Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bekende naam uit het tennis baalt enorm van Gerard Piqué

Laatste update:

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Drievoudig grandslamwinnaar Stan Wawrinka heeft zijn ongenoegen geuit tegenover Gerard Piqué. De 38-jarige tennisser neemt momenteel namens Zwitserland deel aan de groepsfase van de Davis Cup Finals. Het landentoernooi werd de afgelopen jaren georganiseerd in samenwerking met Kosmos Tennis, dat eigendom van Piqué is.

Piqué investeerde vijf jaar geleden flink in het landentoernooi en sinds de toetreding van Kosmos onderging het evenement een enorme metamorfose. Het leidde al tot flink wat kritiek. Spelers beweerden dat de charme steeds meer aan het verdwijnen was door de nieuwe opzet. Wawrinka, de huidige nummer veertig van de wereld, spreekt zich nu ook uit. Waar Davis Cup-wedstrijden vroeger thuis en uit werden afgewerkt, wordt de groepsfase nu enkel in Manchester gespeeld, waardoor Zwitserland het in een nagenoeg leeg stadion tegen Frankrijk opneemt.

Doordat topspelers het toernooi regelmatig overslaan, komen er nog amper bezoekers op de Davis Cup af. Het landentoernooi ging in 2018 eigenlijk een samenwerking voor 25 jaar aan met Kosmos Tennis. Begin dit kalenderjaar werd echter bekendgemaakt dat de David Cup de samenwerking met het bedrijf van Piqué al na vijf jaar gaat beëindigen. Het gebrek aan support deed zich voelen, daar Wawrinka zijn enkelpartij van de Fransman Ugo Humbert met 4-6, 4-6 verloor.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze zeggen het wel vaker in het voetbal. Een goede voetballer is niet automatisch ook een goede organisator van een tennistoernooi.

12 september 2023 om 21:33

Ja vreemde opzet ook. Geen thuis en uit wedstrijden wel ergens alles bij elkaar in een ander land. Lijkt wel het wk voetbal qua opzet.

12 september 2023 om 22:31

Jij denkt dat Pique zelf bezig is met de organisatie van een tennistoernooi? Zijn enige betrokkenheid is een zak geld lijkt mij.

Frankrijk tegen Zwitserland in Manchester. Hoe bedenk je het ook. Was die vroegere tijd toch beter. Toen steeg Raymond Sluijter nog wel eens boven zichzelf uit tegen wereldtoppers in Rotterdam. Gouwe tijden.

12 september 2023 om 22:04

Nu hebben we met vd Zandschulp en Griekspoor ook leuke spelers. En De Jong en Fromowidjojo (ofzo) komen eraan. Het mannentennis lijkt echt wel weer wat te worden. Maar Davis Cup, wat echt heel leuk is, moet natuurlijk gewoon weer uit en thuis. Dat is de charme daarvan. Dan zit het vol. Heerlijk

12 september 2023 om 22:09

Die kunnen best aardig tennissen. Ze spelen nu nog tegen Amerika en Kroatië, las ik net. Lijkt me ook voor de tennissers leuker om dat in Ahoy te doen. Hulp en steun kunnen ze tegen de Amerikanen wel gebruiken. Al weet ik niet welke Amerikanen er mee doen, zo eerlijk moet ik ook zijn.

13 september 2023 om 06:42

Paul en Tiafoe als "sterke" Amerikanen. McDonald, Ram en Krajicek als laatste 3. Deze horde is prima te nemen

13 september 2023 om 07:28

Voor Amerika bedoel je dan? Tiafoe en Paul zijn beiden top 15, hun reserve staat nog steeds niet veel lager dan Griekspoor en ze hebben op het moment de beste dubbelspeler ter wereld en ook Ram is top 5. Nee Nederland heeft hele goede dagen van Griekspoor en Koolhof/Middelkoop nodig, want ik vrees dat Botic niet veel bij kan dragen.

13 september 2023 om 10:31

Paul en Tiafoe zijn fantastische spelers. Kunnen beide zomaar in de top 10 terecht komen. En dan komt een Schelton er ook als een raket aan.

13 september 2023 om 11:26

De VS hebben zeker goede spelers. Shelton had ook niet misstaan, of de rammen van Opelka. Ze hebben daar aanzienlijk meer smaken. Nederland is ook geen favoriet hoor, dat bedoelde ik ook niet, maar het kan zeker wel!

13 september 2023 om 10:30

Naja, Die Spaanse Super Cup in Saudi Arabië. Of de Italiaanse Supercup of bekerfinale? Die werd toch ook in een ander land afgewerkt. Echt gewoon schandalig dat de clubs dit toelaten. De echte fans worden hiermee in het gezicht gespuugd.

Ik kan me niet voorstellen dat piqué dit alleen bedacht en uitgevoerd kan hebben dus in dit nou op de man te spelen is nogal vreemd. Het is wel een rare opzet dat ben ik wel met hem eens.

13 september 2023 om 00:02

Is toch het zelfde als dat ze die spaanse beker ergens ver buiten spanje speelden? Is dat wel normaal dan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren