Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PSV heeft Dest binnen: verdediger ook speelgerechtigd voor clash met Rangers

Maandag, 21 augustus 2023 om 08:10Jordi Tomasowa • Laatste update: 09:43

Sergino Dest maakt het seizoen op huurbasis af bij PSV, zo melden onder meer het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf. De 22-jarige rechtsback heeft de medische keuring succesvol doorlopen en wordt voor één jaar gehuurd van FC Barcelona. PSV kan Dest na dit seizoen voor om en nabij de 10 miljoen euro definitief overnemen van de Catalanen, die een doorverkooppercentage hebben bedongen. PSV heeft Dest zijn komst inmiddels ook wereldkundig gemaakt.

De transfer van Dest kwam de afgelopen dagen in een stroomversnelling. PSV wilde haast maken en slaagt erin om de verdediger voor maandagavond 23:59 uur in te schrijven bij de UEFA, waardoor Dest speelgerechtigd is voor de dubbele ontmoeting tegen Rangers in de play-offs van de Champions League. De Eindhovenaren betalen dit seizoen vijftig procent van het salaris dat Dest bij Barcelona verdient.

In het seizoen 2019/20 speelde Dest in de hoofdmacht van Ajax, alvorens hij een droomtransfer naar Barcelona maakte. In het Spotify Camp Nou ligt hij nog tot medio 2025 vast. Trainer Xavi zou niet rouwig zijn geweest om een vertrek van Dest, daar hij in het Spotify Camp Nou overbodig was.

Peter Bosz ziet in de 26-voudig international van de Verenigde Staten wél een versterking voor de Eindhovense defensie. Dest speelde de afgelopen drie jaar 72 officiële wedstrijden voor Barcelona, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 4 assists. In het afgelopen seizoen speelde de Almeerder op huurbasis voor AC Milan, maar in Italië wist Dest allesbehalve te imponeren.

In het Philips Stadion zal Dest moeten concurreren met Jordan Teze, Philipp Mwene en Shurandy Sambo. Tot dusver werd Teze het vaakst op de rechterflank geposteerd, maar zijn voorkeur gaat uit naar een plek centraal achterin de defensie. Mogelijk zet PSV daardoor in op de komst van Dest, om zo André Ramalho naar de bank te verwijzen. Ramalho speelde ook uit tegen Vitesse (1-3) afgelopen zaterdag een teleurstellende wedstrijd en werd in de rust gewisseld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door pieterpost)

Snel doorgepakt. Ben benieuwd of hij ook gelijk gaat spelen en hoe hij het weer in Nederland gaat doen.

21 augustus 2023 om 08:48

Snel doorgepakt wat Dest betreft, maar toch apart dat PSV weer zo laat versterking zoekt in de linie die al jarenlang het zwakst is. Er zal toch wel meer bijkomen dan enkel een Dest op huurbasis achterin? Want nu gaat Teze weer centraal spelen, en ondanks dat hij dat zelf het fijnst vind, is hij in mijn ogen beter als back. En volgens mij waren er afgelopen jaren genoeg klachten van de psv fans over Teze als CV?

21 augustus 2023 om 09:01

Ik zie het een beetje als best of the rest. Ik kan me niet voorstellen dat er Psv´ers zijn die Teze als droomkandidaat voor de positie zien, echter is hij in mijn ogen wel beter dan de andere opties daar.

Ik hoop dat ik na dit jaar de conclusie mag trekken dat ik het helemaal fout zag natuurlijk.

21 augustus 2023 om 09:04

Hun verdediging is ook wel overbezet. Niet qua kwaliteit maar wel kwantiteit. Dan zul je toch een en ander kwijt moeten raken om een nieuwe topper te halen

21 augustus 2023 om 10:19

Arsenal met het vertrek van enkele spelers valt het nu wel weer mee (gelukkig). RB: Dest & Sambo, RCV: Ramalho & Teze, LCV: Boscagli & Obispo, LB: PVA & Mauro.
Waar Mauro en Obispo nog geblesseerd zijn. Dubbel bezet maar missen inderdaad kwaliteit. Hopelijk kan Ramalho nog vertrekken en haal je kwaliteit terug.

Tja.. het bekende verhaal van té vroeg naar het buitenland gegaan zijn en vervolgens mislukken? Heeft zowel bij Barcelona als bij AC Milan weinig laten zien na zijn Ajax periode. Wellicht komt hij weer tot bloei bij PSV!

21 augustus 2023 om 08:20

Bij Ajax was het ook niet geweldig, aan de bal zeer vaardig, als verdediger zeer slecht. Desalniettemin een goede zet van PSV, zal ongetwijfeld gegroeid zijn de afgelopen jaren met het beeld wat ik van hem heb.

21 augustus 2023 om 08:24

Een zeer slechte verdediger maar een goede zet van PSV. Helder.

21 augustus 2023 om 08:39

Jetro Willems kon ook niet zo goed verdedigen maar is echt wel van waarde geweest voor PSV. Zeker mocht iets Dest tegenvallen is het een fijne back up denk ik. Moet nog wel een CV bij in de selectie van PSV.

21 augustus 2023 om 08:50

Slechte verdediger? Barcelona kochten hem niet voor niks . Voor onze eredivisie is hij zeker goed. Meschien bloeit hij weer helemaal op. Ook in de cl

21 augustus 2023 om 08:53

Willems paste perfect in het spelletje, omdat hij een geweldige voorzet had op de Jong. Dest heeft daarentegen een goede individuele actie maar juist geen goede voorzet. Ook is zijn passing, positionering en mentaliteit niet al te best. Kan me het incident tegen Heerenveen met Tadic nog goed herinneren. Dest liep die wedstrijd, voor de zoveelste keer, als een vedette rond en was verdedigend weer een erg onbetrouwbare factor. Hij wilde zelfs niet luisteren naar de aanwijzingen van Tadic die op zijn beurt duidelijk maakte dat Dest, de status en de kwaliteiten niet had om er zo bij te lopen op het veld. Ben benieuwd of hij dat gedrag in het buitenland een beetje heeft afgeleerd.

21 augustus 2023 om 09:21

@pesso, hij was de tweede rechtsback bij Ajax.. Dest kan gewoon niet verdedigen en is door Barca gehaald om z’n aanvallende kwaliteiten. Maar daar en ook in Milaan woog dat niet op tegen zijn verdedigende tekortkomingen. In de ED zal hij er wel nog steeds mee wegkomen vermoed ik.

21 augustus 2023 om 09:52

@Skes14. We zullen zien huren is nog steeds beter dan niet kopen. Psv heeft veel spelers die geblesseerd zijn.

21 augustus 2023 om 10:09

Ik denk ook dat hij van toegevoegde waarde gaat zijn hoor. Zoals ik al aangaf is hij voor de eredivisie gewoon een prima spelers

21 augustus 2023 om 10:29

@skes14 op het einde van het seizoen was hij misschien tweede maar in totaal heeft hij zijn laatste seizoen 35 wedstrijden gespeeld tegen 20 van Mazraoui. #factcheck

21 augustus 2023 om 11:29

Mazraoui is in het laatste hele seizoen van Dest bij Ajax heel september, een deel van november en vervolgens van februari tot het einde van het seizoen geblesseerd geweest. Toen hij in het nieuwe seizoen weer fit was speelde hij gelijk de eerste 3 wedstrijden, waarin Dest 3 keer eventjes in mocht vallen en vervolgens naar Barca ging. We kunnen dus rustig stellen dat hij bij Ajax de tweede optie achter Mazraoui was. #factcheck

21 augustus 2023 om 08:20

Weet niet of het uitgemaakt als Dest nog twee jaar bij Ajax had gespeeld. Heb het nooit een bijzonder goede speler gevonden, ook niet dat eerste jaar bij Ajax. Het is een modale voetballer en zeker nuttig voor PSV, maar voor een Europese topclub komt hij simpelweg te kort.

21 augustus 2023 om 08:31

Dest profiteerde in die periode van de blessures van Mazaroui. Was Mazaroui fit geweest dan had Dest nooit een basisplaats gehad bij Ajax.

21 augustus 2023 om 08:36

Dit blijft voor mij de grootste scam die Ajax ooit heeft verkocht voor een belachelijke prijs. Had een okee voorbereiding gedraaid in 2019/2020, en op het oog lijkt het in eerste instantie redelijk wat omdat hij snel is en lichtvoetig oogt, maar als je beter op ging letten zag je dat hij geen voorzet in huis heeft en veel te vaak verkeerd gepositioneerd stond.

21 augustus 2023 om 08:41

Ofwel een Teze+

21 augustus 2023 om 08:53

Achja als je zo relatief beperkt bent en Barcelona staat opeens op de stoep, dan kan ik begrijpen dat je zo snel mogelijk je tas en de eerste de beste vlucht pakt.

Neemt niet weg dat Dest voor Eredivisie begrippen echt wel een prima back is, en Psv er flink op vooruit gaat met wat er nu rond loopt op die plek.

21 augustus 2023 om 09:20

Ach de zoveelste ex Ajacied die bij PSV wordt binnengehaald als de verlosser..
Kunnen ze zelf nog iets bedenken of opleiden? 😂
Nee even zonder flauwekul denk ik dat Dest met het juiste vertrouwen echt nog wel van nut wordt voor PSV...

21 augustus 2023 om 10:23

Sanchez nog te koop?

Geeft ook een signaal af naar Sambo, die ik toch ook graag een kans zie krijgen. Dat zie ik overigens wel gewoon gebeuren. Dest kan mij verdedigend niet bekoren, maar nu kunnen we wel met teze achterin en kan opa ramalho banken. Ik denk dat Dest wel eens kan verrassen.

21 augustus 2023 om 08:53

Nee joh, voor Ramalho moet je sowieso altijd een plekje in het centrum reserveren. 😏

21 augustus 2023 om 09:01

Sule, snap jij die negativiteit rond Dest? Ik niet. Vind het echt een goede speler, zeker voor t spel van Bosz, ook omdat hij je gaten dicht kan lopen achterin. En technisch natuurlijk heel goed. En dreigend. Ik had hem graag geruild met Rensch.

21 augustus 2023 om 09:13

Bejaardencentrum? 😄

21 augustus 2023 om 09:30

tyzpsv: Sule wil als Ajacied natuurlijk graag dat Ramalho blijft staan 😉

21 augustus 2023 om 10:47

Dest weet ik niet echt, wat ik van moet vinden. Ben niet zo negatief als de rest, goede snelheid en kan inderdaad gaten dicht lopen. Ik heb na Ajax niet meer gevolgd, dus ik geen flauw idee wat zijn niveau is nu. Maar ik ben blij en benieuwd naar die Deense jongen RB gaeei ofzo, het Amsterdamse gehalte bij Psv is wel frappant. 😅

21 augustus 2023 om 08:59

Heb je sambo wel zien spelen dan? En dan bedoel ik sinds zijn terugkomst. Hele passieve rb, geen top top top snelheid en heeft vaak pas laat door dat hij terug moet rennen in de counter van de tegenstander

21 augustus 2023 om 09:32

Sambo tekent vooralsnog niet bij, dus ja dan krijg je dat het bestuur door schakelt. Mocht hij wel bijtekenen en goed spelen dan licht je de optie voor Dest niet eind van het seizoen. Mocht hij niet bijtekenen en Dest doet het naar behoren, licht je die optie wel.

Sambo is aan zet nu.

Dest rechtsback, teze centraal, ramalho op de bank? Lijkt mij de beste optie. Ben benieuwd wat zijn niveau nog is.

21 augustus 2023 om 08:26

Exact! Denk dat, dat het beste is. Maar Teze heeft vorig seizoen aangegeven een rechtsback te zijn en daar te willen spelen.

21 augustus 2023 om 09:02

Ik zou ook zo gaan spelen. Volgens mij is het probleem van PSV dan opgelost. Voetbal en snelheid achterin. Je mist alleen de koopkracht van Ramalho.

21 augustus 2023 om 09:52

Dat is idd het beste op dit moment. Teze is ook redelijk rap waardoor je verder naar voren kan spelen met je verdediging.

Zijn de PSVers hier blij mee?

21 augustus 2023 om 08:25

Zeker. Oost west thuis Dest 😉 Denk dat hij gaat verrassen. Het is alles of niets voor hem nu bij ons. Daarbij vond ik hem bij Barcelona niet eens slecht totdat hij ineens rechtsbuiten moest gaan spelen onder Koeman.

21 augustus 2023 om 08:27

Maar laatste jaren is het toch extreem matig? Je hebt Sambo en teze al, dus ik snap het niet.

21 augustus 2023 om 08:51

Ik snap het wel. Bosz heeft Sambo gewogen en te licht bevonden. En dat ben ik met hem eens. Is goed voor de subtop zoals bij Sparta. Maar het niveau van PSV waar iets meer proactiviteit wordt verwacht haalt hij niet.

21 augustus 2023 om 08:51

Hij heeft wel tattoos hoor Pieter. Had je bij Lang ook zo problemen mee toch? Of inmiddels niet meer?

21 augustus 2023 om 08:55

Dest is toch een vrij matige back? Verdedigend niet best en aanvallend ook allesbehalve bijzonder.

21 augustus 2023 om 09:04

Aanvallend best goed hoor. En verdedigend ok, vooral snelheid nu achterin als je hoog wilt spelen zoals Bosz. Vind het een prima aankoop.

21 augustus 2023 om 11:59

Ik ben geen fan van al die tatoeages nee, maar dat mag toch. Wel verbaast Lang me tot nu toe in zijn interviews. Vind het tot nu toe een prima kerel.

21 augustus 2023 om 08:33

Ik ben blij dat het voor nu een huurdeal is, daarna zullen we wel zien. Ik vraag me wel hardop af of Sambo niet goed genoeg is om een kans op deze positie te krijgen. Liefst had ik een sterke/ snelle cv zien komen.
Is Braitwaithe trouwens helemaal uit de picture?

Succes met een back die niet kan verdedigen terwijl je Ramalho centraal hebt. Rensch, Dest, het is matig gesteld met rechtsbacks bij de topclubs

Ik vond hem bij Ajax altijd verschrikkelijk tegenvallen. Verdedigend sloeg het echt helemaal nergens op. Hij zal vast bijgeleerd hebben, maar of PSV hier nu echt sterker van wordt...?
Misschien moeten ze bij Ajax voortaan 'PSV-clausules' in contracten inbouwen. Miljoentje naar Amsterdam wanneer een oud-speler uiteindelijk in Eindhoven komt te spelen. Lijkt best lucratief....

21 augustus 2023 om 08:26

Niet mee eens. Ik vond hem bij Ajax prima. Natuurlijk was hij nog niet constant genoeg, maar goed het was een jonge speler. Je kon duidelijk zien dat hij talent had. Heeft alleen veel te snel de overstap naar Barcelona gemaakt.

Ik denk dat hij het ook goed zal doen voor PSV. Het is een type back die past bij de speelstijl van Bosz.

21 augustus 2023 om 08:28

Ajax heeft toch ook Bergwijn en Ihattaren gehaald onlangs en hengelde naar Sambo?

21 augustus 2023 om 08:36

Bergwijn heeft natuurlijk ook een Amsterdams verleden.

En dat van Sambo lag volgens mij net iets anders. De zaakwaarnemer van Sambo heeft hem aangeboden bij Ajax toch?

21 augustus 2023 om 08:43

Sambo komt volgend seizoen transfervrij naar Ajax tenminste dat gevoel heb ik.

21 augustus 2023 om 08:57

@AjaxRkc33

We hebben net Gaaei gekocht, daarnaast hebben we ook nog Rensch. Het lijkt mij niet dat de intentie er nu al is om Sambo volgende zomer aan te trekken. Dat zou betekenen dat de hoop in Rensch of Gaaei er nu al niet is.

Snap 1 ding niet, waarom haalt Psv geen goede centrale verdediger ipv een rechtsback want vindt Ramalho steeds slechter worden en daar ligt toch echt het probleem bij Psv.
Nu haal je Dest die ook al bij Ajax alleen maar als een blind paard na voren kon rennen maar verdedigen ho maar.

21 augustus 2023 om 08:27

Misschien dat Teze nu centraal gaat? Dat lijkt mij wel logisch

21 augustus 2023 om 09:03

Ja dat kan, kan hij dat ook?

21 augustus 2023 om 09:46

@mitchajax020 Ja, dat kan hij. Hij geeft zelf ook aan dat hij zichzelf als CV ziet en heeft onder van Bommel en Schmidt ook vooral CV gespeeld (wat hij overigens best aardig deed).

21 augustus 2023 om 11:04

Oke probleem dus opgelost met Ramalho lijkt mij

Prima deal. Snelle, moderne back. Zeker voor eredivisieniveau veel beter dan Mwene/Teze. Mocht hij toch tegenvallen houdt het na een jaar op. Sambo kan komend jaar verder groeien met invalbeurten. Dan is de rb positie dubbel en goed bezet.En Dest zou ook linksback uit de voeten kunnen. Mwene verkopen. Teve naar centraal.
Nu nog een centrale verdediger en het is rond.

Ik heb mijn twijfels maar zie nog wel wat aanknopingspunten waarom het verblijf van Dest wel een succes zou kunnen worden. Aanvallend vind ik het voor Eredivisiebegrippen een goede back en wat ik ook een voordeel vind, is dat hij bij Barcelona heeft samengespeeld met Luuk de Jong en dus zijn loopacties kent en hem (hopelijk) goed kan bedienen. Momenteel weet Luuk er met beperkte aanvoer al het maximale uit te halen, maar als hij met Dest een tandem op kan zetten zoals hij dat in het verleden met bijvoorbeeld Willems en Angelino heeft gedaan dan is hij niet te stoppen. Ondanks dat Dest niet zo'n extreem geweldige trap heeft, is het wel iemand die qua loopacties de hele flank kan bestrijken en voor aanvoer kan zorgen. Veel meer dan bijvoorbeeld Teze, Sambo, Mwene en ook Van Aanholt dat kunnen.

Over het verdedigende aspect maak ik mij natuurlijk wel zorgen. Ik was afgelopen jaar bij de nieuwjaarswedstrijd tegen Milan en hoe Dest toen finaal werd weggespeeld door Madueke staat nog op mijn netvlies. Dat was eigenlijk gewoon zielig. Ik hoop maar dat hij toen een hele slechte dag had en Madueke was die dag ook wel erg goed moet ik zeggen. Maar voor de verdedigende stabilteit wordt de roep om een echt goede CV nu alleen nog maar groter. En die roep was al niet gering. Toch wel erg teleurstellend dat je straks tegen Rangers hoogstwaarschijnlijk gewoon weer met Ramalho aan gaat treden

Ben hier niet blij mee. Onze verdediging word hier niet beter van ook niet als teze centraal komt te staan. Dit is ook geen killer. Wordt nou eens wakker ernie en Peter, dit word het niet. Waar blijft die topper die we nodig hebben

21 augustus 2023 om 08:46

De topper blijft bij een topclub

Verdedigend ben ik niet overtuigd, alhoewel dat in de Nederlandse competitie geen probleem zou moeten zijn. Maar hoop dat hij tegen Rangers toch gewoon op de bank blijft zitten. Wen eerst maar even aan je teamgenoten, ik zou de gok niet nemen.

Leuk, een verdediger die niet kan verdedigen...

Nu hopelijk nog wel een goede centrale verdediger.

Dan snap ik niet dat PSV niet voor Van Ewijk is gegaan. Aanvallend erg steek. Pijlsnel. En daar zit overduidelijk wel een goede kop op. Voor 4 a 5 miljoen was het een koopje geweest

Voor de Eredivisie lijkt me dit toch zeker een prima optie. Benieuwd waar z'n niveau nu ligt. Als dat prima is, dan lijkt PSV me toch de winnaar van de transferzomer, ondanks het vertrek van Xavi.

Het wordt een leuk jaar om Eredivisie te kijken denk ik 😀

Nou veel succes bij psv sergino, jammer dat het bij barca niet is uitgekomen dest is gewoon niet geschikt voor de europese top helaas.

Ergens ben ik hier wel trots. Het is snel gegaan de afgelopen 10 jaar.
Van de mooiste club in de competitie
Naar
3 clubs op de hoogste niveaus !
Ajax
Jong Ajax
En je Plaatselijke SV ajax

Psv gaat dest toch nooit overnemen? Psv betaalt 50 procent salaris. Dat is 3 miljoen. Die gaan dest nooit kunnen betalen

21 augustus 2023 om 09:50

Denk je dat er een club is die nog 6miljoen per jaar neer gaat leggen voor Dest dan? Ik denk dat die jongen zelf ook wel door heeft dat hij in zal moeten leveren.

Hoppa geen inhouden doorpakken en doortastend. Geen woorden en daden. Klinkt gek bij PSV. Ben onder de indruk van de daadkracht bij PSV. Je merkt aan alles dat ze in een flow zitten en mensen daar deel van willen uitmaken en hun inbreng willen geven. Noemde het van het weekend fris. Wellicht niet de juiste bewoording qua hoe het spel oogt echter wel qua wil. PSV gaat Rangers een pak slaag geven. Daar ben ik van overtuigd. Bosz heeft het op de rit samen met Stewart en Brands

Ik vond dat hij bij Ajax teveel werd opgehemeld en heb hem bij Barca ook niet echt indrukwekkende dingen zien doen, dat gezegd hebbende, die jongen is nog maar 22 en het lijkt me wel dat Bosz bepaalde plannen/ideeën heeft waardoor deze jongen gehaald is. Ik ben wat sceptisch maar laat me ook graag verrassen, aanvallend is hij sowieso een forse verbetering tegenover Teze en Sambo maar het is nu juist de verdediging waar het vaak misgaat.

PSV onder Bosz geweldige selectie neergezet.
Voorgaande jaren zou ik het knap vinden als ze kampioen zouden worden.
Met deze selectie doen ze gewoon echt mee en hebben ze een streepje voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4244
2.Feyenoord3228
3.AZ3023
4.FC Twente3013
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. ZimuanganaAanvaller
W. BenítezKeeper140
Y. VertessenAanvaller123
J. van DuivenAanvaller00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
J. DrommelKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren