Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV treft Maccabi Tel Aviv; Vitesse wacht (mogelijk) ontmoeting met Rapid Wien

Laatste update:

PSV treft Maccabi Tel Aviv in de tussenronde van de Conference League, terwijl Vitesse mogelijk een ontmoeting met Rapid Wien wacht, zo heeft de loting in Nyon maandag uitgewezen.

PSV eindigde derde in een Europa League-groep achter AS Monaco en Real Sociedad. De Eindhovenaren werden hierdoor gekoppeld aan een nummer twee uit de Conference League. FK Bodö/Glimt, Maccabi Tel Aviv, PAOK Saloniki, Partizan Belgrado, Randers FC, Slavia Praag en Qarabag behoorden tot de mogelijke tegenstanders.

Over eventuele Europese overwintering van Vitesse gaf de UEFA nog geen duidelijkheid. De laatste poulewedstrijd van groepsgenoot Tottenham Hotspur tegen Stade Rennes vond geen doorgang vanwege een corona-uitbraak bij the Spurs, waardoor de voetbalbond ervoor koos om een briefje 'Vitesse/Tottenham Hotspur' tijdens de loting te gebruiken. De Arnhemmers konden Celtic, Fenerbahçe, Olympique Marseille, FC Midtjylland, Rapid Wien en Sparta Praag loten. Teams uit hetzelfde land konden elkaar niet treffen, waardoor Leicester City en PSV geen opties waren bij de loting.

De heenwedstrijden van de tussenronde worden afgewerkt op 17 februari, waarna de returns op 24 februari op het programma staan. AZ en Feyenoord stromen als groepswinnaar pas in de achtste finales van de Conference League in.

PSV speelde in Europees verband vier keer eerder tegen een Israëlische club. In het seizoen 2011/2012 werd in de Europa League thuis met 3-3 gelijkgespeeld tegen Hapoel Tel Aviv en uit 0-1 gewonnen. Twee jaar eerder noteerden de Eindhovenaren in hetzelfde toernooi tegen Bnei Jehouda Tel Aviv twee minimale zeges (1-0 en 0-1). Voor Vitesse staat er in februari voor het eerst in de clubgeschiedenis een Europees duel tegen een Oostenrijkse tegenstander op het programma.

De volledige loting:
Olympique Marseille (Fra) - Qarabag (Aze)
PSV - Maccabi Tel Aviv (Isr)
Fenerbahçe (Tur) - Slavia Praag (Tsj)
FC Midtjylland (Den) - PAOK Saloniki (Gri)
Leicester City (Eng) - Randers (Den)
Celtic (Sch) - Bodö/Glimt (Noo)
Sparta Praag (Tsj) - Partizan Belgrado (Ser)
Rapid Wien (Oos) - Tottenham Hotspur (Eng)/Vitesse

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen ongunstige loting als je het mij vraagt, voor zowel PSV als Vitesse. PSV moet “gewoon” winnen van Maccabi en Vitesse heeft in mijn ogen een van de minste nummers 3 uit de EL en een club die in mijn ogen ook minder is dan Stade Rennes en Tottenham.

Heel gunstig wat mij betreft! Moet te doen zijn, ook voor Vitesse =)

Mooie loting, praag is wel een echte uitdaging. A

Toploting weer voor ons nederland, recordpunten, max wereldkamipoen, we gaan naar het wk en een fantastisch olympische spelen, trots 🇳🇱🇳🇱🇳🇱

13 december 2021 om 14:29

Plus AZ won van ajax kan niet beter

13 december 2021 om 14:42

Je kan ook overdrijven!

13 december 2021 om 15:47

Hoezo?

13 december 2021 om 14:42

Haha mooie kerel ben je, niet naar de Winterspelen kijken gap, dan blijf je in de flow😉

13 december 2021 om 20:17

Alleen naar het schaatsen!

13 december 2021 om 15:49

Je vergeet Ajax die de CL gaat winnen. Het worden mooie tijden voor Nederland sportland.

Een zeer gunstige loting voor PSV én Vitesse. Ik ben benieuwd... Weet een van jullie hoe het met deze "extra ronde" gaat mbt de co-efficiëntie punten?

13 december 2021 om 14:27

Deze tussenronde levert geen coefficient punten op helaas

13 december 2021 om 14:50

Leveren wél punten op voor Nederland, alleen niet voor PSV en Vitesse zelf. Dus voor de clubcoëfficiënten (die gebruikt worden bij de lotingen in de voorrondes en groepsrondes) maakt het niets uit, maar ze kunnen voor Nederland nog wél punten scoren.

13 december 2021 om 14:28

Ik keek net naar VI en daarin zei Pieter Zwart dat er geen punten te zijn verdienen in de tussenronde.

13 december 2021 om 14:35

Top, duidelijk. Wel zo eerlijk, maar toch jammer.

13 december 2021 om 14:37

De punten tellen mee voor de landencoefficient maar niet voor de clubcoefficient.

13 december 2021 om 14:38

Wellicht vliegen Braga en Porto er wel uit in de tussenronde voor de EL. Een overwinning levert ons dan wellicht geen punten op, maar het kan wel een mooie ronde worden mochten zij eruit vliegen. Heeft Portugal nog maar 1 team in Europa en wij, mocht het allemaal goed uitvallen, nog 5. Dus zeker een indirecte belangrijke ronde voor de punten.

13 december 2021 om 14:43

Er zijn wel punten te verdienen voor het landelijk totaal, maar niet voor het puntentotaal van een individueel team. Ook zijn het gewoon de normale punten dus 2 voor winst en 1 voor gelijk. Er zijn geen bonuspunten te verdienen.

Een loting met perpectief voor zowel PSV als Vitesse. Zou wat zijn dat we nog 5 NL clubs in Europa hebben als de achtste finale begint. De polonaise duurt voort

13 december 2021 om 14:46

Daar hoeven we niet zoveel voor te doen. Want er zitten 5 clubs in de achtste finale.

13 december 2021 om 14:48

Welke dan?

13 december 2021 om 14:51

Tot nu toe maar 3 hoor: Ajax, AZ en Feyenoord. PSV en Vitesse zitten 'slechts' bij de laatste 24, als ze de tussenronde winnen gaan ze naar de achtste finales (laatste 16).

13 december 2021 om 16:09

Theoretisch gezien inderdaad een goede loting voor PSV, maar sinds het moment dat ik dacht dat Tjechië ook een goede loting was voor NL ben ik toch altijd wat voorzichtiger met dit soort dingen. En ik weet dat PSV ook extreem goed in teleurstellen is.

Prima loting! Maccabi moeten we toch kunnen hebben. Kijk er naar uit.

Volgens mij mogen bij beiden clubs de champagne worden koud gezet. Dit zijn toch absoluut de meest gunstige lotingen voor beide clubs? Gefeliciteerd jongens.

Wat betreft de andere lotingen baal ik wel heel erg dat Randers geloot heeft tegen Leicester en Bodo tegen Celtic, gezien ik graag had gezien dat al deze vier clubs zouden doorstromen, dat is nu zeker niet meer het geval.

Hele gunstige lotingen. Rapid is echt niet best dit seizoen en Tel Aviv hoort geen probleem te zijn voor PSV. Tegen de oude club van Zahavi!

13 december 2021 om 14:27

Dit is volgens mij Maccabi Tel Aviv en niet Maccabi Haifa. Maar Tel Aviv is ook zeker te doen voor PSV.

13 december 2021 om 14:32

Haifa is vierde geworden in de poule van Feyenoord. Het gaat indd om Maccabi Tel Aviv. Dit is wel de oude club van Zahavi als ik het goed heb

13 december 2021 om 14:36

Daarom vond ik het al gek. Maar goed, al die Maccabi's, een vergissing is snel gemaakt ;-)

13 december 2021 om 14:37

Ah ja die bedoelde ik haha. Was in de war met die van Feyenoord

13 december 2021 om 17:34

En Kuwas weer terug in Nederland ( deed het toen leuk bij Heracles Almelo )

Hark wat eu punten binnen aub .

Enige clubs die hierin iets voorstellen zijn Olympique Marseille en Leicester.

Verder moet je toch elke club kunnen overlopen ?!

13 december 2021 om 14:32

Vitesse overloopt een Fenerbahce en een Celtic echt niet hoor. Daarnaast betwijfel ik of we uberhaupt een Rapid Wien of Midtjyland hadden overlopen, het wordt gewoon erg gelijkwaardig denk ik.

Top, gunstige loting denk ik zo. Voor beide moet dit in principe wel te doen zijn, verwacht ook wel dat Vitesse deze tussenronde gaan spelen in plaats van Tottenham en ook de Arnhemmers zien ik daarin wel verder bekeren.

Fijn dat ze door Tottenham niet Leicester konden loten, toch wel een van de lastigste tegenstanders.

Perspectief voor beide teams deze loting.

Hier zijn zeker mogelijkheden om beide door te gaan naar de volgende ronde. Helaas tellen de overwinningen niet mee voor de punten. Helaas, aangezien je hier veel punten kon behalen.

13 december 2021 om 20:20

Wel voor Nederland hoor! Gewoon twee punten bij een overwinning, alleen voor club coefficient telt het niet mee.

Dat gedoe rondom Spurs komt NL nu wel heel goed uit, PSV kan zo Spurs ontwijken, en Vitesse ontwijkt Leicester. En het lijkt erop dat Vitesse gewoon doorgaat. Dan is Rapid Wien een geweldige tegenstander. Een van de zwakste in mijn ogen. Nog steeds is Vitesse niet verplicht om te winnen, maar de kansen zijn hier toch niet verkeerd. Vergeleken met Spurs en Rennes is Rapid een niveautje of 2 lager. En PSV, tja er zat niet echt een gevaarlijke ploeg bij, misschien Paok. Beide hebben genoeg kans om te overleven.

Februari kan leuk worden.
Paar daagjes Tel Aviv + Bloomfield Stadium en uitvak in Eindhoven.
Zin in!
PSV zal uiteindelijk wel doorgaan tho.

Enorm gunstige loting voor PSV. Maccabi is slechts een middenmoter van Israël. Schat LASK ook hoger in dan Tel Aviv. Daar won PSV ook zonder veel moeite van. Op naar de finale!

13 december 2021 om 14:31

Ik herinner mij de wedstrijden van PSV tegen LASK iets anders..

13 december 2021 om 14:34

Hahaha werden we met 4-1 afgedroogd..

13 december 2021 om 14:34

Hahaha, haalde LASK en Sturm door elkaar. Sturm doet het ook beter.

13 december 2021 om 14:49

Ja hè. En het huidige LASK staat bijna laatste in Oostenrijk trouwens. Best gek.

Wanneer wordt er iets bekend over het al dan niet spelen van die pot tussen Rennes en de Spurs?

13 december 2021 om 14:58

Wordt niet gespeeld. De tuchtcommissie van de UEFA buigt zich momenteel over de mogelijke gevolgen. Hoogstwaarschijnlijk zal dat een reglementaire nederlaag voor Tottenham betekenen.

13 december 2021 om 15:05

Bedankt, lijkt me vrij simpel toch? Niet spelen vanwege ploeg A betekent nederlaag ploeg A. Wel gek dat er dan bij de loting nog wel rekening mee gehouden wordt, zou makkelijker zijn om dit eerst uit de weg te hebben.

13 december 2021 om 20:17

Dat komt omdat de uitspraak er nog niet is. Volgens de regels heeft een ploeg 24 uur om met een nieuwe datum te komen. Dat was dus de vrijdag. Op zaterdagochtend heeft de UEFA vervolgens de zaak voorgelegd bij de tuchtcommissie, aangezien er geen datum was gevonden (eerder kon dat dus nog niet voorgelegd worden). Vervolgens moet de tuchtcommissie de betrokken partijen de gelegenheid geven om te kunnen reageren op de beschuldigingen en die moeten natuurlijk met hun advocaten kunnen overleggen. Hierdoor staat daar vaak een aantal werkdagen voor. Pas daarna kan de tuchtcommissie tot een besluit komen. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat op zijn vroegst eind van de week pas een besluit komt.

Denk best case scenario voor Vitesse. Ik schatte Midtjyland en Rapid Wien het laagst in van de mogelijke tegenstanders, en daarmee Rapid Wien wel net daaronder nog. Denk dat het een heel gelijkwaardige strijd gaat zijn.

Het geluk van Vitesse is dat ze door de onzekerheid wie door gaat Leicester City niet konden loten. Zou voor beide Nederlandse club te doen moeten zijn.

Oude club van Eran Zahavi, hopelijk is hij er na zijn blessure (en trammelant met de inbraken) weer bij! Mooie pot voor hem.

Ben benieuwd wat er gaat gebeuren als Vitesse door de UEFA toch niet door zou worden gelaten. Vitesse is, doordat de VAR niet aanwezig was tijdens de groepsfase, al meerdere keren benadeeld door afgekeurde doelpunten, de tegenstander kreeg wel doelpunten toebedeeld doe afgekeurd moesten worden etc en Vitesse had al definitief door kunnen zijn zonder die nadelen. Hoop dat het muisje nog een gigantische staart krijgt als Vitesse niet door wordt gelaten tot de tussenronde. Het zou vergelijkbaar zijn met die situatie van Ajax, enkele jaren geleden, toen Lyon met 1-7 won van Dinamo Zagreb terwijl het bij rust nog 1-1 stond, Zagreb wel hã©ã©l makkelijk alles doorliet en de Knipoog Kroaat zijn intrede deed. Laksheid van de UEFA toen ook, dat zou nu met Vitesse hetzelfde zijn, mochten die niet doorgaan.

Als PSV supporter mixed emotions . Om te cashen en Ajax nog enigszins in het spoor te blijven zou ik als Schmidt zijnde alles op de competitie gooien om kampioen te worden. CL miljoenen stromen binnen dan. Reden 2 is dat PSV een selectie heeft met aanzienlijk veel kwetsbare spelers. Gotze Ginkel Propper Madueke,Guti, Gakpo hebben relatief vaak fysieke problemen. Hun vervangers doen het uitstekend maar niet in staat om 2x per week te presteren. In de competitie leden we 5x puntenverlies, 5x na zo'n vervloekte donderdagavond. Aangezien de conference leugue nou niet echt prestigieus is zou ik dan heel egoïstisch de reserves opstellen voor zover mogelijk..Die kunnen deze tegenstander ook verslaan. En de beste spelers fitter en beter uitgerust voor de competitie inzetten om de kans te vergroten kampioen te worden. Wordt Ajax wederom kampioen dan is t wel een beetje klaar denk ik. Coefficientenlijst is uiteraard relevant voor t algemeen belang. Om Ajax te kunnen blijven achtervolgen op langere termijn moeten we ook vanwege de fragiele selectie op dit moment op 1 paard wedden is mijn vrees. Net als Ajax alles op de CL lijkt te gooien. Laat dat een extra kans zijn om weer s kampioen te worden voor ons. Hopelijk is er begrip voor mn redenatie.

13 december 2021 om 14:41

Ik snap wel wat je bedoeld, alleen als PSV zijnde moeten we ook denken aan onze clubcoefficient. De afgelopen jaren zijn we Europees echt afgegleden. Als je dan CL haalt betekent dit dat je op dit moment standaard in pot 4 terecht gaat komen, wat de kansen op overwintering niet ten goede zullen komen. Daarom zou ik ondanks de niet zo aantrekkelijke Conference League zeggen: gewoon op volle sterkte aanvliegen

13 december 2021 om 14:52

Precies, tis een afweging en pot 4 is ook niks. Ik vond Heracles uit een mooi voorbeeld. Zo goed als een geheel B elftal met 0-2 winnen
Dat moet tegen deze Israëlische ploeg toch ook kunnen ? Maar verder goed punt hoor😃. Eigen coëfficiënten zijn heel belangrijk.

Niet ontevreden, gezien de andere tegenstanders die we hadden kunnen treffen. Al wordt het bepaald geen makkie. Kom op, Vites!

Tel Aviv. Altijd goede shoarma daar

13 december 2021 om 15:20

Falaffel. Is 10x beter daar

Moet te doen zijn voor PSV .

Maccabi Tel Aviv, Het had beter maar ook slechter gekunt, gewoon tevreden met deze loting. Maccabi Tel Aviv staat 5e in de competitie en zijn 2e geworden in een hele matige groep met o.a Lask, HJK en Alashkert. LASK kennen we denk ik allemaal nog wel.

Prima loting dit.

Moet te doen zijn voor beiden. Maar dat dachten we van Benfica ook…

Psv kan van de meeste ploegen winnen, maar ook net zo gemakkelijk verliezen.
Vond Sociedad nou niet bepaald top, maar toch gaan we met 3-0 terug naar huis. En daarna heel moeizaam winnen van NEC. Het spel houdt nog niet echt over!

Tsja, Maccabi is gewoon het niveau van PSV op dit moment (zeg ik als PSV fan). Mooier is de situatie niet te maken., helaas.

Nee, helder is dat PSV gewoon moet winnen.
Maccabi is leuk, maar erg mag geen enkele excuus zijn dat PSV geen ronde verder komt.

Vitesse mag zich wederom laten zien tegen een tegenstander die ze prima kunnen hebben.

Worden leuke wedstrijden!

Ben zelf wel blij met 3 europese competities!

13 december 2021 om 17:30

Er heeft zelfs een Europa cup 4 bestaan zo'n 30 jaar geleden

PSV moet toch door kunnen komen. Raid lijkt mij toch een druk lastiger voor Vitesse. Desalniettemin aardige wedstrijden waar je zeker niet van de mat geveegd hoeft te worden.

Dit moet te doen zijn voor ons(psv) opzich wel jammer dat we niet meer in de Europa League zitten. maar hier kunnen we wel verder komen denk ik. en dus meer punten binnenharken voor Nederland.

Grappig is het dat vele een boycott willen hebben op Qatar, maar als we in Israel spelen ( officieel Palestina ) dan hoor ik daar niemand over. Het land wat zich meerdere malen schuldig heeft gemaakt aan genocide.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren