Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV en Ajax ‘slachten’ tegenstand: ‘De huidige ontwikkeling is niet goed’

Laatste update:

PSV en Ajax etaleren dit seizoen het beste voetbal in de Eredivisie en door de goede resultaten zijn beide topclubs bovenin de ranglijst terug te vinden. De twee Champions League-deelnemers lijken geen kind te hebben aan de tegenstanders in Nederland en dat baart John van den Brom, trainer van AZ, grote zorgen.

“Ajax walst met 5-0 over ons heen en wint moeiteloos met 4-0 bij Vitesse. Ook PSV slacht de ene na de andere tegenstander. Voor het Nederlandse voetbal is de huidige ontwikkeling niet goed", stelt de oefenmeester, die momenteel met de Alkmaarders op de zesde plek in de Eredivisie bivakkeert, in een interview met Voetbal International.

Van den Brom analyseert dat Ajax en PSV dit seizoen 'voorspelbare' wedstrijden gaan spelen in de Eredivisie, terwijl de spelers van de Nederlandse topclubs juist gebaat zijn bij weerstand. “Wij moeten zorgen dat we daar vlak achter minimaal de beste van de rest zijn. Als je ziet hoe Ajax en PSV kunnen investeren in hun selecties, dat is voor ons geen haalbare kaart."

AZ heeft na acht wedstrijden twaalf punten verzameld en staat reeds vijf punten achter op nummer drie Feyenoord. PSV en Ajax hebben momenteel 24 en 19 punten vergaard. De Alkmaarders gaan zaterdagavond op bezoek bij FC Utrecht, terwijl PSV en Ajax het op dezelfde dag opnemen tegen respectievelijk FC Emmen en sc Heerenveen.

Ben jij het eens met de analyse van John van den Brom?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De ontwikkeling dat Ajax en PSV weer eens een beetje sterker zijn geworden in plaats van zwakker is goed. Het is vooral de subtop die het dit jaar enorm laat afweten.

18 oktober 2018 om 16:40

Het probleem is dat er nu een zwakke subtop is dat word aangevuld met wat hobbyclubs. 36 profclubs is in deze tijd gewoon teveel waardoor voor veel club niet eens meer een fatsoenlijk grasmat te financieren is. Saneren en fuseren is de enigste oplossing om de toekomst zeker te stellen.

18 oktober 2018 om 17:27

De subtop is niet veel zwakker , de top is sterker. Veel mensen zijn gewoon een stel zeikerds , als de top-2 niet wint van middenmoters dan zijn ze te slecht, winnen ze alles dan is het weer niet goed i.v.m. te weinig weerstand.

18 oktober 2018 om 17:27

Saneren ok, fuseren vraag ik me af. Alle landen om ons heen hebben toch ook zoveel, of meer, betaald voetbalclubs? (ok Belgie niet). Dan moet een rijk land als NL dat toch ook wel aan kunnen?

18 oktober 2018 om 17:35

Los van 'rijk' zijn is met name het aantal inwoners en dus supporters van belang. Er zijn momenteel teveel clubs die eigenlijk te weinig supporters trekken om profvoetbal te spelen. Ook clubs als Utrecht bijvoorbeeld die gevestigd zijn in een grote stad trekken veel te weinig 'vaste' supporters. Eigenlijk zou FCU elke week moeten uitverkopen maar dat gebeurd bij lange na niet. As zaterdag maar weer eens aan meehelpen tegen die club uit Alkmaar!

18 oktober 2018 om 17:54

Het probleem is dat de top de subtop voor bodemprijzen van hun beste spelers beroofd heeft, ook afgelopen jaargang weer. De subtop moet weer shoppen bij elkaar, bij afvallers van de topclubs en bij potentiële talenten van de staartploegen. Daarnaast zijn Ajax en PSV al jarenlang de sterkste en strijden ze vooral met elkaar om de titel en niet tegen de subtop om de titel. Die clubs behoren ook niet voor niets tot de subtop. Het zal mij echt een zorg zijn dat Ajax en PSV de rest slachten. Dat ze 1 en 2 worden staat toch al vast. Wat we dit seizoen zien in de uitslagen en de ranglijst is niets meer dan een weerspiegeling van de begrotingen in de eredivisie. PSV slacht als topclub subtopper Utrecht en zo slacht Heerenveen als subtopper weer staartploeg de Graafschap. Gaat toch overal zo, Barcelona zet ook uitslagen van 8-2 neer. City pompt er ook geregeld 5 in. Wen er maar aan.

18 oktober 2018 om 20:16

Ajax en PSV begeven zich nog amper op de NL markt en misschien is dat wel de rede waarom de subtop zich zorgen maakt. Spelers uit de eredivisie zijn te duur voor wat ze presteren. Kijk naar Feyenoord, deze is de enigste van de top3 die zich nog op deze markt begeeft en moet afhaken.

18 oktober 2018 om 21:58

Al bijna sinds het begin van de ED maken Ajax, PSV en nu in mindere mate Feyenoord de dienst uit. Dat is altijd xo geweest. In het jaar dat Ajax de CL won wonnen ze ook met grote cijfers van de subtop. Het is ook de subtop die zwakker is geworden en niet de top.

18 oktober 2018 om 23:13

Vroeger wonnen Ajax, Feyenoord en PSV geregeld met 7-1 in de eredivisie. Dat gebeurde een paar keer per seizoen en is niet ineens van dit seizoen. Feyenoord doet dat nog nauwelijks en het gat tussen hen en de subtop is veel kleiner geworden. Dat Ajax en PSV zich nog nauwelijks op de NLse markt begeven is niet helemaal waar natuurlijk. Zo kwamen Dumfries Viergever en Thomas over uit de Eredivisie. Ik geloof ook niet dat NLse spelers te duur zijn voor wat ze presteren. Het probleem is dat de top-3 ze veel te snel koopt tegen reële bedragen terwijl ze nog 2 jaar moeten rijpen bij de subtoppers. De top-3 wil ze echter halen omdat ze bang zijn dat ze anders niet meer haalbaar zijn of naar de concurrent gaan. Ik vind het niet gek dat een speler van 20 met krap 30 wedstrijden in de Eredivisie niet gelijk presteert bij de top-3 hoor.

Kijk ook hoelang die twee teams erover hebben gedaan om zich die investeringen te kunnen veroorloven. Daar is jaren van goede opleiding (Ajax) en goede scouting (PSV) aan vooraf gegaan. Na jaren verkopen met topwinsten kunnen ze nu wat meer investeren. AZ heeft afgelopen zomer ook twee klappers gemaakt en kunnen binnenkort ook de financiële vruchten plukken van hun jeugdopleiding, waardoor ze in de toekomst meer slagkracht hebben.

19 oktober 2018 om 00:11

Ajax is juist afgestapt van alleen maar opleiding !!! Ajax heeft er jaren over gedaan om er financieel uitstekend voor te staan en is ook goed gaan scouten. Onana, tagliafico,Neres, Ziyech, tadic etc etc is geen eigen opleiding te noemen. Is gewoon een prima beleid tussen scouting en opleiding. Is nog steeds eeuwig zonde dat Ajax het in de wedstrijden tegen psv heeft laten afweten.

Ik ben het per definitie niet eens met vd Brom 😂 We doen nu net of dit heel bijzonder is, maar Ajax en PSV zijn altijd al onbereikbaar geweest voor de andere clubs, daar doen die paar kampioenschappen van andere clubs niets aan af

Van de Brom moet niet zo piepen. Natuurlijk is AZ geslacht. Maar ligt net zoveel als Ajax als aan de off-day en slechte tactisch plan en uitvoering van AZ. AZ verliest alle toppers al jaren, ook van een kwalitatief minder Feyenoord. Dus kijk gerust naar jezelf vd Brom.

18 oktober 2018 om 17:37

Los van het feit dat AZ het slecht deed klopt het wel dat het verschil dit jaar wel heel groot lijkt. Dit hoewel psv en Ajax ook moeilijke wedstrijden gehad hebben.

AZ moet eerst maar eens proberen te winnen van een Kazachs clubje als Almaty, dan rolt er via het Europees voetbal tenminste ook wat geld in het laadje. Hetzelfde geldt voor Feyenoord tegen Trencin. Dan kunnen je spelers zich ook Europees laten gelden en worden ze meer waard.

Dus hij mag die wanprestatie van de subtop m.b.t. Europees voetbal ook wel eens onder de loep nemen. Daar gaat het namelijk ook mis.

18 oktober 2018 om 17:17

Ajax en PSV hebben zich ook jarern lang laten uitschakelen door nietzeggende clubs. Denk niet dat dat de graadmeter is.

John van den Brom kan zich beter druk maken om een goede opstelling te maken. AZ kan echt wel een gelijk spel of overwinning eruit slepen tegen Ajax/ PSV als het een beetje meezit, maar wanneer je met een centrum met Koopmeiners en van Rhijn aan kunt zetten dan kan je net zo goed van te voren opgeven. In zo’n wedstrijd moet je het achterin dicht kunnen houden en dat gaat natuurlijk nooit lukken met 2 spelers die geen centrale verdedigers zijn waarvan er ook nog is 1 een creatieve middenvelder is. Dat Koopmeiners het balletje neer kan leggen met zijn linker dat weten we maar iedereen ziet ook dat hij verdedigend niet ijzersterk is, niet veel duelkracht heeft en dat hij het niet gewend is continu zijn man bij te houden.

Dan kun je als v.d. Brom doet gaan klagen, maar doe dat dan vooral intern. Ze hebben toch goed verkocht dacht ik. Vervolgens veel te laat en vooral slecht ingekocht. Als je dan een spits als Sol laat liggen en aankomt zetten met Johnson, tja rest my case. Ja, Ajax en PSV hebben meer te besteden en hebben dat goed gedaan. De scouting van AZ heeft steken layen vallen, of men heeft (te) veel vertrouwen in eigen spelers. Dus doe je werk, en maak het ons lastig! Aan deze huidige ontwikkeling is AZ zelf debet.

18 oktober 2018 om 19:09

Dat Johnsen niet de droomspits voor Az is zijn we het over eens. Maar wie zegt dat ze Sol niet naar Az hebben proberen te halen? Az kwam pas laat met Johnsen dus de kans is groot dat ze eerst Sol hebben geprobeerd. Maar ik had ook gelezen dat Sol graag naar Spanje wilde. Overigens waren zowel Johnsen als Sol niet nodig als Boadu niet geblesseerd was geraakt of als Mihalik sneller was hersteld.

Paar weken voor de competitie zei Ron Vlaar en Til dat AZ voor de titel gaat. Menig persoon die niet met de Zaanstreek te maken heeft. Wist al heel gauw dat Ajax en PSV de beste clubs van Nederland zijn. En altijd met ze tweeen blijven strijden. Gezien de rest niet mee wilt en kan doen. Beperkingen in visie en geld.

Kan Az niet investeren als PSV of Ajax of willen ze dit niet ? Volgens mij hebben ze met het verkopen van Weghorst, Jahanbaksh en daarvoor Janssen toch vele miljoenen binnen geharkt. Ik heb niet het gevoel dat Az die miljoenen stevig heeft geherinvesteerd in de selectie. Dat ze niet structureel kunnen concurreren met Ajax en PSV op financieel vlak begrijp ik volkomen, maar ook de eerder genoemde clubs investeren niet elk seizoen 30 miljoen.

18 oktober 2018 om 16:58

AZ heeft gewoon lagere structurele inkomsten dan Ajax en Psv. Dus zij kunnen dit soort miljoenen niet zomaar investeren in nieuwe spelers. Bij Ajax en PSV kan dat ook niet zomaar, maar zij hebben het op dit moment zo goed voor elkaar, dat het nu wel kan. Dat kan over twee jaar ook weer anders zijn, als de financiële resultaten minder zijn. Maar AZ moet altijd voorzichtig zijn en kan geen topspelers kopen.

18 oktober 2018 om 17:06

Ik zeg niet dat ze alle miljoenen moeten investeren, maar qua transfers spreekt er in mijn optiek niet echt ambitie uit. Ze verkopen Janssen voor ruim 20 miljoen en kopen vervolgens Weghorst en Friday. Verkopen Weghorst en Jahanbaksh voor 25/30 miljoen en dan kopen ze Johnson en die Roemeense speler. Ik zeg ook letterlijk dat ik begrijp dat ze niet structureel kunnen concurreren, maar in plaats van 5/6 spelers te kopen van 2 a 3 miljoen en de gok nemen dat het een miskoop wordt, kan Az ook 2 potentiële sterkhouders proberen te halen van 6 a 7 miljoen waarbij die gok minder groot is. Vergroot de kwaliteit van de selectie ook direct.

18 oktober 2018 om 17:14

Dat AZ niet zo maar een speler voor 3-5 miljoen koopt klopt natuurlijk. Maar ik vind het toch wel echt waardeloos dat wanneer je voor zo veel geld je spelers verkoopt dat je ten minste 1 goede spits en centrale verdediger koopt. Dat hebben ze nagelaten. De aankopen van AZ kosten meestal tussen de 1 en 3 miljoen en het is ook zo dat er veel succesvolle transfers zijn geweest maar soms denk je ook hadden ze maar wat meer geïnvesteerd of een speler gehuurd als tussenoplossing.

18 oktober 2018 om 21:03

Az kocht ook gewoon slecht in. , die spits van Ado is zo’n typische eredivisie eendagsvlieg .

19 oktober 2018 om 11:39

@giodinho

Eigenlijk noem je Weghorst dus gewoon een slechte aankoop. Want ze hadden meer geld, en hadden dus een duurdere spits moeten kopen, in jouw redenering.

Maar AZ is nou juist al seizoenenlang succesvol met dit beleid. Al een aantal jaar op rij slagen ze erin om een prima elftal te hebben en fris, aantrekkelijk voetbal te spelen. Ik geloof dat het vorig jaar was dat veel neutrale supporters AZ uitriepen als de ploeg die het meest aantrekkelijke voetbal speelde. Dat is gewoon knap. En al een aantal jaar op rij verkopen ze ook weer prima.

Als AZ spelers van een categorie duurder zou halen, heb je geen enkele garantie op hetzelfde succes, en ook niet op dezelfde transferinkomsten, als je die spelers na een paar jaar weer verkoopt. Nu valt het een keer een beetje tegen, maar dat kan ook zomaar gebeuren als je iets duurdere spelers koopt, zoals Feyenoord bijvoorbeeld aantoont. En dan ben je je geld dus kwijt.

Ach, Ajax had genoeg moeite met VVV en speelt gelijk tegen Heracles. PSV scoort pas laat tegen PEC en Fortuna. Laten we nou niet doen alsof PSV en Ajax elke week 6-0 winnen en het allemaal vanzelf gaat. Feyenoord zit daar bovendien gewoon nog vlak achter. Daarnaast is het verschil volgens mij echt niet opeens groter dan pak 'm beet 3 jaar geleden.

"voor het Nederlandse voetbal is de huidige ontwikkeling niet goed"
Helemaal oneens hiermee, want dat Ajax en PSV de concurrentie zo ver vooruit zijn is vooral omdat ze het zelf een stuk beter doen, voor miljoenen verkopen en bergen geld uit de CL binnen harken, waardoor het niveau van die teams omhoog gaat. Dat is alleen maar positief voor het Nederlands voetbal.

Het is voor Ajax en PSV inderdaad beter als de subtop meer tegenstand geeft, maar daarin laten AZ en Feyenoord het afweten. Zij hebben de laatste jaren ook flink geld binnen geharkt (CL voor Feyenoord, lucratieve verkoop van Janssen, Weghorst en Alireza voor Az), maar hebben daar weinig tot geen kwaliteit mee teruggekocht.

18 oktober 2018 om 17:04

Ik ben het er ook volstrekt mee oneens.

In de eerste plaats omdat deze "ontwikkeling" nog maar een paar maanden oud is. Dus het is absoluut (nog) geen structurele situatie. Ajax en PSV hebben goede aankopen gedaan en zijn in vorm. Dat kan binnen een jaar allemaal weer anders zijn.

In de tweede plaats omdat "het Nederlands voetbal" er juist bij gebaat is dat we clubs hebben die internationaal iets voorstellen. Ik kijk de afgelopen maanden met meer enthousiasme naar voetbal dan ik in jaren heb gedaan. En dat is omdat Ajax en PSV eindelijk weer wat voorstellen. Dat straalt ook weer af op de eredivisie. En het maakt ons land interessanter voor toptalenten om naar toe te komen.

Kortom, er klopt geen hout van wat Van den Brom zegt. De huidige ontwikkeling is slecht voor AZ. Maar niet voor het Nederlands voetbal.

18 oktober 2018 om 17:05

En nog een derde punt trouwens. Het gaat bij ons om twee topploegen, die concurreren met elkaar. Dat is een stuk gezonder dan bijvoorbeeld de hegemonie van Bayern in Duitsland. Twee topploegen hebben is een stuk beter dan één topploeg hebben.

18 oktober 2018 om 17:10

Het kan aan mij liggen, maar ik interpreteer zijn verhaal anders. Ik denk juist dat hij probleem legt bij de clubs onder PSV en Ajax en dat die juist veel meer moeten doen om tegenstand te bieden en dat op dit moment die ontwikkeling niet goed is voor het Nederlandse voetbal. Maar ik kan het ook verkeerd hebben.

19 oktober 2018 om 11:45

Ja dat zou kunnen, maar als dat zijn punt is, dan zou ik dat echt heel anders gebracht hebben. Dan zou hij in moeten gaan op de mogelijkheden die de subtoppers hebben om die weerstand te bieden. Hoe ga je daar als AZ of Vitesse voor zorgen? Andere speelstijl? Ander spelersbeleid?

Het verhaal is nu zo opgeschreven dat het mij in elk geval vooral het gevoel geeft dat hij de kracht van Ajax en PSV te groot vindt, en dat dat een probleem is.

"wij moeten zorgen dat we daar vlak achter minimaal de beste van de rest zijn. Als je ziet hoe Ajax en PSV kunnen investeren in hun selecties, dat is voor ons geen haalbare kaart."

Fun fact: Het volledige basiselftal van PSV heeft 29 miljoen gekost. AZ heeft afgelopen zomer 29,5 miljoen geincasseerd voor Jahanbakhsh en Weghorst.

Oftewel: AZ zou gewoon beter moeten kunnen concurreren met de top 2 dan ze nu doen. Dus misschien moeten ze toch maar even kijken naar wat ze zelf beter zouden kunnen doen, voordat ze de handdoek al in de ring gooien.

18 oktober 2018 om 17:00

@cabinessence: het gaat verder dan geld ontvangen door uitgaande transfers. Naast sponsoren, de reputatie van de topclubs in het buitenland, het salarishuis en de structurele inkomsten vanuit Europa, biedt een club als AZ ook minder aantrekkelijk publiek (in grootte en beleving: van de topclubs wordt meer verwacht) voor een voetballer. Zelf vind ik AZ een sympathieke club die de zaakjes goed op orde heeft, maar je kan ze onmogelijk laten concurreren met de top-2.

18 oktober 2018 om 17:01

Uhhu, verwacht wel wat meer. Of rekenen we handgeld voor transfervrije spelers niet meer mee. Reken maar dat Viergever als transfervrije speler een smak tekengeld heeft gekregen, net zo als een swaab. Bij selecties samenstellen komt meer geld kijken dan alleen de transfersom.

18 oktober 2018 om 17:26

Dat is een leuk feitje maar tegelijkertijd ook niets zeggend. Je moet namelijk naar het hele plaatje kijken en niet alleen naar eenmalige transferinkomsten. AZ kan misschien dit jaar meer uitgeven aan transfers zonder verlies te draaien maar dan is de kans groot dat er volgend jaar een probleem ontstaat. Een speler die je nu haalt, moet je namelijk meerdere jaren salaris betalen en de transfersom schrijf je ook over de contractduur af.

Dus stel dat AZ voor 20mln Tadic voor de neus van Ajax had weggeplukt en hem een salaris van 2mln euro voor een contract van 5 jaar had geboden dan lijkt dit prima te passen binnen de 29mln aan inkomsten uit transfers. Alleen heb je dan volgend jaar een uitdaging want dan kost Tadic je 2mln aan salaris + 20/5 = 4 mln aan afschrijvingskosten. Je zal dan dus ergens 6 mln (extra) inkomsten moeten realiseren om geen problemen te krijgen met je licensie en Ffp....

Kortom je zal als club structureel meer inkomsten moeten genereren om echt grote investeringen te kunnen doen.

18 oktober 2018 om 19:42

"dat is een leuk feitje maar tegelijkertijd ook niets zeggend."

Uiteraard begrijp ik ook wel dat het niet zo eenvoudig ligt. Dat AZ niet zomaar even voor die 29,5 miljoen een net zo goed basiselftal als dat van PSV neer kan zetten.

Wat ik wel aan wil geven, is dat ik de houding van AZ een beetje laf vind. Dit is nu al het zoveelste stuk dat ik lees waarin wordt geklaagd over het steeds groter wordende gat tussen hen en de top twee. Het lijkt erop dat ze zich daar al in aan het dekken zijn voor een tegenvallend seizoen.

En dat terwijl PSV momenteel bovenaan staat met een helemaal niet zo duur basiselftal. Er staat maar één echt dure aankoop op het veld (lozano), aangevuld met vier aankopen van 5 a 5,5 miljoen euro, drie transfervrije spelers en drie spelers uit de eigen jeugd.

AZ, dat afgelopen zomer dus meer dan 30 miljoen aan transferinkomsten had, moet toch wel in staat zijn om een elftal op het veld te zetten dat geen twintig punten onder PSV en Ajax gaat eindigen (waar ze nu al voor lijken te vrezen)?

18 oktober 2018 om 19:52

Maar dan vergeet he gemakshalve wel even dat AZ haar beste spelers dus is kwijtgeraakt en bovendien een achterstand heeft in te halen. Daarnaast is AZ minder aantrekkelijk dan Ajax en PSV en is het dus ook lastig om vergelijkbare of betere spelers aan te trekken. Iemand als Dumfries, Angelino, Tagliafico, Neres is voor AZ simpelweg nauwelijks te halen. Dan moet je het dus hebben van jeugd of spelers die een gokje zijn (bijvoorbeeld Castaignos of Matavz).

Ook iemand als Viergever gaat waarschijnlijk sneller naar het buitenland dan naar AZ simpelweg omdat dat financieel en sportief aantrekkelijker is. AZ vecht dus weldegeijk tegen de bierkaai en moet hopen op een combinatie van en goede jeugd en goede aankopen in hetzelfde seizoen en dat is bijna een uniek en komt zelden voor

18 oktober 2018 om 20:38

"maar dan vergeet he gemakshalve wel even dat AZ haar beste spelers dus is kwijtgeraakt en bovendien een achterstand heeft in te halen."

Ja, wie niet? PSV is in anderhalf jaar tijd o.a. Arias, Van Ginkel, Moreno, Guardado, Willems, Propper en Locadia kwijtgeraakt. En Ajax Kluivert, Younes, Klaassen, Riedewald en Sanchez. Dat is een probleem waar vrijwel elke club mee te maken heeft.

"iemand als Dumfries, Angelino, Tagliafico, Neres is voor AZ simpelweg nauwelijks te halen."

Misschien. Maar wellicht moet AZ zich dan wat meer gaan richten op spelers als Onana, Schuurs, F. de Jong, Dolberg, Schwaab, Rosario, Mauro en Malen. Die zijn allemaal gratis of voor een appel en een ei gehaald door Ajax en PSV en wisten op het moment van hun overstap echt nog niet of ze wel zicht hadden op speeltijd. Dat waren spelers waarbij AZ waarschijnlijk wel kans van slagen zou hebben gehad, mits ze op tijd waren geweest.

19 oktober 2018 om 08:43

Dat is dus het probleem: jongens als De Jong en Malen komen echt niet naar Alkmaar als ze ook naar Ajax of PSV kunnen. AZ staat op een treetje onder die twee en kan financieel ook niet met hen mee. Dat betekent dat AZ moet zorgen dat ze in een andere vijver vissen of eerder hun slag slaan... En eerder je slag slaan betekent nogal wat als AZ twee jaar eerder ziet dat Rosario een groot talent is, dan zien anderen dat waarschijnlijk ook.

Kortom makkelijk gezegd dan gedaan maar zo simpel werkt het niet of misschien alleen in de wereld van Football Manager

19 oktober 2018 om 11:51

@dammie

Maar Frenkie heeft bij Willem 2 gespeeld, Dumfries bij Heerenveen, en Angelino bij Nac. Je moet er dan op tijd bij zijn, en het zal niet altijd lukken, zeker niet structureel, maar mogelijk is het wel. Neres en Tagliafico ben ik het natuurlijk mee eens, dat is onhaalbaar voor Az.

Overigens vind ik dat AZ het helemaal niet slecht doet. Ze hebben elk jaar een paar spelers die er bovenuit steken en die goed verkocht worden. En het veldspel is elk jaar weer prima, ondanks leegloop. Dat het nu even net wat minder hosanna is, dat kan gebeuren. Dat gebeurt ook bij de clubs die wel grote investeringen doen.

19 oktober 2018 om 13:04

@edo
Klopt uiteraard maar wat ik aan wil geven is dat zodra dit soort spelers opvalt bij kleinere clubs er ook meteen topclubs in de rij staan. Ajax en PSV proberen ook jonge spelers te halen en bijvoorbeeld bij Jong-teams te stallen. De echt grote talenten zullen niet snel meer een tussenstap maken bij AZ

Ajax of PSV kan het tegen Feyenoord ook erg lastig krijgen en dan staat er ook een extra spanning op, wat goed is voor die jongens. AZ was vorig jaar ook goed bezig, maar na het vertrek van de sterkhouders is er mindere kwaliteit voor teruggehaald. Wat is met die 20 miljoen van Vincent Jansen gebeurd? AZ moet naar zichzelf kijken, al begrijp ik dat het frustrerend is. Ajax en PSV zijn nu ook gewoon op hun top.

Laten die subtopclubs en Feyenoord eens goed in de spiegel kijken laat ik zeggen!!!
Die hebben gewoon falend beleid gevoerd!!!
AZ heeft niet goed ingespeeld op het vertrek van Jahanbaksh en Weghorst. Zitten nu opgescheept met lachwekkende verdedigers. Feyenoord heeft geen enkele creativiteit qua aankoopbeleid. Halen steeds oude bekende spelers op of halen middelmatige spelers binnen. 1 speler van Ajax kan al de waarde vertegenwoordigen van de hele Feyenoord selectie!!! Wtf?!!!
Kom op he uitgeschakeld worden tegen clubs als Almaty en Trencin moeten ze zich kapot voor schamen!!!
Als ze nou beter beleid zouden voeren zouden ze eindelijk ook weer eens punten voor het Nederlandse voetbal kunnen pakken en kunnen ze beter tegenstand geven in de eredivisie. En waarom hanteert Vitesse geen beleid van maximaal 3 nieuwe huurlingen per seizoen? En dat ze goede spelers langer kunnen behouden? Op deze manier krijg je nooit een goed ingespeeld team de eerste fases van de competities.
En wat is er in vredesnaam gebeurt met Heerenveen, Groningen en Twente gebeurt? Wat zijn die ver afgezakt zeg!
Ga eens fatsoenlijk en verstandig beleid voeren en een fatsoenlijke scouting opzetten!!!

18 oktober 2018 om 18:03

@wijzijnkampioen

Feyenoord gaat definiet afhaken als Van Geel nu niet eindelijk eens een scouting gaat neerzetten. dan kan je wel de trainer ontslaan maar wat schiet je daar mee op als je dit soort middelmaat blijft inkopen?

19 oktober 2018 om 11:56

@wijzijnkampioen

Ben het met veel punten wel met je eens, maar vergeet niet dat de transfermarkt steeds dunner bezaaid is met goede spelers. Daar waar heerenveen in het verleden veel goede spelers in scandinavie wist te vinden, zijn ze nu gewoon niet meer concurrerend genoeg. FC Kopenhagen en een hoop andere scandinavische clubs zijn nu zelf al interessanter dan Heerenveen, en er zijn andere landen bij gekomen die dat soort spelers nu voor veel geld komen halen. Dus het is gewoon moeilijker geworden voor clubs uit de Nederlandse subtop. De dingen die wij kunnen bedenken kunnen ze namelijk zelf ook wel bedenken.

Wat betreft Vitesse: ja, het is korte termijn beleid. Maar als je een paar topspelers kan halen die anders onbereikbaar zouden zijn, dan is het toch niet gek dat ze dat doen? Ook al worden ze gehuurd. Als je daarmee Europees voetbal haalt, dan kijk je een jaar later wel weer welke nieuwe huurlingen je kan halen. Ik word er ook niet enthousiast van, maar het kan je als club wel resultaten brengen.

Ajax en PSV hebben gewoon een super goede selectie. Bij Ajax zijn spelers als Ziyech, van der ligt , frenkie de jong , , van de beek en neres non stop hot items maar bedenk eens wanneer die spelers worden verkocht. Zie maar eens dit soort spelers terug te kopen. Bij PSV heb je spelers als bergwijn, lozano, dumpfries, guti , rosario en angelino die het echt geweldig doen en daar ook de nodige media zich in verdiepen. Laten we hier nou eens van genieten. De Nederlandse competitie is al wat minder geworden door de jaren heen maar dit is toch geweldig dat we dit seizoen hiervan mogen genieten. Wat ook goed is, is dat men in Nederland die absurde bedragen bedragen durven te vragen. Waarom in Engeland en Spanje spelers van 60/100 miljoen verkopen en in Nederland niet? Het komt allemaal wel goed. Ajax en PSV hebben zometeen nog meer centen op de bank staan en die schrikken echt niet om bij een Nederlandse club een spelers te kopen boven de 10 mil. Zo worden de overige clubs er ook beter van. Az en Vitesse zijn al goed bezig maar moeten nog meer geduld hebben om voor plek 3 te strijden. Feyenoord moet na mijn idee ook een beter strijdplan hebben om te strijden voor de bovenste plekken. Hun aankoop beleid is zon doorgestoken kaart en enorm voorzichtig. Allemaal oud spelers terug halen. Ik zie liever onbekende spelers komen die als een groot talent gezien worden. Van persie daarintegen geweldig natuurlijk

19 oktober 2018 om 12:00

In Engeland zijn die absurde bedragen wel te verklaren, omdat ze daar een bepaald aantal home grown spelers moeten hebben. Dus een speler die "home grown" is, is meer waard dan een even goede speler die niet home grown is.

Je hebt gelijk dat Ajax en PSV dit peil niet altijd vast kunnen houden. Een nieuwe Ziyech is er niet altijd, een nieuwe De Ligt ook niet, en een Tadic kan je niet altijd halen. Dus er zullen momenten zijn dat het minder is. Aan de andere kant, Ajax had ook Sanchez gevonden. Er zullen dus ook weer nieuwe topaankopen en toptalenten zijn. Bij PSV idem dito.

Ach beter 2 ploegen die Europees een beetje mee kunnen dan allemaal ploegen die het niet kunnen. In vrijwel lle competities heb je een duidelijke top die ket afstand beter is.

Het is goed als de Nederlandse toppers weer een beetje aansluiting vinden bij Europa. Laat dat vooral voorop staan !
En ja, het gevolg is dan dat de Nederlandse subtop ook stappen moet maken. O.a. door Europees voetbal te halen, en zo extra inkomsten binnen te halen. Dit jaar valt vooral op dat de subtop, in tegenstelling tot de top, zijn selectie niet op tijd op orde had. En dan krijg je zo'n rampjaar zonder EL, waardoor de afstand alleen maar groter wordt.
Slecht voor de subtop, en slecht voor het hele Nederlandse voetbal.
Wil Van de Brom dan liever dat Ajax en PSV een stap achteruit doen ? Daar is op termijn niemand bij gebaat !

PSV en Ajax presteren een keer naar verwachting en nu is het weer Te goed. Vooral blij mee zijn. Nu moet de rest aanhaken en ook durven iets grotere spelers aan te trekken om zo de gehele competitie sterker te maken. Als ajax 1 westrijd verliest kunnen ze derde staan en spreekt men direct van een crisis.

Meneer Vd brom als uw technich directeur een plan b had gehad toen jahanbaks en weghorst verkocht werden en ietsje verder had gekeken dan was hij al niet bij johnson uitgekomen werkelijk waardeloos aankoopbeleid na mooie verkopen bepalen jullie seizoenshelft met een deel van binnengekomen geld goed investeren was az nu echt nummer 3 van Nederland geweest.. maar nu zit de trainer te huilen over clubs die het wel voorelkaar hebben.

Tja, als je alle centen lekker op de bank houdt en de eerste de beste wedstrijd tegen FC Bal Op 't Dak in Kazachstan op de kloten krijgt heb je zelf aan deze ontwikkeling bijgedragen. Net zoals Feyenoord, dat gewoon geen technisch beleid heeft - opportunistisch subtoppers binnen hengelen zonder dat ze wat toevoegen aan het niveau - loopt AZ te doen alsof het top is of deze bestormd. Vandaag las ik nog een verhaal van Jørgensen, die meende dat Feyenoord erg gewaagd was aan Ajax en Psv. Terwijl daarvoor zijn collega Malacia vond dat Feyenoord voor de titel speelde en Jens Toornstra dacht dat het huidige Feyenoord niet minder was dan de kampioensploeg van twee jaar geleden. Laat. Me. Niet. Lachen. Regelrechte minachting voor je fans om zulke onzin uit te kramen.

Ik ben erg blij met de huidige ontwikkeling. Ajax en PSV halen gewoon betere spelers van buitenaf, omdat de subtoppers hun spelers te duur verkopen; doorgaans voegen ze niets toe. Intussen kloppen diezelfde clubs zichzelf op de borst wanneer het even goed gaat, vergalopperen zich en gaan dan zo nat dat ze keihard bijdragen aan de nivellering in de Eredivisie. FC Groningen meende in zijn eigen waan dat zelfs in spelers van Sparta, Heracles en GA Eagles nieuwe Suarezzen of Granqivists scholen en voelde zich in de positie om de Russische miljoenen voor Doan af te slaan, de Friese zuinigheid van SC Heerenveen maakt dat het nu verworden is tot een grijze middenmotor, het trainerskerkhof in Utrecht is even grillig als zijn geldschieter, de stoere plannen van FC Zwolle van een half jaar geleden blijken luchtfietserij, Roda JC speelt onderhand in de Jupiler League in plaats van de Champions League die het in gedachten had en FC Twente is wel het meest schrijnende voorbeeld van een subtopclub met een grootheidswaan waar zelfs Narcissus zich voor zou schamen...

Jaren lang was dat zo, precies in die jaren dreven we Europees af naar bedenkelijk niveau...dat is nu weer anders. In de goede jaren waren de topclubs ongenaakbaar

Ach dat geneuzel weer. Nog geen 2 jaar terug was nivellering juist een hot item en was dat niet goed, nu steken PSV en Ajax er een stuk bovenuit en is dat ineens weer niet goed. Wat is de volgende hippe crisis in medialand?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren