Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Overtuigd Benfica klopt aan bij PSV met toezegging van rugnummer 10’

Laatste update:

Benfica gaat een stap verder om Mario Götze binnen te halen. Volgens het Portugese Record wil de club de aanvallende middenvelder tot een overstap verleiden door hem rugnummer 10 te beloven. De Duitse middenvelder zou in dat geval wederom onder trainer Roger Schmidt, die zo goed als zeker de nieuwe hoofdcoach wordt, komen te spelen. Volgens de berichtgeving is Benfica bereid drie tot vier miljoen euro te betalen.

Waar het Portugese A Bola eerder al melding maakte van de interesse van Benfica in de creatieve middenvelder, weet Record nu te melden dat de Portugezen zelfs zo ver willen gaan dat zij bereid zijn om nummer 10 aan Götze te beloven. Benfica heeft na het vertrek van Luca Waldschmidt naar VfL Wolfsburg het rugnummer weer beschikbaar. De belofte komt van de voorzitter van de club, Rui Costa. De clublegende speelde onder meer bij Benfica zelf meerdere jaren met hetzelfde rugnummer, en ziet in de Duitser een perfecte kandidaat om in zijn voetsporen te treden.

Götze heeft nog een doorlopend contract tot 2024 in Eindhoven. De Duitser zaaide in een interview met Sports Illustrated in maart al twijfel over zijn toekomst. "Ik heb nog steeds voor ogen dat ik de Champions League graag wil winnen. Het liefst ga ik in Italië of Spanje spelen, maar ook de Premier League spreekt mij aan", zei de 63-voudig Duits international destijds. Volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International wil PSV er echter alles aan doen om Götze te behouden.

Er zijn 'significante obstakels' die een transfer van Götze naar Lissabon kunnen bemoeilijken. Zo heeft hij een doorlopend contract tot medio 2024, al staat daar naar verluidt een gelimiteerde afkoopsom van drie à vier miljoen euro in. Verder strijkt hij een flink salaris op. A Bola repte over meer dan twee miljoen euro op jaarbasis, al ontkende het Algemeen Dagblad dat in 2020. Voetbal International sprak eerder van een jaarlijks bedrag van circa drie miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

28 miljoen, Yaremchuck en een duizend worstebroikes en we gaan aan de tafel zitten.

Om de broikes te eten natuurlijk, maar daarna ook even de onderhandelingen te starten

16 mei 2022 om 21:13

Wordt dat een hele grote tafel, of gewoon hele grote mensen?

16 mei 2022 om 21:18

Peter Gilles schuift ook aan.

16 mei 2022 om 21:26

Denk het wel ja

16 mei 2022 om 21:18

Heeft een clausule volgens mij om voor een 4m of zo te vertrekken. Als Benfica hem wil is ie dus weg.

Zou wel heerlijk zijn voor Gotze. Even 2 seizoenen lekker ballen in de CL. Mooi land, beter weer. Nieuwe ervaring.

Volgend seizoen sws CL dacht ik.

Daarna vooral boze Schmidt in de media die alle druk weghaalt bij de spelers.

16 mei 2022 om 20:11

De nummer drie van Portugal speelt voorronde CL.

16 mei 2022 om 20:13

Benfica speelt net als PSV voorronde CL.

16 mei 2022 om 20:17

robjones fossen

Wist even niet of zij 2e of 3e zijn

Blijft verder wel een mooie club. Mooie stadion.

16 mei 2022 om 21:03

Het is vanuit de Nederlandse top een stap opzij. Alleen wel veel beter weer inderdaad. Als het daarom te doen is (ik ben daar niet voor gemaakt), dan is het een prima stap

Als je al die transfergeruchten mag geloven dan wordt de top-3 leeg gekocht en dus gaat Twente voor de titel. En Utrecht met Viergever als nummer 2

Zonder dollen; je hebt kans dat PSV ook een hoop spelers gaat kwijtraken. Gotze wellicht achter Schmidt aan en voor Gakpo en Madueke zal er ook de nodige interesse zijn.

16 mei 2022 om 20:19

Sangare
Mvogo gaat

Mwene mag weg begreep ik.

Thomassen, Bruma ook.

Zahavi en Vini

16 mei 2022 om 20:30

Dat zijn een hoop namen inderdaad. Van de totaal 13 spelers die Schmidt heeft gehaald, zullen er waarschijnlijk heel weinig overblijven.

Wordt dus opnieuw bouwen voor Ruud.

16 mei 2022 om 20:38

Aan de andere kant. Zijn niet echt namen die je zal missen. Alleen Sangaré is goed als hij op de juiste manier wordt gebruikt.

16 mei 2022 om 20:55

Inderdaad geen namen die je gaat missen. De enige uitgaande transfers die je echt gaat missen zijn Gakpo, Sangare en in mindere mate Gotze. De andere kant van de medaille is dat je met het vertrek van deze spelers een enorme zak geld (Gakpo 40+, Sangare 25+ en Gotze 3/4 mil) ervoor terug krijgt. Met ook het vertrek van spelers zoals Thomas, Van Ginkel, Vinicius en zahavi komt er ook erg veel budget vrij in het salaris huis. Als we de transfergeruchten van de laatste weken een beetje volgen dan is PSV al druk in de weer met enorm veel spelers voor volgend seizoen. Hier komt mijn fantasieopstelling voor volgende seizoen met de meest recente geruchten; Van Crombrugge, Mauro- Ramalho- Teze- ???
- Swedberg- Timber/Guti- Veerman- madueke- Zirkzee- Vega. Een flinke renovatie zoals te zien is maar ik denk dat je er niet aan ontkomt als PSV zijnde.

16 mei 2022 om 21:27

Zitten aantal leuke spelers bij. Van Zirkzer en Swedberg vraag ik me af of ze er wel direct kunnen staan. Met dit elftal heb je verder echt nauwelijks ervaring. Dus ik hoop dat ze naast Swedberg dan een wat meer ervaren box-to-box middenvelder halen. Swedberg moet zo'n 5 miljoen kosten. Zirkzee en Vega zou je van het geld van Gakpo moeten kunnen halen en Combrugge van het geld + salaris van Götze, Zahavi en Vinicius. Dan lijkt er nog budget vrij voor een ervaren middenvelder (Kampl?) en een rechtsback met het hopelijk verdiende geld van Sangare, mwene, Thomas, max en sadilek. Maar Poe ik zou onze John niet willen zijn deze zomer wat een werk ligt er klaar zeg...

Een transfersom van 3-4 miljoen en een jaarsalaris van 2-3 miljoen zouden toch geen probleem voor benfica moeten zijn ? Mocht dit wel het geval zijn, dan hebben ze nog veel minder te besteden dan PSV.

Hij wil de champions cup winnen? 😂😂

Als gotze slim is blijft hij, of gaat hij naar een andere ploeg dan benfica. Hij zal toch ook zonder schmidt kunnen functioneren?

Het gaat hem dan toch lukken spelen voor een club dat cl speelt..

16 mei 2022 om 21:47

Voorronde cl

Alsof Benfica de CL kan winnen. Niet in dit universum

16 mei 2022 om 22:17

Ze haalden dit seizoen wel de kwartfinale. Ik zie Benfica ook niet de CL winnen, maar bij Benfica kan hij zich wellicht weer in de kijker spelen. Daar heeft hij betere spelers om zich heen en zal zijn spel meer opvallen.

16 mei 2022 om 22:33

Ze spelen wel echt anti voetbal. Lijkt me niet echt een systeem waarin Götze tot z’n recht komt

Ik vind Götze een heerlijke speler. Hij heeft zich in zijn carrière - mede door zijn fysieke mankementen - weten te transformeren. Niet meer de wereldspeler van weleer, de creatieveling die opwinding bracht, de Duitse Messi. Maar een hardwerkende strateeg die zijn gebrek aan goals en assists compenseert met slim spel tussen de linies en door altijd de juiste oplossing te kiezen een baken van rust is in de as van PSV.

Zie hem graag blijven, maar omdat zijn grote inbreng ook weer niet een stempel op het spel drukt, is hij toch ook zeker vervangbaar. Niet in de laatste plaats ook omdat hij vaak niet onafgebroken wedstrijden kan volmaken. Bovendien gaat Van Nistelrooij zeer waarschijnlijk met twee achten en een ses spelen en zie ik voor de pure tien die Götze is niet noodzakelijkerwijs veel ruimte. De miljoenen die je voor hem kunt opstrijken is in dat licht ’gefundenes Fressen’, dat je rustig voor Swedbergs komst kunt aanwenden.

Sowieso hoop ik dat PSV zich niet weer blind staart op cv’s met ervaring. Vaak hebben ze een krasje of staan ze voor fysieke malheur. Dat hebben we met Afellay gekend, Van Ginkel, Propper, Götze dus en over de meerwaarde van Zahavi, Vinicius en Mvogo kun je los van hun blessures sowieso twijfelen. Ga liever voor jonge spelers en zet tegenover hun evt grilligheid en gebrek aan lange ervaring een eveneens jonge concurrent. Voor de middenlinie zou ik Joey Veerman (24), Williot Swedberg (19, Hammarby) Quinten Timber (20, Utrecht), Igor Gomes (23, Sao Paulo) en Cristian Medina (20, Boca) zowel sportief als financieel een perfecte bezetting vinden. Wil je daar ervaring aan toevoegen, dan zijn Wijnaldum en Bazoer te overwegen opties, maar weet je ook dat Boscagli nog als CDM inzetbaar is.

16 mei 2022 om 23:17

Tja Bazoer is een vrij goede voetballer, ook gisteren weer erg goed, maar het blijft toch wel tricky om hem te halen.

16 mei 2022 om 23:50

Net als Boscagli als linkspoot is Bazoer in beide linies inzetbaar natuurlijk en fysiek kan hij het nodige brengen. Wat betreft het mentale echter is het inderdaad tricky. Van Nistelrooij zou moeten onderzoeken en beoordelen of hij voldoende klik heeft om met hem te werken en inschatten of Bazoer kan accepteren dat hij in een vol seizoen waarin PSV zeer waarschijnlijk weer 50 tot 65 wedstrijden gaat spelen niet steevast en onomstreden basisspeler zal zijn.

Is een lieveling van herr Schmidt. Dus waarom niet? Voor 4 miljoen een creatieve middenvelder met internationale ervaring is gewoon peanuts....Op naar Lissabon zou ik zeggen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren