Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rafael van der Vaart: ‘Ik kijk alleen Real Madrid als hij in de basis staat'

Laatste update:

Rafael van der Vaart denkt met weemoed terug aan zijn tijd in LaLiga, zeker nu hij noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan heeft moeten zetten. De oud-middenvelder benadrukt woensdag in gesprek met Marca dat niet makkelijk is om zonder voetbal te leven. “Soms vraagt mijn hoofd om weer te gaan voetballen, maar mijn fysieke gesteldheid is de reden dat ik gestopt ben. Het was geen makkelijke beslissing. Maar na de trainingen deden mijn enkels en mijn kuiten pijn.”

“Op een dag kwam ik thuis en zei ik tegen mijn vriendin: ‘Het is klaar’”, legt Van der Vaart in de Spaanse sportkrant uit. “Het was niet meer de moeite waard om nog langer door te gaan en ik heb er ook geen spijt van. Ik denk dat het gevaarlijk was geweest als ik nog langer was doorgegaan. Nu heb ik geen klachten, maar als voetballer moet je honderd procent pijnvrij zijn en dat was ik niet en dat ben ik niet. Dat was frustrerend en daarom koos ik ervoor om ermee te stoppen.”

Van der Vaart speelde tien jaar geleden naar eigen zeggen ‘met de beste voetballers ter wereld’. “De allerbesten. Sergio Ramos, Guti, Raúl, Cristiano Ronaldo, Kaká, Karim Benzema… Dat is speciaal. Het is bijvoorbeeld indrukwekkend om in een team met Cristiano te spelen. Nu erkent iedereen ter wereld hoe belangrijk hij voor Real Madrid was, iemand die bijna zestig goals per seizoen maakt.” De kleedkamer van Real telde destijds veel Nederlanders. “In het eerste jaar waren we met zijn zessen. We waren altijd samen en spraken onderling in het Nederlands. Een seizoen later waren we met minder en ging mijn Spaans erop vooruit, omdat ik meer met andere nationaliteiten in gesprek kwam.”

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong komen wellicht ook ooit in LaLiga terecht. Het tweetal geniet veel interesse uit het buitenland. “Ik hoop dat ze bij Ajax blijven, maar het is normaal dat ze aanbiedingen van de beste clubs krijgen. Ze spelen heel goed, het zijn ongelooflijke talenten en ik denk dat ze een geweldige loopbaan zullen hebben. Maar ze zijn nog jong en ze moeten stap voor stap gaan. De Jong doet me aan Guti denken, hij heeft veel kwaliteit. Hij doet op het middenveld wat-ie wil met de bal.”

José Mourinho was één van zijn trainers bij Real Madrid. De Portugees wordt genoemd als mogelijke opvolger van Santiago Solari. “Ik waardeer hoe hij is, heel direct. In Nederland houden we van directe mensen en zo is hij. Hij is in staat om te zeggen dat je niet speelt. Ik zou het goed vinden als hij terugkeert naar Real Madrid, waarom niet? Hij is the Special One. Hij is een winnaar. Ik waardeer hem niet alleen als persoon, maar ook als trainer. Hij heeft veel prijzen gewonnen en hij kan er nog veel meer winnen.”

Mourinho was ook eerlijk jegens Van der Vaart. “Hij zei: Rafa, je moet gaan omdat we Kaká en anderen hebben. Het beste is dat je vertrekt om elders meer te spelen’. En dat is de reden dat ik naar Tottenham Hotspur ben gegaan.” Zijn rentree in LaLiga bij Real Betis was geen onverdeeld succes. “Een moeilijke etappe, maar ik wil niet slecht over Betis praten. Ik had een goed jaar met mijn ploeggenoten. Het ging niet zoals ik het graag gezien had, maar het team was goed en ik heb veel waardering voor de club. Ik wens ze het allerbeste en het is fijn om te zien dat het goed gaat en dat ze goed voetballen.”

Van der Vaart weet niet wat Real Madrid mankeert in competitieverband. De achterstand op koploper Barcelona bedraagt inmiddels tien punten en dus lijkt de landstitel wederom een utopie. “Het is heel raar dat ze in sommige thuiswedstrijden zoals tegen Real Sociedad zo slecht spelen. Ik denk niet dat het met de instelling te maken heeft. Ze zijn Cristiano Ronaldo en Zinédine Zidane kwijtgeraakt en daar moeten ze aan wennen. Ik weet zeker dat het weer goedkomt en dat ze een prijs zullen winnen, naast het WK voor clubteams.” Of het ooit goedkomt met Isco bij Real, weet Van der Vaart niet. “Het is gekkenwerk, hij is de beste speler ter wereld”, verzekert de oud-middenvelder. “Maar hij heeft altijd problemen met de trainer. Zidane had nooit honderd procent vertrouwen in hem. Ik kijk alleen naar Real Madrid als Isco in de basis start. Maar anders ga ik naar huis.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sorry Rafael maar Isco is niet de beste speler ter wereld. Naar mijn mening ook niet bij de beste 10. Ik vind hem een geweldige voetballer en kan heel erg van hem genieten, maar hij is niet constant genoeg om de beste speler ter wereld genoemd te worden. Helemaal niet zolang Messi en Ronaldo nog wekelijks op het veld staan.

16 januari 2019 om 09:33

Ik denk hij bedoeld de beste speler van Real Madrid, wat ook zo is. Vooral als isco op 10 speelt en zijn vorm laat zien wat ie echt kan. Zo zonde hij kan makkelijk de beste nummer 10 worden

16 januari 2019 om 09:38

Ik heb het gevoel dat Van der Vaart zich kan kan identificeren mer Isco. Behorend misschien wel tot de grootste talenten ter wereld (technisch), maar het mentaal niet op kunnen brengen om alles uit de carriere te halen. Ik vind dat ze beiden veel eruit hebben gehaald, maar toch echt niet maximaal. De aard van het beestje is toch echt lastig te veranderen. Ik hoop toch (tegen beter weten in) dat bij Isco de knop nog omgaat.

16 januari 2019 om 09:40

Messi, Neymar, De Bruyne, Hazard, James, Pogba, Dybala, Reus, Silva x2, Eriksen kunnen / willen allemaal op 10. Is een aardige klus hoor om de beste 10 te worden.

16 januari 2019 om 10:14

Neymar, Hazard, Messi, Reus zie ik niet als echte nummer 10. Messi is andere verhaal, de rest speelt toch vaak als buitenspeler.

16 januari 2019 om 10:26

Daryasaid

Als hij bedoelde dat Isco de beste speler van Real Madrid was denk ik dat hij dat wel had gezegd. Voor de rest ben ik het wel met je eens dat hij de beste spelers van Real Madrid kan zijn.

16 januari 2019 om 10:28

Daryasaid

Hazard en Reus spelen dit jaar vaak centraal. Hazard speelt een beetje als valse spits bij Chelsea de laatste tijd terwijl Reus eigenlijk wel altijd als aanvallende middenvelder speelt terwijl Sancho en Brun larsen de flanken bedekken bij Dortmund. Neymar zie ik ook als buitenspeler alhoewel hij mij wel erg goed lijkt op de 10 positie.

Ik kan/kon ook genieten van Isco. Toen hij nog bij Malaga speelde was het heerlijk om naar te kijken. In de CL zag ik hem ook al schitteren en toen dacht ik 'dit wordt een grote'..
Nu, een jaar of 6 later, is hij misschien nog wel een mindere goede voetballer dan bij Malaga en dat is heel pijnlijk.
Als ik hem nu zie voetballen, krijg ik gewoon af en toe medelijden.
Z'n steekpasses komen niet aan, aannames schieten van z'n voet en schoten lost hij nog maar amper terwijl hij een aardig schot heeft.
Hij is geen schim van de speler bij Malaga en dat vind ik pijnlijk om te zien.

Ik hoop dat hij ooit weer dat vertrouwen krijgt dat hij bij Malaga had en ook liet zien bij Spanje -21 bijvoorbeeld. Ik geloof er nog in, maar denk niet dat hij dit bij Real nog kan realiseren.

16 januari 2019 om 10:04

Ik denk dat Isco op links moet spelen om weer zulke dingen te laten zien. Toen we in 2017 kampioen werden was hij fenomenaal.

16 januari 2019 om 10:19

In zijn Malaga-tijd kwam hij vaak ook vanaf links inderdaad. Hij had echter een vrije rol op het middenveld.
Was overigens sowieso een leuk team. Af en toe liet zelfs Piazon zien goed te kunnen voetballen.

16 januari 2019 om 13:02

Ik werd ook haast verliefd op de Isco van Malaga. Geweldig! Toen was hij naar mijn idee ook meer direct. Passendewijs vond ik hem nooit heel bijzonder, misschien dat dat bij Real toch meer wordt gevragen.
Maar 1-op-1 was hij zo gevaarlijk, hij schoot vaak van afstand en was altijd in beweging.
Nu lijkt ie toch meer verdwaald in het systeem. Moet overal bij nadenken, daardoor loopt hij teveel. Heeft natuurlijk ook niet meer de vrijheid die hij bij Malaga had. Daar de absolute ster, bij Real slechts een dienaar van de Koninklijke...

Isco begint volgens mij eerder afgeschreven te raken als het zo doorgaat. Al paar jaar bonje met de trainer en nooit echt lang een basisplaats.
Op links zie ik ook liever Ascensio en op rechts Bale natuurlijk en op middenveld is het vaste prik met Modric, Casemiro en Kroos dus als een van hun rust nodig heeft of is geschorst/geblesseerd mag Isco hopen dat ie er vanaf begin bij is.
Qua naam zou hij meer verdienen maar ook hij speelt al zijn hele leven in Spanje en zie hem niet snel richting Engeland of elders gaan.

16 januari 2019 om 12:54

Isco heeft niet al een paar jaar bonje met de trainer want de trainer zit er net een aantal maanden. Als er een van je genoemde middenvelders geblesseerd is zoals het bij Kroos nu het geval is krijgen Ceballos, Valverde of de nu ook geblesseerde Llorente de voorkeur. Zelfde geld voor op de vleugels, Bale en Asensio zijn nu ook geblesseerd en Isco zit alsnog op de bank. Denk dat het ook meer bij Isco ligt als bij Solari.

Hopelijk kan Real Madrid aankomende zomer Eriksen naar het Bernabeu halen. Dan mag Isco van mij wel weg. En om hem de beste speler te wereld te noemen moet je ook op je achterhoofd zijn gevallen.

16 januari 2019 om 13:30

Hij had bonje met Zidane en daarvoor met Mourinho en Ancelotti nu weer met Solari komt ie weinig aan spelen toe (weet niet of ze daadwerkelijk ruzie hebben).
Die spelers kregen allemaal een kans bij de Super Cup maar zien we maar weinig in de Laliga.
Dat is wel probleem bij Real op dit moment als ze bankzitters moeten inbrengen gaat het niveau te ver naar beneden. Dat was vroeger veel minder.

Terzijde: Vind sowieso de nieuwe aanwas van talentvolle spelers bij de grote clubs tegenvallen. Bijna alle topclubs zien hun groep vergrijzen en er is maar weinig alternatief.
Alleen Werner en Dybala zijn potentiële wereldtop. Als je nu iemand moet kopen als Real zijnde voor in de spits bijvoorbeeld met je 200 miljoen betalen voor een Firmino bijvoorbeeld.
Aguero, Lewandowski, Cavani zijn allemaal te oud aan het worden om daar veel geld aan uit te geven. Tuurlijk kunnen ze nog 2~3 jaar goed presteren maar daarmee verdien je geen 200 miljoen mee terug.

16 januari 2019 om 13:50

Allereerst is het niet zo gek om met Mourinho ruzie te hebben, vraag maar aan Casillas, Kaka, Pogba etc.
Wat wel gek aan jouw verhaal is, is het feit dat Isco op 27 juni 2013 een contract heeft getekend bij Real en Mourinho op 20 mei 2013 is ontslagen door datzelfde Real..
Hoe dan?!

Rafael is een echte liefhebber die gewoon probeert aan te geven dat hij Isco geweldig vindt. Hij gaat er geen analyse op los laten wie er beter is maar met die uitdrukking dat hij Isco de beste van de wereld vindt bedoelt hij gewoon te zeggen dat hij hem een bijzondere voetballer vindt waar hij voor zou thuis blijven. Dat heeft hij waarschijnlijk niet bij de andere spelers van Real. Ik vind dit wel mooi dat ie het zo zegt. Wel een kleine sneer naar trainers en andere spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren