Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG bezorgt Lille na razendsnelle recordgoal grootste nederlaag aller tijden

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft zondagavond andermaal laten zien eigenlijk een maatje te groot te zijn geworden voor de Ligue 1. De sterrenploeg van Christophe Galtier bezorgde Lille OSC, nota bene in het Stade Pierre-Mauroy, zijn grootste nederlaag aller tijden: 1-7. Kylian Mbappé evenaarde na acht seconden het Franse record van snelste doelpunt aller tijden en daarna ging het heel hard. Mbappé maakte in totaal drie goals, Neymar produceerde er twee en Lionel Messi en Achraf Hakimi kwamen eenmaal op het scorebord.

Voor Galtier was het een bijzondere wedstrijd, daar de coach in het seizoen 2020/21 kampioen werd met Lille. Met PSG kwam Galtier zondag dus al na acht seconden op voorsprong, via een ingestudeerde aanval. Messi verstuurde vanaf de aftrap een perfecte steekbal op Mbappé, die direct kon doorlopen om de bal over doelman Leo Jardim heen te wippen: 0-1. Het was het startschot van een nieuwe voetbalshow, zoals de Parijzenaren die de laatste jaren door hun overmacht in de Franse competitie wel vaker weggaven. Messi stond na 27 minuten aan het eind van een schitterende aanval, door de bal na een lage voorzet van Nuno Mendes met rechts uiterst koelbloedig en zeer beheerst in de hoek te leggen: 0-2.

De bezoekers waren vastberaden het duel al voor rust te beslissen en deden dat ook. Neymar verstuurde zeven minuten voor rust vanuit de as van het veld een handige steekbal op Achraf Hakimi, die door de defensie brak en de verre hoek zocht met een laag schot: 0-3. Lille kwam er totaal niet aan te pas en hielp PSG op slag van rust onbedoeld door balverlies op eigen helft. Messi vond via het been van Angel Gomes met wat geluk Neymar, die de bal uit de stuit precies in de onderhoek plaatste: 0-4.

De afgelopen weken was in de Franse media veel te doen over een vermeend conflict tussen Mbappé en Neymar, maar het duo liet vlak na rust zien een eventuele ruzie te hebben bijgelegd. Mbappé zette met een schijnschot de defensie van Lille te kijk en liet de bal zo handig doorlopen naar zijn Braziliaanse ploeggenoot, die wederom feilloos raak schoot: 0-5. Twee minuten later deed Lille iets terug via Jonathan Bamba, die klaarstond om in twee instanties binnen te tikken na een lage voorzet van Ismaily: 1-5.

Het was vrijwel het enige dat lukte bij de thuisploeg, die niet kon voorkomen dat PSG nog verder wegliep. In de 66e minuut lag perfect samenspel tussen Mbappé en Neymar opnieuw ten grondslag aan een doelpunt van de Parijzenaren. Neymar werd eerst op links gelanceerd door de Fransman, die de bal precies goed terugkreeg om van acht meter raak te schieten: 1-6. PSG herhaalde het recept vlak voor tijd: Neymar verstuurde een schitterende lange pass op Mbappé, die in zijn aanname versnelde, om José Fonte dribbelde en van vijftien meter de korte hoek vond: 1-7.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Uber Eats league stelt echt niks voor, voor PSG. In het vorige topic van Bayern Munchen las ik allemaal reacties waarin de Bundesliga belachelijk gemaakt werd en dat er totaal geen spanning is voor de titel, maar Bayern won met gemakt van een ploeg die pas vorig jaar is gepromoveerd terwijl PSG nu hetzelfde doet tegen Lille wat gewoon een subtopper is in de Uber Eats League. Ook echt zonde om goede spelers als Hakimi, Mbappe en Neymar in deze competitie te zien spelen.
Dit kan toch ook totaal niet helpen met het winnen van de Champions League wat een doel is voor Mbappe, want het krachtsverschil is gewoon veel te groot voor PSG in de Uber Eats League.
Prima competitie om af te bouwen voor de wat ouderen zoals Messi en Ramos. Maar deze prestaties die ze leveren in deze competitie verdient niet de lofzang die ze krijgen, wordt te veel overschat vind ik.

21 augustus 2022 om 22:44

Lille overwinterde vorig seizoen in de Champions League. Maar ik moet zeggen dat sinds Galtier daar weg is ze ontzettend tegenvallen, zeker defensief. Mensen kunnen mekkeren over de Bundesliga of Ligue 1, maar kijk dan gewoon niet. Al helemaal Ajax supporters die ik dat zie zeggen vind ik ironisch. Als Ajax met 6-1 van Groningen wint zijn zij toch ook blij?

21 augustus 2022 om 22:52

Ze overwinteren met ploegen als met alle respect Wolfsburg super slecht laatste twee jaar btw,Rb Salszburg en Sevilla.

21 augustus 2022 om 22:55

Ze waren wel groepswinnaar. Sevilla verslagen, wat gewoon een stabiele top 4 ploeg is in Spanje.

21 augustus 2022 om 23:22

@ Allez Paris

Scheer aub niet alle Ajacieden over een kam. Als ik tijd heb kijk ik graag naar PSG en Bayern. En als zij met 7-1 winnen dan is dat terecht en heb ik (meestal) mooie goals en acties gezien. Het is aan de concurrenten om daar een antwoord op te vinden.

Wat ik nu merk bij PSG is dat sinds de nieuwe trainer veel beter gaat. Het is eindelijk een team geworden. Er zit een idee achter. Spelers werken voor elkaar en het oogt als 1 geheel.

21 augustus 2022 om 23:30

Ik scheer niemand over een kam. Want ik weet heus wel dat er ook Ajax supporters zijn die met plezier een wedstrijd van PSG of Bayern bekijken ondanks het niveauverschil. Ik heb het dan ook over uitzonderingen. Ik vond die mensen wel komisch want je hoort dezelfde wel enthousiast reageren als Ajax Emmen of RKC met grote cijfers aan de kant zet.

22 augustus 2022 om 08:44

Kleine nuance, Bayern en Ajax doen het door beleid. PSG door oliegeld, daar kan de concurrentie ook weinig aan doen. In Nederland en Duitsland kunnen de clubs gewoon proberen Bayern en Ajax te volgen.

22 augustus 2022 om 10:13

Vorige week liep iedereen nog te roepen dat PSG geen team is omdat Mbappe nog lag te huilen dat hij die bal niet kreeg op de counter en vroeg hij Neymar ook nog is om weer een penalty te nemen nadat hij al had gemist in dezelfde wedstrijd.

21 augustus 2022 om 22:46

Alsnog moet je het maar doen, 1-7 is gewoon knap. En voor het eerst zie ik ook de hand van de trainer daar een keer. Die 3 voorin verdedigen tot nu toe meer mee dan in het gehele vorige seizoen. Die Vitinha op het middenveld is ook echt een toppertje. Heerlijk team staat er.

21 augustus 2022 om 22:48

Dan kunnen we beter toch kappen met voetbal kijken? City, Ajax, Bayern etc ze winnen allemaal wel eens met deze cijfers en kampioenen zijn in de meeste competities van tevoren toch al bekend.

21 augustus 2022 om 22:52

Gelukkig in Engeland Italië en mindere mate Spanje niet. Daar is het teminste spannend en leuk

21 augustus 2022 om 22:53

Bij geen enkele competitie is de nr1 letterlijk bijna 3 keer zo duur als directe concurrenten. Miljarden gedrocht PSG in die Farmers League is hetzelfde als Ajax 18/19 in de KKD. Kwaliteitsverschil is simpelweg te groot.

21 augustus 2022 om 22:54

@derkaiser123, Krachtsverschil in de competities die je noemt is kleiner dan die in de Uber Eats League voor PSG.

21 augustus 2022 om 23:40

Bayern won ook dik tegen Frankfurt en die wonnen de Europa League. Beide competities zijn eentonig.

21 augustus 2022 om 22:50

Waarom noem je het tot 4 keer toe de Uber eats league? Wil je daar een leuke slag mee slaan ofzo?

21 augustus 2022 om 22:55

De eerste Franse competitie heet de Uber Eats league vandaar dat hij het zo noemt. Netzoals de keuken kampioen divisie. Als je alleen divisie zegt is het wat onduidelijk.

21 augustus 2022 om 22:55

@consy, Omdat het officieel de naam is van de competitie en lijkt me ook dat ik zelf mag bepalen hoe ik de competitie wil noemen. Zeker als ik gewoon de correcte naam gebruik. Trouwens heb ik het maar 3x gebruikt in mijn reactie, waarop jij reageert, zou volgende keer even een leesbril opzetten.

21 augustus 2022 om 22:55

Klopt wat je zegt over de Ligue 1 maar veranderd niks aan het feit dat de Bundesliga ook gewoon een Farmers League is. Aan de andere kant heb ik een City in de PL ook wel eens 7 goals zien maken

21 augustus 2022 om 22:57

@Japie_Krekel, Met je eens, maar ik wilde het gewoon even benoemen omdat de reacties op beide wedstrijd totaal verschillend zijn.

21 augustus 2022 om 23:06

Denk dat er ook meer superteams zijn dan 20/25 jaar terug . City , PSG, Bayern etc. Kijk de puntenaantallen van de kampioenen uit die tijd maar na, top was veel breder in alle competities. spelers komen makkelijker aan hun statistieken zo .

21 augustus 2022 om 23:20

Kan nog herinneren dat Ajax 0-13 won van VVV, en dat was in de Eredivisie haha

21 augustus 2022 om 23:44

Liverpool heeft ook een aantal premierleague topteams vernederd met een grote uitslag. Ik zAg laatst op 433 dscht ik een post van grote uitslagen in de prem daar stond liverpool vaak tussen

21 augustus 2022 om 22:55

Het een sluit het ander niet uit ... Franse Liga ... Ook een flut competitie ...

21 augustus 2022 om 23:34

Het doel van Mbappe is helemaal niet om de CL te winnen maar om lekker te cashen en vroeg op vakantie te gaan zonder zich al te moe te hoeven maken

21 augustus 2022 om 23:38

Heb je Bayern dan tegen Frankfurt gezien ??

22 augustus 2022 om 07:36

Wie overschat de ligue 1 dan?

Neymar was echt waanzinnig. 2 goals en 3 assists in 1 wedstrijd... En dat tegen een ploeg die vorig seizoen gewoon nog overwinterde in de Champions League.

21 augustus 2022 om 22:45

Als hij heel het seizoen fit blijft en zijn kop erbij gaat houden kan hij de Ballon d'or winnen. Zit nu al op 13 goals en assistsen speelt ook nog eens heel erg goed.

21 augustus 2022 om 22:56

13 goals assists tegen absolute camping elftallen. In de Premier League zouden ze degraderen. Zo indrukwekkend is dat nou niet echt hoor. Bij Barca in La Liga haalde hij dat soort cijfers niet over een héél seizoen. Zeer zeker niet “de beste ter wereld” zoals z'n fans nu massaal proberen doorheen te drukken.

21 augustus 2022 om 22:58

Degraderen. Als of Lille minder is dan de Brentford's, Fulham's van deze werelds. Puur redeneren op basis van marktwaarde. We leven niet in een visuele gamewereld.

21 augustus 2022 om 23:01

Wat zeg je nou allemaal? Haalde hij geen 13 g/a in een seizoen of wat? Liep bij Barca net niet 1 op 1. En ja de Ligue 1 is niet super maar zulke cijfers halen is alsnog bijzonder goed.

21 augustus 2022 om 23:03

Nee, ik bedoelde deze g/a ratio haalde hij nooit bij Barca over een volledig seizoen.

@Der Kaiser. Alsof Lille topfavoriet zou zijn tegen Fullham die voor miljoenen aan kwaliteit heeft ingekocht. En Clermont met een schamele selectie van 30 miljoen, niveau rechter rijtje Eredivisie, zou zeker degraderen in de PL. Dat weet je dondersgoed discussie zoekertje.

21 augustus 2022 om 23:07

Waar lees jij over Clermont in mijn reactie? En waar lees jij dat ik Lille als dikke favoriet zie? Pure insinuaties.

21 augustus 2022 om 23:07

Jeffrey, het ging niet om Clermont. Op een goeie dag wint PSG ook met grote cijfers van Brentford of Fulham, dus ik snap je punt niet. Als Man City met 1-7 van Fulham zou winnen, zou iedereen dat toch ook fantastisch vinden. In jouw ogen kan PSG het nooit goed doen in de Ligue 1.

21 augustus 2022 om 23:16

@ "der Kaiser".

Beter lezen, hij zegt 13 g/a dit seizoen, waarna ik zeg tegen camping elftallen zoals oa Clermont die degraderen in de PL. Wat jij wel of niet zegt is irrelevant, aangezien je zelfs het punt niet eens snapt. LOL

21 augustus 2022 om 23:22

Bij city winnen ze idd ook regelmatig met grote cijfers in de PL. City heeft in de afgelopen 2 seizoenen zelfs meer doelpunten gemaakt dan psg.

21 augustus 2022 om 23:23

Wat een disrespect naar Lille! Hebben gewoon internationals van Portugal en Frankrijk ! Chelsea had er enorm moeite mee vorig seizoen je doet alsof ze alleen in Engeland kunnen voetballen ofso ?!

21 augustus 2022 om 22:51

Ben benieuwd naar zijn vorm na het WK. Neymar had nu de beste ter wereld moeten zijn.. (nu = afgelopen 4 seizoenen).

Neymar staat wel pijltje omhoog zeg dit seizoen, wow. Klasse beter dan Mbappe als we het het over puur talent hebben

21 augustus 2022 om 22:45

Zeker Mbappe is niet iemand van techniek en overzicht. Meerdere voetballers die puur voetballend beter zijn echt heeel veel

21 augustus 2022 om 22:57

Mee eens. Ik zeg het ook mede omdat er wel eens artikelen verschijnen waar Mbappe met R9 vergeleken wordt, wat natuurlijk een belediging voor R9 is , zeker als we het over talent en techniek hebben.

21 augustus 2022 om 23:26

Haha hoe bedoel je "ik heb het niet door" 😝

21 augustus 2022 om 23:46

R9 is echt een perfecte combi van neymar en mbappe.

22 augustus 2022 om 01:02

In niks . Ik zie echt niks wat Mbappe heeft wat R9 niet had. dribble speed met bal van R9 nog veel beter , hield hem korter bij zich, wendbaarder . echt geen vergelijking . mbappe lijkt meer op Henry

22 augustus 2022 om 07:38

# Kenner 1986.... Neymar begint wel vaker goed aan het seizoen... vervolgens is zijn zus bijna jarig en gaat het heel hard minder.

Dit PSG is gewoon topfavoriet voor de CL. Galtier maakt er echt een machine van. Eindelijk ook een normaal middenveld met die Vitinha erbij. En met deze selectie kan je beter gewoon 352 spelen. Neymar als die zo doorgaat kan het een mooi seizoen voor hem worden.

22 augustus 2022 om 00:37

Dat dachten we vorige jaar ook, Laatste 16 liggen ze weer er uit denk ik

Ze speelden wel weer lekker samen de 3 voorin. Ze lijken er meer zin in te hebben dan vorig jaar en gunden elkaar ook de goals vandaag.

Lekker statpadden daar. Is toch niet eerlijk als Mbappe over 15 jaar naar Messi en Ronaldo uit de geschiedenis boeken schiet.

Messi niet geselecteerd voor ballon or. Grootste schande ooit in t voetbal. Messi is voetballend de beste maar dan de beste ooit die een bal aangeraakt heeft. Niks statestieken dit dat. Voetbal is Messi snap je dat niet ga ander sport uitkiezen

21 augustus 2022 om 22:46

Die man gaf zelfs een assist van eigen helft, alsof het niks is. Maar goed, ballon d'or, laat dat lekker, boeit hem zelf ook niet. Het gaat om het WK, en als iedereen fit is geef ik hem een hele goede kans.

21 augustus 2022 om 22:51

Je zou idd zeggen dat ie eventueel nog steeds beter is dan Haller

21 augustus 2022 om 23:03

Allemaal leuk en aardig maar je wordt nu per seiOen beoordeeld en messi vorig jaar was drama, slappe hap en onzichtbaar. Dat het een van de beste voetballers is aller tijde ga ik niet ontkennen maar deze lijst gaat over een seizoen en niet hoe goed hij nu speelt of bij barca was. Al kan je hem vast wel een plaats vinden ergens tussen plek 20 en 30

21 augustus 2022 om 23:18

En als je ff messi met ronaldo vergelijkt vorig seizoen, merk je dat het onzin is dat hij niet genomineerd is.
Messi: 25 g+a in 34 wedstrijden
Ronaldo: 27 g+a in 39 wedstrijden
Messi meer kansen gecreëerd, meer key passes, meer succesvolle dribbels.
Tuurlijk heb je het argument dat messi in een veel mindere competitieve competitie speelt, maar als je kijkt naar de speelstijl van messi en hoe hij een wedstrijd kan beïnvloeden met dingen die niet eens in statistieken terug gevonden konden worden, dan moet je toch kunnen concluderen dat hij hem niet hoeft te winnen, maar minimaal genomineerd mag worden

21 augustus 2022 om 23:43

Zonder statistieken dit dat? Dan ga ik echt voor Ronaldinho of R9.

22 augustus 2022 om 07:10

Messi was vorig seizoen gewoon diep triest slecht. Logisch dat hij niet geselecteerd is.

Neymar: 2 goals en 3 assists. Koekoek. Als hij geen blessures heeft en feestjes van zijn zus dan kan ie zomaar op 70 g/a terecht komen. Staat nu al op 11. Wat een bewijsdrang ineens, heerlijk om te zien. PSG moet nog een verdediger halen en dan geloof ik voor het eerst in CL winst, bizar elftal met een toptrainer.

21 augustus 2022 om 23:08

Half jaartje vlammen inclusief WK en dan weer relaxen..

Alles leuk en aardig maar in Februari gaan Messi en Neymar gewoon weer aan de wandel in de 1/8e finale van de CL en is het tot ziens Paris.

Wat een competitie zeg. Qua kwaliteit, qua geld, qua alles. Lijkt bijna de Schotse competitie op die manier. Geef de titel al maar aan PSG en laat hun oefenduels spelen.

21 augustus 2022 om 22:47

Zei je dat ook toen Juve bijna 10 titels op rij won? Wat een vreemde reactie. Vrij recentelijk trouwens nog Lille en Monaco kampioen gewonnen. Daar ziet meer diversiteit de laatste 10 jaar aan verschillende clubs die kampioen zijn geworden dan in Itaile.

21 augustus 2022 om 22:55

Dat valt reuze mee als jez het puntenverschil gaat tellen over elk seizoen. Misschien was Juve ook wel niet zo goed als een Bayern. Scheelt ook veel. En PSG heeft 2 titels misgelopen de laatste jaren en dan vervolgens loopt iedereen te zeuren dat er geen concurrentie is. PSG kan het eigenlijk nooit goed doen. Zowel als ze winnen als verliezen zijn ze de sjaak.

21 augustus 2022 om 22:56

Kijk eens naar de uitslagen gozer. Juventus mag dan wel zoveel x kampioen zijn geworden, vaak met hangen en wurgen. Totaal niet te vergelijken met dit. Als je niet het verschil ziet in kwaliteit (en financieel) met de rest van Frankrijk moet jij weten.

21 augustus 2022 om 23:01



Het is meer dat er in vergelijking met 20 jaar terug veel meer superteams zijn a la man city, psg, bayern etc. Kijk de selecties van de kampioenen van 20/30 jaar geleden maar na..top was veel breder, kampioenen haalden minder punten. Spelers komen makkelijker aan hun statistieken zo

21 augustus 2022 om 23:01



Ik vind het gewoon goedkoop scoren van je. Afgeven op andere competities, terwijl je eigen competitie tot kort geleden precies hetzelfde probleem had. En Juve was vrij goed, maar die zijn in mijn optiek nooit op het level van dit PSG geweest qua kwaliteit. Kampioen geworden door gebrek aan beter en concurrentie. Want wat hebben Inter, Ac Milan, Napoli etc nou gepresteerd afgelopen 10 jaar, met name in de CL? 1x overwinterd de clubs uit Milaan en dat was Inter dit jaar in een poule met Sjakthar en Sheriff ook en dan klagen over de rest van Frankrijk, terwijl Monaco en Lyon nog recentelijke halve finalisten waren.

22 augustus 2022 om 10:25

Dus omdat je eigen competitie een probleem had mag je niets zeggen over een andere competitie? Lol..

Juventus heeft ook lang niet de middelen van PSG. En de financiële kloof tussen Juve en de rest van Italië is 10x kleiner als dat van PSG met de rest van Ligue 1. Ook sportief is die kloof een pak kleiner. Dadelijk ga je nog zeggen dat dit Monaco en Lyon in de Serie A makkelijk top 4 eindigen. Je haalt hun selecties van minstens 2 seizoenen terug aan, idem bij PSG. Terwijl die toen kwalitatief ook een pak minder waren.

21 augustus 2022 om 22:57

Het is echt bizar armzalig.

Het leek wel een benefiet wedstrijd. Letterlijk alles mocht aan de zijde van PSG. Ik heb geen tackle of schop gezien, waarbij de kijker kon zeggen dat het de noodrem was. Positiespel van PSG was goed en snel in de aanval, maar vanuit Lille zijde was het echt om te schamen. De voorhoede spelers hebben geen kind gehad aan de verdediging van Lille. In Marseille of Lyon gaan ze het hopelijk niet zo makkelijk krijgen, want voor de neutrale kijker zou het leuker geweest zijn als er meer strijd te zien was.

Zo Kyian snoert even wat mondjes...beste voetballer aller tijden scoort al na 6 sec - hebt op de chrono

Gruwelijke ingestudeerde goal, die 1e.

Ik hoor het de 'kenners' op deze site nog zeggen dat PSG zoveel vloeiender speelt zonder Mbappe. Haha hij gaat dit seizoen weer op z'n gemak minimaal 50 g+a leveren in alle competities. Enige hoop voor PSG om de cup met de grote eren te winnen.

21 augustus 2022 om 23:26

Nee, dat geloof ik ook wel. Maar sommige doen alsof Mbappe een dissonant is. Dat is natuurlijk volstrekt onzin. Integendeel, toen Messi en Neymar hun vormdip hadden, moest alles van Mbappe komen.

Het krachtsverschil is zo gigantisch. Maar goh, niet gek toch? Al die andere Franse clubs zoals de Lyon's Monaco's en Marseille's van deze wereld, hebben het geld absoluut niet om het PSG lastig te maken. Onmogelijk ook. De fans van de tegenpartij moeten lekker blij zijn en genieten als Mbappe, Neymar en Messi een keer komen spelen in je stadion.

PSG nemen we pas serieus in de CL. Leuk al die monsterzege's in de competitie, maar het mag wel eens tijd worden om de CL te winnen met zo miljarden selectie.

Neymar, Mbappé, Messi.

Godsamme.

Dit is net een Braziliaans elftal van vroeger met Ronaldo, Ronaldinho en Rivaldo.

Wordt een leuke WK met Neymar als hij zo blijft spelen

22 augustus 2022 om 07:47

Kijk liever naar vini. Jr. Dan na eventueel een wereld record rollen over het veld.

22 augustus 2022 om 08:27

Dan heb je Neymar niet bekeken dit seizoen, rolt bijna niet meer en speelt weergaloos, iets met afgunst.

22 augustus 2022 om 10:04

Nee die vini jr die rolt niet... hahaha.. kan er ook wat van hoor.

22 augustus 2022 om 15:31

Ja want alleen Neymar doet dat? Ik zou jou wel is zien wanneer je aangepakt wordt op het veld denk dat jij direct stopt met voetballen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren