Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overmars: ‘We hebben gewoon te veel betaald, dat weten we’

Laatste update:

Ajax trok in het afgelopen seizoen twee keer flink de portemonnee voor Hakim Ziyech en David Neres. De spelmaker kwam in augustus voor elf miljoen euro over van FC Twente, terwijl de Amsterdammers in januari een bedrag dat op kan lopen tot vijftien miljoen euro overmaakten naar São Paulo om de Braziliaan te kunnen strikken.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars wil hier echter geen gewoonte van maken: “Het kan, incidenteel een speler voor tien á elf miljoen kopen, maar dat is niet het doel”, vertelt hij in gesprek Voetbal International. Hij vindt de vraag of Ajax op een bepaald moment niet had moeten stoppen met de onderhandelingen dan ook gerechtvaardigd: “Misschien hadden wij moeten zeggen: ‘Het is mooi geweest en klaar.’”

“Want we hebben gewoon te veel betaald, dat weten we, in verhouding met andere transfers. Toch zaten we al een jaar achter Neres aan, we zagen in hem een duidelijke versterking”, legt hij uit. Volgens Overmars had de succesvolle zomer qua uitgaande transfers daar ook invloed op: vanwege de inkomsten die binnen kwamen door de verkoop van onder meer Arek Milik kon Ajax verder gaan dan normaal.

Vind jij dat Hakim Ziyech en David Neres tot nu toe hebben laten zien hun transfersom waard te zijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha lekker dan. Het enorme wonderkind is dus met 12 miljoen al te duur gekocht.....

30 mei 2017 om 20:04

Voor nu te duur, maar Overmars geeft ook aan dat ze niet over een nacht ijs gegaan zijn. Ze zullen echt wel vertrouwen in hem hebben.

30 mei 2017 om 23:25

Kluivert, waarbij ik overigens niet serieus werd genomen toen ik hem aan het begon van het seizoen hier tipte, heeft volgens mij minder rendement behaald dan Neres terwijl die veel meer heeft gespeeld. Laten we even geduld hebben.

30 mei 2017 om 20:06

Niet zo snel conlcusies trekken joh, en als hij mislukt kan je er echt nog wel 6/7 miljoen voor krijgen. Hij speelt ook pas een half seizoen bij Ajax als hij volgend jaar faalt vind ik het terecht dat je hem een miskoop noemt.

30 mei 2017 om 20:07

Tja ik ben er niet rouwig om dat ze nu niet moeilijk doen om maximaal 8 in plaats van toch die 11/12 te betalen. Straks had je larsson en ramselaar gehad in plaats van Ziyech en Neres. Nou ik ben er blij mee. De afgelopen jaren al genoeg middelmaat gezien zoals een duarte, omdat die 2 miljoen goedkoper dan tadic was. Of Neres voor te veel is gekocht zullen we pas volgend seizoen weten. In de minuten die hij kreeg dit seizoen heeft hij het prima gedaan.

30 mei 2017 om 20:12

3ajax ik denk dat je je aan Ramselaar ook geen beul had gevallen. Die jonge heeft zoveel potentie .

Ziyech is maar om 1 rede gehaald want de overmars wilde eigenlijk niet. Doordat de start onder maats was werd hij aangetrokken.

30 mei 2017 om 20:21

Nee bart is zeker een groot talent, maar dan heb je weer zo'n speler die er niet direct staat en die je zelf ook al hebt met Van de Beek. Ziyech is van een andere kwaliteit die er meteen staat en ook echt wat toevoegd. Dan haal je gewoon een Sinkgraven 2.0, omdat je niet te veel geld wil uitgeven aan een speler.

30 mei 2017 om 20:23

Ja, alleen kun je de vraag stellen of ze hem echt niet wilde hebben of dat Ziyech zijn transfer naar Ajax al zag zitten en ze het naar buiten hebben gebracht om de prijs te drukken.

30 mei 2017 om 20:29

@ 3*Ajax dat hij er niet direct "staat" zoals jij het benoemt heeft meer met de trainer (lees Cocu) dan Ramselaar te maken. Ook de positie waarop Ramselaar later gebruikt werd. Ramselaar deed het meteen vanaf het begin goed totdat hij op de flank moest gaan spelen. Ramselaar staat in de rangorde gewoon lager dan Propper en Guardado. Zelfs als ze in slechte vorm zijn. Ergens begrijpelijk, maar ergens ook de taak van een trainer om toch correct gebruik te maken van jonge talentvolle spelers.

30 mei 2017 om 20:44

Ramselaar zal sowieso niet aan de bak komen bij Ajax hoor. Bij PSV bankt hij ook en Ajax heeft echt wel betere spelers. Vooral op het middenveld.
Als winger is Ramselaar pure armoede. Neres heeft nagenoeg altijd gescoord als hij in de basis staat. Heeft goede acties alleen moet hij veel meer zijn snelheid benutten. Hij is gewoon een prima winger. Nee zeker geen 12 miljoen euro waard, maar ja wie is dat wel dan?
De tijden zijn veranderd en je zult gewoon meer moeten betalen.
Vind het persoonlijk lachwekkend hoe men eigen spelers wilt verkopen voor de absolute hoofdprijs, maar tegelijkertijd kijkt men verbaasd als een andere club ook de hoofdprijs wilt.
Man we verkochten tribune klant El Ghazi voor 11 miljoen euro en bankzitter Bazoer voor 12 miljoen. Vreemd he een jongen met potentie dan halen voor 1 2 miljoen euro....

30 mei 2017 om 20:07

Gemakkelijk scoren vind je niet? Het is maar welke boodschap je uit de tekst wil halen.

Overmars geeft aan dat ze hem al flinke tijd volgde en een duidelijke versterking in hem zagen/zien.

30 mei 2017 om 20:14

Het bestuur werd ook wel onder druk gezet he nadat Milik wegging wilde iedereen dat Ajax een wonderspeler ging kopen misschien dat ze daarom ook iets teveel geld hebben uitgegeven omdat ze een goede (dure) speler moesten kopen (van de ajax fans)

30 mei 2017 om 20:17

Je leest de tekst niet goed, voor Ajax begrippen was hij te duur. Ajax koopt normaal de talenten iets eerder tegen een veel lagere prijs.

Het is gewoon een algemeen bekend gegeven dat je voor Brazilianen extra betaald. Zodra je rond denkt te zijn, duiken er uit alle hoeken en gaten mensen op die allemaal een stukje van de speler bezitten. Uiteindelijk betaal je veel meer dan je verwacht had. Maar ja, als je perse de speler wilt hebben, dan zal je gewoon moeten dokken. En dat heeft Ajax dus gedaan.

30 mei 2017 om 20:59

Leer lezen in de context

30 mei 2017 om 21:29

'We hebben teveel betaald, in vergelijking met vorige transfers'

30 mei 2017 om 21:35

Als je het breed hebt kun je het breed laten hangen. Beter zo dan teveel voor eredivisiemiddelmaat uitgeven en ander clubs in nl spekken. Dat is gelukkig afgelopen

Ziyech kan je voor meer dan 10/15 miljoen meer doorverkopen dus ik snap het probleem niet en Ajax heeft toch genoeg geld.

30 mei 2017 om 20:05

Neres had niet voor meer dan 8 miljoen gekocht moeten worden vind ik persoonlijk maar Ajax moet eerst maar is stoppen met spelers zoals Sinkgraven te kopen voor 7 miljoen euro want dat vind ik erger dan voor Neres 13 mil neer te leggen.

30 mei 2017 om 20:09

Goed punt. Hetzelfde met Maher, Larsson en nu Amrabat. Scout gewoon een speler in alle rust zonder dat iedereen in Nederland er een mening over krijgt en het een hype word. Zo ga je sneller beslissingen maken waarvan je later spijt van krijgen.

30 mei 2017 om 20:35

De hype zelf is vaak ook funest voor zo'n talentvolle speler. Eerst wordt ie de hemel ingeprezen als toptalent, doet het een periode goed en is meteen een hype. Dan krijgt die een dip en diezelfde mensen die hem eerst de hemel in prezen, vinden nu ineens dat hij er niks van kan en overschat is. Ja een geboren prof of talent met goede begeleiding komt erdoorheen en wordt er sterker door. Het probleem is dat niet alle jonge gassies mentaal even sterk en volwassen zijn of geen goede begeleiding krijgen. Daaraan wordt ook veel talent verspild.

30 mei 2017 om 21:11

Ik geloof dat Overmars slim genoeg is om in een paar jaar enorm veel te leren en te groeien. Zijn aankopen worden door de tijd beter, minder aantal slechte aankopen, meer koopjes die eigenlijk echte toppers kunnen worden (dolberg, Onana) en ook nu geld weten uit te geven voor betaalbare toppertjes als Sanchez, Ziyech en Neres.

30 mei 2017 om 21:42

Sinkgraven was echt niet een van de beste Eredivisiespelers toen hij gehaald werd, gewoon een leuk talent. Ziyech daarintegen wel, liet het al bij Heerenveen zien en was top 5 van de Eredivisie bij Twente.

30 mei 2017 om 20:06

Genoeg geld betekend niet dat je er slordig mee om moet gaan. Je kan het maar 1x uitgeven, dus gewoon zo goed mogelijk besteden.

30 mei 2017 om 20:10

Ja maar het heeft minder consequenties dan als je maar 10 miljoen hebt tuurlijk ze moeten er goed mee omgaan maar ze moeten wel soms ook risico's te durven nemen bij aankopen zoals deze gozer, als je hem al 1/1,5 jaar volgt vind ik het niet heel erg dat hij mislukt want dan hebben ze tenminste goed geprobeerd te scouten ipv blindelings te scouten.

30 mei 2017 om 20:23

Andere clubs krijgen dollartekens in de ogen wanneer ze dergelijke transferverhalen horen. Dan gaan ze extra geld aan Ajax vragen waardoor voor Ajax een speler te duur wordt. Denk maar aan het Haller verhaal, zou Ajax meer dan tien miljoen gekost hebben maar een duitse club mag hem hebben voor 6,5 miljoen.

Ajax kan het geld wel betalen voor spelers die in de ogen van Ajax tot de buitencategorie horen, spelers die het elftal echt direct beter maken echter Ajax wil het niet betalen voor gewone talenten of breedte aankopen. Daarom wil Ovemars duidelijkheid scheppen.

30 mei 2017 om 21:41

Dat is zeer normaal hoor. In eigen land meer vragen dan in een andere competitie, omdat je de concurrentie sterker maakt en dus eigenlijk niet wilt verkopen binnen je eigen competitie. Maar in dat geval zal het er niet mee te maken hebben; het had te maken met het moment waarop de interesse kwam (tegen einde transferperiode, altijd duurder) en het feit dat Ajax dik geld gevangen had voor verkochte spelers.

30 mei 2017 om 22:27

Alsof ajax en utrecht concurenten zijn... de enige concurenten van ajax zijn psv en feyernoord

30 mei 2017 om 23:31

Correctie..psv. Feyenoord mag je pas weer concurrentie noemen als ze de komende jaren het ook weer goed doen. Tot anders bewezen zie ik dit als een incident.

Die gaat wel voor meer verkocht worden hoor. Laat hem even op stoom komen maar zie het zeker goed komen

Laat leuke dingen zien maar kan me niet voorstellen dat er niet minstens gelijkwaardige spelers zijn uit de jeugd.

30 mei 2017 om 20:07

Kluivert is een voorbeeld, maar lijkt me niet dat ze deze gozer kopen als ze nog goede buitenspelers in de A hebben rondlopen.

30 mei 2017 om 21:42

Ik vond Cerny ook zeer verdienstelijk spelen, de keren dat hij meedeed.

Ik hoop nog steeds dat Neres het gaat waar maken! Ziyech hadden ze eerder moeten halen, misschien dat we dan wel in de eerste paar wedstrijden minder punten hadden verspeeld en daardoor wel kampioen geworden zouden zijn.. Maar dit weet je natuurlijk nooit zeker..

Heel eerlijk en een duidelijke signaal naar buiten toe dat Ajax geen Neres bedragen meer gaat betalen.

Wel vind ik het jammerlijk dat de meest kapitaalkrachtigste club van Nederland maar tot 11 miljoen voor een speler kan en wil gaan. Dat laat eens te meer zien hoever we achter zijn geraakt op de grootste competities.

30 mei 2017 om 20:08

Ik vind het juist mooi dat Ajax met een selectie in de Finale komt tegen een team dat een speler (pogba) heeft dat net zoveel waard is als heel ajax zelf en dat ze OL verslaan.

30 mei 2017 om 20:43

Mooi is het zeker en misschien zelfs een sneer naar die "grote geld uitgevers", maar prijzen pakken blijft er toch mee achterwegen. De manier waarop Mourinho en United, Ajax te kijk zette tijdens die finale liet maar weer eens zien dat onze competitie echt aan kwaliteit heeft ingeleverd. Af en toe mis ik in de Eredivisie wel eens spelers zoals Guardado die zoals tegen Ajax nét even over het randje gaat, iets wat types zoals Fellaini de hele wedstrijd doen. Ik denk dat zolang onze Eredivisie blijft bestaan uit een kweekvijver voor jonge knaapjes en er met 6 kunstgrasvelden gespeeld wordt, we nooit meer een grote prijs gaan pakken.

30 mei 2017 om 20:52

Nederland heeft ook gewoon maar 17 miljoen inwoners en Duitsland bijvoorbeeld 82 miljoen dan heb je soweiso al meer televisie-inkomsten. Dat is al meteen een groot nadeel voor NL want van die 17 miljoen zijn er heel wat al die niet kijken dus dan heb je er al niet heel veel meer van over. Ook dragen de slechte Internationale prestaties niet echt bij aan de verbetering van de Eredivisie.
Kleine jongetjes worden nu misschien meer geinspireerd door Hockey of door Wielrennen (door Tom Dumolin) dan mis je ook al wat goede jeugdspelers.

30 mei 2017 om 20:58

Een type gudelj? Nee zonder dollen, ajax wil zoveel mogelijk vanuit de jeugdopleiding doen. Echter worden er in de jeugd bij ajax geen "vuile" spelers opgeleid die ala nigel de jong zijn. Moeten allemaal.voetballers zijn en geen houthakkers. Dus bij ajax zie ik zo n speler niet zo heel snel komen.

30 mei 2017 om 20:20

Je met er gewoon niet mee zitten, Ajax kan geen versterkingen kopen uit de grootste competities. Die verdienen allemaal teveel voor het salarishuis plus het feit dat ze helemaal niet in de eredivisie willen spelen.

De eredivisie is echter uitstekend geschikt voor grote talenten die hun eerste stappen willen maken. Dus dat is de vijver waaruit Ajax moet vissen en dat doen ze normaliter ook. En die spelers zijn realtief spotgoedkoop, er zit nog veel risico op en er gaat veel tijd in zitten om dergelijke talenten goed genoeg te maken voor een Europees (sub)top elftal.

Vandaar Neres een uitzondering is, het gaat geen gewoonte worden voor Ajax om zoveel te betalen voor een speler die niet direct een grote versterking is voor het elftal zoals Ziyech dat wel was.

30 mei 2017 om 23:07

Misschien in de toekomst wel, EU-competitie zonder de Engelse competitie want die hoort niet meer bij EU, misschien wel bij UEFA.

Je zal misschien zeggen veel te groot om te reizen maar dat is in Amerika en Rusland toch ook.

Neres is ook gehaald voor aankomend seizoen. Je ziet bij vlagen dat die jongen echt lekker kan ballen. Waar een Younes dreigend is maar een actie op instinct maakt valt me bij Neres juist op dat hij tijdens het maken van zijn acties het overzicht kan behouden. Dat is echt een kwaliteit voor een buitenspeler doordat er altijd een idee in zijn actie zit. Scoort daarnaast makkelijk waardoor ik echt wel kan begrijpen waarom de scouting van Ajax bij deze jongen terecht is gekomen. Hij is ook nog jong waardoor ik erg benieuwd ben hoe hij het aankomend seizoen gaat doen!

Verwacht dat Traore vertrekt en Neres zijn plaats gaat opvullen. En dan moet die maar eens laten zien waarom Ajax er 12 miljoen voor heeft neer gelegd.

12 miljoen is voor Eredivisie clubs een zeer riskante investering aangezien je spelers uit de Eredivisie al amper voor meer dan 15 miljoen kan verslijten. Dus ja Neres moet echt buitengewoon gaan presteren mocht Ajax er winst uit willen halen.

30 mei 2017 om 20:11

Als hij 1 seizoen aardig goed speelt is hij al gauw 20 miljoen waard, moet ie natuurlijk eerst wel goed spelen.

Wat een rare uitspraak van Marc weer. Wie heeft nou wat aan deze informatie. Iedereen wist dit allang, alleen nu wordt indirect de speler waar Ajax zoveel voor heeft betaald (neres) even gekleineerd.

30 mei 2017 om 20:12

Misschien een soort excuses gebaar naar de fans dat ze zoveel geld hebben uitgetrokken voor een zspeler die nog niks had bewezen en dat als hij mislukt ze 10 miljoen euro hebben verspeeld.

30 mei 2017 om 20:49

Marc zegt dit niet zonder reden. Hij zegt dit bewust zodat andere clubs (vooral) in de Eredivisie niet hoeven te verwachten dat Ajax dit voor ieder goed talent gaat neerleggen en dat ze gewoon realistische bedragen zullen vragen.

30 mei 2017 om 21:54

Ik ben het roerend met Marc eens dat er te veel is betaald, en dat Neres voor deze prijs helemaal niet gehaald had moeten worden. Maar omdat zo kort na de transfer te zeggen terwijl de speler in kwestie nog moet 'doorbreken' is erg knullig.

30 mei 2017 om 21:55

Precies. Ik denk dat dit ook de achterliggende gedachte is.

30 mei 2017 om 22:54

Puur voor de aandeelhouders& clubs om prijzen voor komende aankopen te drukken

Mensen snappen niet hoe de vraag wordt gesteld volgens mij.

Iedereen kraakt die jongen nu af, terwijl hij echt wel kan voetballen hoor.
Hey gaat erom dat ze en voor Ziyech 11 miljoen, en Neres voor maximaal 15 miljoen. Overmars wilt zeggen dat 27 miljoen veel is over 1 transfer periode.

Ikzelf vind dit prima kunnen als je alleen al aan Milik 31 miljoen hebt moven ontvangen.
Als je de middelen hebt, en je sterker wordt van zoon aankoop moet je dat doen.

Maar wel echt als je er op bepaalde positie sterker op wordt, en je er geen talenten mee in de weg gaat zitten.

30 mei 2017 om 20:17

Ziyech voor 11 miljoen is niet je geld weggooien met Ziyech alleen denk ik dat je volgend jaar al 27 miljoen kan krijgen. Neres mag van mij dit seizoen nog de kans krijgen om zich te bewijzen en als hij helemaal niks laat zien dan mag hij terug naar Brazilië of worden uitgeleend aan een andere europese of misschien wel een Nederlandse club.

30 mei 2017 om 21:13

High risk, high payoff. Talenten kunnen totaal floppen of ontzaglijk veel geld opleveren. Gearriveerde subtoppers zijn heel degelijk, floppen zelden, maar zullen ook zelden veel meer opleveren dan ze gekost (transfer + salaris) hebben.

30 mei 2017 om 22:56

Tot nu toe laat hij het elke keer zien...

Volgens mij is het probleem gewoon dat Ajax deze bedragen neer moet leggen voor een talent, want meer is Neres (nog) niet. De kans dat er dan een miskleun bij zit is groter dan bij een gearriveerde speler. Alleen wil men als gearriveerde speler op niveau niet meer in de eredivisie spelen. Voor Ajax is een gok van 12 miljoen gewoonweg teveel. Maar wat moet je dan, als je Europees weer aan wil haken en er in de jeugd niet direct een opvolger klaar staat? Dat Kluivert het nu goed doet had vrijwel niemand verwacht op zijn leeftijd, met zijn lengte. En ook hij zal met tegenslagen te maken krijgen. Begrijp goed dat men incidenteel wat verder wil gaan, structureel is het gewoon niet op te brengen. Onze TV markt is simpelweg te klein om deze investeringen doorlopend te doen.

Om even op de poll te reageren. Ziyech heeft zijn geld meer dan opgebracht. In veel wedstrijden was hij cruciaal, waaronder in enkele Europa League wedstrijden die Ajax in totaal meer dan 20 miljoen hebben opgebracht.

Neres heeft zijn transfersom nog niet waargemaakt, maar dat vind ik ook nog niet zo heel erg gek. Ajax is zijn eerste buitenlandse club, en daarbij eentje in een land met een andere cultuur en andere taal. Dan heb je even wat tijd nodig om je aan te passen, dat is nou eenmaal niet anders. Een James Rodriguez speelde bijvoorbeeld in zijn eerste volledige jaar bij FC Porto ook slechts 15 wedstrijden, en is uiteindelijk toch maar mooi bij Monaco en Real Madrid (en wellicht straks Man United) terechtgekomen, en Dybala had ook niet zo'n superseizoen in zijn eerste jaar bij Palermo. Nou wil ik niet meteen zeggen dat Neres naar het niveau van James of Dybala kan groeien, maar wel dat het te vroeg is om nu al een oordeel te vellen over zijn transfersom. Volgend seizoen heeft hij de volledige voorbereiding bij Ajax meegemaakt en heeft hij een gewenningsperiode achter de rug, dus dan mag hij laten zien die twaalf miljoen waard te zijn.

Ziyech werd na 5 verliespunten thuis tegen Willem II en Roda, met paniek gekocht. Vandaar dat er ook met gemak (te) veel voor hem is betaald.
Met Neres is het afwachten wat hij gaat brengen. Tot nu toe weinig bijzonders van hem gezien. Zou een (dure) miskoop kunnen worden zoals Sulejmani dat was.
Maar het mes snijdt aan twee kanten. Ziyech en Neres mogen te duur zijn gekocht, maar Ajax verkoopt haar spelers ook duur. Milik afgelopen zomer bijvoorbeeld en nu wordt er gepraat over 20-30 miljoen voor Klaassen.

30 mei 2017 om 23:22

Die (te) kan je wel weghalen, want er is niet te veel voor Ziyech betaald. Heeft het tot nu toe waar gemaakt en is nu minimaal 25-30 miljoen waard.

Ajax is een koopclub geworden. Dit seizoen stonden er telkens acht/negen aankopen in de basis. Dat is ook niet erg, want bepaalde kwaliteit moet je kopen en kun je niet opleiden. Ik denk dat ze van de zomer wederom veel gaan spenderen om de prijzen droogte te beëindigen.

30 mei 2017 om 20:45

Ajax is de laatste jaren het beste in kopen (Dolberg, Milik en Ziyech o.a) en nog beter in Verkopen (Milik, El Ghazi, Bazoek & Blind). En qua jeugd ook de beste. Of kun je betere jeugspelers opnoemen dan Klaassen, vd Beek, Nouri, Kluivert & De Ligt?

30 mei 2017 om 21:07

@El Fenomeno: Wat wil je bereiken met je opmerking? In essentie is elke club een koopclub, want er zijn maar weinig kids die vanaf hun 4e bij dezelfde club zitten. Ajax is de club waar de meeste jeugdproducten op de Europese velden lopen (van Europa). Dan kan je mijns inziens niet zeggen dat we een koopclub zijn. En als je iets verder dan de basis kijkt en naar de selectiespelers voor het 1e, hebben we gewoon erg veel zelf opgeleide spelers. De breedte-aankopen die de afgelopen 10 jaar hebben gedaan, vind ik wel waardeloos. Die moeten per definitie uit eigen jeugd komen. En die droogte? Natuurlijk wil je het liefste elk jaar kampioen worden. Maar we zijn echt niet wanhopig en zien het echt niet als droogte. Alleen iedereen buiten Ajax wil blijkbaar dat graag aanpraten.

30 mei 2017 om 23:05

Bij feyenoord heb je ook 8 aankopen. Bij psv 10 of 9. Dus snap je punt niet. Bij roda en nec heb je er 11.

El ghazi kwam veel te kort en verkoop je voor 9 miljoen. El Ghazi + 3 miljoen vind ik geen slechte deal. Je ziet nu al dat die 2 klasses beter is en veel potentie heeft.

Ach ja, wat is je referentiekader? Ten opzichte van een Ziyech ja. Ten opzichte van Dolberg, ja. Braziliaanse talenten zijn alleen een stuk duurder. En dat is ook precies wat Overmars zegt, wat in de titel wordt weggelaten (in verhouding tot). Dit kan je natuurlijk niet veel vaker doen, daarvoor komt er te weinig geld binnen tov de grotere competities. Maar zo nu en dan kan je de gok nemen. De tijd zal uitwijzen of dit een goede investering is geweest of niet. Daar vind ik het nu veel te vroeg voor om conclusies te trekken.

Ik vind Neres een prima indruk maken, nog heel kort bij de club maar speelt nu al degelijk. Hopelijk kan hij blijven verbeteren en dan wordt het wellicht een fantastisch tweede seizoen voor hem. Ziyech is elke cent naar mijn mening waard gebleken, daar kan Ajax in de toekomst een mooi bedrag voor krijgen.

Ik heb vertrouwen in Neres. Hij heeft bij Ajax goede statistieken. Mocht hij dit doorzetten dan doet hij het in een heel seizoen geweldig. Natuurlijk zal hij ook wel een dipje krijgen. Ik vind dat Neres in de minuten die hij heeft gespeeld duidelijk heeft laten zien dat hij bovengemiddeld getalenteerd is. Stiekrm verwacht ik van hem ook meer dan van Kluivert (die door de media omhoog wordt geschreven, maar natuurlijk ook lekker kan ballen).

Er zit natuurlijk een tactische reden achter deze uitspraken van Overmars. Hij wilt niet dat clubs hun vraagprijzen gaan opschroeven als Ajax interesse toont.

Allebei het geld waard. Neres heeft nog wat meer tijd nodig, maar die komt volgend seizoen wel.

Vind het een rare reactie van Overmars. Wil je anno 2017 nog wat voorstellen in Europa moet je de buidel trekken.

Jammer dat hij dit zo moet meededelen. Dacht dat je je spelers ten alle tijden moest beschermen. De beste jongen kan echt wel voetballen, is pas 20 en kan niets aan zijn transfersom doen....

Milik werd voor 35 miljoen verkocht, zelfs als je alle andere uitgaande transfers niet meerekend heb je een redelijke winst geboekt. Dit is gewoon slap gelul. Ik snap het als Ajax voor een specifiek doel, zoals het kopen van de Arena, aan het sparen is, maar dan moet het aan de fans verteld worden. Volgende transferperiode zie ik graag een goede linksback, verdedigende middenvelder en reserve spits komen en die mogen best wat kosten.

Deze jongen is midden in het seizoen gekomen. Sterker nog, toen de tweede helft van het seizoen al begonnen was. Neres had niet eens de kans om wat te oefenen met de A selectie. Aangezien hij alleen maar Portugees spreekt is het toch geen wonder dat hij nog weinig heeft laten zien? De jonge Braziliaan kan zich nu volledig focussen en meedoen met de trainigsstages. Die twaalf miljoen euro kunnen heus nog makkelijk terug verdient worden. Beetje geduld is een schone zaak.

Of het te duur is of niet moet nog blijken. Beter 1 of 2 spelers per jar die >10 miljoen kosten dan in het recente verleden allemaal van die net niet spelers die ook nog 2-3-4-5 miljoen kosten. Een aankoop moet ajax pas doen als die speler echt een meerwaarde heeft t.o.v. Eigen jeugd. Soms zul je dan een flop hebben soms een klapper. Ik denk dat Neres overigens zijn 12 miljoen waard gaat zijn, maar de toekomst zal het leren.

VZ schrijft: "directeur spelersbeleid Marc Overmars wil hier echter geen gewoonte van maken: “het kan, incidenteel een speler voor tien á elf miljoen kopen, maar dat is niet het doel”, vertelt hij in gesprek Voetbal International"

Ik heb op VZ altijd al geschreven dat de enorme investering die Ajax dit jaar gedaan heeft, een incident was en geen jaarlijkse navolging zal gaan krijgen omdat zoiets begrotingstechnisch volstrekt onmogelijk is. Het is altijd mooi om daarvan bevestiging te krijgen van de persoon die daarover gaat. Ajax heeft veruit de best gevulde bankrekening van alle Bvo's in NL, maar qua begroting is het verschil met de andere clubs veel minder groot. Daarom gelden voor Ajax ongeveer dezelfde beperkingen als voor Psv. Naar verluid is Ajax tijdens de gesprekken over de naamsverandering van de Arena, met de gemeente Amsterdam overeen gekomen om 23 van de aandelen van de gemeente over te nemen, hetgeen een besparing op de huur van de Arena van 75 oplevert en dan heb je het op jaarbasis over een bedrag van 3,3 miljoen in mindering op de uitgaven. Dat is een aanzienlijk bedrag en toont aan dat je met geld geld kunt maken en wellicht zijn de financiele mensen van de club met het eigen vermogen in staat om de inkomsten structureel verder te verhogen of de uitgaven te verlagen, waardoor de club structureel meer mogelijkheden heeft op de transfermarkt of om de salarissen te verhogen.

Het is overigens mooi dat Overmars zich kwetsbaar opstelt en zegt dat hij teveel voor Neres heeft betaald, maar of dat werkelijk ook zo is, moet de toekomst nog uitwijzen. De potentie is volop aanwezig bij Neres om een publiekslieveling te worden. Als hij zijn belofte waar maakt, zal hij de deur uitgaan voor een veelvoud van het bedrag dat voor hem betaald is en zal Marc op zijn eigen woorden moeten terug komen. Net zoals dat bij de Zyech transfer in omgekeerde vorm het geval was.

Tsja, wat is 'te veel'? De norm van wat er voor een speler wordt uitgegeven is de afgelopen paar jaar flink verschoven. Elke club die een topclub wil zijn, en wil groeien, moet bereid zijn om dit soort bedragen neer te leggen voor zijn spelers.

En ik ben wel blij met deze strategie van Ajax. Haal elke 5 jaar 1 of 2 ruwe diamantjes (als bijvoorbeeld Neres), zorg verder voor wat routine en ervaring (schone) en selecteer verder door met spelers als Frenkie de Jong, Donny vd Beek, Kluivert etc. Op deze manier maak je winst, en haal je op de lange termijn succes zonder dat je selectie om de haverklap wordt leeggekocht.

Ach ja, straks is Traore weg en dan spelen Kluivert of Neres, heb je gelijk iemand met diepte itt Traore. Ziyech kan dan de bal vaker en makkelijker spelen in de diepte.
En als het een toegevoegde waarde is (dus iets wat je zelf niet hebt) mag je incidenteel idd best een keer een bak geld uitgeven, zeker als er aan de uitgaande kant ook 30+ van Milik binnenkomt zoals nu het geval was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren