Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roberto Martínez stapt onmiddellijk op als bondscoach van België na debacle

Laatste update:

Roberto Martínez neemt afscheid als bondscoach van België, zo maakt de oefenmeester bekend op de persconferentie. De Rode Duivels slaagden er niet in om de derde groepswedstrijd op het WK te winnen van Kroatië, waardoor laatstgenoemd land én Marokko zich plaatsten voor de achtste finales van het WK. Martínez trekt direct na afloop zijn conclusies en vertrekt.

"Dit was mijn laatste wedstrijd als bondscoach van de nationale ploeg", zo vertelt Martínez op de persconferentie. "Dat is emotioneel... Meer kan ik even niet zeggen, sorry. Ik heb afscheid genomen van de spelers en de staf. Deze beslissing was voor het WK al genomen." België slaagde er donderdag niet in om bij de eerste twee landen in Groep F te eindigen.

"Het is nooit makkelijk om een wedstrijd te winnen op een WK", vervolgt de emotionele Martínez. "In die eerste wedstrijd tegen Canada wonnen we, maar waren we onszelf niet. Die tweede match tegen Marokko verloren we verdiend. We waren niet klaar. Vandaag creëerden we wel veel kansen, dus nee, spijt heb ik niet. We kunnen het WK met opgeheven hoofd verlaten."

"Natuurlijk is uitschakeling in de groepsfase niet genoeg voor België. We wilden doorstoten, maar dat wil elk land. Dit is het beste toernooi ter wereld. Op het WK wonnen we onze drie groepswedstrijden, op het EK ook. Maar toen werden we toch ook uitgeschakeld. Voor mij is het gevoel hetzelfde. Deze manier van verliezen kan ik accepteren", besluit de 49-jarige Spanjaard, die sinds augustus 2016 aan het roer stond bij België. De beste prestatie van Martínez was de derde plek met België op het WK 2018 in Rusland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
1 december 2022 om 18:46

Gaat Van Gaal zaterdag ook doen. Een coach die zichzelf belangrijker vindt dan de spelers hoort niet onze bondscoach te zijn,

1 december 2022 om 18:47

Zet de televisie maar lekker uit Wouter. Wat negatief denken, bah. Beetje vertrouwen hebben, kom op man

1 december 2022 om 18:49

Van Gaal is ook wel een coach die rare dingen doet dus ik zou er niet van opkijken. Is wat mij betreft in het rijtje van Martinez en Southgate al is Van Gaal natuurlijk een veel grotere naam.

Desondanks maar hopen dat het goedkomt

1 december 2022 om 18:50

Ach van Gaal is soms appart maar het blijft een goede coach. gefeliciteerd Belgen toch nog goed nieuws op deze rotdag. Het materiaal is echt niet zo slecht van Belgie maar er is te lang gewacht met doorselecteren. De uitschakeling is natuurlijk een teleurstelling maar stel dat Belgie wel de poule had overleefd en 1 of 2 rondes later werd uitgeschakeld dan bleef deze clown waarsschijnlijk gewoon zitten. Tijd voor een nieuwe bondscoach die wel na jonge spelers omkijkt.

1 december 2022 om 18:53

Wouter60. Gebeurt niet aankomende zaterdag, maar mocht v. Gaal en Nl uitgeschakeld worden, dan gaat ie dat inderdaad doen, want het wk is zn laatste klus en Koeman is al opvolger.

1 december 2022 om 19:03

Van Gaal is een goede coach maar het is ook niet zo dat alles dat hij aanraakt automatisch in goud veranderd. Ontslagen bij Barca en Man utd, eerste period oranje was ook dramatisch. En ik vind dat hij het nu ook slecht doet.

1 december 2022 om 19:04

zo jammer dit. Louis is Nederlands beste coach ooit, er is geen andere Nederlandse coach met zoveel prijzen. Alle mensen waar hij mee gewerkt hebben zeggen juist hij enorm veel empathie toont en dat is nou niet een eigenschap die je hebt als je je zelf belangrijker vindt. Ik snap best dat je dit zegt omdat hij door zich zelf en door de media zich zo profileert. Maar dat is juist het interessante, want dat doet hij met een idee. Net zoals het overdreven vertrouwen hebben in het winnen van het WK. Hij wil er voor zorgen dat de spelers de juiste mindset hebben. Maar goed mensen zullen altijd verdeeld blijven over hem. Voor mij is er geen betere en zal het erg jammer vinden als hij stop na dit WK.

1 december 2022 om 19:07

Van gaal is een goude coach iedereen loopt met hem weg, naar buiten misschien een bijzondere vent maar hij weet precies hoe hij met de media moet omgaan.
Helaas hebben we wel echt een extreem matige selectie, je hebt gewoon geen wereldklasse die het spel bepalen (van persie/Sneijder).
Jammer, we zijn een klein landje! Op naar de gouden selectie die België heeft weggegooid, helaas.
Pfff wat is dit zonde zeg, martinez had gewoonweg 4 jaar geleden al op moeten zouten, en anders 2!

1 december 2022 om 19:10

Michels, Happel en Van Marwijk staan toch wat hoger dan Van Gaal.

1 december 2022 om 19:11

Louis doet dat omdat hij zichzelf idd belangrijk vindt maar ook zodat over hem wordt geschreven en minder over spelers zodat die wat rustiger naar wedstrijden kunnen toewerken.

1 december 2022 om 19:13

Van Marwijk hoger dan van Gaal ??

1 december 2022 om 19:16

Wouter, serieus van Marwijk hoger? Hahaha veel plezier met korfballen zaterdagmiddag!

1 december 2022 om 19:25

Mwah, wel als bondscoach vind ik. Bert haalde de finale en de wanprestatie van Louis begin deze eeuw is ongeëvenaard. Als clubtrainer is Louis wel de grootste.

1 december 2022 om 19:44

Wouter

Van Gaal vangt met al die aandacht op hem een heleboel spanning op van de spelers. Prima dat jij hem daarom weg wil hebben hoor, maar ik vind het nogal simpel gedacht. Mourinho deed dit trucje ook, maar dan met nog meer poespas.

1 december 2022 om 19:52

Tsjah met zulke spelers hoef je ook niet veel te verwachten van nl

1 december 2022 om 21:03

Je vergeet Robben nog.

Schandalig dat je met deze lichting nooit iets gepresteerd hebt. Maarja het was bij Everton ook altijd al een middelmatige coach heb de keuze nooit begrepen.

1 december 2022 om 18:46

3e op een WK is wel een prestatie. Maar over het geheel gezien is het niet goed genoeg

1 december 2022 om 20:47

Met deze selectie had er veel meer mogelijk moeten zijn in de afgelopen 10! Jaar… zo zonde dat het als een nachtkaars uitgaan, Nederland wordt met een selectie wat kwalitatief 70% was 2e achter Spanje…

1 december 2022 om 18:47

Net als van Gaal bij ManU!

1 december 2022 om 18:48

Deze lichting was natuurlijk voor Belgische begrippen uitzonderlijk goed, maar in vergelijking met andere landen waren ze nooit dusdanig beter dat je echt kunt zeggen dat het schandalig is dat ze niks gewonnen hebben.

1 december 2022 om 18:52

Ja vind je? Jarenlang de beste middenvelder van de wereld. Top 3 beste keepers in de goal. Hazard was echt in zijn prime een geweldige winger. Lukaku was een top spits. Witsel heeft meerdere topclubs gehad en een goede CVM. Fellaini speelde jarenlang als een van de betere middenvelders in de PL. Je had een paar jaar terug met Kompany een van de beste verdedigers in de PL. Alderweireld en Vertonghen speelde een paar jaar geleden nog goed voor Tottenham. Ja het België van nu is niet meer beter dan andere landen, maar België van 4/6 jaar geleden was echt een van de beste landen die er was.

1 december 2022 om 18:57

Nederland ligt er zaterdag ook uit...

1 december 2022 om 19:00

3 a 4 wereldtoppers hadden ze tijdens de gouden generatie, andere teams hebben het dubbele. 3de plek was het hoogst haalbare.

1 december 2022 om 19:05

Zou kunnen maar Nederland heeft allerminst een gouden lichting natuurlijk. De Belgen hadden met de ploeg die Rickert hierboven opsomt echt een uitzonderlijk goed elftal. Ook dit toernooi nog altijd goed genoeg om iets beter te presteren dan nu.

1 december 2022 om 19:47

Sjaak

Ze hebben als team inderdaad nooit dat niveau gehaald maar dat is ook juist de kritiek op de coach. Als je Vertonghen, Alderweireld, Kompany, De Bruyne, Hazard, Lukaku, en daarnaast nog een hele reeks spelers die ook allemaal op hoog niveau spelen, dan moet je een betere ploeg neer kunnen zetten dan wat hij gedaan heeft.

1 december 2022 om 20:55

Dat zogenaamde gouden generatie bij de Belgen hoor ik al vanaf de jaren 90 tot nu. Van Nilis, De Gryse, Mpenza, Fellaini tot de Bruyne, Lukaku en weet ik het wie nog meer. Alsof de afgelopen 30 jaar België het voetbal domineerde terwijl ze bijna elk toernooi met EK of WK vroegtijdig eruit vlogen. En alsof andere landen stilstaan en België de beste lichting heeft gehad van alle landen. En dan een tijdlang nr 1 van de wereld op de ranglijst zonder ooit iets gewonnen te hebben was echt lachwekkend. Misschien bezwijken ze daardoor wel onder de druk omdat ze zo hoog stonden op de ranglijst door de rare puntensysteem van de UEFA. Kan me nog herinneren dat ze 1e stonden op de FIFA ranglijst boven de wereldkampioen. Absurd gewoon.

2 december 2022 om 11:34

Je mist mijn lievelingsspeler Radja Nainggolan. Geen voorbeeld prof, maar wel een geweldige speler, waar Martinez geen gebruik van wilde maken. Iets met ego

1 december 2022 om 19:04

3e op een WK is gewoon een hele prestatie

1 december 2022 om 20:56

Ik lig er niet wakker van. Wellicht dat ze een EK kunnen pakken met De Bruyne, Courtois, Lukaku en wat frisse aanwaai

Goude lichting van België 8 jaar onder z'n hoede gehad. Compleet mislukt.

1 december 2022 om 18:54

Gaat raar worden om een België te zien zonder Alderweireld, Vertongen, Witsel, Mounier, Mertens etc.

Ik verwacht dat Courtois en De Bruyne wel sowieso het gaan overleven van die generatie. Lukaku ook wel maar met alle andere is het wel klaar nu.

1 december 2022 om 20:56

Meunier missen ze niets aan.

1 december 2022 om 19:07

3e op een WK is gewoon een hele prestatie! Wat ik hierboven ook lees, 4 wereldtoppers terwijl andere landen er bijv 8 hebben. Om een toernooi te winnen heb je ook een beetje geluk nodigg. Alleen op kwaliteit win je geen WK of EK

1 december 2022 om 19:11

8 jaar is licht overdreven. Kwam na het EK 16

1 december 2022 om 19:19

8 jaar? Is er pas Sinds 2016. Nadat Willmots schandalig verloor van Wales op het Ek.
2018 gewoon 3e prijs gepakt. 2021 verloren van Italië. Lange tijd 1ste op de Fifa ranking gestaan.

Het was het gewoon net niet, zoals dat wel vaker is met voetbal. Hiddink ging eraf in 96 bij strafschoppen en in 98 bij strafschoppen tegen Brazilië. Was hij dan ook compleet mislukt?
Soms vraag ik me af wat mensen wel een geslaagde coach vinden.

Goed dat hij de eer aan zichzelf houdt. Positie was natuurlijk onhoudbaar.

1 december 2022 om 18:54

Ik vind het sowieso apart dat Martinez zolang mocht blijven zitten.. Heeft echt amper iets gepresteerd met deze lichting.

Verder vind ik het echt belachelijk dat er buitenlandse coaches bondscoach kunnen zijn. Dat moet in mijn ogen, net als de spelers, een coach zijn met een paspoort van dat land.

Ongeveer 6 jaar te laat

1 december 2022 om 18:53

Niks te laat. Hij heeft precies genoeg tijd gehad om deze "gouden" generatie niets te laten winnen.

1 december 2022 om 19:26

Ik bedoelde natuurlijk 6 jaar te laat ontslagen

Tijd voor de nieuwe coach om de jongere generatie klaar te stomen voor euro 2024. Afscheid nemen van namen als Alderweireld, Vertonghen, Meunier, Witsel, Mertens en Hazard. Weet zo 1,2,3 niet wie hem moet opvolgen.

Wat een faler zeg. En was dan eerder opgestapt als je de boel niet meer kon hendelen. Had je vast het Belgische volk een hoop drama voorkomen.

Zat eraan te komen natuurlijk. Helaas net iets te laat voor de Belgen.

Je bent geslaagd hoor trainer. Geslaagd in het verspillen van een absolute gouden generatie. Vraag me af of België ooit nog weer zo'n verzameling toppers tegelijkertijd in 1 team kan krijgen.

Eindelijk wat een waardeloze bondscoach was dit zeg.

Heeft ons een mooi WK in Rusland opgeleverd. Daarna echter twee toernooien verkloot. Gelukkig vertrekt hij.

Hopelijk komt er een capabele opvolger en niet nog een B-buitenlander.

1 december 2022 om 18:55

Had pipo de clown voor de selectie van België gezet in 2018 en die had er ook een mooi WK van gemaakt. Kan je voor een beetje sfeer zorgen dan is het goed. Zegt wel genoeg dat er twee toernooien zijn verkloot.

1 december 2022 om 19:16

Het bewijs dat die eerste stelling onzin is, werd in 2016 geleverd.

1 december 2022 om 19:28

Want in 2016 was de groep net zo goed als in 2018? Tegen Brazilië kan je er in 2018 ook gewoon uitvliegen natuurlijk. Ik vind martinez totaal geen wondercoach. Heeft er niet het maximale uitgehaald, juist het tegenovergestelde. Wilmots had het ook wel gered tot de halve finale in 2018. Allebei coaches die niks extra's brengen. Als martinez iets extra's kom brengen dan verkloot je van je 3 toernooien er geen 2.

1 december 2022 om 19:51

Ja die groep was even goed. Het enige verschil was 2 jaar meer ervaring.

En nee Wilmots had dat niet gehaald. Iedereen die alle potten van België van 2012 tot 2018 gezien heeft die kan je dat garanderen.

1 december 2022 om 19:56

Ik verwacht Leekens of Wilmots Ik zie ze wel gaan voor een Vanhaezenbroeck of Clement, de bond kennende.

Lijkt me logisch ja. Martinez heeft geen moment naar behoren gefunctioneerd, maar op Hazard, Courtois en De Bruyne na is deze hele Belgische “gouden generatie” toch maar matigjes geweest.. Niet alleen op interlandniveau maar ook qua clubcarriere was het weinig soeps

1 december 2022 om 18:50

Kompany mag toch ook nog genoemd worden bij die drie. Lukaku heeft het ook zeker degelijk gedaan. Toch niet matig alleszins.

1 december 2022 om 19:25

Kompany ben ik idd vergeten, die is al zo lang gestopt natuurlijk dat je af en toe bijna zou vergeten dat hij bij deze groep hoort. Verder vind ik het maar vies tegenvallen. Ik zie hieronder alweer wat onzin staan waar ik echt naar uitkijk om op te reageren.. Vertonghen en Alderweireld bij de Europese top, laat me niet lachen alsjeblieft

1 december 2022 om 18:55

Hou toch op. Je kent niets van voetbal. Martinez was een kneus en de ploeg was erg sterk bezet op het vorige Wk.

Achteraan stond er een ijzersterk duo Kompany - Vermaelen, beiden blessure-geplaagde spelers die volledig fit waren toen en in tegenstelling tot Vertonghen en Alderweireld altijd uitstekend de oplossing vooruit vonden.

Vertonghen speelde toen net zoals bij Tottenham LB en was oerdegelijk. Het probleem zat hem bij Martinez en zijn keuzes op het middenveld. Hij speelde altijd Fellaini en Witsel en kon geen draaiend geheel maken met Nainggolan en Moussa Dembele, 2 rasvoetballers. Hij had De Bruyne en Hazard op hun top en een erg goede Lukaku in vorm.

Het grootste probleem was altijd dat middenveld die te traag was en niet vooruit speelde. Met Witsel/fellaini kan je nooit een WK winnen. Werden altijd voorbijgelopen.

1 december 2022 om 19:04

Wat een onzin zeg. Vertonghen en Anderweireld stonden gewoon basis in PL top. Mertens is topscorer aller tijden bij Napoli. Van het middenveld zouden de meeste spelers gewoon basis staan bij de meeste andere topteams. Lukaku en Kompany waren natuurlijk oom gewoon wereldtop. Belgie was, tot dit toernooi, gewoon altijd top 3 favoriet bij elk toernooi. Niets uitgekomen helaas.

1 december 2022 om 19:28

PL top? Tottenham? Hou op man.. Zeker in de jaren dat deze twee daar speelden was Tottenham echt verre van Engelse top.. Lukaku heeft het fantastisch gedaan bij Everton en Inter, maar viel bij de top gigantisch door de mand. Mertens was een leuke speler, maar laten we alsjeblieft niet doen alsof hij een wondervoetballer was. Napoli heeft 1 jaar serieus meegespeeld om een eventuele titel en heeft verder nooit voor de prijzen gespeeld..

1 december 2022 om 21:03

Tottenham haalde toch altijd wel top 4 in hun tijd. Plus Vertonghen en Alderweireld hebben allebei 2x PL team van het jaar gehaald. Misschien niet de beste verdedigers ooit, maar zaten op hun top toch wel een paar seizoenen bij de 5/6 beste centrumverdedigers van de PL. Dan heb je inderdaad nog Kompany en Lukaku wat ook gewoon wereldtop was. Naingolann, mertens, Vermaelen en dembele zaten daar ook tegen aan, maar vooral die laatste 2 geplaagd door blessures. Met nog Courtois, Hazard en De Bruyne aangevuld met jongens als Witsel, Fellaini en Meunier kan je toch wel spreken van een selectie van wereldtop. Ze hadden in elke linie 1 speler van absolute wereldklasse. Daarnaast in elke linie nog 2/3 spelers die zeker tegen de wereldtop hebben aangezeten voor 2/3 seizoenen met nog hele degelijke subtopspelers zoals Fellaini, Witsel en Meunier. Ieder zijn mening, maar dit was gewoon een generatie die je 1 keer in de 50 jaar hebt als Belgie zijnde. Allemaal tussen de 29-35 jaar nu en in elke linie een stuk of 4/5 spelers. Het is niet zoals bij Nederland nu dat je met topverdedigers zit en waardeloze aanvallers terwijl je 10 jaar terug met topaanvallers zat en waardeloze verdedigers. Qua balans was het echt perfect.

Onwijs jammer voor de Belgen dat ze jarenlang deze man aan het roer hadden terwijl ze hun sterkste generatie hadden. Bond heeft dan ook gefaald, die ene halve finale verbloemd het allemaal

Gouden lichting gelul van iedereen. Gewoon een bronze. Geen reet laten zien. 3e plek op een wk. Poe poe. Ben er wel blij mee anders hoor je die Belgen jarenlang als ze een wk zouden hebben gewonnen

Dick advocaat toch net te vroeg ingestapt bij Ado😉

Een van de slechtste trainers op aarde. Dag Martinez, ik hoop je nooit meer op een voetbalveld te zien als coach.

Aan de Belgen hier op VZ, wie zouden jullie graag zien als bondscoach?

1 december 2022 om 18:54

Preud'homme !

1 december 2022 om 18:55

Pfaff

1 december 2022 om 18:55

Ik zou graag willen voorstellen: Alfred Schreuder, anders Frank de Boer of Van Gaal

1 december 2022 om 19:07

De namen die ik overal zie zijn Preud'homme of Vanhaezebrouck. Ik hoop wel op Clement persoonlijk.

1 december 2022 om 19:55

Laat Clement nog maar even clubtrainer zijn hij krijgt zijn kans nog wel 😉

1 december 2022 om 19:09

Arne Slot

1 december 2022 om 19:20

Ik hoop in ieder geval niet dat ze Henry doorschuiven.

Polsen bij Preud'homme hoe diens feeling en honger nog is naar het hedendaagse voetbal.

Clã©ment - als perfecte leerling van Preud'homme - past dan ook in het rijtje.

Peter bosz moet je nemen. En in t sollicitatie gesprek aangeven dat ie af en toe wat concessies doet met zn soms ietwat te aanvallende speelstijl.

Ja was te verwachten. Ze speelden vandaag met passie, maar het was gewoon niet goed genoeg. Bij het wk in 2018 deed hij het wel prima, maar verder niks bijzonders gepresteers.

3e op een Wk en jaren op fifa ranking aan de top gestaan is absoluut een puike prestatie.

Toch een einde met een positieve noot!
Aardige man, welbespraakt en galant. Maar hij mag nu gaan, met zijn rare analyses, dito wissels en gekke spelopvattingen. Hij was ook TD en heeft te weinig gegaan om een gebalanceerde selectie samen te stellen. Too little, too late. België heeft echt wel nog aanstormend talent, maar als je te lang blijft teren op uitgebluste vedetten dan krijg je dit.

Op basis van deze wedstrijd had Belgie het echt verdiend om door te gaan. Hier kan je de coach niets verwijten (tegen Kroatie). Voor het overige wel.. Jammer van Belgie, zeker Lukaku de beste kansen gehad

Bedankt voor het Wk2018 Martinez, dat was zonder twijfel het hoogtepunt van België op een groot toernooi en dat was zeker ook mede te danken aan goeie tactische zetten op dat WK. Voor de rest... sjah hij had er vorig jaar na het EK al mee moeten ophouden, spijtig dat het zo voor hem moet eindigen maar dit WK is een pure ramp geworden door hem en is een hele grote smet op zijn nalatenschap bij de Belgische nationale ploeg.

Beenhakker, Hiddink, Rijkaard en van Gaal hebben toch net zo hard gefaald als Martinez? 1990, 1998,2000,2002 had NL ook een gouden lichting. In mijn ogen was 1998 tm 2002 de beste lichting die wij hebben gehad en van Gaal wist het WK niet eens te halen

1 december 2022 om 19:19

Maar die mannen die je noemt hebben toch totaal niets te maken met het Belgische voetbal/elftal of deze Martinez. Of probeer je nu dit slechte resultaat in de schoenen van de Nederlanders te schuiven?

1 december 2022 om 19:54

Ik doel op de kritiek die Martinez nu krijgt, wij hebben dan harder gefaald met betere selecties! Ik probeer te zeggen dat een hele goede selectie niet altijd met de prijs thuis komt

1 december 2022 om 20:09

Ja wilde ook al reageren dat ik vond dat Martinez weinig uit deze selectie heeft gehaald, voetbal nooit echt gesprankeld. Maar toen bedacht ik me die wedstrijden van 20 jaar geleden.

1 december 2022 om 20:00

Ja helemaal mee eens. Echt uiterst pijnlijke jaren voor NL met bizar goede selecties..Maarr dat neemt de kritiek op Martinez en Belgie niet weg.

1 december 2022 om 20:11

De beste lichting die wij hebben gehad? Jij bent 1974-1978 en 1988 vergeten? 1998-2002 was geweldig, maar wij hebben eigenlijk louter goede lichtingen gehad, op een enkele tussenperiode na waarvan die onder bondscoach Blind echt de kroon spande.

De Belgische voetbalbond gaat zo weer een nieuwe B trainer halen. Wacht maar af

Maar dit nieuws betekent niet het einde van Martinez bij de Belgische bond. Hij is namelijk ook nog de technisch manager (of directeur, dat weet ik niet meer precies) van België. Dat betekent dus dat hij zelf iemand anders kan aanstellen. Hij heeft het als technische man blijkbaar wel goed gedaan volgens de Belgen, hij heeft namelijk het Belgische voetbal gemoderniseerd naar behoren, maar heeft het zelf wel weten te verbruien.

1 december 2022 om 19:18

Zijn contract loopt wel af eind dit jaar.

Hadde gij dit nie voor ut wk kunnen doen?

1 december 2022 om 19:52

“Hadde gij dees na ni vo het WK kunne doen?”

1 december 2022 om 23:07

Ja dat van mij was meer een soort mislukt Brabants.

Martinez had al weg motten zijn na het EK..als je beste spelers van België niet goed kan laten spelen op 3 eindtoernooien dan ben je af ...
Ow lukaka de slechtste spits van dit toernooi...Ja idd nog slechter dan Memphis

Is het wel een debacle kun je je afvragen? Marokko heeft het ook gewoon uitstekend gedaan en Kroatië heeft denk ik gewoon een beter elftal. Dan kun je er dus zomaar uitvliegen. Daarbij hebben ze zelf een uitgerangeerde ploeg die bovendien totaal niet in balans is. Dan is 4 punten behalen zo slecht nog niet.

Thierry Henry zal wel z'n kans krijgen net zoals Wilmots z'n kans kreeg als T2. Geen enkele toptrainer wil deelnemen aan deze overgangsfase.

1 december 2022 om 20:14

Wat moet je toch met die Fransman? Is er nu echt geen fatsoenlijke trainer in België die de nationale ploeg op zich wil nemen?

Wk met opgeheven hoofd verlaten?? Met staart tussen de benen bedoel je.

Jammer, zoveel kansen gehad maar het mocht echt niet zijn voor Belgie. Er klopte iets niet in dit elftal, te veel balletjes breed gewoon. De durf was er gewoon niet aanwezig, althans niet genoeg. De frustratie van De Bruyne sprak boekdelen, alsof hij het beu is daar. Hij speelde niet met vreugde, en Hazard kon nooit overtuigen helaas. Tijd voor iets nieuw, een jonger elftal. Maar Martinez kan terugblikken op een derde plaats in 2018 en dat was gewoon een uitstekende prestatie, jammer dat mensen dat zo snel vergeten zijn.

Vrij hopeloos ten onder gegaan, met desastreus voetbal, met name tegen Marokko en Canada. De vraag is wie hier met name debet aan heeft. Wellicht kan een andere coach niet leven in dit team blazen. KDB kan nog 1 EK mee als karrentrekker, hopelijk is die dan meer in vorm.

Het project Belgie heeft goede individuele spelers opgeleverd maar als team helaas niet. Goodbye Belgie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren