Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pérez draait rollen om: 'De bond zit fout en dat weten ze'

Laatste update:
/

Het opstellen van Denis Cheryshev in het bekerduel met Cádiz kan Real Madrid duur komen te staan, maar voorzitter Florentino Pérez maakt zich geen zorgen. Tijdens een speciaal belegde persconferentie liet hij weten dat de club zich zal beroepen op artikel 41.2 van de regelgeving van de Spaanse voetbalbond. Hij herhaalde daarmee de woorden van directeur internationale relaties Emilio Butragueño.

Die gaf eerder al te kennen dat Real en Cheryshev niet door de bond op de hoogte zijn gesteld van het feit dat de speler een schorsing had moeten uitzitten. Real loopt daardoor het risico uit het bekertoernooi gehaald te worden. “Niemand heeft het ons verteld”, benadrukte Pérez nogmaals. “De bond niet en Villarreal niet. De schorsing zal daarom niet geldig zijn. De bond zegt dat we bericht hebben ontvangen, maar dat is niet waar. Dat weten ze.”

Cheryshev ontving vorig seizoen in dienst van Villarreal drie gele kaarten en had om die reden niet mogen starten tegen Cádiz. “Er zijn geen fouten gemaakt, door niemand bij onze club”, aldus Pérez. “We zijn ervan overtuigd dat we hier als winnaar uitkomen. Als ze artikel 41 goed lezen, weten ze dat een straf niet op zijn plaats is. Het is een rotsituatie, maar wij hebben niet fout gehandeld. We zijn boos en zullen onze rechten verdedigen.”

Vind jij dat Real Madrid gestraft moet worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik las het volgende dat iemand ergens had gepost: "de president van de rijkste club legt uit dat het niet hun schuld is dat ze niet wisten dat hun speler een schorsing had. Meer hoef ik niet te zeggen".

lol

3 december 2015 om 21:00

Het zou pas koninklijk zijn geweest als ze hadden gezegd en toegegeven dat ze een fout hebben begaan. Intern uitzoeken en borgen dat het niet nog een keer gebeurd.

Dit is echt zo kinderlijk zwak war Perez doet. Wat is er nog van het grote real overgebleven? Het wordt zelfs een beetje pijnlijk als je het mij vraagt. Ik hoop echt dat de supporters dit niet pikken en in actie komen. Als 100000 man protesteren en een paar potjes wegblijven is die malloot van Perez ook heel snel weg.
Onacceptabel wat er binnen deze mooie club gebeurd!

Als Madrid hier mee weg komt dan is, voor zover dat niet al het geval was, de Spaanse bond alle geloofwaardigheid kwijt. Het was bekend dat deze speler geschorst was. Je bent als (grote) club toch wel op de hoogte van het hoe en wat omtrent je spelers.

3 december 2015 om 20:30

Ik ben een absolute barca fan, maar overdrijven is ook een vak!

Het gaat nou niet om een bepalende speler, waarbij je kunt zeggen dat real lak heeft aan de regels. Ja het is dom van real maar om het team nou te schorsen vind ik ver gaan. Wedstrijd omzetten naar 3-0 verlies is meer op zijn plaats. Dan krijg je nog een mooie retour.

3 december 2015 om 20:42

jazeker wel. of hij nou gescoord had of niet. dat is niet relevant. hij mocht gewoon niet spelen. en daar moet niet het team maar de club voor boeten. helaas valt het team daar ook onder.

3 december 2015 om 20:43

Ik snap je punt maar het is in feite competitievervalsing. En in Nederland is laatst ook iets soortgelijks gebeurd en die zijn er ook uit gegooid. Regels zijn nu eenmaal regels en de club Madrid maakt een fout.
Tuurlijk een speler is geschorst maar je hebt een hele club die dit kon weten en dan ga je me niet zeggen dat totaal niemand hier wat van wist.

3 december 2015 om 20:46

Mohammhi ik ben ook een Barca supporter en heb veel sympathie voor een aantal Madrid spelers die geweldig zijn, maar kijk naar het grote plaatje.

Als Real hier mee wegkomt dan kan de volgende club ook beweren er niks van te weten of dit geval tegen de bond gebruiken. "als Real niet gediskwalifieerd werd, waarom wij wel?"
Osasuna zal het ook niet pikken die om dezelfde reden al zijn gediskwalificeerd.

3 december 2015 om 20:56

Villarreal of valencia en osasuna werden hierdoor ook gediskwalificeerd volgens mij. Zou vrij oneerlijk zijn als Real hiermee wegkomt.

3 december 2015 om 21:05

Het is toch geen tweeluik? Real ligt er bij een 3-0 gewoon uit.

3 december 2015 om 21:14

Het is een tweeluik. Alleen is de 3-0 alleen voor notatie. Het gaat gewoon gepaard met een directe diskwalificatie. De wedstrijd die Osasuna speelde werd ook genoteerd als een 3-0 verlies en ze werden direct gediskwalificeerd.

3 december 2015 om 21:55

Je kan het ook zo bekijken: waarom zou real het risico nemen om geschorst te worden door een voor real begrippen gemiddelde speler op te stellen terwijl ze daardoor gediskwalificeerd zouden kunnen worden?
De bond zou in mijn ogen de hand in eigen boezem moeten steken en voortaan duidelijk aangeven welke speler er niet mee mag doen

3 december 2015 om 22:20

Dus als je de berichtgeving van de bond, die aantoonbaar verstuurd is, gewoon negeert, zou dat geen consequenties moeten hebben.
Waarom niet meteen de tuchtcommissie afschaffen?

3 december 2015 om 22:55

Respect voor je reactie. Het is niet ronaldo waar het om gaat en Real zou in 2 wedstrijden Cadiz altijd verslaan. Zelfs als cadiz een 3-0 reglementaire zege krijgt wint Real nog.

3 december 2015 om 23:11

@Tjaaa
Ik denk niet dat Real de speler in kwestie heeft opgesteld om te kijken hoe ver ze kunnen gaan bij de bond. Nee dit is gewoon pure laksheid en onoplettendheid. Ze hebben daar allemaal liggen slapen. Ik ben een Barca fan en ik zie Real liever in het toernooi doorgaan, maar het zou niet eerlijk zijn tegenover osasuna en andere clubs in het verleden om Real te sparen en om dit op de bond af te schuiven is helemaal lachwekkend.

3 december 2015 om 20:57

Als Madrid niet kan aantonen dat ze er niets van afwisten dan moeten we de straf accepteren die de bond voorstelt. Maar ongelofelijk dat dit gebeurt!

Als de Spaanse bond toegeeft aan deze onzinnige reactie van Madrid heb je de poppen aan het dansen. Niemand in Spanje zal ooit meer een bericht over schorsingen van de Spaanse bond ontvangen en er zal nooit meer iemand geschorst zijn.
Madrid is in gebreken gebleven, een club als Madrid moet toch weten wie er geschorst is wat een amateurisme.

Ja dat is kut. Mijn vriend kreeg ook een extra straf toen ie toch in de auto stapte nadat zijn rijbewijs voor een bepaalde tijd is afgenomen. Beide situaties zijn volkomen buitensporig bestraft. Zowel mijn vriend als Real Madrid zijn niet vantevoren op de hoogte gebracht van hun straf en daardoor is een sanctie niet terecht!!! NOT....

3 december 2015 om 22:18

Dus als je bij je volle bewustzijn de wet overtreedt, kun je je, als ik je goed begrijp, er altijd nog op beroepen dat je de sanctie niet kende, omdat je je daar simpelweg niet in verdiept had.
Goed verhaal.

3 december 2015 om 23:47

Die 'not' aan t einde doet mij denken dat hij juist het tegenovergestelde bedoelt.

4 december 2015 om 09:56

Bij nader inzien heb je waarschijnlijk gelijk. Het valt soms niet mee om sarcasme van zwakzinnigheid te onderscheiden.

4 december 2015 om 10:33

Valt vrijwel nooit mee, moet daarom ook niet raar opgekeken worden als iemand er op reageert alsof het serieus is.

Real moet er gewoon uitgezet worden **tenzij ze idd niet formeel geinformeerd waren zoals Perez beweerd..., kan mij echt niet voorstellen dat de bond er "gewoon "3-0" verlies er van maakt.

Heb mij zojuist trouwens rot gelachen om een video (zag ik op AD) van Merida waar ze hun aanvoerder vast hebben gebonden , allemaal met een knipoog vanwege deze blunder van Real ahaha geweldig.

3 december 2015 om 20:49

Ik krijg de indruk dat mensen een verkeerd beeld hebben over de '3-0'.

3-0 betekent niet dat Real een handicap krijgt in de thuiswedstrijd. 3-0 is gewoon de score die ingevuld worden en Real zal gewoon gediskwalificeerd worden. Osasuna werd ook gediskwalificeerd en de wedstrijd werd genoteerd met een 3-0 resultaat.

3-0 is dus geen mindere straf. Het is een diskwalificatie EN 0-3 notatie.

3 december 2015 om 21:47

Snap ik Origami, vandaar dat ik ook schreef: IK kan mij echt niet voor stellen... en de 3-0 deed ik tussen aanhalingstekens want kon net zo goed 5-0 verlies zijn want het gaat idd om de notatie.
Ik zei het dus vooral omdat (ook) ik veel mensen hoorde praten over 3-0 verlies (en dan nog een return ) , dus je comment onder die van mij is eigenlijk onnodig want wat je zegt wist ik al.

Enfin, het kan haast niet anders dat Real het veld moet ruimen maar ik ben benieuwd.
Wie weet spreekt Perez wel de waarheid :s

Ik vind dit zo kinderachtig he. Ook al mocht het waar zijn (wat ik dus gewoon niet geloof) dan hou je dat als club toch zelf in de gaten?

66% van de 67% stemmers zijn barcalona/messi fans of ronaldo haters

3 december 2015 om 20:45

Dit heeft niks met haten te maken. Dit heeft met de regels volgen te maken.
Elke club dient zich aan de regels re houden, Madrid ook. Een speler die geschorst is mag niet spelen, nou zet je hem toch op dan is het straf. Geen haat, puur logica.

3 december 2015 om 20:51

Toen Barca supporters coulance vroegen omtremt de transfer ban wilde Madridistas daar ook niks van horen. Nu zijn de rollen omgedraaid.

3 december 2015 om 20:51

Wanneer Real niet volgens de regels gehandeld heeft horen ze ervoor gestraft te worden, heeft niks te maken met real of cr7 haters.

Zeg er wel bij zowel de bond als Real moeten met dusdanige bewijs komen voordat er straf of vrijspraak zal komen.

3 december 2015 om 21:52

Waarom moet de bond met bewijzen komen? Als de bond een straf wil opleggen kan dat. Het feit is namelijk al bewezen, dat hebben we allemaal gezien. Als dat zo is keert de bewijslast om. Het is nu aan Real Madrid om aan te tonen dat zij beroep kunnen doen op een strafuitsluitingsgrond.

3 december 2015 om 22:06

Nou heel simpel, als de bond kan bewijzen dat ze wel degelijk Real op de hoogte hebben gesteld staan ze sterker wanneer er een straf komt, tenslotte moeten aanklagers (zowel binnen als buiten de sport gebeuren) ook altijd sluitende bewijs inbrengen zie bijvoorbeeld met de dopingzondaars in het wielrennen, zonder bewijs dat ze sporen van doping in hun bloed/urine hebben kan men wel roepen dat wielrenner a doping gebruikt heeft maar moeten ze het wel bewijzen.

4 december 2015 om 00:21

Die analogie die je maakt met een wielrenner die doping gebruikt gaat niet op. Het hele feit moet dan nog bewezen worden. Er ontbreekt namelijk cruciaal bewijsmateriaal.

Bij Real Madrid is dat niet het geval. Cheryshev was geschorst, en daar is bewijs voor. Ook is Cheryshev opgesteld terwijl hij geschorst was, dat is ook bewezen. Daarnaast heeft Villareal al verklaard dat zij een melding van de bond hebben gehad dat Cheryshev geschorst zou zijn voor de volgende Copa del Rey wedstrijd, dit gebeurt namelijk standaard na een ronde, zelfs in het amateurvoetbal. Kortom, Real Madrid zit in een lastig parket. Zij moeten namelijk met bewijzen of redenen komen dat ze toch niet strafbaar zijn (strafuitsluitingsgronden), aangezien het feit dus bewezen is en ook strafbaar is.
Hoe ze dit willen gaan doen weet ik niet, maar met de pseudo-argumenten waar Perez in zijn persconferentie mee kwam haal je de eindstreep niet.

3 december 2015 om 21:02

Natuurlijk, iedereen die voor gelijke straffen, ongeacht de grootte van een club is is een Ronaldo hater of Messi/barcelona fan

4 december 2015 om 01:00

Je kan toch niet beweren dat men hier geen straf voor moet geven? De club heeft de regels gebroken en zal een sanctie ontvangen conform de richtlijnen hierover. Ik geloof heus niet dat er kwaad opzet in het spel is, want wat doet Cheryshev er nou helemaal toe voor Real. Maar voor een domme vergissing gelden dezelfde straffen vrees ik. Ik denk echter niet dat Real uit de Copa wordt gezet, eerder dat men Cadiz de 3-0 geeft en ze de return gewoon laten doorgaan. Kijken of real dat recht kan zetten tegen de bus van Cadiz.

Ik ga er hier natuurlijk wel vanuit dat Real gewoon de fax met schorsingen heeft ontvangen. Mocht blijken dat de bond die fax om een of andere reden toch neit naar het juiste adres heeft verzonden dan is een straf uiteraard niet van toepassing. Maar zoals het er nu naar uitziet is het gewoon de fout van de club jammer genieg

4 december 2015 om 07:41

Ik ben geen Barcelona of Messi fan en ook geen Ronaldo of Real fan/hater en dat geldt voor de meesten hier. Ik word niet warm of koud van beide clubs. Zet voor de grap even die Madridbril af en stel je niet zo aan. Die club speelt 2.000 kilometer verderop en je kent het alleen van tv.

Regels zijn regels en het opstellen van een geschorste speler moet gewoon bestraft worden. Dat betekend bijna altijd diskwalificatie. Als Madrid 'supporter' kun je beter kwaad worden op de clubleiding dan op de bond.

Leuk en aardig, ik wacht op het officiële nieuws! Zal wel heel jammer zijn mochten ze uitgeschakeld worden , ik wil zoveel mogelijk classicos meemaken. Tegen die tijd is Benitez hopelijk weg en maakt real gewoon goeie kans tegen barca

4 december 2015 om 00:53

Geloof je dat echt? Zelfs al krijgt Real voet aan de grond dan heeft het nog weinig kans tegen dit Barca. Natuurlijk blijft die vorm niet eeuwig duren maar toch. Zolang Barca deze vorm heeft is het voor de rest van Europa kwestie van dekking zoeken en de storm uitzitten. Beetje zoals Real vorig jaar voor Modric uitviel.

Perez je zou beter eens kijken naar al de fouten die je afgelopen 10 jaar al maakt, vindt het niet raar dat dit bij real gebeurt als je ziet dat Perez niet weet hoe hij een van de grootste clubs ter wereld moet runnen.

De beste man weet niet waar hij het moet zoeken. Hij weet zelf ook wel dat hij fout zit

Dit is echt een reactie van een schooljochie die een 1 krijgt omdat hij geen verslag heeft ingeleverd, maar zijn juf er van probeert te overtuigen dat hij deze toch echt gemaild heeft.

En die fax van 27 juli heeft ie niet ontvangen. Lekker makkelijk om dat te zeggen.

Kan men bij de bond niet op het faxapparaat kijken naar de verzonden faxen zoals bij mails? Is op 2 minuten opgelost dan toch? Kan de bond zo aantonen of ze al dan niet die fax hebben verzonden in juli.

Wat mij opvalt is dat een club als Real Madrid dit soort administratieve gegevens niet zelf bijhoudt. Een club met een omzet van in de honderden miljoenen, dan wel niet miljarden euro's, kan niet zelf bijhouden of er een speler geschorst is. Er werken daar waarschijnlijk tientallen mensen op de administratie. Ik neem aan dat de Spaanse bond dit goed bijhoudt en de club op de hoogte heeft gesteld van de schorsing. Maar de onprofessionaliteit van de club is echt lachwekkend. De amateurclub bij mij op de hoek heeft wekelijks prima op orde wie er wel en niet mogen spelen, dan moet dat voor RM ook wel te doen zijn.

Het gedrag van die Perez maakt het alleen maar triester, Doet me denken aan het verwende kindje op de klas. RM is van een prachtige club naar een treurig hoopje gedrochten gegaan.. Helaas..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren