Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Promes wil Ajax ‘niet meer benadelen’: ‘Dat neem ik mezelf wel kwalijk’

Laatste update:

Quincy Promes kan met twaalf doelpunten in de Eredivisie en vier treffers in de Champions League terugkijken op een productief debuutseizoen bij Ajax. De vorig jaar voor ruim vijftien miljoen euro van Sevilla overgenomen aanvaller moest echter wel een deel van de wedstrijden van de Amsterdammers missen door een aantal blessures en hoopt hier in de toekomst minder last van te hebben.

“Ik hoorde van alle kanten dat ik gemist werd en dat is ook zo”, vertelt hij donderdag in het seizoensoverzicht van FOX Sports. “Ik neem het mezelf wel kwalijk dat ik dit seizoen drie blessures heb gehad. Dat heb ik bijna nooit gehad in mijn loopbaan. Het betekent dat ik mijn lichaam nog beter moet verzorgen om zulke blessures niet meer te hebben. Dan zal ik het team ook niet meer benadelen.”

TOP 10 GOALS - Quincy Promes

De Oranje-international kwam in de voorbereiding op het afgelopen seizoen met hoge verwachtingen binnen bij de club waar hij ook een deel van zijn opleiding genoot. Promes moest in eerste instantie echter geduld tonen en werd een aantal keer op de bank gezet door trainer Erik ten Hag: “Ik ben geen speler meer die gaat zeggen: ‘Ik moet spelen.’ Nee, je moet het eerst laten zien. Als je je dat realiseert en je werkt keihard, dan komt je kans vanzelf”, blikt hij terug.

“De trainer weet wat ik kan. Ik had vrede met mijn rol. Je moet vechten voor je plek, ook volgend jaar weer. Het is nooit dat je de ‘grote meneer’ bent bij Ajax. Je moet het altijd laten zien.” Promes wist bij binnenkomst dan ook al dat het niet makkelijk zo gaan worden: “Ik kwam in een draaiend team. De voorste vier hadden het seizoen ervoor bewezen dat ze van topniveau waren.” In het Champions League-duel met Lille OSC, waarin Promes wist te scoren, volgde echter het kantelpunt: “Vanaf toen ging ik los.”

Vind jij dat Quincy Promes terug kan kijken op een geslaagd seizoen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja heeft het zeker goed gedaan, beter dan verwacht. Zou mooi zijn als het hem lukt een heel seizoen fit te zijn. Ook goed voor het Nederlands elftal.

4 juni 2020 om 21:04

Absoluut, bij Oranje hebben we hem zeker nodig. Moet het toch gaan doen komend EK met Memphis en Stevie voorin. Dat worden toch de drie voorhoedespelers verwacht ik. Babel schrijf ik helaas al af voor komend toernooi, dat is het gewoon niet meer. Malen, Boadu, Ihattaren en Stengs zijn nog te jong maar wel prima spelers om achter de hand te hebben. Zo slecht is het ook allemaal niet voor Oranje dat het toernooi een jaar verplaatst is door de Corona. Nu kunnen die jongens nog een extra jaar rijpen. Overigens mooi dat Promes zo kritisch naar zichzelf kijkt, dat is een positieve verandering.

4 juni 2020 om 21:15

Helemaal mee eens. Zou lekker zijn als Depay en Promes een solide seizoen hebben volgend seizoen en als Stevie basisspeler wordt bij de spurs. Berghuis is een andere smaak om achter de hand te houden als je met een kopsterke spits wilt gaan spelen en de jonge jongens die je erna noemt zijn mooie opvulling die zoals Depay in 2014 als toptalenten zo nu en dan minuten kunnen maken. Babel heeft het afgelopen half jaar bewezen niks meer voor Oranje te kunnen betekenen. Al heb ik echt gevonden dat hij de afgelopen 2 jaar een belangrijke rol heeft gespeeld die we niet mogen vergeten op het eind toernooi

4 juni 2020 om 22:08

Babel heeft een prima rol vervuld de afgelopen paar jaar, maar was zelden een sleutelspeler. Hij was toch meer een degelijke tussenpaus tot er weer wat meer spelers in aanmerking kwamen voor de vleugels, aangezien die gewoon flink onderbezet waren op dat moment, zeker wanneer Memphis als spits speelt. Wellicht dat Koeman hem deze zomer nog wel mee had genomen met het EK als teken van loyaliteit omtrent het feit dat hij toch deel was van de hele kwalificatiecyclus, maar op basis van zijn tweede seizoenshelft voegt hij wat niveau betreft al niet zoveel meer toe. Jammer voor Babel, maar de verschuiving van het EK naar volgend jaar is voor hem een nekslag. Tenzij hij zichzelf nogmaals opnieuw uit weet te vinden (zoals hij deed toen hij van Coruna naar Besiktas ging en in beeld kwam bij Oranje) heeft het puur wat niveau betreft geen zin meer hem mee te nemen. Er komen veel talenten aan die de voorkeur zullen en moeten krijgen. Voor Babel is zo'n toernooi leuk, maar hij voegt dan nog weinig toe en leert er niets nieuws van. Beter kun je dan een talentvolle jongen meenemen voor wie het een mooie leerervaring is voor de verdere carriere.

4 juni 2020 om 21:19

in Oranje vind ik hem eigenlijk altijd weinig tot niks toevoegen. bij Ajax deed hij het wel goed met Ziyech die hem steeds in stelling bracht en Promes steeds op tijd op de goede plek stond. in Oranje hebben we echter geen speler zoals Ziyech en Promes is niet iemand die zelf iets creeert zoals een Depay. die moet echt gelanceerd worden

4 juni 2020 om 22:15

@Japie, ik ben eigenlijk van mening dat Promes op de “10” positie veel beter tot zijn recht komt, alleen hebben we nu in Oranje met Wijnaldum te maken en ook van Beek die wellicht daar ook kan spelen. Als buitenspeler in Oranje zou je denk ik niet zoveel aan Promes hebben, die moet zoals je het zegt echt gelanceerd worden. Helaas hebben we in Oranje geen spelers meer Ala Sneijder of een Ziyech, dit is echt een gemis. Lijkt er alsof we alleen met Frenkie de Jong enige creatieveling hebben op het middenveld. Ik ben benieuwd hoe bijvoorbeeld een Kluivert zich verder ontwikkeld in komend jaar, zou mooi zijn als Bergwijn, Depay en Kluivert de drie voorhoedes spelers kunnen gaan vormen.

4 juni 2020 om 22:51

@caribbean. Ihattaren is wel zo'n speler met een mooie steekpass. Wellicht nog wat vroeg, maar die zie ik wel naar zo'n rol toegroeien. Ook Stengs kan centraal aanvallend spelen en heeft een mooie steekpass in de benen. In zijn rol als spits laat Depay zich ook vaak zakken en hij kan spelers ook lanceren. Er komt genoeg 'technisch' talent aan. Sterker nog, de 10 positie kan in Oranje zomaar een luxepositie worden. Wijnaldum, Vd Beek, Memphis, Ihattaren en Stengs kunnen er allemaal spelen. Je hebt dan ook nog keuze uit de lopende 10 (Gini/Vd Beek) of een technische 10/spelmaker (de anderen).

4 juni 2020 om 23:26

@caribbean daar rendeert hij imo ook beter als nummer 10 en ik ben het met je eens dat aanvallers zoals Promes waarschijnlijk een stuk beter zouden renderen als er iemand was die ze structureel in stelling kan brengen in Oranje. nu zijn de aanvallers toch vaak op zichzelf aangewezen en eigenlijk alleen Depay is een type die niet perse afhankelijk is van zijn aanvoer

4 juni 2020 om 23:27

@buitenspelgoal Stengs en Ihattaran zeker veelbelovende talenten die die eindpass wel in hun benen hebben. als die zich straks spectaculair gaan doorontwikkelen wat ik hoop, dan heb je echt heel veel voetbal in Oranje

5 juni 2020 om 00:05

@japie Promes in Oranje gezien tegen Duitsland en tegen Engeland? Mondiale toplanden. Scoorde absolute topgoals en bereidde goals voor op het hoogste niveau. Dan kun je dus gewoon heel goed voetballen. Verder kun je bij Ajax zien dat het een hele goede speler is. Op het moment dat hij vanwege zijn blessures niet meedeed bij Ajax was het team tandenloos. Zelfs als Ziyech wel meedeed. Promes, Malen, Bergwijn, Depay, Berghuis, zelfs Babel die het bij Ajax niet goed heeft gedaan deed het heel goed tegen Duitsland en Frankrijk. Daar komt straks Boadu bij. Allemaal snelle bewegelijke jongens die heel goed kunnen voetballen. Kijken hoe komend seizoen Danjuma, Kluivert, Dilrusun (tot nu toe allemaal net niet spelers) en misschien zelfs een Brobbey zich ontwikkelen. Koeman heeft wel wat te kiezen voorin.

5 juni 2020 om 01:42

@holland8 ik zeg ook niet dat het geen goede speler is maar 7 doelpunten in 42 interlands is wel erg karig, dat moet echt een stuk beter. natuurlijk speelt hij af en toe best een goede interland maar hij moet wel veel constanter en bepalender gaan worden want wat je zelf al aangeeft, er klopt steeds meer talent aan de deur en als een paar daarvan hun potentie inlossen dan zal er een flinke concurrentiestrijd los barsten in Oranje

4 juni 2020 om 23:04

Wat betreft zijn productiviteit heeft hij best veel te danken aan Ziyech. Promes is erg afhankelijk van aanvoer. Ik denk dat Promes hem erg gaat missen en dat zijn moyenne wel omlaag gaat als hij niet een klik krijgt met 1 of 2 anderen of een zelfde manier.

4 juni 2020 om 23:47

Verwacht van niet BierPens. Ziyech gaat zeer zeker gemist worden, absolute sterspeler. Toch kan zijn vertrek een positieve impuls te weeg brengen. Ajax heeft nu de perfecte aanvallers voor het spel dat ze onder Bosz speelde en eindelijk hebben ze er ook voldoende aanvallers van. Snelheid, doelgerichtheid en niet zo positie vast. Neres is beter vanaf rechts en Promes vanaf links, maar vanuit de punt of vanaf de 10 positie is ook goed. Dan is dat iets later druk zetten en direct gebruik maken van de ruimte wel heel erg lekker. En ipv een niet scorende younes heb je er nu spelers met rendement lopen.

5 juni 2020 om 10:21

Ik hoop eigenlijk op Neres op links, Antony op rechts en Promes op 10. Tadic die de balletjes vasthoudt met 3 spelers erachter met diepgang. Kan een mooi jaar worden. Tandem Gravenberch - Martinez zal ook alleen maar sterker worden.

Wijze woorden van hem, na die debiele randzaken van pleintjesvoetbal terwijl het niet kon in coronatijd. Quincy werd absoluut gemist in met name de Champions League campagne. 100% zeker dat mét hem of met David Neres, Ajax de knock-out fase had bereikt. Dus, op naar een beter en gezonder nieuw seizoen!

5 juni 2020 om 10:15

1 moment, verder een seizoen waar weinig op aan te merken viel. Maar ja, ook jongens als Luuk de Jong maken zulke “fouten”, so who cares.

Zo jammer dat hij dit seizoen zo vaak geblesseerd is geweest. De combinatie Promes-Ziyech was FENOMENAAL. Ook jammer dat we deze combinatie niet bij oranje kunnen bewonderen, want voor de rest heeft Promes als aanvaller weinig laten zien in de interland die hij mocht spelen. Ik zie meer toekomst voor hem als rechtsback dan als aanvaller.

4 juni 2020 om 23:28

Je kunt je ook afvragen of Promes met Ziyech uberhaupt een basisplaats had gehad. Ik heb het idee dat hij maar 1 getalenteerde doorgebroken aanvaller verwijderd is van een plaats op de bank.

Soms kun je ook gewoon pech hebben. Ik heb niet de indruk dat Promes wat aan die blessures kon doen. Hij ziet er een stuk fitter uit dan de gemiddelde speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren