Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Recordbreker Ronaldo teruggefloten: ‘Hij is nog geen topscorer aller tijden’

Laatste update:

Cristiano Ronaldo tekende woensdagavond in het duel om de Suppercoppa met Napoli (2-0) voor het 760ste doelpunt uit zijn illustere loopbaan. Volgens sommige tellingen is de 35-jarige Portugees nu de topscorer aller tijden in het wereldvoetbal. Ronaldo verbrak het oude record van Josef Bican, die tussen 1931 en 1955 tot een totaal van 759 doelpunten zou zijn gekomen. Er klinken een dag later echter geluiden dat het record van Ronaldo niet geldig is.

De in 2001 overleden Bican, die furore maakte bij voornamelijk Slavia Praag, krijgt deze donderdag bijval van de Tsjechische voetbalbond. Men laat in een uitgebreide verklaring weten dat het totaal aantal doelpunten (759) van de oud-aanvaller niet correct is. De in het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk geboren Bican zou namelijk veel meer treffers hebben gemaakt. "Het historie en statistieken-comité van de Tsjechische voetbalbond heeft alle doelputen van de legendarische Josef Bican nog eens geteld en we kunnen derhalve bevestigen dat hij in totaal 821 doelpunten in officiële wedstrijden heeft gemaakt. Dit is de meest accurate telling van al zijn treffers", zo meldt de voetbalbond van Tsjechië in de verklaring.

"Cristiano Ronaldo is dus nog niet de topscorer aller tijden", benadrukt Jaroslav Kolar, hoofd van het historie en statistieken-comité van de Tsjechische voetbalbond. "Hij heeft nog werk te verzetten om het record daadwerkelijk te verbreken." De aanvaller van Juventus heeft volgens de berekeningen van Kolar en consorten dus nog 62 doelpunten nodig om het decennia oude record van Bican te verbreken. Ronaldo heeft overigens nog niet gereageerd op de bewering vanuit Tsjechië.

De kwestie-Ronaldo is vergelijkbaar met die van Lionel Messi en Pelé. De aanvaller van Barcelona brak in december het record van de Braziliaanse legende en bracht zijn totaal aantal voor één club op 643 doelpunten, terwijl Pelé volgens de statistieken afsloot met 643 treffers. Santos, de club die hij achttien jaar diende als speler, kwam echter al snel met een andere lezing. Volgens de Braziliaanse club tekende de drievoudig wereldkampioen voor 1.091 doelpunten: 643 doelpunten in officiële duels en nog eens 448 treffers in vriendschappelijke ontmoetingen. Bij Messi waren de doelpunten in oefenpotjes overigens niet meegerekend.

WIE ANDERS DAN CRISTIANO RONALDO! ?

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 20 januari 2021

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laten we Pele niet vergeten die er nog 300 tegen zijn buurjongens in de achtertuin heeft gescoord

21 januari 2021 om 16:35

En Abedi Pelé had toch dezelfde achternaam, die worden er ook bijgeteld.

21 januari 2021 om 17:19

Naar verluid heeft Pele zelfs de doelpunten van Graziano Pellè meegeteld in zijn totaal. De naam klopt niet helemaal, maar het was "close enough" volgens hem.

21 januari 2021 om 18:00

Hij heeft ook de statistieken van Yohan Pelé meegerekend. Hij wist alleen niet dat dat een doelman is. Maar Hey nu heeft Pelé ook veel cleen sheets!

21 januari 2021 om 18:29

Bovendien werden alle punten van Rafael Nadal ook meegeteld omdat... ik weet niet meer waarom... Maar ze moeten ook meegerekend worden!

21 januari 2021 om 16:37

Vergeet niet de Fifa Legends doelpunten die hij (of de gamer) in het spel heeft gescoord!

21 januari 2021 om 17:37

Beetje meer respect voor een van de grootste voetballers joh! Scoorde op 17e 2 maal in een WK-finale en mensen lachen hem hier uit. Hij lacht ons waarschijnlijk nog harder uit met onze 0 uit 3 WK-finales.

21 januari 2021 om 17:38

Haha, geintje moet kunnen toch? Het was Pele zelf die steeds zijn aantal doelpunten in zijn Instagram bio omhoog deed.

21 januari 2021 om 17:46

Iemand die zo ijdel is, moet maar tegen een grapje kunnen. Ik heb trouwens meer respect voor mensen met kwaliteiten als bescheidheid en respect dan een immense blaaskaak iemand die toevallig bijzonder goed kan voetballen.

21 januari 2021 om 18:01

Nee, die geintjes maken jullie maar met jullie knikkermaatjes. Gewoon respect tonen voor zo'n legende! Samen met Maradonna staat hij aan top en mede dankzij hem is Braziliã£â« de grootse voetbalnatie.

21 januari 2021 om 18:07

Hahaha iets met azijn.

Hij zal vast dit forum rondstruinen op zoek naar kritiek van Gelijkmaker en Bon Jovi. Doe relaxed, jij bepaalt toch niet waar een ander wel of geen grappen over mag maken.

21 januari 2021 om 18:08

Je neemt het wel heel serieus. Relax man, al genoeg dingen om je over op te winden.

21 januari 2021 om 18:13

Toevallig zijn Gelijkmaker en Bon Jovi mijn knikkermaatjes, dus mogen we er met zn allen om lachen. Even serieus, het is toch vrij zielig... Zowel van Pele als van deze Tsjechen. Het record wordt verbroken en er is spontaan een hertelling waar een 60 tal doelpunten extra gevonden zijn.

21 januari 2021 om 18:24

Maar doen jullie dat dan? als jullie met z'n drieën aan het knikkeren zijn? tegelijk of omstebeurt dat er 1 toekijkt? wellicht 1 die dan filmt, zodat er geen gezeik is achteraf. Heel wat vragen.

21 januari 2021 om 18:37

DVV20 is gister nog zijn bonken verloren aan me. Gelukkig heeft Bon Jovi het inderdaad gefilmd

21 januari 2021 om 19:00

Pele wordt verschrikkelijk gehyped vanwege die WK finales. Ronaldinho, Ronaldo en zelfs Garrincha hebben een hoger niveau aangetikt. Maar in het voetbalgekke Zuid-Amerika worden spelers als gauw hoger aangeschreven. Pele is nog niet eens top 10 beste spelers ooit, Maradonna hoort daar natuurlijk wel in.

21 januari 2021 om 19:11

Ik denk eerder dat ze die van Romario eens moeten tellen.

21 januari 2021 om 19:31

@gelijkmaker

Ik lig oprecht in een deuk , ik was chagerijnig en ben in 1 klap vrolijk

Je comment is goud 🤣🤣🤣🤣

21 januari 2021 om 19:55

Haha goed om te lezen man beetje lachen is belangrijk in deze tijd 😂

22 januari 2021 om 08:21

Hahahaha... tsja tegelijkertijd is het ook lastig om voetballer te vergelijken. Kan de FIFA niet gewoon een officiële richtlijn bepalen?

Ah de Europese Pelé. Bican is natuurlijk al een lange tijd niet meer met ons maar het is zowat onmogelijk om na te gaan wat het juiste getal is. Zowel bij Pelé als Bican.

21 januari 2021 om 16:37

Slaat eigen in beide gevallen nergens op. Bican scoorde de meeste van zijn goals tijdens de tweede wereld oorlog tegen lamme en blinden toen bijna alle gezonde mannen werden opgeroepen. Pele telt goals mee in benefietwedstrijden en showwedstrijden tegen hobby-teams van het leger.

Team Ronaldo reageert: "Cristiano heeft in totaal 1359 goals gemaakt! 759 in officiciële wedstrijden, 100 in vriendschappelijke wedstrijden en 500 op de training ! Team Messi: "Messi heeft 1360 goals gemaakt! 719 in officiële duels, 541 in de achtertuin!"

nou, zet hij nog een beetje aan dan kan hij dit seizoen wel dat record nog op zijn naam krijgen. moet hij nog wel even 63 goals maken voor de zomerstop

Altijd grappig dat dit soort records nooit ter discussie staan totdat ze verbroken worden, dan gaan ineens een heleboel mensen beweren dat de recordhouder toch meer goals heeft gescoord. Lastig te verifiëren allemaal, geldt zowel voor Pele als voor Bican (waar ik tot kort geleden nog nooit van had gehoord). Misschien eens een keer een onafhankelijk onderzoek naar laten doen en de uitkomsten daarvan gewoon als uitgangspunt nemen, dan hebben we er tenminste duidelijkheid over.

Ach en weer zo'n instantie die er alles aan doet om zo'n record te ''behouden''. Deal with it en laat het gaan man. Stelletje zeikerds. Ronaldo heeft het record te pakken. Punt.

Goh, ze gunnen het licht in zijn ogen nog niet eens. Waarom staat die andere zijn goals dan niet goed.

Ja joh... lekker typisch dat pas wanneer het record uit de boeken wordt geschoten mensen in beweging komen en aan het licht brengen dat het toch anders zit. Kom daar dan gewoon eerder mee, nu lijkt het zo'n onzin.

En als Ronaldo er nog 63 maakt verzinnen ze er nog wel 50 extra goals bij. Blijft altijd triest dat als dit soort records verbroken worden zogenaamd zou blijken dat ze jarenlang onjuist zijn gebleken omdat er nog een sloot aan doelpunten 'vergeten' zijn.

Tja Ronaldo gaat het record toch verbreken of het nou vandaag is of na 2 jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren