Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spelers boos na aankondiging nieuw club- én landentoernooi: ‘Onacceptabel’

Laatste update:

De aankondiging van de FIFA om een nieuwe landencompetitie op te zetten en het WK voor zowel club- en landenteams uit te breiden blijft de gemoederen bezighouden. Nadat de wereldvoetbalbond vrijdag al fel bekritiseerd werd om de aangekondigde wijzigingen, heeft nu ook de internationale spelersvakbond FIFPro zich uitgesproken tegen het besluit. "Deze beslissing is eenzijdig genomen, zonder serieus overleg. Laat staan met overeenstemming van de spelers", stelt de vakbond.

Vrijdag werd bekend dat er vanaf 2025 liefst 32 teams zullen deelnemen aan het WK voor clubteams. Daarnaast gaf FIFA-voorzitter Gianni Infantino aan dat er een nieuw landentoernooi komt: de FIFA World Series. Infantino kondigde in 2019 al aan dat er een uitgebreid WK voor clubteams zou komen. Het oorspronkelijke plan was destijds een nieuw toernooi met 24 clubs. De FIFA wilde het WK voor clubteams eigenlijk in de zomer van 2021 uitbreiden, maar vanwege de coronapandemie werd hier een streep doorgezet. In 2025 wordt de uitbreiding van het clubtoernooi alsnog een feit. “Het zal om de vier jaar plaatsvinden. De beste teams ter wereld zullen worden uitgenodigd", liet Infantino weten.

Net als de WLF vindt ook de FIFPRO dat de speelkalender overvol raakt. "Wederom zijn er beslissingen genomen om competities op te schalen zonder de juiste veiligheidsmaatregelen te implementeren. De plannen zijn kortzichtig en besteden geen aandacht aan de gezondheid en prestaties van spelers. Dit besluit toont eens te meer aan dat de belangrijkste belanghebbenden van het spel niet op de juiste manier worden betrokken bij de besluitvorming over voetbal, zelfs als het gaat om de kern van hun fundamentele rechten. We verwachten dat de FIFA de onlangs overeengekomen onderhandelingstoezeggingen nakomt en dat respecteert ondanks de aankondigingen van vandaag (vrijdag, red.) en dat de bescherming van spelers en werkzekerheid wordt versterkt en niet verzwakt in de nog overeen te komen wedstrijdkalenders."

WLF en VVCS
De FIFPRO heeft bovendien medegedeeld dat het de onderhandelingen heeft geopend met de WLF om een samenwerking aan te gaan. Gezamenlijk willen de organisaties een wedstrijdkalender afstemmen die overeenkomt met de verplichte gezondheidsbescherming voor spelers, die samen moet vallen onder de gezamenlijke Global Labour Agreement. De FIFPRO benadrukt verder dat de overeengekomen standaarden tussen organisaties en spelers moeten worden beschermd. De WLF liet zich vrijdag eveneens kritisch uit op de FIFA, door net als de FIFPRO te stellen dat de speelkalender overvol raakt en dat de gezondheid van spelers prioriteit moet krijgen.

Ook de Nederlandse spelersvakbond VVCS heeft van zich laten horen. Voorzitter Evgeniy Levchenko is net als de internationale organisaties fel tegen de plannen van de FIFA. “Voor de VVCS is de door FIFA genoemde nieuwe club WK-opzet niet verantwoord en niet acceptabel. Tevens kan zulks niet eenzijdig besloten worden. We krijgen opnieuw de indruk dat FIFA de spelers en hun belangen negeert."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
17 december 2022 om 22:34

Ik zou het mooi vinden als al die clubs gewoon afspreken een B-elftal af te vaardigen naar zo’n nieuw toernooi. Niet klagen, maar gewoon een flutelftal sturen en je topspelers de broodnodige rust geven.

17 december 2022 om 22:48

Dan kan je net zo goed helemaal niet gaan , is toch een veel sterker statement dan met een b-elftal afvaardigen?
Ga je met een b-elftal dan steek je ook een middelvinger op naar de fans , die een duur kaartje hebben gekocht om goed voetbal te zien.

17 december 2022 om 23:09

Die selectie is vooraf al wel duidelijk.Spelers zijn vocaal in het niet mee doen. Dus als je dan als fan een kaartje koopt in de hoop op.., dan heb je jezelf bespeeld en verdien je niet minder dan een gare ervaring. Maar ben het met je eens dat je beter überhaupt niet kan gaan dan met een B-elftal. Helaas hebben de meeste mensen, bonden, organisaties, whatever geen ruggengraat. Dus het is ijdele hoop.

18 december 2022 om 11:37

@vegitosan

Dan moet je dat als club vantevoren duidelijk maken. Dan pak je de fans niet. Als de fans niet op komen dagen is het alleen maar mooier. Laat het de bonden maar voelen.

Het probleem van gewoon niet op komen dagen is dat je dan zeer zwaar gestraft wordt. Dus die gedachte is wel leuk, maar totaal niet realistisch. Dat kan een Real Madrid of City zich niet veroorloven, en kleinere clubs ook niet. Dat gaat simpelweg niet gebeuren.

Als je een slecht elftal opstelt hou je je aan de regels en is de middelvinger naar de bonden minstens zo groot. Die zitten daar dan met een zuur gezicht op de tribune.

18 december 2022 om 13:24

Vegitosan,
Kun je wel over fan spreken als je enkel de basiselftal wilt zien spelen?
Als fan hoor je achter heel de selectie te staan en er is toch niets mooiers dan dat mogelijk jeugdspelers een kans zouden kunnen krijgen?
Ik kijk ook wel eens uit naar een League cup wedstrijd om te zien wat voor jonge spelers dan eens een kans krijgen bij de grote premier league clubs.

18 december 2022 om 18:25

Protheus

Als je een kaartje koopt voor een WK dan wil je de topspelers zien. Dat is wat anders dan een league cup waarin je idd weet dat er gewisseld wordt. Hoe dan ook moeten de fans vantevoren weten waar ze aan toe zijn.

Hoop dat de voetbalfans en ook de clubs zelf van zich laten horen, net als hoe ze reageerden op het nieuws omtrent de Super League.

18 december 2022 om 10:20

Yep, onze stem weegt niet zwaar genoeg helaas. Hopelijk wordt die infantiel asap de straat op geschopt en heel fifa uiteindelijk opgeheven, vervangen door een organisatie die er voor het voetbal is, niet voor de gouden bergen

Als ik 1 van de clubs was die mee moest doen zou ik gewoon 18 jeugd spelers laten mee doen dan doen die gelijk mooie ervaring op.

Statement maken als spelers en club? Niet gaan!!!!!

Dan weiger je gewoon uit te komen voor je nationale elftal tijdens die specifieke toernooien. Simpel. Makkelijker gezegd dan gedaan? Vast. Maar het gaat om je mentale en lichamelijke gezondheid en welzijn. Laat ze de pleuris krijgen. Dan maar geen international. Thuis ben je veel harder nodig en dat is veel belangrijker. Als je goed genoeg bent om international te zijn van bijvoorbeeld NL dan eet je er echt geen boterham minder om wanneer je geen international bent (tijdens specifieke toernooien).

Maar als er 40 competities(waaronder alle grote uit Europa) en de spelersvakbond al gezegd hebben het niet te willen, dan kan het toch gewoon niet doorgaan? Als dat wel zo is zou je het toch moeten boycotten als clubs/spelers.

Meer vriendschappelijke internationale wedstrijden zitten niet veel mensen op te wachten. Een uitgebreider WK voor clubs lijkt me wel interessant en ik hoop dat het een stimulans is voor niet-Europese competities. Zou mooi zijn als deze competities groeien en het gat met Europa een beetje kunnen verkleinen.

Onacceptabel lijkt me een beetje Wopke Hoekstra-taal. Wat ga je eraan doen is de vraag?

Heel leuk, maar uiteindelijk hebben de spelers geen kut te vertellen natuurlijk.

Na de desinteresse in de nations league zou je dit niet Verwachten. Maar helaas. Weer een toernooi erbij waar geen supporter naar verlangt en geen speler naar uit kijkt. Het is bizar dat een impactvolle keuze als deze zo makkelijk gemaakt kan worden door een klein clubje achtelozen.

Ik vind de uitbreidingen ook raar. En ik snap de kritiek. Ik snap niet dat er niemand zich kandidaat gesteld heeft om het volgend jaar bij de presidentsverkiezingen tegen Infantino op te nemen

Lachwekkend natuurlijk. De Fifa en Uefa eveneens zijn een gedrocht maar niemand durft zich er van af te splitsen! Alleen maar brabbelen maar weinig in de praktijk. Dit gaat nergens neer over!

Zo een enorm WK is toch verschrikkelijk? Waar zit je straks naar te kijken? Kirgizië-Benin? En hoe gaan de WK-kwalificaties van Europa eruit zien? 3 teams door in een pouletje van 5? Er komt een moment dat voetbal vergane glorie is door dit soort geldwolven

In feite is het land Qatar gewoon hetzelfde als de Fifa. Je weet dat het voor geen meter klopt. Als er een berg kritiek komt op de manier van leiding geven dan geven ze schoorvoetend aan dat ze met verbeteringen bezig zijn maar praktisch verandert er niets. Ze blijven gewoon doorgaan met het opleggen van hun maatregelen. Zonder overleg. In dit geval weten ze al jaren dat ze te veel vragen van spelers. Maar dat interesseert de FIFA niks. Poen maken, daar gaat het om.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren