Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid en Barcelona domineren wereldelftal van L'Équipe

Laatste update:

In Spanje domineren Real Madrid en Barcelona al jarenlang de competitie en ook in Europa lijken de twee teams op eenzame hoogte te staan. Real en Barcelona hebben simpelweg de beste spelers ter wereld onder contract staan en in het wereldelftal van het jaar van de gerenommeerde Franse sportkrant L’Équipe komen dan ook acht van de elf spelers van de Spaanse topclubs.

/

Alleen Manuel Neuer (Schalke 04/Bayern München), Nemanja Vidic (Manchester United) en David Silva (Manchester City) wisten een plekje tussen de sterren van Real en Barcelona te bemachtigen. Met Marcelo en Cristiano Ronaldo levert Real twee spelers; Barcelona maakt het team compleet met Dani Alves, Gerard Pique, Xavi, Andrés Iniesta, Sergio Busquets en Lionel Messi.

Op de website van L’Équipe konden bezoekers ook stemmen op hun favoriete elftal en zij kwamen tot een team dat alleen maar uit spelers van Real en Barcelona bestaat. Neuer wordt in dit team vervangen door Iker Casillas, Vidic door Sergio Ramos en David Silva door Karim Benzema. L’Équipe koos Messi op Eerste Kerstdag al als beste voetballer van het kalenderjaar 2011.

Barcelona en Real Madrid staan ook in Europa op eenzame hoogte

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen Xabi? Mensen zijn loco geworden.

26 december 2011 om 11:00

Ja Xabi ipv die vreselijke Busqeuts zou meer dan op zijn plaats zijn

26 december 2011 om 11:05

Busquets wordt echt niet op waarde geschat. Hij is tactisch heel erg sterk. Hij strooit misschien niet met passes van 60 meter. Maar hij is een groot puzzelstuk van de puzzel die Barca heet.

26 december 2011 om 11:09

Ik vind Busquets ook niet slecht en hij is zeker van waarde voor Barca alleen vind ik op die plek Xabi Alonso completer en een betere speler dan Busquets!

26 december 2011 om 11:16

En moest je nou ook nog eens uitleggen waarom Xabi Alonso de voorkeur zou moeten krijgen op die vreselijke Busquets, dan zouden we tenminste weten waarom jij dat vindt.

Zo maar wat roepen kan iedereen, zoals zovelen onderschat jij de waarde en klasse van Busquets enorm.

Verder zou ik ipv Vidic gekozen hebben voor Kompany ; Vidic is wat mij betreft over the hill en Kompany is de onbetwiste sterkhouder bij City.

26 december 2011 om 11:25

Iedereen die voetbal kijkt weet toch hoe goed Xabi is, kom op zeg. De drijvende kracht achter Madrid.

26 december 2011 om 11:44

Ja bij Madrid ja, maar jij hebt waarschijnlijk maximaal 7 wedstrijden van Barcelona dit kalender jaar gezien Burgtie en dat waren de 7 classico's. Als je elke wedstrijd van Barcelona zou zien zou je ook de waarde van Busquets begrijpen. Wellicht valt Busquets minder op vanwege zijn weinige doelpunten en het feit dat sterren als Xavi, Iniesta, Messi etc. op het veld lopen. Maar dat betekent niet automatisch dat Busquets geen wereldspeler is.

26 december 2011 om 12:15

Vreemd dat Ozil hier niet bij staat. In mijn ogen toch met afstand de beste speler van Real. Als die niet mee doet is het niveau direct 2 stappen lager. Die kerel heeft zo'n verfijnde techniek en inzicht. Hij zou er zeker in moeten staan ipv Busquets (ook al spelen ze een andere positie). Xabi Alonso vind ik zelf ook iets beter dan Busquets, al heeft Sergio ook een belangrijk aandeel in het Barcelona spel.

Dat mensen voor Sergio Ramos en Benzema door de meeste bezoekers gekozen zijn is natuurlijk een aanfluiting. Benzema was vorig seizoen dramatisch, die heeft het pas net een paar maanden goed opgepakt. Sergio Ramos komt echt tekort op topniveau, die zie je in elke topwedstrijd weer falen. Daar zijn echt wel betere spelers voor te vinden. Het blijkt wel weer dat de stemmers ontzettend Spaans georienteerd zijn.

Al met al wel altijd een interessante verkiezing waar door de voetballers veel waarde aan gehecht wordt.

26 december 2011 om 13:23

vidic is nog steeds een wereldverdediger man ! je hebt hem gewoon lang niet zien spelen want is en was lang out...
vorig jaar in de cl finale was hij de enige die tegen messi 4 van de 5 duels won.

kompany is een top verdediger maat doet regelmatig in topwedstrijden domme dingen waardoor zijn ploeg in gevaar komt.

de beste verdedigers zijn vidic -T silva-terry-kompany in mijn ogen

26 december 2011 om 13:34

Dat is nog altijd geen fatsoenlijke argumentatie Burgtie. Ik kan ook roepen: 'iedereen weet dat Angelos Charisteas een wereldspeler is' en dan verder mijn mond houden. Kom op z'n minst met statistieken.

On:

Ik hecht niet zoveel waarde aan dit soort gegevens. Meestal is de CL winnaar hofleverancier en verder is het allemaal vrij subjectief. Het is dat dit rijtje spelers slechts uit elf spelers bestaat maar Özil, Alonso, Mata, Rooney, van Persie, Aguëro en Cesc passen er ook allen tussen.

26 december 2011 om 14:00

@michielvc

Ik zie anders ook geen onderbouwing bij jou? Ik zie alleen staan dat de waarde van Busquets onderschat wordt. Je zegt nergens waarom hij beter zou zijn dan Xabi Alonso, wat hij niet is. Toivonen vind ik ook onderschat, omdat niemand hem wil erkennen omdat het een klootzak is. Dus laten we jou logica eens gebruiken en zeggen dat Toivonen beter is dan Özil, want Toivonen is onderschat.

Xabi Alonso is veel beter dan Busquets. Ik ben het met je eens dat Busquets onderschat wordt, hij is zeker van groot belang bij Barca. maar Xabi Alonso is met het uitvallen van Essien zeker de beste verdedigende middenvelder ter wereld. Die man is compleet op die positie. Busquets kan na zijn voetbalcarrière nog acteur worden, want hij is zo irritant met zijn schwalbes. Xabi Alonso speelt niet voor zichzelf, maar voor het team. Hij is echt vele malen beter.

26 december 2011 om 14:05

Geen Xabi en wel Busquets? Heel raar.
Betere verdediger, opbouwend, beste pass, spelverdeler.

26 december 2011 om 14:23

Och die Michiel zegt dat anderen moeten uitleggen terwijl hij zelf ook niks uitlegt.. wat een hypocrisie.

Vidic is helemaal niet over the hill. Was zelfs nog speler van het jaar geworden in Engeland! Kompany is opbouwend iets beter maar verdedigend zijn deze 2 gelijkwaardig. Als Vidic wegvalt, merk je toch dat de verdediging zenuwachtig oogt. Nog steeds goed, maar toch minder stabiel. Hij is dan toch ook een onbetwiste sterkhouder achterin? Ook het feit dat Vidic kampioen is geworden, weegt in het voordeel van hem.

Misschien moet jij je maar eens alleen met het Spaanse voetbal bezighouden, want van de EPL heb je geen kaas van gegeten.

26 december 2011 om 14:24

Magicfeet_7

Je kunt best een voorkeur voor een van beide spelers hebben hoor maar de een is echt niet veel beter dan de ander. Alonso is vaker succesvol met de lange bal, Busquets is vaker subliem in de korte combinatie. Dat heeft ook met de speelstijl van het team te maken. Als je ziet hoe Barça speelt dan weet je dat er zelden gebruik wordt gemaakt van de lange bal, dat betekent niet dat ze het niet kunnen. Real countert nog weleens en heeft vaak meer ruimte dus dan is de lange bal logisch. Het combineren in de kleine ruimte gebeurt daar minder en zal ook moeilijker zijn aangezien ze elkaar minder goed kennen en wellicht dat getik minder goed beheersen. Verder is Alonso verdedigend misschien sterker inderdaad maar je moet erkennen dat Busquets ook heel vaak gaten dichtloopt en ballen onderschept. Dat je hem een acteur noemt vind ik wat kinderachtig maar goed. Je moet er dan ook bij zetten dat Alonso niet vies is van een gemene tackle. Alonso speelt voor het team maar Busquets doet dat niet minder. Die man wil nimmer in de schijnwerpers komen, het enige wat hij (uitstekend) doet is zorgen dat Xavi, Iniesta en de anderen hun werk zorgeloos kunnen doen. Hij is altijd aanspeelbaar en levert bijna nooit een verkeerde pass af. De zelfde karakteristieken zie je bij Oriol Romeu.

Ik vind het prima als je Alonso beter vindt maar het verschil is minimaal. Niet voor niets zijn er velen die vinden dat Busquets beter is en is ook Del Bosque er niet over uit wie nou de onbetwiste CVM is.

26 december 2011 om 15:05

@bommelinorangje

Waarin vind je Xabi compleeter dan Busquets als ik vragen mag? je zegt dat je hem compleeter vind maar vervolgens zeg je niet hoezo.

26 december 2011 om 19:04

@19messi33

Ik vind Busquets puur een stopper met stukke minder techniek dan Xabi Alonso!alonso kan moeiteloos balles over 60 meter trappen en steekpassen geven!misschien dat Busquets ook wel teveel in dienst van de 2 voor hem moet spelen dan hij daardoor te weinig opvalt maar als ik de wedstrijden zo heb gezien van Barca en Spanje vind ik hem in zijn rol niet slecht doen maar hij is niet zo allround als Alonso en dat is absoluut geen schande

27 december 2011 om 01:11

Dat kan je niet menen ? Busquets heeft minder techniek dan Xabi ? Ik zou je toch aanraden van eens wat beter te kijken de volgende keer. Qua techniek maakt Xabi Alonso geen schijn van kans tegen Busquets. Alonso is daarnaast ook nog eens enorm traag en langzaam in de uitvoering. Qua verdedigen kan het misschien wel zijn dat Alonso iets beter is, alhoewel ik daar ook niet voor durf tekenen. Neen, kijk, ik supporter voor Spanje en ik verkies Busquets ten alle tijden boven Xabi. Zeker in het spel van Spanje. Xabi past niet in het korte tikspel. Daar loopt hij verloren.

27 december 2011 om 05:01

@ Vidic-robben... Puyol en Pique doen het ook geweldig bij Barca..
Xabi is inderdaad beter voor de die positie in plaats van Sergio..
Ik vind Higuain en Aguero, beter dan Benzema ookal vind ik Benzema ook echt goed..
Neuer vind ik nog niet zo goed als Iker en Lloris !

26 december 2011 om 11:03

Geen Iker? Neuer is een geweldig talent, die het afgelopen jaar goed gekeept heeft maar na mijn mening is Iker toch echt 2 maatjes te groot voor deze Duitser.

En ik vind ook wel dat je gelijk hebt, want Xabi Alonso iets beter als Sergio Busquets al vind ik dat verschil wel minimaal!

Gr. Een Barca-fan

27 december 2011 om 01:12

Inderdaad. Dat verbaasde me ook.

27 december 2011 om 05:05

In 2011 vond ik Iker juist niet de beste.. Op basis van welke veld prestaties heeft Iker de prijs verdiend?

Van jan'11 - mei '11 was De Gea beter..
Van sep'11 - dec'11 waren velen anderen even goed als Iker

26 december 2011 om 11:51

Busquets is super goed en jong maar Xabi Alonso is wel duidelijk beter, dat mag je gerust zo zeggen. Zijn long passes zijn de dodelijkste passes die ik heb gezien, van de ene helft naar de andere en hele aanval wordt zo opgebouwd. Marcelo vind ik goede aanvallende back maar slechte verdediger hoor. Sergio Ramos zou ik kiezen i.p.v. Vidic, die speelde al maanden niet meer. En Iker Casillas zou ik kiezen i.p.v. Neuer. Alleen zijn redding tegen Sevilla al, omg, dat was de redding van de jaar. Mijn opstelling zou zo eruit zien ook al is Puyol geen linksback. Deze spelers hebben ook gewoon zeer sterk gespeeld. Ik vind Puyol op links zelfs beter als Marcelo.

Iker
Dani Alves
Pique
Ramos
Puyol
Xavi
Alonso
Iniesta
Silva
Messi
Ronaldo
26 december 2011 om 13:15

Xabi zou eerder de concurrentie met Xavi moeten aangaan, Xabi is geen echte VM, verdedigend is hij te zwak. En tegen Xavi kan hij niet op dus logisch dat hij er niet instaat.

26 december 2011 om 14:46

Wat een misleidende titel zeg.
Twee maal Real en vijfmaal Barcelona.
Teveel eer voor Real dat ze samen met Barcelona domineren hahahahahahaaaa

Het is ook een manier om Real uit de schaduw van Barcelona te halen.

26 december 2011 om 16:15

Blunder van L'equipe om Busquets erin te zetten ipv Xabi inderdaad..

27 december 2011 om 05:12

Busquets is inderdaad erg overdreven; voor de zomer was hij super goed, sinds september vind ik hem 'normaal' goed.

Maar Xabi kan je ook schuiven.. want hij verdient die plek niet veel meer.

on:
Het hoeft toch niet persé een speler te zijn op 'die positie'? ik zet net zo makkelijk Iniesta en Xavi baar het centrum en dan vind ik dat Özil eerder een plek verdient in dit elftal (op het middenveld) dan Xabi.

En Iker was goed dit jaar 2011, maar niet de beste.
Benzema kunnen mensen al helemaal thuis laten, hij was goed maar niet beter dan andere aanvallers.
Over Ramos kan ik heel simpel zijn; leuke verdediger, maar wereldtop? Houd toch op, aanvallend goed op de rechtsback positie.. maar dan goed zelfs.. maar verdedigend centraal + rechts: dra-ma-tisch

Moet deze titel niet eigenlijk zijn:
Barcelona domineert wereld elftal van L'equipe?

26 december 2011 om 11:24

Licht eraan in welk van de twee;p.

26 december 2011 om 12:41

Hij zegt van L'equipe, de tweede is van de bezoekers.

on:
Ik zou Van Persie hier zeker in zetten, hij verdient het gewoon om hier tussen te staan.

26 december 2011 om 13:30

zou ik ook doen alleen van persie presteerde geweldig DIT seizoen en vorig seizoen was hij ook goed alleen toen was hij niet zo goed als nu. (gezien het opstelling is gemaakt van spelers dat geweldig presteerden in Heel 2011)

26 december 2011 om 13:33

Allebei de wedstrijden zijn toch opgezet door L'equipe?

Zo een prestigieuze titel en dan zijn ze alsnog in staat om Busquets boven Xabi Alonso te kiezen?

26 december 2011 om 11:05

supporters. lezers van de krant kiezen busquets boven Alonso. lijkt me toch gewoon dat die lezers een andere mening hebben als jou

Al vind ik die Busquets ook niks zou ik als nog niet voor Xabi gaan, dab eerder een Ozil ofzo..

26 december 2011 om 11:08

Je vergelijkt ook weer echt de zelfde type spelers...
Busquets & Xabi zijn verdedigende middenvelders en Özil is een creatieve aanvallende middenvelder.

26 december 2011 om 11:13

Ja dat snapt me neus ook nog wel hor, alleen ben ik gewoon niet zo'n fan van Xabi, blijft een goede voetballer hor en heb ze plekje in dit elftal verdient hor. Ik kijk liever naar dat soort spelers

26 december 2011 om 11:26

God wat ben jij een lulletje zeg, hij bedoeld er toch mee dat het wel een beetje op een normaal team moet lijken.. Je kan er ook niet zomaar 7 spitsen inzetten.. En typ een beetje normaal Nederlands.

26 december 2011 om 11:45

@benno-boss
'ik kijk liever naar dat soort spelers"

Zonder een speler als Xabi of Busquets achter je komen de zwakke verdedigende punten van deze spelers enorm naar boven.
Een Özil kan lekker & mooi aanvallen doordat een Xabi het vuile werk oplost en vervolgens het spel goed verdeelt.
Je onderschat de positie in het team, maarja, in de samenvattingen zie je uiteraard alleen een Ronaldo, een Özil of een Messi die iets geweldigs met de bal doet.

Huh?, wat doe Busquets hier...., Xabi is zoooooveel beter en heeft zo geweldig gespeeld. En een Ramos die het geweldig doet als cv (vorige seizoen nog als rb). Jammer dat Özil alleen de 1e helft van dit jaar echt goed speelde. Ook verrassend dat Casillas er trouwens niet bij is...

26 december 2011 om 11:13

in welk opzicht is xabi dan zoooooooooooveel beter als busquets? tevens is het totaal niet raar dat ramos er niet bij staat aangezien pique en vidic stukken beter zijn.

enigste verrassing is casillias en eventueel van Persie!

26 december 2011 om 11:20

1 Het is beter dan, niet als.
2 Het spreekt voor zich dat Xabi beter is dan Busquets , ik zie hier ook de andere meningen (en dat is bijna van iedereen hetzelfde)
3 Ramos heeft een geweldig jaar gedraaid en speelde gewoon erg goed, vooral als Cv, misschien was zijn eerste halfjaar niet goed genoeg.

26 december 2011 om 11:34

@0308

Dus jij bent zo'n iemand die geen eigen mening heeft en maar roept wat anderen ook roepen? Dan ben je in mijn ogen echt zielig.
Grunnpride vraagt waarom je Xabi beter vind dan Busquets en daar heb je nog steeds geen antwoord op gegeven.
Maar ik wacht wel.

26 december 2011 om 11:38

ja en wat doe busquets zal neem ik aan moeten zijn : wat doet busquets hier?

beetje jammer om mij de grond proberen in te trappen met spelling!

26 december 2011 om 13:30

Ik heb deze reactie toch eerst geplaatst en later de andere reacties gelezen.
Maar als jullie busquets beter vinden dan hebben jullie echt totaal geen voetbal kennis.

26 december 2011 om 13:35

God ja laat het nou maar weer aankomen op die oude dooddoener hoor, jezus wat ben jij zielig..

26 december 2011 om 13:40

0308

Ook jij slaagt er niet in te beargumenteren waarom Alonso dan beter is dan Busquets. Dan vraag ik me af, kijk je te weinig wedstrijden en kan je daarom gewoon geen specifieke kwaliteiten van de beide spelers opnoemen? Of weet je dondersgoed dat Busquets een fantastische speler is en kun je ook weinig steun vinden in de statistieken? Ik weet het niet hoor maar het 'het spreekt voor zich dat Xabi beter is dan Busquets' kom ik niet zover. Het lijkt erop dat men in Madrid op die manier de Catalaanse suprematie wil camoufleren. Burgtie kon hierboven ook al niet vertellen wat Busquets nou minder maakt dan Xabi. Je kan blijven roepen dat Xabi beter is maar als je niet kan uitleggen waarom dat zo is dan hebben je woorden geen enkele betekenis.

26 december 2011 om 14:57

Zal ik het maar doen, Xabi is verdedigend en positioneel sterker, Xabi heeft een betere lange bal, Busquets is beter in de combinatie. De reden waarom de keuze tussen deze twee zo moeilijk is in het Spaanse team, is omdat Busquets beter met Xavi en Iniesta kan spelen, waar Alonso simpelweg de betere CVM en betere voetballer is.

Busquets is trouwens ook een geweldige speler, Alonso alleen net iets beter en net iets gehaaider.

Mijn elftal van het jaar: Waarom geen backs? Ik kan niet kiezen, er zijn geen backs die het in mijn ogen echt waard zijn om in het elftal te staan, Alves is gewoon een middenvelder die opgeschreven wordt als back en neem ik daarom niet mee, Marcelo is ook te kwetsbaar om in dit team geplaatst te worden. Dan zou ik er eigenlijk gewoon Cv's neerzetten, en dat zouden dan Ramos (die ook heel lang RV gestaan heeft en Puyol/vidic moeten zijn, lastig allemaal.

Waarom niet Ronaldo, omdat dat simpelweg een doelpuntenmachine is en RVP en Silva veel betere voetballers zijn. Mijn persoonlijke mening, en weinigen zullen het er mee eens zijn.

Neuer
Ramos
Pique
Kompany
Puyol
Xavi
Xabi
Iniesta
Van Persie
Messi
Silva
26 december 2011 om 15:12

@0308

Ik vrraag het jou ook nog eens, Waarom vind je Xabi beter dan Busquets? en onderbouw het alsjeblieft eens. Ik vind Busquets een meester in de bal af pakken. Ik vind Busquets de beste verdedigende middenvelder omdat hij het 1x raken beheerst. Tacktisch veel beter is dan Xabi Alonso kijk aleen al naar de looplijnen van Busquets als die niet de bal heeft. Hij durft vooruit te verdedigen en zorgt voor de balans van het elftal. Zijn techniek van Busquets ziet er misschien niet uit maar die is zo goed. (voorbeeldje het 1x raken en het bijna nooit de bal verliezen )

Xabi heeft een betere trap techniek op langere afstand maar in een team waar alelmaal Barcelona spelers zitten heb je een Xabi niet nodig.

26 december 2011 om 19:43

@grunnpride
Beter als en beter dan is geen spelling, maar grammatica. Nog even terug naar groep 8, of zit je daar nu toch al in?

27 december 2011 om 02:36

Ja leg eens uit waarom xabi beter is dan busi???

Beide hebben unieke kwaliteiten, maar de een is beter in A, de ander weer in B.

Waar ik wel raar van opkijk, is dat sommige beweren dat xabi een beter techniek heeft dan busi. Dat is lachwekkend. Dan ken je busi niet goed. Want dat is nou een van zijn pluspunten als cvm, ten opzichte van andere cvm''s; hij heeft een zeer verfijnde techniek; Hij draait makkelijk weg, combineert goed en panneert tegenstanders. Zijn first touch is geweldig. Techniek is niet alleen maar trucjes doen. En verder is busi zo rustig en kalm aan de bal, in elke situatie. Ook heeft hij snelheid, inzicht, is sterk, kan koppen, kan een man uitschakelen en kan in de verdediging uit de voeten.
Xabi heeft dan ook zijn eigen kwaliteiten, zoals zijn geweldige crosspasses, fenomenale schot en werklust; Hij neemt zijn team op sleeptouw, topspeler! Maar zijn techniek is zeer beperkt, zeker t.o.v busi''s techniek.

Dus mensen, ga eens wedstrijden kijken of bekijk beelden op youtube, voordat jullie onzin uitkramen.

Verder ben ik het met alle gekozen spelers wel eens, op de keeper na; Casillas ipv Neuer.

27 december 2011 om 02:42

@verbeteraar

'beter als en beter dan is geen spelling, maar grammatica.'

Moet het niet zijn: Beter als en beter dan is geen spelling, maar HET IS grammatica????
Aangezien het eerste stukje van de zin een ontkenning is en het tweede dat niet is, lijkt me jouw zin ook Eigenlijk foutief.

Nouja, ik dacht misschien kan je me daarbij helpen? Aangezien jij DE Verbeteraar van voetbalzone bent en ik erg slecht ben in spelling en grammatica. Ben je trouwens ook thuis bereikbaar of alleen op kantoor?

26 december 2011 om 11:42

Vergelijk:

Neuer Casillas: Neuer is nog zo jong en al beter als Casillas, omdat Casillas toch dit jaar iets minder keepte als de jaren daarvoor, deze prijs voor Neuer moedigt Casillas ook aan om volgend kalenderjaar nog beter te gaan keepen.

Pique Ramos: Pique is beter, speelt constant en maakt veel aanvallers het leven zuur.

Busquets Xabi: Busquets is een belangrijke speler die ervoor moet zorgen dat de bal vanaf de achterste linie naar de middenvelders toe gaat, dat lukt hem bijna altijd, ook is hij een goede balafpakker a la Mascherano. Alonso is meer een balverderer.

Iniesta Ozil: Iniesta is absolute top, dat is Ozil nog net niet.

26 december 2011 om 19:49

Het is beter dan.
En dat Neuer jonger is heeft niks te maken met de vraag wie nu het beste is. En ik heb Neuer dit jaar een stuk meer fouten zien maken, terwijl Casillas weer absolute top was. Kijk maar even de wedstrijd tegen Sevilla terug. Wat een keeper zeg

26 december 2011 om 20:45

@verbeteraar

Neuer maakte in 2009 en 2010 een aantal foutjes, maar was dit jaar bijna foutloos. Casillas was natuurlijk ook goed maar iets minder als de jaren daarvoor.

26 december 2011 om 21:55

Als hij al minder was, dan was het nog steeds minder dan de jaren ervoor en niet minder als.

26 december 2011 om 23:07

Sorry, spelfout.

Je doet je naam eer aan ;

Busquets hoort daar helemaal niet bij en Iniesta is het grootste deel van het seizoen geblesseerd. Xabi Alonso hoort sowieso in die ploeg te staan.

26 december 2011 om 13:41

Iniesta is op het moment de beste middenvelder ter wereld. Hoe kan je zeggen dat hij er niet tussen hoort te staan.

26 december 2011 om 13:41

Iniesta draaide in 2010-2011 een van zijn beste seizoenen waarin hij amper een duel aan zich voorbij moest laten gaan. Dit seizoen heeft 'ie weer wat pijntjes gehad waardoor hij in de lappenmand zat maar desalniettemin heeft hij veel wedstrijden gespeeld.

Wanneer je Busqeuts er tussen zet kan je het al gauw niet serieus nemen...

Overigens is er 1 naam die er voor 100% tussen had moeten staan en dat is toch echt Casillas die ervoor zorgt dat Spanje en niet Nederland de titel heeft gepakt.

26 december 2011 om 11:17

Dit gaat over 2011 toch? De WK waren in 2010. Daarnaast inderdaad Xabi voor Busquets en het klopt wel aardig.

26 december 2011 om 11:19

Natuurlijk heb je gelijk in, dan nog blijft Casillas voor mij de beste keeper die er rondloopt en zal er niemand in zijn buurt komen.

26 december 2011 om 14:30

Gelukkig bepaal jij niet wie erin komt

26 december 2011 om 19:51

Onderbouw je mening? Waarom ben je het niet met zijn keuzes eens? Ik vind Casillas ook beter, hij was veel beslissender dit jaar

26 december 2011 om 11:18

Wanneer was die finale dan ? Is die dit jaar dan nog eens overgespeeld?

Ik vind Casillas de beste keeper, maar Neuer heeft het volgens mij minstens even goed gedaan. In de verdediging vond ik niet Vidic en Piqué de beste, maar Kompany en Ramos.

Neuer
Dani Alves
Sergio Ramos
Kompany
Marcelo
Xavi
Xabi Alonso
Silva
Ronaldo
Messi
Iniesta

Van Persie? Kompany? Die 2 heren mogen er absoluut bij van mij.

26 december 2011 om 12:12

Kompany hoort er ook bij! Vidic kan eruit. Weinig gespeeld dit jaar en lang niet altijd dominant.
Hij is wel een topper daar niet van maar om te zeggen dat hij 1 van de 2 beste Cv's was.. nee

26 december 2011 om 14:38

Gaat over heel 2011 he.. dus Vidic heeft wel degelijk meer gespeeld dan mensen denken!

Als je je staande houdt in de zwaarste competitie van de wereld en zelfs kampieon geworden bent, hoor je juist wel bij de beste 2 CV van de wereld!

Overigens snap ik ook niet waarom Marcelo erin staat, die jongen kan voor geen meter verdedigen en is enkel aanvallend een gevaar. Is de linksback positie dan zo schaars met goede voetballers?

26 december 2011 om 11:12

In het jaar 2011 heeft Marcelo het gewoon erg goed gedaan. Zowel verdedigend als aanvallend heeft hij stappen gemaakt. Je komt best lastig langs hem hoor, maar aanvallend is hij natuurlijk beter. Een soort Alves aan de linkerkant die aanvallend minder is, maar verdedigend wel wat beter.

26 december 2011 om 11:13

Marcelo doet het harstikke goed verdedigend dit seizoen, en aanvallend is het natuurlijk een beest. Buiten dat zijn er inderdaad wel heel weinig goede linksbacks.

26 december 2011 om 11:22

Ik kijk zelf (bijna) alle wedstrijden van Real Madrid en hij is het zwakste van de laatste linie en zorgt vaak in de wedstrijden tegen Barcelona voor het verschil, in negatieve zijn.

Maar goed iedereen heeft altijd wel 1 speler die de boosdoener is. Ik vind Coentrao verdedigend beter.

Aanvallend is Marcelo inderdaad ijzersterk.

26 december 2011 om 11:33

Ik kijk ook vrijwel alles van Madrid, maar met zo'n laatste linie is het natuurlijk niet meer dan logisch dat je verdedigend het zwakst bent vergeleken met de rest. Vooral als je zo aanvallend bent ingesteld als Marcelo dat is. Ik ben persoonlijk ook meer fan van Coentrao, maar Marcelo heeft toch het hele jaar basis gespeeld en Coentrao speelde zelfs nog maar bij Benfica tot aan de zomer. Buiten deze twee is er weinig goeds aan de linkerverdedigershorizon te vinden eigenlijk.

26 december 2011 om 11:37

Ik vond juist dat Marcelo het uitstekend deed!
Vind het een hele leuke voetballer. Een beetje de Dani Alves van Real Madrid.
Hij was in mijn ogen in 2011 de beste linksback, al vond ik Abidal ook heel erg sterk.

Leuk dat er zoveel spelers van Barcelona bij staan, maar dit is weer zo'n lijstje dat me echt niks kan schelen. Natuurlijk had Alonso erbij gemoeten, maar wat maakt zo'n team nou uit? Boeit me niet zoveel .

26 december 2011 om 15:25

Er zijn nou eenmaal mensen die azijn als ontbijt drinken drinken. Het is verschrikkelijk dat er meer gloryhuntende gloryhunters hebben gekozen zonder enige visie in het spelletje. Je moet dit niet serieus nemen, zoals je zegt. Lezers kunnen hun stem uitbrengen, dus ook mensen die niet helemaal 100% zijn, zoals Manolev en Patricia Paay bijvoorbeeld. Xabi is gewoon beter, klaar.

En kom op, Neuer in plaats van Iker? Doe dan van Beukering in plaats van Messi!

Zowiezo belachelijk dat Vidic en Pique centraal staan. Pique is overroepen en mag blij zijn dat hij met 6 wereldsterren voor zich speelt, is bovendien traag en moet altijd fouten maken zodra hij op snelheid of techniek gepakt wordt. vidic heeft ook een minder jaar mede dankzij blessures en was altijd een zoutpilaar.
Kompany en Thiago Silva moeten daar altijd staan. Fysiek enorm sterk, voetballend sterk, technisch sterk en hebben minder fouten nodig

26 december 2011 om 14:42

Ook jij vergeet dat het over het kalenderjaar 2011 gaat en niet alleen augustus-december 2011!

Vidic zoutpilaar? Speler van het jaar in Engeland dude, dat word je niet zomaar. Wil je serieus genoemen worden, moet je toch stoppen met zulke poep aan te komen..

Sorry hoor mensen maar Busquets staat terecht hier
Als je ziet hoeveel techniek hij heeft

On: vindt wel dat mercelo er niet bij hoor ik wilde eerder Sergio ramos echt een goede verdediger
Of Carles puyol die ondanks zijn leeftijd een echte beest is (begrijp me niet verkeerd )

26 december 2011 om 12:40

Dus jij vindt dat Ramos of Puyol (beiden rechts of central back) op links back moet staan ipv Marcelo?

Vraag me af hoe jij er in geslaagd bent je te registreren op deze site, met zo'n beperkte kennis.

Ot:

Casillas zal altijd beter zijn dan Neuer.
Pique is overschat, moet sowieso Kompany zijn.
Vidic is te veel geblesseerd geweest, moet Thiago Silva zijn.
Busquets is buiten de verbinding tussen verdediging en middenveld geen écht meerwaarde, en moet Xabi alonso zijn.
Iniesta is te veel geblesseerd geweest, moet dus een Modric, Fabregas, Silva of Schweinsteiger zijn.
Van Persie mag er ook zeker in, al heel dit jaar praktisch blessure vrij, en is gewoon de beste killer van dit moment.

Casillas
Alves/Ramos
Thiago Silva
Kompany
Marcelo
Schweinsteig
Xavi
Silva
Messi
V. Persie
Ronaldo
26 december 2011 om 13:06

@snowflake volgende keer beter lezen a.u.b ik wil ze niet beide maar een van hen
Dus eerst lezen voordat je iets zegt

26 december 2011 om 14:18

Waar ben ik aan begonnen door met jou te discussiëren. Ik schrijf duidelijk Ramos OF Puyol, wat er op wijst dat ik 1 van hen bedoel, en daarbij zijn ze allebei alles behalve een linksback, wat dus nog altijd aantoont dat jij er volledig naast zit.

Dus eerst lezen voordat je iets zegt, simpelaard.

Eindelijk erkenning voor Busi, wat wordt deze man toch altijd gruwelijk onderschat. Speelt nu al weer voor zijn derde seizoen achter elkaar in de basis van het beste team ter wereld, en ook nog eens bij wereldkampioen Spanje. De perfecte middenvelder voor dit Barcelona en buiten zijn af en toe nare trekjes, zo'n ontzettend goede speler. Meer dan terecht dat hij er instaat.

Het enige wat ik hiermee kan doen is gewoon keihard lachen. De 'stemmers' stemmen gewoon om de spelers omdat ze in twee fantastische elftallen spelen, niet omdat het prestaties top waren dit jaar. Wanneer ik het echt niet meer serieus kan pakken is als ik de namen van Pique en Busquets zie staan. Zijn mensen blind als ze kijken naar de prestaties van de spelers over een jaar of hoe? Pique is in principe een topper ja maar hij heeft alles behalve een topjaar gehad. Er zijn minstens twee centrale verdedigers die het dit jaar puur individueel een stuk beter deden. En serieus, Busquets? Haha, dan kon je toch veel beter voor Xabi Alonso of Schweinsteiger kiezen, beide beter en minder duiker. Als ik mijn elftal op basis van één jaar moet kiezen dan zou het dit wel zijn:

Doel: Casillas, altijd een topper die dit jaar ook weer fantastische ballen pakte.
RB: Dani Alves, zowel opkomend als verdedigend ijzersterk. Is ook nog eens constant.
CV: Kompany & Thiago Silva, beide verdedigend uitstekend en zeer lastig te passeren. Waren dit jaar zowiezo beter dan Pique, Puyol of Vidic.
LB: Marcelo, idem zoals Dani Alves, al is Alves verdedigend wat sterker als hem.
CM: Xavi, deze man brengt zoveel rust en geen fantastische balletjes, niet normaal.
VM: Xabi Alonso, deze man heeft gewoon zoveel klasse en rust dat die er zowiezo bijhoort.
AM: David Silva, zoveel flair dat alles zo gemakkelijk oogt.
LW: Cristiano Ronaldo, dit seizoen al meer als twintig doelpunten en over heel 2011 + 35 doelpunten.
RW: Lionel Messi, dit seizoen ook wederom subliem, scoort gemakkelijk en ook qua assists top.
CA: Robin Van Persie, gewoon de absolute sterkhouder bij Arsenal die ook makkelijk scoort.

Dit zijn dus mijn elf spelers, al moet ik toegeven dat ik op de linksback twijfelde tussen Lahm en Marcelo. Uiteindelijk Marcelo gekozen omdat hij als back toch ook enorm veel technisch vermogen heeft en zijn doelpuntje soms meepakt. Ook op het middenveld twijfelde ik tussen Iniesta en Xavi, Iniesta had een topjaar maar ik koos voor Xavi omdat die man zoveel ervaring heeft en nog steeds meekan. Dit is dus mijn elftal:

Casillas
Dani Alves
Kompany
Thiago Silva
Marcelo
Xavi
David Silva
Xabi Alonso
Lionel Messi
Van Persie
C Ronaldo
26 december 2011 om 11:29

Je geeft aan dat je twijfelde tussen Xavi en Iniesta, maar waarom niet tussen Silva en Iniesta? Silva speelde begin van dit jaar (eind seizoen 2010/2011) nog verre van het niveau dat hij dit seizoen haalt. Iniesta presteert uitermate constant en op een net zo, ik denk zelfs nog hoger niveau, dan David Silva.

Gewoon benieuwd

26 december 2011 om 11:34

Silva prestreerde eigenlijk alleen in het begin van het seizoen 10/11 nog niet altijd even goed. Destijds leek hij wat moeite te hebben met het Engelse voetbal. Vervolgens heeft hij dit van zich af gezet en is hij wekelijks gaan uitblinken en verzwakte amper. Ook op het eind van seizoen 10/11 was hij al een van de beste in de PL. Alleen werd hij lange tijd ondergewaardeerd.

26 december 2011 om 11:46

Ik vind David Silva gewoon een topper die vorig seizoen in een minder team zich ook al wist te onderscheiden en nu in een beter team zelfs nog wekelijks één van de absolute uitblinkers is. Die man straalt zoveel flair en gemak uit in een fysieke competitie zoals de EPL dat hij dat verdiend. Ik vind Iniesta ook fantasisch hoor, daar niet van. Maar bij een elftal moet je nu eenmaal keuzes maken en ik verkies op basis van een heel jaar (ook rekening houdend met de competitie) voor Silva, ook omdat ik in de formatie met de punt naar achter speel. Silva zie ik als aanvallende middenvelder ook liever dan Iniesta.

26 december 2011 om 15:28

@sajuvu

Je bent zelf ook lachwekkend. Je zegt dat Busquets er niet in hoort maar waarom hoort die er niet in volgens jou? Ik zie het nergens staan? je zegt beide beter maar beter waarin? en geen duiker daarmee maak je jezelf al ongeloofwaardig als je 1 van die 2 zou kiezen. Want je kijkt met een anti Barcelona bril erna.

Busquets is tacktisch de beste van die 3, Maar ook is hij het beste in het 1x raken en de ballen afpakken. Als je daar eenf ilmpje van zou maken dan zie je hoe belangrijk hij is voor een team. Posities overnemen van andere spelers (tacktisch) en hij zorgt voor de balans in een team. Zijn techniek is ook beter dan die andere 2 Kijk alleen al na het 1x raken en dat hij nooit de bal verliest daar heb je techniek voor nodig en zeker als Barcelona onder druk wordt gezet.

Xabi heeft een betere traptechniek op de langere afstand maar in het spel van Barcelona heb je dat niet nodig. En aangezien het elftal 3 kwart uit Barcelona spelers bestaat snap ik de keuze. Maar hij zou in elk ander elftal zich makkelijk kunnen aanpassen omdat hij tacktisch zo sterk is.

26 december 2011 om 18:28

Haha weer zo'n Barcafan die op zijn teentjes is getrapt als ik iemand anders dan een Barca speler de voorkeur geef, lachennn.. Busquets is ten eerste iemand die goed bij het spel van Barcelona en Spanje past ja, omdat beide het sterkst zijn in balbezit. Maar ik denk dat een Sergio Busquets bij een club zoals Milan of Manchester United door het ijs gaat zakken. Ik vind hem als verdedigende middenvelder helemaal niet speciaal, Xabi Alonso en Schweinsteiger ogen ook gewoon beter dan hem.

Busquets tactisch het beste? Hmm, dat betwijfel ik. En in de bal afpakken kan hij misschien wel het beste zijn aangezien hij meer verdedigend is dan die andere twee, logisch. Zijn technieck beter dan die van die andere twee? Dat lijkt me zeer sterk, zijn techniek qua duiken naar de grond ja, irritant mannetje is het. Dat hij zijn kwaliteiten heeft zal best zijn maar Schweinsteiger en Xabi Alonso zou ik altijd boven Busquets verkiezen. Je praat nu constant in het Barca perspectief, altijd weer gemakkelijk.

26 december 2011 om 11:41

Het enige wat ik kan doen om je opstelling is gewoon keihard lachen..
Hoe kan je in godsnaam Iniesta er niet in hebben staan?
Ookal speelde David Silva sterk hij kon niet tippen aan Iniesta! Heb je de afgelopen wedstrijd tegen Real Madrid gezien? Zo ja dan had je kunnen zien dat Iniesta op dit moment de beste middenvelder is.

26 december 2011 om 11:48

Het enige wat ik bij jou kan doen is je alles behalve serieus gaan pakken en niet in discussie treden gezien je naam. Bij sommige barcaboys weet je gewoon dat ze bezig blijven en voor hun part ook Valdes, David Villa en dergelijke erbij moeten.

En Silva kan heus wel tippen aan Iniesta, zeker in de rol als aanvallende middenvelder. Tuurlijk is Iniesta een topper, ik heb niet voor niets getwijfeld. En ga jij nu oordelen op één wedstrijd? Heb je Silva gezien tegen Arsenal, United of Tottenham? Teams die doorgaans van een hoger niveau zijn dan het algemeen niveau van La Liga.

26 december 2011 om 12:00

''heb je de afgelopen wedstrijd tegen Real Madrid gezien.''

Dus op basis van 1 wedstrijd hoort hij erin en dat gewoon tegen de aartsrivaal, dus ik ga nu een vb gebruiken : als Ronaldo nu Barcelona gek dribbeld, en de wedstrijd beslist in zijn eentje is ie dan opeens wel de beste speler van de wereld ?

Als Messi 1x de slechste speler op het veld is, is hij niet meer de beste van de wereld?

Iniesta had een wereldmatch gehad tegen Real maar daarom is hij niet in één keer de beste middenvelder van de wereld hé.

On: Ik vind de opstelling van Juve eigenlijk wel kloppen, de 11 beste van dit moment, al vind ik Ramos beter dan Alves..

26 december 2011 om 12:02

Ten eerste nee, van mij moeten Valdes en David Villa er niet tussen, want er zijn spelers die beter hebben gepresteerd op hun positie..

Iniesta is in elke competitie belangrijk geweest voor Barcelona en dat jij niet ziet dat hij op dit moment de beste middenvelder ter wereld is dan heb je of geen verstand van voetbal of je wilt het niet zien..
Als Silva volgens jou dus beter is dan Iniesta, waarom krijgt Iniesta bij het Spaanse elftal dan altijd de voorkeur?

26 december 2011 om 12:05

@cr7madridcr7

Nee ik baseer mijn keuze voor Iniesta niet op een wedstrijd..
Ik gebruikte de wedstrijd tegen Real Madrid als voorbeeld omdat ik geen enkele middenvelder ter wereld zo een wedstrijd zie spelen tegen de op een na beste team ter wereld. Iniesta speelt al 2 jaar op dat niveau..

26 december 2011 om 12:30

Jij Messishow snapt blijkbaar nog steeds niet dat dit een verkiezing is? David Silva is ook op alle gebied belangrijk geweest voor Manchester City en wordt een beetje ondergewaardeerd. Echter krijgt hij bij Spanje ook steeds meer basisplekken, dat zegt ook al iets. Daarnaast heb ik het alleen over de nummer tien positie waar ik Silva boven Iniesta verkies, dat jij dat niet wilt inzien is dan weer jouw probleem. En praat maar niet over voetbalverstand, dat gaat het petje te boven.

26 december 2011 om 12:36

Hou alsjeblieft op man..
Silva is een uitstekende speler, geen twijfel over mogelijk, maar lang niet zo goed als Iniesta.. Je zegt zelf ''bij Spanje krijgt hij steeds meer basisplekken'', terwijl Iniesta niet weg te denken is uit de basis.
Op welke positie zou je Silva dan boven iniesta moeten verkiezen de linksback positie...-.-?

26 december 2011 om 13:21

Als ik je laatste zin lees dan weet ik al dat het niet meer hoeft. Het enige wat jij probeert te doen is te zeggen dat Iniesta erin hoort, kom morgen nog eens terug en probeer het doen. Puur voor de positie van nummer tien (lees aanvallende middenvelder, diegene die de passes verstrooit en het spel verdeeld) is Silva veel geschikter dan Iniesta. Dat een Iniesta in principe is een elftal hoort is weer een andere discussie maar in een opstelling moet je nu éénmaal keuzes maken. En zoals in mijn eerste reactie duidelijk stond was mijn twijfel tussen Xavi en Iniesta voor de positie van nummer 8, voor de rest niet. Zo moeilijk is dat dan toch niet. Of ga je nu bij iedereen reageren omdat jij ideale basiself er niet staat? Veel plezier ermee.

26 december 2011 om 12:11

Ik kan me heel goed vinden in de opstelling die je maakt.
Echter moet Iniesta er gewoon instaan. Samen met Xavi met afstand de beste middenvelders.

Mooi om te zien dat David Silva ook door een groter publiek word gezien als een hele goeie , hopelijk gaat hij ook meer spelen voor Spanje en dan gewoon met 1 spits.

Uitleg : Als Torres op de bank blijft zitten en Villa pas net voor het toernooi fit is en Soldado zo blijft presteren dan is hij de ideale afmaker voor Spanje. Met Mata heb je een fantastische vleugelspeler en opzich kan je daar ook Pedro kwijt maar dit is puur m'n eigen voorkeur.

Dan heb je nog voor de bank spelers als Fabregas , Busquets , Pedro , Albiol , Navas , Torres dus genoeg keuze mogelijkheden over

Casillas
Alba
Puyol
Pique
Ramos
Alonso
Xavi
Mata
Silva
Iniesta
Soldado
26 december 2011 om 11:33

Hij wordt door het grote publiek niet gekozen tot het elftal van het jaar hoor;p, lezen blijft moeilijk. Maar voor de rest, puike reactie

26 december 2011 om 12:09

L'equipe heeft veel lezers en heel veel Fransen hebben gestemt dus het is wel degelijk een groot publiek.

26 december 2011 om 12:17

Soldado doet het inderdaad goed, lijkt mij dat hij wel een kans verdient. Het lijkt mij op dit moment een meer logische keuze voor in de spits dan Torres.
Ik denk dat je Ramos en Alba moet omwisselen. ; Voor de rest is het een super opstelling. En op de bank heb je dan ook nog zeer goede spelers zitten, zoals jij al aangeeft.

26 december 2011 om 12:27

Ja klopt ik zag pas later dat ik ze had moeten omdraaien maar ach.

Het enige probleem is dat Del Bosque helemaal niet aan Soldado denkt maar nog eerder Raul weer op lijkt te gaan roepen , Soldado is beter dan Negredo en ook een stuk beter dan Llorente.

van Barca was dat te verwachten maar waar zijn Xabi en Casillas? Haha Neuer beter dan Casillas hilarisch.

Geen echte verrassing dit. Barcelona is over dit jaar gewoon een geoliede machine gebleken en won alles op een prijs na. Dan is het geen verrassing, dat veel spelers in zo'n elftal spelen. Enige wat ik opmerkelijk vind, is dat Busquets hierin staat. Vond die jongen een van de mindere bij Barcelona. Iemand die speelt op balletjes breed, nauwelijks initiatief neemt en verdedigend ook nog weleens een steekje laat vallen. Een speler als Alonso leek me in mijn ogen meer op zijn plaats.

Real was qua resultaten gewoon de beste in Spanje in 2011. Ook niet verontwoordelijk, dat daar een aantal spelers in dit elftal zijn gekozen.

Dat Neuer in dit elftal staat, is niet gek opvallend. Niet voor niets erg veel wedstrijden de nul gehouden bij Bayern en daar toch al vrij snel een belnagrijke factor geworden. Ook bij Schalke betrouwbaar en daar gewoon vrijwel elke wedstrijd bepalend. Al valt er te discusieren of spelers als Van der Sar, Casaillas of Valdes hier tussen hadden mogen staan.

Silva staat er naar mijn mening ook meer dan terecht in. Die jongen neemt City wekelijks op sleeptouw en is ondanks zijn lengte ontzettend moeilijk van de bal te zetten. Velen hadden twijfels aan hem in verband met het harde spel in Engeland, maar Silva heeft aangetoond, dat de verdedigers
veel moeite hebben met technisch vaardige spelers.

26 december 2011 om 11:47

Over de invulling van de positie van de defensieve middenvelder kan je twijfelen, maar je doet Busquets te kort.

Zijn rol is om de balans te bewaken op het middenveld, hij is de verbinding tussen de verdediging en de aanval. Door zijn hoge handelingssnelheid en tactisch inzicht, laat hij Xavi en Iniesta beter functioneren. Hij speelt ze snel aan en geeft ze steeds uitstekend rugdekking. Hij leest het spel uitstekend waardoor Barcelona vaker in balbezit komt en blijft.

Hij hoeft geen strakke passes naar voren te geven, want dat is zijn functie niet. Hij moet simpel denken en de andere in staat te brengen om te excelleren. Als het dan een balletje breed is, dan is het maar een balletje breed.

Je moet maar is kijken hoe hij het spel leest en het balbezit uitstekend verdeelt. Of hoe vaak hij een aanval er vroegtijdig uithaalt door zijn geweldige positionering.

Het oogt niet spectaculair, maar het is o zo goed.

26 december 2011 om 12:03

Wma, misschien heb ik Busquets inderdaad wat tekort gedaan, maar ik vind hem niet ee hoogstaande speler. Zijn rol is natuurlijk ook het midenveld bij elkaar te houden, en dat doet hij inderdaad wel goed. Zeker met zijn rugdekking is hij inderdaad belangrijk. Al vind ik zijn handelingssnelheid echt niet zo hoog liggen. Die jongen is aan de bal in mijn ogen de zwakste bij Barcelona. Al is dat met Messi, Fabregas, Xavi en Iniesta om je heen niet echt een groot probleem. Die zorgen ervoor, dat zijn inzicht verder wordt uitgewerkt.

Hoe minder Busquets aan de bal komt, hoe beter hij zijn taken kan uitvoeren en hoe sneller Barcelona kan spelen. Al is het wel weer een kwaliteit van hen om na een passje van Busquets plots te versnellen.

26 december 2011 om 13:09

Ondanks het feit dat ik xabi een supergoeie voetballer vind is m'n mening toch dat je busquets niet kan vervangen door xabi..
Xabi is toch niet de speler die als enige het verlengstuk kan zijn tussen middenveld en verdediging? Zowel bij real ( diarra, coentrao of khedira) als spaanse nationale ploeg ( busquets ) speelt er een breker naast hem.
Xabi is gewoon geen speler die niet enkel cvm kan spelen volgens mij, hij heeft daarvoor een te grote drang naar voren..
Ik heb er grote twijfels bij als xabi het op de positie van busquets wel even goed zou doen.
Al zou ik xabi ook wel in m'n ideale 11 zetten, maar dan wel als cvm naast busquets.

26 december 2011 om 13:44

"al vind ik zijn handelingssnelheid echt niet zo hoog liggen."

Dat is nou juist hetgene waarin hij uitblinkt. Er is geen enkele speler die vaker een passje geeft door het een keer raken naar ofwel dezelfde of naar een andere speler. Zijn handelingssnelheid is juist extreem hoog. De meester van het eenkeer raken is niet Xavi, Iniesta of Messi, maar toch echt Busquets.

Lol @benzema. Die mag de veters van RVP niet eens strikken.

Wat een kul - Madrid supporters hebben weer wat te klagen - feit is en blijft dat men bij madrid bescheidener moet leren worden. De afgelopen seizoenen komt Madrid op gepaste (lees: flinke) afstand van barca. Dus Sergio is beter dan xabi etc. Persoonlijk begrijp ik niet waarom Marcello (erg beperkte voetballer, vooral schoppen en kaarten pakken) in deze lijst staat. Ga ik toch niet over klagen, het is niet mijn lijst.

Overigens titel misleidend, Madrid levert 2 spelers, kan je m.i. niet domineren noemen, titel moet zijn ''barca domineert .....etc''

Tot slot: benzema? Ik noem rooney, suarez en idd Silva die bij mij toch n stuk hoger scoren. Ramos vs. Vidic. Het lijkt meer een persoonlijke stemkaart van real supporters dan objectief. Manu vorig jaar kampioen en finale CL - real niets. Anders gezegd, obv prestaties(!) zou ik alleen CR van real overhouden in team.

26 december 2011 om 12:07

Madrid kon er vier hebben als ze de namen van Casillas en Alonso niet waren vergeten voor eventjes Jij weet zelf dat Alonso beter is dan die busquets en zoveel kritiek afleveren op Marcelo, kijk dan maar eerst naar die defensieve middenvelder van jullie die maar blijft acteren hij smeert rode kaarten aan een ex Barca speler die hem helemaal nix heeft misdaan, en dan nog racistische uitspraken doen t.o.v andere spelers, Dan staan er vier van Madrid in en 5 Van Barca dan is het idd domineren of niet ?

26 december 2011 om 12:17

Dank je voor je reactie.

Dit is wat ik bedoel met gebrek aan bescheidenheid ;

Ik hoop dat je het lef hebt om je commentaar niet aan te passen...

26 december 2011 om 12:18

Leuk dat je zo over Busquets denkt. Wat vindt jij dan van Ramos/pepe/marcelo? Elke Classico (die ze natuurlijk verliezen) pakken ze altijd kaarten d.m.v de meest achterlijke overtredingen. En dan heel verontwaardigt doen alsof ze niemand hebben aangeraakt. Gadverdamme man. En dan ook Albiol of Arbeloa die vol op het been van Villa ging staan terwijl hij op de grond lag en hem dan Ramos optillen alsof hij zich aanstelt. Bah Bah Bah. Wees maar trots op dat je een Madrista bent.

ot:

Busquets wordt echt niet op waarde geschat. Hij is tactisch heel erg sterk. Hij strooit misschien niet met passes van 60 meter. Maar hij is een groot puzzelstuk van de puzzel die Barca heet.

26 december 2011 om 12:19

Suarez en Silva spelen niet dezelfde positie als Benzema, zou je moeten weten als een beetje voetbalkenner. Rooney kan je nog als diepe spits zetten, alhoewel hij nu meer functioneert als aanvallende middenvelder.
Verder had Man U een vrij gemakkelijke weg naar de CL finale, maar dat terzijde.

Marcelo (schrijf z'n naam correct) is verre van een beperkte voetballer. Hij is aanvallend zowel als defensief sterk. Maar ja, ik neem aan dat jij Abidal verkiest boven Marcelo gezien je reactie.

Verder vind ik Casillas nog steeds een niveau boven Neuer, maar dat is discutabel dit seizoen.

26 december 2011 om 12:25

Euh nee ik verkies abidal niet boven marcelo - Madrid supporters maken er een Madrid/barca discussie van (calimero gedrag?)

Suarez kan zeker in de spits spelen, Rooney ook, Silva kan je over discussiëren.

We kunnen over posities discussiëren, maar gegeven 4 middenvelders van barca zou cr9 (=middenveld real) niet in de lijst voor komen - wat natuurlijk kul is.

Manu gemakkelijke weg, waarom? Ze kwamen barca niet tegen voor de finale ;

26 december 2011 om 13:27

Je reactie leek gewoon een beetje Fcb-getint, excuses daarvoor.
Benzema vind ik toch wel beter dan Suarez/rooney, meer technisch. Suarez vind ik, als LFC fan, een uitstekende speler maar zijn acties houden vaak gefrummel met de bal in die hij dan meestal wel succesvol afrond.

Verder is dit mijn opstelling, Leiva is misschien een opvallende keuze maar vind hen een uitstekende verdedigende middenvelder.

Casillas
Dani Alves
Ramos/Piqué
Kompany
Marcelo
Xavi
Lucas Leiva
Alonso
Messi
Van Persie
Ronaldo
26 december 2011 om 14:55

Damian: Man Utd makkelijkere weg naar de finale? Ik sla Marseille hoger in dan Lyon. Ook Chelsea is beter dan Tottenham. Alleen Schalke was makkelijk. Dus al bij al had Utd en Real beide een vergelijkbare weg dude..

Tja, ik mis onze grote man Rvp. Fantastisch in vorm in 2011. Hij zou erin moeten staan ipv Benzema. Ik heb van Casillas en Neuer niet veel wedstrijden gezien dus kan daar geen oordeel over geven. Het centrale duo moet wel veranderd worden naar Kompany & Thiago Silva.

L'equipe is trouwens een Franse sportkrant, dat zal Benzema wel verklaren.

Keeper: Casillas, hij heeft Real Madrid heel vaak op de been gehouden. Hij is sterk in een op een en hele goede reflexen. Hij is daarbij ook nog eens een leider. Dit laatste heeft Neuer.
Verdedigers centraal: Kompany en Chiellini. Beide sterkhouders bij hun club. Fysiek sterk.
Vleugel verdedigers: Lahm en Coentrao. Snelheid en rust combineren ze. Het zijn beide toevoegingen op het verdedigende en aanvallende aspect van het team.
Middevelders: Schweinsteiger, Ozil en Iniesta. Deze drie tikken alles weg en hebben ene inzicht van hier tot Tokyo.
Aanval: Messi, v Persie en Ronaldo. Uitleg is niet nodig. Het zijn drie fenomenen.

Casillas
Lahm
Kompany
Chiellini
Coentrao
Ozil
Schweinsteig
Iniesta
Messi
v Persie
Ronaldo

Ik mis Ozil, Nuri(of Xabi), Thiago Silva, Kompany en Lahm.
Ozil is toch echt wel iets beter dan Silva, Silva is ook een geweldig, maar Ozil heeft iets meer flair.
Kompany is Vidic voorbij gestreefd en is ook nog zo jong, Thiago Silva schat ik verdedigend hoger in dan Pique.
Lahm is een klasse beter dan Dani Alves, Alves is verdedigend zeer zwak en lijkt net een rechtsbuiten. Busquets is een prima middenvelder, maar Nuri en Xabi zijn sowieso beter. Tussen Nuri en Xabi kies ik natuurlijk liever Nuri.

Neuer
Lahm
Thiago
Kompany
Marcelo
Nuri
Xavi
Ronaldo
Ozil
Ineiesta
Messi
26 december 2011 om 12:17

Lahm speelt linksback en niet rechtsback. Dani Alves is momenteel op dit moment veruit de beste rechtsback. Overigens is het natuurlijk allemaal een verschil in smaak.

26 december 2011 om 12:20

Lahm kan aan beide kanten uit de voeten, Alves is verdedigend echt heel erg zwak. Bij Barca kan je dat niet zien, maar bij de Copa America was hij elke wedstrijd veruit de zwakste schakel van heel Brazilië.

26 december 2011 om 12:25

Nuri? Je bedoelt Sahin neem ik aan?
Wil je die zien in het wereldelftal van het jaar?
Op de plaats van wie? Busquets? Xavi? Iniesta? Silva? Hij speelt amper bij Real Madrid. En jij wilt hem zien in dit elftal? Ongelofelijk.

Xabi Alonso kan ik begrijpen ipv Busquets. Dan heb je voor die positie alsnog vele betere spelers dan Sahin. Schweinsteiger, Yaya Toure, Cambiasso, Marcherano, de Rossi, Busquets, Fabregas.

26 december 2011 om 12:38

Op de plaats van Busquets, Sahin is de niets voor niets beste speler van de Bundesliga gekozen. Fabregas is een 10 niet een centrale middenvelder.
Cambiasso en Mascherano zijn sowieso niet goed genoeg. Schweinsteiger, Yaya en de Rossi zijn vm en zijn beter dan Busquets, maar zijn verdedigend ingesteld en zijn geen spelverdeler zoals Nuri.
Als je Modric zou noemen zou ik het nog wel begrijpen, maar de namen die jij hebt opgenoemd zijn allemaal verdedigende middenvelders.

26 december 2011 om 23:27

Je vindt Busquets geen verdedigende ingestelde middenvelder?

kompany mis ik ook! ook xabi alonso voor busquets.
nuri vind ik overdreven maar ozil had ook een plek mogen krijgen in dit elftal

Marcelo is niet de beste LB ter wereld dat is Lahm.
En Casillas is nog net een paar procent beter dan Neuer.

Ook vind ik Xabi Alonso wel een paar klasse beter dan Busquets, niet voor niets dat hij altijd basis in het Spaanse elftal staat en niet Busquets.

Ook vind ik Dani Alves niet heel goed maar ik zou niet zo 1-2-3 op een betere RB komen..

26 december 2011 om 12:50

Een paar procent? Een paar klasses. Neuer is niet zo'n bijzondere keeper hoor, er zijn genoeg keepers van het kaliber Neuer. Ik vind Lloris minstens zo goed, zo niet beter. Die keeper van Leverkusen die Adler momenteel vervangt idem.

Busquets en Marcelo??
En waar zijn Thiago Silva en/of Kompany?

Geen Iker in het eerste elftal, voor mij dus niet serieus te nemen.

27 december 2011 om 10:13

dat snap ik dus ook niet, Neuer ipv Casillas, als je de reddingen van die man ziet. en alonso niet, snap ik ook niet. waarom geen 6 middenvelders neerzetten

Zou de backs gewoon weglaten, Alves is verdedigend zwak en de linksbackpositie is veelal het zorgenkindje... (bij elke club)

Casillas
Pique/kompany/thiago Silva
Silva/modric/xavi/iniesta
Messi/van Persie/c.ronaldo

26 december 2011 om 12:40

eigenlijk zou je gewoon barca kunnen zeggen
want jah ze winnnen van iedereen met de vingers in de neus en met 70procent
balbezit hebben ook in de laatste 3jaar bijna alles gewonnen wat er te winnen valt
dus...;

26 december 2011 om 14:28

Maar dat is het nou net met backs, ze moeten meer kunnen dan verdedigen. Als je Pique of Silva daar neerzet dan mis je eigenlijk een middenvelder/aanvaller. Soms zie je dat bij Abidal. Iniesta heeft het op links vaak een stuk zwaarder dan Xavi op rechts omdat Xavi altijd steun kan vinden in Alves.

Ik ben het met een aantal mensen eens dat Busquets niet onderschat dient te worden, maar afgezet tegen Alonso is het toch geen bijzondere voetballer. Busquets is nuttig voor Barcelona, maar verder ook gewoon een voetballer die zijn potjes meespeelt. Alonso daarentegen is Madrids beste en belangrijkste speler. Voegt aanvallend het nodige toe met zijn geweldige traptechniek en inzicht en knapt een hoop vuil werk op. Een geweldenaar, die tevens een erg sterk 2011 heeft gedraaid.

De aanwezigheid van Piqué in dit wereldelftal is mij een raadsel. Een prima centrumverdediger, maar 2011 was toch zeker niet zijn beste jaar. Thiago Silva en Kompany waren inderdaad spelers geweest die het meer verdiend hadden om geselecteerd te worden voor dit team. Vidic heeft een geweldig eerste deel van 2011 gedraaid, maar in het tweede deel was het toch veelvuldig geblesseerd. Het lijkt me niet dat zo'n iemand de voorkeur moet krijgen boven mandekkers die een heel jaar lang goed presteren.

Dat Marcelo erin staat is meer dan terecht. Heeft een geweldig jaar gedraaid bij Real Madrid en staat verdedigend ook gewoon zijn mannetje hoor. Sa2juve geeft terecht aan dat Lahm ook een prima linkervleugelverdediger is, maar Marcelo brengt aanvallend zoveel, dat je eigenlijk niet om hem heen kan.

Silva is de enige aanvallend ingestelde Premier League-speler in het elftal. Persoonlijk had ik Van Persie er ook ingezet, daar die een waanzinnig jaar doormaakt met veel doelpunten en uitstekend spel. Silva's selectie is wel gewoon meer dan terecht. Hoewel Manchester City een sterrenensemble is met ook jongens als Agüero, Touré en Nasri, is het toch Silva die het verschil maakt, vooral in de topwedstrijden. Steekt met kop en schouders boven de rest uit bij City en speelt een geweldig 2011.

Verder wel de te verwachten namen, op Neuer in plaats van Casillas misschien na. Casillas is in mijn optiek 's werelds beste, maar Neuer was Schalke's belangrijkste speler op weg naar de halve finale van de Champions League. Een geweldige doelman, die bovendien pas 25 is. Het is jammer dat Özil dit seizoen niet zo best is begonnen, want anders was hij denk ik nog een serieuze bedreiging geweest voor één van de nummer tiens in deze ploeg.

Neuer? Lachwekkend...

Ronaldo ook niet terecht, telkens op de beslissende momenten staat hij er niet, zie de laatste classico als meest recente voorbeeld.

26 december 2011 om 13:20

Ronaldo niet terecht nee, heeft de afgelopen 100 wedstrijden maar 110x gescoord. Totaal onzinnige nominatie dus..

26 december 2011 om 13:22

En dat is juist het probleem, ondanks zijn vele goals valt hij telkens door de mand tegen tegenstanders die er echt toe doen!

26 december 2011 om 13:27

Buiten in de matchen tegen Barca, waar bijna heel madrid het veelvuldig laat afweten, is Ronaldo echt wel beslissend hoor. Ook tegen tegenstanders die er toe doen..

Toch jammer dat men toch vrijwel alleen de spelers uit de spaanse competitie kiezen. Aan de ene kant een logische en makkelijke keuze maar er zijn zoveel andere goede voetballers die in de andere competities spelen. Neemt niet weg dat er een aantal spelersvan Real Madrid en Barcelona zijn waar je gewoonweg niet omheen kan. Mijn top 11 van het jaar 2011 ziet er dan ook als volgt uit.

GK) Iker Casillas: Hij is zo belangrijk voor de Real Madrid een echte leider, bescheiden en doorslaggevend. Daarnaast heeft hij bizarre reddingen waarvan je denkt dat is onmogelijk. (voorbeeld afgelopen week tegen Sevilla)

RB) Dani Alves: Enorm belangrijk in het succes van Barcalona. Pakt zo nu en dan zijn doelpunten mee, zorgt voor assists en goede voorzetten. Verdedigend staat hij goed zijn mannetje.

CB) Vincent Kompany: Dit jaar geweldig ontwikkeld bij City, een speler waar je op kunt bouwen en in mijn ogen de beste CB op dit moment

CB) Thiago Silva: Enorm belangrijk voor Milan, daarnaast een enorm betrouwbare en goede verdediger.

LB) Philip Lahm: Beste linksback met een goede voorzet en een goede steekpass

DM) Yaya Toure: Een beest op het middenveld. Erg balvast, goede pass en overzicht. In mijn optiek op dit moment beter dan Busquets en Xabi Alonso

CM) Xavi Hernandez: Betreft geen uitleg.het hart van Barcelona. Een tovernaar op het middenveld. Aannames, passjes, overzicht. Ongekend

AM) Andrés Iniesta: Balvast, watervlug en fenomenaal met passjes, aannnames en overzicht.

RF) Lionel Messi: Beste voetballer op dit moment met Cr7

CF) Edson Cavani: Een fenomeen op de italiaanse velden, scoort overal.

LF) Cristiano Ronaldo: Beste voetballer op dit moment met Lm

26 december 2011 om 13:33

Deze reactie verdiend echt een compliment man. Ik ben het dan ook totaal en zonder twijfel eens over je team. Silva en kompany centraal zou echt het beste duo zijn. Mijn complimenten. En toch een aardig elftal , zou je wel wat prijsjes mee kunnen winnen lijkt me ;

26 december 2011 om 14:51

ik ben het helemaal met je eens, op de CF positie na. In plaats van Cavani zou ik voor Ibrahimovic kiezen

Deze lijst is meestal toch een weerspiegeling van de resultaten van de topclubs (logisch natuurlijk). Een Busquets had hier niet tussen mogen staan, ik heb op zijn positie wel wat beter zien lopen het afgelopen jaar. En ook Kompany was dit jaar gewoon de beste verdediger uit de PL, maar aangezien City geen belangrijke prijzen gewonnen heeft komt hij niet genoeg in aanmerking voor een plek in de beste 11.

hu? en guidetti dan? en de vrij? of wat dacht je van vlaar? maar ook cabral zal messi compleet van de kaart spelen. lachwekkend dit! sowieso s ramsteijn beter dan marcelo!!!

Busquets worden jammer genoeg nog steeds door velen zwaar onderschat merendeel kijk naar xavi iniesta en messi en vergeten hoe belangrijk busquets in dit team is zijn one touch passing en zijn rust aan de bal maakt hem een belangrijke pion in dit team hij vericht werk in ze eentje wat real met 2 man doet alonso & khedira/lass. En voor de twijfelaars go to youtube Sergio busquets vs real madrid.

Dit calenderjaar mogen we van Persie niet vergeten.
Sowieso geen spelers uit de PL is belachelijk, dat is veruit de zwaarste competitie.

Alonso wordt een beetje overschat. Een goeie voetballer uiteraard. Maar Busquets is een tiki taka master. Hij is een uitstekende link tussen defensie en middenveld en is met zijn lengte een defensieve zekerheidje. Met crosspassjes en voorzetten is Xabi beter dan Sergio. Maar in de kleine ruimtes snelle combo's maken is sergio toch wat verder. En hij is met zn 24 jaar nog erg jong. Ik snap de keuze wel voor sergio.

Eigenlijk een logische opstelling.

Qua voetballend is Busquestes de betere voetballer dan Xabi, ook veel slimmer. Busquestes is zowel aanvallend als verdedigend erg sterk door zijn positioneel. Busquests is aanvallend ook sterk dankzij zijn vooruitkijkers waar de bal heen moet. Xabi is alleen verdedigend sterk, en bij een counter is hij met steekpass gevaarlijk, maar dat zie je hem niet elke wedstrijd domineren. Als Xabi onder de druk wordt gezet, heb je niets aan Xabi, en bij Busquets heb je wel iets aan. Dat is het verschil, snap ik dus goed waarom Busquets de betere is.

wat een droom team! Alonso/ bisquestes is lastig en ook alves/ramos weet ik niet zeker maar verder is deze opstelling de beste

neuer
Alves
pique
kompany
marcelo
iniesta
alonso
xavi
messi
RVP
ronaldo

sergio busquets is wel opvallende naam
dan zou ik eerder cesc fabregas er in dzetten

Busquets is gewoon beter dan Alonso. Busquets heeft een beter inzicht, kan beter in 1 tijd passen en moet alleen maar onderdoen met lange passes.

Spaanse topclubs domineren? Wat een onzin. 6 spelers van Barca. Barca domineert.

Iedereen heeft het over Xabi Alonso die zij hier missen maar even erg (op z'n minst) vind ik dat yaya toure ontbreekt. Die man is echt een fenomeen.
Ook vind ik Kompany een plaatsje verdient. (en neen ik ben geen man city supporter) ik vind die twee spelers allebeide fenomenen.

Begrijpelijk, maar het is wel iets te veel.
Waarom Busquets? Typisch zo'n speler die goed ijkt omdat hij bij Barca speelt, terwijl er beteren zijn op zijn positie.

En Dani Alves vond ik ook niet super dit jaar.

Waarom busquets ga eens kijken hoeveel busquets voor dit barca betekent en ga hem niet beoordelen op een wedstrijd die je jaarlijks kijkt (el clasico) want zelfs daar was hij fenomenaal in het het laatste clasico 1-3. Sergio busquets word zoveel onderschat door alles en iedereen daar kan ik me echt mateloos aan ergeren busquets is een parel op het middenveld van barca ik verwijs iedereen die willen weten wat busquets nou echt betekent voor barca door na youtube en toets in Sergio busquets vs Santos en Sergio busquets vs Real madrid dan... Kijk en geniet

27 december 2011 om 00:46

Nou ik heb het gedaan jongeman. Nou niet echt bepaald een promotievideo. Ik heb hem in een video van 6 minuten lang, 1 lange pass zien geven, en 2 goede ballen afgepakt. Zo ongeveer 2000 passes terug naar de CB. Het enige wat die man doet is aannemen, opendraaien, ziet die iemand aanlopen draait die terug en paast die naar de Cb's. Komt er niemand op hem af speelt hij hem in op Xavi en Iniesta. Ik vind Xabi Alonso dan zelfs 8 klassen beter. Al moet ik erbij zeggen, dat ik die alleen vs Real Madrid heb gezien.

27 december 2011 om 18:14

Sinds wanneer speelt barca met lange passes Hij zuigt alles op op het middenveld van achteruit tot aan de aanval. Kan me ook nog herinneren dat pep reina in zijn wk speech vertelde dat hij busqets de man van het wk vond je onderschat busqeuts echt enorm een jongen van 23 jaar dat al zo een belangrijke pion is bij barca en het spaanse elftal. De meest onderschatte speler van het team maar in spanje worden zijn kwaliteiten gelukkig wel herkend.

Niet dat het ertoe doet, maar mijn elftal van het jaar zou zijn:
Iker Casillas
Marcelo (bij gebrek aan beter) - Pique en Vidic - Dani Alves
Busquets, Xavi en Iniesta
Ronaldo, Messi en David Villa

En dan vind Marcelo duidelijk de zwakste schakel.

Dat is nog eens een vrolijk kerstmis voor Messi, op eerste kerstdag verkozen worden tot Beste speler van het Kalender jaar 2011, en dan ook nog eens door dezelfde krant in het Beste team ter wereld worden gezet. Ook al was dat wel te verwachten, het is toch leuk om als beste speler verkozen te worden.

zie gelijk alweer veel reacties van mensen die boos zijn dat barca weer hofleverancier is. een aantal keuzes snap ik ook niet. Casillas moet erin. net als xavi alonso, maar daar kunnen barca spelers niets aan doen.

Waarom kan er bij lequipe geen 6 mans middenveld, dan kan Alonso erbij. van systemen spreken is ouderwets.

Gewoon mee eens deze opstelling.
Wat zou ik graag mijn favoriet david Silva naar Barca halen ppfffffffff

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren