Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Real wilde me al toen ik 14 was, maar ik moest mijn school afmaken’

Laatste update:

Clarence Seedorf heeft een zeer rijke voetbalcarrière achter de rug met dienstverbanden bij achtereenvolgens Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Internazionale, AC Milan en Botafogo. De voormalig spelmaker kon in een vroeg stadium van zijn loopbaan al opteren voor een avontuur bij de Koninklijke, maar zijn ouders weigerden medewerking.

"Real Madrid wilde me al toen ik veertien jaar oud was. Maar mijn ouders lieten me niet gaan, ook omdat ik destijds mijn school nog moest afmaken", aldus Seedorf op Instagram. "Ik ging daarmee akkoord. Toen ik in Italië voetbalde en de laatste wedstrijd van het seizoen net was gespeeld, was ik in de parkeergarage van het stadion. Iemand belde me: 'Hey Clarence, wil je naar Real Madrid komen?' Ik antwoordde: 'Ja, dat zal ik doen, Mister.' Dat was de stem van Fabio Capello en de rest is geschiedenis."

In gesprek met Copa 90 blikt Seedorf uitvoerig terug op zijn carrière en de oud-international stelt in het vraaggesprek onder meer zijn ultieme voetballer uit zijn voormalig ploeggenoten samen. Seedorf gaat voor de linkervoet van Roberto Carlos, de rechtervoet van Ronaldinho en het bovenlichaam van Ronaldo. Verder kiest Seedorf voor de baard van Andrea Pirlo, het haar van Edgar Davids, het voetbalbrein van Raúl González, het karakter van Fernando Redondo en de aanvoerdersband van Paolo Maldini.

Denk jij dat Clarence Seedorf als trainer nog terugkeert in de Europese top?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Fernando Redondo

Die actie aan de zijlijn tegen Berg in de CL staat me nog zo op het netvlies. Jammer van de blessures, hij was anders ongetwijfeld uitgegroeid tot 1 van de grootste middenvelders van zijn tijd.

16 oktober 2017 om 17:05

Wat redondo en Raul met Manu destijds deden was voetbal les pur sang. Rumors has iT that Sir Alex is still shaking.

16 oktober 2017 om 19:02

Redondo bij die cornervlag ai ai ai dat was playstationvoetbal heerlijk! Seedorf is een BAAS!!!

16 oktober 2017 om 17:17

Redondo was voetballiefde. Zeer intelligent. Slimme vent. Jammer van zijn blessures.

16 oktober 2017 om 17:32

Tegen welke Berg?

16 oktober 2017 om 17:35

Henning Berg

16 oktober 2017 om 17:46

Geweldige speler. Echt m'n favoriete speler met Rui Costa uit de jaren '90

16 oktober 2017 om 18:49

Jaren 90 en begin 2000 had je echt veel goede spelers vergeleken met nu.

16 oktober 2017 om 19:28

Heb je nu ook wel hoor. Is meer de hang naar nostalgie😉.

16 oktober 2017 om 19:32

Nou ik vomd het best leeg na 2012. Veel toppers waren toch al best oud

16 oktober 2017 om 20:01

Rui Costa was een geweldige 10 pure klasse

16 oktober 2017 om 19:17

heerlijke speler, zoveel klasse en elegantie..

Als hem om beste celebration gevraagd zou worden, zou sowieso die van Robben tegen Braunschweig 13/14 boven water komen. Geen twijfel over mogelijk. Schitterend persoon, die Seedorf.

Seedorf. De meest ondergewaarderde voetballer in NL. In club verband alles meerdere keren gewonnen wat er te winnen viel maar de waardering bleef uit.

En Redondo, had hem echt langer willen zien schitteren op de velden. Wat een heerlijke voetballer was dat.

16 oktober 2017 om 17:52

De coaches hebben het nooit aangedurfd om het nlse elftal om hem heen te bouwen... Als ze dat ooit hadden gedaan....

16 oktober 2017 om 18:18

....dan waren types als Klaassen, Promes, Veldman, Depay en Pröper vakkenvullers geweest.

16 oktober 2017 om 20:15

John Veldman?

16 oktober 2017 om 19:00

Er speelde in zijn tijd heel veel op het persoonlijke vlak en niet qua voetbal. "De Kabel" zoals het vriendengroepje heette (Seedorf, Kluivert, Davids, Bogarde, Reiziger) voelden zich ernstig benadeeld en anders behandeld binnen Ajax en vonden dat (jaja, nu word ie sappig Danny Blind en R.DeBoer teveel te zeggen had over de groep.

Danny Blind verdiende 6x zoveel (!) als topscorer Kluivert en had bovendien samen met de Boer inspraak binnen Ajax wat andere spelers zouden moeten verdienen. Verder hadden Blind en De Boer buiten medeweten om een sponsordeal met Croky chips gesloten waar de rest van het team ook aan mee moest doen, terwijl Kluivert en Bogarde officieel hier ook akkoord voor moesten geven, wat de verhoudingen ook niet bepaald verbeterde.

Deze verstoorde relatie namen ze dan ook mee in het EK van 1996 die grotendeels vanwege dit debacle totaal flopte.

Dit zorgde ervoor dat Oranje coach Hiddink met enorm veel werk ervoor moest zorgen dat de jongens weer met elkaar konden opschieten en dat is 1 van de redenen dat Guus word gezien als een echte "people-coacher", Guus zelf was zelf echter niet op de hoogte van wat er zich allemaal binnen Ajax afspeelde. Toch haalde hij op WK98 een van de mooiste oranje teams ooit tevoorschijn en werden we daar 4e.

De feiten over Danny Blind en F. De Boer zijn pas jaren later aan het licht gekomen, maar in de media werd het destijds afgeschilderd alsof de zwarte spelers binnen Oranje "te arrogant" waren om met de blanke spelers aan tafel te zitten. Dit imago heeft hen jarenlang achterna gezeten.

Dus - ironisch genoeg - kun je stellen dat Danny Blind indirect eigenlijk al een EK en WK voor ons verprutst heeft.

16 oktober 2017 om 19:03

Sodemieter op met je van der vaart en van Bommel!Hij is zeker ondegewaardeerd...4 keer champions league vriendelijke vriend en el presidente genoemd bij milan en dan kom je met dit soort kolder!

16 oktober 2017 om 19:09

@cannigia

Wat verdiende Blind vroeger?

16 oktober 2017 om 19:17

Je reactie is wel wat eenzijdig.. Kluivert kwam als 18 jarige jeugdspeler door en Blind was al 10 jaar een belangrijke schakel.. dus hij verdiende 6 keer zoveel.. in dat licht is het niet zo heel vreemd toch?

Die Crokey deal had ook 2 kanten.. r. De boer regelde voor iedereen een deal die beter was dan wat Smiths (lays) wilde geven.. het werd niet goed gecommuniceerd, maar die deal was voor alle spelers een goede deal.. Je noemt nu de kabel, maar Kluivert en Davids deden het gewoon goed bij Oranje en waren ook zeer gerespecteerde spelers in Oranje.. (periode van Davids daargelaten)..

Ik vind Seedorf niet onderschat.. iedereen weet dat hij de meest succesvolle speler uit nl is.. half Nederland noemt hem onderschat, wat in mijn ogen juist laat dat hij de waardering wel krijgt

16 oktober 2017 om 19:25

Ik dacht ongeveer tussen de twee en tweeënhalf miljoen gulden destijds.

16 oktober 2017 om 19:26

Ga de wedstrijden op het EK 2000 nog eens terugkijken. Seedorf was veruit de beste tijdens elke wedstrijd. En toen liepen er nog geen koekenbakkers in Oranje. Rijkaard durfde Seedorf belangrijk te maken en liet daarmee zien dat hij een van de minst begrepen voetbalsterren ooit was. Als we dat bizarre verlies tegen Italië niet hadden gehad, had Seedorf ons misschien zelfs nog een keer Europees kampioen gemaakt.

16 oktober 2017 om 20:06

@feelingood,

Clarence kan met recht de meest onderschatte voetballer van Nederland worden genoemd. Dit lag vooral aan zijn voetballend vermogen en de omgang met zijn collega’s, trainers en de pers verliep stroef, maar ondertussen schaarde hij zich tussen de grootsten aller tijden en won hij de meeste voetbalprijzen.

17 oktober 2017 om 08:35

Aaaah ok daar is hij weer,het meest gebruikte cliché als het over Seedorf gaat; “hij is de meest ondergewaardeerde Nederlandse speler”....onzin!!

Zoals iemand anders hier al opmerkte, juist het feit dat het zo vaak wordt gezegd is juist het indirecte bewijs dat hij juis wel op waarde wordt geschat.

Ik durf juist wel een stapje verder te gaan en te zeggen dat hij mij inziens juist beter wordt gemaakt dan hij was door het feit dat hij zoveel prijzen heeft gewonnen.

Hij was een fantastische teamspeler,een alleskunner,met een uitstekende fysiek en mentaliteit en door deze kwaliteiten heeft hij de kans gehad bij fantastische clubs te spelen en zijn carierreplanning was van een ongekend hoog niveau..denk niet dat er ooit 1 speler is geweest die zo’n goede timing had van op het perfecte moment bij een team arriveren dat prijzen gaat winnen.

Hij was bij al zijn teams een nuttige speler en later in zijn carrière zelfs 1 vd leiders van het team,maar Zelden de grote man welke beslissend was.

Het feit dat hij de Nederlandse speler is met de meeste clubprijzen betekent nog niet dat hij 1vd beste Nederlandse spelers was, als het puur om individuele kwaliteiten zijn er een aanzienlijk aantal welke stuk beter zijn/waren maar minder prijzen dan Seedorf hebben gewonnen.

Geweldige voetballer! Ps: hebben (Cristiano) Ronaldo en hij samen gespeeld? Neem aan dat hij het bovenlichaam van Cristiano bedoelt namelijk...😜

16 oktober 2017 om 18:27

Nee, Seedorf speelde bij ac Milan. Ze hebben wel samen gespeeld met benefiet wedstrijden. Vergis je niet. Seedorf heeft een gespierde torso.

16 oktober 2017 om 18:28

Haha nee die bierbuik van die nummer 9 denk ik 😂

16 oktober 2017 om 19:24

Ehm die "Bierbuik" komt door een schildklier ziekte.

16 oktober 2017 om 20:20

Ja een paar interlands voor Portugal

Fantastisch toch? Er moeten meer zulke ouders zijn. De meesten ruiken zelf het geld en hebben niets liever dan dat hun zoon zo jong mogelijk naar het buitenland trekt. 'nee junior, eerst netjes je school afronden en indien mogelijk nog een studie combineren met je voetbalcarriere', zo hoort het naar mijn mening

Redondo, een van de beste mv van de laatste decennia. Weergaloze speler, te korte carriere gehad helaas. Lust voor het oog!

Hij heeft nooit met Ronaldo samen gespeeld?Denk niet dat ze die Ronaldo van Brazilië bedoelen toch want die was niet gespierd?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren