Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV met veel moeite en dankzij twee penalty’s langs taai Telstar

Laatste update:

PSV speelde lange tijd ongeconcentreerd en slordig tegen Telstar, maar heeft desondanks de derde ronde van de KNVB Beker bereikt. Hoewel de Eerstedivisionist via Diangi Matusiwa op voorsprong kwam in het Philips Stadion, stelden Florian Jozefzoon met de gelijkmaker en Jürgen Locadia dankzij een benutte penalty nog voor rust orde op zaken. Telstar gaf zich overigens ook na de hervatting nog niet gewonnen, maar de spanning was weg toen Locadia opnieuw vanaf elf meter voor de 3-1 zorgde. De spits van PSV tekende kort voor tijd ook voor het slotakkoord: 4-1.

/

In de openingsfase leek het er nog niet op dat Telstar het de thuisploeg moeilijk kon maken: PSV startte, zoals verwacht mocht worden, sterker dan de nummer drie van de Jupiler League en Ola Toivonen had de pech dat een voorzet net over hem heen ging. Aan de andere kant was de eerste kans voor de bezoekers vervolgens echter wél meteen raak. Centrumverdediger Jeffrey Bruma zat lelijk mis bij een dieptepass, waarna ook diens collega Jorrit Hendrix er niet in slaagde om Matusiwa van de bal te krijgen; de spits van Telstar verscheen zodoende oog in oog met Przemyslaw Tyton en gaf de keeper van de Eindhovenaren het nakijken, 0-1.

Diezelfde Matusiwa had, na balverlies van Stijn Schaars en een uitstekende pass van Sjaak Lettinga, zelfs een enorme kans om er 0-2 van te maken; de aanvaller wist Tyton met zijn lob echter niet voor de tweede keer te verschalken. Het duurde tot de 25e minuut voordat het elftal van trainer Phillip Cocu serieus in de buurt kwam van de gelijkmaker. Locadia, Oscar Hiljemark en Zakaria Bakkali schoten evenwel naast, zodat doelman Cor Varkevisser niet in actie hoefde te komen. Toch moest de goalie zich kort voor rust gewonnen geven: Jozefzoon werd op maat bediend door Toivonen en schoof beheerst binnen, 1-1.

/

Met een overtreding op rechtsback Santiago Arias stond Varkevisser zelf, in de blessuretijd van de eerste helft, aan de basis van de 2-1: Locadia mocht vanaf elf meter aanleggen en faalde niet. Het had overigens niet veel gescheeld of Matusiwa had kort daarvoor de gasten opnieuw op voorsprong gezet, maar zijn inzet rolde net langs de paal. Na de pauze liet de spits van Telstar zich nogmaals zien, maar deze keer gaf hij zijn lobje te weinig vaart mee. Toivonen had PSV daarna op 3-1 moeten zetten, maar stuitte na een prima combinatie met Locadia van dichtbij op Varkevisser.

Een derde treffer van de Brabanders bleef lang uit, en mede omdat Telstar zich allerminst bescheiden opstelde en waar mogelijk de aanval zocht, bleef het even spannend als vermakelijk in Eindhoven. Pas een kleine twintig minuten voor tijd werd het bekerduel beslist; Paul Kok trok Toivonen naar achteren, waarna Locadia voor de tweede maal een strafschop mocht nemen en opnieuw trefzeker was, 3-1. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar voor de koploper van de Eredivisie, en in de slotfase maakte Locadia (ook al deed hij het met zijn hand) er ook nog 4-1 van.

Denk je dat PSV dit seizoen de KNVB Beker wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Leuk team hoor dat Telstar, zitten paar goede jonge spelers bij.

Psv, meest wisselvallig spelende ploeg dit seizoen. Uitslag sterk geflatteerd.
En dan die scheids, man man man. Nooit meer een wedstrijd laten fluiten!!

25 september 2013 om 21:34

PSV is inderdaad zeer wisselvallig, precies zoals in het begin van dit seizoen al was voorspeld met dit jonge en nieuwe team.

25 september 2013 om 21:56

Met je eens dat PSV wisselvallig is, maar daar is deze wedstrijd nou niet echt een maatstaf voor. Een aantal spelers kreeg immers rust en er stonden 5 wissels in de basis.

Twee strafschoppen en met de vuist gescoord. Wat zielig om zo van Telstar thuis te winnen. Hulde aan Telstar. Ze hebben uiteindelijk toch hun examen gehaald. 3-1 verliezen van PSV is geen schande. Ik zeg 3-1 want die 4-1 reken ik niet mee :

25 september 2013 om 20:43

Twee terechte strafschoppen bedoel je. Achja, je kan niet elke week met 4-0 winnen tegen de regerend kampioen he. Er moeten ook wat spelers rust krijgen en tegen Telstar hoef je niet volle bak te spelen. Succes tegen Volendam nu, kijken hoeveel beter Ajax het wel niet gaat doen!

25 september 2013 om 20:44

Ik denk niet dat er iemand in heel Eindhoven om maalt hoe PSV doorgaat hoor, als ze maar door gaan. Groots was het niet, maar morgen is iedereen deze wedstrijd toch weer vergeten

25 september 2013 om 20:44

Nou en? 2 terechte strafschoppen en reken jij maar lekker de laatste niet mee.

25 september 2013 om 20:45

Tuurlijk. Als jij de 3-1 niet meerekent, tellen we die toch niet.

25 september 2013 om 20:47

Tja jouw clubje had vast en zeker afstand gedaan van de winst...........
4-1 het tweede heeft zijn plicht gedaan klaar

25 september 2013 om 21:00

Haha het 2e van Psv, de helft was gewoon uit het 1e van PSV hoor.

25 september 2013 om 21:04

tyton arias tamata hendrix hiljemark toivonen bakkali jozefszoon locadia zijn spelers die bij een fitte selectie bij cocu gewoon op de bank zitten dat noem ik tweede keus

28 september 2013 om 18:12

Bakkali? Eerst de held. Overhypt top talent en nu maar een B speler in jouw ogen? Bizarre mensen in Eindhoven!

25 september 2013 om 20:47

Achja, met 4-0 verliezen is ook niet alles

25 september 2013 om 20:50

O ja want penaltys moet je missen. en je kan wel blij doen met je examen maar het was niet het beste psv wat speelde

25 september 2013 om 20:51

Die 4-1 hoeven we inderdaad niet mee te tellen. Weerzinwekkend om zo een goal te maken. Kan hij hier achteraf niet voor geschorst worden? Eigenlijk zou PSV hem zelf een schorsing moeten geven om aan te geven dat ze zulk soort onsportief gedrag niet op prijs stellen. Gezien het huidige bestuur bij PSV zal dit echter niet gebeuren.

Overigens vond ik persoonlijk 1 van de strafschoppen ook enigszins discutabel. De scheidsrechter floot wel bijzonder makkelijk. Scheidsrechter hoeft van mij sowieso niet meer te fluiten in de competitie. Wat een blinde!

Het team van "topcoach" Cocu is nu al twee wedstrijden achter elkaar door het oog van de naald gekropen en ik verwacht dat het niet lang meer duurt of ze blijven steken.

25 september 2013 om 20:55

He reserve duitser
Heb je de klap nog niet verwerkt of zo?
8 goals in twee wedstrijden is inderdaad door het oog van de naald.
Dan kun je beter in twee wedstrijden 8 tegengoals krijgen

25 september 2013 om 20:56

Welke klap heb je het over? Bayern wint alles op het moment.

25 september 2013 om 21:01

ga dan lekker op dortmund zitten gallen

25 september 2013 om 21:01

Ga toch Bundesliga kijken, als je je ergert aan Nederlandse wedstrijden. Hoger niveau ook. Echt een drama wat Locadia ook deed. Echt mijn god, hij verdient de doodstraf nu echt... Wat een gezeik, who cares. Het is natuurlijk lelijk en had niet mogen tellen maarja, waar maak je je in hemelsnaam druk om zeg...

25 september 2013 om 21:02

En als Bayern met 1-0 wint doordat Robben weer eens last heeft van de vallende ziekte en zo een penalty scoort dan geeft Bayern Robben ook een schorsing wegens onsportief gedrag?

25 september 2013 om 21:19

@ Wilshere en Stratumseind

Doet wel zeer hé, wanneer er iemand negatief reageer op jullie clubje.

Normaal weerwoord geven kunnen jullie niet.

25 september 2013 om 21:49

herher

Er worden hier reacties gegeven die nergens op slaan. Er word gezegd dat de overwinning zielig is. er wordt gezegd at ie niet mag juichen na een (onterechte) goal. Het is zelf "weerzinwekkend"genoemd. Terwijl men erop wijst dat men vroeger wel juichte na een goal of versierde penalty van een bepaalde speler. Onder het mom van "die speler doet er alles aan om te winnen of de "Zuid-Amerikaanse" mentaliteit.

En ergens doe jij ook een duit in het zakje.jij komt (bedoeldt of onbedoeld) met "jullie clubje".

Laat iedereen nou eens dat ongelooflijke kinderachtige gedoe achterwege. Doe eens gewoon volwassen en discussier normaal. IPV elkaar uit de tent te lokken.

Dat is juist weerzinwekkend!

25 september 2013 om 20:51

Was het maar zo feest om elk clubje met 4-0 naar huis te sturen

25 september 2013 om 20:52

Weer zo'n kinderachtige reactie, goed bezig.

Winst = winst en daar draait het om.

25 september 2013 om 20:53

Maar jou kunnen we sowieso niet serieus nemen. Wat zag ik nou net, je vind v rhijn beter dan vd wiel ? en je meningen heb je door de bullshit uit vi. hahahaha dan ben je wel een beetje downie hoor.

25 september 2013 om 20:56

Wat een hater die ajax4xcl, gavalletje misgunnen noemen we dat.

25 september 2013 om 21:06

' Ik zeg 3-1 want die 4-1 reken ik niet mee :'

Prima, laten we dan ook de onterecht afgekeurde goal van Zwolle meetellen. 2-2 thuis tegen Zwolle als Ajax-zijnde....

26 september 2013 om 05:23

Scherp, hoop voor je dat hemlein dat ook is aankomend weekend.

25 september 2013 om 21:11

Haha wat zit het diep. PSV had minder moeite met Ajax dan met telstar. Misschien zijn ze wel beter dan Ajax?

Goede ploeg, die Mac-Intosh kan echt lekker voetballen. PSV had moeite en speelde in een heel laag tempo. Maar na de 2-1 was het ook wel gespeeld. Telstar spelers hadden midden tweede helft ook niet meer de energie om zich terug te knokken.

Maar zeker mijn complimenten. Is ook leuk om naar te kijken en kwamen niet naar Eindhoven om afwachtend te voetballen.

25 september 2013 om 23:18

Dat kan je misschien wel voor de grao zeggen, maar Hendrix en Bruma hadden daadwerkelijk meer moeite met Matusiwa dan met Sigthorsson en Bojan tesamen

25 september 2013 om 21:36

Wat is dit nu weer voor een belachelijke troll reactie.....nog gefrustreerd vanwege het gigantische verlies afgelopen weekend? ach ja.....als jij nu beter kan slapen ben ik blij voor je, nu vlug naar bed!

25 september 2013 om 22:44

Haha jeetje, heb je je eigen club wel gezien ofniet?

25 september 2013 om 23:12

Dan hebben wij met 8-0 van jullie gewonnen: ik vind namelijk dat doelpunten uit verdedigingsfouten voor twee tellen

25 september 2013 om 23:34

Gelukkig was Ajax weerzinwekkend sterk tegen Volendam. Volgende keer niet meer spreken voor je beurt, dan sla je ook geen flater.

26 september 2013 om 09:23

@ ajax4cl

hahaha ben je gefrustreerd omdat ajax niet eens binnen 90 minuten van volendam wist te winnen?

wat een zielig mannetje ben je ook. typisch een ajacied. laat ajax er maar voor zorgen dat ze niet degraderen dit jaar en dan doen ze t al goed genoeg.

28 september 2013 om 18:20

Zo jij hebt er verstand van. Gefrustreerd? Krijgen 15 reacties dat psv boertjes zich aangesproken voelen. Ach ben trots op hoe Telstar gespeeld heeft.
Ze zijn niet afgegaan, in tegendeel. Goed speelt alleen de scheidsrechter maakte de overwinning geflatteerd.
Straks pakslaag in Alkmaar?
Wij hebben het hier over PSV - Telstar en niet Ajax v.s Muhren. Wij gunde hem twee goals die avond. Hadden wij zo allemaal ingepland uit respect.
Vanavond om het eggie! En dinsdag laten zien aan psv hoe je Milan verslaat.

Gewoon doorgekomen & daar gaat het om bij een club als Psv. Door naar zaterdag zullen ze denken.

Complimenten aan Telstar. Hele goeie spits hebben ze en een hele goeie verdediger. Die 2 mannen waren de beste aan Telstar's kant.

Tja en wij? Ik vond niemand goed, alleen Hiljemark, Arias en Jozefzoon waren redelijk. Derest was echt een drama maar wie ik de allerslechtste vond is Tamata. Hoe hopeloos kan je een wedstrijd spelen zeg? Krijg je de kans van Cocu laat je zo pot zien. Ik wist het wel voor de wedstrijd dat de motivatie erg minder was dan tegen Ajax.

Typisch ook hoe we achter kwamen. Je wint deze pot dus met randje buitenspel van Jozefzoon en 2 penalty's waarvan 1 goedkoop was en de 4-1 hand van god van Locadia? Had nooit mogen tellen.

Maar goed, op naar AZ met wel de sterkste opstelling.

25 september 2013 om 21:24

Josefzoon? Hij heeft 1 goede actie gehad, diep in de tweede helft toen de Telstars-spelers een beetje moe waren en toch al wisten dat ze niet meer konden stunten. Kan niet wachten op de terugkeer van Narsingh.

Mijn complimenten aan Telstar!

Veel moeite vind ik meevallen. Uiteindelijk weinig in de problemen gekomen. Matige pot van Psv, maarja winst met veel spelers die niet meededen dus ik ben tevreden.

Zo wedstrijd kun je toch nooit goed doen. doorgaan dat telt op naar zaterdag.

Slechte wedstrijd, maar niet erg verrassend.
We weten nu onderhand wel dat PSV gewoon nog niet 2x in een week goed kan spelen.
En je zag vanavond ook wel dat er geen automatismen waren door alle vergaderingen. Bakkali en Tamata begrepen elkaar vaak niet en hetzelfde geld voor Arias en Jozefzoon.
Maar ze gaan door en daar gaat het om.
Hopen dat de blessure van Schaars meevalt, want die kunnen we echt niet missen.

Was niet best, maar beker is mijn prioriteit niet. Zolang we zaterdag 3 punten pakken vind ik het prima, Telstar mag trots zijn op zichzelf.

Je bent echt een onsportieve miet en een schande voor de voetbalsport als je dit soort acties flikt.

Locadia moet zijn excuses aanbieden voor het misleiden van de arbitrage.

25 september 2013 om 20:45

Je mag aan Wiedemeijer vragen hoe hij die handsbal in godsnaam niet heeft gezien. Ik keur dit ook niet goed. Had nooit mogen tellen.

25 september 2013 om 20:45

En suarez dan altijd met zijn schwalbes in zijn ajax tijd dat was zeker goed en hoorde je geen enkele ajax supporter over klagen

25 september 2013 om 20:45

Hij probeert hem te koppen en hij gaat via zijn arm het goal in. Wat moet die dan doen? Naar de scheids gaan en zeggen was met de hand..

25 september 2013 om 20:47

Want dit vind je erger dan een iemand een schop verkopen wat weet ik hoe vaak per wedstrijd gebeurd?
Hij mag het eigenlijk niet doen nee, maar het is ook weer niet zo'n drama het is niet alsof het voor de stand verder veel uitmaakt.

25 september 2013 om 20:48

Ja want Messi en Maradonna zijn ook een schade voor de voetbalsport. Ik vergelijk het doelpunt met de hand, niet de voetbalkwaliteiten. Als Hoesen hem dadelijk zo maakt sta je op de banken, het is niet Locadia zijn schuld dat zowel de scheids als de grens dit niet zien. Voor clubs als psv en ajax nu, is het zaak om door te gaan, de manier waarop is toch nooit goed.

25 september 2013 om 20:49

Als sigtorson zo de 1-0 winnende tegen milan scoort is het dan ook een mietje?

25 september 2013 om 21:08

Nee dan is het opeens geen probleem meer want het is ajax he die mogen dat

25 september 2013 om 20:56

zegt de nosso die fan is van suarez, niet zo hypocriet doen

25 september 2013 om 21:09

Dude, really, stel je niet zo aan zeg.

25 september 2013 om 21:48

Een spits pakt altijd zijn goaltje mee. Maar het is zijn taak niet he.

De arbiter en de rest van de wedstrijdleiders moeten dit gewoon zien en afkeuren..

Zo schandelijk is het niet, want het beïnvloed niet het wedstrijdresultaat
Was anders geweest als dit de 2-1 was.

25 september 2013 om 22:45

Weet je wat pas schandalig is?
Thuis gelijkspelen tegen Volendam.
Het verval bij Ajax is wel ingezet.

PSV gewoon zakelijk door in de beker

25 september 2013 om 23:15

Is dat nieuw dan, dat je dan een miet bent? Volgens mij ben je een miet als je in wijdzittende, gekleurde kleding op de foto gaat, terwijl er uit je handtas een klein hondje tevoorschijn komt

Tja telstar is moeilijker dan ajax
Nee zonder geintje beker toernooi is leuk maar er moeten ook krachten gespaard worden voor az uit

Terechte overwinning. Veel moeite is sterk overdreven door VZ. Nooit het idee gehad dat Telstar er ook maar een verlenging uit zou kunnen slepen. De 4-1 geeft de juiste verhoudingen aan. PSV had 67% balbezit en creëerde veel meer kansen.
Met een gewijzigd elftal op zes plaatsen ten opzichte van de vernedering van afgelopen zondag, was het zelfs nog een makkie vanavond. Kwaliteitsverschil is enorm.

Hebben we een x de scheidsrechter mee is het tegen Telstar.

Voor de Ajacieden laten we dat doelpunt van PEC wat onterecht werd afgekeurd dan ook met terugwerkende kracht toch tellen

Complimenten voor Telstar, leuke ploeg.

25 september 2013 om 20:57

die zijn ze al lang vergeten, kunnen ze ook niks aan doen is een ajax syndrome.

maar zo veel zat die niet mee toch? 3-1 of 4-1 weinig verschil

Als een club als telstar verliest van PSV is het geen ramp, ze zitten ook een paar klassen hoger. Trouwens ook gek dat PSV niet heeft gewisseld.

Slechte wedstrijd. Maarja dat zijn dit soort potjes altijd.

Wat een armzalig voetbal van PSV was dit. En de scheidsrechter paste zich zonder enige problemen aan het niveau van PSV aan. Maar ja, we zijn een ronde verder!

Slechte pot... Mja die moet je ook maar winnen. Ongeslagen zijn in Nederland is ook mooi. Mha dit is geen wedstrijd die ook maar iemand ooit gaat herinneren.

25 september 2013 om 20:54

Stuur een brief naar Jack en Valentijntje.

25 september 2013 om 20:56

Hij kreeg de bal met toeval op z'n hand nadat hij mis kopte, gelijk schorsen hiervoor.

25 september 2013 om 20:58

Nou walgelijk voor het leven verbannen van de voetbalvelden........................................ tjonge jonge zeg dan niks

Veel moeite? hahahaha komedianten.

Niet al te sterke wedstrijd van Psv, maar winnen terecht met duidelijke cijfers.
Penalties waren beide terecht.

Weinig over de wedstrijd te zeggen zakelijke overwinning en op naar zaterdag!

25 september 2013 om 21:25

2 keer op rij winnen en gelijk weer praatjes in Eindhoven. Ben je de wedstrijd vorige week donderdag vergeten tegen dat onbeduidende clubje uit Bulgarije. PSV op 110% en kansloos 0-2 verliezen. Cambuur thuis 0-0 waar je 0-2 had moeten verliezen. Je hebt een gekleurde visie en weinig kijk op echt voetbal. Dat wordt n.l. niet meer in Nederland gespeeld.

25 september 2013 om 21:41

Dat je (zeker na zondag) een grote hekel hebt aan psv is jouw probleem .
Psvf4n zegt hier helemaal niks verkeerd en heeft alles behalve praatjes.
Om dan als argument (en overigens zeer zwak) wedstrijden erbij te halen waarin psv gelijk speelt zegt genoeg over jouw "kijk " op voetbal.

25 september 2013 om 22:28

Ach, beste Wolveman, afgelopen zondag werd er met een veredeld B-team met 4-0 gewonnen van een ander "onbeduidend" clubje.
Dat heft elkaar dan toch mooi weer op, niet?

26 september 2013 om 20:33

Hoezo zeker na zondag. Het was "slechts" 4 jaar geleden dat PSV weer eens van Ajax won. Mag best een keertje. Heb ik niet zo'n moeite mee. En ff ter info. Om te argumenteren over voetbal heb je wedstrijden nodig of niet............ Hoe kun je een team anders beoordelen. Maarre veel succes dit seizoen met je clubje. Maar kampioen worden ze zeker niet.

26 september 2013 om 20:34

Hahaha grapjas! De meest succesvolle nederlandse club allertijden!

Veel moeite? Pfff

Gewoon een reguliere 4-1, niets mis mee.

Locadia toch weer op drift.

Hatende Ajacieden in the building!

Tweede helft was PSV toch echt een paar maten te groot voor Telstar.

Wow wat een suggestieve kop zeg. VZ begint op de telegraaf te lijken.

25 september 2013 om 20:59

true, psv had gewoon meeste balbezit als het meer energie erin stak was de stand wel hoger. ze overdrijven zwaar

25 september 2013 om 21:00

Inderdaad, erg jammer Voetbalzone bood vroeger kwaliteit en een meerwaarde aan.

Zeker geen sterk spel... maar terecht gewonnen.. telstar heeft z'n best gedaan maar kwam een maatje tekort. En de 4-1 was inderdaad wat teveel van het goede!

Erg jammer voor degenen die wouden zien dat psv hier een blamage beleefde haha. Ten eerste Complimenten aan de telstar spelers ze hebben zich in de kijker gespeeld. Terechte penalty's zeker! Ze hebben eervol verloren. Psv was er ook niet op uit om voetballes te geven vandaag. Locadia handsgoal Tja, Maradona deed het ook alleen de Engelse haten hem de rest vind hem geniaal! Locadia schaam je vanaf nu je voeten laten spreken

Ach ja misschien gewoon een gefrustreerde Ajax redacteur die een klote weekend heeft gehad..?
Maar ja VZ mag wel wat scherper optreden als het om titels gaat..je kan niet mensen een waarschuwing geven om de kleine dingen en zelf niet een normaal stuk schrijven of misplaatste titels plaatsen. Misschien is een idee voor een poll voor je vaste bezoekers want lees geregeld reactie die zich storen aan VZ en heb zelf het gevoel dat het minder word sinds ze site van het jaar geworden zijn..

Over de wedstrijd vooral leuk voor Locadia die wat extra vertrouwen kan tanken. Als ploeg ben je door en dit soort potten zijn lastig om je voor op te laden. Pas als het fout afloopt krijg je de stront over je heen (terecht) maar wij denken hier nog wel is dat amateurs niks kunnen en alle profs messi zijn. n het buitenland gebeurd dit ook geregeld maar wij denken altijd maar dat het typisch Nederlands is ofzo

26 september 2013 om 05:37

In Nederland; Dit niet goed, dat niet goed en die ene was ook niet best..
Buitenland; Ronde verder.

En dat laatste gaat het het om, ronde verder.. mocht je hem uiteindelijk winnen weet niemand zich die lelijke beginwedstrijden te herinneren.

´psv met veel moeite en dankzij twee penalty’s langs taai Telstar.'.

Hier zijn 3 opties:
1. De redacteur van dit stuk heeft de wedstrijd alleen via teletekst gekeken
2. De redacteur van dit stuk heeft totaal geen kijk op voetbal
3. De redacteur van dit stuk heeft een pest hekel aan Psv.

Het was inderdaad niet oogstrelend en iets om als PSV trots op te zijn maar om nou te zeggen dat ze ook maar even in de problemen zijn geweest.

25 september 2013 om 21:37

Mag je ook gaan voor alle drie de opties?

25 september 2013 om 22:17

Je kunt er ook nog een 4de optie aan toevoegen:
4. De redacteur van dit stuk heeft zijn frustraties over zondag nog steeds niet verwerkt.

En inderdaad, het is geen multiple choice.
Alle 3 (4) opties zijn geldig.

25 september 2013 om 21:43

Helemaal mee eens. PSV was dominant door welhaast constant balbezit. Dat was hier en daar inderdaad slordig, waardoor Telstar welgeteld drie keer echt dichtbij een goal was en één keer met succes. Voor de rest is PSV niet in de problemen geweest. Dat het evengoed ook niet veel uitgespeelde kansen creeerde zegt niets over de taaiheid van Telstar en er niets aan af dat de overwinning verdiend was.

Wat me opviel was dat de slordigheden van PSV koren op de molen waren voor de heren van Fox. Jan van Halst werkte me op de zenuwen toen hij de tegengoal aanhaalde. Daarmee wilde hij even aantonen hoe ongeconcentreerd PSV weer aan de wedstrijd was begonnen, het bewijs van het probleem dat deze selectie zich niet lijkt te kunnen opladen voor de 'makkies.' Dat een roedel jonge honden als die van Cocu wat moeite hebben met de omschakeling is een feit waar ze nog aan moeten werken, maar de goal kon vooral worden toegelaten omdat Bruma ongelukkig uitgleed in de baan van de eindpass. Was dat niet gebeurd, dan had PSV keurig de nul gehouden en stond Van Halst met een bek vol tanden. De sprekende pop naast hem was Bruggink, die het helemaal bond maakte. Ik heb de televisie even wat harder gezet toen de man vroeg of Jansma en Van Halst vonden dat Locadia zijn hands-goal gelijk moest aankaarten bij Wiedemeijer om hem te laten afkeuren. Belachelijk!

Diezelfde Wiedemeijer floot overigens opvallend goed. Normaal ben ik geen fan van hem, maar hij stond volwassen voetbal toe en floot - heel on-Nederlands - niet alles dood. Daarnaast verdient ook de tegenstander een pluim. Enkele spelers maakten een prima indruk. Vooral die Macintosh speelde een knappe partij. Voor promovendi, degradatieclubs en middenmotors lijkt hij me een uitstekende versterking als hij altijd zo speelt.

Ik kan me voorstellen dat bepaalde spelers zich in deze wedstrijden willen laten zien, zoals een arias, jozefzoon en tamata. Desondanks een zeer telleurstellende wedstrijd. In de breedte gaan we het zwaar krijgen dit seizoen ben ik bang. Ik ben benieuwd hoe sterk narsingh terugkomt.

Welke gek zegt dat Bakkali beste man van het veld was?
Heb die kerel geen goede actie zien maken op 1 schot na. Voor de rest is het bij hem aannemen en 10x draaien en dan wachten tot hij een keer aangetikt wordt.
Voor mij was hij zeker (een van de) slechtste PSV-ers op het veld.
Voor de rest vond ik die Mcintosh (of hoe je het schrijft) vandaag zeer goed! Als hij zo blijft spelen komt die er wel!

Waarom loopt iedereen hier zo te zaniken op ajax in een psv-topic

25 september 2013 om 22:00

Heb jij de reacties gelezen van ajacieden in dit topic?

Ja?

Dan heb je nu je antwoord.

Als je in het stadion naar de wedsrijd kijkt dan is het grote voordeel dat je de spelontwikkeling veel beter kunt volgen omdat je een totaaloverzicht hebt.
Een nadeel is natuurlijk dat je bij moeilijk te beoordelen situaties geen herhalingen in slow motion hebt, laat staan de beschikking hebt over een analyse apparaat a la van Halst.

In ieder geval had ik toch wel bedenkingen bij de eerste strafschop die naar mijn idee makkelijk gegeven werd. Er zullen best scheidsrechters zijn die niet gefloten zouden hebben.
De 3 goal van Locadia was waarneembaar hands. Ik kreeg wel de indruk dat dit meer een ongelukkige actie was zonder opzet (hij was uit balans en miste daardoor met het hoofd). In ieder geval geen "hand van God" van Maradona want dat was zo bewust als maar zijn kan.
Van mij had Locadia overigens best hierover de scheidsrechter kunnen inlichten, want de wedstrijd was al gespeeld en in bekerwedstrijden is alleen de eindscore bepalend, geen doelsaldo.

Verder vond ik PSV onvoorstelbaar slap acteren in de eerste helft en liet Bruma zijn bijna traditioneel "frank de boertje" weer eens zien bij het doelpunt van Telstar.
Noch Tyton, noch Jozefzoon, noch Arias (al speelde hij niet zo bedroevend als tegen Ludogorets) mogen hopen op een basisplaats. Tamata was voor mij ronduit een aanfluiting ook al deed hij z'n stinkende best.
Hiljemark daarentegen deed het naar behoren en laat een uitstekende vechtersmentaliteit zien. Dat was al zo tegen Ajax en kennelijk maakt Telstar geen verschil voor hem.
De grootste ergenis voor mij was wederom Toivonen. Na een schitterende pass (moet gezegd worden) verviel hij weer in z'n bekende "lambal"-voetbal. Ongeinteresseerd, ongecontroleerd en vooral slordig.
Voor de verdere rest een normale uitslag, ook al speel je zonder Rekik, Wijnaldum, Maher, Narsingh, Zoet, Depay, Willems, Brenet, Matavz en Park.
Op een man na een compleet elftal, dus.

En Telstar verdient een vet compliment.
Niet met een "autobus op de 16 meter" speelwijze, maar eruit komen wanneer mogelijk.
Alleen daardoor was het iets meer genietbaar dan een "zaadpot"

25 september 2013 om 22:27

100 % gelijk ole.
Ik denk dat we de bijnaam van onze Bomber maar moeten veranderen in Don Diego Locadia

25 september 2013 om 22:31

Klopt.
Benut de penalties feilloos, maar toch vond ik hem in de wedstrijd wat moeilijk aanspeelbaar.
Maar dat heeft ook te maken met het feit dat hij bediend moet worden door Jozefzoon, Bakkali en Toivonen en dat gaat niet zo lekker om het maar eens zacht uit te drukken.

In het weekend staan twee wisselvallige teams tegen elkaar AZ-PSV.
Beide hebben ajax thuis verslagen en beide zitten nog als enigste NL clubs in de El.
Wie de overwinning naar zich toe trekt? Dat valt niet te voorspellen in onze tombola competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren