Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Leeuwinnen overleven dubbele domper en beginnen EK met punt

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen zijn zaterdag met een 1-1 gelijkspel aan het EK in Engeland begonnen. Bondscoach Mark Parsons zag zijn elftal in groep C terugkomen van een 0-1 achterstand tegen Zweden, al zat een zege er uiteindelijk niet in. Met name in de eerste helft werd Nederland getroffen door rampspoed, want Sari van Veenendaal en Anniek Nouwen moesten geblesseerd naar de kant. Na rust was de regerend Europees kampioen echter in staat om de achterstand weg te werken in Sheffield. In het andere groepsduel hielden Portugal en Zwitserland elkaar in bedwang: 2-2.

Beide landen waren in de beginfase op Bramall Lane behoorlijk slordig in balbezit. Zweden kwam gaandeweg wel steeds meer naar voren, met de eerste hoekschop van de wedstrijd als resultaat. Kort daarna ontstond een pijnlijk moment voor de achterste linie van de Oranje Leeuwinnen. Bij een vrije trap van Zweden kwam Van Veenendaal in botsing met Stefanie van der Gragt en Lynn Wilms. Van der Gragt moest behandeld worden, maar kon wel verder spelen. Van Veenendaal gaf enkele minuten na het incident aan dat ze gewisseld diende te worden, nadat ze pijn voelde in haar schouder na een vrije trap. Daphne van Domselaar nam haar plaats in onder de lat bij Nederland.

Sari van Veenendaal kon na de botsing verder spelen, maar moest zich toch laten wisselen uiteindelijk.

Met bijna een halfuur op de klok was Zweden voor het eerst echt gevaarlijk, al verdween het schot van dichtbij van Kosovare Asllani in het zijnet. Aan de andere kant zag Lieke Martens een afstandsschot over het doel verdwijnen en was een zacht schot van Jill Roord een makkelijke prooi voor Hedvig Lindahl, de doelman van Zweden. In de 36ste minuut kwamen de Oranje Leeuwinnen op achterstand. Nouwen werd op links door de benen gespeeld door Arslani, die de bal vervolgens bij de tweede paal bij Jonna Andersson wist te krijgen. De linksbenige middenvelder verschalkte Van Domselaar van dichtbij. Ook Van der Gragt kon de bal met een uiterste krachtsinspanning niet uit het doel houden. Kort daarna kreeg Martens aan de andere kant de kans om snel gelijk te maken, maar haar schot was niet hard genoeg om echt voor gevaar te zorgen.

Enkele minuten voor rust moesten de Oranje Leeuwinnen wederom een domper verwerken. Lina Hurtig kopte na een aanval van Zweden naast en bij dat moment kwam ze hard terecht op de enkel van Nouwen. De verdediger had zichtbaar veel pijn en verliet al strompelend het veld van Bramall Lane. Marisa Olislagers werd het veld in gestuurd door Parsons en Dominique Janssen verliet de linksbackpositie om in het centrum verder te gaan. Nederland bleef op jacht naar een snelle gelijkmaker. Daniëlle van de Donk schoot net buiten de zestien ruim over, na goed voorbereidend werk van Vivianne Miedema. Door de blessuregevallen kwamen er zeven minuten aan blessuretijd bij, al bracht dat geen verandering in de stand.

De Oranje Leeuwinnen kwamen sterk uit de kleedkamer, met twee hoekschoppen kort achter elkaar als resultaat. Het leverde de formatie van Parsons echter geen gelijkmaker op. Die zo gewenste gelijkmaker kwam er wel in minuut 52. Na goed werk van de bedrijvige Miedema kwam de bal enigszins gelukkig terecht bij Roord, die van net buiten de zestien en uit de draai Lindahl verschalkte met een schuiver in de verre hoek: 1-1. Het was alweer haar achtste treffer sinds de komst van Parsons, alleen Miedema (elf doelpunten) scoorde in die periode vaker. Na rust liet Miedema zich steeds meer gelden, al was de topscorer aller tijden van Nederland ongelukkig in de afwerking. Bij Zweden werden de nodige wissels doorgevoerd, met onder meer de entree van sterspeler Stina Blackstenius.

De ijverige Roord was kort daarna het eindstation van een vlotte aanval van Oranje, met hoofdrollen voor Miedema en Jackie Groenen. De middenvelder had echter iets teveel tijd nodig, waardoor haar schot van binnen de zestien kon worden geblokkeerd door de Zweedse defensie in de 77ste minuut. Roord ging vervolgens naar de kant, met Lineth Beerensteyn als haar vervanger. De niet meer geheel fitte Daniëlle van de Donk werd afgelost door Victoria Pelova. De Oranje Leeuwinnen leken weer te moeten wisselen, toen de tegenvallende Martens naar haar voet greep, maar de aanwinst van Paris Saint-Germain kon de openingswedstrijd op het EK gewoon afmaken.

Ondertussen gaf invaller Van Domselaar haar visitekaartje af met goed ingrijpen op een voorzet van Johanna Kaneryd en een puike redding op een venijnig schot van Fridolina Rolfö. De ontmoeting in Sheffield bleef tot het einde spannend, daar beide landen bleven jagen op de winnende treffer. Die kwam er ondanks de vier minuten aan blessuretijd niet. De Oranje Leeuwinnen beginnen met een verdienstelijk gelijkspel aan het EK en vervolgen de groepsfase woensdag tegen Portugal. De laatste groepswedstrijd is zondag 17 juli tegen Zwitserland.

Zie jij de Oranje Leeuwinnen de Europese titel prolongeren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind Lieke Martens echt een zeer overschatte speelster. Op het EK in 2017 deed ze het goed, maar op het Wk en de Olympische Spelen matig en ook vandaag niks bijzonders. Komt snelheid en fysiek tekort. Vind Groenen en Miedema veel belangrijker voor de ploeg en ook Roord en Beerensteyn met hun kracht en snelheid vind ik meer hebben.

9 juli 2022 om 23:03

Die teert inderdaad nog steeds op 2017, kan wel voetballen maar niks bijzonders.

9 juli 2022 om 23:10

Mwa, won vorig jaar nog gewoon de CL en in 2019 2e van de wereld geworden. Natuurlijk was het voor haar in 2017 een subliem jaar maar je doet haar voorkomen alsof ze een one day fly is maar dan zou ze denk ik niet Barcelona en PSG op haar CV hebben staan.

9 juli 2022 om 23:04

Martens was vandaag zeker niet al te best en eens dat Miedema maar vooral Groenen vandaag erg goed waren maar dat is toch niet altijd zo. Als Martens wat goaltjes meepakt, dan zal ze vast in het toernooi groeien.

10 juli 2022 om 00:21

Heb jij 90 minuten gekeken? Ik kan niet langer dan 10 minuten kijken naar vrouwenvoetbal. Maakt me niet uit op welk niveau. Als ze 3e klasse amateurs van mannen zouden uitzenden zou ik daar nog eerder naar kijken.. het niveau is wel iets omhoog gegaan bij de vrouwen maar echt voetbal kun je het niet noemen. Zoveel lompe acties op het hoogste niveau kan ik niet langer dan een paar minuten aanzien

10 juli 2022 om 00:35

Ik was alleen in de mogelijkheid om de tweede helft te zien. Verder boeit het mij en ik denk velen met mij echt 0.0 wat jij van vrouwenvoetbal vindt. Dat je inlogt op een voetbalforum om vervolgens te zeggen dat je er niet naar kan kijken, hoe triest is dat eigenlijk? Voel jij je nu goed, gezegd hebbende hoe waardeloos het andere geslacht is in voetballen? Ga mij er niet mee lastig vallen, kleuter. Leer met vrouwen omgaan, zij kunnen je namelijk nog veel leren. Respect hebben voor de passie, inzet en prestaties van anderen bijvoorbeeld. De wereld draait namelijk niet om jou. Juist niet om jou.

10 juli 2022 om 02:08

Prachtig verwoord myvision. Ben het helemaal met je eens. Laat mensen hier lekker over de inhoud praten zonder die standaard vooroordelen. We weten wat het standaard niveau is, en je kijkt of kijkt niet. Niks anders dan een wedstrijd van Dordrecht, telstar of mvv.

10 juli 2022 om 03:33

Goed gezegd myvision, ik was ook niet in de gelegenheid om de wedstrijd te zien anders had ik zeker gekeken. Ik heb wel mijn twijfels bij dit Oranje, voor wat betreft het prolongeren van de titel. Engeland en Spanje maken een meer solide indruk.

10 juli 2022 om 10:48

Hoe overdreven kan je reageren op iemand die z’n mening ergens over geeft. Triest noemen, een kleuter noemen, doe ff rustig man. Je mag er gerust wat van zeggen, maar je hoeft iemand niet met de grond gelijk te maken.

10 juli 2022 om 12:07

Dat je vrouwenvoetbal niet aan kunt zien ligt echt aan jou. Als je het zonder vooroordeel bekijkt zie je gewoon prima voetbal op dit Ek.

Maar sommige mensen hebben een niet te weerleggen idee dat het slecht zou zijn en zullen die mening nooit meer veranderen.

10 juli 2022 om 12:51

@skes14: ik geef ook mijn mening. En waarom mag hij de vrouwen met de grond gelijk maken en respectloos behandelen en ik hem daar niet op mijn manier op aanspreken?

10 juli 2022 om 14:12

skes14 je bedoeld zoals hij het vrouwenvoetbal met de grond gelijkt maakt? Ironisch dat myvision de degene is die dan te ver gaat

10 juli 2022 om 22:34

Wat pas ironisch is, is dat myvision hem een kleuter noemt omdat hij hen met de grond gelijk maakt en vervolgens hetzelfde doet bij hem, ipv hem er op een normale manier op aanspreken. Het is een stuk effectiever om iemand op een duidelijke wijze uit te leggen waarom het niet kan wat hij zegt. Dan bereik je er misschien zelfs nog wel wat mee waarschijnlijk heeft ie zelf niet eens door dat het respectloos is.

En nee hij hoeft de vrouwen ook zeker niet zo te kleineren, maar daar hoefde ik niks over te zeggen aangezien jij dat in je tirade al hebt gedaan.

9 juli 2022 om 23:08

Ben het wel met je eens, zowel Miedema als Groenen zijn een stuk belangrijker voor deze ploeg.

10 juli 2022 om 03:02

Vervelend voor Van Veenendaal maar goed voor de ploeg dat er nu een betere keepster in het doel staat. Dat zij slechts 1 interland op haar naam had staan vind ik een fout van de coach. Juist in oefenwedstrijden moet je je 2e keeper ook minuten geven.

9 juli 2022 om 23:09

Ik heb dat EK niet gevolgd, het WK enigszins en sindsdien ook maar af en toe een potje meegepikt, maar ik heb tijdens wat ik wel gezien heb ook echt nooit het idee gehad dat ik naar zo'n geweldige speelster zat te kijken. Helemaal niet naar de beste van de wereld.

9 juli 2022 om 23:26

Wat is dit dan? Je kijkt geen vrouwenvoetbal, maar die ene keer dat je inschakelt twee jaar later heb je gelijk door dat Martens in 2017 niet de beste vrouwelijke voetballer van de wereld was? Blijkt wel weer dat iedereen een mening wil vormen, ook zonder enige kennis van zaken...

10 juli 2022 om 14:17

Dat is niet wat ik zeg. Alleen dat ik dat bewuste jaar niet heb meegemaakt, en sinds ik het wel enigszins volg nooit het idee heb gehad dat Martens nou onze sterspeelster is. Eerder Miedema, Groenen. En ook genoeg spelers van andere landen doen Martens verbleken. Dus, wat ik zeg is niet dat ze in 2017 niet de beste was, maar dat ze voor zover ik kan zien toen in ieder geval gepiekt is.

Domper, haha! Oranje gaat er op vooruit door die keeperswissel. Wat is die Lieke Martens overigens overrated, die kan echt alleen iets wanneer ze alle tijd van de wereld krijgt.

9 juli 2022 om 23:22

Helemaal niet overated. Vandaag gewoon een wat mindere wedstrijd. Nog steeds voldoende want doordat ze graag de actie opzoekt blijft ze die dreiging wel houden. En ziet er ook leuk uit.

Aannames en kapbewegingen van Miedema zijn wel echt van een hoog niveau moet ik zeggen.

En die Groenen, was genieten. De manier hoe ze doordekt en dan ook nog eens de rust kan bewaren voor een goede actie of voortzetting was heerlijk. Beetje Modric-achtige manier van voetballen.

Roord natuurlijk met een mooi doelpunt, dreigend en leuk koppie.

9 juli 2022 om 23:50

Heinazijn, is that you?

10 juli 2022 om 01:15

Nou sorry maar Lieke is echt afgelopen jaren al dramatisch. De actie is vaak een pass terug omdat ze er niet langs komt.

Minder tranen, meer aanvallen. Van Domselaar de rest van het toernooi ook op Goal, Sari out.

Had dit vooraf geen verkeerd resultaat gevonden tegen de Zweden dus al met al wel een aardig begin. Miedema een klasse apart en van Veenendaal ook maar dan in negatieve zin want ik denk dat van Domselaar absoluut potentie heeft beter te zijn. Daarnaast solide pot van Groenen. Deed ze goed.

10 juli 2022 om 03:10

Van Veenendaal moest bij die blessure die ze van der Gracht veroorzaakte gewoon in haar goal blijven, ze had daar niks te zoeken.

Beide partijen mogen een cursus corners nemen. Gingen allemaal in de hand van de keeper. Van mij mag ze wel blijven staan hoor. Daarnaast heeft de 2e keepster het goed gedaan vandaag proficiat. Begonnen met een punt. Met het wedstrijdbeeld had het slechter gekund, dus de dames mogen tevreden zijn

Prima tweede helft, die heb ik alleen gezien. Maar zal die blessure van Van Veenendaal niet alleen maar een gift voor Oranje zijn geweest? Je kan aan alles zien dat Oranje een topland is want aanvallend zijn ze echt snel aan de andere kant.

Zo'n domper was het toch niet dat Sari eruit moest? Zou het eerder een zegen noemen.

Van Domselaar deed het goed, voorlopig lekker laten staan. Martens was niet zo best, Miedema blijft gewoon de beste die we hebben. Groenen speelde ook een goede pot!

Laat die Van Domselaar alsjeblieft staan. Ze keepte echt prima en met lef ook. Is tenminste geen grabbelaar zoals Van Veenendaal. Zou enorm zonde zijn als zij niet een kans krijgt nu.

mag toch aannemen dat we van veenendaal verder niet meer in een oranje shirt gaan zien toch? die Domselaar heeft in 45 minuten meer goeds laten zien dan van veenendaal dit hele jaar. Groenen ook een heerlijke enkelbijter hoor pff.

Ik heb alleen de laatste 20 minuten kunnen zien, maar het viel me alles mee met hoe laag de verwachtingen eigenlijk geschept zijn in de aanloop hier naar toe. Toch zeker 4 momenten gehad waar meer mee gedaan had kunnen worden, waarbij Jill Roord met een goede aanname de 2-1 had moeten maken.

Groenen erg goed, die Pelova viel goed in en de keeper deed het prima ondanks het plotselinge invallen. Een gelijkspel tegen gelijkwaardige tegenstander (nummer 2 van de wereld) is een resultaat met perspectief.

9 juli 2022 om 23:12

Dat komt ook omdat mensen die hier steeds in herhaling vallen het nog altijd met mannenvoetbal menen te vergelijken. Tegen zo'n topelftal als Zweden is, is dit echt een prima resultaat en inderdaad zag de tweede helft er goed uit.

9 juli 2022 om 23:21

Ja, aan de ene kant snap ik het aangezien het wel dezelfde tak van sport is. Maar aan de andere kant is het vergelijken met de mannen niet eerlijk richting het vrouwenteam. En als mensen dan in live meepraten de behoefte voelen om op een site die echt 0 met vrouwenvoetbal doet tenzij ze niet anders kunnen te stellen dat 'iets door iemands strot geduwd wordt' omdat er een speciaal kopje Oranjedames op Nu.nl staat wil je het ook niet snappen denk ik

10 juli 2022 om 01:05

Dat is toch ook niet raar dat ze het vergelijken. Het verschil is erg groot , de dames hebben heel wat in te halen. Het niveau verschil van hockey is lang niet zo groot als bij voetbal.
Het is een prima resultaat tegen de nummer twee van de wereld.
Miedema die springt er boven uit gevolg door Groenen en de keeper. Het niveau moet nog wel wat om hoog willen ze ver komen in het toernooi

10 juli 2022 om 01:29

Maar besef je wel hoe kort vrouwen in Nederland voetballen op het semi-hoogste niveau? Ik raad dat NRC stuk over Vera Pauw van vorige week aan, daar staat een prima tijdlijn over hoe vrouwenvoetbal tot eind jaren 90 bij de KNVB gewoon nog als amateursport te boek stond. Met enkele goede resultaten begin van deze eeuw en het EK van vier jaar geleden heeft het allemaal een ontzettende boost gekregen, maar we zitten eigenlijk pas in de overgang van de tweede naar de derde generatie vrouwelijke (semi-) profs. Dus het is niet te vergelijken met mannenvoetbal, en ook niet met andere sporten waar mannen en vrouwen al decennia op het hoogste niveau spelen.

Oranje leeuwinnen overleven enkele tegenslag, want Sarri die weg valt was een godsgeschenk.

Groenen met afstand de beste samen met van der Gragt.

Ik ben stiekem verliefd op Jackie Groenen!
Wat een geweldige speler en prachtige vrouw is dat!

Prima begin van Nederland, jammer dat Roord die bal net niet lekker mee nam na die goede counter en mooie pirouette van Groenen.

Keepertje was prima, Martens heel matig maar goed degelijk resultaat!

10 juli 2022 om 07:56

Ik moet je helaas teleurstellen, Jackie heeft een vriend.

Groenen was echt goed, net als die 2e keeper, die zou ik lekker laten staan. Die ene aanval had natuurlijk de 2-1 moeten opleveren, maar een punt is wel terecht.

Hoe kijken jullie nou naar Nederland? Met het idee dat het toch flink wat minder is dan de mannen of met het idee: ‘ik zie het wel’. Kan mij toch echt niet voorstellen dat dit ‘puntje op de stoel’ wedstrijden zijn. Iets wat je bij de mannen veel sneller hebt.

9 juli 2022 om 23:11

Ik kijk vrouwenvoetbal. Dit heeft niks met de mannen te maken. Je moet gewoon niet vergelijken. Dat is misschien het hele probleem met onze maatschappij tegenwoordig. Mannen hebben voordelen en vrouwen ook. Aan het einde van de rit zijn we gelijk...Kijk dit gewoon als vrouwenvoetbal en je kan dan best genieten.

9 juli 2022 om 23:16

Als je dit gaat kijken om te vergelijken met de mannen, is de insteek al verkeerd. Als je de 100m sprint op de Olympische Spelen van mannen en vrouwen zou vergelijken, zou je ook denken dat het niveau niks voorstelt omdat ze een seconde trager zijn...

Ik denk dat het vrouwenvoetbal nog lang niet op het toppunt zitten, terwijl we dat bij de mannen na het decennium Ronaldo/messi wel kunnen stellen. Om vrouwenvoetbal (in Nederland dan) te ontwikkelen zijn investeringen en tijd nodig, dus voorlopig moet je het doen met wat je hebt. Maarja, als half Nederland begint te steigeren zodra ze iets meer betaald krijgen kom je nergens.

9 juli 2022 om 23:19

Ik vind het echt heel raar dat je het überhaupt nog vergelijkt met de mannen. Dat doe je toch nergens? Als je eens een vrouw naakt ziet zeg je toch ook niet dat ze daaronder iets mist of dat haar baardgroei matig is of dat haar borsten buitenproportioneel groot zijn?? Ik vraag me altijd af hoe dat gaat bij van die mannen die zulke achterhaalde denkbeelden hebben over vrouwen.

9 juli 2022 om 23:22

Ik betwijfel of dit een wereldvergelijking is, of dat dit nergens op slaat

9 juli 2022 om 23:27

Het slaat vooral nergens op om continu terug te komen met dat vrouwen niet kunnen voetballen. Oranje staat gewoon top 5 van de wereld, dus ze kunnen het wel. 'Probleem' is denk ik vooral dat we hier voor een groot deel zelf wel gevoetbald hebben en dan niet bijzonder verrast meer worden door wat die vrouwen kunnen. Vrouwen op schaatsen, op de fiets, op de atletiekbaan en ook op het hockeyveld kunnen ons in die zin denk ik meer verrassen maar goed, als je bij voorbaat je oordeel al klaar hebt, kijk dan niet.

10 juli 2022 om 06:15

Sorry, dat ze top 5 staan, betekent nog niet dat ze kunnen voetballen. Ik vond het echt dramatisch gisteren. Er konden geen 5 passes achter elkaar gespeeld worden of de bal was bij de tegenstander. Dat gold voor beide partijen trouwens.

10 juli 2022 om 08:13

Sorry @myvision maar ik vind dat je iedereen die kritisch is op vrouwenvoetbal wel erg agressief aan het aanvallen bent. Moet iedereen het mooi vinden dan? Is iedereen meteen een vrouwenhater wanneer ze vrouwenvoetbal niet zo mooi vinden? Schei toch uit. Ikzelf vind vrouwenvoetbal ook te lomp om naar te kijken, dat mag ik gewoon vinden. Verder kijk ik liever naar vrouwenhockey dan mannenhockey, liever naar vrouwenvolleybal dan mannenvolleybal en liever naar vrouwenturnen dan mannenturnen. We zijn misschien gelijkwaardig, maar we verschillen enorm en daar is niks mis mee. Het feit dat mannen fysiek zoveel verschillen van vrouwen, maar toch op exact hetzelfde grote veld met idem doelen speelt maakt dat vrouwenvoetbal minder aantrekkelijk is om naar te kijken en dat uit zich dan ook in de kijkcijfers. Prima dat jij het leuk vindt, niet iedereen hoeft dat te vinden.

10 juli 2022 om 08:31

De beloningen voor mannelijke en vrouwelijke NL internationals zijn nu toch ook gelijk? Mogen we ze alleen vergelijken als het de vrouwen goed uitkomt?

10 juli 2022 om 10:18

Volledig met je eens Messi! Je slaat een hele vervelende, agressieve en belerende toon aan Myvision. Nergens voor nodig.

10 juli 2022 om 12:57

En ik vind dat respectloze geneuzel hier heel erg vervelend. Nergens voor nodig. Mijn uitspatting tegen vrouwonvriendelijke figuren hier is blijkbaar juist wel nodig. Het gaat mij er niet om wat je vindt van vrouwenvoetbal, het gaat me er om hoe dat tot vervelends toe herhaald moet worden hier en de manier waarop. Leuzen als 'waren er zichtbaar weer een aantal ongesteld." - "ik laat mijn zoon van 3,5 dit voetbal zien om te leren hoe het niet moet" - "van Veenendaal out? Het hele team out!" Dat heeft niets met respect of kennis van zaken te maken en boven alles, dát is pas herhaaldelijk respectloos. Dit Oranje team is gewoon wereldtop, waarom wordt er zo over gesproken? Over Jutta Leerdam, het Nederlandse vrouwenteam hockey, Van Vleuten, noem maar op wordt met veel respect en bewondering gesproken maar als het Nederlands Vrouwenelftal een potje gelijk speelt tegen wereldtop, dan krijg je deze bullshit voor de kiezen. Dan ga je toch lekker andere dingen kijken? Maar op een wedstrijd van RKC-VVV ofzo, dan wordt ook niet continu gezegd dat die gasten er niets van kunnen.

10 juli 2022 om 23:00

Ik heb het niet over de vrouwonvriendelijke comments, die zijn inderdaad sneu en daarover zijn velen het met je eens. Maar er zijn hier genoeg die hun kritiek netjes onderbouwen en die mensen haal jij allemaal onderuit en zet je neer als een soort vrouwenhaters. Dat slaat natuurlijk nergens op. Er is een reden dat er beduidend minder naar vrouwenvoetbal wordt gekeken. Geloof mij, als het niveau dicht tegen dat van de heren aan zat had ik 100% gekeken. Hoe meer voetbal hoe beter, maar dit vind ik niet om aan te zien. Dat jij het leuk vindt helemaal prima, dan hebben we er gewoon een andere kijk op. Moet kunnen toch? En je vergelijkt het vrouwenvoetbal zelf al met RKC - VVV dus als je heel eerlijk bent vind jij het ook geen hoogstaand voetbal. Het maakt jou alleen niet zo heel veel uit en dat is prima, maar laat anderen die er niet van onder de indruk zijn ook hun mening hebben.

Prima tweede helft. Groenen leek af en toe echt een kleine pitbull. Samen met Miedema die de beste bij ons was moeten we nu gewoon tevreden zijn met dit punt. Van Domselaar had af en toe moeite, maar ik voel nu al dat ze met alles beter is dan van Veenendaal. Trouwens het uitvallen van Nouwen zou ons tenslotte ook kunnen helpen. Duidelijk dat Dominique Janssen beter functioneert in het centrum.

Conclusie, prima punt en nu door bikkelen.

Eerste helft was niet best. Mede ook door de blessures. Tweede helft was beter en 1-1 lijkt mij terecht. Keepster Daphne van Domselaar viel positief op. Gewoon haar laten staan.

En Jackie Groenen kan wat mij betreft nooit wat fout doen

Eigenlijk is miedema de enigste die echt kan voetballen, en vaak het overzicht heeft waardoor ze een goed pass kan geven.

9 juli 2022 om 23:21

Je vergeet groenen

Wat speelde Jackie groenen goed zeg beste van het team

Ik vind dat Spitse er bij de analyses aardig vanaf komt bij die tegengoal. Ik heb zowel de analyse op de BBC als bij de NOS gekeken en ik vind dat zij gewoon beter rugdekking moet geven op het moment dat Nouwen die bal door haar stokken gespeeld krijgt.

9 juli 2022 om 23:30

Dat is precies wat ik hier op de bank ook zei, waardeloze rugdekking. Veel te ver van het duel af. Je moet de speler verder van het doel houden.

9 juli 2022 om 23:33

Klopt, exact wat ik ook dacht.

Nu je het hebt Nouwen, toen zij het veld verliet en Janssen op haar favoriete plek in het centrum kon spelen voelde ik de energie shiften in positieve zin. Do is beter aan de bal, gooit niet alles diep (zoals Nouwen vandaag), is sneller, dynamischer, technischer... Ik vond dit, net als Sari haar aftocht, eerder een geluk bij een ongeluk.

Gezien de nogal stroeve voorbereiding geeft dit resultaat alsmede de tweede helft mij een goed gevoel voor het vervolg van het EK. Let's go!

9 juli 2022 om 23:35

Ik vond de wisselingen achterin inclusief de keeperswissel sterk positief uitpakken. Ik zou de laatste 5 zeker zo laten staan.

10 juli 2022 om 09:42

Spitse was idd niet best. Paar hele gekke passes voor haar doen. Ook door het midden waar gevaarlijke counter uit kwamen. Had verwacht dat ze gewisseld zou worden voor die SpaansNederlandse dame.
Wat betreft de laatste vijf. Ja de keeper lijkt beter,, laten staan. Ook Janssen is duidelijk beter in het centrum, maar ik vind het gek dat ik hier niks lees over Wilms. Die kan er wat mij betreft helemaal niks van. Dekt aan de verkeerde kant en de verkeerde persoon. Tig passes vooruit in niemandsland. Passes over vijf meter die niet aankomen. Is er geen andere rechtsback mee die de bondscoach kan proberen?

Groenen en Miedema staken er wel echt bovenuit. Groenen vond ik altijd al goed, maar Miedema heeft zich echt fantastisch ontwikkeld zeg.

Prima 2e helft tegen een inspiratieloos Zweden. Bij Zweden speelde alleen nr. 18 een goede wedstrijd, terwijl de andere dames vooral verzaakten. Had ook meer verwacht van Asllani die geen verschil kon maken.
Overall prima resultaat met uitblinkende Groenen en de individuele klasse van Miedema. De wissels met de keepster, Beerensteyn, Pelova en Olislagers zijn ook goed uitgepakt waardoor je een goede back-up hebt.
Portugal en vooral Zwitserland mogen geen probleem zijn, alhoewel Portugal wel wat technische dames hebben lopen.

Is toch onvoorstelbaar dat die vrouwen hetzelfde betaald (willen) krijgen als je dit niveau ziet, kom op man 😂

10 juli 2022 om 00:30

Precies dit. Bij gelijkwaardig functioneren oke, maar dit is lokaal vriendenteam onwaardig

10 juli 2022 om 01:25

Precies, en het levert ook niet hetzelfde op. De vrouwen maken zichzelf te duur waardoor de hype vrouwenvoetbal straks niet meer bestaat

Leuke keepster die het verrassend goed deed zo koud in het veld voor de leeuwen gegooid.
Ze komt uit een dorp verderop waar ik vandaan kom.
Laat haar maar staan. Zij is de toekomst voor dit team.
Voor de rest Groenen werkte als een paard met slimme trucjes en Miedema beheerst alles.
Wat zij aan die linkerkant deed bij de goal heb ik Martens geen moment zien doen.

Jullie hebben alles al gezegd. Martens zwak Donselaar scherp en snel en veel beter dat sari die soms echt lachwekkend is. Die vorm van het vorige EK heeft ze duidelijk niet. Pelova goed ingevallen. Roord is beter geworden en vind beerensteiijn altijd wel goed als ze invalt hoop dat ze wat eerder invalt volgende keer. Die topschutter van ajax leuchter heeft ook wat. ff serieus man hoe kan die Nouwen na die zwakke pot tegen de Engelsen speelt ze gewoon weer. Duidelijk dat ze tekort komt moet parsons ook zien en daar betaald hij de prijs voor. Olislagers is wel vinnig en Jansen heet ze nu na het trouwen is stabiel zoals altijd. Na der panna was nouwen ook ineens geblesseerd vage shit. Ze is zo langzaam als een schildpad en teveel vetpercentage snap niet dat ze bij Chelsea speelt. van de Donk is ook echt klasse. Maar wijffie of the match jackie groenen bij far. Denk dat chelsea of city man u is niet de top daar of de Franse top haar gaat oppikken. En boys nooit vergelijken met de mannen maar eerlijk is eerlijk het word beter.

10 juli 2022 om 00:50

Heerlijke reactie, met kennis van zaken. En vooral met respect!

10 juli 2022 om 12:17

"...Jansen heet ze nu na het trouwen..."FTFY: "...Janssen heet ze nu na het scheiden..."

Ben ik de enige die kijkt en dan na 15 minuten wegzapt? Ik hoop altijd op leuke voetbal maar zie dan knullige balverlies, slechte passes, trage tempo, geen overzicht waar door ik gefrustreerd raakt maar toch begin ik altijd met hoopvol gedachtes dat het beter gaat...

Eerste helft was slecht Tweede goed maar toen had je al weggezapt. Haha Ze hebben steun nodig en soms als je kijkt soms zondag 19.00 schrik je ook van die verdedigers en keepers. Was geen goeie voorbereiding en als titelverdediger kan je er zeker van zijn dat wr druk op staat. Laten we hopen dat ze un het toernooi groeien en dat ze nu twee winnen met veel doelsaldo eerste eindigen en Frankrijk ontlopen. Zag dat Duitsland en Spanje en Engeland zeker een maatje te groot zijn. Dan zal je ook wel weer wegzappen haha

Ik kijk niet vaak vrouwenvoetbal. Maar heb het gevoel dat elke keer als ik kijk die van Veenendaal echt dramatisch is. Ze blundert behoorlijk en xit er regelmatig flink naast zoals vandaag..

Echt heel erg genoten van Groenen vandaag. Wat een bijter is dat en wint bijna elk duel. En ook nog een goed aan de bal. Overduidelijke WOTM vandaag

Goed invaltbeurt van de keepster.


Verdediging vond ik zeer slordig in de opbouw maar stond over het algemeen wel solide.


Groenen zeer sterk en fel, spitse zat er ook aantal keer goed tussen.


Van de donk voetballend slordig maar wel goed positiespel


Roord technisch leuk en Martens wederom zo slap en slordig.


Miedema zoals altijd een enorm niveauverschil dan de rest.


Zou persoonlijk Roord naar links schuiven en Berensteyn rechts.

in de rust zijn vd Donk en Roord omgewisseld. Roord is absoluut geen rechtsbuiten en komt op 10 veel beter tot haar recht. Dat was bij Twente jaren geleden al zo. Gelukkig zag Markie Parsons dat ook.

Groenen en Miedema geweldig. Vd Domselaar echt top. Vooral die bal van de zijkant waar ze zich helemaal moest strekken en toch de bal klem had, dat was geen makkelijke.

Nouwen komt tekort. Hou die er maar uit. Zoals ze door haar bene gespeeld werd bij de goal kan echt niet. Spitse vond ik matig, alleen aan het einde paar goede onderscheppingen. En Martens lijkt niet heel goed in haar vel te zitten, eigenlijk vanaf die blessure al. Die kan beter.

Groenen, alles is er al over gezegd, wat een topper zeg. Heerlijk hoe ze speelde. En Janssen op CV werd ik ook erg vrolijk van.

Soms moet je noodgedwongen wisselen en dat pakt dan goed uit. Keeper mag zo blijven staan, Sari is niet meer zo goed als in 2017.
Ook linksback viel goed in waardoor Janssen op haar normale positie staat, goed dus
Verder missen ze wat diepgang, omdat er geen snelheid voorin staat. Pas toen Pelova en Beerensteyn kwamen zag je een lange bal langs de zijlijn wat meteen gevaar opleverde. Ze zijn teveel afhankelijk van Miedema , die goed speelde hoor, maar zit weinig variatie in de aanval. 2 kansen gehad
Ben zeer benieuwd de komende 2 wedstrijden

Wat ik niet helemaal begrijp is dat iedereen zo'n vast positie heeft en houdt. Weinig switchen en opkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren