Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV gewaarschuwd: ‘We zijn niet op oorlogspad, maar dit krijgt een staartje’

Laatste update:

De directie van PSV levert twintig procent van het salaris in zolang er niet met publiek kan worden gespeeld, zo werd afgelopen vrijdag duidelijk. Algemeen directeur Toon Gerbrands kondigde korte tijd later aan dat de spelers een gedeelte van hun salaris tijdelijk moeten inleveren. De uitspraken van de PSV-bestuurder zorgen voor ergernis bij Evgeniy Levchenko, voorzitter van de spelersvakbond VVCS.

"Ik heb samen met John de Jong (technisch manager PSV, red.) ook contact gehad met de spelers en ze daarbij de financiële situatie en perspectieven uitgelegd", stelt Gerbrands deze week in een interview met Voetbal International. "Gewoon als volwassen mensen. Dan eis ik niets, maar vraag ik of ze daarover na willen denken. Gaan we komende week samen op terugkomen. Hier moeten we samen uitkomen."

De woorden van Gerbrands komen als een verrassing voor Levchenko. "We zijn namelijk voortdurend in gesprek met de FBO (Federatie Betaald Voetbalorganisaties, red.)", reageert de oud-middenvelder in gesprek met Voetbal International. "Gerbrands praat dus voor zijn beurt. Ik vind dat je het de tijd moet geven om tot gezamenlijke oplossingen te komen."

Gerbrands wil niet wachten op de VVCS, omdat het proces volgens hem te lang duurt en PSV haast heeft met het nemen van beslissingen. "Dat vind ik verbazingwekkend en een zwak argument omdat we dagelijks overleggen", gaat Levchenko verder. "Ik vind het niet netjes als PSV nu spelers individueel of als groep gaat benaderen. In principe hoeven de voetballers niks in te leveren. Er ontstaat een maatschappelijke druk die ik niet prettig vind en dus ook niet wil."

"PSV moet wachten op de afspraken die er worden gemaakt tussen de VVCS en de FBO", voegt Levchenko daaraan toe. "Wij adviseren de spelers dringend om niet zomaar ergens mee in te stemmen. Wij zullen de spelers beschermen en ze goed duidelijk maken wat hun rechten en plichten zijn." De oud-speler van onder meer FC Groningen en Sparta hoopt op een snelle oplossing. "We zijn met de VVCS niet op oorlogspad, maar dit krijgt zeker een staartje."

Ben jij het eens met Evgeniy Levchenko?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is het niet nog wat te vroeg van Psv om op salarissen van de spelers te willen bezuinigen? Hopelijk kunnen we het nieuwe seizoen wel gewoon weer spelen. En dan jaag je nu misschien de spelers tegen je in het harnas en lok je ze richting andere clubs wat hun meer salarissen kunnen bieden. Denk dat spelers als Zoet, Dumfries, Ihattaren, Malen, Gakpo, Bruma zich nu wel zullen gaan beraden of ze niet beter een transfer kunnen maken om ergens meer te kunnen gaan verdienen.

28 april 2020 om 13:10

Maar misschien heeft PSV wel niet de financiële ruimte om daar mee te wachten en doen ze het daarom juist nu. Verder ben ik wel benieuwd wat PSV gaat doen, mocht bijvoorbeeld 90% van de spelers weigeren.

30 april 2020 om 14:30

PSV heeft genoeg financiële ruimte.
Maar dan nog mag je dit aan de spelers vragen. Elke club gaat met verlies te maken krijgen

28 april 2020 om 13:18

@keesklomp: dat is altijd heel lastig. Je wil ook niet te laat zijn. Zoiets is vaak niet in een paar dagen geregeld. Ook zullen spelers tijd nodig hebben om te kijken wat ze er zelf van vinden. Ik zou als ik PSV was sowieso je spelers niet in het harnas willen jagen, maar het gesprek aangaan kan prima lijkt me.

28 april 2020 om 13:38

Welnee. De salarisverlaging is maar tijdelijk en wordt in goed overleg gevoerd. En ik zie clubs niet zo snel grote transfersommen op tafel leggen in deze ontwikkelingen waarin clubs financieel tegen de muur staan.

28 april 2020 om 13:40

Ook Psv zal waarschijnlijk veel minder kunnen krijgen voor hun spelers. Waar Dumfries eerst misschien 20 miljoen had kunnen opleveren levert hij nu misschien nog maar 12 miljoen op. Psv zal zo'n bod op hem misschien niet weigeren waarschijnlijk door de crisis. Er zullen vast nog wel clubs genoeg zijn die dat voor hem willen en kunnen neerleggen.

28 april 2020 om 13:49

Fijn dat jij al weet dat PSV 12 miljoen voor Dumfries gaan accepteren. Even zonder dollen. John de Jong is ook niet op zijn achterhoofd gevallen. Die gaat echt geen uitverkoop houden. PSV schrijft bijna elk jaar zwarte cijfers en heeft een sterk eigen vermogen. Die kunnen nog wel een tijdje vooruit. Het verlies van inkomsten van dit jaar valt op te vangen.

28 april 2020 om 14:21

Ik zei dan ook misschien. Niets is zeker in deze tijd. Maar denk wel dat de transfersommen flink minder gaan worden voorlopig. Het is aan de leiding van Psv met welk bedrag ze dan genoegen zullen nemen gezien de crisis.

28 april 2020 om 15:27

John de Jong zal slim genoeg zijn om een laag bod op Dumfries niet te accepteren. Dat psv een hoog eigen vermogen heeft is nieuw voor mij. Heb jij getallen voor me van het eigen vermogen?

28 april 2020 om 15:38

In het laatste jaarverslag staat dat PSV op 30 juni 2019 een eigen vermogen heeft van 38,1 miljoen.

28 april 2020 om 15:58

Zit jij bij de gesprekken die daarover gaan? Wij buitenstaanders kunnen niet oordelen over de financiële huishouding van Psv. Dat PSV volgend seizoen geen CL voetbal speelt, is vooral het gevolg van verkeerd transferbeleid, en niet direct de spelers aan te rekenen. Als PSV nu al in financiële problemen komt, vind ik dat vrij bijzonder. De club was toch gezond? Dan kun je ook een stootje hebben. Natuurlijk is het te prijzen dat stevig betaalde werknemers een deel van hun prima salaris willen afstaan in slechte tijden, maar zou dat niet over de hele linie moeten gebeuren? En dan bedoel ik niet alleen de voetbaltak. Een soort van nivellering. Top levert 25/30% in, en daarna afschalen. Dan hoeven de minst bedeelden niet in te leveren. Worden we weer een beetje menselijker met z’n allen...

28 april 2020 om 19:12

PSV begroot niet op CL wat Ajax wel doet. Tevens is Bergwijn in de winterstop verkocht dus PSV zit niet in nood. Maar vooruitkijken zoals Gerbrands nu doet voor het nieuwe seizoen is logisch. Er zal een nieuwe begroting moeten komen.

28 april 2020 om 19:52

@andres13, eigen vermogen is 38,1 milj, maar waar zit het dat precies in? Is dat niet grotendeels vastgoed (de Herdgang) en is dat niet iets heel anders dan directe liquide middelen? Die 2 begrippen worden heel vaak door elkaar gehaald namelijk.

28 april 2020 om 14:00

Als dat voor hen een reden is om verder te kijken, dan is dat maar zo lijkt me..

Ik snap dat Levchenko de spelersvakbond vertegenwoordigd, maar het zijn toch altijd nog spelers van Psv zelf. Dan kan/mag Psv toch communiceren met hun spelers wat ze willen? En dat naar buiten brengen? Ik krijg met deze Levchenko het idee dat hij zichzelf belangrijker ziet dan dat hij is. Dat had ik met zijn voorganger Hesp ook trouwens.

28 april 2020 om 13:07

Het is toch niet alleen met spelers gecommuniceerd?
Gerbrands staat weer vol in de kranten.
Dat is niet handig.

28 april 2020 om 22:55

Daarom... Gerbrands lijkt, wellicht onbedoeld, maatschappelijke druk op zijn spelers op gang te willen brengen om in te leveren. Dit is gewoon weer een "Gerbrandsje", zoals Ajax enkele weken geleden deed in de persoon van Overmars.

28 april 2020 om 13:19

Het is een beetje in de categorie dat de overheid met de FNV overlegd over hoe ze bonusen voor het zorgpersoneel gaan regelen, en het ziekenhuis in Eindhoven een week daarvoor even communiceerd dat zij hun medewerkers in ieder geval 50% opslag gaan geven...het kan en het mag, maar handig is anders...

28 april 2020 om 13:28

Dat slaat kant noch wal, want het ziekenhuis wordt gefinancierd door de overheid en dus heeft de overheid absoluut recht mee te praten over geld. PSV wordt niet gefinancierd door de andere twee partijen.

28 april 2020 om 14:30

Inderdaad niet het beste voorbeeld nee maar kon even niks anders verzinnen. Maar bottomline - een vakbond is iets aan het bespreken/onderhandelen en je praat voor je buurt. Laat het dan de horeca zijn en een richtlijn voor uitbetaling van horecapersoneel in deze tijd.

28 april 2020 om 14:21

@Twenteov, we hebben het over dezelfde man die honderdduizenden landgenoten kapot heeft gemaakt door zich voor geld beschikbaar te stellen om hier in Nederland te lobbyen om de Oekraïne bij Europa te laten komen. Meneertje zakjes gevuld. Landgenootjes op straat omdat ze de rekeningen die opeens tot 5-6 keer zo hoog werden niet meer konden betalen. Hulde voor deze man.

28 april 2020 om 14:30

Steef71 ik wist niet dat Levchenko dat gedaan had, maar dat hij zijn zakken vult geloof ik direct. Heb het eigenlijk altijd een ontzettende ijdeltuit gevonden met z'n koltruitjes en sjaaltjes en zijn afwijkende meninkjes bij nietszeggende programma's. Om over die aandachtsgeile en ronduit irritante matras van 'm nog maar te zwijgen. Denk dat we hem allebei niet hoog hebben zitten dus

28 april 2020 om 14:58

Ongelofelijk hoe persoonlijk jij op een voetbalforum wordt omdat hij vanuit zijn functie als belangenvertegenwoordiger (want, heel gek, dat doet hij hier: belangen vertegenwoordigen) en omdat je van een anoniem persoon hoort dat ie z'n zakken heeft gevuld. Echt, wat een niveau joh. Dat jij het nodig vindt om bijv. over z'n vrouw te beginnen zegt zoveel meer over jou dan over hem. Hij heeft gewoon gelijk dat Gerbrands op z'n beurt moet wachten als er onderhandelingen lopen. En Levchenko komt op voor de belangen van de spelers die aangesloten zijn bij de Vvcs, dat is namelijk zijn functie.

28 april 2020 om 15:36

Comokum Steef geeft aan hem niet zo leuk te vinden, ik ook niet. En die vrouw van m ook niet. Die vind ik erg irritant, maar ik geef toe dat dat niet heel relevant is in dit verhaal. Ik zal voortaan alleen maar ontopic blijven, niet chargeren, geen grof taalgebruik hanteren en lief zijn naar anderen om niet nogmaals op de vingers getikt te worden door een andere anonieme persoon zoals jij, want anders heb je geen niveau nl. Binnen de regels blijven iedereen!

28 april 2020 om 19:48

De inhoud is trouwens ook gewoon heel makkelijk toch? Hij komt op voor de belangen van spelers die bij zijn vereniging zijn aangesloten. Daar wordt ie voor betaald. Al overtreed je de regels met elke post, be my guest. Maar over iemands vrouw beginnen omdat z’n koltruitjes en sjaaltjes je niet aanstaan, wat een hooghartigheid. Pas op dat je niet de Gerard Joling van VZ wordt ouwe roddeltante.

Ik ben het niet eens met Levchenko. In principe is de financiële huishouding een zaak van PSV zelf en als PSV met zn eigen spelers overeenkomt dat de salarissen omlaag kunnen tijdelijk, dan is dat toch prima. Waarom zou je dan wachten tot de spelersvakbond daar iets over heeft gezegd? Ik geef Gerbrands echt gelijk hierin. Het duurt lang, en langer wachten leidt tot meer schade nu, dus gewoon zelf initiatief nemen

28 april 2020 om 13:20

Het is in Nederland heel normaal dat generieke afspraken over de arbeidsvoorwaarden van werknemers met een vakbond worden gemaakt. Daarom vinden CAO-onderhandelingen ook altijd plaats met de vakbonden. Wat dat betreft is het vreemd als in dit geval PSV deze afspraken direct met al zijn spelers bespreekt. Er is een vakbond die spelers vertegenwoordigd, dus is dat je gesprekspartner voor het maken van collectieve afspraken.

28 april 2020 om 14:25

Laten nou net die vakbonden de oorzaak zijn van inkomensongelijkheid in Nederland. Dus om nou te stellen dat die ervoor zijn om de leden te behartigen is larie. Meneertje zit er alleen voor zijn eigen kop. Net als de behartigers van de FNV en CNV. Veel werknemers die geen (collectieve) Cao hebben, hebben het beter dan hun collega's met CAO

28 april 2020 om 15:30

Ik begrijp de rol van vakbonden, maar het is niet verboden om met je eigen werknemers nieuwe afspraken te maken. PSV vindt het - begrijpelijk - te lang duren, dus onderneemt zelf actie. Dat snap ik heel goed. PSV zal echt wel aangegeven hebben aan de Vvcs dat ze willen dat spelers salaris inleveren, maar als dat allemaal te lang duurt en onnodig meer schade toebrengt aan de financiële positie van Psv, dan is het logisch dat ze zelf initiatief nemen. Het kan ook een strategie zijn om de Vvcs te dwingen om er wat meer vaart achter te zetten.

28 april 2020 om 15:35

Dat klopt wat betreft Fnv, alleen hebben de spelers geen CAO salaris. In heel Zuid Europa en Engeland maken de clubs al afspraken met spelers, de een doet mee, de ander niet. Ieder maakt daarin zijn eigen keuze. PSV heeft hierin alle vrijheid om dit zelf met de spelers te regelen. Meneer voelt zich echter super belangrijk, en gaat nu een beetje tof lopen doen in de krant.

28 april 2020 om 17:45

@steef71: ik weet niet waar jij dat idee vandaan haaltdat je een beter salaris hebt zonder een vakbond. Maar zolang werkgevers de boel kunnen bepalen heb jij als werknemer zonder een cao weinig binnen de zaak te vertellen. Daarnaast regelen ze ook andere zaken die niet over je salaris gaan. Ik zou zeggen, neem eens een kijkje in de Usa. Daar is het woord Union bijna verboden. Nu de corona ook in de USA is zie je het voordeel dat werkgevers de boel regelen.

29 april 2020 om 10:29

@steef. Ga hier geen extreem rechtse propaganda praat houden. Hou het hier bij voetbal. Elders zal je fora hebben waar je kan praten over het uitbuiten van gewone hardwerkende mensen.

28 april 2020 om 13:22

@rubentje13: dat kan PSV zeker, maar een vakbond heeft normaliter wel meer macht dan jij hier schrijft. Als de FBO en Vvcs integraal afspraken maakt die niet stroken met de afspraken die PSV met z'n spelers maakt, zou voor problemen kunnen zorgen. Stel je voor dat een speler genoegen neem met 20% dat hij zelf met PSV overeenkomt en de afspraken tussen FBO en Vvcs komen uit op 10%, dan zou de speler dat ook zomaar kunnen eisen. Ook al heb je ergens voor getekend, zou dat zelf afgedwongen kunnen worden via een rechter (voorbeelden allemaal hypothetisch). Ik vind persoonlijk dat ze allebei wel een punt hebben, zowel de Vvcs als de directie van Psv.

28 april 2020 om 14:14

Ik denk dat het in dit geval ook prima per club kan. De ene club wordt anders getroffen en heeft andere maatregelen nodig dan de ander. Stek dat landelijk wordt afgesproken dat elke speler 10% inlevert heeft dat bij VVV misschien niet genoeg effect en bij Ajax weer teveel. Je wil maatwerk op clubniveau. En daarbij kun je dagelijks overleggen, maar als een club duidelijkheid nodig heeft en je de komende maanden elke dag belt voor een beslissing neemt ben je nogsteeds besluiteloos.

Levchenko komt op voor de spelers, Gerbrands voor zijn club. Logisch dat Gerbrands dat doet. Hij geeft ook aan niks te eisen van de spelers, maar wel de situatie aan te geven. Zelf leveren ze ook in, ze bieden supporters de keuze tussen restitutie voor de niet gespeelde wedstrijden. Er zullen best een aantal supporters zijn die hier op in gaan (alleen al omdat ze het financieel niet al te breed hebben). Maar er zullen ook supporters zijn die geen compensatie hoeven te hebben. Die komen de club dus ook te gemoed. Dan mag je ook de spelers best iets vragen. Ze hebben sowieso al inkomstenderving van de niet gespeelde wedstrijden. Dan is het nog maar de vraag of er met publiek gespeeld mag gaan worden, en hoeveel publiek dat dan gaat worden als de 1,5 met maatregel nog steeds van kracht is. Is dat laatste het geval dan kunnen er maar 6000 supporters in het stadion ipv 36000. Er zullen sponsoren uit het MKB segment gaan afhaken, businesses seats zullen minder worden etc. etc. Dus ja logisch dat je als club wilt gaan bezuinigen. Vvcs wilt wachten.... maar een bedrijf draait gewoon door. Die wilt niet wachten. Ik snap de directie van PSV en Gerbrands dus volkomen.

28 april 2020 om 13:52

Gerbrands heeft toch ook aangegeven dat ze niks eisen, maar dat ze de situatie hebben voorgelegd, en gevraagd erover na te denken. Zaakwaarnemers moeten denk ik maar eens gaan afwachten, want denk dat de salarissen een heel stuk lager komen te liggen aangezien er toch wel veel geld uit het bedrijfsleven uit het voetbal gehaald zal worden.

28 april 2020 om 15:41

Hij praat niet rechtstreeks met zijn spelers maar via de pers en legt zo een oneigenlijke druk bij de spelers. Dit soort besprekingen hoor je privé te houden. De uitkomst deel je samen met de pers. dit is niet netjes.

29 april 2020 om 10:10

Misschien moet je de tekst eerst lezen! Ze hebben al twee keer met de spelers om tafel gezeten. Dus ze praten wel degelijk met de spelers! En prive houden, ze hebben het toch niet over de inhoud. Ze geven niet aan welke spelers er wel of niet voor open staan.

29 april 2020 om 10:47

Als jouw baas twee keer met jou praat over inleveren en het dan zonder resultaat aan iedereen gaat vertellen dat jij salaris moet inleveren, omdat anders het bedrijf misschien omvalt. Hoe reageer jij dan? De druk vanuit je collega's en de andere belanghebbende wordt dan oneigenlijk gebruikt om jou ergens toe te dwingen.

Gewoon niets inleveren , ze zijn ook alweer bezig spelers te halen.
Ze redden het best zo te zien.

28 april 2020 om 14:49

Ja want er gaan ook spelers weg he. Je hebt wel een volwaardige selectie nodig voor het volgende seizoen.

29 april 2020 om 10:52

Mooi als er spelers weg gaan. Nog meer geld in kas en nog minder nodig om als spelers in te leveren

29 april 2020 om 11:43

Ze hebben ook geen nieuwe spelers nodig dan he... Het is geen vierde klasse amateurs he.

29 april 2020 om 10:51

Ik zou als speler eerst afwachten wat de bond (die voor je rechten opkomt, er verstand van heeft, en een goede overweging maakt tussen bedrijfsbelang en rechten vd werknemer. )

En daarna nog kijken hoe je club er voor staat. Is dat slecht, ondanks goed beleid. Minder salaris accepteren
Maar heeft de club genoeg geld in kas (zoals psv) en hebben de gewone salarissen geen gevolgen voor de toekomst van de club; gewoon je salaris houden

Je kunt toch niet met een algehele regeling voor spelers komen in deze situatie, of ben ik nou gek? Iedere club staat er anders voor en de verdeling van het salaris onderling is ook per club anders. Dat is per definitie maatwerk lijkt me. PSV kiest ervoor om het met zijn allen (directie, spelers en supporters) te doen. Kan mij het schelen wat een Levchenko daarvan vindt

28 april 2020 om 14:16

Eens. Lijkt me inderdaad dat er per club grote verschillen zijn in welke maatregelen nodig zijn. Maatwerk en doortastend is nodig nu en niet dagelijks overleggen en nog niks beslissen.

28 april 2020 om 14:30

Idd ja, als de spelers bij PSV 20% in moeten leveren hebben ze het nog altijd goed. Gerbrands heeft ook al aangegeven dat het alleen om de grootverdieners gaat. Ga je dat bij een club als Emmen doen, komen de spelers zowat onder het minimum. De vakbond kan het dan wel willen centraliseren, maar wat is nou beter? Grootverdieners een percentage in laten leveren en van de kleinere salarissen afblijven, of iedereen 10 % of zo in laten leveren met alle gevolgen vandien.

Volgens mij probeert Gerbrands snel een akkoord te sluiten met de spelers zonder deze salarisverlaging terug te hoeven betalen.De VVCS wil vast een regeling dat deze salarisverlaging later wordt terugbetaald wat geheel logisch is.Als PSV in de toekomst een speler transfereert en men vangt er veel geld voor dan is het logisch dat de spelers terugbetaald worden.Clubs en bedrijven mogen niets verliezen maar individuen moeten stuctureel inleveren.Andersom zou PSV nooit een bedrag kwijtschelden als het het geld van iemand zou moeten krijgen die het moeilijk heeft door verminderde inkomsten.

28 april 2020 om 14:16

@pressing, ze hebben in het verleden al vaker schulden kwijtgescholden omdat de tegenpartij het moeilijk had. Voorbeeld is ruim een ton aan huursom en die men nog tegoed had van fc Eindhoven. Niet uitgesteld maar kwijtgescholden omdat anders hun voortbestaan bedreigd werd. Wat jij zegt slaat nergens op dus.

28 april 2020 om 14:33

@steefik heb het niet over instellingen of bedrijven waarvan het wordt kwijtgescholden.PSV heeft er belang bij dat Fc Eindhoven niet failliet gaat.Dit is niet alleen bedoeld voor PSV. Dit gaat altijd zo bij bedrijven die de prijs altijd bij de werknemers leggen en later de winsten opstrijken die ze niet delen met de werknemers die geld hebben ingeleverd.

Nu wat inleveren en laetr als het kan er wat extra bijgeven , dat zou een nette deal zijn denk ik. Als ze het op papier laten zetten , dan heb je ook wat meer zekerheid.

29 april 2020 om 10:53

En daarvoor is de spelersvakbond 👍

29 april 2020 om 13:40

Of een zaakwaarnemer zou dit ook prima kunnen

PSV mag toch wel de eigen spelers informeren over hun plannen en dan peilen bij de spelers hoe zij er in staan? PSV heeft de bereidheid van de spelers nodig en moeten weten waar ze staan. Als de spelers het niet kunnen/willen, dan moet PSV de tijd hebben om zich te beraden op andere maatregelen. Ik geef meteen toe dat Gerbrands bij mij weinig fout kan doen, maar ik vind het al mooi dat hij en de rest van de directie zelf al hebben besloten dat ze 20 inleveren zolang er zonder publiek wordt gespeeld. Daarnaast vraagt hij aan de supporters of zij daar waar het kan af te zien van compensatie voor gemiste wedstrijden. De vraag aan de spelers is dan toch logisch?

28 april 2020 om 15:28

De vraag aan de spelersgroep valt volledig te begrijpen, maar dat is ook de niet de kwestie die Levchenko hier aanhaalt. De spelersgroep van PSV is in overleg met het Vvcs hoe te reageren op het verzoek en voert schijnbaar op dagelijkse basis overleg. Dan is het toch wel sneu dat de heer Gerbrands via de media probeert invloed uit te oefenen om het besluitvormingsproces.

28 april 2020 om 17:23

Ik snap Gerbrands eigenlijk in deze kwestie volledig. Het is niet sneu maar noodzakelijk dat de absurd hoge salarissen van PSV spelers besproken en gekort gaan worden. De Vvcs zal natuurlijk opkomen voor de spelers belangen maar is in het geval van PSV en de selectie de vakbond van de miljonairs. Ik snap de oproep van de vvcs om terughoudend te zijn met salaris kortingen voor de KKD of spelers van Emmen met een bescheiden contract. Maar bij de grote clubs kunnen rustig tientallen procenten gevraagd worden als dat noodzakelijk is voor de club om aan zijn verplichtingen te voldoen. De spelers raken niet aan de bedelstaf, maar moeten misschien van 3 ton netto op jaarbasis naar de helft. Nou daar vergaat de wereld ook niet van.

28 april 2020 om 18:24

Kijk. Dit is weer zo typisch Nederlands. Pffff Er wordt altijd en overal geschreeuwd om openheid en als het er is wordt het afgezeken. Heel vermoeiend dit. Dit is toch transparantie to the max?

28 april 2020 om 21:44

Adzevedo, zoals ik in mijn post al eerder aangaf vind ik het verzoek van de heer Gebrands tot een salarisverlaging door de spelersgroep een logische en te billijken verzoek. Wat mij tegen de borst stuit is de manier hoe hij dit probeert te beïnvloeden terwijl de spelersgroep met de VVCS in gesprek is hierover. Zou het dan ook op prijs stellen als je die discussie inhoudelijk met mij aangaat, in plaats een betoog te houden waarom salarisverlaging noodzakelijk is terwijl ik letterlijk aangeef dit te begrijpen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren