Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Raiola wil gang naar de rechter maken na door Milan opgezette heksenjacht’

Laatste update:

Het lijkt Mino Raiola er alles aan gelegen om Gianluigi Donnarumma aankomende zomer onder te brengen bij een nieuwe club. De Italiaans-Nederlandse zaakwaarnemer van de achttienjarige doelman zou volgens Corriere della Sera bereid zijn juridische stappen te ondernemen tegen AC Milan indien die club een vertrek van Donnarumma moedwillig verhindert.

Deze week werd bekend dat de Italiaanse keeper zijn in 2018 aflopende contract bij Milan definitief niet zal verlengen en dat een zomerse transfer daardoor een reële mogelijkheid is. De Italiaanse grootmacht zou Donnarumma aan zijn doorlopende verbintenis kunnen houden, maar Raiola is bereid om het hard te spelen.

Volgens de flamboyante belangenbehartiger heeft Milan een heksenjacht opgezet jegens Donnarumma. Raiola meent dat de club details over de onderhandelingen met zijn cliënt eerst naar de media heeft gelekt, alvorens het zelf met een officiële verklaring kwam omtrent de situatie. Real Madrid zou de soap volgens diverse Italiaanse media nauwlettend in de gaten houden.

Moet AC Milan Gianluigi Donnarumma aan zijn contract houden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prijskaartje van 60 miljoen op zijn hoofd plakken en anders jaartje laten banken!

16 juni 2017 om 20:19

60 miljoen voor een 18 jarige toptalent die nog een 1 jarige contract heeft en niet zal verlengen dus in principe volgend jaar gratis te halen is. Yeah Right!

16 juni 2017 om 20:24

Je zal verbaast zijn, maar zie PSG het zo neerleggen om de rest voor te zijn!

16 juni 2017 om 20:31

Nou, dan bankt hij een jaartje en loopt hij gratis weg volgend jaar. Verhinder je de boel niet, want je stelt je "gewillig" op voor een transfer.

16 juni 2017 om 20:33

Ik denk ook dat PSG dat zo neerlegt. Je moet het zo zien, of je betaald nu 50/60 miljoen en je bent zeker van zijn komst of je wacht nog een jaar, legt 30 miljoen tekengeld neer en moet nog maar zien of hij naar jou komt of toch niet liever naar Real Madrid, Barcelona, Juventus, Arsenal of United gaat. Topclubs hebben helemaal geen trek omdat risico te lopen voor 20 miljoen meer of minder.

Neem United vorig jaar. Mkhitaryan stond ook in de belangstelling van allerlei clubs, die leggen gewoon 45 miljoen neer om zijn 1-jarig contract af te kopen omdat ze gewoon zekerheid willen. 1-jarige contracten zeggen weinig als je speler zo'n beetje overal naar toe kan.

16 juni 2017 om 22:18

Voor Buffon heeft Juve al eens 50 miljoen neergelegd. Die was al iets ouder maar dat waren wel andere tijden. Die zijn nu ook wel bereid flink in de buidel te tasten.

16 juni 2017 om 23:49

@rugu Rond de 32 miljoen was dat, maar je punt is duidelijk. Ik denk zeker wel dat een paar clubs bereid zijn grof te betalen voor deze jongen!

Deze man is echt een gezwel voor het voetbal. En hij zal heus wel alles contractueel gezien op orde hebben en ook voor de rechter zijn gelijk kunnen halen, dat begrijp ik ook wel. En zijn spelers zullen vast blij met hem zijn.

16 juni 2017 om 20:25

Raiola is m.i. het probleem niet. Dat zijn de spelers die zich met hem inlaten, en die vervolgens niet aan de rem weten te trekken wanneer de boel dreigt te ontsporen. Ik denk dat velen hier in zijn stal hadden gezeten als zij de kans hadden gehad...

16 juni 2017 om 20:41

Hij kan helemaal niet zijn gelijk bij de rechter halen. Milan kan Donnarumma gewoon aan zijn contract houden. Zijn handtekening staat er onder en hij heeft met deze dikke pizzabakker met volle verstand tot 2018 getekend. Als Donnarumma eerder weg wilt zal hij zelf zijn contract moeten afkopen. En indien er een prijzenoorlog komt, dan kan de prijs gewoon enorm hoog oplopen, zelfs met een aflopend contract. Donnarumma is enorm gewild en nu al een van de beste keepers in de huidige voetballerij.

16 juni 2017 om 21:12

Hoe kan het eigenlijk dat ze iemand in de voetballerij 'aan zijn contract' kunnen houden en je erbuiten vaak ziet dat je na een aantal maanden uitwerken je ontslag kan nemen? Is dat een andere opzet qua contract of iets dergelijks?

16 juni 2017 om 22:11

Heeft dat niet met het bosman arrest te maken?

16 juni 2017 om 23:23

Naar mijn weten kan in het dagelijks leven een tijdelijk contract niet eerder opgezegd worden, tenzij dit in de overeenkomst staat aangegeven. Niet aangegeven is dus contract uitdienen. Lijkt me dat dit ook het geval is in de voetballerij. Echter als dit voor het hekje teniet wordt gedaan, dan zal dat een bom leggen onder het arbeidsrecht binnen Europa..

17 juni 2017 om 12:59

Als ik de reacties lees, schrik ik van de felheid tegen de werknemer (men denkt nog in slaventijd kennelijk, schandalig) en van het feit dat hier niet wordt meegewogen dat Milan (allemaal professionals..) niet alleen Raiola, maar vooral een 17 jarige jongen aan het kruis nagelt.

Waar haalt een club het gore lef vandaan om een getalenteerde speler, die gewoon moet spelen, een jaar lang te banken, louter en alleen omdat deze speler zijn carriere anders wenst voort te zetten dat dat de club dat voor hem schrijft?

Men vergeet dat kennelijk het hele arbeidsrecht is bedacht omdat werkgevers (vanuit machtspositie, in een mindset leefden die niet ver was slavenarbeid). Het was nodig om werknemers te beschermen. Het was nodig om werknemers rechten te geven zodat zij ook een fatsoenlijke onderhandelingspositie zouden krijgen.

Raiola ziet er niet sympathiek uit. Raiola heeft zijn verleden als pizzabakker niet mee. Dus dat men zich met hem niet kan sympathiseren.. is begrijpelijk. Maar het zijn wel ad hominem argumenten.. op de man af. Het is in deze casus niet Raiola maar AC Milan wie manipuleert. Details van contractonderhandelingen selectief naar buiten brengen - door de club- en de jongen op het trainingsveld intimideren bij zijn eerste training (terwijl hij daar buiten gehouden dient te worden) is gewoon ernstig. Dit doet Milan juist om die jongen onder druk te zetten, zijn zaakwaarnemer te ontslaan, hem te intimideren, zodat hij genoegen neemt met wat Milan aanbiedt. Vanwaar heeft AC Milan het recht om haar spelers te dwingen akkoord te gaan met het plaatje welke zij aanbieden.. puur omdat zij dat genoeg vinden?? Vanwaar? En als die jongen dan toch overstag gaat.. en op zijn 20ste besluit naar een andere club te gaan.. en dat dit niet wordt getolereerd (wederom door Milan).. schreeuwt iedereen hier: ja.. dan had je maar niet moeten tekenen. Nonsens. Wil je dat mensen met hun volle verstand tekenen, dan moet de positie van werknemer en werkgever zoveel mogelijk gelijk zijn. De werkgever moet voelen dat hij iets moet aanbieden omdat zijn werknemer gewild is, en de werknemer moet weten dat hij voor bepaalde wensen moet inleveren. Aan de onderhandelingstafel moet met respect naar elkaars positie worden onderhandeld.. details mogen niet lekken, en individuen moeten in dat proces niet zwart gemaakt worden.

Dat deze keeper eisen mag stellen ligt aan zijn transfermarktwaarde. Hij is een uitmuntende keeperstalent. Als club dien je dan de overweging te maken, ga ik vol voor die jongen, of laat ik hem gaan. Maar je gaat niet zijn talent verkwanselen. We zitten niet in de tijd van slavernij, deze idioterie dient beeindigd te worden. Teveel talent, spelers, zijn fout door hun clubs behandeld wanneer ze nie tot een akkoord zijn gekomen. Dat moet eruit.

Ik vind het wonderlijk dat men hier zo spreekt. Vinden de mensen hier dat wanneer ouders jou opvoeden en van jou verlangen dat jij een bepaalde studie gaat doen, terwijl jij dat niet wilt.. dat ze je dan mogen dwingen niet te studeren? Of mogen verketteren? Zij hebben de eerste 18 jaar bijna alles voor je betaald. Altijd gesteund. Je talenten doen ontplooien.. en als stank voor hun dank gaat de 18jarige plots ervoor kiezen om iets heel anders te doen dan dat zij voor ogen hadden. Ouders die dit misbruiken, vinden wij niet oke.. maar als een club (?????) Dat doet.. is dit haar volste recht. Ik hoop dat AC Milan keihard op haar nummer gezet wordt. En dat dit een lesje wordt voor alle arrogante clubs die denken dat het talent van hun spelers (mensenlevens) alleen via hun poort, en op volgens hun eigen wensen mag gaan. Anders wordt de spelers een lesje geleerd en hun talent (mentaal) kapot gemaakt. En voorbeelden voor deze moderne slavernij te over.

Dit gaat nog een een lange soap worden, 1 waarbij Donnarumma in het ergste geval door Milan een jaar lang aan zijn contract word gehouden, waardoor we een volledig jaar inclusief twee zomers en een winter vol sensatie en transfergeruchten gaan krijgen.

16 juni 2017 om 20:20

Dat denk ik ook, alhoewel ik hoop dat hij naar Real komt zou een geweldige aanwinst zijn. Hoop eerlijk gezegd niet dat Juve hem weet binnen te hengelen dat zou echt een grote klap zijn voor de Milan fans..

16 juni 2017 om 20:30

De grootste klap is toch al uitgedeeld en dat is de mededeling dat hij niet gaat verlengen en maar weinig op gaat leveren, een transfer naar Juve zou er maar een schepje bovenop zijn
We gaan het wel zien, maar het zou best eens een hele lange soap kunnen worden.

16 juni 2017 om 20:36

Als Juve Donnarumma binnenhaalt zouden we alleen maar meer gehaat worden, niet dat ik dat heel erg vind, maar het zou de club geen goed doen. Hoop dat Juve zich versterkt met Alex Meret of dat onze eigen Audero doorbreekt, al is het bij beide afwachten of zij net als Donnarumma echt zo'n supertalenten zijn, want Donnarumma is wel speciaal.

16 juni 2017 om 20:40

De haat zal er echt niet minder op worden. Dat is nu eenmaal het lot van de grootste clubs in hun land. Juve heeft het, Anderlecht, Ajax, Manchester United en Real Madrid hebben het ook allemaal.

Ik hoop dat die jongen er mentaal door deze periode komt want het zal niet makkelijk worden.

16 juni 2017 om 22:13

Jij bevestigd nog maar eens dat die juvinti allemaal dezelfde zijn.. Wat was ik blij dat real de finale heeft gewonnen! Hala madrid

16 juni 2017 om 22:20

Mee eens, maar ben idd ook bang dat de andere jonge talenten vooral op gebied van persoonlijkheid niet kunnen tippen aan Gigio.

16 juni 2017 om 22:42

Triest om te juichen voor de mislukkingen van anderen waar je eigen team geen profijt van heeft. Zoals Buffon het zei: "ik ben trots om niet zoals hen te zijn". Als jij naast Milan ook voor Real bent is dat prima, dat is je goed recht

Mijn comment was niet heel serieus bedoeld en ik had overigens ook veel liever gehad dat hij gewoon bij Milan had verlengd. Ik hoop naast de successen van Juve ook dat de Serie A weer sterker wordt en daar zijn de Mialnese clubs ook voor nodig. Nu hij sowieso weggaat kan je het me niet kwalijk nemen dat ik hem liever bij Juve in de Serie A zie blijven dan naar het buitenland zie vertrekken.

Waarom zal Milan Donnarumma aan zijn contract willen houden, als het toch al zeker is dat hij weggaat, gewoon verkopen, en een vervanger halen die wel voor Milan wilt keepen, wel een keeper dan die Raiola niet als zaakwaarnemer heeft

16 juni 2017 om 20:30

Milan heeft het geld van zijn verkoop niet echt nodig. En daarbij zou passend zijn voor zijn acties. Dat een speler wegwilt prima, dan bedank ik hem voor zijn inzet en wens hem success. Maar als je een jaar lang iedere week het logo kust, in interviews aangeeft captain te willen worden en nog 10 jaar bij Milan blijven. En zeggen dat je nooit weggaat en een huis in Milaan aant zoeken bent, zoals hij vorige week deed. En dan nog steeds weggaan is een mes in de rug van de club en haar supporters. Laat hem een jaar op de bank zitten als straf en signaal dat dit de laatste keer is dat Milan met mensen als Raiola praat.

16 juni 2017 om 20:42

En jij hebt op je 17 jaar natuurlijk altijd aan je woord gehouden of nooit spijt gehad van bepaalde woorden.

Die indruk heb ik hier. Alsof dat iedereen op zijn 17 alles deed zoals het moet en achteraf nooit spijt had van zijn daden. Er zijn veel dingen die ik op mijn leeftijd nu helemaal anders zie dan op mijn 17 of 18 jaar.

16 juni 2017 om 20:54

Daar heb je wel een punt, maar van dat huis zei hij een paar dagen geleden... Ik weet niet hoe het allemaal gegaan is, maar Raiola heeft natuurlijk wel een grote invloed op hem gehad. Dan moeten mensen natuurlijk niet alleen de schuld bij Raiola leggen, want Donnarumma kiest er zelf voor. Ik vind het wel zwak dat zijn broer net weer loopt te zeggen dat Donnarumma nog steeds een grote Milan fan is net zoals de boze fans en dat Gigio er als klein jongetje al van droomde om voor Milan te spelen.

16 juni 2017 om 21:57

En wanneer een trainer, die tevens ook een clubicoon is, de club traint die al jaren niet meer meedoet, wel in zee gaat dmv het willen trainen van die club na 10 maanden op straat wordt gezet is dit normaal. Maar als een speler aangeeft weg te willen is de wereld te klein.

16 juni 2017 om 22:44

Ja, zo werkt het met alles. Als jij een baan hebt en zegt dat je het geweldig hebt, maar je baan waardeloos uitvoert wordt je ook onslagen. Topvoetbal is geen liefdadigheid en een slecht jaar kost miljoenen. Nogmaals, het is zijn goed recht om weg te gaan, hij had enkel niet telkens andere signalen moeten geven.

Raiola speelt het wel slim hoor, alles wat er nu in de media komt zorgt er voor dat de transferprijs naar beneden gaat. Wat een lagere commissie voor hem betekent, maar wel een tevreden cliënt die waarschijnlijk lang bij je blijft.

En voor wat gaat hij Milan dan aanklagen? Het dwingen van Donnarumma om zich aan zijn contract te houden? Lachwekkend.

Jammer joh, contract is contract. Hoezo zou het strafbaar zijn om die details te lekken en hoe zou hij het kunnen bewijzen dat dat met opzet ging? Lijkt me een kansloze zaak. Zou het graag zien dat Donnarumma aan zijn contract gehouden wordt en Raiola niets verdient op de transfer.

16 juni 2017 om 20:36

Als Donnarruma gratis zijn contract uitloopt volgende zomer zal die smeerlap er waarschijnlijk meer aan verdienen dan hij nu zou doen wanneer zijn client een transfer maakt. De club die Gigi aantrekt zal dan immers geen transfersom betalen en dan zal Raiola vanzelf een grotere tekenbonus voor Gigi en som voor zichzelf eisen (en krijgen)

16 juni 2017 om 21:13

Waarom maakt Raiola er dan zo'n probleem van en dreigt hij naar de rechter te stappen?

Wat is dat nou weer voor onzin. Hij heeft een contract en Milan kan hem daar aan houden. Raiola heeft toch geen poot om op te staan in een rechtzaak?

Overigens verwacht ik gewoon dat Milan hem wel van de hand zal doen voor 30-35 miljoen. Genoeg geinteresseerde partijen lijkt me zo. Real zou hem willen en op zich zou ik zijn komst toejuichen om hem dan meteen 2 seizoenen aan een subtopper in La Liga uit te lenen en hem klaar te stomen voor het allerhoogste niveau. Maar gewoon al vanwege zijn zaakwaarnemer hoop je dat jouw cluppie ver uit de buurt blijft. Die vent levert alleen maar problemen op

16 juni 2017 om 20:37

Donnarumma 2 jaar aan een subtopper uitlenen? Daar komt miserie van, zeker met iemand als Raoila die waarschijnlijk zijn hoofd heeft volgepraat. Anderzijds zou ik een transfer naar Real wel toejuichen, alles beter als Juve.

16 juni 2017 om 20:56

Nee precies. Vandaar ook dat ik zeg dat ze het al beter kunnen laten zolang die vent zijn zaakwaarnemer is

16 juni 2017 om 20:39

2 seizoenzn uitlenen? We hebben het hier wel niet over een talentje maar over een fenomeen, deze man is wat Buffon destijds was als jonge snaak, het neusje van de zalm. De club die Donnarumma weet te halen is verzekerd van jaren plezier, echt, Donnarumma is nu al beter dan vele ervaren en goede doelmannen. Donnarumma keept Navas er in een wip uit.

16 juni 2017 om 20:43

Laten we ook niet overdrijven, Donna is heel goed maar is absoluut niet feilloos. Hij heeft vorig seizoen ook veel fouten gemaakt die ze bij Real Madrid absoluut veel minder door de vingers zien.

16 juni 2017 om 20:49

En hoe vaak heeft hij Milan ook rechtgehouden? Die jongen is 18 en zonder twijfel het grootste keeperstalent sinds Buffon, Navas is een goede keeper maar geen absolute topper, Donna is dat wel of zal dat zeker worden, zelfs al heeft Real met hem de CL gewonnen Navas is gewoon niet goed genoeg.

16 juni 2017 om 20:55

Ik ben 100 overtuigd van de kwaliteiten en het talent van Donnarruma, maar nee ik denk niet dat hij eraan toe is om op het aller- allerhoogste niveau te spelen en te presteren naar behoren. In een cl-finale of zo komt het ook aan op ervaring. Laat Gigi maar eerst 2 seizoenen bij een Sevilla of Villareal uitblinken en in Europa spelen. Daarna zien we wel verder. Voorlopig zou ik elke dag van de week nog voor Navas kiezen.

Het valt niet te ontkennen dat hij het grootste keeperstalent ter wereld is en kan uitgroeien tot de allerbeste. Momenteel is zijn niveau echter nog niet wat er in Madrid verwacht wordt. Daar komt hij natuurlijk wel, maar waarom zou je hem zelf die speeltijd geven en zijn foutjes incasseren?

16 juni 2017 om 20:56

Daarbij maakt Navas ook gewoon fouten en is Navas sowieso minder geliefd. Real werkt al jaren zulke spelers weg en vervangt ze met andere sterren, kijk maar naar een Di Maria of Ozil. Mocht Donnarumma naar Real gaan zal hij gegarandeerd starten.

16 juni 2017 om 20:57

Donna zal absoluut, indien alles goed gaat, de nieuwe Buffon worden maar op dit moment is hij niet beter als Navas. Mensen vergeten soms dat hij nooit tegen internationale (top) teams gespeeld heeft.

16 juni 2017 om 21:45

Ozil werd niet weggewerkt maar wou zelf weg en werd gewoon niet tegengehouden.

Navas is heel erg geliefd zelfs. Zeker niet de beste doelman en ik zou nog steeds graag De Gea zien. Maar hij is een fantastisch persoon en bij iedereen geliefd. De meeste fans willen hem volgens de polls op Marca zelfs als eerste doelman behouden. Niet eens 30procent stemde voor De Gea (vooral vanwege zijn prijskaartje) en nog geen 5 procent voor Donna.

Verder willen vooral Zidane en de selectie zelf dolgraag Navas als doelman behouden. Dus dat Donna zou starten als hij komt is helemaal niet zo zeker, die kans is enorm klein zelfs.

Zoals Ilrossoneri9 ook al aangaf, Donna mag Navas dan mijlenver voor zijn wat betreft talent, momenteel is hij absoluut nog niet beter en zou Navas dus gewoon nog een jaar of 2 blijven staan voor hij plaats moet ruimen.

16 juni 2017 om 22:48

Bij de fans is Navas geliefd, maar toch merk je dat niet iedereen er zo over denkt, eerst de Gea en nu Donnarumma en daarvoor ook veel Courtouis. De beste keepers worden nog steeds gelinkt aan Real. Twee jaar geleden kwam het er net niet van. Ik krijg gewoon niet het gevoel bij navas dat hij echt onomstreden is terwijl ik wel met je eens ben dat Donnarumma hem echt nu al voorbij is.

Een speler die niet wil blijven kan je best verkopen, zoiets wil je liever niet hebben. Jammer dat hij niet wilde verlengen maar het leven gaat verder.

Hahaha...we hebben het wel over zn zaakwaarnemer, maar serieus. Wat voor denkniveau heb je dan als speler zelf? Zoveelste bewijs over intelligentie van voetballers. Hij is nu gwn speelbal geworden van deze zaakwaarnemer. Die vertelt hem allerlei leugens en is zo eigenlijk gwn een 'loverboy'. Niets meer niets minder. Bovendien, wat gaat ie bij rechter doen? Klagen over lekken? Haha, succes ermee. Milan kan dit hard spelen door deze keeper op de bank te houden en jaar lang op veld 8 te laten trainen. Daarna mag ie wel gratis de deur uitlopen, maar zal nooit meer zn oude niveau halen.

Wat als.... Raiola zaakwaarnemer van Maldini en Totti was geweest?

16 juni 2017 om 22:49

Was misschien hetzelfde gebeurd als bij Hamsik. Raiola zei dat hamsik daar weg moest om door te groeien, Hamsik wilde blijven en heeft Raiola toen ontslagen.

Wat heeft iedereen tegen Raiola? Ja haalt het er het beste voor de speler, en dus ook zichzelf uit. Maar als je't niet meer zit zitten, en liever een andere zaakwaarnemer wilt. Doet hij niet moeilijk. Ciao ragazzo

Benieuwd welke rechter de club durft te bestraffen om een speler aan zijn contract te houden, zeker wanneer diezelfde speler een verbeterde aanbieding heeft gekregen. Mensen als Raiola zijn de dood in de pot voor de voetballerij; ik wou dat meer clubs zich zo hard opstellen naar werkweigeraars en contractbrekers als Ajax en AC Milan doen. En Psv, zoals destijds met Bakkali.

Wat wilt Milan doen dan? Hem niet verkopen en volgend jaar transfervrij laten lopen? Dat is een kapitaal wat je weggooit, geld wat je kan steken in het vinden van een andere keeper. Je moet uiteindelijk sowieso een andere keeper zoeken, dus verkopen is gewoon het beste voor alle partijen en deze soap zsm beeindigen want het schiet allemaal niet op.

Ik hoop echt dat ze hem aan zijn contract kunnen houden en gewoon een jaar naar de jeugd verbannen.
Hoe ondankbaar kan je zijn al Donnarumma zijnde.

Raiola manipuleert spelers dat klopt. Maar hij voert zijn beroep uit, niks meer niks minder. Dona daarentegen heeft de supporters bedrogen met zijn acties. De clublogo kussen, beloftes maken waar hij zich niet aan wilt houden.

Aan geld geen gebrek voor AC Milan. Misschien een idee om op de bank te zetten tot het einde van zijn contract. Schrikt in de toekomst andere spelers ook van af.

Gewoon jaar lang op de bank laten zitten, gewoon aan zijn contract houden en niet meer opstellen. Dat is de situatie waar Raiola dit talent in brengt, zoals hij dat ook met talloze voormalig Ajax spelers heeft gedaan. Echt zonde van hun carrières, maar dat soort dingen krijg je nou eenmaal met Raiola als begeleider.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren