Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV bevestigt uitgaande transfer van voormalig jeugdparel Dante Rigo

Laatste update:

PSV neemt afscheid van Dante Rigo. De Eindhovenaren maken dinsdagochtend officieel melding van een akkoord met Beerschot over de transfer van de middenvelder. Maandag werd al duidelijk dat Rigo van PSV toestemming had gekregen om op trainingskamp te gaan met de selectie van Beerschot, waardoor de transfer al ophanden leek. Ondanks een doorlopend contract tot komende zomer was de situatie van Rigo bij PSV uitzichtloos.

In de afgelopen weken trainde Rigo nog mee bij Sparta Rotterdam, maar die stage liep vooralsnog op niets uit. Nu kiest hij dus voor een terugkeer naar zijn geboorteland België. Beerschot staat momenteel laatste in de Belgische Pro League, met slechts negen punten uit twintig wedstrijden, en stevent af op degradatie; het gat met nummer zeventien RFC Seraing is tien punten.

De inmiddels 22-jarige Rigo gold jaren als een van de grootste talenten van de jeugdopleiding op De Herdgang en debuteerde in september 2017 onder Phillip Cocu in de hoofdmacht van PSV in een bekerwedstrijd tegen SDC Putten. Zijn competitiedebuut volgde negen dagen later. Rigo leek in het najaar van 2018 door te breken en schoot PSV toen zelfs naar een 1-2 zege op Fortuna Sittard, maar raakte even later wekenlang geblesseerd. De rest van het seizoen moest hij het met name doen met invalbeurten bij Jong PSV; in totaal speelde Rigo 74 officiële wedstrijden voor het beloftenteam en 9 voor de A-ploeg.

In het voortijdig beëindigde seizoen 2019/20 speelde de Belg op huurbasis zestien wedstrijden voor Sparta Rotterdam; in de eerste helft van het seizoen 2020/21 werd hij gestald bij ADO Den Haag, waarvoor hij elf keer uitkwam. Hij maakte het seizoen vervolgens af bij Jong PSV. In het eerste deel van het huidige seizoen trainde Rigo mee bij de beloftenploeg, maar vanwege leeftijdsregels kon hij geen wedstrijden meer in de Keuken Kampioen Divisie spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stiekem hoopte ik er wat op dat hij zou terugkeren bij Lierse als zijn contract afliep bij PSV (een beetje zoals Theunen, al stond die natuurlijk veel minder te boek als groot talent). Maar Beerschot is ook te begrijpen. Volgend jaar zullen die waarschijnlijk wel 1B domineren en dan zit je meteen terug in 1A.

Psv is dus aan het bezuinigen. Dit snap ik ook wel; geen CL geen EL dat scheelt bakken met geld.
Ik kan me anders niet voorstellen dat je je parel laat vertrekken
Of het was een Hema parel

3 januari 2022 om 13:12

Hahaha, dát is je conclusie na het lezen van dit bericht!? Zal wel heel wat lucht geven als het salaris van een jeugdspeler een halfjaartje wegvalt...

3 januari 2022 om 13:30

Als het slechts het salaris van een jeugdspeler is dat het Psv oplevert dan is de nood hoger dan ik dacht.
Maar ja alle beetjes helpen.
Toen ik de kerstboom wilde ontmantelen hoefde mijn zoon slechts 1 klein ding te doen terwijl ik onderin de klemmetjes losmaakte, hij hoefde slechts de boom van boven met twee vingers vast te houden. Alle kleine beetjes helpen.
Maar trek je het niet zo aan joh, Ajax verkoopt ook Ekkelenkamt
Feyenood Diemers
Geen slechte spelers hoor, maar geen parels

3 januari 2022 om 13:39

Het is ook niet echt een parel. komt niet voor in de plannen van Schmidt, traint mee bij Jong PSV, maar is daar niet speelgerechtigd vanwege zijn leeftijd. Zegt genoeg denk ik. Heeft ook niks met bezuinigen te maken. Eerder met een speler laten transfereren die niet in de plannen van de club voorkomt.

4 januari 2022 om 12:48

Dante Rigo is ook geen parel. Wat voor nonsens-reactie is dit van je, Cas? Met je zoontje de kerstboom aftuigen? Dante Rigo is een wisselspeler bij PSV. Hij is 22 en GOLD als een groot talent vroeger, maar op je 22e ben je dat niet meer, zeker in de Nederlandse top niet.

3 januari 2022 om 13:18

Ik heb ook gehoord dat het gat hiermee gedicht is.

Je zou ook kunnen denken dat je hiermee ook de speler tegemoet komt. Komt te kort voor PSV, en bij Jong PSV wil je ook liever de talenten laten spelen waar je toekomst in ziet. Dan kun je beter iemand laten gaan.

3 januari 2022 om 13:32

Te kort komen voor het eerste is zeker een optie.
Ik heb hem zelden zien ballen, maar als hij meedeed was hij zo slecht nog niet toch? Ik vond hem dreigend

3 januari 2022 om 14:38

Echt indruk maken deed hij niet. Maar ook in zijn uitleen periode bij Sparta maakte hij niet echt indruk. voor mijn gevoel komt hij ook fysiek gewoon te kort.

3 januari 2022 om 13:27

PSV speelt wel degelijk CL hoor, de Conference League

Of moeten we dat de cL noemen?

3 januari 2022 om 13:37

Heeft niets te maken met bezuinigen, gewoon een kwestie van het (oneerbiedig gezegd) lozen van een overbodige speler. Die jongen werd ooit gezien als een "parel", maar heeft sindsdien zelfs bij Sparta en ADO niet kunnen overtuigen. En hij is inmiddels al 23.

3 januari 2022 om 13:50

Ja hij zal misschien niet overtuigd hebben. De enkele keren dat hij inviel vond ik hem wel goed, maar ja da's te weinig waarschijnlijk

4 januari 2022 om 19:51

Bezuinigingen, en Joey Veerman halen?

Jammer opzich had een paarjaar geleden wel wat verwachtingen bij Rigo. maar komt dus toch tekort. hoop dat de clubs eruit komen en dat Rigo zich kan gaan bewijzen bij Beerschot.

Rigo was destijds in een team met Obispo, Sadilek, Teze, Piroe en Gakpo toch wel de uitblinker. Sterk team was die O19 toen. Het kan raar lopen.

4 januari 2022 om 14:34

Dat is hetzelfde als Henk Bos bij Groningen. Was in de jeugd éã©n van de uitblinkers in het team met o.a. Leoandro Bacuna en Nick Bakker. Eigenlijk behalve Bacuna niemand het op het allergrootste niveau gered van dat team.

Gun het deze jongen wel om ergens lekker te gaan ballen.

Zonde. Was echt een toptalent maar heeft zich de afgelopen 3/4 jaar niet ontwikkeld.

Haha een parel nog wel... Zelfs bij ADO en Sparta was het niets. Daar gaan we weinig meer van horen!

3 januari 2022 om 13:39

Rigo was in de jeugd inderdaad echt een groot talent. Maar we weten allemaal heel goed dat parels in de jeugd eenmaal bij de senioren ook kunnen tegenvallen.

3 januari 2022 om 13:40

Hij is bij de senioren inderdaad behoorlijk geflopt, maar dat neemt toch niet weg dat hij in de jeugd wel degelijk als een "parel" gezien werd? Je komt niet tot 34 jeugdinterlands als je nooit iets hebt gekund.

3 januari 2022 om 13:54

Er staat 'voormalig' parel. Gewoon een kwestie van lezen. En ja, hij was in de jeugd een groot talent. Zoals veel spelers bij zoveel clubs grote talenten waren maar dat niet kunnen waarmaken.

Kan mij nog een doelpunt van Rigo herinneren in de laatste minuut tegen Fortuna. Dat was dan ook gelijk het hoogtepunt van hem bij ons.

Al ''aardig'' op leeftijd voor een talent. Heeft het bij uitleenbeurten aan Sparta en ADO geloof ik ook niet laten zien.
Was in de jeugd een groot talent. Maar het seniorenvoetbal is toch wel heel wat anders dan de jeugd helaas!

Gewogen en veel te licht bevonden. Scoorde een keer uit bij Fortuna een zeer belangrijke goal. Voor de rest is me weinig bij gebleven over Dante Rigo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren