Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Recordaantal passes voor Man City: ‘Heeft niets met voetbal te maken’

Laatste update:

Manchester City verloor van FC Basel, maar domineerde wel het balbezit. The Citizens gaven 978 succesvolle passes, het hoogste aantal in een wedstrijd in de Champions League sinds Opta de statistieken in 2003/04 bijhoudt. Josep Guardiola hecht echter niet veel waarde aan die vele passes.

De Spanjaard is van mening dat er niet dwingend genoeg werd gespeeld, zo vertelt hij aan de BBC: “De eerste helft was vrij goed, maar in de tweede helft vergaten we aan te vallen, we vergaten te spelen. Als we een bal passen, dan doen we dat om aan te vallen, om door de tegenstander heen te breken. Passen om het passen, dat is niets en dat zag er in de tweede helft heel, heel zwak uit.”

Gabriel Jesus maakt er in de tussentijd maar even in totaal 5-0 van voor Manchester City! ⚽⚽⚽⚽⚽

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 7 maart 2018

“Het is niet makkelijk als je al met 0-4 voor staat”, doelt Guardiola op de uit Zwitserland meegenomen overwinning van de eerste ontmoeting. “We hebben het geprobeerd, hebben erover gesproken en ik denk dat we in de eerste helft wel degelijk hebben laten zien dat we de wedstrijd wilden winnen. We creëerden veel kansen en speelden goed.”

“Na de 1-1 in de tweede helft vervloog dat allemaal. We passten om het passen en als dat gebeurt, dan heeft dat niets met voetbal te maken”, besluit de Spanjaard. Manchester City ligt hoe dan ook nog altijd koers voor het winnen van de treble, want nadat de EFL Cup werd gewonnen, is het winnen van de Premier League zoals bekend ook binnen handbereik.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verliezen met een record aantal pasen. Dat komt me bekend voor meneer Ten Hag, alleen zegt Guardiola dat je er niets aan hebt, passen om het passen. Passen waarmee je de verdedgiing van de tegenstander openbreekt, die doen er toe. Voor de rest niet. Wijze les van Guardiola, dus goed opletten meneer Ten Hag. Het doet er niet toe dat wij de meeste passen hebben, alleen effectieve passen moet je tellen, de rest moet je snel vergeten.

8 maart 2018 om 05:32

Hoezo ten hag? Ik dacht dat Frank de boer dit had uitgevonden.

8 maart 2018 om 07:07

En Jan de Jonge

8 maart 2018 om 20:48

Ten Hag zei verleden week in een interview dat Ajax een grote ontwikkeling door maakt onder hem want ze hadden nu elke wedstrijd veel meer passes dan voor heen. Terwijl PSV de laatste weken zo eventjes vijf punten uitliep terwijl zij tegen Feyenoord en Utrecht speelde, vond Ten hag dat alles erg goed ging want we hadden zoveel meer passes dan voorheen.

Om gek van te worden. Percentage balbezit, het aantal passes, het boeit werkelijk niets als je punten verliest. Iets dan ze in Eindhoven heel goed begrepen hebben, ze steven daar af op de titel met bijkans een nieuw punten record. Maar nee, het gaat heel goed met ons want wij hebben meer balbezit en meer passes per wedstrijd....

8 maart 2018 om 12:10

Guardiola’s team passt met regelmaat alleen maar om het passen, dus Guardiola spreekt zichzelf weer lekker tegen. Althans, hij voegt geen daad bij zijn woord. Ja, er wordt met vlagen schitterend gevoetbald en de ene wedstrijd meer dan de andere wedstrijd, maar zodra het aanvallend niet loopt zoals het moet, gaan zijn teams heel vaak op eigen helft of rond de middenlijn overspelen naar elkaar. Je hebt er niets aan, maar toch doen ze het.. Agh, weer zo’n uitspraak van Guardiola waar ik me aan kan ergeren. Toch doodzonde, want het is een gruwelijk goede trainer op tactisch gebied.

Toen ik na afloop van Arsenal - Man city zei dat Man city in de tweede helft puur aan het passen was om het passen en niet als doel had om te scoren werd het door andere betiteld als ‘sparen van krachten’ en ‘ze spelen het duel rustig uit’. In dit duel verliezen ze met hetzelfde type spel en zie je dat balbezit om maar balbezit te hebben nergens goed voor is. De essentie van het spelletje blijft doelpunten maken en dat lijken ze op sommige momenten bij Man city te vergeten lijkt het wel.

8 maart 2018 om 00:38

Hoezo lijken ze dat te vergeten? Ze stonden in beide duels met 3+ doelpunten op voorsprong, dan mag je de wedstrijd toch rustig uitspelen/tikken?

8 maart 2018 om 01:06

Dat mag zeker, maar je kan er ook in doorslaan. In mijn optiek kwam Arsenal zelfs bijna nog in de wedstrijd door dat Man city 45 minuten lang alleen maar op balbezit wou spelen en daar nog redelijk slordig in was ook. En het viel mij op dat sinds de jaarwisseling dat ze dat ook doen bij 1-0 voor, wat ze vaak nog een lastig duel opleverde ook. Noem het rustig uitspelen, ik vond het bij vlagen op balbezit spelen en de essentie van het spelletje bij vlagen vergeten.

8 maart 2018 om 08:30

Ahhahaha, City was al lang en breed klaar. Wij maakten geen kans meer vriend, onder geen ene voorwaarde.

8 maart 2018 om 00:43

Met als verschil dat ze daar voor stonden in een belangrijk duel waarbij men met het A-team speelde en dus blij was even te temporiseren en de spelers verder te sparen. Daarnaast stonden ze tegen een team dat helemaal niet in staat was druk te zetten, de bal te veroveren en gevaarlijk te worden.

Vandaag speelden ze met een b-team tegen Basel. Dan verwacht Pep natuurlijk dat zijn jongens iets willen laten zien. Al helemaal bij een gelijke stand of zelfs achterstand. Wat ga je dan dom lopen rond spelen? Uiteraard staan ze over 2 duels gewoon ruim voor maar dat betekent niet dat je je hier zo moet blameren en er vrede mee hebben

8 maart 2018 om 01:12

Kijk dat je het rustig aan doet kan ik zeker in meekomen, dat is ook mijn punt niet. In die wedstrijd tegen Arsenal die ik even als voorbeeld neem was er ontzettend veel ruimte om gewoon rustig een aanval op te zetten of de bal vooruit te spelen, maar dan gingen ze toch weer bewust terug puur om op balbezit te spelen. Op zulke momenten zeg ik dan vergeet je de essentie van het spelletje. Ik zeg niet ga lekker bij 0-3 voor als dolle dwazen naar voren rennen en er 0-10 van proberen te maken. Wat er vandaag gebeurde was exact hetzelfde als wat er tegen Chelsea bijvoorbeeld gebeurde met het A-team alleen was het onder een andere ambiance(een topper) en hadden ze toen een 1-0 snel na rust en een tegenstander die totaal niets wou doen. Maar ook toen werd er bij vlagen doelloos getikt op het middenveld, wat hun goed recht is hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren