Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez: ‘Zo zonde voor die jongen dat hij naar een club in puinhoop gaat’

Laatste update:

Kenneth Perez vindt het onbegrijpelijk dat Joshua Zirkzee op huurbasis de overstap van Bayern München naar Anderlecht heeft gemaakt. De Deense analist zegt in het programma De Ultieme Voorbeschouwing van ESPN dat hij de twintigjarige spits dolgraag bij Feyenoord had willen zien spelen. Tegelijkertijd noemt Perez het shocking als Feyenoord komend seizoen met Naoufal Bannis in de spits moet gaan aantreden.

“Dick Advocaat is niet helemaal gek geweest om Linssen in de spits te zetten. Slot heeft Bannis en Bozeník geprobeerd, maar komt uiteindelijk ook bij Linssen uit. Dus er moet een nummer negen komen”, begint Hans Kraay junior in het praatprogramma over de spitspositie bij Feyenoord. “Een veelscorende spits voor weinig. Heb je een nummer?”, zo haakt Perez in. “Pellè? Ik heb geen flauw idee hoe hij er voor staat. Hij heeft lang in China gezeten en is gedegradeerd met Parma.”

“Mijn optie was Zirkzee. Ik vind het zo zonde voor die jongen dat hij naar een club in puinhoop gaat, Anderlecht. Hoezo zegt hij met zijn zaakwaarnemer niet gewoon: ‘We gaan naar Feyenoord, hoe het ook moet’”, gaat Perez verder. Zirkzee speelde voorlopig al twee wedstrijden voor Anderlecht, maar kwam daar nog niet in tot scoren. Kraay vraagt zich af wat er rond de overstap van Zirkzee gebeurd is. “Ik ken zijn vader, dat is een schat van een man die helemaal Feyenoord-gek is.”

“Dan gaat die jongen eerst naar Parma, nu naar Anderlecht en daarna weer terug. Man, wat is dat toch zonde”, reageert Perez. Marciano Vink benadrukt dat Zirkzee ‘de held’ had kunnen worden bij Feyenoord. “Hij kan de verlosser zijn, degene die er twintig in kan leggen en Het Legioen erachter kan krijgen.” Perez concludeert vervolgens: “Het is shocking als je met Bannis in de spits moet gaan spelen, dan houd ik mijn hart vast. Maar goed, het is ergens wel zonde. Je kan niet met goed fatsoen zeggen dat ze in de top drie eindigen.”

Vink tipt Adrián Dalmau van FC Utrecht voor de spitspositie bij Feyenoord, waarna Kraay aan Perez vraagt of hij met anderhalf miljoen euro Giorgios Giakoumakis van VVV-Venlo zou halen. “Ik ben geen voorstander om dat soort risico’s te nemen", antwoordt Perez. "En voor anderhalf miljoen kun je hem niet halen. Als je zoveel goals kunt maken bij VVV en hem niet te cynisch beoordeelt, maar alleen op zijn doelpunten… Er is toch wel spits te vinden, even serieus. Wij zitten er niet dagelijks op, maar Frank Arnesen en Arne Slot wel."

Ben jij het met Kenneth Perez eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik probeer het liever met Zirkzee op huurbasis dan met relatief kleine bedragen (1,5 miljoen) smijten naar verschillende risico's (zoals Dalmau of die Griek). Feyenoord is toch wel een tijdje koning geweest om 10x 1 miljoen te spenderen aan spelers in plaats van 1x een groter bedrag (die 10 komt uit de lucht vallen).

12 augustus 2021 om 10:00

Ik begin trouwens wel steeds beter te begrijpen dat talenten op jonge leeftijd naar grote clubs gaan. Zirkzee heeft eigenlijk niks bijzonders laten zien en wordt toch door velen als aanwinst, en hier door Vink zelfs als verlosser, gezien voor een Nederlandse topclub. Puur omdat hij bij Bayern zit en “dus wel wat moet kunnen”

12 augustus 2021 om 10:10

Ach de een leeft helemaal op in het grote buitenland en de ander moet vooral dicht bij huis blijven. Dat is bij 'de normale' student ook het geval. Ik bleef veilig thuis wonen en de ander leeft in een vreemde stand en een studentenhuis helemaal op. Over het algemeen breken natuurlijk sowieso niet heel veel spelers door (zowel in eigen land als via het buitenland), aangezien we iets van 15 miljoen amateurvoetballers hebben rondlopen.

Ik zie Feyenoord alleen liever veilig kiezen voor een huurovereenkomst (was dat toen ook niet zo met Castaignos?), dan dat ze weer met minimale miljoenen iets net-niet gaan kopen. Mislikt Zirkzee, zet je hem gewoon weer op de bus terug.

12 augustus 2021 om 12:07

Ik snap idd dat er weinig risico is, maar als huurspeler staat hij wel een contractspeler in de weg. Boxenik is voor 4 miljoen gekocht en bannis is ook nog kapitaal. Dat gooi je weg als je een huurspeler haalt. Dat is prima als ze zoals Til vele malen beter zijn dan wat je hebt, maar daar heb ik bij Zirkzee echt hele flinke twijfels bij

12 augustus 2021 om 18:47

Ik zou die bozenik lekker een jaartje laten staan. Als je hem juist weet te gebruiken en vertrouwen leeft ie zeker op.

Pereze mag nu wel eens ophouden over zijn 2 gespreksonderwerpen, Ihattaren en Zirkzee. Man wat heeft deze kerel het vaak over wat die twee jongens wel en niet zouden moeten doen.

12 augustus 2021 om 09:07

In dit geval is dat niet zo vreemd toch. Vele vinden dat Feyenoord een spits mist, ik persoonlijk zou Bozenik graag een keer met vertrouwen zien, en Zirkzee, nota bene een oud Feyenoorder, mag worden verhuurd. Tel daar de financiële situatie van Feyenoord bij op en dan zou ik het in ieder geval proberen.

12 augustus 2021 om 09:12

Zirkzee heeft toch helemaal niks laten zien tot nu toe? Een keertje gescoord voor Bayern in Bundesliga, woehoe. Daar hoef je de ballen er alleen maar in te tikken voor ze. Als hij komt heb je 3 onbewezen spitsen, waarvan je voor 1 een fiks bedrag hebt betaald. Ik snap wel dat Arnesen Zirkzee links laat liggen.

12 augustus 2021 om 09:18

Op basis van de eerste wedstrijd bij Anderlecht is het toch wel een goede spits hoor. Heeft een degelijke techniek en overzicht waardoor hij snel kan combineren met lopende medespelers en hij heeft ook een mooie goal gemaakt. Soms nog wat te nonchalant maar dat hoort erbij op die leeftijd.

12 augustus 2021 om 09:39

Zirkzee heeft nog voldoende te bewijzen, maar maakte bij afwezigheid van Lewandowski toch wel een prima indruk. Althans, de beelden die ik voorbij heb zien komen. Ik volg de Bundesliga niet goed. Maar de logica erachter snapte ik wel. Een jonge spits afkomstig uit de opleiding, uit Rotterdam, daar reken ik Schiedam voor het gemak even onder, en budgetgewijs ook prima. Een spits voor die er zeker 20 inramt kost 10 miljoen. Dat gaat en kan Feyenoord niet betalen.

12 augustus 2021 om 11:06

De garantie dat Zirkzee er 20 voor je maakt is er ook niet.

12 augustus 2021 om 15:17

@Lierse1997. Heeft Zirkzee een goal gemaakt? Of bedoel je bij Bayern? En hij heeft natuurlijk pas 30 minuten gespeeld, dus we gaan het zien.

12 augustus 2021 om 18:44

Hij had gescoord tegen Seraing maar die werd afgekeurd door offside van Raman. Dat doet er echter niets van af dat hij die bal heel mooi binnentrapt. Hij heeft toen trouwens ook een 60-tal minuten gespeeld, toen moest hij er af met een kleine verrekking dacht ik.

Echt ongelooflijk toch.. Dalmau, Giakoumakis.. Pff. Had van Vink ook wel meer verwacht. Die Dalmau is niet eens onomstreden bij Utrecht en komt daar imo ook al tekort voor. 100% liever Linssen boven die 2.

Verder vindt Perez alles wel shocking aan Feyenoord. Laatst ook z'n kritiek op Kokcu omdat hij in zijn ogen wéér een slechte pot speelde, terwijl hij toch echt gewoon lekker speelde (net als tegen Luzern). En dat de pa van Zirkzee zo gek is van Feyenoord heeft Joshua in elk geval niet meegenomen in z'n besluit om na een maximale aanbieding van Feyenoord naar Bayern te vertrekken.

12 augustus 2021 om 09:06

Exact! En wat heeft Joshua nog laten zien? Vrij mager nog en moet de verlosser zijn volgens Perez?

Je moet een spits halen die gelijk beter is dan de huidige materiaal. Dat zijn deze alle spelers niet. Ze zijn redelijk maar veel beter dat vraag ik me af. Dalmau? Hou toch op en die Griek heeft het goed gedaan, 1e helft van het seizoen. Daarna was het ook niks en het klopt dat hij in een mindere team speelt maar ga je nu dat risico wagen?

Ik hoop dat er een spits komt die ook goed genoeg is voor de rol. Misschien een ruildeal van wat er nu is.

12 augustus 2021 om 10:43

Ja, eens haha. En ik hoop, als we niks huren, dat we dan in elk geval de huidige lijn aanhouden. Dus spelers -financieel gezien ook buitenkansjes - oppikken die uitblinkers of sterkhouders zijn bij hun club, die Europees gezien qua niveau hetzelfde presteren (Lask) of zelfs beter (Molde). Gelukkig blijft het in elk geval ook gewoon bij wat geroeptoeter van Nederlandse analisten, maar zelfs dan denk ik: zouden ze hen ook aanraden bij AZ? Of, boven onze stand dan, PSV en Ajax? Zo niet, waarom moeten wij 'm dan wel halen?

12 augustus 2021 om 18:28

Ja onvoorstelbaar. Utrecht had problemen in de spitspositie en zelfs daar komt Dalmau niet aan de bak. Ik durf toch wel te stellen dat Bozenik beter is dan hij. Wat een suggestie... Vind Vink normaal gesproken wel fijn om naar te luisteren, maar dit is echt heel vreemd

Bijlow, Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia, Kokcu, Aurnses, Til, Jahanbaksh, ? en Sinisterra. Zirkzee zou enerzijds ideaal geweest zijn, maar ik zou persoonlijk gaan voor een wat meer ervaren en fysiek sterke speler voorin. Een kapstok die kan scoren (makkelijker gezegd dan gedaan). Maar het ziet er echt niet zo slecht uit: een hecht defensief blok, twee talentvolle backs, op papier goede middenvelders en scorend vermogen en diepgang. Alleen de creativiteit in de kleine ruimte ontbreekt nog. Ik zie Feyenoord echt als favoriet voor plek 3. In Alkmaar vertrekt zowat de hele kern nu Bizot, Stengs, Boadu en Svensson al weg zijn en verder Koopmeiners met een been de deur al uit is en ik Wijndal ook nog wel zie vertrekken.

12 augustus 2021 om 09:10

Het is wat voorbarig, maar ik zie Feyenoord ook plek 3 halen. Mist alleen wel echt creativiteit, daar had Ihattaren mooi gepast (die gaat nooit komen). En die spits zou ik ook liever niet een gast van 20 hebben, er lopen al genoeg talenten in het elftal, en een goede spits kan voor dit Feyenoord echt veel verschil maken. Til gaat niet elke wedstrijd 2 keer scoren en ook voor de buitenspelers is het afwachten of ze zo veel kunnen scoren. De kans is dan wel erg klein dat Zirkzee helemaal floreert. Wat heeft hij nou laten zien? Nauwelijks gespeeld bij de nummer laatst van de serie A.

12 augustus 2021 om 11:11

Als je de hele tijd geblesseerd bent kun je ook niet spelen van de 5 wedstrijden die hij kon spelen viel hij 4 keer in. Daarnaast is het bij een matig team vaak ook niet heel makkelijk om uit te blinken.

Bij Bayern stond hij toch te boek als een groot talent en hij was volgens mij een van de weinig jonge gastjes tussen die selectie. Dus al met al zou hij wel wat moeten kunnen. Denk dat het wel een goede spits was geweest voor Feyenoord.

12 augustus 2021 om 11:24

Ik ontken niet dat die goed kon zijn voor Feyenoord. En het komt door de blessure, maar (bijna) nooit basis bij de nummer laatst, dat overkomt grote talenten niet. En mijn punt was vooral dat die nog niks heeft laten zien in het betaald voetbal, dus dat het om die reden een grote gok is.

12 augustus 2021 om 11:49

Ja je kan jezelf toch ook wel voorstellen, dat het niet makkelijk is om als 19 jarige bij een waardeloos team als Parma te gaan spelen, zijn kansloos gedegradeerd uit Italië. Iedereen weet ook hoe dat gaat daar als de trainer onder druk staat zal hij niet staan te popelen om een 19 jarige speler er in te zetten. Als je dan ook nog 2 blessures krijgt waarvan een zelfs het einde van het seizoen betekent dan is het toch niet raar dat hij niet veel gespeeld heeft.

Wacht? Dat je Anderlecht als club een puinhoop vindt, is te billijken. Maar om dan Feyenoord als alternatief te gaan noemen? Dat is zo mogelijk een nog grotere puinhoop dan Anderlecht. Zirkzee was trouwens heel goed zijn eerste wedstrijd, was echt veelbelovend in het samenspel met onder andere Raman en Refaelov.

12 augustus 2021 om 09:27

Nu heeft Feyenoord wel weer wat tekenen van visie sinds deze zomer, met vooral de trainer. Ik weet dat sinds Kompany terug is de resultaten niet meer zo goed zijn, en er uit de jeugdopleiding (die goed bekend staat) niet meer doorstroomt wat er vroeger doorstroomde. Kun jij mij een beetje vertellen wat er fout is gegaan bij Anderlecht?

12 augustus 2021 om 10:39

Het beeld dat je nu schetst is eerder een seizoen of 4 geleden. Het tweede jaar onder Kompany (vorig seizoen dus) was qua resultaten en voetbal toch wel het beste in jaren naar mijn idee en de jeugdopleiding is de laatste jaren weet net grote talenten aan het produceren. De u17 van Anderlecht heeft gisteren bijvoorbeeld met 5-2 gewonnen van de u17 van PSG en dat zag er toch allemaal best goed uit naar mijn idee.

12 augustus 2021 om 10:49

@Lierse1997. Ah oké, bedankt, maar hoe zijn ze zo erg gevallen dan? Zie 2 jaar geleden nog 8e, dus dat is echt niet best. En Kompany zit daar pas 2 jaar, dus dan is het eerder 2 dan 4 jaar toch?Zou niet teveel waarde hechten aan overwinningen op de PSG jeugd. Kan een Ajax herinneren met Van de Beek en een hele rits spelers die het niet hebben gehaald die in de Youth League PSG 2 keer vernederd hebben. In de Premier League International Cup was de U23 laatste geëindigd met 1 punt uit 3 wedstrijden in een poule met PSV (3), Derby County (2) en Manchester United.

12 augustus 2021 om 11:02

Financieel wanbeleid bij Anderlecht is de hoofdzaak. Plus een huismakelaar hebben die dan ook nog eens veel te veel commissie krijgt. Met als gevolg een gigantisch operationeel verlies en grote schulden. En daarbovenop een zeer slecht aankoopbeleid met dure missers zoals Sanneh en natuurlijk Stanciu.

12 augustus 2021 om 09:46

Er is bij Feyenoord eindelijk weer iets van visie te bespeuren, leuk voetbal en er wordt beter beleid gevoerd. Gevoelsmatig zit Feyenoord aan het einde van "tijdperk-puinhoop". Verder volg ik Anderlecht niet hoor, dus hoe het daar is kan ik niet beoordelen.

12 augustus 2021 om 10:34

Eenzelfde scenario bij Anderlecht. En daar staan ze al een jaar verder met die ontwikkeling en rollen er meer toptalenten uit de jeugdopleiding.

12 augustus 2021 om 11:09

Anderlecht heeft toch eigenlijk altijd wel een prima jeugdopleiding gehad? Alleen de stap naar het 1e is de laatste jaren niet zo bijzonder maar er zit genoeg talent daar hoor.

12 augustus 2021 om 11:23

Correct, maar de generatie Leya Iseka-Kawaya-Faes-... (97 en de daarrond liggende jaren, uitgezonderd supertalent Tielemans ) zijn eigenlijk compleet verloren gegaan bij Anderlecht door een gebrek aan perspectief. De laatste jaren gaat het terug wat beter met de doorstroming inderdaad.

12 augustus 2021 om 11:33

Dat dacht ik dus ook al. Beide clubs zitten nou niet bepaald in hun gloriejaren. Om de situatie bij Anderlecht dan af te doen als puinhoop om het vervolgens niet over die van Feyenoord te hebben, is nogal selectief.

Ik verwacht dat er op het einde nog wel een spits komt. Er zal misschien ook verwacht worden dat er nog wat weggaat waardoor er weer wat meer te besteden is. Gisteren gaf Slot op de persconferentie nog aan dat ze blijven kijken naar buitenkansjes en dat die zich vaak nog voordoen aan het einde van de deadline.

12 augustus 2021 om 09:21

Vind persoonlijk Bozenik voetballend steeds een beetje beter worden. Was aan het begin echt drama en nu heeft hij af en toe goeie momenten aan de bal net als die pre-assist tegen Atleti. Zie in hem nog altijd de toekomstige nummer 9 van Feyenoord, maar voor die seizoen moet je misschien 1 ervaren spits halen 1 jarig contract geven en hopen dat Bozenik en Bannis zich ontwikkelen

12 augustus 2021 om 09:34

Ja klopt, het is vooral zonde dat die jongen een jaar stil heeft gestaan. Hij begon best goed bij Feyenoord. Pikte zijn doelpunten mee. Ik heb er ook wel vertrouwen dat hij nog stappen maakt. Of het ooit onze eerste spits word betwijfel ik, maar van waarde kan hij zeker zijn. Ik denk persoonlijk dat Feyenoord liever een spits koopt(of transfervrij) dan er één huurt. Om je eigen jonge spits(en) op de bank te houden voor een huurspeler is wel erg zonde als je juist aan het bouwen bent.

12 augustus 2021 om 09:49

Vind huren persoonlijk nooit erg, maar dan moet het wel een speler zijn die je team normaal niet kan betalen en duidelijk beter maakt. Denk aan een Til.

12 augustus 2021 om 10:00

Dat is waar. Maar als ik dan hoor Zirkzee dan wringt wel een beetje de schoen. Dan halen we een jonge speler die zich nog moet bewijzen maar wel ons eigen jonge spelers op de bank houd. Dan zou ik eerder kijken naar spelers die al wat laten zien hebben. Een beetje in de categorie Vincent Janssen. Slecht voorbeeld omdat hij nooit verhuurd zal worden maar wel iets in die richting.

12 augustus 2021 om 11:07

@kokcu1908 Misschien willen Diego Costa of Sturridge nog wel een jaartje scoren voor een miljoen of 3. Maar aangezien ik dat niet zie gebeuren zou ik toch inzetten op het scoutingnetwerk van Arnesen voor een nieuwe spits.

In Nederland moeten veel clubs het hebben van 2de of 3de spitsen bij topclubs in het buitenland. Soms heb je mazzel zoals Pelle of Bony. Noem er even 2 die voor weinig zijn gehaald. Maar het blijft een loterij. Ik zou als ik Feijenoord was toch even gaan kijken naar vooral jonge spitsen die gewend zijn bij een topclub te trainen. En bijvoorbeeld een paar jaar geleden op ieder scoutinglijstje stonden. Maar het daar net niet redden. Zoals een Isaac die een jaartje Willem2 deed. Die moeten toch wel te vinden zijn.

Zirkzee, Bozenik, Bannis... van hetzelfde laken een pak. Feyenoord heeft een goede spits nodig, geen jeugdspeler die het allemaal nog moet leren.

Anderlecht is juist weer een beetje aan het bijkomen. Ze zijn nog niet waar ze horen te zijn, Maar hebben zich bijv wel weer geplaatst voor Europees voetbal.

Open deuren intrappen en dan met van die halve suggesties komen, eerder werd van Wolfswinkel al een gemiste kans voor Feyenoord genoemd. Snappen ze dan niet dat al die gasten allemaal geen zekerheid zijn en dat wanneer je een derde spits haalt die dat dan wel moet zijn. Je kan toch niet lukraak spelers blijven kopen en een beetje proberen.

12 augustus 2021 om 11:47

Echt hoe langer ik erover nadenk.. Vooral die Dalmau. Een bankzitter van Utrecht (!) huren (!), die daar dus al geen potten kan breken, om hem bij ons weer aan spelen toe te laten komen en denken dat hij hier wel uitstekend presteert. En dat nog met droge ogen durven voor te stellen.

Ze wilden bij feyenoord sporar van sporting toch vast gaan leggen of gaat dat niet meer door?

Dalmau blijft lekker bij Utrecht jongens, die gaat dit jaar vlammen, let maar op!

Hij denkt echt dat het zo gemakkelijk is he. Ik zeg ook dagelijks ik ga naar Ajax, maar dan moet Ajax mij ook echt willen. Koekoek Perez.

Ik ben nog steeds voorstander van Sam Lammers. Huur die een jaar (met optie tot koop mits mogelijk). heeft meer laten zien dan Zirkzee en is met zijn 24 al wat meer ervaren. weet tevens wat er in de eredivisie verwacht wordt.

Als Feyenoord dan toch nog een spits zoekt, slechts eens paar opties uit de lucht gegrepen:Wilfried Bony, Mario Mandzukic, Andy Carroll, Okazaki van Leicester. Of anders Jurgen Locadia of Bas Dost met allebei een aflopend contract.Wie niet waagt, wie niet wint!

Natuurlijk is Bannis nu nog niet het niveau om als eerste spits te spelen… maar Feyenoord zal voorlopig nooit een topper kunnen halen. Ik vind dat Bannis nu teveel wordt afgeschreven; geef die jongen 3/4 jaar de tijd… wellicht dat hij dan de topspits is waar je op hoopt. Hopelijk komt er nog wat bij voor nu… Bozinik mag dan verhuurd worden, die kun je nu al afschrijven…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren