Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV-jongeling vergeleken met Van Basten en Rijkaard: ‘Hij ziet alles eerder’

Laatste update:

Voor Mohammed Ihattaren belooft 2019 een fantastisch jaar te worden. Het toptalent van PSV maakte al zijn debuut in de hoofdmacht van trainer Mark van Bommel en viert dinsdag zijn zeventiende verjaardag. Aad de Mos weet wel wat hij de jeugdinternational voor zijn verjaardag wenst. In gesprek met Omroep Brabant vertelt de oud-coach dat Ihattaren bij Van Bommel op de juiste plek zit. "Het is een trainer die vertrouwen geeft aan jonge spelers. Die ze echt een kans geeft", aldus de Hagenaar.

Dit seizoen krijgen jeugdspelers regelmatig de kans zich in de kijker te spelen bij het eerste elftal. Iets dat volgens De Mos de laatste jaren niet vanzelfsprekend was bij PSV. "Denk aan een Dick Advocaat of Phillip Cocu, die jeugd eigenlijk ook geen kans gaf. Van Bommel is vanaf de eerste dag bezig met de jeugd." Ihattaren prijkt inmiddels op het verlanglijstje van grote clubs. "Voor de speler is het te hopen dat hij een goede makelaar heeft. Veel spelers zijn te vroeg naar het buitenland gebracht door een makelaar, voor het eigen gewin. Maar voor nu ziet het er allemaal rooskleurig uit."

Tegen FC Groningen, Fortuna Sittard en FC Utrecht mocht Ihattaren zich laten zien aan het grote publiek. De Mos genoot van de aanvallende middenvelder uit Utrecht. "Hij ziet alles eerder dan de rest. Hij heeft de bal aan zijn voet en kan met alle kanten van die voet een goede bal geven, hij heeft ook een hele goede steekpass. En hij neemt zijn beslissing nog sneller dan in een split-second." Tot slot vergelijkt De Mos de inmiddels zeventienjarige Ihattaren met enkele bekende namen uit het verleden.

"Marco van Basten had dat op zijn zeventiende, Frank Rijkaard had dat ook. Geen enkele coach hoeft ze iets te leren. Die jongens hebben gewoon veel talent van moeder natuur gekregen", besluit de oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en Vitesse. Ihattaren speelt sinds 2010 bij PSV. Daarvoor droeg hij het tenue van SV Houten. In Noord-Brabant heeft hij nog een contract tot de zomer van 2021. In de zomer van 2018 werd hij met Oranje Onder-17 Europees kampioen.

Denk jij dat Mohammed Ihattaren een soortgelijke carrière tegemoet gaat als Marco van Basten en Frank Rijkaard?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is zeker een toptalent echter heeft Aad er wel een handje naar om te overhypen. Hij kon makkelijk mee met het niveau afgelopen zondag. Het is nu wel dringen geblazen met ook Pereiro en Guti voor die plek.

12 februari 2019 om 19:39

Ik vindt deze reactie van Aad wel meevallen. Hij zegt niet dat het net zo’n grote speler gaat worden. Hij zegt dat deze jongen alles eerder ziet dan anderen, net als van Basten en Rijkaard dat in hun jonge jaren ook hadden

Ah daar is Aad weer met het hypen tot in extremen. Natuurlijk is dit een talent van de buitencategorie maar laten we even wachten tot die jongen een heel seizoen basisspeler is geweest voordat we hem al als nieuwe '....' gaan omschrijven.

Als al die vergelijkingen kloppen van de afgelopen 10 jaar, dan hadden we nu een Nederlands elftal gehad dat met het A-, B- en C-team het voetbal domineerde. Stop eens met die vergelijkingen en laat de gewoon lekker voetballen.

Misschien moeten we gezamenlijk stoppen met Aad dingen vragen of een podium bieden. Bij iedere mogelijke doorbraak is hij er als de kippen bij om hem te hypen. Dante Rigo was een kruising tussen Guardiola en van Bommel, Obispo was al beter dan de Ligt enzovoorts.

12 februari 2019 om 19:41

Exact dit. Aad de Mos heeft het de laatste jaren zeer zelden bij het juiste eind en verkondigt meer onzin dan de meeste analytici bij elkaar. Het is onvoorstelbaar dat deze man nog een podium krijgt.

12 februari 2019 om 20:09

Hahaha helemaal mee eens maar Aad300 wordt zo wel een legende (in onzin praten). Vermakelijk die Aad ;-)

12 februari 2019 om 23:37

Sirius

"s heeft het de laatste jaren zeer zelden bij het juiste eind en verkondigt meer onzin dan de meeste analytici bij elkaar. "
Ach, als dit de maatstaf is, dan wordt het lastig om welke analyticus ook nog in de media te handhaven. Want wie heeft het nou wel vaak bij het rechte einde eigenlijk? Voetbal is per definitie onvoorspelbaar. Als voetbal te voorspellen was, zou er geen wedkantoor meer over zijn en zouden de tribunes leeg en uitgestorven zijn en zouden wij allemaal massaal andere dingen doen.

12 februari 2019 om 20:57

Überthaupt moeten de voetbalmedia eens kritisch worden op de mensen die ze het woord geven of zelfs als 'analytici' neer te zetten. Uit de categorie fossielen waar de aandachtszieke Aad de Mos toebehoort, is ook elk commentaar van de Helmondse Epi en Hepi René en Willy van de Kerkhof een teleurstelling, is het vat zuur dat de nooit objectieve en nog altijd gefrustreerde Willem van Hanegem niet te harden en wat mij betreft sluit Sjaak Swart aan bij dit gezelschap om in gesloten kring hun ergernissen te delen op een gang in een rusthuis waar het 28 graden is en leeftijdsgenoten doof genoeg zijn om het niet meer te horen. Hou dan ook een plek vrij voor Dick Advocaat als die na een egotrip van nog vier maanden ook klaar is met mekkeren op de Var.

Intussen zijn ook de heren kenners bij de NOS een doorn in het oog. Terecht werd tijdens Veronica Inside opgemerkt hoe waanzinnig hypocriet het was van Tom Egberts en zijn tafelgasten om Pierre van Hooijdonk niets te vragen over de situatie rond Michael van der Gaag! Een journalistiek dieptepunt voor het programma, ook al staat het al sinds jaar en dag bol van de vriendjespolitiek en is de tafel doorgaans een platform voor ego's en sollicitaties. Stuitend dat de personificatie van een egocentrische broodvoetballer, die geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor zijn rol bij Nac, mag vertellen hoe andere spelers het beter moeten doen en mag vertellen wat een trainer allemaal verkeerd doet. Of hoe Yevgeni Levchenko alleen maar aanschuift om in een duur pak gewoonweg helemaal niets te zeggen. En dan heb ik het nog niet eens over de nobody's die al eens zijn uitgenodigd die werkelijk totaal niet tot de verbeelding spreken. Daniel de Ridder, Regi Blinker, Kiki Musampa...

Des te blijer ben ik dat een ex-speler als Van der Vaart, iemand die totaal geen tweede agenda heeft, gewoon recht voor zijn raap zegt wat-ie wil. Theo Janssen idem dito. En als ze geen trainer worden lijken mij Sneijder, Robben, Van Persie, Nigel de Jong en Klaas-Jan Huntelaar ook interessante persoonlijkheden om met een hedendaagse kijk en de carrières die hun mening kracht bijzetten het voetbal van vandaag de dag te bespreken.

12 februari 2019 om 23:01

Zou je bij die categorie ook nog even ‘topscout’ en ‘jeugdkenner’ Henk Spaan willen toevoegen? Henk prijst elke Ajacied die net uit schoenmaat 35 is gegroeid de hemel in. Castillion zou de nieuwe Kluivert worden, Bonevacia een betere versie van Seedorf en Sarpong van Davids.

13 februari 2019 om 16:44

Die zou je bijna vergeten inderdaad! Ook zo'n supporter met een pen; wel eentje met commercieel gevoel, want zijn boek over Nouri kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen. Overigens mag ondanks het feit dat hij nog wel een vitalere indruk maakt Hugo Borst ook best met pensioen als het aan mij ligt. Vroeger nog een leuke goed ingevoerde journalist naar wie het prettig luisteren was. Inmiddels is het een wandelende clickbait die alles doet om met zijn 'tegen-de-stroom-in'-uitspraken de aandacht op zich te willen vestigen. Weg!

12 februari 2019 om 23:34

Savedbythebell

"misschien moeten we gezamenlijk stoppen met Aad dingen vragen of een podium bieden."

Tja, ach, 21e eeuw he. Dan vindt Aadje zijn weg naar ons wel weer via Social Media.

Zie het positief. Deze man is al een jaar of 55 werkzaam in het voetbal. Sommige van zijn opmerkingen zijn wat overdreven maar deze man heeft echt wel kijk op voetbal. En laat hem lekker bezig zijn joh, het is egen type om achter de geraniums te gaan zitten.

De afgelopen jaren hebben bewezen dat het bij Marrokaanse jongens lang niet alleen om talent gaat. Het zou mooi zijn als hij het tegendeel bewijst.

12 februari 2019 om 19:40

Deze jongen is ook niet te vergelijken met die jongens heeft veel meer talent en wordt goed begeleid door z’n broers. De toekomst van het Nederlandse elftal die mentaal het ook goed heeft zitten.

12 februari 2019 om 19:44

Toekomst van het Nederlands elftal? Hoe vaak hebben we dat wel niet gehoord van jeugdspelers?

12 februari 2019 om 19:46

Gezien de afgelopen jaren is het niet onmogelijk dat deze jongen uiteindelijk niet voor Nederland kiest. Laten we eerst maar eens afwachten hoe deze Ihattaren zich ontwikkelt en wat zijn keuze zal zijn, mocht het zover komen.

12 februari 2019 om 23:44

Gezien het feit dat oranje in de finale van de Nations League staat én een goede kans heeft zich te plaatsen voor het EK (en het dus weer goed gaat met oranje) is het zeer goed mogelijk dat deze knul en andere jongens van Marokkaanse komaf gewoon weer voor Nederland gaan kiezen.

13 februari 2019 om 16:59

Prijs de dag niet voor het avond is. Het enige wat je tot dusver positiever kunt noemen bij deze jongen is dat-ie fysiek een stuk sterker lijkt. Voor de rest heb je garanties tot de deur. In een video van VI wist Marco Timmer - geheel in stijl met zijn collega's Martijn Krabbendam, Freek Jansen en Iwan van Duren een walgelijk zelfingenomen man trouwens - te vertellen dat de omgeving van Ihattaren zo stabiel is. Vader, moeder en zijn vier oudere broers waren er al snel van overtuigt dat kleine Mo wel eens een uitzonderlijk voetbaltalent zou hebben en gingen er gezamenlijk alles aan doen zijn voetbaldromen waar te maken. Ik ben benieuwd of je van een familie uit Kanaleneiland, Utrecht mag verwachten dat die niet warm of koud wordt van de duizelingwekkende salarissen en een meer dan zekere toekomst die pakweg Psg, Barcelona en Manchester City hen kunnen en zullen bieden. In dat kader: de familie Bakkali had waarschijnlijk ook het beste voor met de voetbaldromen van junior.

Niettemin hoop ik dat Ihattaren de ban eens gaat breken voor Marokkaans-Nederlandse voetballers, die wat talent en dromen vaak meer dan genoeg meebrengen, maar op het vlak van discipline, zelfkritiek en geduld toch een hoop minder. Het bracht Aissati, Labyad en Bakkali veel minder ver dan ze hadden kunnen komen, zelfs Afellay - die het echt leek te gaan doen - bleek een vervelende klier in Oranje en werd bij Schalke 04 uitgekotst omdat hij zich te groot voor die club voelde, voordat ze ook bij Stoke klaar waren met hem. En dat Ziyech ondanks zijn fantastische talent op zijn 25e nog in de Eredvisie speelt zonder enige prijs op zijn naam kan ik helaas niet los zien van de twijfel die er rond Marokkaans-Nederlandse spelers hangt.

13 februari 2019 om 17:36

Dat klopt zeker maar toch heeft deze jongen iets wat al die jongens niet hadden. Fysiek is die ook echt veel verder en dat is een belangrijk factor. Ook heeft deze jongen een doel tot nu toe en dat is slagen bij PSV waar hij al sinds 7e of 8e jaar speelt.

12 februari 2019 om 19:51

Net als bij alle anderen dus..

12 februari 2019 om 20:24

Laten we maar in plaats van generaliseren kijken naar de individu. Ieder persoon ontwikkelt zichzelf anders. Zo ook deze jongen. Laten we maar afwachten en kijken hoe hij zich ontwikkelt en waar zijn plafond is.

12 februari 2019 om 23:41

zestien

"de afgelopen jaren hebben bewezen dat het bij Marrokaanse jongens lang niet alleen om talent gaat."

De afgelopen jaren hebben slechts bewezen dat Marokkaanse jongens dus totaal niet anders zijn dan jongens van puur Nederlandse komaf, bij wie al decennia lang duidelijk was dat talent alleen niet voloende is. Maar heel fijn dat jij nog even probeert om hier iets duidelijk te maken dat niet bestaat.

Deze jongen doet me qua manier van voetballen en bewegen heel veel aan Ben Arfa denken

12 februari 2019 om 20:25

Hoop alleen dat hij een betere mentaliteit heeft.

Hij mag zeker van mij in de basis beginnen!!!

SUPERTALENT!!!

Ben blij dat ik meer jeugdspelers zie spelen bij Psv, ik zie alleen het plan nog niet echt. Je ziet nu een stuk of 6 spelers een wedstrijd of 4 invallen. We hebben Rigo even gehad, nu Sadilek, Malen, Gakpo, Ihatteren. En ik mis er vast nog 1 of 2.
Geef 3 spelers over een half of heel seizoen de kans zich in meerdere en af en toe achter eenvolgende wedstrijden te spelen. Dan weet je of je de speler moet behouden, verkopen of verhuren. Hoe staan Malen (speelde goed als 12e man, maar lijkt na 2 slechte wedstrijden 3 stappen achteruit gedaan te hebben) Rigo of bijv een Mauro junior er nu op.
De waarde van een Rigo, ramselaar,. Mauro Jr wordt er zo niet beter op. Volgens mij kon ik mijn betoog beter samenvatten in: psv moet beter doorselecteren. :-)

12 februari 2019 om 20:27

Helemaal eens. Ipv incidenteel in laten vallen is het constante (continuïteit) beter voor hun ontwikkeling. Neemt alleen niet weg dat deze jongen vergeleken met de boven genoemden een exceptioneel talent is.

12 februari 2019 om 20:37

Ik denk dat van Bommel bewust de talenten uitkiest en met die invalbeurten wil laten zien dat ze goed bezig zijn. Een Ihattaren, Rigo en Sadilek hebben eigenlijk nog niet veel te zoeken bij het eerste maar van Bommel wil met het betrekken van deze jongens i.p.v spelers als Ramselaar alvast een basis leggen voor de komende jaren. Als een speler op het punt staat om een plek van een basisspeler over te nemen dan mag die consequenter invallen; zie Malen voor één van de buitenspelers en Guti voor Pereiro of Hendrix. Ik verwacht dat Gakpo en Romero ook meer zullen invallen de komende maanden.

Doe dat nou niet, hem vergelijken met van Basten en Rijkaard. Leg niet onnodig druk op zo’n jongen en geef hem de kans zijn eigen weg te vinden.

dezelfde Aad De Mos die Bakkali de hemel in prees om hem vervolgens een overhyped talent te noemen over die Dante Rigo hoor ik hem ook nooit meer en dat was volgens hem misschien wel het grootste talent van alle Nederlandse jeugdopleidingen

Aad zou trouwens wel een prima scout zijn voor Psv. vroeger kwamen al zijn voorspellingen over de Braziliaanse talenten wel altijd uit. misschien een idee om hem daar naartoe te sturen om wat pareltjes te ontdekken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren