Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajacied Ramaj kon interesse amper geloven; Mislintat legt transfer uit

Laatste update:

Ajax heeft donderdagmiddag zijn derde zomeraanwinst gepresenteerd. Diant Ramaj komt voor maximaal 10 miljoen euro over van Eintracht Frankfurt en tekent een contract tot medio 2028 in de Johan Cruijff ArenA. Ramaj laat weten ontzettend verheugd te zijn met zijn nieuwe club, waar hij de concurrentiestrijd moet aangaan met de voorlopige nummer één, Gerónimo Rulli.

"Het betekent heel veel voor mij om zo'n reuzenstap te zetten", begint de 21-jarige Duitser met Kosovaarse roots in gesprek met Ajax TV. "Dat geeft aan dat Ajax veel vertrouwen in me heeft. Ik voel me sinds mijn aankomst al op mijn gemak." Ramaj geeft aan dat hij amper kon geloven dat Ajax voor hem op de stoep stond. "Is dit een droom of toch echt?", vertelt hij over het moment dat hij voor het eerst over de Amsterdamse interesse hoorde. "Daarna ging het vrij snel. Ik ben blij dat het gelukt is en dat ik nu hier ben. Groots, het is een hele grote club. Voorheen speelde ik alleen op de Playstation met Ajax. Nu mag ik hier zijn, dat is echt bijzonder."

Ramaj kwam bij Eintracht, waar hij reserve was achter Kevin Trapp, tot twee optredens in de Bundesliga. De goalie is daarom nog niet al te bekend in Nederland. "Ik ben een zeer goede doelman", lacht hij. "Nee, ik ben nog jong. Velen zeggen dat ik veel risico neem, ik noem dat zelfbewustzijn. Ik weet wat ik kan. Dat probeer ik te laten zien en hier ben ik op de juiste plek." Ramaj weet waar zijn kwaliteiten liggen. "Mijn sterke punt is het spel met de bal, het opbouwen. Dat beheers ik goed naast de andere dingen. Mijn rol zal zijn dat ik flink gas zal geven. Ik zal alles geven en dan gaan we zien wat de trainer beslist." Maurice Steijn leek even herenigd te worden met Sparta-doelman Nick Olij, maar uiteindelijk viel de keuze van Ajax op Ramaj.

Sven Mislintat
Ook technisch directeur Sven Mislintat is in zijn nopjes. "Het was echt noodzakelijk om iemand te halen na de hele zware blessure van Remko (Pasveer, red.). Hij is minstens drie, mogelijk vier maanden uit de roulatie. Dan kom je tot december, januari een doelman tekort. En het is ook belangrijk gezien de leeftijd van Remko. Hij is 39 jaar en Rulli is 31. Het is goed om een goede, jongere doelman toe te voegen. En dan zoek je naar keepers die bij de speelstijl van Ajax passen."

Mislintat is bijzonder lovend over Ramaj. "Ik denk dat hij in Duitsland tot de beste twee, drie doelmannen behoort, achter de oudere doelmannen", doelt Mislintat waarschijnlijk op onder meer Manuel Neuer. "Als je iemand kunt halen met zijn potentie, en nogmaals hij is 21... Hij kan groeien in de schaduw van Rulli, maar kan er ook direct staan. Hiermee zijn we erg blij, dit hebben we echt nodig, zeker gezien zijn stijl." Mogelijk maakt Ajax donderdag ook de komst van Carlos Borges nog officieel. De Portugese vleugelaanvaller van Manchester City heeft de medische keuring al doorstaan, maar is nog niet officieel Ajacied.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja dat idee hebben de supporters ook voor die prijs, is dit een droom of echt

3 augustus 2023 om 15:55

Als dit een keeper is met enig niveau is 10 miljoen gewoon een normaal bedrag. Hoelang volg je de voetbalwereld al, ben je op de hoogte van de transferbedragen etc?

3 augustus 2023 om 16:24

Ze betalen 2,5 Mio vaste transfersom de rest is bonussen waarvan je je maar moet afvragen welke bonus gepakt wordt... Wanneer een speler verkocht wordt tel je toch ook niet de bonussen er al bij op. Dit is typisch telegraaf journalistiek om een argument te hebben om te zeuren over Ajax pure stemmingmakerij. Wat ik wel vreemd vind is dat gezegd wordt dat Gorter verhuurd kan worden om ervaring op te doen maar hij is 23.... deze Kroatische duitser is 21 waarom kan hij er dan al wel gelijk staan. Eigenlijk maar zo hard willen ze het niet stellen, is Gorter dus gewoon afgeserveerd.

3 augustus 2023 om 16:29

Blijft een onbegrijpelijke aankoop, voor 10m had je livkovic kunnen halen, nu haal je een b-keeper voor de reserverol.

3 augustus 2023 om 16:54

Als dit als dat. Hij is nog geen 1 miljoen waard. Dat hij beter kan worden en zijn marktwaarde kan stijgen prima, maar dat is nu nog niet aan de orde.

3 augustus 2023 om 16:55

Bocherief

Voor 10 miljoen hadden wij helemaal geen Livakovic kunnen halen, anders had hij hier al lang gezeten.

3 augustus 2023 om 17:01

Het is altijd zo grappig dat mensen dit roepen vanaf de zijlijn. Terwijl diegene die je bekritiseerd daadwerkelijk contact heeft met alle spelers en technisch directeuren. Wie zal er dan een betere beoordeling hebben van alle feiten, wij op een forum of de mannen die daadwerkelijk nu een zo sterk mogelijk team proberen samen te stellen en weten wat voor budget ze daarvoor hebben. Het is afwachten wat er op 31 augustus voor selectie staat. Tot die tijd kan je geen conclusies trekken.

3 augustus 2023 om 17:02

Als dit de constructie is, lijkt het enigszins toch een goede deal. Maar gewoon 10 milj lappen voor een doelman met een palmares als deze, was op zn minst "vreemd" geweest.
Maar zoals gezegd als dit de voorwaarden zouden zijn, kan je niet zoveel verliezen.

3 augustus 2023 om 17:36

In jouw ogen een b-keeper, in die van Ajax een talent die er direct kan staan of de tijd krijgt om te groeien, met een mooie leeftijd en restwaarde. Livakovic zou echt geen 2e viool gaan spelen achter Rulli. Bij Bayern misschien wel, maar niet bij Ajax.

3 augustus 2023 om 17:37

Ik geloof niet dat Gorter al afgeserveerd is. Maar die is wel op een punt gekomen dat hij moet gaan keepen. Deze nieuwe keeper kan best nog een jaartje achter Rulli groeien en de druk opvoeren.

3 augustus 2023 om 18:08

Nou Gorter kan z’n spullen pakken, gewoon geen Ajax keeper. Jammer dat Ajax niet voor Verbruggen is gegaan. Daar had je misschien 20mil voor moeten neertellen, maar dat is echt een toptalent, en Nederlands.

3 augustus 2023 om 18:45

XAJAcfa Je hebt het andere artikel ook gelezen? 8 miljoen vast + 2 miljoen bonus? En dat half Duitsland van zn stoel valt dat Ajax dit voor deze jongen neerlegt?

3 augustus 2023 om 19:05

Maar moet je je dan laten leiden door emotie? Omdat iedereen van zn stoel valt is het raar of zouden ze het niet moeten doen? Het is maar goed dat er ook nog mensen zijn die zelf keuzes durven maken. Die bedragen die in Saudi-Arabië uitgegeven worden, vind ik een stuk vreemder.

3 augustus 2023 om 20:17

Nee maar als Mislintat dit de beste keeper na de top 3 van Duitsland noemt terwijl ze in Duitsland (waar ze hem in ieder geval toch een beetje zouden moeten kennen) helemaal NIETS begrijpen van deze aankoop voor dit bedrag, dan zegt dat toch echt wel wat lijkt me. Zoiets als dat PSG ineens 20 miljoen zou neertikken voor de reservekeeper van Emmen.

3 augustus 2023 om 15:56

Ik vind alle andere aankopen van Mislintat tot nu toe goed tot erg goed, ik vertrouw hem hier dus ook mee. Volgens mij valt het bedrag wel iets lager uit want vanaf 10 miljoen moet Ajax het aankoopbedrag melden en dat is niet gedaan. Kan het nog steeds in de buurt daarvan komen maar.

3 augustus 2023 om 16:07

@preact: ik lees vaak 8 miljoen rechtstreeks en eventueel 2 miljoen extra via bonussen.

3 augustus 2023 om 16:24

@preact ahaha op basis waarvan dan? Geen enkele aankoop is eentje van significant bewezen diensten. Alles is jeugdspelers, bankzitters of middenmoot. 10 miljoen (!) neerleggen voor een keeper die bankt en ook niet eens jeugdinternational is. Het is echt bizar hoe Ajax behoefte heeft aan ervaring en er enkel potentie wordt gehaald. Het potentieel dient uit de jeugd te komen en de ervaring (die er meteen staat) dien je aan te kopen. Zie Borges (20 miljoen) vleugelspeler terwijl je daarmee eveneens ervaring mee kan halen, zeker gezien Bergwijn, Daramy en Godts daar al spelen. Op rechts Conceicao en eventueel Berghuis dus hoezo is dit en voor deze prijs prio? Onbegrijpelijk! Gaat Rulli weg snap ik deze keeper aankoop en zelfs dan niet voor deze prijs. Ajax kon deze jongen beter huren met optie tot koop. Had je een back up voor Rulli als ie nou ging of bleef. Als ie tegenvalt, zit je er niet aan vast. Dat is nu wel zo. Sven lijkt me juist niet goed bezig. Menig Ajacied (Kale Kokkie) delen deze mening ook - veredeld jeugdelftal wat Sven samen stelt. Men roept vd Boomen heeft ervaring - waarmee? Welk Europese duels? Alleen een seizoentje Ligue 1 bij een middenmoter. Dit beleid brengt de selectie alleen maar verder uit balans. De categorie 24-28 jaar met de juiste ervaring is te dun (!)

3 augustus 2023 om 16:01

Hij heeft twee keer op doel gestaan afgelopen seizoen? Dus zelfs met de hele markt op hol, is er niks dat een prijskaartje van 10 miljoen rechtvaardigt. Deze aankoop kan alleen maar tegen gaan vallen. Zelfs als het een schot in de roos wordt, dan nog wordt het lastig om zn aankoopprijs, commissies en salaris terug te verdienen met een toekomstige transfer. (aangezien keepers maar heel erg zelden 20+ mio opleveren)

3 augustus 2023 om 16:07

Bedankt voor je aanvulling, volgens mij denkt Amount dat elke keeper voor 80 mil verkocht wordt.. die volgt de voetbalwereld nog niet zo lang

3 augustus 2023 om 16:09

Ik vind het ook een rare transfer want volgens de TD van Ajax behoort deze jongen tot de 2-3 beste jonge keepers van Duitsland maar hij maakt bijvoorbeeld geen deel uit van Duitsland U21 (wat vreemd is gezien de uitspraak van Mislintat)

3 augustus 2023 om 16:09

Hij heeft twee keer op doel gestaan in de afgelopen TWEE seizoenen. In de Bundesliga althans. Eén keer in 2021-2022 en één keer in 2022-2023. Hoeveel keer komt hij op doel te staan in de Eredivisie (exclusief jong-Ajax of KNVB-beker dus) als Rulli blijft? Niet dat Rulli altijd even betrouwbaar oogt maar Pasveer en Gorter zijn er dan ook nog.

3 augustus 2023 om 17:57

Gorter is op weg om verhuurt te worden Pasveer zit nog maanden in de lappenmand , dus een keeper was/is zeker wel nodig.
Of deze keeper zijn geld waard is moet nog blijken. Dat hij bij een club op de bank zit zeg niet alles, ik weet niet wie hij voor zich had ?

3 augustus 2023 om 18:20

Verbruggen heeft ook nog nauwelijks in NL u21 gespeelt. Maar blijkt nu toch een aardig talent te zijn.

3 augustus 2023 om 18:44

@Bossie: hij had Kevin Trapp voor zich wat gewoon een hele goede keeper is met ervaring.

3 augustus 2023 om 18:48

@martron het gaat erom dat er dus geen feiten zijn om de uitspraak van Mislintat mee te rechtvaardigen. Als de man 2 potjes heeft gespeeld in de laatste 2 jaar kun je hem natuurlijk nooit vergelijken met de top 2/3 van Duitsland.

3 augustus 2023 om 16:13

Want supporters merken er iets van van die bedragen? Dat overdreven gedoe altijd over die transfer bedragen. Alsof het van je eigen rekening af gaat.

3 augustus 2023 om 16:23

Wat een rare opmerking zeg. Je club heeft een transferbudget. Daarom is het logisch dat er naar bedragen wordt gekeken.

Uitgaand en inkomend ...

3 augustus 2023 om 16:26

Amen

3 augustus 2023 om 16:27

Ik neem aan dat zij een betere kijk op heel het spelletje hebben dan wij? Ik bedoel weten wij daadwerkelijk hoeveel geld er in het laatje ligt?

3 augustus 2023 om 16:30

@soccerfan_1 met deze manier van kijken mag je ook geen kritiek hebben op hoe de overheid zn geld uitgeeft omdat het niet je eigen geld is. Wat een onzin zeg.

3 augustus 2023 om 16:31

Soccerfan, ja fans merken zeker iets van die bedragen. Afgelopen seizoen 100m weggepist waardoor ajax nu in deze Bende is beland. Dat merken fans als jij.

3 augustus 2023 om 16:32

Een club zal de balans rond moeten maken, als ze teveel uitgeven moet dat gecompenseerd worden met inkomsten, de kaartverkoop bijvoorbeeld. Indirect kan je dat echt wel merken.

3 augustus 2023 om 16:57

Boch

Dat komt vooral door het missen van de CL. Ajax heeft natuurlijk ook ontzettend veel verkocht. Te veel belangrijke spelers

3 augustus 2023 om 17:08

Het geld "van de overheid" is mijn geld, ik betaal immers belasting. Een kaartje kopen voor een voetbalclub is een keuze. Daarin zit een wezenlijk verschil, slecht voorbeeld dus.
Daarbij denk ik dat me mensen die betaald worden om bij Ajax "op het geld te letten" ook niet gewoon op hun handen zitten, zij zullen er wel brood in zien. Ik weet dat niet want ik werk er niet.🤷‍♂️

Jij?

3 augustus 2023 om 18:49

@bochherief Dat merken de fans niet alleen, ze betalen het ook nog.

4 augustus 2023 om 01:56

Je vergeet er voor het gemak weer even bij te vertellen voor hoeveel ze vorig seizoen verkocht hebben. En bende is nog maar afwachten. We zullen zien.

3 augustus 2023 om 16:35

Precies, is totaal niets voor Ajax om even 10M neer te leggen voor een onbewezen bankzitter. Wel lekker voor Frankfurt.

3 augustus 2023 om 16:40

Wat is er mis met de prijs?

Eerst de druiste kranten die de transfersom niet kunnen geloven en nu Ramaj zelf die het niet gelooft. Niet een al te best teken.

3 augustus 2023 om 15:57

Of het is een bescheiden jongen?

3 augustus 2023 om 18:01

Als Ajacied moest ik erg lachen om je opmerking, klinkt inderdaad niet best 😂😂

3 augustus 2023 om 16:25

Ik heb even snel de kalender gechecked of het 1 april is, maar nee. In Engeland kennen ze 1 april als "april Fools' Day" en in Frankrijk als "poisson d'avril" maar dit fenomeen is in Duitsland vooralsnog onbekend, voor zover ik weet. Is Diant Ramaj al een zoektocht begonnen naar een geschikte woning in of rond Amsterdam? Dat kan mogelijk nog voor hoofdbrekens gaan zorgen gezien de woningmarkt in ons land. Anderzijds, als je maar genoeg betaalt in de vrije sector is er altijd wel wat te vinden. Een rijafstand van 440km van Frankfurt naar Amsterdam is wel wat veel.

Sven master class! Een keeper die kan verdedigen, want dat hadden we nodig.

"het betekent heel veel voor mij om zo'n reuzenstap te zetten", begint de 21-jarige Duitser met Kosovaarse roots in gesprek met Ajax TV. "dat geeft aan dat Ajax veel vertrouwen in me heeft. Ik voel me sinds mijn aankomst al op mijn gemak." Ramaj geeft aan dat hij amper kon geloven dat Ajax voor hem op de stoep stond. "is dit een droom of toch echt?", vertelt hij over het moment dat hij voor het eerst over de Amsterdamse interesse hoorde. "daarna ging het vrij snel. Ik ben blij dat het gelukt is en dat ik nu hier ben. Groots, het is een hele grote club. Voorheen speelde ik alleen op de Playstation met Ajax. Nu mag ik hier zijn, dat is echt bijzonder."

Grappig, gisteren beweerde iemand nog dat de stap van Frankurt naar Ajax een stap omlaag is.

Vind het zelf overigens een onbegrijpelijke aankoop in het licht dat we op de centen moeten letten als je de verhalen mag geloven en je nu na een linksbuiten voor 20M die je in principe niet nodig hebt, nu een reservekeeper voor 8M ophaalt.

Laten we hopen dat er nog doorgepakt wordt voor de posities die echt versterking nodig hebben!

3 augustus 2023 om 16:05

"grappig, gisteren beweerde iemand nog dat de stap van Frankurt naar Ajax een stap omlaag is"

Qua competitie sowieso maar deze jongen speelde er toch niet. Qua clubs is Ajax historisch uiteraard de grootste, al denk ik dat ze puur sportief op dit moment elkaar niet zo heel erg ontlopen. Je zou het dus, in zijn totaliteit, een stap opzij kunnen noemen:-)

3 augustus 2023 om 16:12

Borges is een prima aankoop als dat afgerond is. Daramy is 3e keuze en Bergwijn heeft het gehele seizoen getoond dat ie die 28 miljoen verre van waard is geweest.

Het is wel goed dat Rulli stevige concurrentie krijgt, of misschien wel een vervanger? Als je zag wat Ajax vorig seizoen op de bank had zitten van keepers dan was dat zeker niet veel .
Nu ze zoveel hebben uitgegeven aan een keeper ben ik wel benieuwd hoeveel ze nog te besteden hebben aan andere nodige versterkingen, verdediging en een spits ?

3 augustus 2023 om 18:50

Genoeg dat komt wel goed. Moesten eerst een gat dichten wat missen van de CL had opgeleverd en kunnen nu gewoon weer uitgeven. Ajax heeft nog steeds een enorm eigen vermogen maar wil niet zeggen dat je dan ook maar domweg alles kan doen. Word gewoon goed nagedacht nu i.t.t. vorig seizoen. Heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Steijn en Mislintat hebben het al een paar x uitgelegd maar lijkt maar niet in te zinken bij een hoop mede ajaxieden die maar negatief lijken te blijven helaas.

3 augustus 2023 om 21:06

Tot nu toe tevrede wat er bij Ajax gebeurd. Altijd afwachten hoe de aankopen uitpakken, dat hebben we vorig seizoen gezien. Men moet ook niet denken dat alles maar even recht te trokken wordt. Voornamelijk dat gedeelte naast het veld. Ajax verkocht altijd al zijn beste spelers, maar vorig seizoen is er op management gebied ook een hele boel veranderd.




Dit is echt bizar. 30 miljoen uitgegeven aan 2 posities die totaal niet nodig zijn. Voor bijna dit geld had je alle 4 de benodigde posities kunnen versterken (rcv,lcv, CAM en SP)

Sutalo 20 miljoen
Denswil 2 miljoen
Spertsyan 10 miljoen
Adams 6 miljoen

In totaal 38 miljoen had je gewoon het elftal rond gehad voor de start van de competitie. De rest van het geld gestopt in het behouden van Kudus en Alvarez en je had gewoon een kampioenswaardig elftal

Rulli
Rensch Sutalo Denswil Hato
Alvarez Spertsyan Boomen
Kudus Brobbey Bergwijn


3 augustus 2023 om 15:59

Is het geld al op dan?

3 augustus 2023 om 16:01

@bundy, toch kan Ajax het zich permitteren he. Hebben zoveel geld en meer te besteden dan andere clubs.

3 augustus 2023 om 16:15

Denswil? Denswil? Sorry hoor, maar wat heedt die te zoeken bij Ajax?

3 augustus 2023 om 16:18

Komt uit de jeugd van Ajax, voetballend sterk, kampioen geworden in Nederland, Belgium en Turkije brengt dus ervaring mee. Heeft een interessant profiel qua data omdat hij ook veel dribbelt naar het middenveld zoals Timber. Denk voor achter Hato een prima betaalbare optie die in de Eredivisie gewoon makkelijk meekan

3 augustus 2023 om 16:17

Hou eens op met Denswil, die heeft echt absoluut niet het niveau van Ajax op het moment. Verder gaat Sutalo ook gewoon komen. Alsof Ajax 8 mln aan een keeper uit gaat geven terwijl dat betekent dat er geen geld meer is voor andere aankopen.

3 augustus 2023 om 16:37

Prima selectie om 2e/3e mee te worden. Ik zeg doen!

3 augustus 2023 om 16:50

Rench moet echt weg. Er moet nog wel wat meer worden geinvesteerd. Nieuwe rb en spits. Misschien kan Ajax ook nog Taylor wegdoen en gravenberch huren.

3 augustus 2023 om 17:11

Misschien ligt er nog 38 miljoen.🤷‍♂️ Dan zijn we er alsnog, toch?

De marktwaarde van deze speler is zo'n 750k (bron: Transfermarkt).

3 augustus 2023 om 15:58

@tom24 is dit up to date en geloofwaardig?

3 augustus 2023 om 16:12

Het is heel geloofwaardig Prem. Zo is bijv. De selectie van jong ajax net geen 9M waard volgens transfermarkt. Er is maar 1 gek nodig en heel dat team is weg.

8 miljoen voor deze keeper. Wie zal dan eerste keeper worden?
Of je hebt een peperdure keeper op de bank, of een eerste keeper die ineens naar de bank gaat.
interssante ontwikkelingen binnen de Ajax selectie.. Hoe zal dit uitpakken?

het zal best een talent zijn, en hoop ook voor hem en ajax dat het er allemaal uitkomt.

maar momenteel, vind ik dit een vreemde aankoop.
ze doen ons geloven dat het allemaal lastig is qua kopen, want geld.
maar dan haal je een, op het oog, reserve keeper voor rond de 10mil?

we gaan het allemaal zien... ik heb het idee dat rulli dan nog de deur uitgaat

3 augustus 2023 om 16:53

Misschien sorteren ze voor op het feit dat Rulli vertrekt. Zou niet onlogisch zijn.

10 miljoen is echt bizar veel geld voor een reservekeeper die amper nog wedstrijden heeft gespeeld op het hoogste niveau. Zou het alleen kunnen begrijpen als ze Rulli voor rond hetzelfde bedrag naar Spanje kunnen sturen en dit echt een abnormaal talent is die je nu dan kan binnenhalen anders snap ik hier niks van.

Ook ik kon interesse van Ajax (in Ramaj) amper geloven.
En met mij vele anderen, Ajax supporter of niet.

Ik kan me soortgelijke interviews herinneren bij een handjevol andere spelers, waaronder Magallan. Wat ze gemeen hebben? Dat ze het allemaal niet gehaald hebben en met enorme verliezen zijn verkocht. Ik weet niet wat we hiermee moeten voor dit geld. Heeft amper ervaring dus wordt bij een vertrek van Rulli voor de leeuwen gegooid. Dat maakt hem geen haar beter dan een Gorter, ook zonder ervaring.

3 augustus 2023 om 16:12

Vooral het geld zit me niet lekker. Dat er een extra keeper moet komen oké, dat die een paar miljoen kost oké. Dat er flinke bonussen worden opgenomen in het koopcontract ook nog acceptabel. Maar een vast bedrag van 8 mln. Voor een reserve keeper us erg veel. En als dat dan ook nog wordt uitgegeven aan een keeper met nauwelijks ervaring op het hoogste niveau dan mag Mislintat hier een behoorlijk stadje voor krijgen. Tahirovic was al aan de behoorlijke kant, maar nog begrijpelijk. Bij deze keeper wordt het langzaam belachelijk. Hoop echt dat de genoemde bedragen verkeerd zijn begrepen en dat het om een vast bedrag gaat van maximaal vier miljoen en de rest variabelen.

3 augustus 2023 om 16:17

Want jouw leven is verwoest als Ajax een paar miljoen extra betaalt? Jij merkt er iets van in je privéleven?

3 augustus 2023 om 17:12

Ja precies. Dit kan zo veel nuttiger besteed worden. Er lijkt niets te zijn geleerd van transfers als Bassey en Bergwijn, veel te veel geld voor zo’n speler - 8 miljoen voor een reservedoelman, koekoek.

3 augustus 2023 om 17:14

Nou, bij Gorter hebben we wel al gezien hoe die met de "druk" omgaat. Dat was geen beste indruk. Misschien dat deze vent hetzelfde vertrouwen in zijn kunnen heeft als Onana dat had. Ging wel eens mis maar stond daarna er direct weer.🤷‍♂️
Bij Gorter is dat niet het geval, gaat het mis dan kan je hem beter direct wisselen.

Kan me niet voorstellen dat Ajax geen keepers in de opleiding of onder contract heeft die niet voldoen als 2e keeper. Vind het bizar wat er allemaal gaande is. Iedereen houdt die "sven is cooking" maar de hand boven het hoofd en houdt zich vast aan een paar mooie balletjes in oefenpotjes van Branco van den Boomen. Alsof ze Modric binnen hebben gehaald. Ik heb na vandaag echt weer even een overdosis Mislintat gehad. Mislintatzone als franchise wellicht een idee?

Oke hier snap ik oprecht helemaal niks van. Absurde transfer, bizar bedrag. Ook de fans van Frankfurt zijn geshockeerd. Hoe kan dit in godsnaam? En Feyenoord koopt op dezelfde dag voor minder geld een potentiele nieuwe goudmijn spits..

3 augustus 2023 om 16:15

Een wereldramp is geschied. Ik kan niets anders verzinnen wat erger is dan dit. Pffffff

3 augustus 2023 om 16:17

Ga je ook nog inhoudelijk reageren op het onderwerp? Of doe je dat alleen als het jouw eigen voorspelling onderbouwt?

3 augustus 2023 om 16:38

Ik heb het al zo vaak gezegd dat mensen zitten te miepen over transfersommen terwijl wij er helemaal niets van merken. Overdreven gedoe. En bij Feyenoord is het ineens een potentiële nieuwe goudmijn en bij deze is het onbegrijpelijk? Dat is juist onbegrijpelijk. Beide gewoon voor veel geld een reserve speler gehaald met het oog op de toekomst. Niets mis mee

3 augustus 2023 om 16:45

@soccer Opzich is het geen enkel probleem om in de buidel te tasten voor een talent, ik heb persoonlijk geen issues met Borges bijvoorbeeld. Maar een keeper met een marktwaarde van 750k met welgeteld 2 (!!) wedstrijden op het hoogste niveau oppikken voor 10 miljoen is heel bijzonder. Overal waar je kijkt online wordt dit een onbegrijpelijke transfer genoemd, zelfs door Frankfurt fans. Niet alles hoeft op 1 hoop gegooid te worden. Feyenoord haalt een zeer getalenteerde spits die er gelijk kan staan indien Gimenez weggaat, Ajax haalt een totaal onbekende tweede keeper van Frankfurt voor meer geld, voor de bank. En als we jouw eerdere logica hier moeten geloven gaat Rulli opzeker niet weg en komt hij dus zo goed als zeker op de bank.

Als je niet het verschil kan zien dan vraag ik me af hoe je echt zaken kan beoordelen? Enfin, ik weet ook nog dat jij tot in de oneindigheid Schreuder bleef verdedigen. Laten we het er maar op houden dat je standvastig bent, dat is ook te bewonderen.

3 augustus 2023 om 16:52

Mislintat zei dat deze jongen in de schaduw van Rulli zich verder kan ontwikkelen. Rulli gaat hier echt niet tig jaren keepen en is 31 dus is het met het oog op de toekomst gedaan. En ja het is veel geld en nee ik zou ook niet zoveel betalen maar ik maak me persoonlijk meer druk om belangrijkere dingen dan het geld wat door ajax uitgegeven wordt. Wij merken daar helemaal niets nada noppes van dus of ze nu 5 of 10 betalen. Wat is in hemelsnaam het probleem. En ik heb schreuder verdedigd omdat ik het het plaatje met Ten Hag nog in mn hoofd had waar iedereen riep dat hij op moest rotten omdat het niet liep bij Ajax....snap je. En dat ga ik met Steijn weer doen

3 augustus 2023 om 19:59

Tuurlijk is het belangrijk hoeveel er betaald wordt. Ajax heeft niet oneindig veel geld he? Het moet dus goed uitgegeven worden. Of zou je bij 30 miljoen opeens wel boos worden?

En Schreuder bakte er gewoon niks van, wees eens realistisch. Je hoeft niet iemand te verdedigen omdat je iemand wil verdedigen.

3 augustus 2023 om 17:17



Wel "grappig" dat je de recordaankoop van Feyenoord een goudmijn spits noemt, maar wanneer men naar de aankoop van Ajax met Borgus kijkt men het een "overdreven risico" vindt.
Komt dat door de "geniale" doelpunten in de Belgische competitie die vele male zwaarder is dan de Ed?ðÿ˜‰

3 augustus 2023 om 17:25

En kijk je 2 comments verder dan zie je dat ik persoonlijk geen issue heb met de aankoop van Borgus. Je legt me hier dus woorden in de mond. Ik noemde Ueda overigens een "potentiele nieuwe" goudmijn. Dat is een belangrijke nuance. Een spits die het boven gemiddeld doet gaat altijd voor een mooi bedrag weg. Zijn actuele marktwaarde is ook 6 miljoen. Bij Ramaj ligt dat op 750k marktwaarde vs 10 miljoen bedrag.

3 augustus 2023 om 21:56

Ik leg jou helemaal geen woorden in de mond. Als je goed leest vond ik jouw indicatie grappig, ten opzichte wat "men" bij Ajax een overdreven risico vindt.

Ik had geen idee dat je je zo snel op de teentjes getrapt zou voelen.

En mislintat is vandaag druk bellend op de foto geschoten bij het stadion van Zagreb. Voor de mensen die nog steeds denken dat ze niets doen als het om sutalo gaat

3 augustus 2023 om 16:16

Dit vind ik wel een beetje een zwaktebod van je Soccer, komt toch een beetje over als het verkapt verdedigen van Mislintat onder een onderwerp waar terecht best wat kritiek is. Nadat jij zelf de beste man overal de hand boven het hoofd houdt. Ik sta zelf in het midden hoor, wacht het ook graag nog even af, maar deze keeper voor 10 miljoen is toch gewoon bizar te noemen?

Wat vind jij van deze aankoop?

3 augustus 2023 om 16:42

Waarom is het bizar? Ajax verkocht Botman toch ook voor vele miljoenen terwijl hij eigenlijk nog weinig had laten zien. Begrepen ook veel mensen niets van. En kijk hem nu. Dit is met het oog op de toekomst. Mij boeien die bedragen totaal niet. En ik ga iemand die net een aantal weken in dienst is niet tot op het bot afkraken maar die krijgt mijn vertrouwen.

3 augustus 2023 om 17:21

Je gebruikt 1 toevallig goed uitgepakte transfer als voorbeeld, mag ik dan ook reageren met Magallan, van Leer, Marin, Daramy, Orejuela & Bande? Zijn vast nog een hele hoop andere namen te noemen. Het kan twee kanten op. Daarom betaal je dus niet 10 miljoen voor een gokje met een marktwaarde van 750k. Maar weet je Soccer, ik ga je toch niet van standpunt doen veranderen.

Ik wou dat ik soms wat meer van je optimisme had, maar een scheutje realiteit zal je niet misstaan. Ik wens je een prettig dag.

3 augustus 2023 om 16:17

@soccerfan_1 Heb je bron? Geloof het best, maar ben nieuwsgierig.

3 augustus 2023 om 16:43

Die staan gewoon op Twitter. Het is hem echt

3 augustus 2023 om 17:07

Is dat niet gewoon een oude foto? Sven staat in dit artikel om 3 uur gewoon met die veel te dure jeugdkeeper bij Ajax op de foto.

Zo ook in Rotterdam: dromen we of is dit echt? De voetbalwereld in Nederland is volledig omgeslagen. 10 miljoen voor een bankzitter zonder ervaring. Succes!

Dat snap ik. Niemand kan namelijk begrijpen wat ajax met de 2e doelman van Eintracht Frankfurt moet..? En dan ook nog eens er 10 miljoen voor willen betalen, dit lijkt wel het scenario van een slechte film.

Of nachtmerrie..

Als we echt zulke bedragen uitgeven op plaatsen waar het niet nodig is..

Neem toch aan dat Rulli dan gaat? 8 miljoen voor een reservedoelman is toch behoorlijk als je het mij vraagt..

Krijg zo wel de indruk dat er geld genoeg is om te besteden. Dat geeft mij wel het vertrouwen dat er nog een veel meer mogelijk is, anders geef je dit niet uit op dit moment. Enorm bedrag voor een jeugdige keeper. Snap de verbazing wel wat dat betreft. Legt wel weer wat druk op Mislintat. Dit zijn van die transfers die hem kunnen maken en breken bij Ajax. Geld ook voor Borges. Beide talentvol, ga ik maar even vanuit, maar nul ervaring op het hoogste niveau en toch voor heel veel geld gehaald.

Logisch dat ze een extra keeper halen, al ben ik ook heel benieuwd naar Gorter en vind ik Setford een groot talent, Setford kan goed uit de voeten in Jong Ajax denk ik.

Dit zijn wel de aankopen die vaak het meest verrassen, laten we hopen deze keer positief. Wie had er eerder gehoord van Tagliafico, Martinez of Sanchez? In principe geen verkeerde strategie om jonge talentvolle spelers te halen.

Zo te horen is hij goed met de benen, dat kunnen we bij Ajax goed gebruiken en mist Rulli in mijn ogen wel een beetje.

3 augustus 2023 om 16:57

Helemaal mee eens. En dat is wat mislintat ook zei. Een keeper die in de ajax stijl past. Goed in de opbouw. Al is Rulli daar niet zo slecht in hoor. Hij wordt vaak ook op onmogelijke momenten ingespeeld

3 augustus 2023 om 17:11

Laat iedereen maar lekker lullen, we zullen Mislintat natuurlijk beoordelen op zijn aankopen aan het einde van het seizoen, maar hij verdient gewoon een eerlijke kans.

Dit kan een miskoop zijn maar een een wereldaankoop, zit in ieder geval in de de Duitse jeugdelftallen dat is een goed teken. En qua kwaliteiten lijkt het goed.

Verder hoop en denk ik dat we dit jaar vooral veel talent door zien stromen, helemaal niks mis mee, begint al een aardig team te staan en van den Boomen heeft hij mooi gratis opgepikt.

Van den Boomen is denk ik een schot in de roos, een middenvelder die een lange bal kan spelen op de snelle voorhoede spelers zoals Brobbey en Bergwijn, dat gaat in ieder geval een wapen worden.

Als hij er een bv. een Sutalo bij haalt en wat mij betreft een extra spits dan begint het al aardig ergens op te lijken.

3 augustus 2023 om 17:13

Tagliafico kwam voor 4 miljoen, Martinez 7 miljoen. Beiden speelde op het hoogste niveau in Argentinie Tagliafico was zelfs aanvoerder bij Independiente. Martinez heeft drie seizoenen in de basis gespeeld bij DyJ.

Deze jongen is een keeper, daarvan is de prijs uberhaupt over het algemeen ongeveer de 2/3e of de helft van een veldspeler. Hij is tweede keeper bij Frankfurt en heeft vooralsnog 2 wedstrijden op het hoogste niveau meegedaan.

Ik laat me heel graag verrassen, maar deze snap ik gewoon echt niet. Voelt echt als een flinke scam dit bedrag. Zijn marktwaarde is 750k. 3 a 4 miljoen? Oke. 10 miljoen (!!) belachelijk.

3 augustus 2023 om 18:29

Wie bepaalt zijn marktwaarde? En wat? Blijkbaar is dit de prijs die betaald moest worden in de markt, dus is dit de marktwaarde. Ik denk niet dat ze zomaar een getal uit een mandje getrokken hebben en gezegd dit is het startgetal en daar moeten minimaal 6 nullen achter.

3 augustus 2023 om 18:47

De markt bepaalt zijn marktwaarde. Dat is het hele punt. Een reservekeeper van de nummer 8 van Duitsland die 2 wedstrijden in het betaald voetbal heeft gespeeld is dus 750K waard. Dat geloof ik best.

Komt wel goed met Mislintat aan het roer, iedereen maakt zich druk en kan de sceptische supporter wel enigzins begrijpen. Maar de beste man heeft oog voor talent en ik vertrouw daar volledig op. Tahirovic en Branco vd Boomen (ervaren man met het winnen van de Franse beker en aanvoerder bij Toulouse geweest) ben ik ook content mee en die Borges lijkt mij ook een goeie! Gewoon afwachten jongens, na de eerste 10 potjes kan je een beetje de balans gaan opmaken.

10 miljoen voor een keeper die op transfermarkt een waarde heeft van 750k. Wat een schande is deze td.

3 augustus 2023 om 17:12

Totdat die de 'nieuwe' Neuer blijkt te zijn, niemand die het nu kan zeggen. Overigens is het 8 miljoen en 2 miljoen bonussen, nog veel geld, maar dat gaat er geheel aan liggen hoe hij het gaat doen.

3 augustus 2023 om 17:17

Ik zou ook zomaar de nieuwe Neuer kunnen zijn. Wat is dit toch altijd voor een onzin, niemand kan toch ontkennen dat dit bedrag voor een reservekeeper ridicuul is als je er nog 3 hebt. Die man is nu al helemaal de weg kwijt, 4 keepers, 4 linksbuitens, Steijns moet er maar mee werken, veel succes!

Wederom een overbodige aankoop. Lekker bezig Mislintat.

3 augustus 2023 om 18:26

Overbodig?

3 augustus 2023 om 18:46

We hebben al meerdere keepers. Tenzij Rulli vertrekt is deze overbodig. Koop eens wat centrale verdedigers Mislintat, lijkt me meer nodig met die gatenkaas achterin.

3 augustus 2023 om 20:03

Met Rulli, Pasveer, Gorter en Setford jazeker. Zelfs als Gorter verhuurd wordt overbodig. Kan je beter een tussenoplossing voor 1 seizoen halen die als back-up wil fungeren.

Tsja, elke speler begint met een lage marktwaarde toch. Trapp is geen slechte keeper die hij voor zich had, dus hoeft niet aan deze speler zelf te liggen dat hij nog zo weinig speelde. Ik geloof wel dat ze hier goed op gescout hebben en er is natuurlijk ook nog een kleine kans dat Rulli vertrekt. Dan heb je dit gewoon nodig. Sowieso goed voor de concurrentie. Met een beetje geluk haal je dit geld er makkelijk uit of je hebt een goede keeper voor de komende 5+ jaar.

Vreemd, je hebt een jonge keeper onder contract (Gorter) en die ga je verhuren om speeltijd te krijgen en dan koop je voor miljoenen een jonge keeper om die op de bank te zetten.

Zelfs de Duitse kranten zijn er verbaasd over dat er zoveel betaald word voor een doelman die ze in eigen land amper kennen. Las zelfs ergens dat zijn waarde nog lager als een miljoen wordt geschat!

3 augustus 2023 om 20:05

Hij was zelf ook verbaasd. Vraag me af wie er niet verbaasd is eigenlijk.

Potentie en de waarde daarvan kan toch enigszins gemeten worden ja er zijn outliers maar de algehele reputatie van een speler, hoe gewild een speler is, zijn ervaring(is een club bijvoorbeeld bereid hem te huren en te laten spelen op jonge leeftijd) zijn prestaties in de jeugd en voor nationale jeugdelftallen. Ook ga je kijken naar spelers met een vergelijkbaar profiel en hun transfersommen.

Niks wijst erop dat hij dit bedrag waard zou moeten zijn.

Een rijtje keepers vanaf 20/21 getransfereerd allemaal goedkoper dan Ramaj. Sommige talenten met veel potentie, sommige bewezen ervaren krachten. Dit is of pure onkunde of er word gesjoemeld.

Alban Lafont - €7.5M
Luis Maximiano - €5.5M
Jose Sa - €8M
Leno - €3.6M
Kobel - €7.2M
Bernardoni - €7.5M

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren