Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV komt met verklaring: ‘Daarom komt dit soort spelers ook naar PSV’

Laatste update:

Héctor Moreno maakte dinsdag de overstap van PSV naar AS Roma, voor een bedrag van 5,7 miljoen euro. De verdediger had nog een contract voor twee seizoenen met de club uit Eindhoven, maar alle betrokken partijen stemden in met een transfer. PSV is tevreden met de transfersom voor Moreno en wijst op de status van bijna-dertiger van de Mexicaan.

"Hector is destijds voor 3,5 miljoen euro naar ons gekomen. Hij wordt bijna dertig en is naar PSV gekomen voor Champions League-voetbal. Met destijds ook de afspraak dat als er zich nog een heel mooie kans voor hem zou voordoen, wij hem niet ten koste van alles zouden blokkeren", zo verklaart technisch manager Marcel Brands woensdag in gesprek met De Telegraaf.

"Aan die afspraak heeft PSV zich gehouden. Daarom komt dit soort spelers ook naar PSV." PSV hield er vorig jaar al rekening mee dat Moreno zou vertrekken, maar uiteindelijk besloot de Mexicaan nog een jaar te blijven. De 29-jarige verdediger kwam eerder uit voor AZ, waarmee hij in 2009 landskampioen werd, en Espanyol. PSV maakte destijds 3,5 miljoen euro over aan de club uit Barcelona.

Moreno was al geruime tijd in beeld bij Monchi, de technisch directeur die onlangs van Sevilla naar AS Roma verhuisde. "Ik heb Héctor al heel lang op het oog. Gelukkig zijn de omstandigheden nu zo, dat ik hem naar Roma kan halen", lichtte de Spaanse directeur dinsdag toe. "Hij is een centrale verdediger met veel internationale ervaring en past perfect in ons profiel."

PSV heeft een mooi bedrag aan de verkoop overgehouden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Tja eerlijk beleid . Financieel gezien niet de beste.

Vind 5.7 miljoen aan de lage kant. Kan nog prima 5 jaar mee en zit in zijn beste jaren. Dit is voor as Roma een koopje natuurlijk.

Ik ben zo benieuwd hoe de ploegen er voor staan aan het eind van de transferwindow. Feyenoord en psv moeten verkopen om te kunnen kopen en ajax heeft een volle bank rekening.
Ik ben benieuwd waar en hoe de ploegen er voor staan word best interessant denk.

14 juni 2017 om 07:18

Maar als ajax ook niet eerst verkoopt en meteen koopt dan krijg je hetzelfde verhaal als wat er in de winterstop gebeurd is.

14 juni 2017 om 07:31

Emiel ik denk dat bij Feyenoord en Ajax de basis van de selectie op dit moment beter staat.

Psv heeft afgelopen jaar niet best gedraaid en zijn denk verschillende spelers die echt weg willen . Of misschien de trainer wel.
Bij Feyenoord heeft bijna alles bijgetekend dus die moeten sowieso de breedte gaan versterken en misschien 2 a 3 basis.

Ajax zelfde verhaal op dit moment is alleen Klaassen weg en daar hebben ze eventueel van de beek al voor of frenkie de jong.
En dan het feit dat ajax op dit moment denk ik het meeste geld heeft om te investeren dus de meeste luxe positie.

Daareom zeg ik het word een interessante transferzomer. PSv en Feyenoord moeten zich zeker versterken en dat voor de eredivisie maar moeten eerst verkopen en Ajax kan denk makkelijker aantrekken op dit moment.

Alleen die hebben voor mij gevoel de nieuwe trainer niet echt mee

14 juni 2017 om 07:43

Hangt er van af. Ajax gaat sowieso een linksback halen, tweede doelman en een vleugel.

14 juni 2017 om 10:59

Bij Ajax is de verkoop van Klaassen voor 23-30 (bedrag moet nog nader bekend gemaakt worden) al zo goed als rond, dus de jaarlijkse klapper is alweer binnen. Meteen kopen zonder te verkopen zal dus niet meer lukken (transfervrije Huntelaar daargelaten). Wat bedoel je precies met wat er in de winterstop gebeurd is?

14 juni 2017 om 08:21

Financieel is dit ook niet slecht. Spelers als Guardado en Moreno worden niet gehaald met het idee dat ze later weer met veel winst door worden verkocht. De worden gehaald als aanvulling op selectie. Zodat je selecite in balans, de winst moet komen van de jonge spelers. Guardado en Moreno puur voor hun kwaliteiten en waarde voor het team nu, aan de andere kant kun je ook zeggen dat Moreno een belangrijke rol heeft gespeeld bij de titel en overleven CL vorig jaar. Ook dat levert geld op.

Wat is die Brands toch menselijk !

Het vertrek van Moreno wordt een flinke aderlating, zeker als De Wijs zijn opvolger wordt. Maar Brands zal in juli nog wel een CV weten te huren bij City of zo...

Laatste twee jaar vind ik Brands, minder presteren dan voorheen. 5 a 6 miljoen voor de beste verdediger (met Sanchez) van de eredivisie, is minimaal 6 te weinig zeker in deze tijd. Ondanks dat deze international bijna 30 is, had hij zeker minimaal 12 miljoen moeten opbrengen. Ik ben benieuwd wie de vervanger wordt, geen makkelijke kon minimaal een gelijkwaardige verdediger vinden.. 😧

14 juni 2017 om 07:30

Als dit je reactie is dan heb je strekking van het verhaal echt niet begrepen. Dit soort spelers zouden gewoon niet meer naar de eredivisie komen als clubs bij verkoop enorme bedragen gaan vragen.

14 juni 2017 om 07:34

Prithender maar is het geen korte termijn visie dan van Brands.

Je heb de speler nodig maar eigenlijk kost het alleen geld. Je houd er 2 miljoen aan over dus eigenlijk kan je de speler afschrijven. Psv heeft nog meer van die spelers denk ik kijk naar een guardado.

Het probleem is als ze dan weggaan heb je financieel niet de mogelijkheid om te investeren wat nu volgens mij het probleem is.
Feyenoord heeft dit ook met Elia, Kuyt .

@suljemani Beste verdedigers zoek even de cijfers na en kom dan terug. In potentie is Sanchez dat zeker alleen was hij en ook moreno dat dit seizoen niet..

14 juni 2017 om 07:40

Sportief is moreno van waarde geweest dus het levert je ook succes op. Dirk en elia idem.

14 juni 2017 om 07:52

Lee ben het wel met je eens en je heb deze spelers ook nodig hoor.
Ajax miste dit denk juist de laatste jaren maar heeft wel financieel een andere status.

Zeker nu psv CL misloopt wat toch op begin een gegarandeerde inkomsten bron is.

Ik veroordeel niks niet he maar daarom word deze zomer best interessant zeg maar. En ik verwacht niet dat dit de enige speler is die weggaat bij psv,

14 juni 2017 om 08:00

@bliek: Moreno is de enige geweest die 100% zeker was van zijn basisplaats in de defensie van Psv. Dit is de defensie met de minste tegendoelpunten, die daar tevens de minste overtredingen(en kaarten) voor nodig heeft gehad. Daarnaast is Moreno ook nog de meest scorende verdediger(7 doelpunten) van afgelopen seizoen. Puur op de cijfers gebaseerd zou Moreno dus nog door kunnen als de beste verdediger.

14 juni 2017 om 08:24

Moreno en Guardado zijn niet gehaald met het idee dat ze weer met veel winst worden verkocht. Zijn puur voor het sportieve aspect gehaald en in die zin is Moreno absoluut van grote waarde geweest.

14 juni 2017 om 10:59

De twee miljoen die je overhoudt is ongeveer het salaris van Moreno geweest. Zo wil ik best een bedrijf runnen, als mijn top-medewerkers gratis werken

14 juni 2017 om 07:41

@sulejmanii

Je schrijft: "ondanks dat deze international bijna 30 is, had hij zeker minimaal 12 miljoen moeten opbrengen".

Ik vraag me af of je soms dyslectisch bent. Er staat toch duidelijk in het artikel vermeld dat Moreno alleen onder voorwaarden naar PSV wilde komen. Brands houdt zich aan zijn woord en dat is alleen maar in hem te prijzen. Je denkt toch niet dat er ook nog maar 1 speler een langjarig contract bij PSV wil tekenen als Brands geen man van zijn woord zou zijn.

14 juni 2017 om 09:32

Hoe kan je dan dyslectisch zijn? Dan heb je moeite met lezen en spellen, maar weet je wel wat je leest alleen doe je er iets langer over. Waarschijnlijk gewoon gereageerd op de titel.

Waar is de logica als je je beste cv verkoopt voor een bedrag waar je ramselaar voor koopt.....😬. Brands mag wel eens meer naar onze hoofdstedelijke "vijand" kijken qua handelen.

14 juni 2017 om 07:59

Het staat toch redelijk duidelijk uitgelegd in de tekst...

14 juni 2017 om 08:25

De logica is dat die beste cv überhaupt nooit bij PSV had gespeld als Brands dergelijke afspraken niet had gemaakt.

14 juni 2017 om 09:04

@timon1:

"brands mag wel eens meer naar onze hoofdstedelijke "vijand" kijken qua handelen."

De transferbalans van Ajax en PSV over de laatste drie seizoenen is bijna hetzelfde (psv kocht voor 29,7 miljoen en verkocht voor 81,7 miljoen = plus 52 miljoen, Ajax kocht voor 59,8 miljoen en verkocht voor 115,8 miljoen = plus 56 miljoen). Maar in die drie jaar werd PSV twee keer kampioen terwijl Ajax helemaal niets won.

Heeft Ajax het dan beter gedaan? Niet echt...

14 juni 2017 om 09:25

Wel geinig hoe snel men vergeet dat PSV ook wel enige tijd aardig verkocht heeft.

Desondanks moet je wel erkennen dat er nu wel een behoorlijk verschil ontstaan is. PSV pakte inderdaad de kampioenschappen, maar krijgt nu te kampen met een selectie die uit elkaar valt terwijl ze relatief weinig te besteden hebben om dat weer recht te zetten.

Ajax heeft de boel momenteel goed voor elkaar, gaat waarschijnlijk 30 miljoen ontvangen voor Klaassen en heeft sowieso nog een bak geld in de kast liggen, terwijl ze ook de nodige spelers met een behoorlijke waarde rond hebben lopen.

Op basis daarvan zou je mogen verwachten dat Ajax de komende jaren een betere uitgangspositie heeft dan Psv, en dat komt mede door de afgelopen seizoenen.

14 juni 2017 om 10:09

Dit klopt, met de belangrijke kanttekening dat Ajax in het laatste seizoen voor 80 miljoen verkocht.. de gouden tijd van PSV lijkt echt voorbij, waar Ajax nog veel transferwaarde op het veld heeft staan. Dat is het voordeel van een jeugdig elftal: de potentie en de reflectie daarvan in de transferwaardes

14 juni 2017 om 10:14

De gouden tijd van PSV is voorbij? Zijn 2 kampioenschappen al een gouden tijd ja? PSV heeft ook best nog wat transfereerde op het veld staan hoor en bij talenten in het ook maar afwachten hoe ze zich verder ontwikkelen. Van EL Ghazi, Bazoer, Riedewald en Tete werd 2 jaar gelden ook verwacht dat ze allemaal voor tientallen miljoenen verkocht zouden worden. Dat lijkt toch ook niet zo te zijn nu.

14 juni 2017 om 10:31

Nee klopt maar El Ghazi is voor 8 miljoen verkocht en Bazoer voor 12 miljoen. Riedewald en Tete zullen ook echt niet voor minder worden verkocht. Dat zijn nog steeds behoorlijke bedragen voor wisselspelers.

14 juni 2017 om 13:03

@jdw17,

Bazoer en El Ghazi zijn gezamenlijk toch voor zo'n 20 miljoen verkocht, dat zie ik PSV niet ophalen voor 2 wisselspelers.

Logisch, zelfde verhaal met elia en Feyenoord. Afspraak is afspraak. 6 miljoen ongeveer is niet eens zo slecht gedaan.

Als je een dergelijke afspraak maakt moet je je er aanhouden als club. Netjes dat Brands dat doet, al wordt je nu wel flink verzwakt en ga je voor dat bedrag niet zo snel een gelijkwaardig alternatief vinden.

Ik denk dat Brands wel weer iets uit zijn hoge hoed tovert. Het is ook nog niet zeker dat Isimat blijft, want Hoffenheim heft interesse in hem.

Ik denk aan een speler als Reyes of St. Juste

14 juni 2017 om 08:51

Ik denk inderdaad St. Juste en misschien wel Douglas.

St. Juste heeft af en toe nog domme acties en die moet ie eruit trainen en op welk niveau Douglas zit weet ik eerlijk gezegd niet, zijn potentie hebben we natuurlijk wel kunnen zien.

14 juni 2017 om 09:05

Van St Juste word in echt niet vrolijk hoor. Aardig talent maar nu echt nog een klasse of 3 minder dan Moreno. Ik hoop echt dat ze gewoon goed scouten en nietmet de beste cv van de subtop aankomen zetten. Mijn grootste nachtmerrie is nog wel dat Brands over een mand met Luckassen komt.

Het is terecht, voor spelers als Moreno zijn voorronde Europaleague en de kleutercompetitie geen uitdagende doelen. Hetzelfde geldt voor Guardado en van Ginkel. De rest bleef niet overeind zodra het tempo omhoog ging. Wedstrijdweerstand heb je nodig om beter te worden als speler en dat heeft PSV hen niet te bieden. Voor een speler is het tot 29 wedstrijden laten staan van een niet functionerende collega onverteerbaar. Uit teambelang speel je maar is het einde van het seizoen wel de reden om te verkassen. Immers je wil winnen. Centraal behoort te staan het creeren waar de topsport wetten voor iedere speler gelden en doorselecteren erbij hoort. Dan krijg je ook de toppers weer binnen.
Als supporter hoop ik dat er weer wat handelingsvaardige en atletische types (geen renpaarden) ten eerste rondlopen in de eigen opleiding. op het middenveld ontbrak deze. loopvermogen te over maar body te weinig. Het ziojn types waar PSV groot mee is geworden maar de coach niet van houdt. De Wijs als opvolger? wel een robuuste vent maar een draaicirkel die niet op een helft past. ( is wat aan te doen)

14 juni 2017 om 09:07

Ik vind Pröpper zich prima staande houden in Europa en v Ginkel was juist enorm slecht tegen Atletico vorig jaar. Pröpper heeft wel het overzicht en de intelligentie om een stap hoger op te kunnen denk ik, heeft alleen wel een erg matig seizoen achter de rug.

Ik als Ajaxfan zeg dat die veelste weinig is. Moreno was 1 van de sterkste cv's in de eredivisie met een schat aan ervaring. Brands heeft zich gewoon laten afbluffen.

14 juni 2017 om 09:08

Nee het was een stunt en knappe prestatie toen Brands er twee jaar gelden in slaagde Moreno aan te trekken. Als hij toen geen afspraken had gemaakt met Moreno, was hij niet gekomen.

14 juni 2017 om 12:20

Ja maar er is nog wel een verschil tussen hem niet ten koste van alles blokkeren of hem ver onder de marktwaarde te verkopen. Plus het gevaar met dit beleid is dat andere clubs (zoals AS Roma) dit beleid van PSV inmiddels ook kennen en weten dat PSV bij een laag bod moreel (maar waarschijnlijk ook contractueel) ook verplicht is naar de betreffende speler (i.c. Moreno) om niet moeilijk te gaan doen.

14 juni 2017 om 13:07

'Dit beleid inmiddels ook kennen' dit is de eerste keer den zoiets gebeurd. En dit gaat PSV ook echt niet doen bij zeg Pröpper of Ramselaar. Dit is ook gedaan omdat Moreno/Raiola destijds nog een bedrag open hadden staan bij Espanyol en dat hebben laten vallen zodat zijn transfer naar PSV door kom gaan. Hier is bij een enkele andere speler sprake vak, alleen bij Guardado zullen ze denk ik ook niet enorm hoog inzetten.

Volgens mij staat PSV er financieel helemaal niet zo goed op, je ziet nu dat als je minder restwaarde hebt in je selectie vanwege ervaren spelers dat het ook negatief ook kan werken op de lange termijn. Weinig spelers bij PSV die nu een flink bedrag gaan opleveren

14 juni 2017 om 10:17

PSV schrijft gewoon jaarlijks af op spelers op basis van het contract dus Moreno bijv stond nu nog maar voor 2 miljoen op de balans. Verder staan jeugdspelers voor 0 euro op de balans dus verkoop van bijv Zoet is allemaal pure winst. Verder is ook Arias voor minder dan een miljoen aangetrokken en lijkt nu voor minstens 10x zoveel te worden verkocht. PSV heeft nog genoeg spelers die een aardig bedrag op gaan leveren hoor. Voor Pröpper bijv werd afgelopen zomer ook al 15 miljoen geboden.

14 juni 2017 om 12:14

Al is zoet geen 'jeugdspeler' van psv. Wel mooi als zijn transfer pure winst voor psv zou zijn.

14 juni 2017 om 13:09

Vanaf zijn 15e bij PSV. Nooit ergens anders onder contract gestaan en PSV heeft geen transfersom betaald. Wil je nu echt weer een discussie aanzwengelen over vanaf welke leeftijd iemand een jeugdspeler is ja?

14 juni 2017 om 10:24

"volgens mij staat PSV er financieel helemaal niet zo goed op, je ziet nu dat als je minder restwaarde hebt in je selectie vanwege ervaren spelers dat het ook negatief ook kan werken op de lange termijn"

Je doet nu alsof PSV vrijwel alleen maar uit spelers zonder restwaarde bestaat. Maar dat valt nog wel mee. Spelers als Zoet, Isimat, Arias, Willems, Brenet, Propper, Hendrix, Ramselaar, Pereiro, De Jong, Locadia en Bergwijn zijn allemaal een stuk jonger dan Moreno en ze hebben op Willems na allemaal een nog minstens twee jaar doorlopend contract.

Overigens heeft PSV op Moreno toch nog 2,5 miljoen winst gemaakt. Da's netjes voor een bijna-dertiger.

14 juni 2017 om 14:04

Je gaat hier wel heel kort door de bocht vrees ik. Eerst even heel feitelijk, PSV heeft de afgelopen jaren na een moeilijkere tijd ervoor gezorgd dat de financiën weer op orde zijn. De Financieringsstructuur is aangepast en de club maakt ook winst. Het kan allemaal nog wel beter en het is niet zo dat de bomen tot aan de hemel groeien.

Daarnaast moet je heel erg uitkijken met het speculeren of rekenen op een restwaarde van spelers. Zodra je als club afhankelijk wordt van de verkoop van je spelers, kom je op een hellend vlak terecht. Je hebt namelijk geen enkele garantie dat een speler voor veel geld verkocht wordt en je daar gaten in begroting en/of jaarrekening mee kan dichten. Een speler kan namelijk door een slecht seizoen, een zware blessure een conflict met de club of welke andere reden dan ook ineens heel wat minder populair zijn op de transfermarkt. Terwijl omgekeerd natuurlijk ook het geval kan zijn en er maar een club hoeft te zijn die een zakgeld over heeft voor je speler om een goede winst te maken. Iedereen roept nu bijvoorbeeld dat Luuk de Jong niets meer waard is maar als hij er in de voorbereiding ineens elke wedstrijd drie inschiet dan kan dat weer compleet veranderd zijn. Dat om maar aan te geven dat transfers vaak niet op ratio gebaseerd zijn maar op onderbuik gevoel en recente prestaties. ‘Je bent zo goed als je laatste wedstrijd’ klinkt misschien raar maar zo werkt het wel een beetje.

Dat je voor oudere spelers waarschijnlijk minder grote transfersommen gaat ontvangen is natuurlijk waar maar dat is niets nieuws. Bij transfers kijken clubs natuurlijk ook naar de leeftijd van spelers en hoe lang die nog mee gaan. Maar een voetbalclub is geen beleggingsvereniging waarbij het de bedoeling is om zoveel mogelijk winst te maken. Kijk naar Feyenoord dat geen Euro verdient aan de Dirk Kuyt maar waarmee ze wel een speler hadden die enorm belangrijk was op het veld.

Logische afspraak toch, gewoon netjes gedaan van psv, hebben op deze manier enkele jaren kunnen genieten van Moreno en guardado, uiteindelijk hebben deze spelers dus vrijwel niets gekost maar hebben een hoop gebracht. Wel benieuwd wie er voor terug komt, de verdediging nu zonder Moreno en of een versterking is te licht ben ik bang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren