Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pisnijdige Ten Hag haalt arbitrage door het slijk: ‘Denk daar maar eens over na’

Laatste update:

Erik ten Hag heeft na het 0-0 gelijkspel tegen Southampton hard uitgehaald naar de dienstdoende arbitrage. De manager van Manchester United was zichtbaar gepikeerd over de rode kaart van Casemiro en de daaropvolgende penaltysituatie. "Deze wedstrijd is beïnvloed door de scheidsrechter", klaagt Ten Hag tegenover de camera van Sky Sports.

De Tukker opende het post-match interview nog met een lofzang op zijn ploeg. "Een groot compliment aan het team", zei hij. "Ze hebben opnieuw veel karakter getoond. Je staat lange tijd met tien en je hebt donderdag ook nog gespeeld. Nogmaals: dit team is fit, zowel fysiek als mentaal. Ze hebben een geweldige performance neergezet, we hadden deze wedstrijd kunnen winnen."

Ten Hag leek met dat laatste al in te spelen op een volgens hem externe oorzaak van het puntenverlies. Als hem gevraagd wordt of United vlak voor rust een strafschop had moeten krijgen (Armel Bella-Kotchap maakte hands), reageert de Tukker met een volmondig 'ja'. "Absoluut, daar bestaat geen twijfel over. Ik begrijp niet waarom de VAR niet ingrijpt, want daarvoor deed hij dat wel."

Met dat laatste doelt Ten Hag op de rode kaart van Casemiro. De Braziliaan vloog in minuut 32 met twee gestrekte benen in op Carlos Alcaraz en mocht linea recta vertrekken van arbiter Anthony Taylor. "Casemiro heeft meer dan vijfhonderd wedstrijden in Europa gespeeld", werpt Ten Hag tegen. "Nooit kreeg hij een rode kaart. Nu krijgt hij er in – wat is het, vier, vijf wedstrijden? – twee. Denk daar maar eens over na. Hij speelt hard, maar fair We zullen een manier vinden om hem te vervangen, maar dat is niet het probleem. Deze wedstrijd is beïnvloed door de scheidsrechter."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is gewoon een rode kaart, noppen vooruit vol op z'n been. Leuk dat ie ook de bal schampt, maar je kan niet iemand zo doormidden zagen. Je zag trouwens aan de reactie van Casemiro zelf ook dat het rood was. Die schrok er ook van. Was overigens meer lomp dan gemeen, want volgens mij is het geen gemene speler.

12 maart 2023 om 18:58

Met wat pech breekt hij zijn been inderdaad. Verder zou ik Casemiro wel degelijk als een gemene speler omschrijven. Maar niet iemand die bewust mensen zwaar wil blesseren.

12 maart 2023 om 18:59

Ik moet bekennen dat ik het vooral baseer op het feit dat ie wel een aardig hoofd heeft. Ik kijk nooit La Liga 🤪

12 maart 2023 om 19:20

@Lierse1997, Wat versta jij onder gemeen voetballen? Als het klopt wat ten Hag zegt en dat hij in meer dan 500 wedstrijden geen rode kaart heeft ontvangen, dan zou ik hem helemaal niet zo bestempelen. Als ik aan gemeen denk, dan denk ik eerder aan een type Ramos of Pepe.

12 maart 2023 om 19:23

Ik bestempel hem eerder als harde speler, zeker niet gemeen. Je merkt soms dat hij wat snelheid mist, verder een speler met een hart voor het spel en de clubs waar hij speelt

12 maart 2023 om 19:23

Het is een godswonder te noemen dat hij tot dit seizoen amper rechtstreekse rode kaarten gehad heeft. Mensen die Casemiro regelmatig hebben zien voetballen weten perfect wat ik bedoel.

12 maart 2023 om 19:27

Ik heb Casemiro vaak genoeg zien voetballen bij Real, maar ik zou hem zelf niet bestempelen als gemeen. Daarom nogmaals de vraag, wat versta jij onder een voetballer die gemeen is? Voor mij is iemand gemeen als hij zijn kwaadaardige handelingen structureel uitvoert. Zoals Ramos en Pepe deden onder Mourinho. Dat verklaart dan ook hun, maar voornamelijk Ramos, hoge aantal rode kaarten.

12 maart 2023 om 19:31

Bewust onnodige tikjes geven. Bewust die speler iets harder raken dan nodig is. Bewust zelf enorm simuleren als je een klein tikje krijgt terwijl je er elke pot 5 zwaardere uitdeelt.

Het is echter wel efficiënt. Maar nog altijd ‘gemeen’.

12 maart 2023 om 19:34

Als je de reactie op vz leest verbaast het je dat er niet wekelijks minstens 80 beenbreuken plaatsvinden.

12 maart 2023 om 19:44

Als je ook maar een seconde naar die situatie kijkt dan kan je niet anders dan tot de conclusie komen dat die speler geluk gehad heeft.

12 maart 2023 om 20:01

@Lierse1997, Aha ja op die punten scoort hij wel aardig hoog moet ik eerlijk bekennen, maar ik zelf zou iemand niet op basis daarvan bestempelen als gemeen. Daar verschillen wij dan van mening, want voor echt een vieze tackle met kwaadaardige bedoelingen zou je (meestal) een directe rode kaart krijgen.

Als verdedigende middenvelder kom je juist nog vaker in zulke situaties terecht waar dat zou kunnen gebeuren, maar dat het dan bij hem, voor dit seizoen, niet is gebeurd in meer dan 500 wedstrijden. Het is een harde speler, maar niet gemeen, vind ik.

12 maart 2023 om 21:37

Hij had duidelijk geen controle over zijn actie. Hij kwam dus ongecontroleerd in en daardoor was er een reëel risico dat hij zijn tegenstander zwaar blesseert.

“Een mooie maar harde sliding” is gewoon met controle.

13 maart 2023 om 01:36

Hij had duidelijk wel controle over zijn actie. Eens met Eitingpirlo.

12 maart 2023 om 19:05

Ik heb dus echt een andere mening. Inderdaad noppen vooruit, maar op de bal en strekt zijn been niet vol. Geel vond ik terecht, maar rood te zwaar. En als de var zo graag in wil grijpen, hadden ze dat bij het penalty moment moeten doen. Scheidsrechter doet wat mij betreft niet zo veel fout, maar de var neemt hier 2 verkeerde beslissingen.

12 maart 2023 om 19:33

Je kan wel lekker overdrijven.. zag je ook zijn gebalde vuisten die een slaande beweging maakte richting het gezicht van de tegenstander. Volgens mij probeerde hij bij het opstaan ook een kopstoot te geven die Casimero dus inderdaad terechte kaart

12 maart 2023 om 19:40

"Noppen vooruit, vooruit vol op z'n been"
Ja.. omdat ie de bal schampt, en daardoor van richting verandert.
Persoonlijk vond ik het geen rood, maar wees dan op z'n minst consistent, en geef ook de penalty wanneer deze terecht is.

12 maart 2023 om 19:45

Ja die pingel kan je wel geven idd.

12 maart 2023 om 19:51

Het was een handsbal, een penalty

12 maart 2023 om 19:53

De bal schampt?? Casemiro speelde juist vol de bal en schampte daarna de scheenbeen. Vind dit echt geen rode kaart waard. Als hij de bal nou miste had ik het wel begrepen

12 maart 2023 om 21:44

Prima als dit een rode kaart is, maar waar is die consistentie in de PL dan? Zoveel van deze gemaakte overtredingen wordt dan niet naar gekeken. Erkisen werd paar weken gelden de wedstrijd uit geschopt en wordt niet eens geel voor getrokken.

Dar de VAR er is is niets mis mee, maar in Engeland misbruiken ze hem enorm.

Net als de handsbal. Hij haalt er voordeel uit dat de bal op z'n arm komt, waardoor er een doelkans ontnomen wordt.

13 maart 2023 om 10:42

Garnacho is hetzelfde overkomen als Eriksen nu.
Verdediger gooit een schaar en neemt alles mee. Omdat hij de bal eerst heeft geraakt is er niets aan de hand maar Garnacho met de krukken naar huis. Hoe is dat geen gevaarlijk spel eigenlijk ?

Wat een toptrainer is EtH die gaat grote succes boekrn met ManU. Jammer dat de scheids zo zwak was. Een Casemiro is een groot gemis voor het team.

12 maart 2023 om 19:01

Scheids zo zwak? De VAR zag er een rode kaart in en daar kon de scheidsrechter niet om heen. Duidelijker rood bestaat naar mijn mening niet. Gestrekt been, noppen vooruit. Leuk dat er een bal bij zit maar je neemt gewoon het risico een speler te blesseren en daar staat rood voor.

12 maart 2023 om 19:27

Na een 7-0 nederlaag tegen een team wat verder ook niet in vorm is, nu weer een 0-0. Het is er nog lang niet op de rit en nog te vroeg om het te beoordelen. Staat er goed voor door falende concurrentie, maar de meeste aankopen waren te duur of onnodig. Uitgerekend casemiro is een voltreffer.

12 maart 2023 om 19:37

Nee na de 7-0 nederlaag was er een 4-1 overwinning. En nu met z'n 10en een 0-0 in een wedstrijd die je met een andere scheids sws zou winnen.
Maar dat het niet volledig op de rit is klopt. Dat is ook niet realistisch in zo'n korte tijd.

Nu is het al met 2 gestrekte benen invliegen op Alcaraz? Wat een onzin. Noppen naar beneden, 2 gebogen benen, geen enkele strekking gemaakt tijdens raken van de bal. Dat hij daar vanaf schiet is gewoon pech.
Gewoon een harde, maar goede tackle.

12 maart 2023 om 19:25

En terecht rood, was je nog vergeten.

12 maart 2023 om 21:03

Hij komt raar invliegen en raakt de man. Dat is gewoon rood. Niet donkerrood maar je kan hem geven.

Benieuwd hoe de FA hierop gaat reageren. Normaal gesproken is dit een wedstrijd op de tribune voor de coach, na zulke uitspraken.Terechte rode kaart trouwens, los van de grond dus controle kwijt en noppen vooruit. Gericht op de bal, dat zeker maar hij neemt het risico de speler te raken/blesseren. Deze worden trouwens regelmatig gegeven, dus Utd mag niet klagen. Wel over de pingel, dat zeker.

12 maart 2023 om 19:21

Voor zowel geel als rood is wat te zeggen, dus daar valt denk ik weinig te klagen. Dat je daarnaast dan 2 penalties door de neus wordt geboord is wel reden tot klagen.

Zeker de handsbal was echt overduidelijk een penalty. Dat de VAR niet direct over de correcte beelden beschikte bij het moment met Rashford kan ik nog enigszins begrijpen. Ook daar was echter met de later getoonde beelden vanaf de achterzijde duidelijk zichtbaar dat de keeper Rashford raakte en hij daardoor viel.

12 maart 2023 om 19:56

De VAR heeft toch direct alle beelden beschikbaar? Die hebben 9 schermen voor zich geloof ik.

12 maart 2023 om 20:03

Er is eens eerder een moment geweest waarbij de VAR de fout in ging. Daar werd toen gezegd dat ze als VAR een bepaalde serie beelden zelf niet direct beschikbaar hadden. Weet niet meer of het in Nederland of Engeland was.

12 maart 2023 om 22:55

De VAR had een geldig doelpunt van Wolverhampton tegen Liverpool eerder al afgekeurd omdat niet alle beelden nagekeken werden.
De VAR kwam niet tussen op de tackelen van Saka tegen Aston Villa speler of gisteren tegen Felix, bij Van Dijk tegen Everton..
Toen Casemiro iemand bij de nek nam wel terwijl het in elke wedstrijd gebeurt.
De goal van Rashford was door VAR paar maanden geleden afgekeurd omdat die de arm raakte terwijl er geen enkele beweging naar de bal toe was en arm bij de lichaam was etc etc ....

VAR is gewoon belachelijk willekeurig en verpest het spelletje of het nu Arsenal, United of andere ploeg is.
Ze moeten dringend een duidelijke lijn trekken want dit is belachelijk.

13 maart 2023 om 15:04

Zijn dat toevallig de 3 die jij persoonlijk hebt bijgehouden Busby? Ik zie je ze namelijk meerdere malen die 3 herhalen, waarbij ik het een bijzonder rijtje vind. Vandaar mijn vraag ook. Er zijn namelijk wel ''ergere'' zaken gemist door de VAR dan die, waarbij ik bijvoorbeeld de tackle van Saka echt geen rood vond. Dan zou ik eerder verwijzen naar de penalty's etc. die te pas en te onpas niet gegeven worden.

Het probleem lijkt mij gewoon de personen achter de VAR. Dat zijn dezelfde scheidsrechters die op het veld voorheen alle fouten maakten. Maar daar gaat de FA nooit wat aan doen.. nu alleen bij Mason, maar dat was ook al long overdue.

Overigens gaat er niet alleen qua VAR momenten veel fout in de PL vind ik. Het meeste kijk ik natuurlijk naar Arsenal, maar ik pak ook geregeld wedstrijden van andere clubs mee. Maar als ik dan kijk naar de hoeveelheid fouten, dan is dat echt schrikbarend. Die zitten in mijn optiek nog het meest in gele kaarten geven overigens, of überhaupt vrije trappen. Ik zag gisteren Fabio Vieira over zijn eigen benen struikelen na een aanname, waarbij hij van de scheids een vrije trap mee kreeg opeens.. hij was er zelf ook verbaasd over volgens mij.

Ik zal wel weer gekleurd zijn, maar ik vond geel zat hier. Benen waren niet gestrekt en ging vol voor en op de bal. Was gewoon wat pecht dat eraf schoof. Zeker voor engelse begrippen is dit niks ernstigs.
Verder, als var zo moeilijk wil doen, doe het dan aan beide kanten.

13 maart 2023 om 15:07

Voor beide valt wat te zeggen in mijn optiek. De reden dat het denk ik rood is geworden is omdat zijn been gewoon los van de grond is op een hoogte dat hij sowieso over de bal heen glijd. Dat is in mijn optiek gewoon ietwat dom van Casemiro zelf. Had hij zijn voet lager gehouden, dan was dit nooit rood geworden. Hij schampt de bal namelijk in plaats van dat hij vol de bal raakt en daarna de man. Dus hij heeft de bal ook maar half. Dat is denk ik waarom ze rood hebben gegeven.

12 maart 2023 om 19:43

Ja is 4 wedstrijden trouwens standaard? Voelt absurd lang voor zo'n kleine overtreding.
Middenveld idd karig zo. Zal wel weer mcfred voor de verdediging worden. Drama.

12 maart 2023 om 20:24

4 wedstrijden is omdat het zijn tweede van het seizoen is in de PL. Normaal is het Max 3 waarvan 1 voorwaardelijk.

13 maart 2023 om 10:31

Ok duidelijk dank je.

Beetje zwak om nu over de scheidsrechters te beginnen. Kan me namelijk ook nog wel wat wedstrijden herinneren waar United niet mocht klagen over de acheids. Zo gaan die dingen nou eenmaal. Heb het wat vaker terug gekeken maar je kan hier gewoon rood voor geven

12 maart 2023 om 21:49

Noem de wedstrijden en momenten dan ook even op als je wilt?
Praat wat makkelijker om erover te discussiëren.

Typisch dat er nog mensen zijn die dit geen rode kaart vinden. Speler komt met noppen vooruit en te hoog op de bal in (dat heet onbesuisd) en neemt het risico de tegenstander uit het voetbal te schoppen. Geen andere kleur dan rood. Maar wss willen deze mensen lichaamsdelen zien rondvliegen voordat er rood gegeven mag worden aan "hun favoriete ploeg". Vliegende tackles waarbij de man geraakt wordt en beetje bal moeten altijd met rood bestraft worden.
Ten Hag is natuurlijk anders gewend, maar zal als hij de beelden nog eens goed bekijkt best wel het eens zijn met rood, al zal hij dat niet gaan toegeven dit lopende seizoen.

Hij ging vol voor de bal en raakte deze ook. Echter doordat hij de bal niet in het centrum raakte, sprong zijn voet vervolgens van de bal. Ik zie hier persoonlijk geen rode kaart in. Had hij de bal gemist, dan was het natuurlijk donkerrood .

Wil echt niet zo iemand zijn die zeurt om een niet gegeven pingel, maar na zo een dubieuze rode kaart, is dat zowat de enige manier waarop we kunnen scoren met 10 man. Vooral met de technieken die we tegenwoordig ter beschikking hebben, is dit enorm zuur. Denk zelf overigens dat die arrogante Taylor de VAR gewoon overruled heeft bij dat moment met Bella-Kotchap. Was de hele wedstrijd al bezig met het laten zien dat hij er was.

Best grappig hoe ditzelfde Casemiro jarenlang aan rode kaarten ontsnapte in La Liga met zijn af en toe vieze tackles en nu paar weken in de BPL al 2 rode kaarten op zak heeft. Snap nooit hoe Ramos wel altijd direct rood kreeg en Casemiro zo vaak ermee weg wist te komen lol. Iets met karma noem ik dit.

En nee kom niet met anti-real of whatever, er lopen bij mijn clubje ook wel paar rond die aan rood ontsnapt zijn, maar van Casemiro vond ik het al jaren opvallend dat hij er telkens mee gespaard werd als die al geel op zak had.

Toen ik het zag voorbij komen op tv dacht ik; wat een geweldige typische Casemiro actie zeg.. en was enigszins verbaasd toen de arbiter überhaupt floot, zeer verbaasd toen die geel trok en vol ongeloof en onbegrip toen het met rood nog gekker werd! In een land als Engeland, waar ferme tackles konden die in elk ander land bestraft werden, dat het juist daar gebeurde.... Waanzin! En ja de scheids treft blaam maar de echte boosdoener is - zoals vaker- de VAR! De VAR bewijst wekelijks dat het geen aanwinst is! Meermaals! Over de hele wereld.... Inconsequent, inconsistent, etc! Het microscopische zoeken naar n millimeter buitenspel, het ellenlange gewacht, louter irritatie opwekkend! BAH! Achterlijke regelgevingen verneuken het spelletje zodanig dat ik het plezier niet meer ervaar die ik altijd wel ervoer voor het VAR-tijdperk

Casemiro kreeg nooit rood en nu in Engeland al twee keer. Hoe dat komt? Nou dat ligt maar aan één ding: Real Madrid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren