Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Quinten Timber mikt op Oranje na onverwachte uitnodiging Van Gaal

Laatste update:

Quinten Timber werd afgelopen zondag voor een training aan de selectie van het Nederlands elftal toegevoegd. De middenvelder van FC Utrecht heeft van de oefensessie genoten, zo heeft hij dinsdagavond na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Moldavië (3-0) laten weten. Timber hoopt snel als volwaardig lid van de selectie aan te sluiten bij het grote Oranje.

Zondag werd Timber door de bondscoach voor een training bij Oranje gehaald. De bondscoach wilde een dag na de gewonnen wedstrijd tegen Montenegro (4-0) een partijspel doen met zeven spelers tegen zes. Hij kwam een speler tekort en vroeg Jong Oranje-trainer Erwin van de Looi daarom om Timber. “Die uitnodiging kwam nogal onverwachts, maar ik heb ervan genoten. Zei Van Gaal echt dat ik werd uitgenodigd omdat ik de beste was bij Jong Oranje? Het ging op zich ook wel lekker bij Jong Oranje. Hopelijk mag ik me binnenkort weer bij het grote Oranje melden. Dat is wel mijn streven”, zei Timber tegen ESPN.

Van de Looi, die zondag met Jong Oranje in Zeist aan het trainen was, stuurde de twintigjarige Timber na overleg met de bondscoach, zo vertelde de trainer na de zege op Jong Moldavië. “Van Gaal vroeg mij eerst of het uitkwam dat hij tijdelijk een speler van Jong Oranje kon gebruiken. Mooi dat je met elkaar rekening houdt. Van Gaal vroeg mij toen welke speler voor een bepaalde positie de uitnodiging het meest verdiende. Zo is het gegaan.” Timber keerde vervolgens weer terug naar Jong Oranje, waar hij dinsdagavond zijn debuut maakte. De voormalig jeugdspeler van Ajax stond in de basis en werd een kwartier voor tijd vervangen door Daniël van Kaam van FC Groningen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eerst maar eens een vol seizoen het verschil gaan maken bij Utrecht

8 september 2021 om 09:34

Het is een streven hé? Het is niet dat hij een uitnodiging op de deurmat verwacht

8 september 2021 om 09:36

Precies, pas 3 wedstrijden in de eredivisie!

8 september 2021 om 09:42

En dan mag hij niet streven naar Oranje? Iedere jonge prog zou dat streven moeten hebben. Of het realistisch is merk je later wel.

8 september 2021 om 12:29

Voor zijn broer was dat echter wel genoeg voor een oproep.

8 september 2021 om 12:45

ajax01-95

Drie wedstrijden eredivisie is al best veel voor een talent van Ajax om in aanmerking te komen voor selectie van oranje!

Maar, los daarvan, deze Timber is toch gewoon hét voorbeeld van het beleid dat momenteel gevoerd wordt in Amsterdam. Daar krijgt een peperdure aankoop van vijftien miljoen, wiens aantoonbare kwaliteiten beperkt zijn tot het afpakken van ballen, de voorkeur terwijl het talent uit de bewierrookte eigen jeugd zijn speeltijd en zijn kansen moet zoeken als huurling bij andere clubs. En zeg nou eens zelf, die Timber is toch na die drie potjes al gewoon veel beter dan Alvarez?? Of, vooruit, op zijn minst toch nét zo goed én daarbij ook nog eens een speler die in staat is om ook bij balbezit oplossingen te hebben en te kunnen voetballen.

Dat deze Timber dit seizoen niet bij Ajax speelt en Alvarez niet is verkocht voor 20 miljoen is echt een blunder van jewelste. Maar dat gaan ze nog wel merken in De Arena.

8 september 2021 om 13:01

Ik ben bang dat je wederom gelijk hebt. Ongelofelijk zonde dat ze weer een pareltje hebben weggestuurd. Was hartstikke mooi geweest om weer een tweeling in het elftal te hebben. Maar ja... Ten Hag he! Ja hij geeft ook wel is spelers de kans maar zo'n speler laat je toch niet zo makkelijk vertrekken. Doodzonde

8 september 2021 om 10:30

precies Baradona. Belachelijk dat een voetballer denkt ambitie te mogen hebben. Waar halen ze het vandaan?!

8 september 2021 om 11:28

Ja, gelukkig heeft zo een Rensch al een heel seizoen achter de rug. Vandaar dat hij zo goed inviel.

8 september 2021 om 13:27

Utrecht moet toch juist blij zijn. Nu komt hij nog gemotiveerder terug. Hij heeft een training bij het grote oranje meegedaan.

Mooi hè, die Van Gaal wilde zeven tegen zes spelen omdat hij al wist dat de Turken rood gingen pakken. Wat een geweldige coach!

Ajax zou moeten proberen om Quinten Timber terug te halen naar ajax

8 september 2021 om 09:43

Ja bent gek dat de Ronaldo gooier zoveel kansen heeft gehad en zo lang heeft kunnen blijven en hij zo makkelijk de deur uit ging. Maarja 10 was natuurlijk net wat minder bezet

8 september 2021 om 09:44

Nee, dat moeten ze zeker nog niet doen. Afgelopen jaar is hij transfervrij weggegaan. Hij mocht verlengen bij Ajax, alleen hij kon nog niet bij het eerste aansluiten en toen heeft hij de keuze gemaakt om naar Utrecht te gaan. Laat hem nu maar eens eerst even zich goed ontwikkelen en een gewaardeerde kracht worden. Dan kan Ajax mocht het nodig zijn hem altijd nog 'proberen' terug te halen.

8 september 2021 om 09:59

Ik denk dat het voor zijn ontwikkeling goed is dat hij gegaan is. Nu speelt hij wekelijks in plaats van wekelijks bij Jong Ajax of enkele invalbeurten. Het is voor hem te hopen dat hij nu sneller de volgende stappen kan gaan maken. Je ziet toch dat een stap terug voor velen ook uiteindelijk een stap vooruit is. In mijn ogen zou Schuurs deze stap ook moeten maken. Hij traint dan wel op hoog niveau, en mag af en toe invallen, maar hij had al veel meer wedstrijden moeten spelen.

8 september 2021 om 13:04

Eigenlijk zouden ze heel jong Ajax moeten verhuren. Daar leren ze veel meer van. Een satelliet club met enig niveau zou daarbij wel handig zijn. Stuur er gewoon 5/6 naar Sparta zou ik zeggen.

Ik vind het mooi dat Van Gaal niet krampachtig vasthoudt aan een exclusieve groep spelers, maar als je het laat zien, ben je kandidaat. Dat moet toch motiveren!

8 september 2021 om 10:40

Dan krijg je ook een gezonde concurrentiestrijd. Presteren anders sta je er op een gegeven moment gewoon naast. De wissels lieten zich gisteren ook gelden.

Het is een streven, maar alsnog denk ik dat hij op dit moment nog wel veel te kort komt voor dit niveau. Hij heeft spelers als De Jong, De Roon, Koopmeiners, Gravenberch voor zich staan, en die ik zie hem er niet uitspelen op dit moment. Eerst ff lekker knallen bij Utrecht en dan hopelijk zien we hem over een aantal jaar wel in het grote Oranje.

8 september 2021 om 11:30

Je komt er nooit achter als.je het niet probeert. Iemand kan talentvol zijn, ongeacht de club.

Niemand vraagt zich namelijk nog af waarom Rensch erbij zat.

Het zou toch wat zijn als hij wel een basisspeler van het Nederlands elftal wordt en zijn broer niet. Waarbij zijn broer natuurlijk het nadeel heeft dat hij een centrale verdediger is (dus geen rechtsback) en wij op deze positie met de Vrij (op dit moment de beste), van Dijk (de aanvoerder) en de Ligt genoeg keuze hebben. Waarbij deze spelers gezien hun leeftijd nog wel enkele jaren mee kunnen. Het enige dat wij centraal echt missen is een linksbenige centrale verdediger. Misschien dat Obispo de woorden van de Mos waar kan gaan maken en dit jaar echt door kan breken.

8 september 2021 om 10:01

Aan de andere kant is De Ligt onder van Gaal ook geen basisspeler, terwijl hij onder Koeman en de Boer wel onbetwistbare basisspeler was. Onderschat die gekke Van Gaal niet.

8 september 2021 om 10:14

Onder Koeman en De Boer waren zowel Van Dijk als De Vrij lang of vaak geblesseerd. Hoewel ik niet uitsluit dat hij anders ook wel gespeeld zou hebben inderdaad.

8 september 2021 om 10:03

Aké?

8 september 2021 om 10:22

Je kunt je afvragen of hij echt een kans heeft gehad, maar maakt hij echt indruk ? Ook hij heeft natuurlijk het nadeel met de verdedigers voor hem. Waarbij hij iets jonger is dan Van Dijk en de Vrij, maar je hierdoor ook af kunt vragen of hij niet voorbij gestreefd wordt door de jongere voetballers als een van Dijk stopt.
Daarbij ken ik de voetballende kwaliteiten van Ake niet. Ondanks dat ik de Mos niet geloof schijnt deze bij Obispo in ieder geval wel goed te zijn.

8 september 2021 om 10:30

Zeker nu met Louis heeft hij wel een nadeel. van Gaal stelt alleen maar spelers op die iedere wedstrijd spelen bij hun club en laat Aké nou net een back-up zijn bij City. Als hij dus echt in aanmerking wil komen (wat al lastig wordt met van Dijk voor je) moet hij gewoon naar een club net onder de top waar hij iedere wedstrijd speelt.

8 september 2021 om 11:31

Ake is toch helemaal.niet goed City? 4e keus achter Virgil, de Ligt en Blind als je het mij vraagt.

8 september 2021 om 10:04

Ik denk zelf dat zijn broer ook op het middenveld kan spelen op de positie van Alvarez. Of hij net zo goed is of kan worden als zijn broer, dat valt nog te bezien. Maar ik verwacht dat Schuurs ook nog vaak gaat spelen op RCV en Timber doorschuift als Alvarez op dat moment gewisseld wordt.

8 september 2021 om 10:24

ik ben er zelf geen voorstander van het elftal op meerdere posities te wijzigen als er 1 speler ontbreekt. Ajax geeft aan een gezonde concurrentie te hebben op elke positie, maar als dit moet door spelers op een andere positie neer te zetten kun je je afvragen of dat echt zo is.
Daarnaast heb ik persoonlijk altijd een hekel aan spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Voor een trainer wel heel makkelijk, maar multi inzetbare spelers zijn bijna altijd geen specialisten en komen daardoor vaak te kort voor de echte top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren