Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV wil graag verlengen met sterkhouder: ‘Het is een kwestie van tijd’

Laatste update:

PSV wil het contract van Olivier Boscagli verlengen, zo meldt Voetbal International dinsdag. De Fransman heeft een verbintenis tot medio 2025, maar wat technisch directeur Earnest Stewart betreft blijft Boscagli langer in Eindhoven. Gesprekken over een contractverlenging starten op de korte termijn.

"Earnest Stewart gebruikt zijn tijd nu voor de winterse transferperiode en wat er daarna in de selectie moet gebeuren", schrijft Marco Timmer namens VI. "Het is een kwestie van tijd voordat de technisch directeur met Boscagli over contractverlenging zal gaan praten."

De centrale verdediger kent een ijzersterk seizoen in het Philips Stadion. Veel van de aandacht gaat bij PSV uit naar Peter Bosz en zijn indrukwekkende aanvallende speelstijl, maar ook de Eindhovense defensie staat als een huis onder de nieuwe trainer.

PSV kreeg dit seizoen in de Eredivisie pas zes doelpunten tegen in vijftien wedstrijden. Tien keer hield het elftal van Bosz de nul en slechts één keer kreeg het meer dan één tegentreffer in een Eredivisie-duel dit seizoen. Dat was in de met 5-2 gewonnen topper tegen Ajax.

Boscagli is een van de sterkhouders in de succesvolle verdediging van PSV. Veelvuldig staat hij centraal achterin geposteerd met André Ramalho, die vaak genoeg het mikpunt van kritiek is. De andere spelers waarmee de linkspoot regelmatig een duo vormt is Jerdy Schouten.

Boscagli speelt sinds de zomer van 2019 voor PSV. Destijds namen de Eindhovenaren hem voor twee miljoen euro over van OGC Nice, waar de voorstopper het grootste gedeelte van de jeugdopleiding doorliep.

Sinds zijn transfer naar de Brabantse club speelde Boscagli in totaal 138 wedstrijden voor PSV. In de 4,5 jaar dat hij in Eindhoven onder contract staat won hij vooralsnog twee KNVB Bekers en twee Johan Cruijff Schalen. Dit seizoen kan hij de eerste Nederlandse landstitel aan zijn palmares toevoegen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maak er maar mede prioriteit van in de winterstop. Belangrijke man die we binnenboord moeten houden.

12 december 2023 om 15:16

Absoluut. Onder Bosz echt die laatste stap gezet. Zit perfect op z'n plek bij ons. Beste voetballende CB van de competitie. Volgend jaar een topper naast hem op RCB.

Ben nooit echt fan van Boscagli geweest, en vind hem dit seizoen ietwat overhyped. Maar dat hij het goed doet is wel een feit. Snap heel goed dat PSV wil verlengen met hem. Zit ook alweer best lang bij PSV, zal geen grootverdiener (?) zijn, en het zal lastig zijn om een vervanger te vinden. Spelers lang bij je club houden is ook echt belangrijk.

12 december 2023 om 15:01

Als een speler van PSV niet overhyped is, is dat Boscagli wel. Enorm onderschat in de eredivisie, maar Boscagli behoort dit jaar (en in het laatste jaar onder Schmidt) tot de beste 3 verdedigers van de Eredivisie. Dat illustreren zijn cijfers ook. Men heeft het ook vaak alleen over zijn voetballende kwaliteiten, maar ook zijn verdedigende cijfers zijn uitstekend. Hopelijk kunnen we hem nog lang aan ons binden. Zet er een duelmonster naast met snelheid, en je hebt een geweldig duo.

12 december 2023 om 15:33

@rubentje13 Helemaal met je eens. Zet naast Boscagli gewoon iemand neer die (lucht)duels wint, fysiek sterk en snel is en laat hem de ballen die hij verovert inleveren bij Boscagli en/of Schouten. Je gaat er in defensief opzicht dan toch flink op vooruit denk ik.

12 december 2023 om 16:02

Mee eens, al vind ik Boscagli verdedigend ook best aardig. PSV is echter wel gebaat bij een specialist op dat vlak. Dat haalt al een heel groot deel van de kwetsbaarheid weg, met name in Europa.

12 december 2023 om 16:26

Oh yes, stel je voor: Boscagli naast een type Alex. Niet te verslaan joh.

12 december 2023 om 15:19

Boscagli is absoluut geen hype. Dat hij zo goed is, wisten we in Eindhoven drie jaar geleden al. Het is meer zo dat de rest van Nederland het nu eindelijk ook begint te zien.

12 december 2023 om 15:51

@cabi - dat komt misschien ook omdat hij vorig jaar amper heeft gespeeld door een zware blessure. Supporters van andere clubs zien hem terugkomen en denken dan even van, oh ja die is er ook nog. Voor die periode vond ik hem zelf wat wisselvallig en misschien ook minder opvallend. Maar dit seizoen niets anders dan lof, hij doet het uitstekend. Echt heel goed.

12 december 2023 om 16:15

Hype valt wel mee, hij is vooral beetje onderbelicht geweest. Zodra een ploeg dan goed presteert zijn alle spelers volgens analisten die op de wagen springen dan allemaal uit het niets geweldig, terwijl ze daarvoor ook prima waren.

Erg goede speler, maar zie hem na 4,5 jaar wel vertrekken voor een mooi avontuur!

12 december 2023 om 15:24

Je kunt het een speler na bijna vijf jaar eredivisie inderdaad niet kwalijk nemen als hij het toch eens wat hogerop wil gaan proberen. Maar hij schijnt het bij PSV wel erg goed naar z'n zin te hebben en hij komt zelfs elke dag, bij weer en wind, op de fiets naar de training. Dus we gaan het zien...

12 december 2023 om 16:04

Bovendien heeft hij al wat redenen minder om te vertrekken (tenzij er zich een buitenkans aandient natuurlijk). Hij speelt volgend jaar geheid weer CL en bij een nieuw contract gaat hij bij PSV ook ongetwijfeld goed verdienen. Bovendien kent hij de club inmiddels goed en hij is verzekerd van een basisplaats.

Geen wereldtopper, maar voor PSV en de eredivisie natuurlijk wel een hele goed speler. Een speler die gewoon nog makkelijk een jaar of 3 - 4 bij PSV mee kan doen om de prijzen.

Speelt een aardig seizoen tot nu toe en is altijd al wel stabiel aan de bal geweest maar de hele hype rondom deze jongen kan ik dus echt totaal niet begrijpen. Dat mensen hem nu bijvoorbeeld beter vinden dan Hancko is echt oppertunisme ten top zeg.

12 december 2023 om 14:52

Mag jij uitleggen waarom
Dit opportunistisch is. Was in de tijd van Schmidt ook al
absoluut een sterkhouder. Vorig jaar het hele jaar niet tot weinig gespeeld door zijn kruisband blessure. Nu zie je weer dat ie bijna wekelijks beter wordt.

12 december 2023 om 15:04

Speelt al jaren uitstekend. Daar werd alleen nooit aandacht aan besteed.

12 december 2023 om 16:07

Waarom moeten er altijd spelers bij worden gehaald, vaak van clubs die zij aanhangen? Het is prima mogelijk om zowel Boscagli als Hancko uitstekend te vinden. Boscagli krijgt momenteel alleen meer aandacht omdat PSV nu al op een straatlengte bovenaan staat en omdat ze overwinteren in de CL. Je doet exact hetzelfde als datgene waar je kritiek op hebt op deze manier.

aan de bal misschien wel de beste centrale verdediger die we in NL hebben. Verder is hij wel een van de stabiele factoren in het team. Zou mooi zijn als PSV zijn contract weet te verlengen...

Kwestie van tijd? Ik wacht hier al twee jaar op. Onder Schmidt was Boscagli sterkhouder en had men zijn contract al lang en breed moeten verlengen. Ook vorig seizoen had PSV alle tijd om met Boscagli om de tafel te gaan en hem een welverdiend steuntje in de rug te geven in herstel van zijn knieblessure. Maar laten we vooral nog langer wachten met het risico dat de eerste degelijke centrale verdediger in jaren straks voor een bodemprijs de deur uitloopt

Boscagli en Hancko zijn met afstand de beste Cv's van de Eredivisie. Beiden linksbenig en ook beiden een goede trap in de poten.

Hopelijk kan PSV met hem verlengen!

Ik lees in een aantal reacties dat hij overhyped is maar dan ben ik benieuwd waarin boscagli volgens jullie dan zo door de mand valt. Vind hem aan de bal erg sterk en doet in verdedigend opzicht ook nooit gekke dingen. 1 van de belangrijkste spelers wel dit seizoen.

Als PSV supporter heb ik Olivier Boscagli altijd als een prima aankoop beschouwd, prima scoutingwerk. Toen hij bij PSV kwam kende vrijwel niemand hem maar hij heeft zijn bescheiden transfersom van slechts twee miljoen meer dan waar gemaakt. Boscagli werd node gemist toen hij langdurig geblesseerd was en daar PSV toch al niet ruim in de goede centrale verdedigers zit is verlengen met Olivier de logische optie. De vraag is nu vooral of Olivier Boscagli het nog naar zijn zin heeft op de Herdgang of toch liever nog het avontuur aan wil gaan in het buitenland, we gaan het zien.

12 december 2023 om 15:25

Als ik het me juist herinner werd Boscagli in eerste instantie gehaald of in ieder geval opgesteld als linksback, daar was hij toen echt niet goed. Later als CV altijd wel een goede speler geweest inderdaad.

12 december 2023 om 16:20

In 2019 haalde PSV een zekere Toni Lato (huur) van Valencia als linksback maar dat is nooit wat geworden. Daarom kwam Boscagli op linksback te spelen. In dat jaar haalde PSV meen ik ook centrale verdediger Baumgartl voor 12 miljoen en Ricardo Rodriguez. De laatste was een Chileense Zwitser die werd gehuurd van AC Milan en het niet onaardig deed als linksback. Ik herinner het me niet precies meer, er kwamen zoveel namen voorbij.

12 december 2023 om 19:46

Zo, daar noem je er een. Toni Lato was echt bizar slecht, net zoals onze vrienden Behich en Sainsburry die dat seizoen ook bij PSV speelde geloof ik. Rodriguez staat me bij als een heel goede back waarvan ik het jammer vond dat hij maar een half seizoen bij ons bleef.

Weet nog wel hoe hij in zijn eerste seizoen werd afgezeken, toen nog vaak misbruikt als linksback. Was altijd wel fan van hem, maar zag er meer een voetballende cvm in dan een centralve verdediger. Ook al doet die het nu ook uitstekend

Ik zie hem best graag blijven, als je er nog een type Alex bijhaalt is een type als Boscagli ernaast ideaal. Kan me overigens wel voorstellen dat Boscagli inmiddels wel toe is aan een stap hogerop of in ieder geval een grotere competitie, die man speelt inmiddels ook al behoorlijk lang voor PSV.

Een contractverlenging tot op z'n minst tot 2027 is wel een must want hij is zo belangrijk dit seizoen voor PSV. Aan de bal de beste verdediger van de competitie en hij heeft zichzelf zo mooi herpakt na die lange blessure dus hij verdiend het zeker!

Belangrijke pion voor dit PSV. Vergelijkbaar type als Daley Blind. Worden altijd bekritiseerd om hun tekortkomingen (met name snelheid) maar opbouwend , voetballend en positioneel ijzersterk.
Mits goed gebruikt onmisbaar voor elke ploeg.

Heeft zich wel echt sterk ontwikkeld vind ik bij PSV en dit seizoen daar nog een stap in gezet. Naar mijn (absoluut niet objectieve mening) zeker een van de betere die er rondlopen op de Nederlandse velden. Was hij in begin trouwens niet ook een back?

12 december 2023 om 16:24

PSV huurde toen Toni Lato van Valencia als linksback maar die voldeed niet en toen kwam Boscagli even linksback te staan meen ik. Rond die tijd kwam ook Ricardo Rodriguez nog linksback te staan dacht ik.

Prima speler. Groot gelijk dat ze willen verlengen. Hadden ze al wel eerder mogen doen.

Echte topper.
Topaankoop destijds (klein bedrag)die zich super heeft gemanifesteerd én ontwikkeld. Is een veelvoud van zijn aankoopbedrag waard en is ook nog een prima klant. Past natuurlijk perfect in een offensieve speelstijl.
Een nieuwe cb halen is risicovol en gaat waarschijnlijk heel veel kosten.
Niet doen, gewoon verlengen .

Een van mijn favoriete PSVers. Ik weet niet wat PSV moet doen om hem binnenboord te houden maar wat mij betreft gaan ze ver. Geweldige prof en een voorbeeld voor de selectie. Nuchtere gast, niet gedreven door materialisme en een topper in het veld. Dit zijn de onmisbare stille krachten. Gozer komt bijv. gewoon met grote regelmaat op de fiets naar de Herdgang. Geweldig om te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren