Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Raiola stelt Ajacied van zeven miljoen euro voor bij zoekend Juventus’

Laatste update:

Juventus is op zoek naar een rechtsback. Bij de lijstaanvoerder van Italië ligt Stephan Lichtsteiner vast tot medio 2017 en de kans dat de international van Zwitserland gaat verlengen is niet heel groot. Superzaakwaarnemer Mino Raiola laat weten dat hij een Ajacied heeft aanbevolen in Turijn.

/

Raiola laat aan La Gazzetta dello Sport weten dat hij Kenny Tete heeft aanbevolen bij Juventus. “Ik wil Tete voorstellen. Hij wordt een absolute topper op de rechtsbackpositie”, aldus Raiola volgens de roze sportkrant. Het zou bij een eventueel bod gaan om een bedrag van zeven miljoen euro.

Juventus zou de rechtsachter door de aanbeveling van Raiola met bovengemiddelde interesse volgen. Tete kampte de voorbije maanden met een enkelblessure, maar de twintigjarige verdediger is inmiddels weer inzetbaar. Hij heeft bij Ajax een verbintenis tot de zomer van 2018.

Kenny Tete wordt een topverdediger

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
15 april 2016 om 08:17

Omdat ie zijn werk doet? Misschien heeft tete er wel om gevraagd

15 april 2016 om 08:26

Nee jongen, Tete heeft zelf al lang en breed aangegeven niet weg te hoeven, sterker hij heeft zelfs aangegeven geen problemen te verwachten bij de onderhandelingen over verlenging. Het is zuiver raiola die weer gaat lopen leuren om de onderhandelingspositie te versterken. Je kan het op je vingers natellen, allerlei jongens in deze fase zijn tevreden met hun kansen, ontwikkeling en speeltijd en verlengen graag. Maar als raiola de zaakwaarnemer is wordt het ingewikkeld.

15 april 2016 om 08:28

Inderdaad, Raiola doet hier niets meer of minder dan zijn werk. Nu is het aan Overmars om zijn werk te doen. 20 miljoen vragen voor deze jongen en nooit voor minder dan 15 miljoen laten gaan. Grootste talent op de rechtsback positie in jaren.
En om heel eerlijk te zijn, ookal ben ik een PSVer, hoop ik dat Tete nog een aantal jaar bij Ajax blijft. Vind hem echt een genot om naar te kijken.

15 april 2016 om 09:28

@psvnumber1

Als Raiola gewoon zijn werk doet denkt hij op de eerste plaats aan de ontwikkeling van de jonge speler zelf als zijn zaakwaarnemer. Zit de jongen op de momenteel op goede plek, is hij al toe aan een stap of is hij nog volop in ontwikkeling en wil de speler zelf?

Tete speelt net er half jaar op het hoogste niveau, heeft nauwelijks status in het buitenland en moet nog volwassen worden. Als Raiola zijn werk goed doet, dan stelt hij dat belang momenteel voorop en komen de dollars vanzelf wel.

Wat Raiola nu placht te doen is snel cashen en zijn eigen portemonnee prefereren boven eren geleidelijke ontwikkeling van Tete. Naar zo'n zaakwaarnemer als Raiola, die miljoenen pakt over de rug van de speler en de club die jarenlang energie en geld in de speler heeft gestoken

15 april 2016 om 09:32

Ik hoop dat het het grootste talent op rechtsback blijkt te zijn.. We hebben van der Wiel een tijdje zo genoemd, totdat van Rhijn volgens velen opeens beter was en die wordt er vervolgens uitgespeeld door Tete.. Ik hoop dat hij komend jaar weer verdere stappen kan zetten en niet blijft hangen in zijn ontwikkeling zoals bovengenoemde 2.

15 april 2016 om 10:40

@feelingood

Van der Wiel heeft bij Ajax een periode slecht gespeeld, van Rhijn kwam er in en hield van der Wiel geheel terecht op de bank. En of ze zo slecht zijn, van der Wiel speelt toch regelmatig bij Paris Saint Germain. Wat toch een top 15 club van europa is voor het gemak. Zo slecht zal hij dus niet zijn.

Of hij is blijven hangen? Van der Wiel definitief niet. in 3,5 seizoen gewoon 127 wedstrijden spelen bij PSG is gewoon erg goed te noemen. Is dan ook gewoon de nummer 1 rechtsback voor Oranje.

15 april 2016 om 11:15

Die zegt dit en die zegt dat
Alles in ijn eigen straatje
Als juve betaald is ie weg
Zo simpel is het!!!!

15 april 2016 om 11:20

@buitenspel, ja wqant in Italië zal een verdediger zich niet snel door ontwikkelen? Dat kan alleen hier in Nederland en bij Ajax? als Tete echt een groot talent is wat ik wel verwacht, vind hem persoonlijk verder dan Bazoer nog en Riedewald dat kan hij bij Juve ook wel mee.

Pogba, Dybala, Rugani en Sturarao maken allemaal ook minuten bij Juve. Zou alleen maar beter voor zijn ontwikkeling zijn om op een hoger niveau te spelen. Daar komt bij dat hij door het vertrek van Lichsteiner geen echt verdedigende concurent meer heeft daar. (caseres vertrekt ook).

enige nadeel is dat het 2 totaal verschillende backs zijn. Tete echt een verdediger en Lichsteiner veel aanvallender.

15 april 2016 om 11:28

Eens Capis
Denk dat hij mooi bij juve zou passen, maar pas over een paar jaar.
In italie leer je geweldig verdeidigen, dus hoop ik dat hij toch de kant van de serie a komt. Beter voor hem en NL elftal.

Hopelijk niet naar de BPL, want dan gaat toch zn kwaliteit verspilt

15 april 2016 om 13:15

@capis

Volgens mij zeg ik toch niet dat Tete zich als verdediger in Italië niet kan ontwikkelen? En dat dat alleen hier in Nederland zou kunnen en bij Ajax? Die conclusies trek jij daaruit.

Ik zeg dat Tete nog volop in ontwikkeling is als voetballer en vooral nog als mens, hij nog niet eens volwassen is en bij Ajax naar mijn idee momenteel net de eerste stappen als profvoetballer heeft gezet.

Het is nog een rookie en zal ongetwijfeld nog met een gebruikelijke terugval te maken krijgen, zoals de meeste jonge jongens. Die kun je beter bij Ajax in je vertrouwde omgeving krijgen, dan in Italië, waar je de taal ten eerste niet machtig bent, als talentvolle jeugdspeler wordt beschouwd en waar de kans behoorlijk aanwezig is met die status, om afgeserveerd te worden na een de eerste de beste terugval.

Waarom niet één of twee jaartjes eerst eens rijpen bij Ajax in een vertrouwde omgeving, met de ploeggenoten die je al jaren kent en een trainer die het in je ziet zitten en je als talent ook in bescherming neemt en vertrouwen geeft?

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het gegeven dat hij nog eerst maar eens even op hetzelfde niveau moet terugkeren na die vervelende en langdurige blessure.

Ik zeg dus nergens dat hij zich in Italië niet kan ontwikkelen of het niveau niet zou aankunnen. Maar door op deze leeftijd al voor een topclub als Juventus te kiezen brengt ook een zeker afbraakrisico met zich mee.

Ik denk dat hij op termijn Neerlands beste rechtsback zal zijn en Het niveau van Juventus geen probleem voor hem zal zijn. Maar nu nog even niet. Dat hij het volgens jou nu al kan bolwerken is ook enkel maar gebaseerd op je gevoel en verwachtingspatroon.

Hier bij Ajax heeft hij een redelijk zekere basisplaats om zich door te ontwikkelen, terwijl een basisplaats of speeltijd krijgen bij Juventus een open vraag is.

Dat alles zou voor zijn zaakwaarnemer Raiola ook een overweging moeten zijn, om hem nu al zo vroeg na slechts een half jaartje hoogste niveau in Nederland al te laten verkassen naar Juventus, i.p.v. $$$.

Hmm, vraag me af of ze die Raiola nou aanzien voor een voetbalkenner. Afgelopen zomer liep ie met Kishna te leuren. Jammer dat Tete bij hem zit.

15 april 2016 om 09:15

Ik ben bang dat men Raiola in Italië behoorlijk serieus nemen, al heeft hij met Bouy destijds niet zo'n beste beurt gemaakt. Maar ook in Italië zullen ze op de hoogte zijn van het talent van Tete, daar hebben ze Raiola niet voor nodig. Wel irritant dat Raiola zijn zaakwaarnemer is en nu al met dollartekens in de ogen met hem loopt te leuren.

15 april 2016 om 09:34

Hij is natuurlijk zaakwaarnemer en Juventus heeft natuurlijk zelf scouts. Ze kopen echt niemand enkel en alleen op aanraden Raiola.. Ze scouten sowieso zelf.

15 april 2016 om 14:15

Ik vind dit ook niet goed voor Tete. Hij moet zich nog ontwikkelen en dat kan hij beter bij Ajax doen. Hij is nog lang niet goed genoeg voor een basisplaats bij Juventus. Het gevolg zal zijn vormverlies en blessures. Kijk maar eens naar Kishna, die gaat het ook niet redden.

Het is zeker een mooie club voor Tete, maar hij blijft nog wel een jaartje bij ajax denk ik. Bovendien is 7 miljoen zeker niet genoeg gezien de huidige markt, ook niet voor een rechtsback

7 mil vind ik te weinig voor deze topper. Koop van Rhijn maar voor 7 mil als je een rechtsback wil (is natuurlijk veels te veel voor van Rhijn). Met de huidige bedragen in het voetbal is 7 mil een lachertje.

Lijkt mij een beetje weinig voor een speler met zijn potentie.

Aan de ene kant lijkt 7 mln niet zo heel veel. Maar hoeveel wedstrijden eredivisie ervaring heeft hij, hoeveel wedstrijden op champions league niveau, hoeveel wedstrijden op EL niveau, en hoeveel interlands? Kortom, veel ervaring heeft hij nog niet. Ben het er mee eens dat je als Nederlandse club niet te snel moet verkopen, zeker niet bij langdurig contract, maar veel meer dan 10 tot 12 mln zul je er niet voor krijgen.

15 april 2016 om 08:35

Vergeet niet dat Ajax niet eens hoeft te verkopen. Hij kan makkelijk blijven en Ajax zou dat willen dus voor 12 miljoen gaat Ajax hem echt niet verkopen. De waarde is natuurlijk afhankelijk wat de gek ervoor geeft en of de speler verkocht moet worden. Maar Ajax zal wel hoog in zetten want verkopen hoeven ze Tete niet.

15 april 2016 om 08:51

Er is geen goede vervanger voor hem op dit moment die dezelfde kwaliteiten heeft. Gewoon niet verkopen. Tete blijft marktcourant. Die kan je later heus nog wel verkopen.

15 april 2016 om 08:55

Goede reactie Markoesj, maar vergeet niet de invloed van de gladde zaakwaarnemer. Raiola is een meester om zijn jonge cliënten natte dromen te verkopen. Als het moet dan gaat hij het liefst nog zelf stoken. Kijk naar Kishna. Ik hoop echt dat Tete slimmer is dan Bouy en Kishna.

15 april 2016 om 09:21

De situatie van Kishna was natuurlijk wel anders dan die van Tete

Dit komt wel goed, ik zie Tete bijtekenen alleen zal Mino het onderste uit de kan halen waardoor een extra contractverlenging lijkt uitgesloten. De vraag is of Ajax dat ook ziet zitten...

En ja hoor, het is weer Raiola tijd. Lekker een jong talent verknallen. Tete zal bij Ajax nog stappen kunnen maken. Hij krijgt meer minuten dan in Turijn, maar ja we hebben het over Raiola heh. Die denkt eerst aan zijn eigen bankrekening en dan pas aan de carrière van zijn jonge cliënt. Hoop dat Kenny slimmer is dan o.a Bouy en Kishna...Ik denk dat de jongen rechtsback gewaarschuwd is.

15 april 2016 om 09:56

Inderdaad na bouy en kishna is tete nu aan de beurt. Als hij slim is zoekt die een andere zaakwaarnemer

18 april 2016 om 08:25

ja idd mokum want raiola is ene hele slechte zaakwaarnemer hahah we noemen er steeds 2 bij wie het niet goed is gegaan noem je de andere tientalen waarbij die geweldige dingen voor heeft gedaan nee? dat bedoel ik nou.

Contract tot 2018.... Wanneer komt die verlenging eens rond? Deze jongen is een verademing op de rechtsback. Het zou verschrikkelijk zonde zijn als die na volgend seizoen al de deur uit is.

Dat gaat m niet worden. Als Tete nog één of twee jaar in het eerste speelt lever hij makkelijk 10 miljoen meer op.

15 april 2016 om 09:40

Als Tete niet bij tekent heeft hij volgende zomer nog maar een contract van 1 jaar. Ajax is dan genoodzaakt tot verkoop. Dubbel zonde. Ajax zal de hoofdprijs niet krijgen en Tete zou maar 2 seizoenen als basisspeler bij Ajax zitten. Het is zaak dat Ajax zijn contract heel snel verlengt.

Wie bepaalt die prijs? Raiola zeker? Want hem voor 7 miljoen verkopen zou wel het toppunt van onnozelheid zijn.

7 miljoen is een schijntje voor deze veelbelovende topper. Volgend jaar de zomer, als hij dan nog maar een 1-jarig contract heeft, is 7 miljoen een beter passend bedrag.
Maar Ajax moet vol inzetten op contractverlenging met daarbij de toezegging dat aan een evt vertrek volgend jaar meegewerkt wordt.

Maar ja, Raiola...... dan weet je eigenlijk al voldoende....

Juve kan beter Darmian terug naar Italie halen. Tete halen is een lose-lose-lose transfer voor alle drie de partijen.

15 april 2016 om 10:47

Kun je dat ook verder toelichten?
Tete heeft onmiskenbaar pure verdedigende kwaliteiten die zich volgens mij uitstekend lenen voor de Italiaanse competitie. Het lijkt me ook dat hij er in ieder geval in financieel opzicht op vooruit zal gaan. En of het een lose situatie voor Ajax is zal vooral heel erg afhankelijk zijn van de prijs die er uiteindelijk betaald wordt (als er al een deal volgt).

Ik zie die lose-lose-lose dus niet zo 1-2-3.

15 april 2016 om 11:51

Zekers, in het kort:
- Uit interviews met de Ajax directie (google bijvoorbeeld ‘het is nu even genoeg geweest’ voor een van de velen) blijkt dat ajax liever de selectie bijeen houdt dan geld verdient.
- Of Tete het nou wel of niet goed doet bij Juventus, waarom de haast? Bij falen verlies je seizoenen op je korte carriere.
- Juventus wil tegen de Europese top aan blijven schurken. Dan zou ik eerder kiezen voor de 26 jarige italiaan met noemenswaardige serie A en europese ervaring, dan voor de grillige twintigjarige buitenlander die terug moet komen van een blessure.

15 april 2016 om 12:13

Zit wat in en ik lees deze reactie liever dan je eerste. Daar vroeg ik me toch ook een beetje af of het niet meer een anti dan een objectieve reactie was.

Ik denk ook dat Ajax liever geen speler als Tete op dit moment verkoopt. Alleen heb je dat als club eigenlijk helemaal niet in de hand. Mocht dit echt serieus worden dan moet je gaan voor de zo groot mogelijke zak geld. Ik denk namelijk niet dat je dit intern op kunt vangen op dit moment, maar daarvoor ken ik de kwaliteiten van Owusu niet goed genoeg. Van Rhijn kan hem natuurlijk vervangen, maar die heeft mij eigenlijk nooit echt kunnen overtuigen.

De haast zit hem wellicht juist in het feit dat een carriere zo kort is. Hij heeft nu aan den lijve ondervonden dat het zomaar over kan zijn. Nu is het een kortstondige blessure, maar voor hetzelfde geld is het einde verhaal. Dat risico loopt elke speler. Als je dan kunt verkassen naar een competitie die je (in mijn beleving in ieder geval) ligt. Naar een club die in ieder geval uit het verleden een grote naam is. En je krijgt er een bijbehorende salarisverhoging bij die je financieel onafhankelijk maakt, dan wordt de keuze moeilijk.

Eerlijk gezegd ken ik Darmian niet echt dus ik reageer even vanuit google wijsheid. Maar als daar in 2015 € 18 mio voor is betaald hangt daar waarschijnlijk een ander prijskaartje aan. Dan is de vraag waar Juve voor kiest. Een relatief goedkope gok met Tete of een wat duurdere (toch ook nog altijd min of meer gok) keuze met Darmian.

15 april 2016 om 16:18

Daar zeg je me wat, misschien gebruiken spelers 'het korte voetballeven' juist als argument om wel te gaan.

De slagingskans bij de overstap naar het buitenland wordt met de tijd gewoon groter. De speler moet zelf het vertrouwen hebben dat clubs voor hem terug zullen komen, en tegelijkertijd de kennis dat hij er nog niet is. Dat is vast moeilijk als er een aanbieding voor je ligt.

Raakt Ajax Tete kwijt, wordt Veltman misschien wel wordt vaste rechtsback. Dit Tete gerucht hangt volgens mij samen met de contractonderhandelingen met Tete. Vorige zomer is er met hem verlengd tot 2018, maar na zijn doorbraak dit seizoen wil Ajax hem houden tot 2020. Raiola wil natuurlijk dat daar goed voor betaald wordt. Ze zijn er al sinds december over aan het steggelen.

Over mijn eerste reactie: soms is het beter om kortaf te zijn op VZ, maar soms levert het alleen maar misinterpretatie op. En soms ben ik zo snel dat ik er niet eens over nadenk.

Waarom verbaasd me dit niks? Het was al verdacht dat het contract van Tete niet eerder verlengd is. En nu blijkt waarom. Raiola wilt weer een toptalent voor een schijntje naar Italië brengen. Een rat verliest nooit zijn streken.

Gelukkig bepaald Rioola de prijs niet. Maar voor 7 mil mogen ze een shirtje met handtekening van hem.

Toen Tete zijn contract moest verlengen bij Ajax en de onderhandelingen bezig waren bood hij hem ook al aan in Italie. Tete had toen al kenbaar gemaakt dat hij voor zijn ontwikkeling bij Ajax koos en dus voor geen goud wilde vertrekken. Hij heeft zijn doorbraakseizoen beleeft dus van een vertrek zal ook nu geen sprake zijn. Raiola bied Tete dus weer aan terwijl zijn client gelukkig is bij zijn huidige club. Ben je dan een zaakwaarnemer die aan de toekomst van jou client denkt, of ben jij er een die aan zijn eigen zak denkt? Ik denk het laatste

Ik vraag me vooral af wat je als voetballer in Italië te zoeken hebt. Engeland of Spanje lijkt me veel leuker qua voetbal. Misschien dat het voor een verdediger overigens net iets anders is dan voor een aanvaller, aangezien dit het land is waar verdedigen tot kunst is verheven..

15 april 2016 om 12:07

Ja en in principe moet de stap makkelijker zijn, van de #10 competitie naar de #4 ipv de #1.

Moet Tete nou nu al bij Juve. Die gaat daar nooit spelen. Aub niet doen, veel potentie die jongen.

Wanneer doen ze bij Ajax de deur nou eens dicht voor Raiola? Gewoon een persbericht naar buiten brengen dat spelers die Raiola als zaakwaarnemer hebben niet welkom zijn bij Ajax. Ben je in een keer van dat gezeik af!

Tete heeft toch al aangegeven happy te zijn bij Ajax en te willen blijven? Waarom bied zo'n oetlul hem dan aan bij Juve? Dan ben je als zaakwaarnemer toch helemaal niets waard? Het enig waar je dan mee bezig bent is je eigen portemonnee. Ook prima, maar zeg dat dan gewoon eerlijk en doe niet net alsof je in het belang van je client handelt.

15 april 2016 om 12:04

Dat heeft Ajax al wel eens gedaan, maar wat als Tete hem toch aan houdt? Of als Bazoer bijvoorbeeld naar hem overstapt? Die stuur je niet weg.

Ik vind het op zich niet zo erg wat Raiola doet. Hij probeert wat hoger salaris voor Tete te regelen en vast wat aandacht voor wanneer hij wel open staat voor de stap naar het buitenland. Ajax moet zelf zorgen voor een sterke onderhandelingspositie en tevreden spelers.

7 miljoen is een lachertje. Minimaal het dubbelen. En ik hoop dat je niet wederom een speler de vernieling in helpt.

Hahaha ja want Tete is echt van het niveau Lichtensteiner. Wat een onzin.

27 en anders niet. Hoeft niet weg, en er is geld zat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren