetje menselijkheid richting supporters toe kan geen kwaad. Als het voor een bekertje gestaakt kan worden, dan moet dat hierom toch ook wel even kunnen. Viel me gewoon tegen.

Tja, aan de ene kant heb je hiermee te dealen. Zeker als je straks de beker misschien wint en iedere donderdag en zondag moet spelen (incl. lange reis wellicht).

Aan de andere kant vind ik dat, in dit specifieke geval, gezien de wedstrijden die bijvoorbeeld op zondag zijn (Heerenveen-PEC, Fortuna-Excelsior of Heracles-Almere) er prima gewisseld had kunnen worden.

Er wordt toch alleem geschoven in Europees verband. Dit is beker. Zover ik weet, en zeg het als ik fout zit, is hier bij de grote clubs ook nooit iets voor verschoven. Goede resultaten in Europa zijn in het belang van iedereen, een bekerwedstrijd alleen van de club zelf.

Er zijn gewoon twee rustdagen, dus Meijer moet vooral niet zoveel zeuren. Weet hij dat hij bij bekerwinst vaker twee keer in de week moet spelen? Volgend jaar NEC maar uit de Eredivisie zetten in dat geval want donderdag en zondag spelen is te weinig rust volgens hem, maar maandag en donderdag ook. Dus dan kan NEC geen competitie meer spelen helaas.

28 februari 2024 om 08:01

En sterker nog; dan zijn je rustdagen/-momenten nog korter en kom je vanaf verdere plekken.

28 februari 2024 om 08:13

Ja precies, kunnen die arme NEC'ers dat wel aan?

28 februari 2024 om 14:29

Doe eens niet zo denigrerend, Weser. Trainer baalt, en dat mag. NEC heeft verschillende keren Europees gespeeld, dus ze weten wel hoe het werkt.Dat NEC bekervoetbal speelt doordeweeks en dat net die weken op vrijdag al een wedstrijd is, is ook erg ongelukkig.

Waarom niet in het noorden blijven dan 1 dag extra had ook nog wel gekunt. Dan hoef je helemaal niet 3x zolang te reizen . Nu moet je terug voor 1 dag en dan weer op en neer naar volendam

Ach wat, moeten ze een keer kort op elkaar een wedstrijdje spelen. Het zijn verdomde profs hé...

En het is niet ala PSV of BPL clubs dat ze dit wekelijks hebben.

Niet zo klagen en gewoon spelen. Daarnaast: als je Europa in wilt, wordt het nog vaker kortdag hé.

En je speelt tegen FC Volendam, met alle respect. Zeer matige ploeg. Als je daar niet van wint, zelfs zonder een dag rust...

28 februari 2024 om 09:17

In principe moet de tegenstander is deze natuurlijk niet uitmaken. Maar snap je punt. Ook in Engeland, bijv 2e niveau speel je 3 wedstrijden in de week. Daar hoor je niemand zeuren

28 februari 2024 om 09:58

Nee, dat klopt inderdaad.
En in principe moet de tegenstander niet uitmaken inderdaad, maar het is wel wat anders als je 2 dagen rust hebt en tegen PSV moet of tegen FC Volendam bijvoorbeeld...

Is qua niveau etc toch wel een verschilletje.

28 februari 2024 om 14:31

In Engeland hoor je ze ook zeuren over het overvolle programma.

Stel hè, NEC wint de beker en mag op donderdagavond een poulewedstrijd in Kazachstan spelen. Dan mag je die zondag erna gewoon weer aan de bak. Ik zou zeggen, op deze manier kun je een beetje wennen aan het ritme.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren