Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opstootjes tussen provocerende NAC-spelers en boze Emmen-fans na afloop

Laatste update:

De heerlijke strijd tussen FC Emmen en NAC Breda om een plek in de Eredivisie had donderdag een smet op het einde. De ploeg van Maurice Steijn kwam als winnaar uit de strafschoppenreeks en de spelers vierden dat voor de neus van de fans van Emmen. Dat schoot bij een aantal fans in het verkeerde keelgat, ook omdat enkele spelers ogenschijnlijk provoceerden. Dankzij onder meer een sussende rol van Michael de Leeuw waren de gemoederen redelijk snel bedaard.

Na negentig en 120 minuten spelen stond er 1-1 op het scorebord door een treffer van Lex Immers en een eigen doelpunt van Ramon Hendriks. In de penaltyreeks bleek NAC de betere: 3-4. De nederlaag betekent dat FC Emmen volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie actief zal zijn. NAC maakt nog altijd kans op promotie naar de Eredivisie. De club speelt zondag om 18.00 uur thuis in de finale tegen NEC, dat met 3-0 van Roda JC Kerkrade won.

FC Emmen promoveerde in 2018 naar de Eredivisie en eindigde in de afgelopen seizoenen als veertiende en twaalfde, al werd dat tweede seizoen stopgezet door de coronacrisis. Dit seizoen eindigde de ploeg van Dick Lukkien als zestiende, waardoor het nacompetitie moest spelen. In onderstaande video is een provocerende Sydney van Hooijdonk te zien. Volgens NAC reageerde hij op supporters van FC Emmen, die het tijdens de wedstrijd verbaal op hem gemunt hadden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap niet waarom mensen graag Emmen erin wouden. De club speelt op kunstgras. Persoonlijk heb ik liever NAC of NEC met een echt grasveld en een mooi stadion.

21 mei 2021 om 00:20

Misschien omdat voor een promovendus de prioriteit niet ligt bij een nieuw veld (+ eventuele nieuwe trainingsvelden)?

21 mei 2021 om 00:21

Omdat er meer aan een voetbal club is dan het type ondergrond, omdat het zuiden meer is vertegen woordigd is in de geschiedenis van de eredivisie en dat wel eens een leuke afwisseling is om wr wat andere clubs in te hebben, omdat NAC 120 minuten lang beton voetbal heeft gespeelt en eigenlijk 5-1 had moeten verliezen, maar de belangrijkste reden zijn dat het een indrukwekkend verhaal is voor velen dat een club die dood en begraven was inneens bijna alles won en daardoor de droom op handhaven in leven hield.

21 mei 2021 om 00:27

Ja maar wel met een lekker spelersbudget waardoor ze helemaal niet in die positie hadden hoeven te staan. Nac verdiend het vanwege de achterban, het stadion, de sfeer en de mooie stad

21 mei 2021 om 07:06

En met dat " lekkere spelersbudget" konden ze geen normale selectie op poten zette? Met alle respect hoor, maar als je niet eens voetballen en alleen maar met 11 man aks Andorra voor de goal kan blijven hangen heb je niks in de eredivisie te zoeken. Ze hebben een leuk stadion en een grote achterban, maar voetbal wordt nog echt gespeeld door 11 spelers op een veld en die 11 van NAC lieten vooral zien niks te zoeken te hebben in de Eredivisie

21 mei 2021 om 12:05

Wie zegt dat ze volgend jaar hetzelfde voetbal spelen? Ik snap de keuze tegen een Emmen wel, die draaien de laatse weken goed

21 mei 2021 om 13:37

Ik heb liever FC Emmen in de Eredivisie dan Nac. NAC voetbalt niet maar ligt met 10 man voor de goal.
De enige die kan voetballen die mee kan in de ED is Malone de rest kan er niet veel van.

Laat NEC dan maar winnen voor deze keer.

21 mei 2021 om 00:24

Omdat ik Emmen een sympathiekere club vind dan een NAC of NEC en het staat voor een hele provincie waar de andere clubs voor een stad staan. Ook wordt er goed voetbal gespeeld in Emmen en wordt de trainer er tenminste niet uitgegooid na een paar mindere resultaten. En qua uitduels is Emmen voor mij ook dichterbij dan Breda of Nijmegen, dus het is voor mij ook praktischer

21 mei 2021 om 08:28

Dus je voorkeur is regio gebonden, prima natuurlijk. Maar dat maakt je overige commentaar overbodig. Ik vind NAC en NEC bijvoorbeeld veel meer uitstralen dan Emmen. Met een spelersbudget waar het hele rechter rijtje van de eredivisie jaloers op was. Dus ja het is ook logisch dat ze aardig voetbal spelen he, maar waarom hebben we dat goede voetbal maar een wedstrijd of 10 gezien? Voor de winterstop was het ook gewoon ruk.

21 mei 2021 om 00:25

Toch wel een ziekelijke obsessie met kunstgrasvelden in Nederland hoor. Het lijkt wel of er om een of andere reden (ik zou niet weten welke) een zondebok gevonden moet worden.

21 mei 2021 om 00:35

Derksen zal het weer zijn geweest

21 mei 2021 om 01:11

Hoe is dat eigenlijk in België, Lierse? Hoeveel clubs hebben kunstgras, en is daar ophef over?

21 mei 2021 om 08:49

Wat ik kan vinden is het alleen Sint-truiden. Weet niet hoe dat in het verleden was, maar mocht dat altijd al zo zijn geweest dan weer Lierse niet wat wij hebben doorgemaakt. Kan mij dus wel voorstellen dat hij niet begrijpt waarom er hier anti-kunstgras heerst. De tijd dat je elk weekend wel weer een bal rate fratsen zag uithalen op een kunstgrasveld. Ben echt blij dat dat verleden tijd is. Is altijd een (financiële) competitievervalsing geweest.

21 mei 2021 om 09:10

Sint-truiden heeft het inderdaad en daar is echt niet zoveel ophef over. Ik kan snappen dat het niet leuk is als de helft het heeft maar het lijkt wel alsof clubs met kunstgras gewoon gehaat worden.

21 mei 2021 om 10:19

Ja haat heb ik persoonlijk niet, maar natuurgras is wel een pre. Zoals gisteren bij Emmen.. je ziet dat spelers geen bal in kunnen schatten omdat je nooit weet waar hij nou stil gaat liggen. Ze kunnen ook niet normaal versnellen. Je ziet dat ze heel extreem op de voorvoeten moeten staan

21 mei 2021 om 07:23

Veel mensen hebben nac al jaren niet gezien en zien vanavond 1 verschrikkelijke wedstrijd. Daarnaast is nac helaas vooral in het nieuws gekomen door wanbeleid. En zo is een uitgesproken mening blijkbaar snel gemaakt.

21 mei 2021 om 07:23

Ik denk dat je de reden vandaag hebt gezien. Emmen staat voor leuk en verzorgd voetbal, NAC kan weer 34 wedstrijden achter de tegenstander aan rennen.

21 mei 2021 om 07:57

Omdat Emmen leuk aanvallend voetbal speelt en NAC kwalitatief helemaal niets meer is en bestuurlijk van een droevig niveau is. Al moet dat kunstgras van emmen eruit

21 mei 2021 om 08:11

Emmen heeft overigens al toegezegd naar echt gras te gaan. Dit seizoen kon dit net als bij Sparta nog niet gerealiseerd worden. Ik vraag me af of of het nu überhaupt nog gaat gebeuren. Leuk voetbal verdwijnt nu voor beton voetbal, daarom vind ik het jammer dat Emmen er uit ligt.

21 mei 2021 om 08:29

Dat heeft Emmen al een keer vaker toe gezegd, maar toen zijn ze er toch weer op terug gekomen omdat ze liever paar Zuid Amerikanen haalde.

21 mei 2021 om 08:41

Dit is gewoon niet waar. Dit zijn hele andere geldpotjes.

21 mei 2021 om 12:51

Heb jij met de ogen dicht naar de wedstrijd gekeken dat was toch helemaal niks dat nac en dat gras was er het nieuwe seizoen gekomen dus als jij liever naar dat afgrijselijke spel wil kijken van nac nou maak maar vast een afspraak bij de oogarts

Mede (vooral) mogelijk gemaakt door ene Anco Jansen, solliciterend naar de titel droeftoeter van het jaar!

21 mei 2021 om 00:31

Neemt die rol met verve over van Anthony Lurling

Zonde dit. Ik vond Emmen een leuke toevoeging in de eredivisie op het kunstgras na dan. Spelen echt heel leuk voetbal. Ook een aantal aardige voetballers zoals Peña laursen, bijl en de leeuw.
Had ze het meer gegund dan NAC. Steijn vind ik echt een arrogante zak hooi en overigens speelt NAC al jaren waardeloos voetbal, vanavond speelde ze ook echt k*t.
Die Arno jansen is eigenlijk ook maar een zielig figuur en die loopt erbij als hij God zelf is, bah bah. Ga lekker met je teamgenoten vieren en zit niet zo zielig te doen denk ik dan.

Storm in een glas water. De euforie van NAC is te begrijpen, de grote frustratie bij een deel van de Emmen-supporters ook. Beide kanten moeten slimmer zijn, in het heetst van de strijd met deze climax kan zoiets een keer gebeuren. Emmen moet de wonden likken en zich opmaken voor de KKD, NAC moet herstellen voor komende zondag. Afgaande op deze wedstrijd ben ik zondag voor Nijmegen.

21 mei 2021 om 06:31

Precies dit, gelukkig dat andere mensen het nog wel snappen. Titel is ook weer lekker des voetbalzone. Alsof alleen nac blaam treft.

Ik ben alleen wel nieuwsgierig naar je voorkeur voor NEC op basis van deze wedstrijd. Beide ploegen timmeren achterin dicht en loeren op de counter. Speelstijl is van beide dus precies hetzelfde. Laatste onderlinge duel maakte NAC het spel en deed NEC niks...

21 mei 2021 om 07:34

Laatste onderlinge duel was toch in Nijmegen ipv Breda? In die wedstrijd kwam NAC al snel op 0-1 en speelde exact hetzelfde voetbal als gisteravond. De wedstrijd in Breda was precies het tegenovergestelde.

21 mei 2021 om 07:51

Dan haal ik beide wedstrijden misschien door elkaar. Feit blijft dat het allebei ploegen zijn die het liefst het spel niet maken. Beide ploegen hebben de focus gelegd op de boel achterin dicht timmeren en dan met snelle uitbraken iets proberen te forceren. Wordt geen mooie wedstrijd, maar verwacht wel een spannende...

21 mei 2021 om 08:03

Nou vind in mate van verantwoordelijkheid voor hoe je reageert zit er wel een verschil tussen supporter en speler. De provicatie van een supporter ziet meestal bijna niemand, als speler zijn alle ogen op je gericht. En ik vind dat je na het op deze wijze behalen van de promotie je iets nederiger zou mogen opstellen. Maar door dit soort gedrag start NAC alweer zonder hoge gunfactor. Mag graag zien dat ze volgend jaar weer ingeruild worden voor emmen. Zijn sowieso teveel clubs uit zuid holland, brabant en limburg....vissen ook allemaal in dezelfde vijver en er is ook vaak meer gedonder.

Niet te snel oordelen je weet niet wat er precies gebeurd is

21 mei 2021 om 00:39

Nou zat in het stadion en er werd geroepen dat het een dikke papzak was. Kon die niet tegen blijkbaar. Desondanks ook triest van de supporters die dit deden. Hoort niet bij een club als Emmen.

21 mei 2021 om 07:09

Hoort niet bij een club als Emmen. Maar Anco Jansen, die zelfs aanvoerder was van Emmen was de hele tijd aan get provoceren, zelfs voor de wedstrijd in interviews al. Dan kun je dit verwachten toch?

21 mei 2021 om 07:42

Hij legt in het interview precies uit hoe het komt. 2 zinnen worden geknipt en geplakt waardoor het lijkt dat hij negatief over Emmen praat. Riooljournalistiek ala VI, Verweij, Driessen.

Wat er aan het eind gebeurt is een combinatie van teleurgestelde supporters en euforische NAC spelers. Botsende emoties wat al snel de kop in werd gedrukt en niet meer is als een storm in een glas water.

Beide kanten wel beetje triest eigenlijk. Jansen moet niet uitlokken en op die fans ingaan maar dat die fans hem uitfloten en het veld opkwamen is ook niet goed natuurlijk. Wel een hele zure avond voor Emmen zo. Halverwege het seizoen afgeschreven door alles en iedereen om vervolgens playoffs af te dwingen. Vandaag dan op zo'n pijnlijke manier alsnog degraderen. Keek de wedstrijd met een lichte voorkeur voor Nac, maar als er een team het verdiende vandaag was het Emmen. Is natuurlijk ook wel het mooie aan voetbal. Het kan altijd alle kanten opgaan. Van vreugde tot tranen.

Waarom moet die Anco Janssen zo provoceren?

Teleurstelling en verliezen hoort bij het leven. Dit is men tegenwoordig vergeten. Men kan niet meer met tegenslag omgaan, dat is het grootste probleem van onze samenleving. Dit geldt voor elke laag van de samenleving. Hoe dan ook, het is belachelijk dat spelers van de winnende club dit niet zouden mogen vieren en dat sommige mensen blijdschap veroordelen en provoceren durven te noemen. PS Anco uitfluiten doe je zelf.

21 mei 2021 om 00:41

Zeker bij de jeugd vind ik dat je dat tegenwoordig vaak terugziet. Op universitair niveau vind ik bijvoorbeeld dat er door velen echt veel te snel opgegeven wordt als het wat moeilijker wordt. En dat terwijl het 40 jaar geleden echt wel een stuk moeilijker was (ik kan wel alleen over een aantal specifieke richtingen spreken want ik zou niet weten hoe het algemeen verlopen is).

21 mei 2021 om 01:01

Waar baseer je op dat mensen sneller opgeven op universitair niveau en waar baseer je op dat de universiteit nu makkelijker zou zijn dan 40 jaar geleden? Gezien je kennis over specifieke richtingen, zou ik verwachten dat je dus zelf iets met een universiteit te maken hebt. Dus ben oprecht benieuwd waar je dit op baseert.

Ik vind dat de situatie van nu totaal niet vergelijkbaar is met 40
Jaar geleden, toen studeren gratis was en er veel langer over gedaan mocht worden, technologie een minimale rol had binnen het onderwijs en er dus hoogstwaarschijnlijk compleet ander onderwijs werd aangeboden. Waarop baseer je dat iets moeilijker of makkelijker is, dat is sowieso super relatief en ook nog eens moeilijk te vergelijken. Onderwijs nu is groter en diverser dan 40 jaar geleden.

Ik vind dat soort uitspraken over de jeugd ook wel echt een typische uitspraak die elke generatie over zich heen krijgt van de oudere generaties. Volgens mij stijgt het percentage jongeren dat gaat studeren al tientallen jaren. Ik kan me sowieso voorstellen dat, waar er meer mensen studeren er ook meer uitvallen, ook omdat studeren duurder is dan vroeger en er meer druk staat op sneller studeren. Daarnaast zijn er de afgelopen 40 jaar nog veel meer studies bijgekomen, wat ook eraan bijdraagt dat er meer keuze is, wat de kans vergroot dat mensen de verkeerde keuzes maken en iets anders willen gaan doen.



21 mei 2021 om 08:17

Ik ben ook inmiddels wat ouder aan het worden maar ik vind dit altijd geleuter van de vorige generaties. En helaas merk ik dat ik soms ook iets meer moeite met verandering vanij omgeving krijg. Gewoon omdat het niet meer als vroeger is. Maar ik ben een geboren Amsterdammer en ik hoor mensen ook altijd over, het is niet meer zoals het was. Nee alles is altijd aan verandering onderhevig en wij mensen kunnen dit maar zoveel jaar intensief volgen. Zodra wij iets meer in de luwte komen wordt verandering soms wat vervelender. Daarom was het vroeger altijd beter. Nou geloof me, heel veel dingen waren vroeger helemaal niet beter, en ook niet leuker. Verleden wordt altijd gekleurd door romantiek en het vooral onthouden van de plussen. Pndertussen is de jeugd van nu gewoon precies dezelfde jeugd als die van 100 jaar geleden met dezelfde hormonale en opvoedkundige problemen alleen de omstandigheden veranderen.

21 mei 2021 om 09:21

Nu ik kan alleen een persoonlijke mening geven over onder andere taalrichtingen. En waar je 40 jaar geleden op universitair niveau in de opleiding taal en letterkunde klassieke talen van Nederlands naar Grieks en Latijn moest kunnen vertalen is dat nu hoegenaamd niet meer het geval. Ook de kwantiteit en hetgeen dat van buiten geleerd moet worden, is ook echt gewoon afgenomen. Daar zit natuurlijk een idee achter (bijvoorbeeld het is niet nuttig om alle auteurs over Griekse numismatiek van buiten te leren, de namen van de titels van die boeken erbij te leren en welke kleur de kaft van het boek heeft met de hedendaagse technieken, al moeten er nu nog wel een aantal basiswerken gekend zijn) maar het zorgt er wel voor dat het naar mijn idee makkelijker geworden is. Waarmee ik uiteraard niet bedoel dat het makkelijk is, het is nog steeds een hoog niveau. Maar toch heb ik echt de afgelopen jaren gemerkt dat het aantal studenten dat zich erbij neerlegt toeneemt en studenten die zo een dingen doen die verwijzen ook altijd naar de prof (die heeft iets tegen mij, ik had het moeilijkste examen,...) als het fout gaat. En dan spreken we over mensen die hun eerste jaar overleven. De zelfreflectie “misschien heb ik gewoon niet goed genoeg gestudeerd” mist toch vaak. Wat ook zo is in het middelbaar onderwijs. Mijn vader loopt daar al meer dan 35 jaar mee en kan toch een vergelijkbare evolutie waarnemen. Uiteraard is dit alles persoonlijke opinie en niet op basis van een onderzoek met een grote steekproef.

21 mei 2021 om 08:11

Nou sorry, naar het publiek toelopen en met je handen gebaren maken over praatjes en daar lekker bij grijnzen noem ik niet je overwinning vieren maar provoceren. En dan altijd dat zogenaamde stoere gedrag van die 65 kg voetbalspelers vind ik altijd lachwekkend. Bij de mma boys voel je nog enig ontzag maar de gemiddelde voetballer boezemt geen angst in, en dat moet ook niet.Het publiek ging hier overigens zeker niet vrijuit, maar vind dat je als prof je beter moet beheersen, zeker als je weet hoe hoog dit bij supporters zit, mag dan ook hopen dat dit nog een staartje krijgt. En zeker als je als club zo door het oog van de naald bent gekropen snap ik de opluchting en blijdschap maar dan is dit soort gedrag niet gepast, zeker omdat je eigenlijk duidelijk de mondere was en hopelijk volgend jaar weer te bewonderen bent in de eerste divisie.

Snap de feeststemming maar zoals sommige spelers rond lopen is ook een schorsing waard

Sydney van Hooijdonk
Anco janssen

21 mei 2021 om 00:51

Nee supporters mogen alles roepen maar zodra ze een lange neus krijgen van spelers moeten die geschorst worden?

Waarom floten ze Jansen uit dan? Hij was toch altijd de publiekslieveling? Hij kwam niet meer aan de bak en ging naar NAC. Of heb ik iets gemist?

21 mei 2021 om 06:23

Schijnt dat die echt een draak is geweest laatste maanden en weken bij Emmen en dat hij dus eigenlijk een rotte appel in selectie was die negatieve invloed had daar door.

Ik snap het ontstaan van de opstootjes wel. Normaal gesproken vier je feest met je supporters. NAC is door naar de finale en viert feest, maar waar je ook juicht je ziet alleen maar Emmen supporters die je het slechtste toewensen. Als winnende speler moet je dat misschien negeren maar niet iedereen is in staat dat te negeren. Hopelijk snel weer ballen met supporters van beide partijen!

21 mei 2021 om 04:36

Overal zaten supporters en hier stond precies de harde kern. En zoals je kon zien staan er zeker 10 spelers van NAC bewust daar te juichen. Ik praat het niet goed, maar dat is vragen om een reactie.
Als je vervolgens zo gaat doen zoals Anco, Van Hooijdonk en Bikate, gooi je alleen maar olie op het vuur. Ik hoop een schorsing voor die 3 en dat NEC ze ook met 5-0 eruit knalt.
120 beton voetbal, zag er niet uit. Soort van nog slechter Feyenoord, gun ze het niet.

21 mei 2021 om 06:22

Zo kan je alles vanaf een kant goed praten😂 dus omdat de harde kern daar stond had nac daar niet heen gemoeten?

Je kan het ook omdraaien, de penalty’s worden daar genomen. Nick olij stop penalty, nac-spelers rennen naar hem om te juichen. Emmen supporters staan daar toevallig ook (goh verrassend) en roepen dingen naar anco (heeft Emmen niet zo goed verlaten schijnt) ik vin der ook niks aan, hoef hem ook niet terug te zien bij NAC, maar is dat de fout van nac-spelers? Je kan zeggen ze moeten Emmen fans negeren! Eens! Maarja in emotie gebeurd wel eens wat. Emmen fans beginnen, paar nac-spelers reageren en Emmen fans (kun je het fans noemen?) proberen veld op te komen om in elkaar te staan. Tsjaaa voetbslemotie en een dun lijntje. Vind de titel ook echt negatief als alleen NAC blaam treft, maargoed...

Niet echt fan van wat er bij NAC allemaal rondloopt aan spelers en trainers. Een trainer die in de beslissende fase van het seizoen even naar het buitenland gaat, Anco Jansen met zijn grote mond die nu weer op de bank zit, Sydney van Hooijdonk die zich leidt aan grootsheidwaanzin en dan krijg je daar straks nog Ralf Seuntjens bij ook. Hebben ook veel werk te doen bij promotie, want met deze oudjes aangevuld met een Lex Immers die er ook nog rondloopt kun je de Eredivisie niet in.

Wie erbij was, weet wat Anco deed en zei waardoor het ontplofte

21 mei 2021 om 07:54

Zal ik er maar maar vragen dan? In plaats van zo'n vage reactie, zou je dat ook even toe kunnen lichten. Is het voor ons allen ook duidelijk.

21 mei 2021 om 08:29

Taalgebruik, waarmee ik hier sowieso verwijderd wordt.
Domme boeren en wij hebben de #hierkomikweg
En hij riep #julliegaanweerterug

En daarna pas ging hij het vieren waarvoor hij naar de keeper rende

In het gemor heen en weer riep hij steeds
Kom dan!
Kom dan!

Net als Bilate!

..................................................... Waarom gaat het dan mis?
Verdriet, teleurstelling, wellicht een alcoholische versnapering
En dat iemand bewust je gaat provoceren...

Lijkt mij logisch dat de jongens die het veld opkwamen een sanctie krijgen.
Maar laten we ook dhr. Anco en Bilate eens goed onder de loep nemen

Ik heb geen voorkeur voor NAC of Emmen maar iedereen schildert hier af dat Emmen a la barcalona speelt en NAC alleen maar anti voetbal speelt. Op basis van 1 wedstrijd kan dat? Maar Emmen heeft het toch echt zelf gedaan. Pas de laatste paar wedstrijden voetballen ze beter en voor de winterstop was het helemaal drama. Volgens mij waren zij 1 van de laatste van de grotere competities die een wedstrijd konden winnen. Het is jammer, maar uiteindelijk eigen schuld.

Ik hoop persoonlijk Op NEC. Gun het good old Barretto wel.

Van Hooijdonk is net zo'n grote droeftoeter als zn vader.

Treurnis. Met hoofdrollen voor Van Hooijdonk en Jansen. Die supporters zullen vast wel wat geroepen hebben, maar je haalt je gelijk toch al door die penaltyreeks te winnen? Ik vind de uitleg van Jansen in dat filmpje nou ook niet zo overtuigend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren