Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opvallend: Ajax bereikt achter rug van miskoop om akkoord met nieuwe club

Laatste update:

Ajax heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Chivas de Guadalajara over de transfer van Jorge Sánchez, zo meldt Mike Verweij namens De Telegraaf. Het is nu aan de rechtsback zelf om te bepalen of hij wil vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. Ajax kan vier miljoen euro plus een doorverkooppercentage vangen voor de miskoop.

Sánchez werd vorig jaar zomer op het laatste moment aan de selectie van Ajax toegevoegd. De Mexicaan geldt met een transfersom van ongeveer vijf miljoen euro als een van de duurste rechtsbacks uit de clubhistorie, maar kon het in zijn eerste seizoen totaal niet waarmaken. Hij wist de concurrentiestrijd niet te winnen van Devyne Rensch en lijkt een jaar na zijn komst alweer op weg naar de uitgang.

Ajax heeft namelijk via een tussenpersoon een akkoord bereikt met Chivas de Guadalajara over de transfer van de Mexicaan. De Amsterdammers kunnen vier miljoen euro incasseren inclusief een doorverkooppercentage van tien procent. Het is nog niet bekend of Sánchez direct wordt verkocht of dat hij wordt verhuurd met een verplichte optie tot koop. De rechtervleugelverdediger heeft een contract tot medio 2026 bij Ajax.

Verweij noemt het 'opvallend' dat Ajax, zonder medeweten van Sánchez, via een tussenpersoon een deal sluit met een club. Ook noemt de clubwatcher het 'bijzonder' dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat de speler graag ziet vertrekken. Als redenen noemt Verweij de gewonnen Gold Cup met Mexico, waar Sánchez basisspeler was, en de dun bezette rechtsbackpositie bij Ajax. De back lijkt er bovendien op gebrand om zijn kans te grijpen onder Maurice Steijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

4 miljoen en doorverkoop van 20 procent ofzo is echt prima zie Sanchez uiteindelijk wel voor 10 miljoen naar een Spaanse middenmotor vertrekken dus daar vang je dan ook nog 2 miljoen en maak je zelfs een kleine winst

15 augustus 2023 om 09:53

Hele kleine winst aangezien je ook salaris betaalt hebt toch

15 augustus 2023 om 09:58

Wat is dat voor nieuwe trend dat mensen geforceerd het salaris van een speler willen meerekenen haha? Salaris in ruil voor diensten staat toch compleet los van een positieve/negatieve transferbalans? Boekhoudkundig reken je overigens de afschrijving mee, Jorge Sanchez staat momenteel voor 3.75 miljoen op de balans (aankoop 5 miljoen afschrijven over 4 contractjaren) dus technisch gezien wordt er al een minimale "winst" op de transferbalans geboekt bij een verkoop t.w.v. 4 miljoen euro.

15 augustus 2023 om 10:09

Ajax is een beursgenoteerd bedrijf en 2x per jaar moeten zij hun balans laten inzien. Daardoor is er bij Ajax altijd bekend om welke transfersommen het gaat. Bij VI pro hebben ze het bij munten en punten ook vaak over deze (half)jaarcijfers en hoe boekjaren worden afgesloten.

Is zeer interessante materie want we hebben het hier vaak over “winst & het eigenvermofen”, maar binnen finance draait het hoofdzakelijk om CAPEX (capital expenses) en cashflow (besteedbare middelen).

15 augustus 2023 om 10:26

Correct, maar dan moet je ook tekengeld mee nemen die ook wordt afgeschreven. En ook solidariteitsvergoeding, makelaarkosten, etc. die er van af gaat. Uiteindelijk zal een klein verliesje zijn, maar is niet zo belangrijk. Hij is niet goed genoeg, en je bent hem gewoon kwijt voor prima bedrag.

Overigens geloof ik weinig van achter de rug om, geen een club gaat tijd en moeite steken in een transfer zonder niet eerst speler gepolst te hebben. Er zit toch een paar uur minimaal werk in, en waarom zou je die verkwisten door niet eerst een simpel belletje te doen. Dit gebeurt denk ik enkel als er veel tijdsdruk op staat, ivm transferdeadline of wanneer ze een transfer proberen te kapen zoals Liverpool van de week.

15 augustus 2023 om 10:30

@trobiii, enkel bij grote investeringen of desinvesteringen die koers kunnen beinvloeden. Schattingen zijn dat dat bedrag rond de 5,5m ligt. Bijv Rulli voor 8m werd daarom wel genoemd in t persbericht, maar Tahirovic niet. De vaste som van hem zal dan ook echt lager zijn.

15 augustus 2023 om 10:40

Net als de trend 5 miljoen gekocht (3,75 op de balans) en 4 miljoen verkocht is 0,25 winst! Want van die 4 miljoen willen onze blauwe vrienden natuurlijk helemaal geen graantje van meepikken. En tekengeld bestaat ook niet.

15 augustus 2023 om 10:43

Het is toch logisch dat je de salaris mee telt? Hoevaak lees je niet dat wanneer je een speler voor netto 10 miljoen koopt en weer voor 10 miljoen verkoopt van geen verlies terwijl je van die 10 miljoen een stuk minder overhoudt? Daarnaast loop je niet gelijk omdat die speler die periode toch echt salaris gekregen heeft en dat dus gewoon kan afschrijven. Wil je andere stellen dat een speler dat transfervrij komt met een gigantisch salaris anders moet worden bekeken dan een speler met een transfersom maar een lager salaris?

15 augustus 2023 om 10:45

Een BVO en zeker Ajax als NV betaald vennootschapsbelasting. Dat betekent dat 19% tot € 200.000,- en daarboven 25,8%.

Vind het wel schrijnend om Sanchez als miskoop te betittelen, mede omdat hij de concurrentiestrijd verloor van Rensch. Laat Sanchez nou gehaald zijn als back-up van Rensch. Rensch was de beoogde opvolger van Mous. Voor maar 5 miljoen een Mexicaans international halen waarmee je ook nog eens Alvarez trevreden houdt, sla je 2 vliegen in 1 klap. Daarbij kan je amper verlies maken bij doorverkoop.

15 augustus 2023 om 10:50

@sanderr dat zeg ik ook altijd tegen mijn vrouw als ik iets voor veel minder verkoop dan koop. Eigenlijk is het gewoon pure winst, want mijn miskoop is gewoon minder waard. Bij mijn vrouw werkt dit echter niet, ik vermoed dat dit bij banken ook niet zo werkt. Wat denk jij?

15 augustus 2023 om 10:51

"hele kleine winst aangezien je ook salaris betaalt hebt toch "

Het salaris is geen investering, dat betaal je ook aan spelers die geen transfersom hebben gekost. Als je dat gaat meerekenen, zou je zelfs verlies lijden op spelers die je zelf hebt opgeleid en transfervrij de deur uitgaan. Zo werkt het natuurlijk niet. Een transfersom is het bedrag dat je aan de club van die speler betaalt om zijn doorlopende contract af te kopen. Het is in feite dan ook niets anders dan een schadeloosstelling. En die kan je niet op een hoop gooien met een salaris dat je ook moet betalen als er geen sprake is van een transfersom.

Los daarvan is dat gezever over de winstmarge sowieso nutteloos omdat een club niet voor niets afschrijft op een speler, dat wordt om fiscale redenen gedaan, omdat een club die dat doet de transfersom gedurende de doorlooptijd van het contract als aftrekpost kan opvoeren op de jaarlijkse belastingaangifte. Dus als een speler 25 miljoen heeft gekost en voor 5 jaar heeft getekend, kan er gedurende 5 jaar jaarlijks 5 miljoen op hem worden afgeschreven en dus ook 5 miljoen van de winst worden afgetrokken. Dat betekent in de praktijk dat het belastbare bedrijfsresultaat op papier lager uitvalt en aangezien er belasting betaald moet worden over de winst, zal er dan minder belasting betaald behoeven te worden over die winst.

Als je dan zo nodig wilt bepalen of er winst is gemaakt op een speler en hoeveel, zou je daarvoor het deel van de transfersom dat door de fiscus is vergoed van de investering af moeten trekken en aangezien de winst wordt berekend over het totale bedrijfsresultaat is dat zo goed als onmogelijk. Daarom is dat gezever over winst en verlies in de praktijk volstrekt nutteloos. Maar dat heb ik al eerder gezegd en dat is dus ook nutteloos.

15 augustus 2023 om 10:58

Afschrijving zijn allemaal regels voor, tis niet dat Ajax kan bepalen hoeveel het in een bepaald jaar afschrijft op een speler. Een speler is niet heel veel anders als een machine die een bedrijf koopt.

Maakt Ajax verlies in een boekjaar, dan kan men het verlies ook weer aftrekken in jaren waar winst wordt gemaakt.

15 augustus 2023 om 11:31

@sergioramoshm @trobiii Trobiii refereerde al aan Capex (capital Expenses) en Cashflow, hij mist hier nog OPEX (operational Expenses). Capex betreft lange termijn uitgaven zoals vastgoed en machinepark, OPEX betreft de dagelijkse uitgaven waaronder salarissen en rente. Salaris telt dus wel degelijk mee als een dagelijkse of terugkerende (frequente) kostenpost maar is op de balans terug te vinder onder OPEX i.p.v. Capex. In de context van deze discussie vallen transferbedragen dan onder Capex.

15 augustus 2023 om 14:05

Hallo! De vennootschaps belasting wordt berekent over de winst vd vennootsschap. Ajax draait al jarenlang een zeer kleine winst en meestal een klein verlies. Daarover wordt de vennootschapsbelasting berekend, niet over een enkele voordelige of nadelige transactie.

15 augustus 2023 om 14:13

Joh, Ajax betaald helemaal geen belasting over de verkoopsom van de Jong. Hoe mensen dat kunnen denken is echt te dom voor woorden. Belasting wordt betaald over de winst van een vennootschap. En Ajax draait slechts zelden een kleine winst, meestal een verlies. Vorig seizoen had Ajax een transfer balans van ongeveer + 120 mln. De winst van de nv over het boekjaar bedroeg slechts 38 mln. Daar wordt belasting over geheven.

15 augustus 2023 om 09:53

Vrij hypothetisch natuurlijk. Hopen op minimaal verlies lijkt me beter.

15 augustus 2023 om 10:23

Als je dat ziet gebeuren, dan heeft hij nu toch ook het niveau en kan hij beter dat geld waard worden voor Ajax? Of is de beredenering dan ineens krom?

15 augustus 2023 om 10:25

Hij heeft wel potentie om in Europa te slagen (serie A, La Liga middenmoot) maar past totaal niet bij het Ajax-voetbal, dus voor Ajax beter om hem te laten gaan maar wel de kans dat hij later potentieel gaat slagen in Europa

15 augustus 2023 om 10:24

Volgens mij word vrijwel altijd de verkoop percentage berekend over het bedrag minus het aankoop bedrag. In geval van de 10min zou dat dus gaan om een percentage van 6mil

15 augustus 2023 om 10:43

In de tekst staat dat het 10% doorverkoop is toch? Voor Ajax zou dat scenario naar een middenmotor wel mooi zijn, maar ik kan het me niet voorstellen. Vind het een ontzettend matige back.

15 augustus 2023 om 11:05

Ik geloof niet dat hij nog snel terug komt naar Europa. In de hele discussie of Rensch of Sanchez beter (of minder slecht) is wordt weleens vergeten dat deze jongen 25 is. Die gaat geen enorme stappen meer zetten. Ik geloof niet dat een Spaanse middenmoter straks 10 miljoen neer gaat tellen voor een speler die bij een volgende transfer waarschijnlijk eind 20 is

15 augustus 2023 om 11:13

Volgens mij wordt in het artikel een doorverkooppercentage van 10% genoemd. Bovendien is een doorverkooppercentage doorgaans niet op basis van transfersom maar van transferwinst. In Uw voorbeeld waarbij Sanchez uiteindelijk voor 10 miljoen naar een Spaanse middenmoter zou vertrekken, hetgeen mij onwaarschijnlijk lijkt, behaalt Chivas dus een transferwinst van 10-4=6 miljoen en beurt Ajax in dat geval 10% x 6 oftewel 600.000 Euro.

Mag dus ook nog een vervanger komen.
Ben wel benieuwd wie dat wordt (mag ook de vervanger van Rensch worden)

15 augustus 2023 om 09:52

Dat zal ongetwijfeld Anton Gaaei (20) van Viborg FF worden als Sanchez inderdaad vertrekt, die wordt al langere tijd gevolgd. In Deense media werd vorige week al gemeld dat Ajax deze week met een bod op hem zou komen, toen werd al gesuggereerd dan een vertrek van Sanchez realistischer leek en dat lijkt nu dus ook het geval te zijn.

15 augustus 2023 om 10:21

Dat denk ik ook Sanderr. Nu ken ik die Gaaei niet maar dan hoop ik dat dit de rechtsback is die er voor zorgt dat de achterhoede beter wordt en dat er niet gescout is op een halve vleugelaanvaller. Dus hij moet snel zijn, kopsterk en aan de binnenkant verdedigen. Dan zal hij beter zijn dan Rensch en Sanchez. Hopelijk gaat er nu snel iets door zodat voor de volgende competitie wedstrijd het elftal al is versterkt. Te beginnen met Spertsyan. Dan heb je een 10 die voor beslissingen kan zorgen, in tegenstelling tot Taylor en Klaassen.

15 augustus 2023 om 10:28

Ik ken hem verder ook niet echt hoor. Schijnt een aardig talent te zijn maar nog nooit live zien spelen, zullen wat dat betreft op de Ajax scouting moeten vertrouwen. Spertsyan zou een hele lekkere aankoop zijn, die is ook heel sterk aan het nieuwe seizoen begonnen in Rusland. Maar dat zie ik eerlijk gezegd niet meer gebeuren vanwege dat gedoe in de RvC. Onzinnig wat mij betreft, als er geen sancties tegen Krasnodar of haar eigenaar zijn zou ik niet weten waarom je deze gast niet haalt. Maar blijkbaar denkt (een deel van) het Ajax bestuur daar anders over.

15 augustus 2023 om 10:40

Indien er een sancielijst zou zijn, zou ik het ook begrijpen. Die is er niet. Nu is het de publijke opinie van enkelen. Het zou toch heel mooi zijn als Mislintat de koop er toch door kan duwen. Een speler als Spertsyan wordt gemist binnen deze selectie en zou ervoor zorgen dat de as over het veld meer in balans is. Met Spertsyan erbij gaat er zo veel meer dreiging ontstaan, dat iedere wedstrijd er door verschillende spelers gescoord kan worden. Halen die gast.

15 augustus 2023 om 09:56

Persoonlijk denk ik Gaaei van Viborg. Hier in Denemarken gaat dat gerucht al langer rond.

15 augustus 2023 om 10:17

@ Herlev

Komt u zelf uit Denemarken, of bent u er woonachtig?
Kunt u wat vertellen over Gaaei? Is hij een toevoeging voor Ajax en een vooruitgang ten opzichte van Rensch? Ik heb zijn Statistieken bekeken over het vorige seizoen, maar weet natuurlijk niet hoe comfortabel hij aan de bal is.

15 augustus 2023 om 11:15

@ LynDorr

Ik ben woonachtig in Denemarken.
Ik kan je voor de rest niets over de speler melden. Ik heb hem nooit zien spelen/of op hem gelet.
Persoonlijk zou ik voor Elias Jelert van FCK gaan. Die zie ik wel wekelijks en past naar mijn mening goed in het spelletje van Ajax.

Blijft weinig over zo want er wordt niks meer gepresenteerd. Hoe zit het met sutalo dan? Hoor al een week niks meer. Geen enkel nieuws over rechtsbacks terwijl dat de kutste positie is bij Ajax

15 augustus 2023 om 09:54

Sutalo en Ivanusec mogen van Zagreb na het tweeluik tegen Aek weg.

15 augustus 2023 om 09:57

Hoop dat Ajax op het laatste moment de deal van Ivanusec ook gewoon kaapt. Feyenoord wil 8,5 betalen leg als Ajax zijnde gewoon 12 op tafel en zet hem in het zelfde vliegtuig als Sutalo richting Amsterdam. Geen idee waar hij moet spelen maar hiermee deel je wel een mokerslag uit aan Feyenoord

15 augustus 2023 om 10:00

Dat zijn wel de apestreken zoals we vroeger wel vaker zagen. Ik ben voor, al is het maar voor het lezen van de topics op voetbalzone

15 augustus 2023 om 10:01

Beetje zoals die mokerslag die Ajax uitdeelde door Grillitsch te kapen

15 augustus 2023 om 10:02

Slaat nergens op, Ajax heeft niks aan Ivanusec, je gaat geen 12 miljoen uitgeven voor wat "pesterijtjes". We hebben andere posities die (veel) meer prioriteit hebben. Je gaat toch niet nog een linksbuiten aantrekken om Feyenoord dwars te zitten...?

15 augustus 2023 om 10:05

Sutalo wacht ook op andere clubs

15 augustus 2023 om 10:10

Sutalo wacht helemaal niet op andere clubs, heeft al aangegeven dat hij zelf naar Ajax wil en de clubs zijn ook al akkoord over transfersom. Transfer zal -zoals al tig keer vermeld- na de kwalificatieduels tegen AEK afgerond worden.

15 augustus 2023 om 10:20

Ivanusec kan ook prima op 10 en Rechtsbuiten spelen daar kan Ajax wel wat gebruiken

15 augustus 2023 om 10:26

Een beetje kinderachtig Bundy. We hebben hem niet nodig maar ach joh even Feyenoord pesten voor 12 miljoen, lachen toch! Man man man!

15 augustus 2023 om 11:00

@sanderr: Precies, dat zou echt pure kolder zijn en vind ik ook niet passen bij Ajax. Focus op jezelf en zorg dat je een kampioenswaardig team hebt en doe het op eigen kracht.

15 augustus 2023 om 09:58

Rechtsback is Gaaie in beeld

15 augustus 2023 om 09:59

Ze hebben interesse in Gaaei, die al langere tijd gevolgd wordt.

mmm ja was niet bijzonder, was al een vreemde aankoop.
leek niet echt of er naar deze speler gekeken was, want past niet bij het ajax spel.

ze missen nu wel een reserve rechtsback, ben benieuwd wie ze nog gaan halen of gebruiken daar (jeugd speler die op de lijst staat?)... rensch is eigenlijk ook te licht, maar is nog jong.

15 augustus 2023 om 09:53

@Oreely,

Vanuit de jeugd is er geen acceptabele rechtsback voorlopig. Dan hadden ze Regeer moeten behouden.. dus dat word de knip trekken..

15 augustus 2023 om 10:37

Gooijer is al beter dan Sanchez op rechtsback. Speelde gisteren tegen Go Ahead ook weer uitstekend, zou hem wel de kans durven geven. Tenzij ze echt een topper voor Ajax begrippen kunnen halen.

Bij Mexico nationaal team prima. In Amsterdam geen verbetering ten opzichte van rensch.
Nu gaaie halen uit viborg en kijken of dat een verbetering is.

15 augustus 2023 om 10:51

Schijnt dat Brenet op pole position staat. Zou een directe versterking zijn en speelt momenteel geweldig.

15 augustus 2023 om 12:23

brenet is inderdaad (aanvallend vooral) een goede tijdelijke oplossing denk ik.
is niet al te duur, je maakt een concurrent zwakker en je krijgt er zelf een speler bij die betrokken is bij rond de 10 goals in een seizoen.

verdedigend vind ik hem wel erg matig, maar dat compenseert hij in aanvallend opzicht dan wel.

Hij is een beetje stijfjes en heeft weinig techniek maar kwa felheid vond ik hem nog wel verder dan Rensch. Die stapt altijd blindelings in en er ontstaat een gapend gat in de verdediging. Beiden backs zijn niet van het niveau wat Ajax moet nastreven..

15 augustus 2023 om 10:35

Sanchez stapt juist altijd in als een blind paard. Sanchez is daarin juist te fel.

Goed nieuws als dit waar is. Komen we uiteindelijk goed mee weg. Wel mag je hiervoor het scoutingsapparaat vragen stellen.
War mij betreft halen we Dest hiervoor terug. Kan zowel op rechts- als linksback

15 augustus 2023 om 09:59

Als Dest bereid is voor een gemiddeld salaris te spelen uit het nieuwe Ajax salarishuis dan vind ik dat geen slechte optie. Het is dan qua geld een acceptabele gok en het geld wat he overhoud kun je dan in Ito, Sutalo, Tagliafico of een nummer 6 steken.

15 augustus 2023 om 10:10

Ik heb persoonlijk niet zo'n hoge pet op van Dest, een iets betere versie van Rensch, maar ook precies net zo'n dromer en bovendien verdedigend erg kwetsbaar.

15 augustus 2023 om 10:18

Ben ik het mee eens maar ik weet niet hoe diep de zakken van Ajax zijn en ik denk dat rechtsback niet de prioriteit heeft momenteel.

Het is wel een speler die de club kent, die zich dus moeiteloos aanpast. Ervaring bij grote clubs heeft opgedaan maar op een kruispunt in zijn carriere staat. Nu ergens slagen of verder bergaf gaan.
Rensch en Dest hebben de basiskenmerken van goede backs maar moeten het echt laten zien. De beste speelt.

15 augustus 2023 om 10:18

Commentaar hebben op het scoutingsapparaat, maar zelf Dest willen halen? Die gast kan echt voor geen meter verdedigen en aanvallend is het ook niet veel soeps. Kom je echt van de regen in de drup

15 augustus 2023 om 12:26

wie sanchez heeft gehaald/gescout snapt er inderdaad niet veel van.
hij was bij de supporters van de club waar hij zat al niet geliefd (zegt natuurlijk niet alles).
daarnaast was hij totaal niet het type speler voor ajax.

maar om dan met dest aan te komen als eventueel vervanger vind ik wel apart.
dat is ook geen hoog vlieger, enige voordeel is dat hij de club kent

Goed opgelost als dit door mocht gaan. Doet die Sven toch aardig met die bijna kostenneutrale verkopen van spelers die buiten de boot vallen

Het heeft even mogen duren deze zomer, maar Mislintat is toch echt goed bezig tot nu toe. Iedereen die absoluut niet aan het niveau voldoen (denk aan Sanchez en Daramy) worden gelost voor prima bedragen en de aankopen zijn niet slecht. Nu nog hopen dat Sutalo en Ziyech nog komen, of een speler vergelijkbaar met Ziyech. Dan zitten we echt goed dit jaar en zijn de kaarten toch ineens anders geschud

15 augustus 2023 om 09:56

En een rechtsback dan. Want een heel seizoen met alleen Rensch als rechtsback zie ik niet zitten.

16 augustus 2023 om 13:38

Klopt Lekiam, dat besefte ik mij ook net pas! Daar moet op zijn minst een goede back-up voor komen, maar het liefst een grote kwaliteitsimpuls

Gaan we nou alleen maar verkopen? Man man man.

Als dit klopt doe ik een dansje! En dan een GOEDE vervanger halen, die Rensch dwingt om over zijn slaapmomentjes heen te komen, óf die hem simpelweg vervangt. Nog steeds een jongen met potentie, maar hij moet écht volwassen gaan worden nu

15 augustus 2023 om 12:19

Wat mensen weleens vergeten is dat Rensch pas twintig is. Dus hij moet inderdaad volwassen worden

In het ene bericht staat dat Tagliafico te veel gaat kosten, in dit bericht wordt Sanchez voor 4 miljoen verkocht.. Telegraaf, trek zelf de lijntjes maar!

15 augustus 2023 om 15:22

Hoe dan? Sanchez is een rechtsback en Tagliafico is een linksback..

De grote schoonmaak bij Ajax lijkt voort te zetten. Denk dat er weinig supporters rouwig zullen zijn om het vertrek van Sanchez. Vrijwel geen verlies, ook knap hoor. Als het doorverkooppercentage nog wat oplevert kan Ajax hier zelfs nog winst op maken.

Lijkt me wel dat Ajax opzoek moet naar een extra rechtsback. Wie heeft Ajax, naast Rensch, voor de rechtsback positie?

Had ‘m als back up prima gevonden. Nu moet je waarschijnlijk veel geld uittrekken voor een goede rechtsback want je gaat geen back up aantrekken maar iemand voor de basis. Staat ook niemand in de jeugd klaar lijkt het.

Maar als Steijn het echt niet in hem ziet zitten is het bedrag prima wat je er na een minder jaar nog voor krijgt.

15 augustus 2023 om 10:22

Was er vorige week (of week ervoor, niet zeker) niet een artikel dat Ajax Gaaei al zo ongeveer stand-by had staan voor als Sanchez zou vertrekken? Lijkt in ieder geval iemand die qua type een stuk beter lijkt te passen. Ben benieuwd of dat inderdaad de vervanger wordt en hoe snel dat dan rond komt.

15 augustus 2023 om 10:54

Ja inderdaad. Misschien afwachten of hij komt en hoe goed hij is. Als dat een voltreffer is slaat mijn betoog weer helemaal nergens op.
Maar denk wel dat je moet doorselecteren om er kwalitatief beter op te worden. Hierbij denk ik je wisselt een goedkope back voor een andere goedkope back.

15 augustus 2023 om 13:16

Je moet natuurlijk ook wel spelers halen die bij een team en speelstijl passen, en dat was bij bijvoorbeeld Sanchez en Bassey niet het geval. Aan de andere kant, als je alles gaat vervangen in een team bestaat de kans dat er zo echt geen enkele samenhang meer is. Leek afgelopen weekend gelukkig mee te vallen.

15 augustus 2023 om 15:40

Of je past je speelstijl een klein beetje aan aan je spelers. Ik las vandaag in een ander topic dat Bosz Teze in balbezit meer als derde CV wil laten spelen en Van Aanholt dan als extra middenvelder/aanvaller wil doorschuiven. Zo maak je meer gebruik van de aanvallende kwaliteiten van Van Aanholt en de verdedigende kwaliteiten van Teze en minder van hun mindere kwaliteiten.

Dat had bij Ajax met Sanchez en Wijndal wellicht ook gekund.
Nu liet zowel Schreuder als Heitinga beide backs hetzelfde opereren waardoor hun mindere punten ook heel duidelijk werden.

Zo slecht is Sanchez toch ook niet. Oke, geen Ajaxmateriaal voor de basis maar voor de bank prima. Als je basismateriaal ben voor een land als Mexico kan je onmogelijk heel slecht zijn. Sanchez heeft wel grinta, en dat mis ik nu bij Ajax.

15 augustus 2023 om 10:27

Je kan grinta hebben, maar dan moet je nog wel presteren. Ik zeg nu trouwens niet dat ik hem waardeloos vind. Maar als Ajax een nieuwe rechtsback wil, dan zal eerst Sanchez of Rensch moeten vertrekken. Eerstgenoemde zal het dus waarschijnlijk worden

Had hem graag langer gezien omdat ik niet echt fan ben van Rensch en was wel benieuwd naar hem onder Steijn. Maar goed als je nog 4 miljoen kan krijgen dan moet je dat gewoon doen. Nu de markt op om een fatsoenlijke rechtsback te halen. Iemand die aanvallend belangrijk kan zijn is cruciaal voor het Ajax spel. Want nu voegen de backs amper wat toe zoals ze de laatste jaren wel deden.

15 augustus 2023 om 10:25

Op zich vond ik Salah-Eddine van het weekend wel goed aanvallend(!). Helaas was dat verdedigend dan weer echt heel matig, maar op zich durfde hij wel er overheen te gaan en kwam hij best regelmatig met goede balletjes op Bergwijn en wist hij ook Brobbey te vinden.

15 augustus 2023 om 10:36

Verdedigend is het zo fragiel, los van zijn fout bij de goal, dat je tegen topclubs of in Europa wordt overlopen

Ik geef de voorkeur aan Sanchez in plaats van Rensch. Sanchez is voetballend niet goed genoeg maar compenseerde een hoop met zijn inzet. Daarnaast moet ik het hem maar te doen geven, in een nieuw elftal komen, niet gigantisch veel kansen krijgen en als hij kansen kreeg stond hij in een elftal wat al stond te wankelen (vooral achterin).

Ik had hem nog wel een kans gegeven. Het was niet de nieuwe Trabelsi nee, maar ik had liever Rensch de deur gewezen. Rensch is ook ruk en hoewel hij misschien aan de bal iets beter is, is hij altijd maar dromerig en half aanwezig. Sanchez bracht toch iets extra's ten opzichte van Rensch (ja, echt).

15 augustus 2023 om 10:21

Maar Rensch kan eventueel ook centraal spelen. Als het toch maar voor de reservebank is (ik reken dan op die Gaaei van Viborg) is dat misschien nog wel prettiger omdat je met één speler twee posities hebt gecoverd.

Tis Telegraaf maar wie weet. En weer een doorverkoop. Lekker bezig. Nu afwachten wat hij zelf wil

Eerlijk is eerlijk, mislintat weet het puin wel te ruimen. Altijd de vraag hoe de aankopen het gaan doen, maar verkopen kan die

15 augustus 2023 om 10:49

Puinruimen was natuurlijk ook broodnodig. Die aankopen moeten nu wel echt komen, maar dan begin je in ieder geval weer met een relatief schone lei.

Ik hoop dat hij zelf niet wil vertrekken. Zie nog wel wat potentie in Sanchez. Nu moet je ook weer een vervanger gaan halen. Met alleen Rensh ga je het niet redden.

Het is logisch waarom hij mag vertrekken. Hij voldoet niet. En als hij is verkocht dan kunnen ze een nieuwe rechtsback zoeken. Zelfde voor op de linksback. Wijndal proberen ze waarschijnlijk ook te verkopen. Aangezien je niet een speler kan kopen waar je al 2 opties voor hebt lopen

Ander Capa is transfervrij. Was een tijdje rechtsback bij Bilbao en heeft het bewezen in La Liga, heeft wel wat snelheid en is vooral fysiek en opbouwend sterk, die zou je in principe als concurrent halen voor Rensch.

15 augustus 2023 om 10:23

Gaaei en Brenet zijn betere opties

15 augustus 2023 om 10:43

Gaaei heeft het in de Deense competitie laten zien bij een laagvlieger. Zelfs Kristensen lukte het niet om te presteren op topniveau in Nederland. Brenet zou ik wel wagen voor een paar miljoen, maar zoals ik al zei Capa is transfervrij, heeft het in Spanje laten zien en zal daardoor ook niet de salarisbegroting opdrukken hopelijk.

15 augustus 2023 om 11:07

"zelfs" Kristensen?

Overigens vind ik Capa niet zo'n gekke optie hoor. Geen geweldenaar maar wel wat ervaring.

Beetje zoals Calvin Bassey. Super discipline. Menig Ajax speler zou daar veel van opsteken met zo'n instelling. Zeker het afgelopen seizoen gezien. Maar ja, voetballend passen ze totaal niet in het profiel dat Ajax graag voor ogen heeft. Dat is jammer, maar wel begrijpelijk.

Hele jaar Sanchez de grond in geboord en nu ineens is het bijzonder dat mislintat van hem af wil? Tuurlijk Mike

15 augustus 2023 om 10:33

Ook echt met het argument dat hij de Gold Cup heeft gewonnen…

15 augustus 2023 om 10:51

Goldcup is gewoon niveau KNVB beker, snap inderdaad niet waarom dat als graadmeter wordt gebruikt. PSV won de beker in Nederland maar daar waren ook een aantal basisspelers die je prima kunt doorselecteren.

15 augustus 2023 om 10:58

Omdat het een stok is om mee te slaan. Als hij eerste was geworden met sjoelen tijdens een bezoek aan verzorgingstehuis De Laatste Wandeling, had Verweij het ook gebruikt om aan te tonen dat hij niet weg zou moeten. En dat Mislintat het helemaal verkeerd heeft.

Ik lees alleen dat Ajax van spelers af wil, nieuwe komen er niet voor terug. Hoor dat er zeker nog 4 of 5 bijkomen. Mogen ze wel opschieten dan.

Nu gauw die Gaai halen van Viborg misschien Wijndal ook lekker verkopen en gewoon Nico halen en oke ze vragen iets meer gewoon neerleggen want Nico is het waard

Weer een goede onderhandeling zaak als dit klopt en het lukt, sterk!

Vond hem toch groeiende in het seizoen en hij heeft een goede gold cup gespeeld. Zie hem in de toekomst nog wel de de spaanse laliga de subtop halen. Echt geen verkeerde speler.

Lekker als je zo'n baas hebt die achter je rug om een nieuwe club zoekt. Ongeacht of ie goed genoeg is of niet.

15 augustus 2023 om 11:29

Dat gebeurt overal bij voetbalclubs. Snap niet dat mensen zo reageren. In het echte werkleven zijn ze nog erger dan daar word je gewoon ontslagen.

15 augustus 2023 om 11:44

Waaruit blijkt ook alweer dat Ajax zelf naar een nieuwe club is gaan zoeken?

Of je geeft hem een keer serieus de kans, hij is beter dan Rensch.

En 4 miljoen, daar lig je ook niet wakker van. Voor zo’n schamel bedrag kan je hem er net zo goed bij houden.

Wat een onzin weer. Een club komt voor die jongen, Sven wil blijkbaar eerst financiële overeenstemming hebben voordat er met de spelers wordt gesproken. Als die speler niet wil gaan dan kan hij gewoon blijven. Kunnen we de Telegraaf niet gewoon verbannen, wordt een beetje simpel van die krant.

Een van de weinige spelers vorig seizoen die zich wel langzaam verbeterde, is natuurlijk nog steeds geen rechtsback voor Ajax maar dat vind ik Rensch ook niet maar dat is eigen jeugd dus eindeloos krediet. Hoop vooral dat we nu een serieuze aankoop doen op die positie die Rensch misschien is wakker kan schudden.

Ik snap niet zo goed waarom we hem voor 4 miljoen laten gaan, terwijl we bijna geen bezetting op de backs hebben en verdedigend sowieso de boel nog niet op orde hebben. Bizar genoeg ben ik het dus op een punt eens met Verweij (dat zoiets nog eens zou gebeuren.....). Ik ben niet echt fan van Sanchez, maar ik zou het opzich wel zo prettig vinden als we eerst wat versterking in de verdediging halen voor we nog meer verdedigers weg laten gaan. Als het nou een klapper van een transfer was dan snapte ik het nog wel, maar 4 miljoen...

15 augustus 2023 om 13:54

Blijkbaar raken we niet verlost van Rensch. Is daar geen belangstelling voor? En wel voor Sanchez? Dit gegeven moet Ajax toch aan het denken zetten?

15 augustus 2023 om 15:15

Die heeft volgens mij binnen de club toch een beetje een golden boy status. Ik snap dat ook niet zo goed. Aanvallend is het een leuke speler, maar verdedigend bakt hij er helemaal niks van.

Als Ajax dan toch zo bezig is; ga voor de volgende spelers ook clubs vinden en een deal mee sluiten: Rensch, Wijndal, Salah-Edine, Taylor, Klaassen en Conceicao. Komt er genoeg ruimte in het salarishuis om de selectie te versterken en te ontdoen van overbodige ballast.

Wel duidelijk wat Ajax met de verkoop van Sanchez beoogt. Ze willen voordat geld een Deense linksback kopen. Zijn ze al lang mee bezig!

Tot nu toe heeft hij alle misaankopen goed weten te verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren