Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real aasde op uitblinker van Barcelona: 'Maar ik ben een echte Culé'

Laatste update:

Gerard Piqué speelde zondag een ijzersterke Clásico en deed Real Madrid daarmee pijn. Het blijkt dat de aartsrivaal van Barcelona in het verleden nog heeft geprobeerd om de verdediger naar Santiago Bernabéu te halen. Voor Piqué was dat echter onbespreekbaar: "Ik ben een echte Culé (fan van Barcelona, red.) en ik kon gewoon geen shirt van Real aantrekken", zegt hij.

/

Piqué komt uit de jeugdopleiding van Barcelona, maar tekende zijn eerste profcontract bij Manchester United. "Er waren in die tijd wat geluiden dat Real mij wilde hebben, maar ik was toen gelukkig bij United", zegt de mandekker. "Real is een geweldige club en voor veel spelers is het een droom om daar te spelen, maar voor mij staat Barcelona bovenaan."

Bij Real wordt Iker Casillas de laatste tijd uitgefloten door de eigen supporters en daar begrijpt Piqué weinig van. "Als ik een fan van Real was geweest, dan was hij mijn idool geweest", denkt de verdediger. "Hij was jarenlang een van de beste doelmannen van de wereld en hij is een voorbeeld voor de andere spelers bij Real."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In deze vorm een geweldige verdediger. Een van de beste ter wereld zo niet de beste.

25 maart 2015 om 13:38

Op basis waarvan baseer je dat? Om een van de beste te zijn moet je op ze minst de verdediging op sleeptouw kunnen nemen en goed kunnen zijn met een kompaan van een lager niveau. Iets wat ik Piqué niet toedicht. Wel een ideale verdediger voor het Barcaspel.

25 maart 2015 om 13:55

Storing,

Wat je laatste zin betreft, daar gaat het om. Of je gedijt in het team waarin je speelt. Er is namelijk geen beste verdediger - of middenvelder, aanvaller, keeper - in het algemeen. Wil je spelers vergelijken, dan moet je hen in hetzelfde team zetten op dezelfde positie met dezelfde rol. Wie beter gedijt is de betere speler in dat team, op die positie en met die specifieke rol. Dat wilt dus zeggen dat spelers niet te vergelijken zijn. Dan zouden alle spelers namelijk voor alle teams moeten spelen om de vergelijking mogelijk te kunnen maken. Oftewel, dat is onmogelijk en derhalve kun je niet weten wie de beste in het algemeen is. Je dient dus simpelweg te kijken naar hoe spelers gedijen in hun respectievelijke teams.

Wel zou je kunnen stellen dat Pique nu als een van de beste verdedigers op Europese velden presteert.

25 maart 2015 om 22:27

Pique heeft zich in de dingen die jij noemt verbetert tov vorig jaar. Hij behoort nu ook echt wel tot de beste 5 verdedigers van de wereld.

25 maart 2015 om 14:35

Grappig dat je dat zegt, ik moet elke wedstrijd om hem lachen als ie weer wat belachelijks doet.

25 maart 2015 om 16:52

Skuuuurrrttt

Hold up wait a minute..
Pique presteert op zijn 28ste eindelijk als een fatsoenlijke verdediger en hij is DE BESTE.

Ben benieuwd wat je dan vind van Godin Otamendi ect.

25 maart 2015 om 19:22

Jij overdrijft helemaal.

Piqué heeft het al die jaren, vooral naar puyol alleen moeten opknappen.

Dus het was niet helemaal aan piqué te wijten, dat hij minder presteerde. Piqué is altijd belangrijk geweest voor barca.

ik vind piqué nu wel een van de beste, maar zo kan ik er nog wel n paar noemen.

Behoorlijk wat kritiek op geweest maar wat speelde hij fantastisch tijdens de classico...

25 maart 2015 om 13:47

Hij speelde dit seizoen sowieso goed, maar na dat incident met het mobieltje, toen Enrique hem passeerde als straf, is hij echt in een flow gekomen.
Blijft voor mij een van de beste verdedigers die er is, met het voordeel dat die ook nog goed is voor de goal van de tegenstander als het moet.

25 maart 2015 om 13:48

de wedstrijden daarvoor ook al, maar waarschijnlijk dat je die niet hebt gezien.

25 maart 2015 om 14:08

Niet allemaal nee. Als je alle wedstrijden van Ajax wilt zien, de CL en de PL volgt dan zit je week al redelijk vol met voetbal. Daarnaast is zo'n abonnement op Sport 1 ook niet gratis en betaal ik al 25e in de maand aan Fox dus ik vond het wel even genoeg. Dat betekent overigens niet dat ik nog nooit eerder een wedstrijd van Barca en/of Pique heb gezien hoor, maar dit artikel ging over zijn goede wedstrijd tegen Madrid en dat beaamde ik. Dus niet direct gaan haten als iemand iets over een specifieke wedstrijd zegt.

Overigens vond ik hem ook in zijn 'mindere' periode een van de betere verdedigers van de Europese velden en is hij inderdaad bijna dit hele seizoen al goed.

25 maart 2015 om 21:20

ik haat niet, gaf alleen aan dat je dan niet veel barcelona wedstrijden hebt gezien dit seizoen zoals je zelf ook al aangeeft.

Vind Pique de laatste 10-15 wedstrijd echt heerlijk spelen, vaak de meest belangrijke man in de verdediging. Een aantal keer zeer cruciaal geweest met een aantal sliding of tackles. Hoop dat hij dit weet vol te houden en hoop ook dat er iemand anders in de verdediging hier een voorbeeld aanneemt, want uiteindelijk zal hij het alleen niet kunnen doen.

Je ziet er ook uit als een cúler! Haha

On:

Heeft ongelofelijke voetballende kwaliteiten. Maar verdedigend best wel zwak. Maar gelukkig voor hem wordt dat gecompenseerd met macherano voor of naast hem. Had dat ook ten tijden van de grote puyol! Aanvallend sterk maar verdedigend matig. Had daarom ook nooit op zen plaats geweest als hij naar real was gekomen.

eindelijk speelt hij weer goed. nog steeds geen schim van de pique in z'n topjaren maar hij speelt wel veel sterker dan de laatste jaren. in z'n topjaren was hij echt de beste opbouwende cv in de wereld.
daarna ging hij niet meer fel de duels in ,leek hij langzaam,lomp, altijd te laat en zwak.
nu heeft hij z'n record aantal goals gehaald en speelt hij sterk. laten we het hopen dat hij de lijn doorzet.

verder ben ik het niet echt met hem eens over iker. ja hij is een club held en hij moet gerespecteerd worden voor wat hij allemaal heeft bereikt met real en spanje. maar ik vind dat hij op basis van z'n prestaties de laatste tijd niet op doel zou mogen staan. real had courtois neuer of de gea moeten halen.
k snap niet waarom ze 100 mill voor bale neerleggen en niet 50 voor neuer ofzo.

25 maart 2015 om 19:36

Als de coach zegt Iker jij speelt dan wijst hij dat natuurlijk niet af he. Het slaat nergens op, want Iker doet zn best en is een clubicoon en heeft gigantisch veel voor spanje betekent. Iedereen prijst Iniesta vanwege het WK, maar het was Iker die Robben in eerste instantie van een 100% doelpunt afhield.

Nogmaals uitfluiten naar Iker is in mijn ogen een waardeloze aanhang. Coach zet hem neer, je kunt hem niet aanrekenen dat die onder de lat staat.

Waarom word er altijd gesproken in Catalonië over Madrid? Dit is niet het eerste keer en zal ook niet de laatste keer zijn, wat boeit hun dat wat er gebeurt in Madrid? Alsof Dani Alves of Messi niet uitgefloten werd in Camp Nou.

25 maart 2015 om 14:00

Omdat ze misschien daarnaar gevraagd wordt?

25 maart 2015 om 14:06

De vraag niet beantwoorden is teveel gevraagd zeker?

25 maart 2015 om 15:18

Als jou vriend/collega de hele tijd commentaar zou krijgen en jij werdt ernaar gevraagd hoop ik niet dat je niets zou zeggen maar dat je het ook gewoon voor hem op nam

Het is een goede verdediger die de laatste tijd goed draait. Maar om nu te zeggen dat hij de beste is.... Nee

Wat zijn ze lief voor elkaar. In de spelers tunnel was het ook één en al liefde tussen Madrid en Barca. Dit was ondenkbaar in de tijd van Mourinho.

On:
Hopelijk zien we nu de Pique uit 2009-2011 weer terug. Hij begint weer voor een glimlach op me bakkes te zorgen.

Moet toe geven die heeft een proper match gespeeld. Samen met Ramos een zekerheid van achter maar op 100% vlak schat ik Ramos hoger.

Een ding mag wel gezegd worden over Barca m,b,t, tot Pique's ontwikkelingen de laatste jaren.
Toen hij een periode dramatisch speelde werd hij niet uitgefloten door de supporters. Het kan dus wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren