Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rijkhoff opent zijn rekening in Nederland en scoort meermaals namens Jong Ajax

Laatste update:

Jong Ajax heeft maandagavond zonder al te veel moeite afgerekend met MVV Maastricht: 3-0. Julian Rijkhoff begon voor de tweede keer in de basis aan de kant van de Amsterdammers en opende zijn rekening in Nederland door twee keer te scoren. Tegelijkertijd ontving Jong FC Utrecht de leeftijdsgenoten van AZ in een duel dat vier penalty's opleverde. De Alkmaarders waren beter vanaf elf meter: 1-2.

Jong Ajax - MVV 3-0


Jong Ajax op een maandagavond betekent vaak dat de Amsterdamse beloften met een sterk elftal aantreden en dat was tegen MVV niet anders. Trainer Dave Vos stuurde met Anton Gaaei, Ahmetcan Kaplan, Ar'Jany Martha, Kian Fitz-Jim, Sivert Mannsverk en Silvano Vos de nodige A-selectie-spelers het veld in. Met Rijkhoff verscheen er ook voorin de nodige kwaliteit aan de aftrap.

Laatstgenoemde was al vroeg in het duel goed voor gevaar voor het doel van MVV. Rijkhoff schoot na een lage voorzet op het doel van Romain Matthys, maar de Belgische keeper kon makkelijk redding brengen. Enkele minuten later was het alsnog raak. Rijkhoff werd op circa dertig meter van het doel aangespeeld, waarna hij direct wegdraaide bij MVV-verdediger Wout Coomans. De spits nam nog enkele stappen in de richting van de zestien en schoot vervolgens raak in de linkerbenedenhoek: 1-0.

Nog voor rust zou Rijkhoff ook zij tweede doelpunt namens Jong Ajax maken. Fitz-Jim veroverde op de helft van MVV de bal, waarna hij Jaydon Banel oog in oog met de Maastrichtse doelman kon zetten. Banels inzet werd gekeerd door Matthys, maar de rebound voor open goal was een koud kunstje voor Rijkhoff: 2-0.

In de tweede helft werden onder meer Kaplan en Mannsverk naar de kant gehaald. De hoofdmacht van Ajax komt donderdag in actie tegen FK Bodø/Glimt en naar alle waarschijnlijkheid behoren Kaplan en Mannsverk dan tot de eerste selectie. Na ruim een uur spelen liep Jong Ajax uit naar 3-0. Een voorzet van Fitz-Jim werd knap binnengekopt door invaller Nassef Chourak. Uiteindelijk werden ook Vos en Rijkhoff nog vroegtijdig naar de kant gehaald.

Jong FC Utrecht - Jong AZ 1-2


De Utrechtse beloften kregen na 35 minuten voetballen een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Jong AZ-verdediger Sem Dekkers beging in zijn eigen strafschopgebied een overtreding op Aurelio Oehlers. Jesse van de Haar mocht aanleggen vanaf elf meter, maar Rome Jayden Owusu-Odure koos de goede hoek.

Even later kreeg ook de uitploeg een penalty, na een overtreding op Ro-Zangelo Daal. Nick Köster faalde niet: 0-1. In de tweede helft mocht diezelfde Köster weer aanleggen vanaf elf meter, wederom als gevolg van een overtreding op Daal. Ditmaal miste ook Jong AZ, dat enkele minuten later via Daal alsnog op voorsprong kwam: 0-2. De wedstrijd zou ook nog een vierde strafschop kennen. Jong FC Utrecht-aanvoerder Silas Andersen legde na 65 minuten aan en schoot binnen: 1-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Topper voor de KKD! Kijken hoeveel clubs we wekelijks om hem hier zullen zien klagen. Want zo'n topaankoop, dat gaat nog veel gedoe opleveren natuurlijk. Een 19 jarige speler die voor het eerst tegen echte mannen voetbalt en je dan als MVV zo verlagen.Prima als MVV had gaan klagen over Gaaie, Mannsverk e.d hoor. Maar specifiek de doelpunten maker uitlichten, een jong pikkie van 19 met zijn 1e duel tegen 21 plussers.Sneu hoor.

12 februari 2024 om 22:14

Ik volg jong Ajax en ik vind het ook leuk om te zien , z’n elftal met potentiële eerste elftal spelers. Maar toch moet ik MVV wel een beetje gelijk geven. Gaaei, Kaplan, Rijkhoff en Mannsverk zijn voor z’n 25 miljoen aangetrokken. Kaplan in de rust gewisseld.. zou dat betekenen dat hij donderdag gaat spelen ? Ik denk het wel, hij speelde echt een ijzer sterke eerste helft.

12 februari 2024 om 22:17

Nee, Rijkhof benoemen gaat helemaal nergens over.Als Rijkhof gratis was geweest was het dus wel prima? Of Banel..Als Ajax 100 miljoen voor Banel had betaald had dit dan ineens ook een probleem geweest? Rijkhof, notabene oud Ajacied, had nog geen officiële minuut in zijn benen.Echt complete nonsens die te benoemen en al helemaal met een verwijzing naar zijn transfersom. Al die andere spelers helemaal prima. Al kan je bij Kaplan nog stellen dat deze 14 maanden niet gespeeld had en het dan wel anders is.

12 februari 2024 om 23:25

Waar moet een Kaplan dan wedstrijdritme opdoen? Bij het 3e? Dan had Ajax toch nooit akkoord gegaan met de intrede in de KKD. Geldt overigens ook voor de andere (reserve) spelers die je opnoemt.

Leuk voor Rijkhoff, speelde een prima pot. Denk dat Ajax daar nog veel plezier aan gaat beleven de komende jaren. Mannsverk en Kaplan speelde ook sterk.

Helaas maar 25 minuutjes kunnen kijken maar daarin beviel Mannsverk mij wel. Geen gekke dingen, balvast alleen heb je als Ajax zijnde meer behoefte aan een creatieve verdedigende middenvelder.

Kaplan mag van mij wel een keer een helft ipv Hato spelen, die laat steeds meer steekjes vallen

12 februari 2024 om 22:29

Zou kaplan er met de rust afgehaald zijn omdat hij mogelijk donderdag minuten krijgt ?

Ik heb de wedstrijd half gezien. Ik denk dat mannsvkerk best wel kan uitgroeien tot een vervanger van Taylor. Kaplan mag het van mij ook wel proberen centraal voor Hato, want die speelt afgelopen weken ook niet best.

Hele goede wedstrijd gezien, uitslag valt nog best mee uiteindelijk. Rijkhoff laat meteen z'n flair en scorend vermogen zien, Mannsverk ook solide vandaag. Kaplan is bijna wekelijks goed, het wordt langzamerhand tijd om hem in te passen bij het eerste.

Deze wedstrijd was een stuk meer des Ajax vergeleken met hoe het eerste speelt, en dat is eigenlijk al jaren zo. Dave Vos is een topper.

12 februari 2024 om 22:16

Kaplan gewoon brengen voor Sutalo, ook al is die links

12 februari 2024 om 22:19

Mee eens. Raar dat trainers dat nooit durven, twee linkspoten achterin. Kaplan oogt als een groot talent.

12 februari 2024 om 23:16

Of voor Hato die uit vorm is?

12 februari 2024 om 23:29

Kaplan werd na 45 minuten gewisseld. Kan zich mogelijk opmaken voor een basisplaats dus donderdag. Of voor Sosa of voor Sutalo. Kaplan is ook goed met rechts namelijk.

12 februari 2024 om 23:31

Hato naar de linksback miss beter als wat er nu staat

12 februari 2024 om 23:50

Precies, dus daar zou ik echt tevreden mee zijn. Laten we het hopen.

Mag ik vinden dat die Friz Jim even goed genaaid is? Had eindelijk een basisplek bij Excelsior wordt terughaalt en moet in de KKD…. Die jongen moet ook wel denken

12 februari 2024 om 22:15

Helemaal eens, dacht laatst nog aan 'm, slecht gekozen want ergens kon je dit wel zien aankomen.

12 februari 2024 om 22:21

Genaaid? Doordat hij moet voetballen voor de club waar hij met volle verstand getekend heeft en hem vorstelijk daarvoor betaalt bovendien? En hem kansen geeft in Ajax 1? Keihard genaaid inderdaad.

12 februari 2024 om 22:26

Heb je die zien ballen vandaag, die had een partij harde voeten. Ging nergens over. Die kan zoveel beter dan wat ie laat zien...

12 februari 2024 om 22:29

Zeer harde voetjes en ontsnapt twee keer aan rood. Ik weet niet wat die vandaag had maar was niet best.

12 februari 2024 om 23:14

Die speelde daar ook nooit volgens mij, kan je net zo goed naar de jeugd waar je onder contract staat

13 februari 2024 om 13:24

Incorrect

Die Rijkhoff zag ik jaren geleden op het ajax kanaal. Had altijd het gevoel dat hij een grote spits zou kunnen worden als ibrahimovic kwa mentaliteit and fysiek. Waar zou het mis zijn gegaan.

12 februari 2024 om 22:31

Nergens mis, hij komt er wel. Keuze voor Dortmund was misschien niet handig om uiteindelijk door te breken maar hij heeft daar in de jeugd veel minuten en goals gemaakt.

12 februari 2024 om 23:01

Hoe bedoel je misgegaan? Die jongen speelt bij Jong Ajax en is 19.

Fitz Jim ontsnapt twee keer aan rood.

12 februari 2024 om 23:06

Heb je ergens wat gelezen ? of heb je de wedstrijd gezien?

12 februari 2024 om 23:28

Nouja die met de noppen op de enkel van Smeets kan je zomaar op rood komen te staan in ieder geval hoor.

Jammer dat Dortmund hem niet heeft laten proeven aan het eerste elftal, nu bij jong Ajax hoop ik dat hij snel stappen maakt. Deze jongen hebben we nodig in Oranje

Kaplan en Rijkhoff de uitblinkers. Kaplan werd na 45 minuten gewisseld dus mag zich mogelijk opmaken voor een basisplek donderdag. Als het voor Sutalo of Sosa is vind ik dat helemaal prima, die jongen moet spelen. Rulli voor Ramaj en Fitz-Jim voor Hlynsson of Taylor en ik ben tevreden.

Mannsverk was prima, zie er meer potentie in dan Tahirovic. Fitz-Jim eerst helft slordig met 3x stom balverlies, maar 2e helft herpakt door een assist te leveren, mooi schot op de paal en veel mooie passes, combinaties en onderscheppingen. Is ook echt goed in het druk zetten en is fel. Dat heb je nodig in Ajax 1 met die slappe mentaliteit daar.

Verder waren er best veel spelers gewoon solide zoals Martha, Aertssen, Chourak en Banel. Als Aertssen stabiel blijft denk ik dat het echt nog wel een prima speler kan worden. Chourak ontwikkelt zich ook prima en hoop dat Ajax verlengt zodat hij volgend jaar nog beter is in Jong Ajax. Vos paar goede momenten maar te onzichtbaar. Kalokoh idem dito.

Gaaei was teleurstellend. Lijkt totaal geen inzicht en overzicht te hebben. Zoveel balverlies en blinde ballen. Dat gaat hem echt niet worden denk ik.

13 februari 2024 om 05:57

Gaaei leek vooral op zoek naar een goal. Heel energiek, snel maar daar houdt het ook wel op. Echt een blinde draver. Ajax heeft die (zwak bezette) positie echt afgedankt door het denken op te lossen met een back van een Deense middenmoter van 3 miljoen.

13 februari 2024 om 11:03

Veel te geforceerd ja. Ik denk dat overzicht en inzicht ook heel lastig te ontwikkelen is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren