Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overmars: ‘Wij gaan niet meer verhuren aan clubs met kunstgras’

Laatste update:

Ajax is van plan om ‘op termijn’ geen spelers meer te verhuren aan clubs die op een kunstgrasveld spelen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft dat vrijdag op de aandeelhoudersvergadering laten weten. Daarnaast zei hij zich met de Amsterdamse club sterk te maken voor een kunstgrasvrije Eredivisie binnen twee jaar.

“Ik wil sowieso dat er binnen twee jaar geen kunstgras meer is in de Eredivisie. Wij gaan geen spelers meer verhuren aan clubs met kunstgras. Ajax maakt zich daar hard voor. Het kost mij ook moeite om wedstrijden te kijken die op een dergelijke ondergrond gespeeld worden”, zo wordt Overmars geciteerd door Ajax Showtime.

Ajax verhuurt dit seizoen overigens geen spelers, maar vorig seizoen deden Richairo Zivkovic (FC Utrecht) en Mitchell Dijks (Norwich City) elders minuten op. De laatste keer dat Ajax een speler aan een club verhuurde die op kunstgras speelde, was in het seizoen 2015/16, toen doelman Peter Leeuwenburgh werd gestald bij FC Dordrecht.

Een goed initiatief van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
10 november 2017 om 17:21

Ik snap de insteek wel maar jong Ajax speelt op de Toekomst ook op kunstgras toch? (Correct me if i’m wrong) Dan vind ik het wel een raar besluit.

10 november 2017 om 17:25

Nee het hoofdveld van de toekomst, waar Jong natuurlijk op speelt, heeft gewoon een grasmat. Anders was het inderdaad een vrij raar besluit geweest.

10 november 2017 om 17:27

I correct you, you are wrong. Ook jong Ajax speelt op natuurgas.

10 november 2017 om 17:28

Het hoofdveld van de toekomst (het veld waar JA de wedstrijden speelt) is van natuurgras. Het logt er iig beter bij dan de huidige mat in de Arena. Overigens zijn er wel kunstgrasvelden aanwezig op de toekomst.

10 november 2017 om 18:15

Ik dacht dat naar aanleiding van die rubber korrels alle kunstgras was verwijderd?

10 november 2017 om 19:19

Alleen sommige jeugd.

Leuk statement maar zal weinig impact hebben als je ziet op welke schaal we verhuren, relatief weinig dus. Ben benieuwd of iemand hier iets van gaat voelen.

10 november 2017 om 17:17

Wel als andere clubs dit voorbeeld volgen

10 november 2017 om 17:25

Dat is zeker waar, maar als het beperkt blijft tot Ajax heb je er weinig aan.

10 november 2017 om 17:45

Niet zo pessimistisch Wolter, de eerste stap is gezet. Laten we hopen dat de rest als een kudde volgt.. 🙄

10 november 2017 om 17:20

Op zich heb je gelijk maar als een aantal andere toonaangevende clubs in Nederland zullen volgen, zal dit meer impact hebben. Denk hierbij aan de samenwerking tussen Feyenoord en Excelsior.

10 november 2017 om 17:22

Die samenwerking bestaat niet meer toch?

10 november 2017 om 17:25

Dat is een grote als, doen ze het niet dan heb je er niets aan. Vind het een goed initiatief maar klinkt zwaarder dan het momenteel is.

10 november 2017 om 17:38

Ajax kan het makkelijker doen omdat jong Ajax in de Jupiler league speelt en ze dus minder verhuren. Een Feyenoord speelt niet in de Jupiler league met jong Feyenoord en dus zie ik hun niet zo snel volgen.
En dus zal de impact lager liggen.

10 november 2017 om 18:46

Die bestaat al jaren niet meer

10 november 2017 om 17:40

El Azzouzi wordt dit jaar nog verhuurd aan Excelsior en vorig jaar aan Sparta Rotterdam. Ik denk dat VZ dat vergeten is.

Owusu vorig jaar ook nog aan Excelsior en dit jaar Almere City.
Becker, Lukoki, Van der Hart, Menig en Warmerdam allemaal recentelijk nog bij PEC Zwolle.

En volgens mij werd er nog een Ajacied verhuurd bij ADO Den Haag vorig seizoen... maar dat kan ik mis hebben. Koppers tijdje geleden ook, maar dat kan ook nog het gras tijdperk zijn geweest.

Hoe dan ook: zo weinig impact heeft het dus ook allemaal niet meer.

En VZ, iets scherper zijn mag ook wel.

10 november 2017 om 18:45

We gaan niet Meer verhuren staat er ook.
En in het stuk staat ook:
Ajax is van plan om ‘op termijn’ geen spelers meer te verhuren aan clubs die op een kunstgrasveld spelen.

10 november 2017 om 21:39

Er staat in de tekst ook “Ajax verhuurt dit jaar geen spelers”.

10 november 2017 om 21:39

Er staat in de tekst ook “Ajax verhuurt dit jaar geen spelers”.

10 november 2017 om 23:29

swaap

De laatste keer dat Ajax een speler aan een club verhuurde die op kunstgras speelde, was in het seizoen 2015/16, toen doelman Peter Leeuwenburgh werd gestald bij FC Dordrecht.

Lees voortaan even de tekst goed door, wil je? Zeker voordat je de ander gaat verbeteren.
Merci!

10 november 2017 om 19:51

Ik vind het principe zelf al veel waard!

Klasse, hopen dat de rest volgt!

10 november 2017 om 19:12

Zou hij ook over het bagger veld in de arena hebben gesproken? Dat zag er zondag ook weer zeer bedroevend uit.

10 november 2017 om 20:17

Och ja hoor. Overmars neemt een goed initiatief en jij krijgt het weer voor elkaar om iets negatiefs over Ajax te zeggen. Jij bent me er echt een. Ontopic: heel goed van Mark. Je moet ergens beginnen en hoop dat er meerdere volgen. Iedereen kan praten maar wordt tijd voor actie.

10 november 2017 om 21:19

Ja ik vind het een beetje hypocriet. Roepen over de velden van andere clubs terwijl je zelf een bagger veld hebt. Beetje pot verwijt de ketel. Ik vind dat eerst zelf in de spiegel moet kijken voor je over je tegenstanders gaat beginnen.
Uiteraard ben ik voor het afschaffen van die nepvelden met rubber kogels. Maar dat zijn alle clubs die niet zo'n nep veld hebben. En dan een beetje dreigen dat je geen spelers meer verhuurd (wat ook in Ajax' belang is, dan denk ik een beetje drammen.

Je kan wel zeggen dat ik negatief ben, maar als ik je wat vraag (in een reactie op jouw reactie of in een persoonlijke mail) dan geef je nooit antwoord als ik je op de feiten wijs.

Duidelijk. Hoop dat wij en Feyenoord hierin meegaan.

10 november 2017 om 17:55

Dat hoop ik zeker! Goed statement van Overmars. Hopelijk volgen PSV, Feyenoord en AZ ook snel. Eindelijk eens iemand die duidelijk is! Chapeau.

10 november 2017 om 19:34

Wij en Feyenoord ????? waarom het zo klein aanpakken liever

Hoop dat wij en de rest van de andere clubs die op echt gras spelen snel dit voorbeeld volgen

Kijk! Klasse overmars! Hopelijk volgen de andere grote clubs en wordt een beweging in gang gezet. Props

Jammer voor mijn club maar wel begrijpelijk.

10 november 2017 om 19:15

Nouja PEC gaan binnen 2 of 3 jaar naar echt/hybride gras toch?

Wat zullen die clubs toch in zak en as zitten zeg... hoe vaak worden spelers van Ajax tegenwoordig nog verhuurd? Gewoon amper...

10 november 2017 om 17:16

Dit seizoen ja.
Andere seizoenen echt veel spelers verhuurd in de eredivisie.

10 november 2017 om 17:21

Laatste jaren heeft bijv Pec Zwolle toch aardig profijt gehad van een Ajax speler. Lukoki Menig Becker. Maargoed het is puur een statement natuurlijk.

10 november 2017 om 18:11

De enige van die 3 die echt van toegevoegde waarde was, was Lukoki. En die was gewoon gekocht.

10 november 2017 om 18:34

Het gaat niet om wie echt van waarde is.
Dat is een andere discussie.

10 november 2017 om 17:17

Het is wel een duidelijk statement, dat verhuren is er maar onderdeel van. Als de grote drie allemaal stevig laten weten geen kunstgras meer te willen gaat de KNVB wel een oplossing zoeken hoor

10 november 2017 om 17:24

Het is een statement maar waarom zou de KNVB een oplossing zoeken omdat Zwolle wel eens wat spelers heeft gehuurd? Hier gaat amper iemand zich druk om maken.

10 november 2017 om 17:18

Waarschijnlijk omdat de helft van de clubs tegenwoordig op kunstgras speelt? hij zegt het nu alleen nog even hardop.

10 november 2017 om 17:39

Als t alleen bij Ajax blijft zal t weinig impact hebben. Als Feyenoord en Psv (etc) dit overnemen natuurlijk wel.

10 november 2017 om 17:45

Dan misschien wel ja, alleen Ajax stelt niks voor.

10 november 2017 om 17:59

Mwa, het aandeel oud-Ajaxspelers in de Eredivisie is gigantisch, dus het heeft zeker zin als Ajax met dit statement komt. Hopen dat ook nu goed voorbeeld doet volgen.

10 november 2017 om 18:22

Ajax bepaalt niet waar oud-ajax-spelers wel of niet mogen gaan voetballen.

Zo dan weten we dat ook weer.
Wie zijn er dit seizoen verhuurd?
Niet zoveel volgens mij.
Daarbij is het al jaren niet eerlijk tegenover de clubs die wel grad hebben financieel.
En je ziet dat veel clubs het moeilijker hebben op kunstgras.

Prima idee. Binnenkort ook weigeren om überhaupt op kunstgras te spelen?

Heel goed! Moet zeggen dat ik als Vitesse supporter toch steeds meer respect krijg voor ajax. Nemen toch altijd het voortouw! Goede beslissing, laat de knvb maar eens een keer opschieten!!

En waarom? Is dat tegen 'competitievervalsing'? Of wat willen ze ermee bereiken? In de eredivisie speel je toch een groot deel van je wedstrijden op kunstgras. Ik wil het kunstgras-gebeuren niet goedpraten, maar Ajax vindt het wel netjes om een 'Jong Ajax' in de JL te laten spelen, wat de competitie verpest, waarom dan wel tegen kunstgras en niet tegen beloftenteams?

10 november 2017 om 17:22

Toch leuk wanneer appels met peren vergelijken worden. Verder staag er duidelijk bij ‘waarom’. Het is om kunstgras tegen te gaan, een initiatief waar een groot deel van Nederland tevreden mee is volgens mij, en zoals hierboven ook te lezen met plezier door de voetbalzone lezer ontvangen. Heb al menig psv/Feyenoord fan gezien die hoopt dat hun club snel volgt, wat ik ook alleen maar toe kan juichen.

10 november 2017 om 17:24

Slechte vergelijking. Jong Ajax is tegenwoordig gewoon jong Ajax en heeft het verder weinig van doen in deze discussie

10 november 2017 om 17:26

Volledig mee eens, door hun Jong verhuren ze toch al minder. De discussie moet zijn waarom clubs op kunstgras overstappen, ze doen dat echt niet voor hun lol.

En als je toch voor een verbod op kunstgras gaat, dan ook in de JL.

10 november 2017 om 19:00

Dit meen je toch echt niet toch...

10 november 2017 om 19:18

Laten we het ene negatieve punt niet wegnemen omdat er ook nog een totaal ander negatief punt is! Lijkt me handig!

Goed idee alleen zullen AZ Ajax en psv hun toptalenten opstellen of in jong team zetten toch?

Kunstgras moet gewoon weg, dit is ook een druk middel, klein maar toch. Promovendus vd Jupiler als bonus een echt gras geld geven... of verplichten dat clubs van de tv gelden eerst 2 ton richting een veld uitgeven voordat de rest gestort wordt en uitgegeven aan een dure huurling

10 november 2017 om 17:53

Precies, maak voor de ED clubs maar een ‘graspotje’ vanuit de TV-gelden (een x-percentage van het totaal apart houden voor gras-onderhoud). Dat leidt er misschien wel toe dat de topclubs iets minder ontvangen, maar die schreeuwen er momenteel ook het hardst om. Maai je de kleine clubs ook het gras voor de voeten weg dat ze het niet kunnen betalen.

Sorry, hele slechte woordgrap

10 november 2017 om 19:21

Ik vind dat je van een ED club wel mag verwachten dat er een goed veld ligt ( dat heeft mijn club ook helaas niet) en dat ze zich zelf bedruipen. Anders lekker afdalen naar de JL wat mij betreft. Blijf het ongelofelijk vinden dat een club niet in staat is om een veld te hebben waar een keer in de veertien dagen op gespeeld kan worden.

10 november 2017 om 21:44

Je zegt het zelf, zelfs Ajax lukt dat niet. Moeten die dan ook degraderen? Waar trek je de grens?

10 november 2017 om 18:31

Geweldig idee ik snap het voor amateurclubs nog enigzins al kon het daar vroeger ook op gewoon gras

Laten ze ook jong Ajax uit de JL weg halen want hier worden de meeste wedstrijden op kunstgras gespeeld.

10 november 2017 om 17:32

Bij de beloften is er meer kunstgras hoor

Slim, maar Ajax verhuurde alleen maar aan kunstgras clubs zoals PEC! Bovendien ligt op de toekomst ook kunstgras, dus vind ik dit wel elkaar tegenspreken. Maar laat duidelijk zijn, ik ben ook tegen kunstgras!

10 november 2017 om 17:33

Opvallend dat meestal clubs met echt gras linkerrijtje spelen en kunstgras rechterrijtje... geen causatie maar correlatie. Uitzondering daargelaten (Pec)

10 november 2017 om 17:41

Leuke conclusie, maar je draait de situatie om. De ‘armere’ teams uit de ED spelen doorgaans op kunstgras om kosten te drukken. Het verband tussen geld en een sterkere selectie hoef ik dan hopelijk niet uit te leggen

Goed zo Marc. Ga maar aan het echte probleem voorbij. Maar ajax gaat nu natuurlijk ook de televisie gelden eerlijk verdelen

10 november 2017 om 19:47

TV-gelden worden toch ook eerlijk verdeeld. De clubs die voor het meeste aan inkomsten genereert, krijgen ook daarvoor het meest betaald. Dus waar is het probleem?

10 november 2017 om 21:46

Ok, TV gelden gelijk verdelen.

Heel goed Markie Mark.
Feyenoord volg!

Die Marc,die durft.
De Nederlandse jeugd speelt ondertussen al weer tientallen jaren op kunstgras.

10 november 2017 om 19:18

Dat doet een heleboel jeugd in de rest van Europa ook. Het gaat om de 1e elftallen en selecties. Weg met kunstgras. Doodsteek voor het voetbal

Ze verhuurde nog spelers aan Pec... Warmerdam en menig dus due laatste zin klopt totaal niet. Dat ze sinds 2015/2016 niemand meer hebben verhuurd aan kunstgras clubs

Lekker makkelijk lullen voor clubs ( Ajax/feyenoord/psv) die onderling 50% van de tv gelden verdelen !!

10 november 2017 om 18:30

Zijn ook de clubs waar de meesten naar kijken, dus gewoon terecht. Het niveau is al niet superhoog in Nederland, maar op Roda tegen VVV zit niemand te wachten. Met alle respect.

10 november 2017 om 18:32

Tv gelden stellen in de Eredivisie niet zoveel voor hoor.

10 november 2017 om 19:29

Als iedereen zijn eigen tv rechten zou mogen verkopen, dus een marktconforme prijs zou krijgen, zou de rest nog minder krijgen.. sommige zelfs helemaal niks verwacht ik

10 november 2017 om 21:50

Inderdaad feeling, Excelsior bijv bijna niets en Almere city/Telstar nog minder

10 november 2017 om 19:44

Clubs zoals Ajax, Feyenoord en PSV brengen ook de meeste tv-inkomsten voort, dus dan is het ook niet meer dan logisch dat zij ook het grootste aandeel hierin krijgen. Want ik neem aan dat er geen miljoenen kijkers voor de buis zitten om bijvoorbeeld Excelsior - VVV te bekijken.

Verder is het gewoon bewezen dat spelen op kunstgras onwijs blessuregevoelig is voor spelers en Overmars wil gewoon zijn spelers daartegen beschermen.

Dus ja, het is niet alleen makkelijk lullen van Overmars, maar ook met een zeer logische reden.

10 november 2017 om 21:51

Er kijken dan wel de meeste mensen naar de topclubs, maar als ze niemand hebben om tegen te spelen wordt het toch wel lastig. Topclubs hebben de kleintjes hard nodig, want als ze alleen maar tegen elkaar zouden spelen kijkt er op het laatst geen hond meer.

10 november 2017 om 22:49

Check, gewoon naar rato verdelen, 60% naar de ED, 40 % naar de JL onder de voorwaarde van echt gras.

Kunstgras moet gewoon helemaal verdwijnen.
Dat moet voor elke betaalde voetbal club gaan gelden

Tevens vandaag ook het nieuws, Ajax gaat 15 natuurvelden aanleggen op de Toekomst inclusief een stadion voor 6000 personen. Vind dat Ajax hier een goede weg inslaat en dat Overmars hier ook een duidelijk signaal geeft aan andere Eredivisie clubs. Met het oog op de toekomst betreft betere Ajax1 spelers langer voor de club proberen te houden (betere en langere contracten) zal er binnen nu en een aantal jaar meer stagnering in de belofte elftallen komen van Ajax. Waardoor je een stijging zal zien in het aantal spelers wat verhuurd zal worden binnen de Eredivisie om zo met eigen talent het Eredivisie niveau omhoog te krikken. Goede zet!

Dan ook geen concerten meer in de Arena! Wat een pauper veld.

10 november 2017 om 19:32

Ja als ik bij deze vergadering was, had ik hem hier wel even naar gevraagd. Pot verwijt de ketel.....

Goed idee. Maar waarom niet afspreken per volgend seizoen überhaupt alle clubs gewoonweg weigeren op kunstgras te spelen. Dan is dat gezeik snel afgelopen. Een mat als VVV? Sorry hoor maar jij gaat maar lekker op amateur niveau spelen .

Wat is precies de reden meneer Overmars? Omdat je niet graag naar duels op kunstgras kijkt, ga je spelers en kleinere clubs kans ontnemen zich te ontwikkelen? De Knvb zal trots op je zijn, maar een volgende Menig of Lukoki laat je die dan zitten, als alleen Zwolle of Excelsior zijn geïnteresseerd?

10 november 2017 om 19:38

De reden is, blessures.

Het heeft hier totaal niets te maken met de trots van Overmars te maken, maar met het voorkomen van langdurige blessures van spelers. Ik denk dat spelers zoals Menig en Lukoki daar wel begrip voor hebben.

13 november 2017 om 10:59

als dat inderdaad de reden is, waarom lees ik dat niet in het artikel? Daar heeft hij het toch echt over dat hij er liever niet naar kijkt...

"wij gaan geen spelers meer verhuren aan clubs met kunstgras. Ajax maakt zich daar hard voor. Het kost mij ook moeite om wedstrijden te kijken die op een dergelijke ondergrond gespeeld worden”

Of heeft Overmars dat in het interview wel gezegd, maar is dat stukje relevante info door VZ er uit gelaten? Dan zeg ik niks meer

Top statement, klaar is klaar. Heel Europa lacht ons uit met zulke kutvelden.
De tijd om in te grijpen is nu, dus yalla, kappen er mee!

Slappe hap. Als je een statement wil maken dan ga je met Utrecht, Feyenoord, Psv, AZ, Ajax, Twente, Vitesse, Heerenveen en Groningen zeggen dat je vanaf 2020/2021 een eigen competitie gaat spelen. Iedereen die mee kan doen mag meedoen en aders ga je lekker in de eredivisie voor kunst ballerinas voetballen.ik kijk al 2 jaar geen voetbal (behalve AZ) Vind er echt geen klote aan met al die nep velden.

Ajax ga eerst eens weer eens een europeesche prijs pakken. Met 6 jaar aan het roer bij Ajax heb je genoeg tijd gehad om die talentjes van toen ook echt te laten doorbreken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren