Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez: ‘Er wordt gedaan alsof dit nog nooit eerder is vertoond in de Eredivisie’

Laatste update:

Kenneth Perez begrijpt niet waarom er zo'n heisa wordt gemaakt van de terugkeer van Brian Brobbey bij Ajax. De spits werd op oudejaarsdag teruggehaald naar Amsterdam, nadat hij ook bij RB Leipzig niet verzekerd was van een basisplek. De transfer ging gepaard met een storm aan media-aandacht, wat bij Perez niet helemaal goed is gevallen, zo vertelde hij maandagavond bij Voetbalpraat.

"Er wordt gedaan of dit nog nooit eerder vertoond is in de Eredivisie", aldus Perez. "Het is gewoon een wisselspeler van Ajax die wisselspeler is geworden bij RB Leipzig en nu weer wissel gaat zitten bij Ajax. En er wordt toch een heisa om gemaakt, god man. Het lijkt wel een campagnefilmpje van ESPN", doelt de analist op zichzelf. Perez vertolkte maandag de hoofdrol in een nieuwe commercial, nadat hij zijn contract bij de betaalzender verlengde. Brobbey lijkt in ieder geval de eerste weken van januari en februari verzekerd van een basisplek, als Sébastien Haller naar de Afrika Cup is. "Die Afrika Cup is maar een maand", besluit Perez.

Ook Sjoerd Mossou, die eveneens aanschoof in het voetbalpraatprogramma, begrijpt de transfer van Brobbey niet helemaal. "Het is wel een rare transfer", aldus de journalist van het Algemeen Dagblad. "Ergens snap ik de heisa wel. Een speler die met zijn volle verstand niet één maar tien keer een contractverlenging weigert... Het is van beide partijen een beetje gek. Als je er pragmatisch naar kijkt is het heel logisch", doelt Mossou op de Afrika Cup. Haller is, mits Ivoorkust de finale haalt van het Afrikaanse landentoernooi, van 9 januari tot en met 6 februari afwezig.

Brobbey zelf is blij om terug te zijn bij Ajax, zo vertelde hij toen de deal beklonken werd. “Ik ben blij terug te zijn, mijn vrienden weer te zien en zal alles geven om – net als vroeg seizoen – mijn steentje bij te dragen aan het succes”, geeft Brobbey te kennen. RB Leipzig pikte hem afgelopen zomer transfervrij op bij Ajax, maar de spits kwam in Duitsland in het afgelopen halfjaar tot slechts 124 speelminuten verspreid over 9 wedstrijden. “Daar heb ik geen spijt van. Het verhaal was goed, maar nadat de trainer (Julian Nagelsmann, red.) en TD (Markus Krösche) vertrokken en André Silva als nieuwe spits werd gehaald, was alles in één klap anders.”

Ben jij blij met de terugkeer van Brian Brobbey bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja ik vind het ook best een bijzondere transfer.
Maar ja als van Halst hem heb aangegeven dat hij meer speeltijd krijg of meer kans op dan gaat hij iig minuten maken.
Tis nu ook weinig tot niks.
Haller naar de africa cup dus dat hij meer tijd krijgt lijkt me logisch.

De stap naar Leipzig was denk ik niet handig had beter zijn contract kunnen verlengen en zich een jaar kunnen verhuren.
Soms een stapje achteruit om er 2 vooruit te maken,

4 januari 2022 om 08:47

Van Halst kan zeggen wat hij wil, maar die bepaalt dat natuurlijk niet

4 januari 2022 om 08:49

Zolang Haller weg is zal hij hoogst waarschijnlijk meer minuten maken. Maar wat als Haller weer terug is ? Zie jij hem zoveel indruk maken dat hij Haller uit de basis gaat spelen ? Ik vind het van Ajax een slimme keuze (hij kent de club, spelers en speelstijl) maar voor hem was voor mij een andere club waar hij echt eerste spits zou zijn een betere keuze zijn.

4 januari 2022 om 08:55

Ik kan mij niet voorstellen dat Ajax Haller laat banken ipv Brobbey. Het is dus echt voor een maandje en daarna staat je 1e spits er weer. Brobbey is inderdaad weer terug bij af, paar wedstrijdjes spelen en dan weer op z'n oude vertrouwde plek op de bank plaatsnemen.

4 januari 2022 om 09:14

Hij kan gewoon 6 weken spelen en daarna zal hij zeker wel zijn minuten blijven maken aangezien Ajax actief is in zowel de beker, competitie als de CL. Ik zie Ten Hag Brobby wel regelmatig inbrengen in minuut 70 voor wat frisse power en snelheid. Stel hij valt nog 10 keer 20 minuten in dan heeft hij al meer gespeeld dan bij Leipzig, exclusief de wedstrijden die hij sowieso wel gaat spelen in januari en februari vanwege de Afrika Cup.

Voor Ajax een prima deal want hij kent de club en we weten wat Brobby kan. Voor Brobby een prima deal want hij kan meer spelen EN hij is als jong ventje gewoon terug in zijn eigen omgeven bij zijn vrienden en familie.

Win win. Betekent natuurlijk niet dat zijn transfervrije vertrek destijds geen verlies was voor Ajax.

4 januari 2022 om 10:40

6 weken ? reken jij de voorbereiding ook mee ? Als haller de finale haalt mist hij 3 wedstrijden in de ED en een wedstrijd in de beker. Dat klinkt toch heel anders dan 6 weken !!
Dat het voor Ajax een prima deal is (als hij zijn niveau haalt, want zoveel heeft hij niet gespeeld) vind ik ook, alleen voor hem zie ik na deze 4 wedstrijden er niet veel verandering met zijn situatie in Duitsland. Dus voor hem vind ik het geen goede deal. Zoals ik het verwacht zit hij dadelijk weer hoofdzakelijk op de bank.

4 januari 2022 om 08:54

Ik denk dat je Overmars bedoelt.

Ik snap het ergens van Ajax, puur als tijdelijke vervanger voor Haller. Ajax kent Brobbey, Brobbey weet hoe Ajax speelt.

Maar het is de vraag of Ajax dit had moeten doen gezien de manier hij een half jaar geleden Ajax heeft verlaten en welk signaal de club hiermee af geeft.

4 januari 2022 om 10:44

Iedereen heeft het steeds over het signaal dat Ajax hier mee afgeeft. Wat voor signaal geven ze af dan? Als een jeugdspeler wil vertrekken, dan doen ze dat toch wel. Net alsof nu alle spelers nu opeens denken: ik teken niet meer bij. Brobbey word gewoon gebruikt door Ajax. Ze hebben doordat Haller naar de Afrika cup gaat een nieuwe spits nodig en Brobbey kunnen ze huren.

Heel deze transfersoap is gewoon wat bijzonder. Toen hij wegging waren er al twijfels of hij wel echt wilde gaan. Nu wordt hij na 6 maanden teruggehuurd. Natuurlijk is dat geen super uitzonderlijke situatie, maar Perez moet nou ook niet zo verontwaardigd doen. Een beetje bijzonder is het wel en dat het dan wat meer aandacht krijgt is toch logisch.

Tijdelijk om het vertrek van Haller (africa cup) op te vangen. Dus daarvoor prima.

Wat het lastig maakt is de optie tot koop die ze niet hebben bedongen. Dit lijkt me voor een club als Ajax (waar ze nu staan) toch wel een harde eis. Stel hij doet het erg goed dan stijgt zijn waarde en kunnen meerdere clubs zich melden.

4 januari 2022 om 10:21

Aan de andere kant, wanneer Haller terugkomt van de A.C zal Brobbey weer vaker gaan banken dus zal de waarde van Brobbey minder gaan stijgen dan wanneer hij een basisspeler is die het goed doet.

Dan kan Ajax alsnog besluiten om hem te kopen tegen een "normale" prijs omdat zij de persoon/voetballer Brobbey kennen en weten of hij het dan wel of niet waard is.

Edit; dat Ajax een optie tot koop niet heeft kunnen bedingen is inderdaad wel een minpuntje.

De enige reden dat perez dit niet raar vind is omdat hij (altijd) tegen de standaard mening in wil gaan.

Tuurlijk is dit een rare transfer. Brobbey heeft weet ik hoeveel contractaanbiedingen gehad bij ajax. Ging weg transfervrij omdat hij perse weg moest (ik laat in het midden of dit door brobbey zelf kwam of door die pizzabakker die weer geld zag) en nu komt hij terug.

Kan je wel zeggen, alsof het nooit eerder is gebeurd… dit is nooit eerder gebeurd! Neemt niet weg dat ik er wel blij mee ben.

4 januari 2022 om 09:18

Huh ??

Perez vind dit alleen maar raar omdat hij ergens tegen aan wil trappen en vervolgens stel je dat dit natuurlijk een rare transfer is ???
Als dit een rare transfer is, is het toch logisch dat Perez dat ook vindt?

Is het misschien zo dat Perez in je irritatiezone zit dat je zo bevooroordeeld reageert?

4 januari 2022 om 09:53

Perez vindt juist dat het niet zo'n rare transfer is en dat men overdreven doet he

4 januari 2022 om 09:35

Zelden zo tegenstrijdige reactie gezien, chapeau!

Blijft een rare blijft een rare transfer natuurlijk, als Ajax moet je zo een jongen ook helemaal niet meer terug willen.

4 januari 2022 om 19:48

Pique, Pogba,
Morata, Lukaku en nog 1000 anderen. Bij Barca is dit heel vaak gebeurd en meestal was het ook een grote succes.

Natuurlijk Perez, het betreft ajax, daar ga je niet negatief over doen.
Het is gewoon gezichtsverlies voor ajax en ze hadden er niet aan moeten beginnen. Je wilt niet verlengen en transfervrij weg? Prima maar dan moet je hem niet vervolgens een half jaar later terughalen.

4 januari 2022 om 09:16

Enerzijds moet je over je schaduw kunnen heen stappen. Anderzijds,met de 'vergevingsgezinde kniebuigingen' richting oa Brobbey en Onana stel je je als club wat weekjes op met oog op de toekomst.

4 januari 2022 om 09:26

Schaduw? Je geeft zoals je zelf zegt een signaal af naar andere. Die denken het nu ook wel te kunnen maken. Net als met Mazraoui en Gravenberch. Je had ze moeten verlengen of moeten verkopen. Nu gaan ze transfervrij weg.

4 januari 2022 om 10:15

Gravenbergh heeft een contract tot '23 dus die zal dit jaar sowieso niet transfervrij de deur uit lopen. Overmars heeft nog een half seizoen om daar verandering in te brengen, bijtekenen of aankomende zomer verkopen.

4 januari 2022 om 11:08

Sergio ik begrijp je punt volledig. Ajax moet echt wel leren van deze dossiers.

4 januari 2022 om 16:17

Oke dat is een positief teken voor ajax. Alles eraan doen om hem te verkopen van de zomer, desnoods voor minder.

4 januari 2022 om 16:03

Hij doet zo vaak negatief over Ajax doe niet zo zielig man, en hij is hier ook niet bepaald positief hoor. En haha achteraf kan iedereen lullen maar dit is voor alle partijen een goede deal.

4 januari 2022 om 20:41

@Sergio wat een kinderlijke reactie. Perez is vaak negatief over Ajax en andersom en zelfs een beetje tegen de stroom in bewust of onbewust. Daarbij is gezichtsverlies niets waard behalve emotie bij supporters. Ajax heeft schijnbaar erg veel geloof in Brobbey getuige de vele aanbiedingen. Dat het niet lukt maar je als bestuurder voelt dat hij terug wilt en je geloofd nog steeds in zijn waarde en mogelijke terugkeer permanent dan haal je hem terug en laat je emoties erbuiten.

Signaal af geven is ook onzin want dit is een uitzondering en zal zeker een uitzondering blijven.

5 januari 2022 om 16:05

Keerzijde als je het contact niet warm houdt is dat PSV ermee aan de haal gaat, net als met Malen

Ze moeten bij Ajax iets zien wat maar weinige van ons hebben gezien in Brobbey. Het is een talentvolle spits, maar kan hij constant presteren op her hoogste niveau? Ik heb mijn twijfels.

Het is in iedergeval weer een feit dat Raiola niet bezig is met de sportievekant van de ontwikkeling van spelers als hij bezig is met een transfer. Na Mo is dit de tweede talentvolle jongeren die hij om zeep helpt.

Als Brobbey niet slaagd, zie ik het somber voor hem in.

4 januari 2022 om 09:59

Leg eens uit, wat heeft hij bij mo verkeerd gedaan?

Brobbey is vanaf dag een geen serieuze kandidaat om eerste spits van Ajax te worden.
Dat is ook niet erg. Maar als Brobbey zijnde geen slechte keuzes gemaakt eigenlijk. Naar een andere club, meer geld. Dan terug, al dan niet tijdelijk. Maar Ajax laat zien dat de deur open staat. En als hij na zijn verhuurperiode bij Nice of Hertha BSC terechtkomt, zal Brobbey er weer alles aan doen om terug te komen bij Ajax en in potentie kan die over een paar jaar van toegevoegde waarde zijn voor Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren