Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Pijnlijk voor Stam was dat Ten Hag voor de ’zwakke-broeder-variant’ koos’

Laatste update:

Ajax maakte zondagmiddag in de Klassieker gehakt van Feyenoord. De Rotterdammers keerden met een 4-0 nederlaag huiswaarts, een stand die al na 45 minuten spelen op het scorebord stond in de Johan Cruijff ArenA. De Nederlandse kranten zijn maandagochtend eensgezind in hun oordeel over de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord.

Het Algemeen Dagblad vraagt zich af of er nog perspectief is bij Feyenoord voor trainer Jaap Stam. “President-commissaris Toon van Bodegom, interim-technisch directeur Sjaak Troost en interim-algemeen directeur Mark Koevermans zullen ongetwijfeld bij trainer Jaap Stam aanschuiven. Een beleidsbepalend trio dat deze week geen enkele intentie had om in te grijpen richting de trainer. Een trio ook dat eerder waardering heeft voor de inzet van de trainer dan zijn afkeuring laat blijken. Maar nu Stam, die de afgelopen weken geregeld zijn tanden liet zien, twijfels toont, verandert er dan iets?”

In the Zone | Narsingh: 'Je kunt wel zeggen dat we goed weg zijn gekomen'

Anderzijds valt in de krant te lezen dat Ajax ‘zijn eigen Super Sunday’ beleefde. Het besluit van trainer Erik ten Hag om David Neres in de basiself te zetten ten faveure van Edson Álvarez kan op lof rekenen. “De Braziliaanse aanvaller kende een moeizame seizoensstart, maar excelleerde voor rust zoals ze van hem in Amsterdam tot voor kort gewend waren. Met een doelpunt en een assist was zijn rendement ook weer hoog. Maar dat niet alleen. Door de diepgang van Neres en Promes op de flanken, en Ziyech als nummer 10 met Van de Beek en Tadic continu bewegend voor en achter hem, werd Ajax volledig ongrijpbaar voor Feyenoord.”

‘Goudpot glinstert voor Ajax’, kopt De Telegraaf. De krant merkt op dat alleen een enorme vormdip de Amsterdammers dit seizoen nog dwars kan zitten. “Pijnlijk voor Jaap Stam was dat Ten Hag voor de ’zwakke-broeder-variant’ koos zonder zijn Latijnse blok op het middenveld”, zo luidt de conclusie. “Het zwakke verweer van de Rotterdammers leidde tot leedvermaak. Zo vroegen de fans zich in plat Amsterdams af of de Feyenoord-verdediging nog in ze nessie lag, met een verwijzing naar Marcos Senesi, die bijna de 3-0 van Tadic inleidde. Vanaf de tribunes klonk: ’Japie nog een jaar, Japie nog een jaar’en ’Japie Stam, wie kent hem niet. Japie Stam, Japie Stam is een echte Ajacied’.”

In een ander artikel wordt de positie van Stam bij Feyenoord geanalyseerd. “Uit respect voor zijn werkgever hield hij maandenlang zijn kaken stijf op elkaar. Zelfs nu haalt hij niet uit naar de eigen club, maar geeft hij voor het eerst aan dat critici ook wel eens oog mogen hebben voor ’de situatie’. Bovendien is het helder dat de critici ook niemand anders meer hebben om boos op te worden”, schrijft het ochtendjournaal. “In zijn totaliteit is het vooral een gevalletje ’roeien met de riemen die je hebt’. Of soms helemaal geen riemen.”

In the Zone | Promes: ‘Ik ben blij dat ik een zeer goede bijdrage kan leveren’

“Een frivole machine van ultramodern voetbal gooide zondag een krakend karretje uit vroeger tijden in het ravijn. Zonder mededogen. Ajax – Feyenoord was een bruisend feest voor de thuisclub, een horrorparty voor de Rotterdammers”, zo opent de Volkskrant. Er wordt gesteld dat de wedstrijd ‘zelden zo vernederend’ was voor Feyenoord. “Het was bijna zielig om de ontmanteling van Feyenoord te aanschouwen. Schooljongens die nog voordat ze ook maar één streek hadden kunnen uithalen, in de hoek waren gezet door de oplettende bovenmeester.”

“Hoe sneu ook, Feyenoord was programmavulling. Het deed voor de spreekwoordelijke spek en bonen mee. Al ontbrak de mosterd. Feyenoord was de bal in de flipperkast. Ajax was de speler die de knoppen bediende”, schrijft de krant. Rick Karsdorp wordt aangehaald als exemplarisch voorbeeld. “Hij vertegenwoordigt de teloorgang van een talent, typerend voor Feyenoord, met al zijn spelers die onder hun potentiële niveau blijven: Leroy Fer, Nicolai Jörgensen, Sam Larsson, Luciano Narsingh. Schaduwen uit het verleden die net hun eigen schijnsel kunnen bijhouden. Zonder idee, zonder sturing.”

Stam: 'Ik weet ook niet waarom Feyenoord zo slecht was'

Ook in het NRC Handelsblad gaat het over de positie van Stam. “Er zit weinig lijn in de ontwikkeling van de ploeg: goede periodes en wedstrijden worden afgewisseld met een groot verval in niveau. Stam heeft te maken met een ervaren maar ook gemankeerde selectie. Diverse spelers zijn niet fit en kunnen niet twee wedstrijden kort achter elkaar spelen”, concludeert men. “De nederlaag tegen Ajax benadrukte het schrale perspectief voor Feyenoord, de op vele gebieden kwetsbare en beperkte topclub – organisatorisch, sportief, financieel.”

‘De Klassieker voelde aan als een trainingspartijtje’, kopt Trouw. “Ajax kan de bal soms leuk laten rondgaan tegen de luchtdekkers van Feyenoord. Het gaat soms zo makkelijk, dat de lol er ook af kan gaan. Na het verloren Champions League-duel van enkele dagen eerder met Chelsea had Van de Beek nog eerlijk gezegd dat tegen deze geladen tegenstander moeilijk te voetballen was. Tegen Feyenoord is nu soms geen kunst aan.”

Denk jij dat Jaap Stam het einde van het seizoen haalt als trainer van Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Feyenoorder ben ik Ajax dankbaar dat het maar 4-0 is gebleven, heb zelden zo een zwak Feyenoord gezien. Hoeveel sympathie ik ook voor stam heb, in de topsport wordt je afgerekend op je resultaten en die zijn onwaarschijnlijk slecht onder deze trainer. Er is in de verste verte geen stijgende lijn te bekennen en het lijkt weer ook niet op dat dit iets sporadisch is. Laten we maar hopen dat het dieptepunt is bereikt en we vanaf nu alleen nog maar omhoog kunnen kijken, hoewel ik het zo zie gebeuren dat door de chaos in het Maasgebouw de gifbeker nog lang niet leeg is

28 oktober 2019 om 08:11

Ik heb toen Stam kwam al geroepen dat het geen goeie keuze was van Feyenoord. Ik weet dat het achteraf geluk is, maar ik had nooit gedacht dat het zo erg zou zijn. Het doet me denken aan Stam's tweede seizoen bij Reading. Hij had heel veel krediet en is er pas na een reeks van 18 wedstrijden met 1 overwinning uitgegooid. Maar Stam heeft gewoon geen plan en al helemaal geen plan b.

28 oktober 2019 om 10:53

Bij Reading was Ulderink zijn rechterhand, die bepaalde de speelwijze en opstelling. Tweede jaar hadden ook de spelers dat door en gingen ze muiten. Bij jong Ajax was het niet veel beter, hij liet het elftal erg verdedigend spelen en moest als trainer weg bij jong Ajax hij werd 12e in de eerste divisie met Jong Ajax. jaar er op werd Reiziger met dezelfde groep kampioen in de eerste divisie, zegt denk ik genoeg. Jaap heeft een probleem dat hij ook denkt dat hij een goede trainer is. Bij PEC waren ze hem al zat naar 5 wedstrijden, hij komt van het platte land (kampen) maar komt daar met zijn arrogante houding liever niet voor uit. Nee Jaap is een goede voetballer geweest, niet top maar zeker bovengemiddeld, maar dat hij daar nog naar moet refereren na elke verloren wedstrijd als hij een journalist spreekt dat is toch wel erg zielig. Nee Jaap het ligt nu echt aan jou en ja je hebt in de top gevoetbald maar laten we eerlijk zijn je had ook niet het talent van de Ligt en bent zeker geen Van Dijk geweest qua voetballer.

28 oktober 2019 om 11:36

Nee Jaap is een goede voetballer geweest, niet top maar zeker bovengemiddeld" ????????????? Stam hoorde "gewoon" bij de absolute top bij United. Boven gemiddeld, laat me niet lachen....

28 oktober 2019 om 12:19

@xajacfa: Als je dit roept over de voetballer Jaap Stam heb je hem iig nog nooit zien spelen, regelrechte slager waar menig aanvaller met bibberende knieen op af rende. Was een topverdediger vooral in zijn Man U tijd, wat je over hem roept als trainer klopt maar als voetballer doe je hem wel echt tekort

28 oktober 2019 om 15:58

Dutch Footballer of the Year: 1997 Dutch Golden Boot: 1997 Uefa Club Best Defender of the Year: 1998–99, 1999–2000 PFA Team of the Year: 1998–99 Premier League, 1999–2000 Premier League, 2000–01 Premier League[31] ESM Team of the Year: 1998–99 Overseas Team of the Decade – Premier League 10 Seasons Awards (1992–93 – 2001–02) Fifpro World XI Nominee 2005[32]

28 oktober 2019 om 16:01

Voetbalzone maakt er natuurlijk weer een onleesbaar zooitje van met de dramatische forumsoftware hier (tis wel duidelijk dat wij het product zijn en niet de klant) maar dat is dus zijn erelijst. Meerdere jaren PL team van het jaar. Meerdere keren door Uefa gekozen als beste verdediger van het jaar. Als Stam geen wereldtop was dan is niemand dat.

28 oktober 2019 om 09:51

Een trainer kan nooit beter zijn dan zijn materiaal. Dit is het gevolg van jarenlang wanbeleid binnen de club, zowel het aankoopbeleid als het beleid in de jeugdopleiding incl de beslissing niet mee te doen met de voetbalpiramide. Jaap heeft helemaal geen aandeel gehad in de selectie, dat is met name Martin van Geel geweest. B.v. een Dick Advocaat die weer genoemd wordt, gaat het ook niet beter doen. Er wordt ook verschrikkelijk veel belang in trainers gelegd hier op VZ, terwijl ze niet veel anders doen dan de trainer van het eerste van Lutjekerk dat in de 4e klasse van de onderafdeling van de Knvb speelt. Ze hebben alleen veel meer tijd, 2 keer per dag, om te trainen. Het verschil in kwaliteit zit hem er met name in dat EtH Ziyech, Tadic en Blind heeft, en jouw trainer jou, Dikke Dirk en Jan de postbode. Voor mensen die het niet met mij eens zijn: ga eens voor de grap de donderspeech van Jesse Marsch in de rust tegen Liverpool kijken. Die heb ik al honderd keer gehoord (in mijn kleedkamer)en gezien bij coaches in American Football, hockey e.d. Dat is zo generiek; amateurpsychologie van de koude grond. Je kan er de donder op zeggen dat Jaap in de rust tekeer gegaan is, maar daar zag je op het veld niets van terug. het is dat Ajax het wel best vond dat het geen 7 of 8-0 werd.

28 oktober 2019 om 10:56

Donco niet helemaal mee eens, een trainer kan zeker invloed hebben kijk naar Zuid Korea op het WK onder Guus die stegen boven zich uit. Guus liet hen er in geloven (en een scheidsrechter omkopen maar dat hoort erbij). Nee een trainer kan zeker wel zorgen dat 11 5 jes elf 6jes zijn in het veld. De juiste combi zoeken en vinden en de individu wordt er beter van. Daarnaast is het omgekeerde ook waar een trainer kan een speler zeker minder maken. Wat dacht je van Dembele (was bij Dortmund veel beter) Bale heeft ook geen klik met de trainer maar kan wel voetballen zo zijn er nog wel wat voorbeelden waarbij een trainer niet het maximale uit een speler krijgt... Sarri en de Ligt?

28 oktober 2019 om 09:52

Wie er voor deze groep staat maakt geen reet uit. En na de winterstop gaat het ook wel beter draaien . Er zijn zaken die vele malen belangrijker zijn. Neem @@@ na een half jaar eens een keer een technisch directeur aan , echt werkelijk waar on-ge-lo-te-lijk. Licht fan het hele bestuur eens door. Werk dan aan de jeugdopleiding . Kijk vervolgens naar mogelijke samenwerking met dortdrecht of Excelsior , dan ga eens een scouting-apparaat op poten zetten . En dan , als allerlaagste prioriteit .:.ga eens in april kijken hoe de selectie er voor staat en of stam de man is voor volgend jaar. En kijk welke gerichte aankopen je kunt doen. Dit keer eens op tijd zodat de spelers niet binnenkomen als de competitie al lang en breed is begonnen , geen aankopen van spelers die net opvallen in de ED voor veels te veel geld en geen uitgerangeerde oud-Feyenoorders . Nee, dit keer eens aankopen die echt wat toevoegen en echt beter zijn dan eigen jeugdspelers. Dat is de volgorde . Niet nu naar stam gaan kijken. Trouwens , Gio kommer zogenaamd toch ook geen snars van. En wie kan en wil er trainer van dit team worden. Dan kom je sowieso bij de 6e keus uit omdat de eerste 5 niet willen .

Ik vind dit eigenlijk de sterkste variant, Ajax is hiermee sterker aan de bal en zet veel beter en hoger druk. Je wilt Neres eigenlijk niet op de bank zetten en als je met Martinez, van de Beek en Ziyech speelt op het middenveld is dat ook niet nodig. Alvarez is ook zeker een goede speler met nog meer potentie, maar ik zie in hem vooral een RCV en daar doet Veltman het nu geweldig.

28 oktober 2019 om 08:44

Precies, er is vaak geroepen dat het niet in balans zou zijn maar het is eigenlijk een betere versie van het kampioensmiddenveld van 2011 met Eriksen/siem de Jong/enoh. Ziyech, vd Beek en Martinez lopen allemaal ontzettend veel meters, doen defensieve taken (vooral Martinez) maar hebben ook allemaal de handelingssnelheid, passing en creativiteit die nodig is voor het spel wat Ten Hag wil spelen. Ik denk eigenlijk ook niet dat ten Hag hiervoor koos omdat het de "zwakke broeder variant" is, maar meer omdat hij na Chelsea en de afgelopen weken heeft gezien dat het middenveld gewoon nog niet klopte. Hij probeerde het eerst op te lossen met Promes op 10 en dat liep ook nog niet 100% soepel maar ik denk zelf dat het met Ziyech op het middenveld meer op zn plek gaat vallen. Ziyech is gewoon meer een middenvelder dan Promes en kan ook beter uit de voeten naast vd Beek. Promes en van de Beek lopen teveel dezelfde ruimte in als ze samen op het middenveld staan, Ziyech blijft meer buiten de 16 wat voor Donny veel beter is.

28 oktober 2019 om 16:07

Het middenveld van Ajax in 2011 was met Eriksen, De Zeeuw en Anita... Niet met Siem en Enoh. Het ging pas lopen toen die van het middenveld af gingen. Ook speelde dat middenveld met de punt naar achteren. Eigenlijk gewoon totaal niet te vergelijken met nu.

28 oktober 2019 om 09:27

Ik vind dat Veltman het naar behoren doet (voor zijn doen), maar zo bijzonder is het toch niet? Gisteren leverde hij na ongeveer 90 seconden spelen de bal al bijna in. Die jongen is gewoon niet scherp en meedogenloos genoeg. Heel gauw wisselen, in ieder geval voor Chelsea-uit.

28 oktober 2019 om 10:20

@superstick: Juist tegen Chelsea deed Veltman het prima. Gisteren dat ene momentje, maar verder foutloos. Heb liever dat Ten Hag Veltman naar rechtsback verhuist en Alvarez dan naast hem staat als Rcv. Veltman in deze vorm wil ik niet op de bank hebben, maar op het veld.

28 oktober 2019 om 11:02

Dat is een interessante optie, ja.. Al vind ik Veltman eigenlijk niet zo geschikt als rechtsback. Voetballend komt hij tekort.

28 oktober 2019 om 11:38

Bijna iedere rechtsback komt voetballend tekort. Edit: En als ze wel kunnen voetballen, kunnen ze vaak niet verdedigen.

28 oktober 2019 om 13:00

Ja, maar Ajax heeft in de competitie natuurlijk erg veel de bal. Dan is voetballen misschien wel belangrijker dan verdedigen.

28 oktober 2019 om 15:09

Zo kan je het ook bekijken. Ik vind dat we met Tagliaficio al een hele aanvallende back in huis hebben. Dan mag de andere back best wat sober zijn. Maargoed, tegen sommige tegenstanders kun je daar beter een aanvallend ingestelde speler neerzetten, daar heb je gelijk in.

28 oktober 2019 om 09:47

Dit zou de sterkste variant kunnen zijn als EtH Blind en Martinez om zou durven draaien; Martinez heeft heel veel kwaliteiten, maar hij heeft geen notie van wat erom hem heen gebeurt. Dat is een belangrijke vaardigheid die een CVM moet hebben. Blind leest het spel beter, schat heel goed in waar het spel zich naartoe beweegt en weet ook als er iemand uit zijn rug weg wil lopen, iets wat Martinez niet doorheeft. Overigens nam Ziyech ook geregeld v/d Beek's taken over, wat hij volgens mij bewuster zou doen wanneer Ajax met twee Am's zou spelen. Ik vond van der Beek in de loop van de wedstrijd zijn verdedigende taken verwaarlozen, waarschiijnlijk omdat het te makkelijk ging.

28 oktober 2019 om 13:05

" Dit zou de sterkste variant kunnen zijn als EtH Blind en Martinez om zou durven draaien ". Bijzondere reactie. Omdat Ten Hag dat lang geprobeerd heeft en dat niet bleek te werken en Ajax sinds Blind een linie terug is gehaald, aantoonbaar veel beter functioneert. Ik vind het alles behalve logisch omdat nu weer om te draaien. Ten Hag speelt niet voor niets met de punt naar voren, maar omdat het team dan beter in balans is en dat beter aansluit op de kwaliteiten van zijn spelers. Zyech legt te veel risico in zijn spel en leidt teveel balverlies om tegen sterkere tegenstanders op de 10 positie te kunnen renderen zonder twee defensief denkende middenvelders. Als de 10 balverlies leidt, ligt de weg naar het doel helemaal open als er teveel spelers voor de bal staan. Op de vleugels en meer naar voren is dat risico veel minder groot. Zyech en Blind functioneren ondanks hun tekortkomingen prima in het systeem dat Ten Hag hanteert en dat is omdat Ten Hag bij het maken van zijn opstelling rekening houdt met die tekortkomingen. Daarom kiest hij ook niet voor een systeem met de punt naar achter en niet naar voren omdat het team daardoor een stuk kwetsbaarder wordt. Het is bovendien ook niet heel verstandig om te gaan experimenteren en een systeem om te gaan gooien terwijl het team nog niet naar behoren functioneert. Dat is meer iets voor de voorbereiding.

28 oktober 2019 om 10:05

lausho, vind dit voetballend ook zeker de beste variant, maar als je tegenstander beter is dan met alle respect Feyenoord, dan kan die goed gebruik maken van de enorme gaten op het middenveld. Gisteren stonden met grote regelmaat en Van de Beek en Ziyech ver voor de bal. Als je daar een compacte organisatie tegenoverzet, loopt de tegenstander zoover Ajax heen omdat de gaten enorm groot worden. Gisteren zag je dat ook weer de tweede helft. Tuurlijk sppelt gemakzuchrt dan mee, maar dit gebeurt met grote regelmaat, zelfs in de eredivisie.

Vind de zwakke broeder variant in elk geval een stuk leuker om naar te kijken dan die Europese variant. Wordt tijd dat dit gewoon dé variant wordt met Ziyech op 10, Tadic in de spits en Promes en Neres op de flanken. Als Alvarez wil spelen mag die concurreren met Veltman. Op het middenveld met Alverez en Martinez ben je gewoon te traag in de opbouw.

28 oktober 2019 om 08:36

Probleem is een beetje dat Donny echt geen 6 is, maar een pure schaduwspits. Promes en Marin zijn dat ook. Eigenlijk heb je 3 dezelfde soort spelers voor deze positie, en geen echte moderne 6 voor naast Martinez. Ik hoop dat Ajax volgend jaar van de Beek voor een mooi bedrag kan verkopen en daar een moderne allround middenvelder voor terug haalt. Promes op 10, Ziyech en Tadic/Neres op de flanken en dan nog een echte rasspits halen. En een RB. Dan heb je een topteam staan.

28 oktober 2019 om 08:57

Marin is geen schaduwspits. Dat is een box to box speler. Die zou eigenlijk op de positie moeten staan van vd Beek, alleen loopt het voor hem nog niet zo lekker.

28 oktober 2019 om 09:40

Laten we nog meer kopen en de jeugd helemaal vergeten. Misschien Eiting, Ekkelenkamp en Gravenberch wat meer speeltijd geven om te kijken of die het middenveld kunnen versterken in plaats van doelloos Siem erin gooien. Gisteren eindelijk weer eens jeugd zien invallen, al hadden ze al eerder erin mogen komen.

28 oktober 2019 om 10:14

Dat gezeik over die 10 minuutjes die Siem gespeeld heeft . Kappen nou.

28 oktober 2019 om 10:33

Marin speelde in Luik als aanvallende middenvelder, type van de Beek, vooral opduikend in de 16. Bij Ajax moest hij in een andere rol beginnen, wat best zonde is want het is een goede speler op zijn oorspronkelijke positie

28 oktober 2019 om 10:50

V/d Beek en Marin zijn helemaal geen schaduwspitsen, maar allround box to box middenvelders, wat Ziyech eigenlijk ook is. Promes, dat is een schaduwspits. Het meest ideale zou zijn als EtH met de punt naar achter zou gaan spelen, maar Martinez is daar niet geschikt voor. Dat zou denk ik momenteel alleen Blind kunnen in de huidige selectie, hij is iig de beste keuze, misschien Eiting. Ik bedenk me dat Donny het wellicht ook kan, dat heeft hij in de jeugd ook vaak gespeeld, alleen gebruik je hem dan niet in zijn kracht.

28 oktober 2019 om 12:00

De oplossing is dat Ajax met de punt naar achteren gaat spelen met Martinez op zes en Donny en Marin als diepgaande middenvelders.

28 oktober 2019 om 13:17

Het is geen wet van Meden en Perzen dat een 10 perse een schaduwspits moet zijn. Bergkamp en Litmanen vulden de 10 positie op totaal verschillende manieren in en hebben daar evenveel succes mee geboekt. Marin zou prima uit de voeten moeten kunnen op 10, maar is duidelijk geen controleur. Hij heeft echter genoeg kwaliteit omdat wel te kunnen worden, Schone was ook van origine een echte 10 en heeft het vak controleur ook prima onder de knieen gekregen. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat Marin dat op termijn ook niet zou kunnen. Het ligt echter voor de hand dat na dit seizoen diverse sleutelspelers zullen vertrekken, waardoor Ten Hag volgend jaar misschien wel een selectie tot zijn beschikking heeft die beter tot zijn recht komt in een systeem met de punt naar achter.

28 oktober 2019 om 14:09

Doncoxxx, met van de Beek op een controlerende positie hebben we al vaak gezien dat het middenveld van Ajax een grote gatenkaas wordt. Donny heeft een enorme drive naar voren en loopt regelmatig een paar meter in de buurt van Tadic - was niet voor niks dat ze tegen elkaar aanliepen gisteren. Als je het hebt over een box-to-box speler dan denk ik aan een Nainggolan, Vidal, Khedira, Henderson, etc. Powerhouses die primair controleren maar die getimede rushes naar voren maken, en relatief "laat" in de 16 van de tegenstander arriveren. Donny daarentegen gaat het liefste voorop in de strijd en hangt vroeg in de aanval al in de 16. Donny heeft scorend vermogen en daarom is het zonde om hem zo controlerend neer te zetten. Hij komt veel beter tot zijn recht op de 10, niet als spelmaker maar als schaduwspits. Marin was bij Luik eenzelfde type zpeler. Ziyech vind ik overigens al helemaal geen boxs to box speler, Ziyech en echt een klassieke spelmaker, hangend op rechts of eventueel op 10. Als Ajax een goede dynamische box-to-box kan vinden om naast "6" Martinez te staan, dan heb je een veel gebalanceerder middenveld.

Wat ben ik blij dat we eindelijk weer eens een wedstrijd hadden met diepgang. Martinez is een topspeler voor Ajax, en ook over Alvarez ben ik tevreden, maar met die 2 op het middenveld heb je 0 diepgang. En als je dan een keuze moet maken tussen deze 2 zal die naar mijn mening altijd op Martinez moeten vallen. Martinez als "stofzuiger", Donny van de Beek wat meer voor uitgeschoven (wat ook zijn kracht is) en dan afwisselend Ziyech, Promes of Tadic aanvallend op het middenveld. Ik denk dat dit ook de sleutel is geweest tegen Feyenoord. En wat was het fijn om Neres weer eens mes scherp te zien. Hoe hij die 3-0 maakte was echt weer even de Neres van vorig seizoen. Z'n lichaamsschijnbeweging pakte eigenlijk verkeerd uit waardoor hij voor z'n rechts kwam, maar dan toch dat subtiele lobje. Heerlijk!ik snap best dat er soms gekozen moet worden voor meer verdedigende stabiliteit, maar in 9 van de 10 wedstrijden in de Eredivisie moet Ajax naar mijn idee gewoon met een dergelijke opstelling starten. 1 verdedigende middenvelder, 1 (zeer) aanvallende middenvelder en 1 die er een beetje tussenin staat. De 2e helft werd eigenlijk gewoon zakelijk uitgespeeld. Spelers rust geven, jonkies een kans geven. Met wat meer scherpte hadden er nog 2 of 3 bijgemaakt kunnen, maar een 4-0 tegen de eeuwige rivaal smaakt altijd zoet. Wat was het een heerlijk weekend om Ajacied te zijn! En alvast vooruitlopend op het komende seizoen: trek a.u.b. de portomonnee voor Calvin Stengs. Wat een talent is dat zeg! De kans is zã©ã©r groot dat we volgend seizoen een nieuwe vleugelspeler nodig hebben, en Stengs lijkt me toch de perfecte kandidaat.

Wat ik bizar blijf vinden is dat Feyenoord zich gisteren zo makkelijk van het veld liet spelen. Als er zo een dergelijk gebrek aan idee én strijd is, dan moet Stam toch concluderen dat hij de selectie totaal niet weet te raken. Hij heeft op zeker niet de minste namen tot zijn beschikking (Jorgensen, Berghuis, Fer, Haps, Senesi, Karsdorp, Vermeer om er maar een aantal te noemen waarvan we weten dat ze kunnen voetballen), maar vrijwel alle spelers lopen er volledig verloren bij. Als je dan ziet hoe RKC en Groningen het Ajax met twee totaal verschillende tactieken moelijk kunnen maken en Feyenoord zonder plan het veld betreed in de Arena... Om eerlijk te zijn verwacht ik dat Stam snel de handdoek in de ring zal gooien.

28 oktober 2019 om 08:40

Als je binnen 7 minuten met 2-0 achter staat dan speel je de wedstrijd natuurlijk ook niet lekker uit. Denk toch dat de sfeer in de Arena best intimiderend is, zeker als je toch al niet zo'n beste reeks hebt neergezet en je uitpubliek mist. Ajax had eigenlijk vorig jaar hetzelfde in de Kuip, nadat het 2-1 werd een de hele Kuip zich tegen je keert is het moeilijk voetballen.

28 oktober 2019 om 09:59

Groningen en RKC hebben geen rechtsback die in de 1e minuut ergens op de middellijn staat te fluiten . Of een rechtsbuiten die in dromenland zit als de linksback voor hem langs loopt. Daar kom je Guardiola voor zetten , maar daar valt niet tegenop te coachen.

Ik weet dat Jaap ontslaan, weinig te maken heeft met de capaciteiten van hem, maar je zal toch wel iets moeten proberen, om een 'schokeffect' teweeg te brengen. De geschiedenis herhaalt zich en dan weet je meestal dat je als club moet ingrijpen.

28 oktober 2019 om 08:58

Eens schokeffect is korte termijn denken. Wat gaat een nieuwe trainer nu echt voor verrassends brengen? Wie wilt er naar feyenoord komen? Er komt niets eens een algemeen of technisch directeur omdat ze zien dat de gifbeker nog niet leeg is.

28 oktober 2019 om 10:15

Dick Advocaat mag het van mij afmaken en daarna zien ze verder wel. Ja, het is korte termijn visie, maar first things first toch? Je weet dat er iets moet gebeuren binnen de mogelijkheden en dan kom je uit bij Dick Advocaat.

28 oktober 2019 om 11:23

Waarom Dick Advocaat niet naast Stam zetten? Zoiets hebben ze in het verleden toch ook al eens gedaan bij Van Bronckhorst? Stam moet daar uiteraard zelf wel akkoord mee gaan.

28 oktober 2019 om 11:52

Als zijn ego dat toelaat, sure why not?

Wat een wanvertoning van Feyenoord zijde. Als je Ajax zoveel ruimte geeft, dan wordt je simpelweg weg geblazen. Oké die snelle 1-0 en 2-0 was een dreun, maar dan moet je toch in de organisatie blijven lopen.dat gebeurde niet, 0,0 felheid. Dan had Stam na 25 minuten moeten ingrijpen door een wissel in te brengen om een signaal af te geven. Zowel Stam, als de spelers en de staf hebben keihard gefaald. En ze mogen Ajax dankbaar zijn, dat het slechts bij 4-0 bleef.

Ajax past zich aan aan de tegenstander. Ajax wist dat het ruimtes zou krijgen op het middenveld. Feyenoord speelt namelijk helemaal niet zo compact.

Ronald Koeman is een mooi voorbeeld van slim carrierekeuzes maken. Ging aan de haal met het vakwerk dat Co Adriaanse had neergezet in de Arena voordat deze daar werd weggepest, had in AZ een mooie kans nadat Louis van Gaal daar iets leuks had opgebouwd en greep ook zijn kans om na het hoogtepunt onder Guus Hiddink wat aanzien te genereren bij Psv. Dat hij de afgelopen jaren niet in Oranje stapt voordat het perspectief verbeterde tot wat het nu is past daar ook in. Zo had Jaap het ook beter kunnen aanpakken. Bij Reading deed hij het aardig natuurlijk, maar in Nederland was hij nog amper een grote naam. Beter had hij enkele jaren nog met PEC in de luwte kunnen presteren, in plaats van opportuun te kiezen voor de eerste de beste grote club die langskomt. Waar tientallen kandidaten Td’s grinnikend bedankten voor een rol in de smeulende Kuip, was er niemand die Jaap tegenhield in te stappen in een kamikazerit. Een weinig zichtbaar verleden bij Reading, een blauwe maandag in Zwolle en een kansloos avontuur bij Feyenoord dat op niets anders uitloopt dan versnelde veroudering. Ik vrees dat Stam in dezelfde onderstroom mislukte trainers terecht is gekomen als Mario Been, Ruud Gullit, Erwin Koeman, Danny Blind, Clarence Seedorf, etc.

28 oktober 2019 om 11:25

Ben het wel met je eens. Heeft Jaap wel een zaakwaarnemer?

28 oktober 2019 om 15:35

Ja Van Ginkel toch? Misschien wreef die zich al in de handen om Feyenoord Senesi in de maag te splitsen, nog voordat hij Stam zou moeten afraden niet in de club te stappen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren